VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Autohof Alfeld TOTAL
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
27.09.2014 / 13:56

Vyfotený na A35 Štrasburg

Vyfotený na A35 Štrasburg

Zdravím kolegovia, dnes ráno o cca 5h ma vyfotilo na A35 v Štrasburgu , je tam 80 a ja som išiel 90. Počul som niečo také , že od frantíkov pokuty moc nechodia , ale to som len počul , tak chcel by som rád vedieť ako to s tým je a koľko si mám eur odložiť pre nich . Díky moc s pozdravom Patrik

Zakladatel: Gollem 

D/r/iver
30.09.2014 / 16:58
pro Gollem
Zdravím Patriku.Jestli tě to uklidní,ve F je hodně ,,falešných"radarů,že jenom blikne,ale nevyfotí,je to jako výstraha,aby jsi se umravnil..Mezi Bordeaux a Irunem mně na té 80km/h ,,vyfotilo"na každé cestě,tam i zpátky,ale za 4 roky mi nic nepřišlo,ani při kontrole mi krišoti nic neříkali,že mám nějaký vroubek.Jinak ,když si to člověk spočítá selským rozumem,že je tam 80 pro kamiony,ale osobáky tam lítají,jak urvaní z řetězu,jak ten radar může fungovat..

Gollem
04.10.2014 / 14:39
No jasne , ja viem , je to tam dosť také ale už som sa aj pýtal druhých a tiež mi povedali , že od francie nechodia pokuty skoro vôbec. Čo mám ja osobne skúsenosť tak z nemecka chodia ale len keď je okolo 100 euro. Prišiel mi za odstup pokuta a zákaz vjazdu. Za rýchlosť neviem ako to majú nemci , ma už kopukrát odfotilo a zatial nič neprišlo. Vačšinou na 80 som išiel 90 tak ako aj dnes ráno na A8 :D aj pri Stuttgarte a Leonberg. Pred tým ma už pofotilo dosť ale nič neprišlo no rok nič a teraz dva krrát , že vraj sa tam u nich toho dosť pomenilo tak hádam nič nepríde.

D/r/iver
04.10.2014 / 18:47
Gollem
Pokud myslíš tím zákaz vjezdu jako zákaz jízdy v D,tak máš asi problém.Jestli neumíš dobře německy,nech si někde ten dopis od policie přeložit,jinak by se ti mohlo stát,že až tě zastaví a budou kontrolovat a zjistí,že jsi měl udělený zákaz jízdy a nevykonal ho,můžeš jít do báně,je to brané jako maření úředního rozhodnutí.Většinou v tom dopise máš určenou lhůtu,do kdy a kde musíš odevzdat řidičák,většinou na to máš 3-4 měsíce,aby sis mohl na dobu zákazu najít náhradní práci.Když jsi cizinec,řidičák ti nevezmou,jenom dostaneš papír,kde musíš podepsat,že víš o tom,že máš zákaz jízdy po teritoriu SRN,termín do kdy musíš opustit území,podle vzdálenodti od nejbližší hranice to bývá ten den,kdy ho jako že odevzdáš do 24:00h nebo na druhý den.Je tam vypsaná doba,po kterou nesmíš v Německu jezdit.Takže bych si s tím moc nezahrával,nastačí zaplatit pokutu a třeba měsíc nebo kolik máš zákaz,nejezdit do Německa,musíš ten zákaz i oficiálně vykonat.ŘP musíš odevzdat na policejním ředitelství,pod které spadá místo,kde jsi spáchal přestupek.Tato informace není vycucaná z prstu nebo wikipedie,je to vlastní zážitek,absolvoval jsem ho před 2,5 rokem,semafor v Augsburgu.

Gollem
04.10.2014 / 19:16
Nie nie , ja som len vošiel do zákazu vjazdu. To takéto niečo by som si nedovolil jazdiť , len prišiel na firmu dopis , že som vošiel do zákazu vjazdu , ale už sú to 3 týždne stále čakám. Okolo 150 euri tam budem musieť platiť ale ešte nemám doma papier , keď príde hneď utekám zaplatiť. Tento turnus je úplne na hovno , rok a pol čo jazdím absolútne nič a za mesiac mi prišla pokuta za odstup, tento zákaz vjazdu a 3 krát ma vyfotilo. Raz vo Francii a 2 krat v Nemecku na dialnici na 80 som šiel 90. Čo ti poviem ked sa darí :D

D/r/iver
04.10.2014 / 19:38
gollem
Tak jsem to špatně četl,když jsi napsal,že ti došla pokuta za odstup a zákaz vjezdu.,myslel jsem,že ti přišla pokuta +zákaz jízdy.Ted od 1.1.2014 hodně přitvrdili,většina pokut a bodového hodnocení šla o 100% nahoru,ale zase záleží,na jakého policajta trefíš,jeden ti na půl hodiny přejetou 10h jízdu kývne rukou,že to jsou jenom minuty,druhý by tě nedbal pro výstrahu ostatním zastřelit hned na místě kvůli 5 minutám,hlavně v bývalé DDR.A odstup 50m ted hodně kontrolují,bud z mostu nebo i vrtulníkem,protože je moc bouraček z důvodu nedodržení a neokecáš to ani zdůvodněním,že jsi chtěl předjíždět.V Bavorsku jdou docela tvrdě po rychlosti nad 83-85kmH u lkw,oficiálně je povolená 80km/h a ty 3-5km je nějaká tolerance na tchg+pneu.O 60km/h po bundes strasse už tady psal tuším O.BRADLEY,jaká je ,,odměna",pokud spěcháš.

Gollem
04.10.2014 / 19:54
Viem čítal som aj bundesskatalog 2014 do 10km/h tam je pokuta tuším 15eur. Obidva čo ma odmerali merali 80km/h a ja som rúbal 90.Tak abstand očakávam okolo 120 euro plus jeden bod do systému. A za vjazd do toho zákazu tam je to dosť tvrdé , 150 euri ale o bode ani slovo nebolo písané. No len dúfať, že neprídu tieto fotečky , ja som aj tu čítal ,že pokuta musí mať vyššiu hodnotu inak ju nebudú riešiť. Už ma viac krát odfotilo , pred tým dva krát ale tak isto mi nič nedošlo. Ale tento turnus , sa darí , normalne mám boja :D

Gollem
04.10.2014 / 19:58
Teda bussgeldkatalog tak :D

D/r/iver
04.10.2014 / 20:34
Gollem
Za odstup bývalo 100€ na místě,zákaz předjíždění od 60€+,rychlost podle uvážení policajta,nebezpečnost,den nebo noc,špička,mimo špičku,zákaz vjezdu naštěstí nemám vyzkoušený a pokuta do zahraničí se neřeší,pokud by administrativní náročnost byla vyšší,než vlastní pokuta.Pokud by ti pokuta přišla,je lepší bankovní převod než posílat peníze nebo pokud jezdíš Německo,zaplatit to na poště,to stojí tuším 60centů,ale asi taky záleží od sumy pokuty.

Gollem
04.10.2014 / 21:31
Tak zase skúsenosť ja mám takú , že som vošiel do zákazu v Leverkusene. Je tam zákaz na 3,5t cez most , je to moja chyba takže si to aj zaplatím , v tom nemám problém , nemci písali že tam prešlo za 3 mesiace 11 000 šoférov z toho až 40% boli nemci. Normálna sadzba je 75 euro , ale podla nich každý kto tam prejde to robí naschval , takže dvojnásobok. To som aj ja počul , že tieto malé pokuty neriešia , tak dúfam že to tak aj ostane.Ano ale keby aj prišla , tak ta banka je najlepšia možnosť.

D/r/iver
04.10.2014 / 21:46
Gollem
Jestli myslíš tu 3,5t u Bayer,fabrika na léky,tak tam je to velice populární,každý si to tam zkracuje na P k Bayeru,pokud tam něco veze nebo jede nakládat.Mně tam taky skoro čapli,ale naštěstí už tam jednoho abonenta řešili,tak jsem hned vzal levý a jel dál.Malá pokuta je do 49€.,tak at ti to dobře dopadne.

Gollem
05.10.2014 / 10:22
Nie nie , ten nie . Rheinbrucke , most na Rýnom v Leverkusene je uzavrety . Ako som čítal správne tak až na 6 rokov , že je v katastrofálnom stave a preto tam už nesmú kamióny prechádzať.Ja som tadial išiel v máji , potom o 2 týždne tam už bol vyvesený zákaz. Ale švihol som to tadial , 6 kolegovcov tam išlo predomnou. o 150 euri lahší.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp