VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Pieterlen SOCAR
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
11.10.2014 / 00:25

Blokování levého jízdního pruhu

Blokování levého jízdního pruhu

Čau všem, chci se zeptat jaký je váš názor na blokování levého jízdního pruhu před zůžením. Můj dnešní případ: Jičín, konec dvouprovdové silnice - kruháč Úlibice zůžení do jednoho pruhu, pátek, kolona, předemnou "kolega" nalepenej na půlící čářě a ve zpětném zrcátku druhej dobrodruh asi 500 metrů zpět to samé aby žádnej odobák ( nikdo nesmí projet, jen až projedu JÁ!) neprojel. Já si pak připdám mezi takovejma dvouma debílkama jako kretén před ostatníma že sedím v tom co oni.... přitom už i u nás funguje něco jako ZIP a celkem to funguje, až se tomu sám někdy divím a jde to. Tohle mě příjde jako krok zpět, a hlavně nchápu co to má za smysl, než to že dotyný ze sebe dělá idiota.........

Zakladatel: Wiking 

Wiking
11.10.2014 / 00:29
K tomuto odkazu hoďte komenty.......... Zajímá mě co k tomu kdo napíše??? Dík Lukáš

sibrsibr
11.10.2014 / 01:10
Přibližně 60 letý řidič autobusu s praxí x let, mi hrdinně vypráví, jak ho v kopci (2 jízdní pruhy) zbrzdil při předjíždění kamion se dřevem. Podle jeho slov mu tam „vjel“. Tak prý počkal, až se zařadí a když byl před ním, tak ubral. Prý ho nijak nevybrzdil, jen ubral, aby ho zpomalil. Pak autobusák přidal a odfrčel.
Asi měl radost, když ti všichni „těžcí“ řadili znovu od malé řady a táhli se do kopce dvacítkou. Pokud se takhle chová dvacetiletý dodávkář, tak je to nezkušenost. Když to dělá autobusák s dlouholetou praxí před důchodem, tak je to co?
PS: A byl to majitel mezinárodní zájezdové autobusové dopravy!!!

crazymouse3
11.10.2014 / 01:13
a za to troubení bych tam ještě hodil zpátečku a porovnal mu kapotu. jednoduché , já to dělám taky poněvadž stále v dnešní době se neumíme zipovat . lepší zastavit jen jednou než 20x

cucik
11.10.2014 / 01:16
Lidská hloupost a vesmír jsou nekonečné.

Jose 68
11.10.2014 / 08:32
Žádný učený z nebe nespadl ale blbce snad schazují.

Jose 68
11.10.2014 / 08:35
Je na uvážení každého řidiče jestli blokování levého pruhu má účinek nebo ne.Bohužel jsou i tací kteří blokují aniž by věděli co se před nimi děje.

Hudy85
11.10.2014 / 09:12
já to dělám jednodušejc v koloně se nalepím na auto předemnou a nepustím mezi nás nikoho, až těsně před překážkou udělám místo na jedno auto. To se zařadí a frčíme dál. A tak by měl podle mého názoru zip fungovat, protože když se 100 metrů před zúžením dostane mezi nás auto tak 75 metrů před zúžením pustí další a za chvíli další a další a ve finále když jsme vjeli do kolony tak mezi mnou a autem co tam vjelo tesně předemnou je dalších 15 aut.

D/r/iver
11.10.2014 / 13:16
Jsou i tací,že 5 aut se pěkně zazipuje,ale 6 vidí,že tam vznikla mezera 25m,ale že v pravém je v té ,,mezeře"dlouhý tandem,tak vystartuje,nacpe to před ten tandem,že zadkem poválí ty plastové zábrany a na nejbližším parkovišti si musí jít vyměnit spodní prádlo,protože se odbavil,když předjel nákladák,ten samozřejmě musí zabrzdit,tím pádem všichni za ním i vedle něho,ale pan mistr v osobáku si uhání kupředu,nepovleče se přece za nějakým kamionem,který navíc na cestě jenom překáží...

mateo
11.10.2014 / 14:32
Na toto je jednoduchy lek

Wiking
11.10.2014 / 15:14
Souhlasím s Hudy85 praktikuji stejný model. Tímto tématem samozřejmě nechci říct, že v os. autech jsou všichni dokonalý. Najde se mraky idiotů. Minule jsme třeba jel a chlap na mě začal řvát z okýnka co jsem za idiota, že ho nechci pustit, tak jsem mu odpověděl že největší kretén je ted momentálně on, že má před sebou ještě 100 metrů volný cesty k zůžení a tam když to klapne že nemám problém ho do zipu pustit, těch případů je mraky, ale prostě mě příjde na hlavu půl kilomteru někdy i víc se nacpat s návěsem do levého pruhu, bylo by mě prostě trapně. Ale každej si musí hrábnout do vlastního svědomí jak se na silnicích chovat. Stejně tady v tý republice hází každej všechny do jednoho pytle ( kamionáci, motorkáři, řidiči osobáku)

D/r/iver
11.10.2014 / 15:53
Kdo to video sledoval pozorně,jistě si všiml,že hned za tou odbočkou byla značka ,,zákaz vjezdu nákladních vozidel"do levého pruhu,takže ten tahač tam neměl co hledat a ten pán,co to natočil,ten taky předvedl,jak se to nemá dělat,předjel ho po pravé straně,to by se ještě dalo překousnout,bylo to v obci,i když odbočovacím pruhem,ale asi by se divil,kdyby mu tem nákladák načechral zadek auta.Takhle to vypadá,jako návod na řetězovku,vzhledem k tomu,že za tím tahačem jel další nákladák.Asi jako malé děti,ty jsi mně přibrzdil,tak já tě úplně zastavím a máš to!

Pavel-
11.10.2014 / 17:18
Mně stačilo přečíst komentáře od Hanácká Knedlíkárna a TVZNOVA. Chudáci sotva udělali papíry na osobák a tak si léčej mindráky na YT za monitorem v reálu by jim každej dal po hubě, že by se nezmohli ani na A a B...
,

diselmilka
11.10.2014 / 19:42
chlapi,pravidlo zipu se praktikuje fakt malo kde,vsak to vite.....vsichni osobaci se musej nasrat pred vas a hned zacit brzdit...to bys vylez ven a rozbil mu drzku kretenovi.takze blokovat levy pruh? jsem jednoznacne pro.

RadioActive
17.10.2014 / 06:01
s kamionem sem to dělal běžně na dálnici,ano leckdo mě odsoudí,ale když to najednou k tomu zúžení to jede tak rychle tak je mi to milejší než tam stát půl dne protože většině národa zip nic neřiká,ale vzhledem k tomu že sem začal jezdit s jeřábem tohle už vůbec neřešim

O.BRADLEY
17.10.2014 / 08:03
Kdyby fungovalo pravidlo zipu, tak ty nakladaky levy jizdni pruh neblokuji. Jak je mozny, ze pred nima vznikla kilometr mezera, kdyz tak dobre funguje pravidlo zipu?

Ja osobne taky rad jizdni pruh zablokuju a mam u toho pocit cineni spravedlnosti. Jde mi pouze o princip.

O.BRADLEY
17.10.2014 / 08:08
Jedno z reseni je, udelat zuzeni do leveho pruhu. Jeden cas se to nekde obevovalo a fungovalo to. Pravy pruh jel sice o neco rychleji, ale nebylo to tak markantni jako v pripade opacnem.

MarekN
17.10.2014 / 09:41
Ja teda nikdy nikoho neblokuju,ale nekdy me to stve,kdyz pak pustim jedno auto a nez se rozjedu,predjede me dalsich 5 a muj pruh vlastne kvuli tomu porad stoji. ZIP mozna nekdy funguje,ale kdyz tam stoji kamion,tak je to jako ZIP u bundy,ktery ma na jedne strane maly zoubky a na druhe velky. Sotva se totiz ten z levyho pruhu zaradi do pravyho,tak nez se ja trochu posunu zase,tak ten v levym uz si davno popojel,protoze mu uvolnil misto ten,co se z levyho zaradil prede me a zase je tam dalsi kanditat na zarazeni a furt stojim vlastne. Takze jde to trochu pochopit proc to nekdo dela z kamionu,ze blokuje,jinak ja to ale nedelam proste. Snazim se byt ten,kterej se prizpusobi,i kdyz tam pak stojim jak jojo. Nejvic me stve,ze to ani nikdo nechape jak se jim prizpusobuju a je pravda,ze jak jedu zase v osobaku,tak vnimam kamion trochu jinak. Ale tim,ze ho ridim,tak aspon vim jak se k nemu chovat,ale osobak,co to neridi,se ani nedivim,ze se kolikrat tak chovaji,neznaji to.
Podle me ten ZIP ani smysl moc nemajde o to jak plynule auta jedou. Rekneme,ze jsou 2 pruhy plny a zacne se to zipovat. Zazipuje se ta predni cast,tim se v pravym pruhu zacne celkove az dozadu vic stat,ale ten levej,kterej se zazipoval se uvolni cast pro ty auta,ktery byly vic vzadu a ty si popojedou,ale vlastne predbehnou tu vetsinu napravo,ktera se prave zazipovala a nehybe se,protoze pravy pruh proste vic stoji. Kolona se bude hybat hlavne potom,az uz se vsichni zaradi. ZIP je dobry tak akorat pro ty,co jedou vlevo a na konci se zaradi,protoze ti v pravym porad stoji. Zalezi taky na tom jak je ta kolona husta,ale kdyz moc,tak to moc vyhod nema.

mateo
17.10.2014 / 09:49
Kdyz uz chcete blokovat oba pruhy,tak to zkuste jinak.Najedte vedle jineho trucku,stahnete okenko nebo vysilackou se s kolegou domluvte,ze pojedete vedle sebe az k zuzeni a pak pusti jeden druheho.Funguje to dobre,necukate v kolone a nikdo se pred vas necpe.A vse jede krasne plynule!!!

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp