VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
TOTAL Osterfeld
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
28.10.2014 / 07:17

Volní řidiči

Volní řidiči

Jsme s praxí na kamionech, stavebních vozech i autobusech. Máme společnou špatnou zkušenost. Sjednané podmínky zaměstnavatelé nedodržují a dokonce se vyhýbají zaplacení. Dispečeři plánují jízdy nevhodně a kvůli následným zpožděním často požadují práci nad rámec přípustné pracovní doby. Při nakládkách jsou vozy přetěžovány, nebo jsme nuceni vykonávat práci za místní personál, bezplatně a bez nutného vybavení i zaškolení. Jsme vybavováni nevyhovujícími prostředky k upevnění nákladu. Jsme nuceni cestovat k vozidlům, aniž by nám byl tento čas nahrazen. Evidence pracovní doby není vedena vůbec, nebo je vedena v rozporu se skutečným výkonem zaměstnanců.

Hledáme nejdříve brigádu (VPP) u zaměstnavatelů, kteří potřebují záskok během nemocenských, dovolených, apod. Případně doplnit stavy řidičů a jsou ochotni dodržovat ZP. Zejména:

(2) Zaměstnavatel nesmí přenášet riziko z výkonu závislé práce na zaměstnance.

§ 81 (1) Pracovní dobu rozvrhuje zaměstnavatel a určí začátek a konec směn. (2) Pracovní doba se rozvrhuje zpravidla do pětidenního pracovního týdne. Při rozvržení pracovní doby je zaměstnavatel povinen přihlédnout k tomu, aby toto rozvržení nebylo v rozporu s hledisky bezpečné a zdraví neohrožující práce.

§ 183 Záloha na cestovní náhrady a její vyúčtování (1) Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnanci zúčtovatelnou zálohu až do předpokládané výše cestovních náhrad, pokud se se zaměstnancem nedohodne, že záloha nebude poskytnuta.
V případě oboustranné spokojenosti během VPP jsme schopni přestoupit od současného zaměstnavatele k vám na stálý pracovní poměr.

Nabídky VPP s požadavky, popisem práce i techniky, termínem konání, způsobem výpočtu mzdy, termínem výplaty, místem nástupu i ukončení pracovní cesty, apod. prosím posílejte na mail: volniridici@seznam.cz Nutné je zaslat text pracovní smlouvy.

Vložte i další informace a text smlouvy pro HPP v případech, kdy je možnost ho následně sjednat.
Máme různá bydliště a jsme ochotni za dobrou prací dojíždět.

Zakladatel: sibrsibr 

oody84
28.10.2014 / 20:04
chci taky...

sibrsibr
28.10.2014 / 20:31
Není problém. Stačí poslat na uvedený mail info s úvodním označením řidič. Nevypisujte žádné osobní údaje, protože na jejich shromažďování nejsme zařízení. Stačí přezdívka (jméno), praxe, okres bydliště, kontakt a časové možnosti. Stejně se všichni často známe.

Čím více z různých krajů nás bude, tím více firem můžeme uspokojit a případně získat stále a perspektivní zaměstnání.

Rádi pomůžeme řešit slušným firmám nedostatek řidičů, na který si Česmad tak stěžuje v médiích:
http://www.financninoviny.cz/kariera/zpravy/nedostatek-ridicu-kamionu-zacina-zpusobovat-zpozdeni-dodavek/1137303?utm_source=rss&utm_medium=feed

kamion.kamion
28.10.2014 / 22:12
Napíšu sem svůj názor a jen prosím,rádoby chytré a chytřejší,nechejte si svoje rádoby inteligentní poznámky,komentáře. Jen vám napíšu,jak to chodí u naší dopravní firmy,ano? Jestli to nechcete číst,tak prostě nečtěte.Pravdou je,že najít dobrého a slušného zaměstnavatele,je v dnešní době problém.To co dělá Česmad se svojí kampaní,je podle mě na ho..o měli by raději ty prachy vzít a dát je do vyškolení těch, kteří by případně měli zájem o to jezdit. Zajít za těma mladýma klukama na školy, zeptat se, kolik jich stojí o to řídit? Když vyučený mechanik vydělá řekněme kolem 25? A je každý den doma,nechodí spát jako pes do boudy,nehledá každý den alespoň trochu slušný záchod,na který by si zašel.A neriskuje každý den kontrolu,za kterou mu nehrozí pokuta tisíc euro (když bude mít štěstí) tak na co chtějí ty nové řidiče nalákat? Dopravcům podle mě nezbude, než začít platit řidičům alespoň trochu slušné peníze. Co si budeme povídat,o co jde nejvíc? Podle mě o základní plat. O to, z čeho se ti počítají dovolené,neschopenky a nakonec důchod.V každé bance z tebe mají jenom srandu,když jim řekneš,že máš základ 10 400 hrubého. Když so podívám na to o čem tady píše Sibrsibr. Pracovní dobu asi těžko ovlivníme,o tom je doprava, prostě šestkrát 24 hodin výkonu, následně zkrácený nebo normální odpočinek. S tím asi nic nenaděláme,dokud to někdo nedotáhne k tomu,že budou muset zaměstnavatelé řidičům platit ubytování.Ale co náklad? Auto? Kolik jich bude v pondělí ráno vykradených? Polovina? Nebo všechny? Nakonec to dopadne tak,že si necháš orazítkovat lístek,že jsi spal na hotelu a budeš spát v té svojí boudě,protože co si budeme povídat,každý tam má kus toho svého soukromí.Zálohu na pracovní cestu u nás řidiči vždycky dostávají,přesně podle toho,na jak dlouho jedou do zahraničí...100,200 nebo i tisíc euro. A odkud a kam jezdíš,to je vždycky na tom,jakou práci najdeš a hlavně za kolik a když už ji najdeš za slušné peníze, tak aby ti ji taky někdo zaplatil. Ale souhlasím s tím, 2,90 na km není moc,najedeš u nás 11500km, dostaneš 33tisíc,ale dostaneš je vždycky,protože na každou cestu dostaneš zálohu a ten zbytek na účet vždy 15tého.
Ale dokud budou zahranicemi nabízet plat 50+ tak se v CZ asi jen těžko najdou řidiči...slušní řidiči,schopní,profesionální....

sibrsibr
28.10.2014 / 22:28
Nekomentuji tvůj názor, jen tuto větu, aby nedocházelo ke zbytečnému nedorozumění:
„Pracovní dobu asi těžko ovlivníme,o tom je doprava, prostě šestkrát 24 hodin výkonu, následně zkrácený nebo normální odpočinek."

Ten paragraf nehovoří o ovlivňování pracovní doby, ale o její definici a evidenci.
Směna například od 6h do 18h je 12 hodin práce. Respektive plat za 12 hodin. Nic víc v tom nehledej.

kamion.kamion
29.10.2014 / 10:52
Já vím,je mi jasné kam tím míříš,ale až se najde v CZ nějaký dopravce,který bude řidičům platit každou hodinu,kterou budou mít výkon, od toho co se ráno poprvé pohne,do doby než to na noc odstaví,tak určitě nebude mít problém najít řidiče. Strašně rád bych našel způsob,jak ty řidiče zpátky přitáhnout k tomu,aby o tu profesi měli zájem,jako tomu bývalo kdysi.Ale jak to udělat? Až na to přijdu,otevřu si školu pro řidiče MKD,aby opravdu věděli všechno,co je při této práci čeká.Zatím je to tak,že ikdyž ten chlap má řidičák,profesák,kartu...tak se tě klidně zeptá,kdy má dělat pauzu a kudy se jede na Rozvadov...bohužel.

oody84
29.10.2014 / 13:39
Dobře, dejme tomu že k vám přijde řidič žádat o práci, Řidič který má mnohaletou praxi na MKD a nemusí mu nikdo říkat kudy na Rozvadov ani kdy dělat pauzu. Prostě zkušený ostřílený profík. Co mu nabídnete? jaký plat? Kolik na pásce a jaké diety? kolik dostane peněz celkem? třeba za každý den v zahraničí nebo za celý měsíc v zahraničí? hhhh? Nabízí se samozřejmě odpověď že záleží na tom kolik najede nebo co zrovna poveze. Jenže to jsou věci co šofér neovlivní a navíc jsou jak všichni víme protizákonné. Spousta firem už začala opravdu platit řidiče hodinově ale pouze za dobu výkonu. No a co ten zbytek času? řidič za auto odpovídá po celou dobu i když třeba zrovna spí. takže i za to by měl něco málo dostat. A strarvné? To by řidiči měli dostávat celé neboť žádný z dopravců nemá nárok na jakékoli krácení diet. Krátit diety totiž zákon umožňuje jen za určitých podmínek o kterých se tady nebudu rozepisovat. Takže je jasné že žádný z českých dopravců takhle štědrý být nechce a někteří ani nemohou. No jo, ale to si každý měl rozmyslet než začal v tomto odvětví podnikat. Když to vemu kolem a kolem tak si za to dopravci můžou úplně sami neboť to byli právě oni jež tlačili cenu přeprav za všech okolností dolu. A kam se dostali? Prve měli strach aby jim práci nevzali dopravní společnosti z východu nebo polska a podráželi si navzájem ceny na úkor mzdy řidiče. A pak jim tu prác stejněi vemou firmy ze západu které jezdí mnohem dráž! Jenže ty firmy ze západu mají jednu výhodu a tou je to že jejich auta má kdo řídit. Proč se nějaký dopravce nerozhodne Dělat vše podle zákona a řidičum platit tak jak se má? Ano, sice by musel zdražit na km ale stejně by přepravu dostal neboť ho asi společnosti které budou potřebovat něco přivést osloví. Myslím že je lepší vlasnit 5 vytížených kamionů které fungují než jich mít 15 a z toho jich 10 stojí na dvoře protože je nemá kdo řídit.

oody84
29.10.2014 / 13:43
omlouvám se za pravopisné chyby ale jsem pouze řidič a né učitelka českého jazyka :-)

cucik
29.10.2014 / 15:00
oody84

máš v mnohém pravdu, ale uvědom si že ceny začali kurvit dobrodruzi s vybouchanejma Aviema a Liazkama po revoluci protože lezli pod cenu a snažli se při málo výkonné ekonomice tenkrát urvat co se dalo,kdejakej jouda si koupil vybouchanej pekáč a jezdil až do doby než únavou spadl na hubu nebo v horším případě skončil někde na krchově,já tu dobu zažil a vím jak to chodilo,takhle začínal i třeba Šmídl nebo spousta jiných,nevím jestli si tu dobu porevoluční zažil jako řidič nebo třeba jako absolvent mateřské školy to je nakonec jedno,ta práce je prostě v dnešní době o ničem a nějaké výzvy Česmadu atd nikoho za volant nepřilákají,spousta z nás bude odcházet do důchodu,spousta lidí jde radši do kolbenky a spousta lidí má nalomené zdraví,dopravcům je to fuk zatím,pokud dokážou nějak zalátat díry po chybějících řidičích a sami budou mít na skvělý život tak se nic nezmění a nespraví to ani žádný fórum na internetu,tady když někdy člověk čte některé názory tak brečí co všechno v této republice drží volant.

sibrsibr
29.10.2014 / 17:59
Kamion
Sorry, ale v první půlce píšeš, že když se začne platit dle zákona, tak bude řidičů dost.
A v zápětí píšeš, že nevíš jak lidi přitáhnout. Tak se rozhodni.

Můj názor je takový, že jakmile začnou mít řidiči opět přijatelnou pracovní dobu a mzdu dle zákona, tak bude řidičů dostatek a budou kvalitnější.

Pokud nevěříš, že se tady začnou někdy dodržovat zákony, tak já doufám, že ano. Ostatně nejeden dopravce už musel hodiny doplatit i zpětně. A že se pomalu něco děje, jde vidět i z jiných událostí.

sibrsibr
29.10.2014 / 18:02
Oody
Podle ZP, má řidič nárok na zaplacení hodin během výkonu. Držíme se zákona a nevymýšlíme nic, co by nemělo oporu v zákoně. Ostatně jak bychom vymáhali mzdu od případných neplatičů, pokud bychom nárokovali něco, na co ze zákona není nárok?

Pokud chce někdo motivovat, aby se zbytečně neprotahovaly prostoje a snahu ujet co nejvíce, nabídne za výkon pouze minimum (cca 70Kč/h), ale přidá za hodiny jízdy, během celého turnusu (odečítá se z tachografu). Taková motivace je v souladu se zákonem.

Nesetkal jsem se, že by někdo chtěl platit za hlídání nákladu. Myslím, že to nemá oporu ani v zákonech.
Na vnitru je možnost, připlatit za noc strávenou v autě, jako takzvaný nevykázaný nocleh.
Ostatně tyto položky ve výplatách byly známé už v dobách před převratem, takže nic nového pod sluncem.

oody84
29.10.2014 / 20:24
A hodiny které jsou mimo výkon a máš pauzu tam budeš sedět zadara? Takže si můžu zajít třeba k moři neboť nejsem placený tak se nebudu ani starat. A když to někdo vybere tak to bylo v dobu kdy jsem nebyl v práci neboť mi nebyla přiznána žádná mzda. No nevím.

sibrsibr
29.10.2014 / 20:34
Samozřejmě, přesně tak to je. Když zjistíš krádež, voláš policii.
Pokud se vozí opravdu žhavé zboží, tak se najímá ochranka.
Jestli nevěříš, tak se nechej najmout nějakou firmou, co to vozí. Budeš překvapen :)

JayeS
29.10.2014 / 20:48
Ahoj,jezdim mkd asi 3,5 roku ale sem srdečně vděčný že těch řidičů je nedostatek! Bohužel všichni nadávají na dopravce ale už nikdo nevidí ten problém že ti co to taky kazí jsme my řidiči! Žijeme ve svobodné zemi takže to chápu tak že ano, podnikatel má právo dávat základní minimální mzdu a diety (bohužel sem nečetl nikdy zákoník práce a z těch vašich všelijakých žvástů tady kdy jeden tvrdí to a druhý to a nikdo se neschodne to už nechápu vůbec a nemám páru jak se má co platit) ale na druhou stranu nikdo vám ani mně nikdo nepřikazuje tu práci za tu almužnu jak se tu říká dělat! Samozřejmě teď si říkáte že ,,ten debil to dělá už 3,5 roku a nemá o tom ani páru" a ano je to fakt....Bohužel za tu dobu co tu práci dělám mi ani nebyl nikdo schopnej vysvětlit co se může,jak se má co vozit,kolik bych za to měl brát peněz atd...Všechno se učim a na všechno bohužel přicházím sám! Samozřejmě sem z maminky učenej nevylezl! Vždycky se mi líbí jak všichni nadávaj na poláky,rumuny,bulhary atd...ale mezi nima a mnou a váma nevidim mimo pleti,jazyku atd... vůbec žádnej rozdíl! Všichni tudle práci děláme za hovno jako oni a proboha jsou to lidi jako mi všici ostatní...navíc jak nechápeme jak může rumun u firmy Waberers jezdit 6 měsíců v kuse za měsíční ohodnocení 970 e tak ti ze západu nechápou jak mi můžeme dělat za 35 tisíc. Ale to je asi mimo teď! Chtěl sem říct to že ano dopravci jsou jaký jsou ale mi jsme ti tupci co jim vydělávaj ty miliony a nakonec se nám ze svého bmw x5 v 5ti litru v benzínu smějou do xichtu když nasedáme do svojí fábie htp! Zajímalo by mě kolik z řidičů zná doopravdy ustanovění 561/2006, kdo ví jak vypočítat nějaký to podělaný tření a kolik a kam mám dát kurtů když nakládám do německa a nebo co má bejt vůbec povinná výbava kamionů? Zamyslete se a položte si otázku jestli doopravdy o tý naší práci výme všechno nebo jen to co se dozvíme na školení řidičů kde nám pustěj video o tom že se dělá pauza ještě 3x 15 minut a nebo z prochcanejch parkovišť kde mi kolega řidič nejdřív tvrdí jak dělá od pondělí do pátku a jezdí za 48tisíc a po 3 pivech z něj vypadne že už měsíc jezdí na sjetých kolech a za 3 víkendy venku bere 23tisíc když mu strhnou za naftu a to ani ve svým umrdanym Renaultu Spermium nemá ani ledničku.... Vsadim boty že všici víme od něčeho kousek,pak nějakou spekulaci a na konec úplný hovno! A tak sem začal přemýšlet že se naučim německy

oody84
29.10.2014 / 21:09
Možná toho moc nevím, ale dokážu si spočítat kolik mám dostat peněz na výplatu. A když nedostanu to co mám tak se ozvu. když to nepomůže tak jdu raději o dům dál. Ale určitě nedržím hubu a krok jen proto že nevím všechno.

JayeS
29.10.2014 / 21:11
No koukám že se to neukázalo všechno co jsem napsal....ve zkratce sem psal že ačkoliv mě láka Německo za jednou tolik co beru tady tak přemýšlím proč vlastně...jako otec od rodiny,manžel a čech bych chtěl zabojovat za lepší život v naší malé zemi s myšlenkou na vlastní děti a jejich děti aby se měli lépe jenže každý z nás je podělanej strachy něco objetovat a přitom mi přijde úplně jednoduchý říct dost, a na dálnici zastavit kamiony NEROZJET to dokud nebudeme mít nějakou jistotu že to bude lepší....stejně tak by to měli udělat všichni lidé ve všech odvětvích..nepřijde mi vůbec normální aby pár tisíc firem,dalších pár tisíc rádoby podnikatelů nějací troubové z Brusselu co v čr v životě nebylo určovalo 11ti milionum lidí jak maj žít, co jíst atd....chybí nám odvaha,chytrost a hrdost....a ačkoliv zas nejsem buhví jak chytrej ani vzdělanej tak jediný co vim je že budem muset celej systém zbourat a vybudovat znovu dle toho jak potřebujem jako celek a ne jako vlivní a bohatí....když už sem byl včera doma a viděl sem ty děduly kteří položily život za samostatnost Československa tak je mi z nás smutno že to vedeme tímhle stylem! Přeji hodně šťastných kilometrů a trošku odvahy do lepšího života!

sibrsibr
30.10.2014 / 22:13
Ušlechtilá myšlenka, ale dosud měla úspěch ve Francii a Španělsku. Aspoň co jsem zaznamenal.
Tady jsme nejednotná skupina a tyto výzvy probíhají desítky let, jenže se nikdy neuskutečnily.
Co vím, tak tady byly úspěšné pouze aktivity jednotlivců, nebo skupinek, kteří podali žaloby a vysoudili nároky zpětně i s úroky.

therock
01.11.2014 / 08:47
pro

(-deaktivovaný profil-)
03.11.2014 / 16:27
Nemusíme ani chodit daleko pro inspiraci, jak má být tato práce placená a kolik hodin práce je za volantem tak akorát ......

sibrsibr
03.11.2014 / 18:37

Na vícedenní trasy domlouváme 12h směny. Na práce s každodenním návratem 10h. Pro práci přes noc, taky 10h. Ve všech případech je potřeba myslet na omezení výkonu na max. 60h týdně.

Pivrnec
05.11.2014 / 22:25
Sibr: Chválím! Jako vždy...like na f

mateo
06.11.2014 / 02:09
To pivrnec,ty mas snad s tim sibrem spolecne koupele,protoze tohle neni normalni!!!

kamion.kamion
06.11.2014 / 10:04
sibrsibr: Co na to napsat? Ano,platí se řidičům podle ujetých km,to se všeobecně ví,ikdyž se samozřejmě ví,že je to protiprávní. Když platíme řidiče 2,90 na km, tak je to málo? Asi ano...ale co máš udělat,když máš pět let linku, jezdíš tam s deseti vozy a firma s cílem ušetřit náklady na dopravu, začne každý rok dělat výběrovky na dopravu. Ustojíš to jeden rok,druhý rok, obnovíš park,koupíš auta a najednou ti řeknou,letos to vyhráli poláci, dali nám nižší cenu se svojí zelenou naftou. Jezdí jim sem auto, které jim vozí naftu z Polska. A ty najednou hledáš práci pro deset kamionů.Najdeš ji,ale za jaké prachy? Když budeš mít 0,95/km budeš rád,ale spíš to bude méně. už ses díval o kolik se bude zvyšovat CZ mýto? A D mýto? Jezdíš jako idiot,staráš se o lidi,aby měli montérky,boty,rukavice,vybavené auta, ke kterým se každý chová jako k dobytčáku, vlezeš mu náhodou do auta a máš co dělat,aby ses nepoblil. A co potom...kolik mám dát takovému řidiči peněz? Abych si ho udržel... Kolik si myslíte,že by jste chtěli brát na výplatu? Kolik by bylo dost na to,aby jste jezdili jeden víkend venku,jeden v CZ? Kolik? Zkusme se bavit kolik by bylo dost?

cucik
06.11.2014 / 13:05
kamion,kamion

Chtěl jsem napsat něco od plic,něco peprného ale jak koukám minulo by se to účinkem takže radši nic!!!!

sibrsibr
06.11.2014 / 19:17
Kamion - Věčná otázka: Kolik je dost?
Kolik je dost pro Klause? Kolik je dost pro Grose? Kolik je dost pro Janouška? Kolik je dost pro Kalouska? Kolik je dost pro Berdichův gang? Kolik je dost pro mafiány co prodávají dětem drogy, nebo vydírají slušné podnikatele?
Nikdo ti neodpoví. Nikdy není dost, když nejsou hranice. Zákon říká, že řidič má nárok na mzdu odvislou od odpracovaných hodin. Jak to máte udělat, abyste byli schopni dodržet zákon a konkurovat, si řešte na fórech pro dopravce.

Moje otázka zní jinak: Jak zaplatíte, až vás zažalují řidiči o doplatky mezd a cestovních náhrad zpětně až 3 roky? Budete muset doplatit nejen mzdy a úroky, ale taky soc. zdrav. poj. i daň ze mezd. K tomu ještě soudní výdaje své i protistrany a odstupné, pokud vám dají i zrušení pracovního poměru. Pak teprve budete řešit opravdový problém. A nářky vám nepomůžou.

Je to opravdu problém, ale řešte ho, dokud máte čas.
Jezdit pod cenu se může vyplatit jen krátkodobě. Všechny velké dopravní firmy jsou už na to připraveny. Nebuďte poslední, nebo to pak nemusíte rozchodit…
Řešení samozřejmě existuje, ale není universální, ani tak jednoduché, aby šlo zde napsat na pár řádků. Stejně jako supermarkety oslavují krach jednotlivých obchodů, velké dopravní firmy naoko drží basu, ale těší se na krachy malých dopravců i jejich řidiče, které okamžitě přetáhnou.

Znovu opakuji, dejte hlavy dohromady, než bude pozdě…

kamion.kamion
06.11.2014 / 21:56
For cucik : zbabělče...takoví jako jsi ty,jsou nejhorší....zalezení a napíšou,že jim něco,nebo někdo nestojí za odpověď. A jinak,nejsem dopravní firma...jsem prach obyčejný řidič...nic víc...jenom teď mám šanci na všechno nahlédnout tak trochu i z opačné strany.
For sibrsibr: Máš pravdu,dát hlavy dohromady,ale kdo zastupuje řidiče? Kdo dopravce? Nikdo...ani ten pseudo Česmad...akorát vyhozené prachy...musí se začít pracovat úplně na jiné úrovni,udělat zákoník práce,který bude pamatovat na řidiče...někdo musí taky začít školit nové řidiče,někoho, kdo bude vědět co je CMR...jak se couvá přes ruku s návěsem,jak se ten návěs odpojí....kdo bude znát konstrukci návěsů,tahačů...kdo bude znát nař.561...prostě řidič,o kom se bude vědět,že je profesionální řidič,ne řidič z donucení,protože jinak bude stát ve frontě na ÚP

mateo
07.11.2014 / 04:09
To kamion,dve veci.Za prve,nevim co vyresis se sibrem,u neho jsou vsichni dopravci zlodeji.Za druhe,kdyz jsi na to nahledl z druhe strany,tak jsi snad pochopil,v cem je nejvetsi problem,ze se malo vydela!Psal jsem to tu nekolikrat,tak jsi to snad pochopil taky!

sibrsibr
07.11.2014 / 05:38
Kamion
Máš pravdu, nikdo nezastupuje řidiče. Ale mají řidiči zájem, aby jejich zájmy někdo zastupoval?
Pokud ano, nevidím, že by pro to něco dělali. Nebo že by třeba diskutovali, jak to udělat.
Řidiči nejvíce diskutují o zájmech dopravců, ale o svých nic.
Velké dopravce zastupuje Česmad.
Malé dopravce opět nikdo. Zřejmě protože se chovají podobně jako řidiči. Diskutují o všem, hádají se, ale nikdo neformuluje, jaké mají zájmy a jak je možné je prosazovat a řešit problémy.
Ostatně kdokoliv sem nahodí cokoliv uskutečnitelného, je okamžitě zavalen neopodstatněnými pochybnostmi. Chováme se jako v parlamentu. Vzájemně se urážíme, ale výsledek žádný.
- Zákoník práce na řidiče pamatuje velice dobře, jen ho nikdo neuplatňuje, můžeme o tom prohodit pár řádku někde jinde a přesvědčím tě. Tady by z toho udělali akorát guláš.
- Řidiči se školí blbě, ale: Kdo jiný by měl školit své zaměstnance než zaměstnavatel? Až budou mít zaměstnavatelé zájem o lepší vzdělanost a dovednost svých řidičů, tak to bude lepší.

Ostatně pokud se začne více uplatňovat zákoník práce, tak budou mít i zaměstnavatelé motivaci, aby jejich řidiči nebyli jen tupý otroci. Proč si to myslím, ti můžu vysvětlit opět raději jinde.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp