VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Kammersteiner Land Süd
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
21.06.2014 / 23:48

začatečnik.poradit prosim

začatečnik.poradit prosim

Zdravím všechny,uspěšně jsem udělal zkoušky na sk.C+E a profesák a teď hledám praci.Můžete prosím poradit.

Zakladatel: super mario 

keduler
22.06.2014 / 10:26
Pročti si starší fóra na téma práce, určitě tam najdeš poznatky které se Ti budou hodit, ale bohužel i "dost nepřesných informací a polopravd"! Pak si srovnej v hlavě, kde a co by jsi chtěl vlastně jezdit a založ poptávku na práci třeba v bazaru nebo opět v sekci práce na konkrétní region. A jinak musíš hlavně oslovovat autodopravce - psát, volat a hlavně konkrétně objíždět. Ale to už tady bylo napsáno mnohokrát...

O.BRADLEY
22.06.2014 / 10:48
Zdravím. Pokud máš nějakýho známýho kamioňáka, je dobré se s nim pár týdnů svézt a nechat si všechno vysvětlit a poradit. Třeba aby tě i někde nechal couvat, atd. S tím pak můžeš za dopravcem přijít, že máš jakousi praxi a šance, že tě přijmou, je větší. Navíc podle mě není do toho skočit bez zkušeností.

Alvarez
22.06.2014 / 12:35
Bradley má naprostou pravdu. Mě vzal bez praxe Šindelář takže prvně jsem vlezl do náklaďáku a hned návěs a MKD. Sice jsem přežil,bez bouraček a bez průserů ale první měsíc byl očistec. Naštěstí je můj švagr dlouholetý kamioňák takže jsem mu mohl 20x denně zavolat. Jestli ti můžu poradit jdi se rozkoukat na menší auto na pár měsíců.

super mario
23.06.2014 / 00:08
Dík za podporu, mate pravdu

chaotic
30.06.2014 / 10:47
Pokud můžu poradit já, řada dopravců pro lidi bez praxe nabízí různé zaučování, kdy jezdíš, měsíc, dva, podle toho, jak ti to jde, s nějakým dlouholetým kamioňákem, který ti vysvětlí, co a jak, pak záleží na tom konkrétním člověku, jak je ochotný. Je důležitý vidět, co ta práce obnáší, "řidič, ten tvrdej chleba má". Pokud můžu zalobovat, doporučuji OK Trans, mají systém takový, že jezdíš zpočátku s prověřeným vlčákem, zprvu dostáváš minimální diety (75%), takže si sice nevyděláš nějak moc peněz, na druhou stranu nejseš hozen rovnou do vody, ale máš čas se vše naučit a zjistit, co ta práce obnáší. Jinak držím palce, řidičů je málo a pokud nejseš lempl, i bez praxe se o tebe budou firmy prát ;). Přeju mnoho klidně najetých kilometrů bez nehod ;)

Námořník9
30.06.2014 / 19:13
Spíš upozornění: kdo jednou vstoupí do týhle vody tak po pár letech prakticky nemá šanci z ní vylézt!!!

Alvarez
30.06.2014 / 20:21
Námořník9: Důvod?

chaotic
30.06.2014 / 22:57
Námořník9, to myslíš jak? Hodně řidičů říká, že jak sednou do kamionu, tak to je job do konce života, protože se do toho kamionu člověk už prostě těší a je to takovej styl života. Ty děláš, jak kdyby to byla nějaká nekonečná exekuce :D

Sadlo
30.06.2014 / 23:29
Raději dám život kamionů než se zasekát někde ve fabrice za 10 tisíc a dělat otroka celý měsíc.
A hlavně... Nemám náladu poslouchat tu mojí kukuřicí doma..

chaotic
30.06.2014 / 23:37
Jo, takhle to většinou začíná :D ;). No, půjdu s kůží na trh, co vím, tak si u nás řidiči stěžují především na to, že se nedostanou domů a máme problém s konkrétními dispečery, to se však údajně řeší, tak uvidíme, snad je na tom něco pravdy ;). Na peníze si většina kamioňáků nestěžuje, ale hodně jim vadí to, že se nedostanou domů třeba čtyři týdny v kuse, případně dispečer nedodrží třeba, když řidičovi slíbí, že za dva týdny ho nechá na víkend doma... Je potřeba to ale chápat z širšího pohledu. Firma žije z toho, že řidiči jezdí a řidiči žijí z toho, že jim disponenti seženou přepravu, je to začarovaný kruh, kde pokud vypadne jeden článek, tak se celý kruh rozpadne. Bohužel toto někteří řidiči nedokážou nebo nechcou pochopit. Na druhou stranu je chápu, no, pro každého zkrátka tahle práce rozhodně není ;)

chaotic
30.06.2014 / 23:39
Firma stále nabírá a říkám, čím víc nás bude jezdit, tím míň bude případů, kdy prostě budeme muset jezdit 6 týdnů v kuse...

keduler
02.07.2014 / 14:02
Před chvílí jsem narazil na poptávku firmy CS Cargo Praha (Jičín) na řidiče na VKD dokonce bez profesáku s jejím zajištěním při tom, když se upíšeš na půl roku. Takže pokud berou bez profeska, tak určitě berou i nezkušené..., pokud chceš, tak se zkus poptat...

super mario
02.07.2014 / 22:52
diki moc.už sem poslal CV,a zitra im zavolam a uvidime

MarekN
03.07.2014 / 21:04
Zajdi si na stranky uradu prace nebo dej do vyhledavace ridic a hledej na internetu a ber cokoliv s tahacem,nevim co chces jinak radit. A jestli chces poradit neco konkretne,napis co. Ale bez praxe ber co se nabizi.

MarekN
03.07.2014 / 21:18
A nevim jestli je pravda,ze je lepsi jit chvili na maly. Ono jestli sednes do velkyho kamionu ze 7.5 tuny nebo z osobaku,tak ten rozdil je skoro stejny,vzdycky to bude obrovsky. Rozdil je jen ve velikosti a ze mas 2 casti,ostatni je stejny u 7.5 tuny tak jak u kamionu. Zalezi jaky jsi typ ridice. Jestli mas z toho strach a jde ti celkove rizeni spatne do ruky,napr. kdyz jsi delal osobak,tak radsi opatrne. Ja jsem mel hned kamion a chce to jen pomalu a nebat se toho,ale zaroven byt opatrnej. Ne,ze se toho nebojis a rozjedes a kosis co je pred tebou. Furt opatrnost,vic si nadjet a hlavne se ptat furt kolegu na parkovistich co a jak. Vetsinou ti poradi houby,protoze je to banda namachrovanych blbecku,ale musis hledat az narazis na toho pravyho.U navesu hlavne bacha pri zatackach na soustkach,na dalnici nic nepotrebujes,si jen dlouheja jedes,ale na soustkach nebo pri vjezdu do mensich firem a prudkem zatoceni pozor na slepy uhel a vystrkovani zadku navesu. To same ve predu,strana navesu ti v zatacce vyleza vic nez strana tahace. Tak bacha at neco nesejmes navesem,i kdyz ti tahac vychazi. Ja sem sejmul branu,nastesti sem ji jen vic pootevrel,jinak nic,ale od te doby si davam bacha. A proste bacha na uzky cesty,pozorne sleduj znacky a jak se ti neco nezda,nejyk serpentyny nebo tak,tak bacha na to,radsi tam nejed,se 7.5 tunou se nejak otocis,ale s timto si v prdeli. To jen tak neco malo z moji zkusenosti,kdyz jsem jel prvni 3 mesice,tak jako budes ted jezdit ty. Ja sem nemel nevigaci,jestli mas dobrou,tak je to neco jinyho,ale uz i navigace me podelala.

kubazs
03.07.2014 / 21:41
být tebou tak jdu do OK transu bud lítáš unii 3-6 týdnů venku a pak víkend doma, nebo 3 týdny venku a týden doma je to na tobě o si vyberes, ale hlavně maji slusne jednani, plati vcas a chovaji se ke klukum bez praxe slusne

DAN74
04.07.2014 / 04:54
Moje první ostrá jízda s frigem byka hrůza, frajer mi řekl že mě zaučí ráno jsem přišel do práce frajer mi řekl že se omlouvá že musí odjet dal mi klíče od kamionů se slovy nacouvej di na 2 naložíš 30 palet mléka a pojedeš do Měřína jo a nejezdi přes D1 kvůli mýtu a odešel. Nacouvat mi musel kolega který psychicky nevydržel mojí snahu dostat nàvěs rovně k rampě, a když jsem naložil a vyrazil to byl teprve hukot. Iveco stralis nukdy jsem v tom neseděl takže než js vychytal řazení motor mě musel proklínat. Samozřejmě na dálnico js je 60-65km/h. Kamiony mě předjížděli a troubily že jedu pomalu, to bylo topravé na mojí psychiku, no a v Jihlavě byl uzavřen sjezd na Polnou a navigace mě hodila do vesnice jménem Studenà. Samozřejmě uzká silnice a proti mě Polák s kamionem, který na mě ukazoval ať couvám že se nevejdeme vedke sebe. Byk jsem ve fázi že nechám kamión stát a odejdu. Nakonec jsem se vzchopil a nějakým zázrakem jsem odcouval cca 300 metrů abych to v zatáčce zlomil a on moh projet no minul mě na milimetry tak jsem dojel do vesnice a tam mi navigace řekla otočte se jak to bude možné. Tak jsem se začal otáčet o kolo hasičské nádrže kde jsem se relativně vešel, levà strana friga jela po trávě a bylo ještě ke všemu po dešti takže se ro začalo bořit, a ja jen čekal až zapadnu. No abych tozzkrátil nakonec jdem dojel do Měřína psychicky zdeptanej ,vyhlídl jswm si asi 20letého klučinu z Taratransu a ten mi zacouval k rampě. Zpáteční jízda už proběhka v pohodě, začal jsem si zvykat na auto a pak jsem to švihal 90kou. Takovej začátek bych nikomu nepřál.

Sadlo
04.07.2014 / 10:40
Také jsem nový.. Teď jsem dodělal papíry a jdu k duvenbeku.. Takový začátek si myslím že čeká každého.. Ne zrovna tohle ale nějaký ti smůly tam budou. Naštěstí u duvenbecka se jezdí dvojice takže mě bude mít kdo učit pokud to nebude maník který mě vytoči a nezvládnu to tak půjdu pěšky třeba z Francie do firmy.. :-)
Nebo se může stát že mě odbouchne bouchačkou.. :-)
Jezdit umím ale bojím se tech měst a papírů a to vše okolo..

johny23
09.03.2015 / 19:46
Zdravim chlapi, jsem taky cerstvy absolvent ridicaku sk.,,C". Mam praxi 5let jen na dodavce 400000km.bez nehody a shanim nejakyho solidniho dopravce. Jsem z C. Budejovic a proto se chci ptat primo zkusenych ridicu. Budu rad za jakoukoliv radu ci pomoct. Zdar Johny...

fishhunter2
09.03.2015 / 20:17
No tak jestli jsi Budějic,tak jednoznačně Jihotrans,berou i bez praxe.Napiš jak si dopadl

xafrox
09.03.2015 / 20:20
Pokus máš jen C jihotrans tě nejspíš nevezme. Přímo na C mě napadá buď Vávra nebo Lašek, ale to nejsou moc spolehlivý dopravci...

fishhunter2
09.03.2015 / 20:27
Zeptal bych se,za to nic nedá

johny23
10.03.2015 / 20:12
Xafrox ma pravdu, Jihotrans bere jen C+E a Lasek, Vavra pry vskutku nejsou spolehlivy. Nez se otrkam a vyjezdim rad bych spolehlivy a slusny i za cenu nizsi vyplaty ze zacatku. Chci jezdit a mit zkusenosti, ne jako vetsina mladych blaznu nevyjezdenych a sup na tahac...

ČÍČA!
23.05.2016 / 19:36
Od 1.6.nastupuji k Jihotransu.Protože začínám tak jdu k velký firmě na doporučení kámoše. Měl jsem jen C a bezproblémů zaplatili E.

(-deaktivovaný profil-)
25.05.2016 / 17:21
MarekN a DAN 74 díky za užitečné info nám začátečníkům, jen aby Vás takových bylo více i na parkovištích a na firmách..

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp