16.11.2014 / 12:38
Univerzální adaptér pro notebooky do kamionu
Používáte někdo adaptér na notebook do 24 V zásuvky? Jaký? A jak funguje? Přemýšlím, jestli ho nezvolit místo měniče, kterej každou chvíli odchází.
Za jakékoliv tipy, rady, připomínky ohledně univerzálních adapterů pro notebooky do autozásuvky budu rád.
Díky
16.11.2014 / 12:39
Koukám na nejrůznější výrobky a všude píšou 15 - 24 Voltů. Znamená to, že ho můžu použít i v osobáku i v kamionu? Jsem z toho trochu jelen.
16.11.2014 / 13:32
Jeden takový jsem měl nevím jestli to byla chyba zásuvky či adaptéru ale stávalo se mi že mi začala cernat obrazovka jako kdyby tam šlo víc voltů než má začal se prehrivat a malém exnul . Akorát už si nepamatuji značku toho stroje každopádně bych si jej už nekoupil .
16.11.2014 / 14:01
paragán
Pokud je na tom adaptéru logo půl osobáku,půl nákladáku,je univerzální,dá se použít v obou variantách,v D se dá koupit v MediaMarkt,stojí 39-49€,je k němu 10 vyměnitelných koncovek na nejběžněji používané nb.Měnič 24/220V odchází z důvodu poklesu napětí při startu,pokud ho nevypneš před nastartováním vozidla,ty lepší vydají akustický signál při poklesu napětí na 22V při odběru z baterie.
Jsou i měniče 12/15-24V,nejsou tak háklivé na start,jako 24/220V,ale na ty musí být výkonný měnič 24/12V zabudovaný ve vozidle,min 90W.
Měniče se dají koupit na pumpách nebo truck shopech na autohofech v D,ale bývají většinou vyšší ceny,přijatelnější ceny jsou ve F a E,ve F například parkoviště Barbezieux nebo Castets,trasa Angouleme-Bordeaux-Irun,v E pumpa Andoain,trasa Irun-Pamplona,na obou mají dobrý výběr příslušenství do LKW.Na Andoainu je minimum místa na zaparkování a docela silný provoz.Ale jsou k mání na většině velkých ČS,jenom je potřeba hledat a hlavně si vzít účtenku pro případnou reklamaci.
17.11.2014 / 10:29
Já si kupoval nabíječku v tescu tuším že za 200 kč a 8 koncovek a neměl jsem stím problém ať už jsem to dal na 12 nebo 24V, teď mám o něco drahší ale taky to je v pohodě
17.11.2014 / 19:11
Mám adaptér z Electroworldu na 12 a 24 V několik let a bez problému,stál kolem 700,-kč.