VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
parkoviště Bouchalka
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
26.02.2015 / 22:41

Sjednocení řidičů z povolání

Sjednocení řidičů z povolání

Je to na základě facebookové výzvy:
http://www.facebook.com/events/1542680 ... pe=regular

Text výzvy:

Nějak se začít musí!

Od Středy 25.2.2015 od 12h do odvolání, celé Evropě.
Na společný znak sjednocení Českých Řidičů z povolání.

Navrhuji, jako sám řidič, pověsit reflexní vestu na zrcátko svého vozidla. (osobák, dodávka, kamion, autobus)

Tímto způsobem nedocílíme lepších podmínek v Dopravě. Ale dáme najevo že stojíme při sobě jako jeden celek.
Ukážeme, sami sobě, že to jde, se sjednotit.
A tim i společně řešit problémy Nás Řidičů z povolani a společně bojovat za lepší podmínky v Dopravě.

Nechci, tímto vyvolávat nepokoje a jiné.
Chci tím docílit toho, že mi jako řidiči z povolání dokážeme držet při sobě za jedno.

Nikoho, opakuji nikoho!, nenutím. Je to dobrovolné a každý sám zodpovídá za své činy!

Kdo nechce, neznamená, že ho tu bude někdo urážet! Jsme ve svobodné zemi.

!!! Berte to prosím, jako Manifest !!!!
Zviditelnění

Věřte tomu, že lidé se začnou ptát, co to je, proč to máte atd.

No proto! : protože už mam dost, tohoto systému, který nás řidiče z povolání

ŠIKANUJE
DISKRIMINUJE
BUZERUJE
NUTÍ (nepřímo) PORUŠOVAT ZÁKONY
A DALŠÍCH

Prosím, sdílejte! Zdali vám už není jedno, to co bude zítra!

Zakladatel: Mairakii 

Mairakii
26.02.2015 / 22:41
Tak kolik z vás tu vestu má tam kde má být

(-deaktivovaný profil-)
26.02.2015 / 23:13
Já na osobák i nákladním.

sibrsibr
27.02.2015 / 00:13
Sjednotit se je dobré. Ale na čem???
Jak chcete získat podporu veřejnosti, když nejsou jasné požadavky ani cíle?
Chceme jezdit za odměnu za kilometry, nebo z fakturace?
Chceme, aby nás nehonili, když porušujeme maximální doby řízení, nebo výkonu?
Chceme jezdit na magnety, nebo žolíky?
Chceme, aby nás nehonili, když jezdíme v zákazech?
Chceme, aby nás nehonili, když jezdíme přetížení?

Veřejnost našim problémům nerozumí, protože je každou chvíli v novinách sdělení, že řidiči porušují tohle a onohle. Řidiči údajně způsobují přetížení silnic, upadávání domků u cest, objíždějí placených úseků, způsobují dopravní zácpy a nehody i další kolizní situace, pouze v zájmu svého zisku.

Kdo kdy četl, že dopravci řidiče nutí v zájmu svého zisku, aby řidiči porušovali...?
Kdo kdy četl o případech, kdy dopravci řidičům vyhrožují ztrátou zaměstnání a dalším útiskem?
Kdo kdy četl, že policie zbytečně postihuje donucené řidiče a nešetří příčiny, proč řidiči porušují…?
Kdo kdy četl, že dopravci mají okamžitě veškeré údaje o případných porušeních svých řidičů a důslednější postihy dopravcům by brzy vymýtili všechny nešvary?

Cílem sjednocených řidičů má být, abychom byli nepostižitelní a mohli si jezdit, jak se nám zachce, nebo aby nás zaměstnavatelé nenutili riskovat?
Můžete se na zrcátkách třeba oběsit, ale podporu veřejnosti nezískáte, pokud jim neodhalíte celou pravdu o situaci v dopravě. Nezasvěceným naše vesty na zrcátkách neřeknou vůbec nic. Stejně jako veřejnost dodnes neví, proč kdysi měli kamioňáci přehozený ručník přes ramena.

Nejdříve si sjednoťme a deklarujte názory a cíle. Pak můžete hledat symboly a podporu veřejnosti.

mateo
27.02.2015 / 07:31
Sibr,koukam ze jsi natvdlej jak poleno.Precti si poradne,o co tomu kolegovi jde!Jses fakt blb!!!

sibrsibr
27.02.2015 / 09:37
Myslíš tohle?

ŠIKANUJE
DISKRIMINUJE
BUZERUJE
NUTÍ (nepřímo) PORUŠOVAT ZÁKONY
A DALŠÍCH

Podstatu těchto hesel nemůže pochopit nikdo jiný než nejudatnější, nejkrásnější, nejchytřejší POMATEO.
Veřejnost, která je stejně blbá i blbější jako já, potřebuje dostat více informací, aby pochopili o co go.

Když budeme manifestovat často, ale bez obsahu, přestane si toho veřejnost všímat.
Pak už ji neoslovíme, ani když budeme mít obsah dobře připravený.
Vzpomeňte na dobu před 1990. Všude vysely vlajky a hesla, ale kdo je bral vážně???

(-deaktivovaný profil-)
27.02.2015 / 10:31
Souhlasím s tím, že pro bezpečnost všech lidí na cestách a v kabinách je třeba konečně něco udělat. Jakým způsobem je věc další. Není lehké rozpoznat, kdy snaha o lepší podmínky pro řidiče, může přinést ty opravdové výsledky a tzv. Výkřiky do tmy jsou nutné, ale neřeší samotný systém a jeho nastavení v prostoru a čase. Kdy je třeba hledět na vše a brát že z jednoho extrému pochází extrém jiný a kdy je především nutná rovnováha k dlouhodobému působení. Kdy právě změna zákonů je tím pravý výsledkem v této ztrastiplné cestě za klidem a spokojeností řidiče z povolaní. Vždy se ptám kolik ještě kolegů musí odejít na tento svět než se něco stane. To že pověsím vestu na zrcátko je ve finále lepší než jen stále mlčet i když to bude jen ten výkřik. Ale nejsou jenom řidiči v tomto systému dopravy, ale jedná se o živý organismus, který může být nemocen a lék zatím není. Žijme pohledem do budoucna a dělejme tak aby jsme ještě svými činy neohrozily i to co je pro nás domovem. Je třeba i dávat , ale to jiní nechápou, když nemusí.

stavka
27.02.2015 / 12:17
Navrhuji STÁVKU, ne vyjet a blokovat cesty, ale prostě nevyjet zůstat sedět doma třeba 14 dní, ať si to ti státem tiše podporování zlodějští šéfové autodoprav odjedou sami, nebo ať si najmou za 9800 hrubeho ukrajince, pro nikoho jinýho tahle špinavá opovrhovaná práce není dobrá.

To by byla komedie, prázdný supermarkety, zastavený automobilky a na pumpách žádné PHM. Chod státu by se zastavil. Pak by to mohla dohánět třeba armáda jako tenkrát ve Francii. Možná by si potom česká společnost uvědomila, že bez těch debilních hovad, vrahů zavolantem = řidičů kamionů, to nejde.

Já nevím jak vy ale za těch 9800 budu radši sedět doma, než šaškovat s nějakou vestou na zrcátku a stejně pořád jezdit tak jak si to přeje PAN Dispečer, který jde v pátek o půl čtrvrté domů, přijde si do práce v pondělí v 8 a začně mě jebat proč sem tam a tam přijel o půlhodiny pozdě, když jsem přece v !neděli! v 6 ráno už vyjel pak čuměl 9h někde na přecpaném parkovišti a od 22h celou noc jel jak čurák, aby si PAN DIspečer mohl dát ráno v 8 v klidu kafe a PAN Šéf mohl zase jet s celou rodinou lyžovat do alp a každý den na večeří mít švédské stoly, a pak to na plnou hubu po návratu rozkřikovat na benzince ve městě ať to každý slyší. Když pak mám mít volno já v řádným termínu tak mi řeknou 1 den před dovolenou TO NEJDE TO MUSÍ ODVÉZT NEJSOU LIDI. Tak ať si PAN Dispečer rychle připomene ruštinu, bo ji bude potřebovat.

!!!!!!!!!!!VYZÝVÁM VÁS VŠECHNY TEĎ HNED OD 1.BŘEZNA KE 14-TI DENNÍ STÁVCE!!!!!!!!!!!!!

KDO POJEDE TAK AŤ SE NAUČÍ PÁST TRÁVU BO V DŮCHODĚ TO BUDE POTŘEBOVAT, TŘEBA MU PAK DISPEČER NECHÁ PŮLKU ZE SVÝHO DŮCHODU, KDYŽ MU NA NĚJ DĚLAL

ПРИЙТИ ДО ЧЕХІЇ БАГАТО ВАКАНСІЙ: ВАНТАЖІВКА ДРАЙВЕР ПРОЖИВАННЯ, РОБОТИ ДОСТАТНЬО, РОСІЙСЬКОЇ МОВИ, МИ МОЖЕМО ЩЕ

.véna.
27.02.2015 / 17:52
Mě se to jako nápad libí, ale je to pouze výkřik do tmy. Chtělo by to mediální podporu a lepší organizaci.
Kdyby se o tom mluvilo v médiích a vesty jsme opravdu vozili, bylo by to dobré upozornění na "neutěšený" stav kamionové dopravy v ČR.

D/r/iver
27.02.2015 / 18:23
Zdá se,že celá VÝZVA vyšuměla do ztracena,FB stránka se nedá otevřít,údajně vypršela platnost a dnes jsem projel asi 300km po D dálnici A3 Regensburg-Passau a zpátky,bohužel ani jednu vestu jsem neviděl,ani na cestě,ani po parkovištích.Asi už jsou všichni doma a spokojení nebo tudy CZ řidiči nejezdí.Ale pár jsem jich předjížděl,takže jezdí,chyba bude někde jinde.Ovšem netvrdím,že v autě s CZ RZ musel bezpodmínečně sedět i řidič CZ národnosti.

Mairakii
27.02.2015 / 21:33
Koukám, že to tu nikdo nepochopil.
Ta vesta má za úkol dokázat, že jsou řidiči jednotní a že dokáží stát při sobě. Nejdříve je potřeba dokázat, že nejsme jen pitomci co dokážou jen na pochcaným parkovišti s lahváčem v ruce brečet a nadávat na poměry.

Vemte na vědomí, že né v šichni mají každý den přístup na net a FB, spousta lidí ani FB a internet nepoužívá, takže tato akce stále trvá a nic nevyšumělo do stracena.
Je to první malý krůček třeba i k té stávce.

Mairakii
27.02.2015 / 21:35
P.S: totoo není moje akce, já to sem jenom nakopíroval.

Pivrnec
28.02.2015 / 00:08
Taky to čtu po týdnu. Jednoho jsem potkal.. Jdu do toho.

mateo
28.02.2015 / 01:42
Podporuju to Mairakii,poslu foto

mateo
28.02.2015 / 01:42
Podporuju to Mairakii,poslu foto

spogit
28.02.2015 / 02:29
No a kdyz se ukaze ze vetsina ridicu stoji jen sama ze sebou a za svym zajmem bez ohledu na to kdo je na tom hur nebo lip. Co pak? Problem nejsou ridici ale svet ve kterem vubec zijeme. Priority a zajmy lidi jejich chovani vuci ostatnim. Jinym slovem je jim u prdele kdo jak se ma nebo jak je mu krivdeno dulezity jsou oni a pak jejich rodina pak mooozna pratele atd. Malo kdo si uvedomi ze to je proste spatne a proto reflexni vesty se muzou objevit jen do urcite miry. Jinak i kdyz tato akce nema jiny nez duchovni vyznam fandim kazde dobre myslence...

blábol
28.02.2015 / 08:53
Souhlasím s uživatelem STAVKA, klidně 14 dnů nevyjedu, at si to odjezděj čuráci ve vedení a vymrdanci ve vládě. Mě je to u prdele. Jinač na sdružení řidičů.cz je internetová petice. Zvýšení min mzdy nakl. a autobus. dopravy. Zatím je tam cca. 1750 lidí.

spogit
28.02.2015 / 11:35
Do prdele :D Prej vyzivam ted vsechny ke stavce :D Na jakem zaklade? Jste vubec cleny odboru? Vite kdo muze vyhlasit stavku a nebyt za to vyhozeny nebo zalovany za uslou ztratu? Nez prejde ke stavce nema se prvni vyjednavat o necem s nekym a vubec mu sdelit co po nem chcete? To jsou sami vymrdanci curaci ale chlapi aspon se s nekym poradte at si nezadelate jeste na problem vetsi nez mate.

D/r/iver
28.02.2015 / 11:54
Ale pánové,nač ta silná slova.Když vezmeme do úvahy,že sdružení ČESMAD oficiálně přiznalo,že jeho členové vlastní cca 25000 vozidel,dejme tomu 1/3 je obsazena dvouposádkou,tak to číslo 1750 lidí na internetové petici,je asi jako kapka v moři,nemám přehled,jak dopadla ta petice ohledně změny pracovní skupiny řidičů,ale toto má asi stejnou budoucnost.Většina zaujme vyčkávací pozici,jak to dopadne a potom se případně sveze na vzniklé vlně zadarmo.Jak se říká,,Psi štěkají,ale karavana jede dál".
Mr. spogit to vystihl asi zcela přesně a taky vám přeji,aby jste měli úspěch,i když už se mně to moc netýká.
A myslím,že na stávku nemáte peníze,to není jenom o tom domluvit se,že se nepojede,hlavně vyhlásit to 27.2. s platností od 1.3. zní taky jako čistá utopie.Ale to je můj soukromý názor,nikomu ho nevnucuji.

D/r/iver
28.02.2015 / 12:04
Ještě dotaz do pléna:
Jak se chcete sjednotit,když se vás sjede 5 na jednom parkovišti a i při tak malém počtu se dokážete porvat mezi sebou,samozřejmě za vydatné pomoci alkoholu.

(-deaktivovaný profil-)
28.02.2015 / 12:13
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
Marphy
28.02.2015 / 14:22
Ahoj souhlasím s Inscriptou začít by měl každý sám od sebe. Pamatuji si časy když jezdil můj tatka a to byl řidič někdo. Dneska když to člověk vidí a kolikrát i cítí není se čemu divit,že nás lidé vnímají jako dobytek.

Mairakii
28.02.2015 / 20:16
Vážení, ta vesta má dokázat, že řidiči jsou jednotní, a že nejsme to posraný stádo jak si někteří šéfové myslí.

Zatím těma kecama dokazujete, že jste to posraný stádo, který neumí nic jiného, než jen na netu a pochcaným parkovišti blbě plácat a jen kecat.

Dokažte, že to tak není a dejte tu pitomou vestu na to zrcátko.

Za mě, mě můj zaměstnavatel platí tak jak má a tudíš bych nic z toho dělat nemusel, ale je to odemě podpora ostatních řidičů. Tak se nad sebou zamyslete.

sibrsibr
01.03.2015 / 07:57
Jednoduchá kvízová otázka:
Jaký je rozdíl mezi stádem a stádem s vestami na zrcátkách?
Měli byste se zabývat myšlenkou:
Co potřebuje stádo, aby začalo být vyšší formou, nebo organizovanou skupinou?
Jestli si myslíte, že vesty. Tak budete jen stádo s vestami.

sumec
01.03.2015 / 08:19
Ahoj, docela dost ridicu jse+ viděl s cestou a do teď sem netušil vyznam, už vše chapu, jen píšu že jsem okres RK a viděl sem min.,na 20 aut určitě

(-deaktivovaný profil-)
01.03.2015 / 09:10
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
mateo
01.03.2015 / 12:04
Sibr,jednoduse,jdi uz do prdele!!!!

cucik
01.03.2015 / 12:42
M

Splinter
01.03.2015 / 13:05
Tak jsem potkal na Hore sv. Sebestiana dva z ok transu a nesel jsem se zeptat na co tam maj ty vesty...asi vetrali smradek...vesta je dobre upozorneni,ale chtelo by to neco trvaleho,samolepka.Nevi nekdo kolil by stalo nechat udelat treba 100 nebo 1000 ks?Zkuste to nekdo pohledat a ja to zaplatim.

Splinter
01.03.2015 / 17:13
Nic mi to nezobrazuje.

Pivrnec
01.03.2015 / 17:29
http://www.facebook.com/groups/727060110745380/
tady někde jsou objednávky.

Pivrnec
01.03.2015 / 17:34
Počkej, asi se musíš nejdřív přidat na fb ke skupině "Sjednocení Řidičů z povolání". Proto nejde odkaz..

D/r/iver
01.03.2015 / 17:54
Mám dotaz,proč si tu skupinu neudělají veřejnou,každý netouží být někde uvázaný jenom proto,aby si mohl něco přečíst.Ale mám dojem,že na FB už to tak funguje všechno.

putin21
01.03.2015 / 18:44
Také se přidávám. Zítra dávám vestu.
A ta stávka by byla opravdu potřeba. Tím by se mělo něco konečně pohnout.
Ale musí to nejdříve řešit odbory a je třeba udělat rozumné požadavky a ty požadovat. To musí předcházet požadavku stávky.
Stávající stav, je opravdu neudržitelný.

sibrsibr
02.03.2015 / 13:15
Taky jsem zvědav, o co vlastně komu jde.
Jestli to náhodou není opětovný výkřik do tmy, který má v řidičích vzbudit pouhý pocit, že se něco děje a zároveň zajistit, aby se fakticky vůbec nic nezměnilo.
Je úplně jedno, jestli budeme placení za km, nebo %, jezdit na vozech v netechnickém stavu, přetížení a překračovat bezpečnostní předpisy bez nároku na rozumné pracovní podmínky, policisté budou pokutovat nás za pochybení zaměstnavatelů a k tomu si někam namotáme vesty, nebo cokoliv jiného.

Je dostatek případů, kdy byli řidiči fakticky zlikvidování nátlakem zaměstnavatelů a na tyto skutečnosti by se mělo poukazovat a měly by být řádně vyšetřeny, aby se v budoucnosti takové případy neopakovaly. Jinak budeme stále chodit do práce s vědomím, že buďto budeme riskovat vysoké postihy od státní správy, nebo čelit výhrůžkám zaměstnavatelů a riskovat ztrátu zaměstnání.

Stačí si odpovědět kolika z nás zaměstnavatel:
řádně eviduje pracovní dobu
řádně zajišťuje a platí školení
nepožaduje vykonat další cestu s poškozeným vozem (než přijdou díly, nebo se uvolní dílna)
umožňuje řádně zajistit náklad (jak prostředky, tak možnostmi)
nepožaduje přetížení (vědomé i nevědomé)
poskytuje veškeré pracovní pomůcky a další potřeby
poskytuje solidní zázemí ve svých objektech i na pracovních cestách

A také si říct, jestli chceme nápravu všeho, nebo jen něčeho. Řidiči obecně jsou početná v různorodá skupina s různými podmínkami pro výkon práce a různými problémy (někdo jezdí přetížený ve šrotech a bez potřebných zajišťovacích prostředků, jiným vadí pracovní doba, nebo vysoké pokuty za víkend v autě).

Z obsahu tohoto fóra i jiných je jasné, že řidiči se vzájemně pohádají a začnou se vzájemně urážek kdykoliv, když kdokoliv nahodí k řešení jiný problém, než je ostatním vhod.

fishhunter2
02.03.2015 / 13:36
Souhlas,ale stále tady nepadlo co se stím dá dělat a nepřijít při tom o zaměstnání?

sibrsibr
02.03.2015 / 14:21
Dělat se s tím dá hodně. Ostatně mnoho námětů bylo napsáno zde i na jiných fórech již v minulých letech. Bohužel se vždycky najde dostatek těch, co vše vyřeší stávkou, nebo jiným kouzlem do příštího týdne… Ale výsledek žádný. Podrobně to rozepisovat na těchto, nebo jiných fórech vede pouze k tomu vyhazovu.

Řešení je: shodnout se na definování základních bodů a zajistit si vhodný způsob komunikace.

spogit
02.03.2015 / 15:49
Muj nazor. Nejefektivnejsi je zalozit v kazde jednotlive firme odbory (byvalo to min 5 clenu) Co dal to uz by vam vysvetlilo sdruzeni. Nemluvim jen teoreticky mam osobni zkusenost ze po zalozeni zmeklo i velkym sefum ale ma to i sva pro a proti nerikam ze ne. Mene efektivni je zaloba kazdeho jednotlivce na uplatneni naroku vuci zamestnavateli. Nejmin efektivni ale nejpohodnejsi je samozdrejme fluktuace. Motani vest na zrcatka opravdu nedokazuje nic ani nic neresi. Je to klasicky hura efekt kdy 1 clovek v dobre vire to da na socialni sit 25 procent si to tam da protoze si to precetlo a v zasade souhlasi 50 procent si to tam da protoze to tam maji ostatni a ani poradne nevi proc atd. I kdyz tohle neni to co chcete slyset ja proste nechci nalhavat neco jineho pokud se chceme bavit o konstruktivnim reseni problemu. Hezky den vsem

Wiking
02.03.2015 / 18:01
Ted jsem projel trasu Jicin- Chomutov a potkal jsem jen " jednu vestu " Ja ji na zrcatku nemam, protoze me tahle akce prijde ze nema vubec zadnej cil. Napad zajimavej, ale co z toho nikde neni napsano jakej to bude mit ucel. Ucel to samozrejme nebude mit zadnej a nic se tim nezmeni. Tot muj nazor. Jak uz nekdo pise pracovni podminky zmenej tak mozna odbory, ale ne vesty na zrcatkach. Samozrejme kdo ji na tom zrcatku ma, tak nic proti :-)

spogit
03.03.2015 / 01:18
Jinak pro vsechny ktere uz nebavi truchlit s omotanou vestou a chteji to vzit do svych rukou davam odkaz na odborovy svaz dopravy. Najdete tam v prave casti info jak se stat clenem kolik lidi do toho musi jit s vama a jake jsou vubec vyhody tohoto clenstvi. Kontakty atd. Zkusenost je takova ze jsou velmi vstricni a pomuzou vam se vsim potrebnym vse vysvetli i pri jednani se zamestnavatelem budou stat za vama ve vsem. Pro ty co se boji o misto... neni to tak jednoduche vyhodit odborare. Za info nic nedate kdyby se vam to nezdalo o nic nejde aspon jste pro to zkusili opravdu neco udelat. Hodne stesti

http://www.osdopravy.cz/

sibrsibr
04.03.2015 / 13:25
Odbory mají svou váhu, protože ze zákona je s nimi zaměstnavatel povinen jednat. Také má zaměstnavatel povinnost projednat s odborovou organizací každou výpověď, pokud v jeho firmě funguje odborová organizace. A zaměstnavatel je také povinen poskytnout vzniklé odborové organizaci prostory a některé další věci k provozování odborové činnosti (vis. ZP).
Pokud se týká nízké účasti řidičů v OSD, je asi chybou, že odborová centrála nemá odborníky, kteří by se zabývali specifickými podmínkami řidičů v oblasti kamionové dopravy u firem, kde se majitel fungujícím odborům brání všemi prostředky.
Největší chybou řidičů je fakt, že neustále hledají jednoduchá řešení, která jim mají okamžitě pomoci, ale nijak je nezavazují, ani nejsou spojeny s žádnými poplatky. Když někteří řidiči tvrdí, že je jim moc, zaplatit za členství a případnou pomoc cenu, srovnatelnou s láhví alkoholu, nebo dvou krabiček cigaret, tak jim pomoci nelze. Znám dost takových, co dají přednost okamžité nabídce „výhodnější platbě za fůru“, před snahou sjednat si v rámci odborů dlouhodobě jistější sociální postavení.

marian 55
04.03.2015 / 14:17
Sibr copak už si vyhlížíš místečko v odborech? Ty jsi stejný tlučhuba jako odboráři. Co jsi mimo toho blábolení a kopírování článků a zákonů dokázal? Nic není totiž vidět.

mateo
04.03.2015 / 14:35
Marian55,souhlasim.Je to blb

sibrsibr
04.03.2015 / 15:17
Souhlasím s tebou, že odbory by mohly fungovat lépe a jejich činnost by měla být srovnatelná s fungováním odborů v zahraničí.
Nepamatuji si, že bych s tebou někdy mluvil o tom, co jsem dokázal, ani netuším, kde bys k takovým informacím mohl přijít. Vlastně jsem rád, že ty a tobě podobní o mně moc nevědí a doufám, že to tak zůstane i do budoucna. Nemám potřebu vytahovat se po parkovištích lidem tvého typu.
Vlastně jsem rád, že lidé jako ty makají stále více, za stále méně a těm rozumnějším se pomalu otevírá lepší budoucnost. Je to trošku spravedlivější, než stav v nedaleké minulosti.

sibrsibr
04.03.2015 / 16:36
Ještě mne napadá, že pokud by solidní řidiči měli opravdový zájem o výsledky mého občasného snažení, můžeme se nějak domluvit, abyste měli možnost nahlédnou do dokumentů, které mám k dispozici. Obsahují odpovědi na mnohé dotazy, které se na soférských forech donekonečna opakují a nepravdivé mýty, které mezi řidiči kolují.
Ale není v mém zájmu, abych tady tyto dokumenty vkládal a pročítal si je kdejaký…
Ostatně nejeden z vás, už za mnou s nedůvěrou přijel a odjížděl překvapen.
Na častou otázku jednodušších, přímo odpovídám, že jsme se s dotyčnými vždy domluvili, že obsah naší schůzky i identitu účastníků si z pochopitelných důvodů nechá každý pro sebe

mateo
04.03.2015 / 17:09
No sibr,ja teda zaznamenal jen jednoho tveho kurburta,a to pivrnce.A co je na tvem jednani tak tajne,ze to nemuzes zverejnit?Ja myslim ze nic,jsi obycejny pojistovacek,do ktereho si kazde rano nekdo kopne,ty zalezes do rohu a pak si lecis ego tady na foru

sibrsibr
04.03.2015 / 17:14
No myslím, že je tady jiný chudáček, co se každé ráno probudí v autě, nemá nic a nikoho a své ego si léčí jednoduchými urážkami na foru.

D/r/iver
04.03.2015 / 19:43
Pardon,že se vměšuju,ale nemělo to být forum o SJEDNOCENÍ řidičů z povolání?

Pepino80
04.03.2015 / 20:49
Mus

Pepino80
04.03.2015 / 20:54
ssory, vložil jsem příspěvek a nic... jebu na to, znovu to psát nebudu... ale s tímhle výkřikem do tmy nesouhlasím. Bezcílně na něco upozorňovat? A na co? Už teď nás mají lidi za blbce...

sibrsibr
04.03.2015 / 21:48
Driver
No právě o tom to je. Nelze sjednotit řidiče, aniž by bylo jasně dáno, na čem se máme sjednotit.

Pokud jde o to, aby si řidiči mohli vydělávat ježděním neomezeným žádnými předpisy, výplaty jim byly vypočítávány a vypláceny nezákonným způsobem do kapsy a za to nebudou mít žádné sociální jistoty, tak bude hodně pro a mnoho proti.

Pokud jde o to, aby se šofeřina stala opět řádnou profesí, kde se oceňují schopnosti a dovednosti umožňující bezpečnou přepravu v rámci předpisů a za kvalifikovanou práci bude řádně vypočítávána a vyplácena mzda s nárokem na přiměřené sociální jistoty, tak se také najde mnoho příznivců i odpůrců.

Určitě se na to dívají rozdílně skupiny s exekucemi, bez závazků a zázemí, živitelé rodin, atd. Myslím, že dnes mají na špíglech vesty zastánci všech názorů a také je tam nemají zastánci stejných názorů. Bez jednoznačné formulace požadavků, to prostě nepůjde.

Změnu chtějí všichni, ale každý jinou (a nejlépe každý tu svoji).
Pokud jde o mne, tak já jsem příznivcem toho, aby se šofeřina stala opět solidním, kvalifikovaným, dobře hodnoceným zaměstnáním a pokud zformulujeme přesně požadavky, které k tomu povedou, jsem pro to ochoten nosit vestu třeba i ve volném čase na civilním oblečení, nebo na koupališti. Dokonce jsem ochoten udělat i více.

marian 55
04.03.2015 / 22:24
Síbře ty jsi jenom tlučhuba stejně jako odboráři. DAS už tolik nenese že najednou začínáš o odborech? Na co si tady zkoušíš hrát?

mateo
05.03.2015 / 03:12
At tu da nekdo jeden jediny pripad,kdy mu pomohly odbory,nebo sibr!!

spogit
05.03.2015 / 12:00
To jsou jen ty odbory jako. O Sibrovi jsem nic nenasel omlouvam se

spogit
05.03.2015 / 12:48
Ale jako nikoho nepresvedcuju co si ma myslet. Ja jen ze v oblasti dopravy jsme fakt uplne v prdeli co se tyka vztahu zamestnanec zamestnavatel socialnich a jinych jistot coz dokazuje clanek

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/odpovednost-pilota-plat-uklizecky-proc-chybi-firmam-ridici/r~569defb4213d11e4bce90025900fea04/

a take zkusenosti mnoha z vas. Tak si jen povidame o tom co se da delat. Jen povidame... Vy jste navrhli vesty na zrcatko s tim at to kazdy clovek vidi a pak se vsichni vzbouri a pomuzou ridicum. Fajn respektuju to. Ja jsem navrhl toto. Ale reseni nejsou jen dve tak zkuste me presvedcit ze je neco jeste lepsiho efektivnejsiho a ja uznam ze jsem se spletl.

sibrsibr
05.03.2015 / 13:03
Obracím se spíše na DAS, ale také odbory mi pomohly. Pár kolegům, odbory pomohli více a společně si pomáháme navzájem. Samozřejmě naše aktivity jsou zcela soukromé, takže se o nich nikde nepíše a nikde je nenajdete. Nemáme ani žádné členy, kterým bychom jakoukoliv pomoc poskytovali. Vše je hlavně o výměně zkušeností a informací. Dále je vše na každém jednotlivci. I tak je velice přínosné, když se někdo z nás dostane do podobného problému, jaký řešil dříve kolega a můžeme si říct, jak to probíhalo a jaký je nejvhodnější postup. Často je nejcennější pomocí první informace na koho a jakým způsobem se obrátit, nebo které místa rovnou obejít či přeskočit. Aby člověk neběhal několik měsíců brečet na špatné hroby bez výsledků. V takových případech často řidič ztratí veškerou naději a propadá pocitu bezmoci.

crazymouse3
06.03.2015 / 20:16
jo už jsem pár aut potkal co měli vestu na zrcátku jsem si říkal , asi to zrcátko má polámane :-D já to čtu až dnes tak schválně kolik z vás už to tam má? kolik procent řidičů čte tohle forum? 1% ? z toho polovina bez práce nebo jiné profese? chtělo by to více medializovat

spogit
06.03.2015 / 20:48
chce se me k tomu rict jen toto...

http://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4

crazymouse3
07.03.2015 / 13:12
:-D ..........

Lada1
29.12.2015 / 20:28
Platy řidičů jsou výsměch a to už roky a myslím si, že pokud nebudou odbory tvrdě zastávat názory řidičů, tak to bude zase jen tlachání do prázdna. Je pravda, že hezky mluvit je jednoduché, ale položme si otázku, proč v jiných státech řidiči drží spolu a mají výsledky a i jednání k nim je slušné a proč se tady pak diskutuje o porušování předpisů,magnetů a pod?? Vše toto si dělá sami řidiči a každý řidič má své povinnosti k rodině a dalším věcem a to nejen u nás, ale i v jiných zemích a tam to jde a u nás ne. U nás 10 řidičů jde za tím o čem se zde mluví a dalších 30 se veze. A pak se nedivím, že jsme na tom jak jsme a uklízečka má na mzdě víc než řidič, ale na parkovišti jen tlachání do prázdna.

Mairakii
29.12.2015 / 21:45
Láďo, odbory jsou úplně k hovnu, u nás na firmě jsou ještě zdob komunismu, a když jsme chtěli aby nám pomohli srovnat plat na úroveň zaměstnanců našeho skladu, tak se nám vysmáli a řekli, že máme diety a celkem víc jak ve skladu. Museli jsme se o zvýšení mzdy postarat sami.
A proč je v Čr stav jaký je, protože to řidičům vyhovuje a jsou spokojený, kdyby nebyli spokojený bylo by vše jinak.
Takže co si nezařídíšláš sám, to za tebe nikdo nezařídí.

Jen pro zajímavost, můj čistý příjem je 25-28000kč a ktomu zákoné diety. Jsem spokojený.

sibrsibr
02.01.2016 / 09:27
Mairakii
Přesně tak: „Co si nezařídíš – nemáš!“
Je zábavné představit si, za jak směšných podmínek jezdí řidiči, co si tady vylévají srdce, jak je doba zlá a nic nejde změnit, případně si věší vesty na zrcátka, protože se na nic většího nikdy v životě nezmohli.

Na druhé straně je dobré napsat, že kdybyste si založili své odbory, které by pracovali lépe než ty stávající (komunistické), tak u zaměstnavatele obhájíte své zájmy daleko jednodušeji.
Všechno je o jednotlivcích. Blbci budou mít plno práce a holou prdel vždycky.

Mairakii
02.01.2016 / 18:28
sibr meleš nesmysly, jak můžem zakládat odbory, když už tam jsou. Je pravda, že skladníci i dělníci, co na firmě dělají jsou s nima spokojený.

matyas
02.01.2016 / 19:40
Omilem jsem se dostal na tyhle stránky a jako dispečer a pravá ruka šéfa nechápu co se tady kydá za hnůj!
Uvědomte si, že největší problém není váš zaměstnavatel dopravce, ale tento stát, který tvoří špatné zákony a rozprodává pozemky cizím firmám, které využívají ČR jako levnou pracovní sílu! Odvody ze mzdy zaměstnance jsou pro české podnikatele dost vysoké a marže v dopravě pro české dopravce malé. Naše firma koupí za 3mil. kamion, zaměstná řidiče kterému dá 35 tis. měsíčně čistého a je každý víkend doma! Platíme 4,5 roku leasing, tak nemáme z tohoto vozidla nic a pak přijde řidič, že to je málo?! Nevyučený člověk s minimálním vzděláním a má plat lékaře! Jezdíme dálkovou dopravu většinou po dálnici, tak se za jízdy než vyloží podívá na 5 filmů, složí naloží a jede domů. Jediná jeho životní výhra je ten řidičák udělaný za 3 měsíce.

Pivrnec
02.01.2016 / 20:00
Taky názor... Ale musíš si uvědomit, že na ten plat lékaře neděláme 8h denně ale 11-15, což je 270-300h měsíčně a kupujeme si bagety za 140kč a ne za 30. Ty možná každej den spinkáš doma v teple ale my trneme hrůzou kdo nás kde vykrade, přepadne nebo jestli ráno nastartujem.
A stačí chybička, jako kolega ve F, místo 9h udělal 8h pauzu a měl to za 3500€... bez pardonu.

sibrsibr
02.01.2016 / 20:04
Mairakii

Než začneš po komkoliv pokřikovat, že mele nesmysly, měl by sis ověřit, co meleš ty.
Mrkni na následující část zákona a vyhledej si další, kde se dočteš, že u jediného zaměstnavatele může působit více odborových organizací:
ZÁKONÍK PRÁCE, HLAVA V
NĚKTERÁ USTANOVENÍ O PRÁVNÍM JEDNÁNÍ § 23
3) Kolektivní smlouva je a) podniková, je-li uzavřena mezi zaměstnavatelem nebo více zaměstnavateli a odborovou organizací nebo více odborovými organizacemi působícími u zaměstnavatele

Nečinnost kontrolních orgánů a neinformovanost řidičů i množství bludů, které mezi sebou šíří jsou hlavním důvodem, proč řidiči žijí, jak žijí. Ze zákona máme tak krásné podmínky, že si za mnoho svých problémů můžete sami a zaměstnavatelé dobře vědí jak vaši naivitu využít.
Myslím, že je našim zájmem, abychom přestali být tak blbý. Parta hlupáků nerozhýbe k vyšší aktivitě kontrolní orgány a naopak...

sibrsibr
02.01.2016 / 20:11

Na lidi typu Matyas je nejlepším argumentem žaloba o doplacení přesčasů a cestovních náhrad zpětně.
Jen tak jim dojde rozdíl mezi platem a cestovními náhradami a začnou se učit práci řidičů řádně oceňovat.

Znám doktorů docela dost, ale nikdy jsem neslyšel o žádném, který by měl nižší plat než řidič, nebo jezdil na pracovní cesty bez vyplacení cestovních náhrad.

actros2
02.01.2016 / 20:25
No to je hláška dne 4,5 roku platíme z auta nemáme nic.Pak ho prodáme protože končí záruka na km to je jasný tak okrademe řídíče že mu to moc papá ne o moc , ale hodně aut x 50 eur měsíčně x rok a je na nový auto. Mluvim za řídiče ne za rychlokvašky co maj C-E z pracáku a nezaparkují ani prázdnym parkoviští , ale za nás léta praxe ,žádný nehody víc jak mio km. My co máme léta praxe a odříkání . Je nás málo a o to víc by jste sí nás měli vážit a platit. Konec koncu i auto které má jednoho DOBRÉHO řidiče má jinou hodnotu než auto na kterém jezdilo 10 nebo 20 nespokojených řidiču ne.

sibrsibr
02.01.2016 / 20:32
Ještě takový dotaz na řidiče:
Kolik šéfů firem si vybere za pravou ruku člověka jako Matyas, když dáte žaloby a soud rozhodne, že vám majitel firmy musí doplatit zpětně přesčasy a cestovní náhrady i s úroky a dalšími finančními sankcemi?

Zřejmě si vybere chytřejšího poradce, nebo brzy zkrachuje. A pokud zkrachuje, vy začnete jezdit stejnou práci pro chytřejšího, ale Matyas už podobnou práci asi nesežene

actros2
02.01.2016 / 20:44
Matyas mluví o hnoji tak bych ho typnul na traktoristu s vlekem plnym kidú. Kdo by si vzal auto neměl z něj nic to možná dělaj Poláci co jezdí pod euro za KM , ale v Česku to jsou plky.

mateo
02.01.2016 / 20:52
Actros2,souhlasim s tebou.Nemam nic proti mladejm,ale mas v tom pravdu.A proste kdyz nema sef na to,aby zaplatil dobre kone,tak at to nedela.Uz za Marie Terezie platilo,ze jeji nejlepsi kone dostaali nejlepsi zradlo a meli nejlepsi staje.A kdyz vim,ze delam dobrou praci,tak chci mit poradne zaplaceno nebo jdu o dum dal.Tim jsem se ridil jak v EU tak tady a jsem spokojen.A na nejake soudy se muzu vy...t!

actros2
02.01.2016 / 21:04
Kamaráde máš pravdu s poctivostí a slušnym chování nejdál dojdeš nebo mi mužem řikat dojedeš. Akorát je mi trochu líto ,že u nás myslím tím ČR to neplatí a proto jsem změnil lokál a šel za kopečky.

mateo
02.01.2016 / 21:16
No nefunguje,protoze tam je hromada sracek jak athari atd,mlecnaci co jim nejaky mamlas da pekne auto a oni jsou schopny jezdit zadara.Nekteri nemaji zadnou pokoru,plnou hubu kecu a kdyz jim nejde navi tak nejsou schopni vyjet z CZ .Ale na forech to jsou hrdinove.Velky truckeri

sibrsibr
02.01.2016 / 21:17
Když se necháš, všude můžeš narazit na lidi, kteří tě chtějí oškubat. Tady jich je zřejmě více a mají k tomu větší prostor. Ale i tady se dá slušně vydělat, když se nedáš…
Jak budeš řešit svůj problém? zde: http://kamionaci.com/?forum=314&str=5
Přes DAS?

Často dělají šéfy v dopravě různí tupci. Jedni už vyplatili úřadům na pokutách, řidičům a právníkům milióny a stále všude vykládají, že oni mají tu svoji pravdu, a že když vyplatí základ plus diety a nějaké odměny, tak je vše OK.
Na druhé straně je jednoduché spočítat, že i když ze sebe dělají naprosté blbce, tak se jim to báječně vyplatí, protože kdyby platili řádně, tak by na platy dle zákona museli vydat daleko více peněz. Stále se najde dost řidičů, kteří do soudního sporu nepůjdou, protože mají obrovské exekuce.
Co bude, až se mladí bez exekucí naučí počítat si řádnou mzdu a dojde jim, o kolik je zaměstnavatelé okrádají. Začnou sázet žaloby na doplacení mezd i cestovních náhrad zpětně. O podobné tupce na vedoucích funkcích přestane být zájem. Začnou být zbytečně drazí, protože bude nutné platit více řidičům…

actros2
02.01.2016 / 21:29
Před vánocema jsem měl kontrolu BAG v německu nejsem svatej ale jsem normální.Mladej kluk kontrola nejdřív jsem to měl za 280,- eur pak 35,- za pásy. Povídal mi velkej nárust dopravy o víc jak 20 procent parkplatzu jen 5 procent.Nejhorší a nejdražší je odstup min 50 M a celodení výkon přes 15 H je už problém.

sibrsibr
02.01.2016 / 21:40
Já to pod odkazem pochopil tak, že tobě dluží 5000 eur.

actros2
02.01.2016 / 21:49
No taková je realita a neni šance kromě tam doject na osobní pohovor , ale je to všechno moje chyba

actros2
02.01.2016 / 22:01
sibrsibr dík za pokec mě shořel notas tak jsem rád , že mužu dát pokec . jsem řidič a jsem rád je to supr práce a když je práce koníčkem tak neřeším jestli mám o 100 eur mín nebo víc anebo jestli jsem v pátek doma. To mužu jezdit v pekárnách a jsem doma po obede a nelezu do kamionu. Ty otázky v kolik a za kolik mě unavujou .Když mě to nebaví tak jdu od válu ne ?

actros2
02.01.2016 / 22:32
Čau Mateo a Ty lítáš kde já jsem novej tak nespim a čtu a čtu příspěvky a nechci hledat mateo ani nevim jak. Já momentálně Č.R - Č.Budějovice no vánoce tak vegetim a popijim

mateo
02.01.2016 / 22:51
Cau ted nakladam San Jose California a jedu do New York

actros2
02.01.2016 / 22:58
No to je dobrý to ses dostal daleko blahopřeju a tiše závidim. Tak to asi máš den co. Super speciál no já bych to asi nedal ale kdo se bojí kadí v síni. jazyk a mluva to je problém , ale jsi dobrej klobouk dolu . Jak dlouho už se takhle potloukáš po USA.

mateo
02.01.2016 / 23:02
Je to tu lehci nez v EU,jsem tu 5 rok

actros2
02.01.2016 / 23:23
Pujdu spát doufám , že někdy zase dáme pokec. Přeju hodně mil bez nehody a pohodu,zdraví štěstí v roce 2016 . Víš jak to je na Titanicu byly zdraví , ale neměly to štěstí. Snad se tu objevim už častějš. Čau zdraví TOLI.

antikomouš
03.01.2016 / 08:06
Hezké ráno všem.
Každý soudný člověk vidí,že jakékoli sjednocení řidičů je v dohledné době naprostá utopie........
Vidím 2 možnosti,jak se zachovat:
Na různých forech,parkovištích a u piva stále dokola vyřvávat,jak je všechno na ho..o,lítat z firmy do firmy a hledat "svoje štěstí" Psát stokrát opakované,že jsou dobří i špatní řidiči,stejně jako dopravci je nošením dříví do lesa.......
Nebo se inspirovat jednáním několika zdejších diskutujících:
Dva jezdí nebo mají zkušenost s prací v USA
Další vyměnil volant za košťátko a lopatičku-ale v "Říši"
Jiný jezdí místo kamionu s frézou na asfalt..
Jiná skupina jezdí stále,ale ve státě,kde výše zmíněný honí po dvoře košťátko a lopatičku...:-)
Kdo čte jejich příspěvky,ví,že se někteří mezi sebou moc nemusí-a taky nemusí souhlasit se všemi jejich názory..Jedno společné ale mají všichni:
PŘESTALI BREČET A NADÁVAT,ZVEDLI ZADKY A O LEPŠÍ BUDOUCNOST SE ZAČALI STARAT SAMI!!!!!!
Přeju jim i všem ostatním,at se daří,co se dařit má..... :-)

mateo
04.01.2016 / 01:42
SMEKAM!!!

klimes
04.01.2016 / 03:24
Jen tak pro zajimavost: Matyas neni zadny dispecer ale majitel firmy, asi hodne vzdelany kdyz napise hned v prvnim slove hrubku (omilem).

sibrsibr
04.01.2016 / 12:14
Majitelé firem již dlouhá léta vtloukají řidičům do hlav, že když se jim něco někde nelíbí, mají utéct jinam, protože na tom báječně vydělávají a vědí, že stejně je to všude tak, jak se oni domluví.
Není podstatné jaké hrubky dělají ve slovech, ale aby zjistili velice brzy a dobře, co je to žaloba na doplacení přesčasů a cestovních náhrad. Když každému řidiči co odejde, protože se mu nelíbí, že ho majitel okrádá, vyplatí na cestu pár set tisíc v náhradách mezd a doplatcích nároků, tak se začnou snažit, aby platili řádně podle zákona, nikoliv podle svých dětinských představ…

Majitelé firem již dlouhá léta vtloukají řidičům do hlav, že když se jim něco někde nelíbí, mají utéct jinam, protože na tom báječně vydělávají a vědí, že stejně je to všude tak, jak se oni domluví.
Není podstatné jaké hrubky dělají ve slovech, ale aby zjistili velice brzy a dobře, co je to žaloba na doplacení přesčasů a cestovních náhrad. Když každému řidiči co odejde, protože se mu nelíbí, že ho majitel okrádá, vyplatí na cestu pár set tisíc v náhradách mezd a doplatcích nároků, tak se začnou snažit, aby platili řádně podle zákona, nikoliv podle svých dětinských představ…
Na přelomu roku se opět odehrálo pár zajímavých událostí. Jakmile seženu během týdne přesnější Info a znění dokumentů, tak to někam vložím :)

rochuss
04.01.2016 / 12:48
Přesně jak říká síbrsíbr.Donutit ty pseudopodnikatele aby hlavně platili přesčasy.Já mám v Rakousku na kamionu taky plat prodavačky nebo uklízečky 1400E Brutto,ale ty přesčasy to zvednou měsíčně v průměru o 700E Brutto takže ca 2100 Brutto.A každý řidič co dělá 13-15h výkon denně, tak má měsíčně v pohodě 50-70hod.přesčasů,který ale děláte těm syčákům zadarmo.V Rakousku jdou přesčasy vysoudit jen 3měsíce zpětně a u nás asi 3roky.

sibrsibr
21.01.2016 / 16:19
Následující příspěvek jsem dal původně jinam, ale si měl být napsán sem:

Asi víte o různých aktivitách, které se snaží apelovat na změnu zákona ohledně zvýšení nízkých základních platů řidičům. Přečtěte si tento článek a sami zvažte, jaká je pravděpodobnost úspěchu dosáhnout plošného zvýšení platů pro všechny řidiče. Nebo případného navýšení platů vlivem příplatků a přesčasů v rámci stávajících zákonů:
http://www.mesec.cz/clanky/vysokoskolskym-profesorem-za-18-000-kc-podle-zakona-v-poradku/

Když se sjednocovat, tak v něčem, co má smysl a šanci na realizaci v dohledné době.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp