Absurdní pokuta...
Zdravím pánové,chtěl bych se zeptat jestli jste někdy dostali pokutu třeba za uplnou volovinu?
Mě se jednou na D1stalože si mě dálniční policie stáhla na Měřín na parkoviště a přišel ke mě pan policista a dal mi pokutu 200kč za to, že mám na zadním čele špinavé reflexní cedulky.Jinak v cizině se mi to nikdy nestalo, tak se chci zeptat jestli máte podobné zkušenosti...
19.04.2012 / 00:25
Čau, za špinavý cedulky a spz jsem dostal taky 200kč od Sokolovský Policie, ale neplatil jsem nic, řikal jsem jim že na našich krásných čistých silnicích se to čistý udržet nedá a zvlášť Sokolov je díky uhlodolům tragickej. Asi bych je neukecal, ale upozornil jsem je na fakt, že jim nesvítí na autě pravý zadní světlo, tak kdo z nás je víc nebezpečnej??:-)
19.04.2012 / 21:18
Tak to je dobrý,mě tu pokutu dal asi 20-letý soplák...To mě nejvíc naštvalo..
21.04.2012 / 18:05
Tector: Takový jsou nejlepší.. :-/
mechanik
(-neregistrovaný-)
06.06.2012 / 20:13
Včera dostal syn po silniční kontrole (lekárna.vesta,žárovky, atd) pokutu za to, že měl v dokladech starou a platnou zelenou kartu. To fakt bomba, totální hovadina co je komu do toho co mám v dokladech!!.Už neví na čem by si vydělali.
06.06.2012 / 20:55
Kreténi no co dodat..
kokoti
(-neregistrovaný-)
07.06.2012 / 12:38
To bych jim nezaplatil ani nahodou a nechal bych si podepsat, za co po me ty penize chteli.
08.06.2012 / 16:41
Když je blbá hlava trpí celé tělo :D
22.12.2012 / 23:52
ja s kamionem ve Svycarsku jsem chytnul megakontrolu,jako,ze jsem jel po dalnici,kde je najednou prede mnou zakaz vjezdu nakladakum a svadi me to na vyjezd,tam ceka policajt v okynku,kterej ma oranzovou vestu jako nejakej silnicar a ja na nej,no co je,co to tady zas mate za omezeni a on na me kontrole kontrole,tak si rikam,sakra co zas je a poslal me kde si dolu 3 krat doprava a doleva na nejaky plac,pak sek si teda i vsiml,ze je to polda,tak rikam,doprcic. To je jedno,vsecko mi dole zkontrolovali od vahy,pres vysku,kartu atd,mel sem 3 vroubky,vyska o 9 cm vic a o 4 cm,nez toleruji,o vikendovce jsem s tim 4krat cuknul a prej nesmim mit otevrenej laptop na palubovce. Vysku mi prej poromiji,tu kartu taky,tak sem rikal,ty jo,tak ja jsem dnes stistko,ale prej za ten notebook mi pokutu dat musi. Ale minimalni sazba je 650 euro,coz je nejakych 17 000 na nase. Jeste sem se ho parkrat zeptal,jestli to je fakt jen za ten notebook a prej jo. No neni to kkt. Dobre,chapu,ze to je moje blbost a mam to vedet,ze se to nesmi,ale ta castka,to je sikana a ubohost,co si budeme nalhavat,jinak sem to videl u kazdyho druhyho auta otevreny,tak by me to v zivote nenapadlo,ze se to nesmi. Me hlavne dorazilo to jak rikal,ze mi tam ty docela dulezity veci promiji,ale za toto mi da 17 klacku.
To je jako bych mu naboural auto,pocural obed a vojel starou,ale on mi rozbije hubu za to,ze mam spinavy kalhoty.
(-deaktivovaný profil-)
23.12.2012 / 00:02
Takže když máš na noťasu navigaci, tak nesmí bejt otevřenej:DDD
23.12.2012 / 10:32
Nevím, proč se rozčilujete ohledně otevřeného noťasu. Bral bych za to papíry, bez diskusí. Za ten počítač se ti schová celá mateřská školka i s učitelkou, oslňuje to, navíc nikdo neví jestli koukáš na film, nebo tam máš navigační program. Tuhle pokutu naprosto schvaluju a můžeš bejt rád, že po tobě nechtěli vidět doklady od programů.
(-deaktivovaný profil-)
23.12.2012 / 11:09
No, tak noťas, který do auta používám má 10" uhlopříčku a navigace má noční režim. Rozdíl mezi velkou navigací a noťákem je v uhlopříčce je 7,5 cm. Je jasný, že bych si na palubku nedal nějakou krávu.
15.01.2013 / 14:00
Stralis,na celem kamionu je spousta veci,kde se mi muze nekdo schovat,celej kamion je slozita vec. To bych klidne mohl sebrat licenci vyrobci kamionu za nedostatky,ktery bych s prehledem nasel,kdyz to beres takto. Znis mi jako bys byl nejlepsi ridic na svete. Ja bych bral papiry za to,jak 90 procent soferu neni schopnych dat ani blinkr pri objizdeni prekazky. Chtel bych schvalne videt tebe jestli tohle vsechno delas. Asi vubec nechapes o co tady jde s tim notebookem. proc by se mi tam mela schovavat materska skolka ? Jsem si vedom,ze ten notes mam otevrenej a podle toho se chovam a davam vetsi pozor,to znamena,ze kdyz budu nekde stat na prechodu,tak pred tim,nez se rozjedu,se radne podivam za ten laptop,jestli tam nekdo nejde. Materska skolka se mi tam schova klidne,i kdyz mam ten notes zavrenej. Schvalne bych chtel vedet jak ridis ty a hned bych ti rekl, za co bych vzal papiry tobe. Kdo rikal,ze ten notes mam otevrenej,kdyz jedu mestem a potrebuju videt. Jinak mam ho zavrenej vzdycky,otevrel sem ho jen tesne predtim na odpocivadle asi 10 minut pred tim,nez me zastavili,protoze sem se blizil k adrese,kde sem mel skladat. Fakt miluju tady ty prisny ridice,co by brali za vsechno papiry,protoze to nedelaji a jsou nejlepsi. Schvalne bych chtel videt,jestli kouris,tak videt te,ze kouris,tak bych ti sebral papiry,protoze nevenujes pozornost rizeni,dymi se ti v kabine a rozptyluje te to,protoze ti to oblbuje mozek. Ale ne,protoze to neni v debilnim zakonniku,tak je to v poradku,ale az to tam pristi rok daji pokutu za dalsi nesmysl,tak uz to zas v poradku bude. Je to totalni nesymsl a okradani ridicu.
Navic jsem to tam psal,ze mi prominul kartu a vysku,ale tohle ne,tak se prober. Jakou to ma logiku ? Myslis si,ze zavrenej notes je dulezitejsi nez abych radne jezdil a byl odpocatej,jde tu hlavne o princip. Ja nerikam,ze jsem nejlepsi ridic,ale snazim se delat aspon ty nejdulezitejsi veci a to je hlavne samotne rizeni. Jde o to jak to ma clovek podchyceny,ne ze dela neco,co se nesmi. Napr,jedu v dedine kde je 50ka a z jedne strany plot z druhe strany hole pole,siroko daleko ani noha,pravdepodobnost,ze mi nekdo vyleze zahrabanej z pole a skoci mi do cesty je jako by na me spadl meteorit,tak nevim proc bych nemohl jet 70. To same notebook,mam ho otevrenej,myslim na to a pokud budu delat jakykoliv manevr,kde bude treba videt prostor za notebookem,tak si to radne
15.01.2013 / 14:00
radne zkontroluju. O tom mluvim.
15.01.2013 / 14:04
Jo a rozciloval jsem se hlavne nad vysi pokuty ve srovnani s jinymi horsimi prestupky,za ktere jsou pokuty male. Ze ho mam mit zavreny,to uznavam. Omg,kazdej se toho hned musi chytit a nejradsi byl dal i trest smrti za vsechno. To jsou ti,co nikdy zadnou chybu v zivote neudelali.
15.01.2013 / 17:34
Marek to je na me moc dlouhy vis jak nesnasim tlusty knizky :( ale zahlidl jsem tam slovo notebook a to me pripomelo mou pokutu 10 liber v UK za to ze byl otevrenej a pry me branil ve vyhledu. Chapete to? Okno v kamionu jak vrata ale ja pry pres nej nevidel na cestu. Fakt diky kluci asi mi zachranili zivot... Jeste ze jsem nemusel sundavat sterace :(
15.01.2013 / 22:08
Marek: co se rozčiluješ, prostě ti noťas brání ve výhledu a je to! Navíc, ten policajt nemůže vědět, žes nekoukal na film, tak jako spousta jinejch. Výše pokuty je normální, byls ve Švajcu, a tam řidiči berou o trochu víc než ty v CZ.
Co se týká karty, popojetí o víkendu,nebo pauze, nebo nějaké minutové přetažení jízdy, nebo výkonu jim nevadí pokud vidí, že 561 dodržuješ, nemáš všechno na doraz a holt ti to jednou za čas nevyjde (aspoň takovou mám zatím zkušenost) na rozdíl od našich debilů z celní správy.
S kouřením na mě nechoď, nekouřím :-) Blinkr občas dám, ale pokud není nikdo nikde, tak se s ním neobtěžuju. Rychlost většinou dodržuju o trochu větší:-) ale okno mám vždy čisté a nemám ani polici na palubce a ani nic jiného co by mi bránilo ve výhledu.
Prostě, co do výhledu nedal výrobce auta, nebo to nemá homologaci, to tam nemám a pak se mi nestane, že až někde něco odřu, tak se po mě bude nějakej vychcánek vozit.
18.01.2013 / 00:48
Spogit,ano,je to dlouhe,protoze tady Stralisovi vysvetluju,ze jsem dal do nazoroveho fora absurdni pokuty,svuj prispevek s notebookem a dostal jsem za to v prepoctu 17 000 pokutu a myslim si,ze oproti vasim dvema stovkam a 10ti libram,jsem snad jedinej,kdo sem dal opravdu pokutu,ktera je docela absurdni.
Stralis asi porad nechape,ze se tu asi bavime o absurdnich pokutach z lidskeho pohledu a ne z pohledu zakonu te zeme. Jestli to Stralis beres takto,tak v tom pripade jsou pokuty normalni vsechny,co tu ostatni napsali. I kdyz ve Svajcu vydelavaji vic,i tak je to moc. Kdybych to prepocital na nase podminky,tak by to bylo porad tak 5000,dal bych za to max 1000. Na Svajc 5 000 max a ne 17 000 min. Omg,pak je to tak dlouhy,protoze to jinak rict ani nejde. Jak chcete toto nacpat do jedne vety ?
18.01.2013 / 00:53
Proc se rozciluju ? Protoze me to stalo 17 000 a protoze mi rikas,ze mi to brani ve vyhledu,kdyz ti ja rikam,ze mi to ve vyhledu nebrani. Ja jsem ridic a ja rikam,ze pres nej vidim a kdyz nevidim,tak se pres nej podivam,asi tak jako se podivam tesne pred kamion tim,ze se nahnu. Jestli me neco brani ve vyhledu vim hlavne ja,a ne nejakej policajt. Ja snad vim,co vidim. To je jako bych ti rekl,ze ti ve vyhledu brani ruka oprena o hlavu. Jak mi nekdo muze rict,ze mi neco brani ve vyhledu,kdyz nema moje oci nasazeny na svych a uz vubec jak za to nekdo muze dat pokutu,ze si to mysli ? Ne,uz nemuzu fakt,sry za to,ze jsem sem prispel,a to jsem si myslel,ze mam opravdu nejabsurdnejsi pokutu z tech co jsem cetl.Asi bych ji mel mit nejmensi,aby byla absurdni.
18.01.2013 / 09:41
Tak se nerozciluj... u me si jednicka :) ne je fakt ze 17000kc to je pulka vyplaty a vyplaznout to za takovou blbost jako je otevreny ntb je kravina.
29.01.2013 / 14:09
dobrý den páni kamionaci, mohu se prosím zeptat jaký postih nebo pokutu mohu dostat, když vezu do anglie 12 litrů vodky a 20 kartonu cigaret? nemáte někdo prosím zkušenosti , když se veze nadlimit? děkuji pavlas.
29.01.2013 / 17:08
Pavlas: tak to nevim,ale jestli muzu doporucit,tak ani to nechtej vedet.
pavlas
(-neregistrovaný-)
31.01.2013 / 17:25
Dobrý večer, mužete někdo ,kdo má nějakou zkušenost s tím , když se veze nadlimitní počet alkoholu nebo cigaret do anglie jaký je tam postih nebo je tam pokuta? slyšel jsem , že udajně jen vemou co je navíc, odpověd od marka , tak to nevím,tak to ani nechtěj vědět mi bohužel nestačí, tak raději at se nevyjadřuje, vam ostatním děkuji za odpověd, pavlas.
01.02.2013 / 00:45
Co jsem se docetl tak ty tresty jsou odstupnovany podle prave skody kterou jim udelas na danich takze neni to jednoznacne pevna castka a byli i dost zprisneny. nevim jak ve velkem se tomu budes venovat ale kdyz to bude danovy unik pod 10000 liber pokuta je do 2000 liber a nebo vezeni do 6 mesicu. U vetsich castek a organizovanych skupin pokuta neni omezena a vezeni do 7 let. jo a vyplaci pry i odmeny za udani paseraku tam byl clanek tak to tam moc nikde nerozhlasuj. mej se
xrocker
(-neregistrovaný-)
14.04.2013 / 15:08
po 25 letech koncim
16.10.2013 / 19:30
pavlas, viděl bych to na odebrání zboží a při nejmenším tak 3000eur. jestli tě teda nezavřou :(
16.10.2013 / 19:35
Ja málem dostal pokutu od ex šefa. Jel jsem vlastním soukromím osobákem do práce. Upozorňuji, jel jsem po hlavní silnici ! Pan majitel vyjížděl od garáží a shledal mou jízdu za rychlou ( cca 50km/h ), protože musel zastavit vozidlo a dát mi přednost. Rozhodl se mě exemplárně potrestat pokutou 500 Kč. Nakonec po hádce mi pokutu nedal :) Je to už hodně let zpátky, ale když se potkám s klukama na pivu, tak se tomu do dnes smějeme :)
ptáckej Dandy
(-neregistrovaný-)
17.11.2013 / 18:51
1300 švýcarských franků v Luzernu.Pumpa před Luzernem,trasa Basel-Como.Tam věčně stojí policejní dodávka,nechají tě projet a za chvilku je máš za zadkem.Před sjezdem do města tě předjedou a stáhnou si tě do města,kde mají dvůr.Tam ti udělají komplet kontrolu-váha,náklad,výška,papíry...Když si oddychneš,že máš vše O.K.,přijde na řadu tachograf.Tu pálku jsem dostal za Aetr(popojetí za pauzy,překročení doby jízdy o šest minut a podobné kravinky),nejvíce za to,že jsem párkrát nezadal výchozí a cílovou zemi-cca 850 frantíků.Ještě,že Švýcaři můžou kartu kontrolovat jen týden zpětně.Na ten Luzern si dejte bacha,platil jsem tam dvakrát(i za uzel na kurtě),Švýcaři jsou nekompromisní kurvy,zlatí Němci s obligátní pokutou 35 eur.Největší pokutu ale snad můžeš lapit za černouše,které ti najdou v Calais na kontrole,známej jich měl v návěsu osm a bude splácet do konce života...
17.11.2013 / 19:02
Dandy proč se nezaregistruješ?
20.11.2013 / 12:00
už jsem,trvalo mi chvilku,než jsem na to přišel..
20.11.2013 / 12:41
Na Slovensku za navi na okně :) Po tý jejich TV, co je na mýto to zrušili. 70eur !
16.12.2013 / 18:55
Minulí týden jsem dostal nejnižší pokutu co jsem kdy dostal. 10eur pokuta za překročení rychlosti o 24km/h :) v De.
Jirka
(-neregistrovaný-)
26.03.2014 / 19:44
V Ostravě si nechal řidič notˇas za oknem a šel na WC na pumpě a už ho neměl
D/r/iver
(-neregistrovaný-)
26.03.2014 / 20:45
to ptáckej Dandy,17.11.1013
Ještě veselejší to je,když je najdou až v Dovru.V Calais to je ještě sranda,jednou jsem jel asi rychle,tak dispo nestihl nabukovat auto,musel jsem čekat před kanclem Sea France,a jak se tak nudím,koukám,vytáhli z řady Lanutáka s peršingem,ani do haly nejel,jenom ho otevřeli,vlezl tam ten montérkový a za chvilku jich vytlačil ven 9 kousků,tak si tam posedali,za chvilku dojel šajzo s plachtou,to samé,ten jich tam měl 6,včetně jedné ženské,přisedli si k těm prvním a připadalo mi to,jako by jim ti duanes říkali,,ted vám to nevyšlo,ale skuste za 3h,vymění se směna\\\",rozdávali jim tam cigarety,samaritáni jim dovezli bagety a pití,jenom řidiči tam stáli klepetama připnutý o sloup a každý na ně kašlal..A nejhorší je,že lod funguje jako přestupní stanice,zbytečně se těšíš,že tam nikoho v Calais nemáš,v Dovru už to nemusí být pravda.Já jsem taky svezl 4 abonenty z Grande Synthe až na Hockenhaim ring,bohužel,nastoupili do špatného auta...tak přeji veselé zážitky...
04.06.2014 / 20:26
V roce 1991 pokuta za pásy v Liazu. Háček to mělo jen jeden. V Liazu pásy nebyli :)
(-deaktivovaný profil-)
04.06.2014 / 22:49
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
(-deaktivovaný profil-)
04.06.2014 / 22:53
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
22.03.2015 / 07:34
D(r)iver: Krásnej příklad toho, jak jsou řidiči kamionu všude jen odpadem společnosti.
22.03.2015 / 08:35
paragán
Kdysi znělo označení KAMIONÁK hrdě,dnes to zní spíš jako nadávka nebo pokus o urážku.
Ale aby jsem se vrátil k tématu,dostal jsem pokutu 200kč na,říkejme tomu,mezipásmu mezi HP Lanžhot a HP Kúty na tankodromu D2,za překročení omezené rychlosti 60km/h,když jsem jel asi 75km/h,absurdita spočívala ve vysvětlení příslušníka,když jsem argumentoval,kolik museli jet ostatní řidiči osobáků,když mně předjížděli,tak prohlásil,cituji doslova:VÁM TO MŮŽU DOKÁZAT,MÁTE TO NA KOLEČKU!
Takže přeji všem klidný zbytek víkendu a hlavně co nejmín takto ,,natvrdlých"pomahačů a chráničů.
22.03.2015 / 19:17
D/r/iver:
Podívej se jak to vypadá někde po parkovištích bordel, odpadky, hovna. Já se ani těm lidem nedivím co si o nás myslej a já se teda někdy stydím že v tom kamionu sedim, ikdyž mám tu práci celekm rád. Nevidím problém v tom vyhodit igelitku s bordelem někde na pumpě u koše, když to zrovna na nějákém "výřezu" u silnice, kde dělám 45 není možný. To je něco stračnýho co jezdí za dobytky za tím volantem, naposledy jsem takový prase od Duvenbecku pohlásil když do pole vykydával plnou igelitku bordelu, řekl jsem mu at to jde vyhodit starý do kuchyně, reakce byla jdi do prdele, tak jsem mu jí chtěl jít střihnout, pak jsem se na toho nebožáka vykašlal, protože vypadal jak bezďák a asi to pro něj bylo přirozený..... Jinak já jezdím dva roky návěs- plachta a zatím bez ztráty kytičky :-) zaklepávám na dřevo
22.03.2015 / 20:35
Wiking
Máš ve všem plnou pravdu a jsme na tom stejně,i já jsem se často styděl,že v tom sedím a dokonce mám stejné RZ,což ovšem neznamenalo,že i řidič musel mít CZ pas...A u Duvenblejt bych se ani moc nedivil,kdyby to byl nějaký hnědoobčan z Balkánu..Posledně jsem u jednoho s CZ RZ zastavil na A3 před Passau,stáli na odstavném,bez trianglu,,zvednutá kabina,běhali kolem,jak zajíci při kolovém honu,že se zeptám,jestli nepotřebují něco pomoct,bohužel mi nerozuměli,co se ptám,ani česky,ani německy,ani anglicky,ani rusky,tak jsem pokračoval v cestě k domovu.Ale to je mimo téma pokuty,tak končím.
23.03.2015 / 01:33
Wiking,ja to taky nikde nehazel,ale kdyz se to vezme z druhe strany,tak bych to vsude zavezl bordelem.Proc jsi nuceny nejakym aetrem delat 45hod pauzu na dalnici,kde neni voda,wc atd?Kdyz vas k tomu nuti,tak at si ten bordel vyzerou.
23.03.2015 / 08:45
mateo: skoro vždy se dá najít místo, kde WC a voda je. Ale musíš si to naplánovat. Trochu zkušený řidič to zvládne, nicméně byl jsem v Itálii na vykládce, tam mi řekli, že mě vyloží v pondělí, byl pátek, a poslali na parkoviště za továrnou. Nejbližší městečko bylo pět kilometrů daleko. Takže potřeba do lesa, a hygienu si vyřeš jak chceš. S tím holt nic neuděláš. Nebo hledat místo v Něměcku po osmé večer to chce fakt koule.
23.03.2015 / 10:50
Lucky,ja vim,ale u tehle prace muzes nekdy planovat jak chces,a nic ti to nepomuze.Zdrzis se na nakl,vykl,v trafic, a pak jde cele planovani do hajzlu.S tim nenadela nic ani sebelepsi dispo.Ale ten aetr tam,to je pochoutka!!!No jeste jak jsem tam jezdil,tak mi to nastesti nic nerikalo a byl jsem usetren te radosti delat nejake dlouhe pauzy treba v I na dalnici sos
23.03.2015 / 18:50
Už mi po tom nic není,ale pokud tě dispo nutí jezdit na krev,že v pátek dojedeš na 89:45h jízdy na AH nebo P,kde je WC,sprcha,bufet a ještě nemáš zhasnutý motor a už ti volá,proč nejedeš,že máš ještě 15 minut jízdy,hlavně když ví,že musíš dělat min 45h pauzu,případně ještě nějakou náhradu,tak si fakt nic nenaplánuješ.
23.03.2015 / 22:53
A proc by jsi nemel vyuzivat prac.dobu v plnem rozsahu.Hromada ridicu ma plna usta jen aetr a tak je logicke,ze dispo chce,at se pracovni doba vyuzije cela.Nikdo ti nebude platit 9 resp 11hod,kdyz uz to nekteri pracanti zabodnou na park.po 7 hod,a vyhledavaji jen debatni krouzky chytrolinu jako sibr,aby delali ramena,jak si nenechaji srat na hlavu od sefu a pritom si nechavate srat na hlavu diky aetru vsichni,kdo to tak propaguje.
24.03.2015 / 19:02
Asi jsi nezaregistroval ten čas,co jsem napsal jako příklad.Za 15 minut za 2 týdny snad žádný dopravce nezkrachuje.A pokud to tady dobře čtu,tak většina platí podle ujetých km,takže se může stát,že na těch 22km už nenajdeš žádné parkoviště,natož takové,kde ja aspon minimální zázemí pro řidiče.Co vím,tak jenom ve F mají tabule s údajem,jak daleko je další parkoviště,v D a A je tabula 5km před pumpou,normální parkoviště 2km před a AH taky tak,někdy bývá označený na návěsti před křižovatkou,že tam se dá na AH odbočit.
25.03.2015 / 08:02
No to je teda objev,ze jsou znacky,za jak dlouho jsou parkoviste.Ale ten problem je v necem jinem
25.04.2015 / 08:33
Www.iru.org stranka na stiznosti proti pokutam
09.04.2017 / 12:51
Cus me asi pred mesicem stahli madarina Sahach a kontrolovali mi jestli jsem dodrzel trasu kterou jsem mel zaplacenou, samozdrejme ze mi tam nasli usek 3,7km ktery zaplaceny nebyl a dostal jsem za to 560e. Taky si myslim ze je to z jejich strany sikana soferu pokuty by meli byt k tomu aby sis dal priste pozor a us to neudelal a ne ze s tebe udelaji na mesic socku.
09.04.2017 / 21:55
Tak já jen dodám absurdní kontrolu. Po hraniční kontrole na vstupu do Albánie po důkladné prověrce nákladu celníky a pohraniční stráží, jsem byl asi tak po 5 km zastaven hlídkou policie . Cesta vedla jen od hraničního přechodu nebylo možno v těch horách tam jinak najet ... Policista chtěl pas, dostal pivo to bylo rychlejší než hledat pas. To jen zase něco zábavného, že to jde i jinak a nedělat si ze života peklo kvůli náký minutě jízdy navíc či co.
11.04.2017 / 09:46
Dlouhá léta jsem si myslel, že s nezaplacením pokuty policistovi a následným řešením ve správním řízení je automaticky spojena také nutnost uhradit správní poplatek 1000 Kč. Po správním řízení kde mi DAS zachránila body a snížila pokutu, mi advokát vysvětlil, že ve správním řízení řidič neplatí poplatek, pokud uhradí pokutu na úřadě. Dodal, že je často lepší neuhradit pokutu na cestě. Následně si v klidu zjistit § který uvedli policajti a až pak se po poradě rozhodnout. I když pak souhlasíte a uhradíte pokutu na úřadě, neplatíte poplatek za správní řízení. Ten se platí jen, pokud ani ve správním řízení nedojde k dohodě o přestupku a úřad musí pokutu autoritativně vymáhat. Tímto postupem se vyhnete časté situaci, kdy vám policista tvrdí, že s pokutou nejsou spojené body. Ovšem následně zjistíte, že vám úřad stejně body dal…
01.09.2018 / 20:45
Tak já po měsící truckeření jsem dostal pokutu v Maďarsku za předjíždění. Kamion vyjížděl od benzínky a byl v přípojovacím pruhu cca 50 m přede mnou a začal se řadit do průběžného. Já naložený 24 t tyčí (kurtnama stáhlé k podlaze), jel jsme nějakých 85km/h on o půlku míň si říkám: tak když to zašlápnu, to se posune, vyvalí mě to čelo návěsu nebo mě to amputuje nohy, objedu ho a "pustím" ho. No a za prdelou nalepení policajti (neviděl jsme je v zrcadle) jsme ho "předjel". Na to mě hned předjeli policajti a stáhli mě na dalším sjezdu. Já tam chtěl sjet na vykládku. Tak jsme sjeli a bylo tam téčko. Policajti blinkr do prava a svítilo jim tam, že je mám nasledovat (asi, maďarsky neumím). Já potřeboval jet do leva tak jsem vyhodil blinkr do leva a čekal co bude. Všimli si toho a taky to začali blikat do leva. Tak mě to dali za nějakých 1600kč na naše. Minimum za "předjíždění" prej. Policajt neuměl ani slovo anglicky, jenom mi furt ukazoval lísteček kde se nesmí předjíždět od 6-22 hod. Tak jsme mu řekl, že je kokot a má se naučit anglicky(jenom se usmíval a říkal "kreditkárd". Moje malůvky byly taky hovno platné, ani se nedíval. Prostě zaplať a jeď.
01.09.2018 / 21:22
Morpheus: prostě smůla, že za tebou byli a chtěli tě zkasírovat. Udělals to dobře, umožnit najetí kolegovi je slušnost. Dělám to stejně, i za cenu omezení nějakého osobáku v rychlým pruhu. Podle mne to není předjíždění. Smůla, nic víc.
02.09.2018 / 18:18
S předjížděním opatrně,číhají na najezdech na dálnici a výjezdech z parkovišť.Poslední dobou je vidím dost často měřit rychlost na 86 v okolí Csorny,zatím mi nic nedošlo,ale kolega z SK říkal,že za 3 dny po překročení na firmě foto a pokuta.Prý za 90 na dálnici 150 Euro.
02.09.2018 / 18:30
jedu z Bratislavy na Brno ještě před sjezdem na Kůty policajti stáhly dálnici do pravého pruhu a v levém stavěly auta. Mě stáhly a zvážily váha ukázala o 1100 kg více. Verdikt 650 euro plus odevzdat značky. Řekl jsem, že tolik peněz nemám tak mi dal šek s tím, že mi zabaví ŘP dokud nezaplatím pokutu po zaplacení si prej mám dojet na dálniční oddělení do Bratislavy kde mi papíry vrátí. Dostal jsem papír na dojetí který platí 15 dní, ale jen na Slovensku. Kartou jsem zaplatit nemohl neboť je nebral, ale prej po sedmi km jsou Kůty a tam mají poštu. Snažil jsem se mu vysvětlit, že váhu jako řidič nijak neovlivním, že musím věřit tomu co je v papírech, dále že částka je pro mě likvidační a nejhorší je to, že bez papírů jsem bez práce protože mám namířeno do Brém a pak Benelux. Jen se mi vysmál prej to je můj problém. Protože jsem byl slušnej tak mě značky nechal abych odjel, ale řidičák si nechal. Trest celkem 650 eur plus týden volno plus cesta do Bratislavy a zpět cca 2000. Ale ty nervi. Kurvi Slovenské.
02.09.2018 / 18:42
A taky jedna z D. Vracím se domů a sjíždím z A5 na A6 směr Heilbron, Norimberk, Rozvadov atd. Při najetí do odbočovacího pruhu jsem se zařadil za policajty. Najednou koukám jak jim za oknem bliká ,, za náma" tak jedu za nimi a přemýšlím co asi budou chtít. A prý jsem nedodržel bezpečný odstup od vozidla přede mnou tak abych si to pamatoval tak jsem to měl za 25 e.
02.09.2018 / 22:39
Nepředjíždím normálně. To už musí být fakt nějaký courák co jede 70. To vydržím chvilku :-D -Tohle předjíždění podle mě nebylo. Navíc jsem fakt za 3 km sjížděl takže bych si hovno pomohl. Rozpálili mě ale do běla, to jo.
Poslední dobou tam měří na všech těch hlavnějších tazích. Na 81 jak jedeš na Sekeš tak jsem potkal 3 radary. Od Sekešu po Dunajuvaros ta 62 druhý den 4 radary. Asi zjistili, že místo 70 se tam jezdí 90 takže easy money....
650 euro je pálka jak prase. Ještě se mě nestalo, že by mě slováci stahovali na převážení-jezdím ale chvilku takže uvidíme. S tou váhou je to na hovno když tě firma co tě posílá nepřeváží. To fakt musíš věřit tomu co máš v papírech. Ale zase se mi stalo, v Maďarsku na váhách, že jsme měli nějakých 23,5 tuny napsaných v papírech, 33 palet a převážili jsme o 400 kg na druhou nápravu. (110e) Prej to zaměstnavatel vymohl po tom odesílateli protože to prostě není tvoje chyba. Když ti lžou do papíru a ty ten náklad nemáš jak jinak rozložit tak logicky to řidičova chyba není. Na tu bezpečnou vzdálenost, to mi říkal kolega, že na slovensku na D2 mu policajti naměřili rozestup 60 m, takže dostal pokutu, nevím teda kolik.
03.09.2018 / 10:16
Pořád nechápu proč jezdíte 90, já mám tempomat na max 84 a jsem ready.... To samé s rozestupy, furt se někdo lepí jak imbecil...
03.09.2018 / 19:28
Pro horyn nezlob se na mě ale pokud pojedou všichni podle značek na rozestupy hlavně v omezení v D tak budou kolony až na české hranice. Netvrdím, že jsem byl 70 m od auta přede mnou, ale zase jsem mu nebyl na prdely jako to mají ve zvyku jiní. Prostě jsem měl smůlu, že přede mnou zrovna byly poldové a já mám českou spz.
Jinak když se bavím o Slovensku tak mě jeden kolega (Slovák) říkal, že na Slovensku vjel na cestu třetí třídy kam se údajně s kamionem nesmí a zastavily ho a měl to za 600 eur ale nevím jestli nekecal
03.09.2018 / 19:50
Před chvílí na spojce v Praze hromadná nehoda tiráků, pokud by měli mezeru tak se to nestalo.... tak že já jsem blbec jo?
03.09.2018 / 20:00
Pro horyn: to by ti na te 70 bylo taky ho+no platne tech 84 :-D ja zase nechapu, ze nekdo jede pres slovensko 82 kdyz je tam 90, prejede k nam a vali 90. To me rozum nebere. Rozestupy dodrzuju v ramci moznosti. Nechavam 1-2 ty odrazky u silnice (nwm jak se to jmenuje :-D)
04.09.2018 / 20:08
Nikdo tady nepsal, že jsi blbec. Na jednu stranu souhlasím s tebou Hoory, že kdyby rozestupy byly větší než je realita tak by bylo méně bouraček. Za většinu si můžou řidiči samy. Další věcí je to, že je hovno platný rozestup když řidič dělá spoustu jiných věcí než aby se věnoval řízení. Další stránka věci je ta, že když ten před tebou to zahamuje a ty nejsi poloprázdnej tak pak hodně štěstí. A poslední drobnost se jmenuje POLACI když tě Polskej kokot předjíždí stylem, že tě při zařazení málem vytlačí ( už sem to vyděl několikrát) tak pak nevím jakej odstup je dostačující. S těma rychlostmi má kolega Morp pravdu. Abych nebyl svatoušek stalo se mi, za mokra rozestup slušnej, zapaluju si cigárko auto přede mnou to zašláp a já než zareagoval tak sem byl skoro v něm.
05.09.2018 / 19:38
kokot si ty protoze notas za oknem nema co delat.To do dal jeste malo,ja bych ti dal vice.cumite na filmy kokotiny za jizdy a taky to tak vypada ta jizda.jeste bych ti stahl mobil za polsedni prispevek na FB co jsi dal behem jizdy bych dal dalsi pokutu.Jinak to totiz nepujde bymynit temto priserny zlozvak nez notase za oknem,FB pocas jizdy atd.Jedine mastne pokty nic jineho nepomuze.A platit 200 za cedule??Mas rict ze pred jizdou bylo vse ciste a vse svitiilo,nic vic.Neni tva povinost zastavovat jak prsi treba a neco pucovat,zadny zakon na to neni.Asi si ho nasral jinak,tak ti dal aspon za toto.Pavlat-kolega mel ,,tv,,cigar,chtel zbohatnout,v Dover odchyt,tisic liber a pul roku stempl.