VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire des Brotteaux
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
24.04.2015 / 15:29

stahování dat z karty

stahování dat z karty

čaute,nevím jestli to tu někdo už řešil,ale dostal jsem nové auto na firmě a jako jedinej mám digitalní tachograf.jezdím už víc jak 28dní a šef pořád nic neříkal o stahování dat.Je to moje věc nebo kdo se o to má starat?je za to pokuta pro mě? díky za rady

Zakladatel: kubík 

wenca
24.04.2015 / 20:47
Je to starost zaměstnavatele. Ty svoje data máš a pokuta ti rozhodně nehrozí.

kubík
25.04.2015 / 08:15
A muzu se zeptat kdyz si chci udelat vytisk mesice kolik je na to potreba rulicek papiru do tacho diky:)

Fadda
25.04.2015 / 10:24
Čau Kubíku šéf ti musí kartu stahovat jednou za 28 dní. Tachograf se musí stahovat jednou za
3 měsíce. Když ti šéf nestáhne kartu tak máš problém a platíš pokutu ty! Když ti šéf nestáhne Tacho tak je to jeho problém a pokuta jde na firmu. Ale jelikož tě chytnou na cestě tak tě budou držet něž jim to někdo zaplatí! Nedávno měl kolega kontrolu v D u Magdeburgu a měl vše ok až Bagoun hledal a našel že už nebylo rok stáhnutý tacho. Tak dostal 400 euro!

crazymouse3
25.04.2015 / 13:07
Nemci te za to muzou pokutovat ale cesmad radi nic neplatit at to jde do spravniho a pak si to resi firma

D/r/iver
26.04.2015 / 11:39
kubík
Koukni se na NAŘÍZENÍ EU 581/2010,čl.1,odst.3a,3b.
Posunutím do tzv. správního řízení se toho moc nevyřeší,většinou se tím jenom navýší pokuta o správní poplatek,který může být docela vysoký,v B 160-180€,dokonce se může stát,že budou potom posuzovat každý přestupek extra,takže za rok nestažený tchg to nemusí být třeba těch nahoře zmíněných 400€,ale 1600+SP..
V B to řeší např. zadržením dokladů od vozidla i osobních,dají termín třeba 4h,do kdy si musíš nějakým způsobem opatřit peníze na pokutu,pokud je neseženeš,potom může následovat i zadržení vozidla,včetně nákladu až do doby zaplacení pokuty.

kubík
28.04.2015 / 15:46
čaute, děkuji za rady,ale ptám se znovu.po dotazu šefa chcete kartu na stahnutí dat? ne nechto tak to není podstatné.Píšu znovu mám si stahnutí dat obstarat někde jinde?nebo mi za to hrozí postih?(myslím hlavně bodama)(peněžní mi prolatí,když to je jeho chyba) pomože třeba když si udělám aspon výtisk? děkujji za rady teprve začínám jezdím zatím jen ČR.

D/r/iver
28.04.2015 / 16:51
kubík
Řekni šéfovi,at ti to dá písemně,že to není podstatné,aby jsi se mohl při případné kontrole prokázat,že jsi snahu měl,ale šéfa nějaké stahování nezajímá.Nevím,proč se tomu brání,když stažení karty je otázka 5 minut,tacho,to je trochu delší písnička,ale taky se to dá přežít,hlavně,pokud je stahovaný pravidelně po 90 dnech.
A za další,z takových řečí,že postih ti proplatí,pokud je to jeho chyba,tě asi vyléčí první mastná pokuta a hlavně,v policejním počítači budeš vedený ty,ne tvůj šéf...Takže se potom může stát,že při nějaké banální kontrole klepne do pc a hele,to je hříšník,toho probereme pořádně(a to by v tom byl čert nebo jiná nadpozemská bytost,aby jsme něco nenašli).
Výtisk je ti k ničemu,pokud nemáš na kartě nebo v tacho záznam,že byly údaje stažené.
Tak hodně zdaru a málo kontrol.

mateo
29.04.2015 / 04:06
Driver,zase zvanis.Kubik,to neni tvoje staros,pokud si pamatuju,jezdil jsem dlouhe turnusy a na fa se dostal treba 1x za dva mesice.Pri kontrole policajt neresil,jestli jsem dal kartu stahnout na fa,zajima ho jen moje jizda na karte.Tak tady driver neprud,chces bejt zajimavej,tak vymejslis picoviny.Kubik,bud v poho

paragán
29.04.2015 / 08:24
Taky si myslím, že tohle je starost dopravce, za kterou nenese řidič žádnou zodpovědnost.

mateo
29.04.2015 / 11:02
Paragan,to si myslis uplne spravne.Driver tady popise milion stranek uplne o nicem a zna o tom uplne ho...no.Jen si hraje na dulezityho,potapec

MarekN
29.04.2015 / 11:26
Ahoj,kubik,naposlouchej debilky typu mateo.kterej tu jezdil naposledy mozna tak s koleckem a vubec nevi co je to karta,pokud teda nelze,ze jezdi kdesi v riti. Byt tebou beru v potaz radsi ty horsi varianty,nikoho pak nebude zajimat,ze ti nejakej mateo na foru rekl,ze mas byt v klidu a neresils to. To uz ti pak zadnej mateo nepomuze,ani paragan. Jedna vec je neco vedet a druha vec je,si neco myslet,to znamena hovno vedet. V tvem pripade to potrebujes vedet jiste. Ja to jiste nevim,tak nic rikat nebudu,ale co vim jiste,je to,ze to je dulezita vec. A nechapu proc tvuj sef to nechce stahnout,jedina moznost je snad to,protoze mas nove auto s digitalem,ze nema ani ten pristroj na to cteni,protoze s tim jeste nema zkusenosti,nebo to ma teprve dostat. Jinak se sefem to taky chapu,uz vidim jak se kysele tvari,ze chces po nem neco pisemne,jako bys mu neveril,ale pokud si tam uz delsi dobu,tak bych pusu otevrel. Je to vsude stejny,sef kamarad,ale jak prijde problem a,tak nevi o co jde.

paragán
29.04.2015 / 11:34
Tak jinak. Přidávám se do klubu chytráků a píšu:

Uchovávání dat z karty není zodpovědnost řidiče, ale dopravce.

mateo
29.04.2015 / 11:53
Marecku,ty nevis nic o nicem.Kdyz to nevis jiste,tak tu nepis ty svoje picoviny,hlupaku nejvetsi.Taky pisu znova.Ridic se tim nikde neprokazuje,blbe!!!Ja vim,s tvojim rozumem a zkusenostma to je tezke pochopit,hlupaku

paragán
29.04.2015 / 11:54
.. a tim chytrákem jsem nemyslel matea.

mateo
29.04.2015 / 11:58
Marecku,ale to se vsechno doucis,az budes nekdy treba jezdit delsi trips,ne jak ted jen s rohlikama po vesnici

paragán
29.04.2015 / 12:03
Čtečky karet jsou jen čtečky, tudíž nemůžou zaznamenat na kartu údaj o tom, že ji přečetli, nehledě na to, že takovej údaj tam ani zaznamenat nelze.

Z toho logicky vyplývá, že policajt nemůže z karty řidiče zjistit, jestli z ní jsou pravidelně stahovaná data, a tím pádem nemůže ani pokutovat za porušení týhle povinnosti, protože ho nemá šanci zjistit. To můžou jen úřady, který si data zpětně vyžádají a v takovým případě nese zodpovědnost dopravce, nikoliv řidič.

MarekN
29.04.2015 / 12:33
A jeje,tady budou asi primo zakonodarci. Nejdriv mysli,najednou vi jiste :)

mateo
29.04.2015 / 12:41
Marecku marecku,ty chudinko uslapnuta.To je hruza,co,kdyz o sobe zjistis,ze jsi uplny ubozacek a nic nevis.

D/r/iver
29.04.2015 / 19:35
paragán,dnes 12:03h
Když to vezmu podle tebe,tak jak mi nějak logicky vysvětlíš,na základě čeho ITD začala v druhé polovině roku 2010 flastrovat řidiče?Jako si řekli,to je čecháček,ten ví prd,toho oflastrujeme,bude na vodku?A NIKDE jsem nepsal,že kubík tu pokutu dostane za nestaženou kartu,myslel jsem to jako všeobecně na nějakou pokutu,jak mu ji potom šéf určitě a rád proplatí,šlo tam spíš o to,že v policejním počítači bude on,jako řidič,ne jeho zaměstnavatel.
Ptát se tě,jestli už ti někdy němcká BAG nebo policie kontrolovali kartu,to je asi zbytečné,předpokládám,že jsi vzorný a kontrolám se ti daří úspěšně předcházet a vyhýbat,jinak by jsi věděl,že se tě po kontrole zeptá,jestli ti stačí záznam o kontrole jenom na kartu nebo chceš i výtisk,takže z toho zase pro mně logicky vyplývá,že takový údaj tam zaznamenat jde,jinak by tě mohl o 100km dál zastavit další a pokud jsi tam měl nějaké přehmaty,oflastrovat tě za ně znovu.

paragán
29.04.2015 / 19:52
I kdyby byla pravda, co píšeš, tak záznam o kontrole je trochu něco jinýho, než záznam o stáhnutí dat, nemyslíš? Ale asi se pletu. Ty to musíš vědét nejlíp.

D/r/iver
29.04.2015 / 20:33
A to stahování není vlastně kontrola,aby měl zaměstnavatel přehled,jaký průser jsi kde vyrobil a za který on zodpovídá?

paragán
29.04.2015 / 21:35
Záznam o policejní kontrole je uplně něco jinýho, než záznam o stažení dat z karty řidiče.

Žádnej takovej záznam prostě na digitální kartě řidiče neexistuje a tim pádem se není čeho bát.

mateo
29.04.2015 / 21:36
Driver,to jsou takove picoviny,co pises,ze to neni ani mozny

crazymouse3
29.04.2015 / 23:26
bacha je rozdíl stahování dat z karty a stahování dat z tachografu, oboje dvoje by měl zaměstnavatel dělat , když stahuješ data z tachografu musíš do tachografu strčit kartu dopravce tudíš v tachografu se to uloží že tam ta karta byla. jak už sem psal předtím cituji česmad německa policie za to může pokutovat ale radí hodit to do správního poněvadž pak si to bude řešit jen firma a né řidič

liposa
30.04.2015 / 06:46
kubík:
Stahování dat jak z karty (28 dní kdy je zaznamenaná aktivita), tak z tachografu (90 dní) je věc zaměstnavatele řeší to nařízení komise (EU) č. 581/2010. Přesto tlač na zaměstnavatele ať data stahuje. Při kontrole jsi jako zástupce zaměstnavatele tzn. že při kontrole v zahraničí budeš za tento přestupek platit pokutu nebo kauci, v CZ pokutu nebo správní. Obojí na silnici budeš řešit ty jako zástupce dopravce. Jinak v tachografu máš zaznamenanou kalibraci, firemní stažení a stažení kontrolní složkou. Na kartě řidiče každé stažení firmou nebo pokud si kartu stáhneš sám a stažení kontrolní složkou.

MarekN
30.04.2015 / 09:42
Mozna tu bude i mensi nedorozumeni,ze nekteri nevedi,ze je na firme pristroj,do ktereho se karta vlozi,pristroj ji nacte a jeho hotovo a nebo ma zamestnavatel i svoji kartu a dela to on. V pripade te karty,kterou si to zamestnavatel stahuje sam tim,ze prijde sam do auta a udela to,je to asi urcite jeho problem,za to ja nemuzu,ale pokud mame pristroj na cteni jako to mam ja uz u nekolikate firmy,tak nebude asi zodpovednost jen na nem,kdyz prece zalezi na me,abych tam tu kartu donesl. U nas mame zarizeni zabudovane ve zdi u okynka dispecera,ja musim vydelat kartu z auta a donest ji nacist. A kdyz se prece na to vykaslu nekolik mesicu,tak nemuze mit za to zodpovednost jen sef. Takze jsou 2 moznosti stahovani dat z karty. Asi tak jak to pise liposa na konci,jestli to dobre chapu.

paragán
30.04.2015 / 09:46
liposa: "Na kartě řidiče každé stažení firmou nebo pokud si kartu stáhneš sám a stažení kontrolní složkou."

Takže když ti kartu stáhne třeba kamarád, tak to se tam nezaznamená?

liposa
30.04.2015 / 10:08
Pokud ti ji stáhne kamárád, je to to samé jako když si ji stáhneš sám. Karta je sice stažená, na silnici je vše ok, ale zaměstnavatel nemá potřebná data pro vyhodnocení (pokud mu stažený soubor nepošleš).

paragán
30.04.2015 / 10:23
Mě by jen zajímalo, kde jsi vyčetl, že se na kartu zaznamenává každý stažení dat z ni. Říkáš to tak sebejistě, ale přitom to neni pravda.

paragán
30.04.2015 / 10:28
V češtině jsem to bohužel nenašel, ale snad pomůže stránka v angličtině:

http://www.dtco.co.uk/generator/www/uk/en/vdo/dtco/faq/drivers/faq_drivers_en.html

Výtažek o informacích uložených na tachokartě.

What data is stored on the Driver Card:
-The Driver Card stores information that enables the driver to be uniquely identified. In addition the following activity data is stored for the last 28 working days (assuming an average number of events):
-Identification of the vehicles used
Activities (driving, working, availability and rest times)
-Crew status (1 or 2 driver operation)
-Date and time of the driver card being inserted and withdrawn again
Place where the working days began and ended
-Total distance
Identification of the control official and date/time of last control
-Tachograph events and faults

O záznamu o stažení dat se tam nic nepíše.

mateo
30.04.2015 / 10:39
Ja nevim,proc se tam porad nekdo z vas pokousi strasit lidi!Paragan ma pravdu.Na karte jsou pouze data o ridici a jeho vykonu.Psal jsem znamemu,co dela na celni sprave,a ten mi to potvrdil,I to,ze pri kontrolach ridicu je nezajima,zda si to stahl I zamestnavatel,pouze a jen vykon ridice a auta.Uz jsem tu psal,byl jsem na tri I dva mesice,kontrola v D,F a zadny problem.Tak nechapu,o cem se tady hovori.Vetsina lidi o tom ni nevi a jen tu pise hovadiny,co kde pochytil na parkovisti od lidi jako sibr,marecek,rejpal atd

liposa
30.04.2015 / 11:06
Chytrej celník, bohužel neumí používat SW . To není strašení lidí, bohužel to na kartě je. Pokud má někdo TAGRU pro řidiče nebo možnost nahlédnout do firemní je to zde: na levo od grafu je jméno klikne se na čtvereček s křížkem a zobrazí se vyčtení karet, opět se klikne na čtvereček s křížkem a zobrazí se datum stažení a rozsah stažených dat. Pokud se klikne na tyto datumy objeví se tabulka s informacemi o kartě, držitely, stažením kontrolními složkami a úplně dole jsou opět stažení kýmkoliv (kromě kontrol).

paragán: nevyčet, ani neposlouchal bludy pouze pár stažených karet viděl.

mateo: na kartě je mnohém víc dat než jen data o řidiči a jeho výkonu

Shark
03.06.2015 / 01:47
Když na to tak koukám a čtu, tak se musím zapojit do debaty.
O stahování dat se píše v nařízení ES 561/2006 (čl.10, odst. 5, písm a), bod i) ) . Správně je podoknuto nařízení ES 581/2010, které upravuje doby stažení dat zaznamových zařízení. V 561 nebyly uvedeny konkrétní doby. Zaznamovým zařízením se rozumí karta řidiče a digitalní tachograf. Mezi povinnosti dopravce patří stahovat tyto data ( max. doba na stažení: karta řidiče 28 dní, tachograf 90 dnů) a uchovávat záznamy po dobu min. jednoho roku. Oboje stažení jsou zaznamenány. Z karty na kartě, z tacho na tachu.
K pokutám jen krátce. Záleží jen plně na kontrolním orgánu. V Polsku, Madarsku si za to odneseš pokutu. Můžeš ji požadovat po firmě, ale dříve si odneseš výpověď, než peníze. A pak je na Tobě, jak chceš dokázat, že jsi to požadoval. A pravda je, že většina firem platí pokuty jen do té první větší. Na zapadě na to zatím nekoukají, zatim jsem o tom ještě neslyšel, že by někdo platil.
A pro ostatní přispěvatele méně urážek by neškodilo.

Carlos
02.04.2017 / 14:36
Stahování dat si zařizuje dopravce, obvykle pomocí software nebo přes dodavatele tachografu. My si to třeba necháváme dělat od http://www.mechanikadc.cz/, úzce spolupracují s Continental Automotive GmbH, což je Siemens, Kinzle, VDO apod. dohromady, dělali nám i školení a mohu jen doporučit.

Trailor
02.04.2017 / 20:22
To, že provozovatel vozidla nestahuje kartu, tím na sebe zbytečně upozorňuje. Jestli bude policií nahlášen, tak mi věř, že následná kontrola v provozovně dopravce vždy něco najde. Vždy je odpovědný dopravce a hrozí mu pokuta do 500 000,- Kč. Normálně se dáva třeba 20 000,- při první kontrole . On musí zakládat veškeré porušení které program TAGRA zaznamená a dále tě na ně upozornit. Jen tak, když prokáže, že i po upozornění si stále děláš co chceš, tak si sníží míru porušení předpisů a následnou pokutu. To ještě ani nemluvím o jízdě bez karty, která je zaznamenána v tacho min 365 dní a více.Jinak načtení karty, na těch nových čtečkách co stojí kolem 7000,- otázka cca 20 sekund . To ale musíš stahovat pravidelně.....

Trailor
02.04.2017 / 20:46
Ono jen stahování nestačí musí se vyhodnocovat. Ale co vyhodnocovat, když je tam tolik průserů, že bych řidiče musel propustit a nového než zaučím, tak časem to bude zase stejné. Lidi jsou omylní a to, že jsou ze strany státních orgánů trestáni za nedodržení doby řízení, přestávky a jiné .... věci, jen vede k tomu, že řidičů je každoročne méně. Mám kamaráda dopravního pilota, když se bavíme o těchto problémech, vždy mi řekne kecáš fakt NO to je HUSTÝ . Když mu řeknu, že řidič nemusí mít žádné vzdělání, a co se všechno po něm chce, tak se směje, že to by nedal inženýr ....

Horyn
05.11.2018 / 12:59
Čau, máte něco cenově dostupný pro domácí stahování karty do tacho? Díky

Horyn
05.11.2018 / 13:49
Případně místo v Praze kde si jí mohu stáhnout, vím že to kdysi bylo v Jažlovicích...

Hacker
05.11.2018 / 13:53
Horyn, kup si Tagra Trucker. Cena okolo 1000kč. Dostaneš SW+čtečku na 1 kartu.

Hooryn
05.11.2018 / 17:56
Díky;)

Zdenek74
05.11.2018 / 20:53
Od ledna mám přesedlat na 7,5 tunu ( rok sem se rozhodoval). Chtěl sem napsat dotaz o podrobnější vysvětlení jak mohu jet jak musím stát ( vy ostřílení pardálové tomu říkáte výkon), ale jak to tady čtu o jakém si stahování karty a rozdávání pokut tak si to asi zase rozmyslím a zůstanu u dodávky. A tak sem se těšil. Jenom nemůžu pochopit když sem si dělal profesák tak proč mě o tom v autoškole nic neřekly.

Zdenek74
05.11.2018 / 20:57
Mateo není ti divné, že se nám k tomuto tématu ještě nevyjádřil šíbr.

mateo
05.11.2018 / 22:35
No Zdendo,jednoducha odpoved.Sibr,ten si tak mozna dokaze stahnout akorat kalhoty,kdyz se jde u popelnice,kde ma "kancl" DAS ,vychcat

fantomas
08.12.2018 / 10:55
Ahoj truckeri. Je tu někdo,kdo by mi mohl vyhodnotit data z digi karty do podoby měsíčních pracovních výkazů. Jde mi především o pracovní dobu,presčasy,příplatky a td. Data mám stažena pres Tagra trucker.Dík. Zdenek.

fantomas
08.12.2018 / 10:59
Email kontakt ...pucmelounec@seznam.cz

sibrsibr
08.12.2018 / 11:09
Při stažení dat ti je musí převézt do formátu, který je možno otevřít v běžném excelu.
Pak ti můžu evidenci udělat i já.

sibrsibr
08.12.2018 / 12:38
Fantomas, ale jestli ti jde o doplacení přesčasů, kolega použil rychlejší a efektivnější postup.
- vyzval zaměstnavatele aby mu vydal stejnopisy podle: § 96 odstavec 2
(1) Zaměstnavatel je povinen vést u jednotlivých zaměstnanců evidenci s vyznačením začátku a konce
a) odpracované
1. směny [§ 78 odst. 1 písm. c)],
2. práce přesčas [§ 78 odst. 1 písm. i) a § 93],
3. další dohodnuté práce přesčas (§ 93a),
4. noční práce (§ 94),
5. doby v době pracovní pohotovosti (§ 95 odst. 2),
b) pracovní pohotovosti, kterou zaměstnanec držel [§ 78 odst. 1 písm. h) a § 95].
(2) Na žádost zaměstnance je zaměstnavatel povinen umožnit zaměstnanci nahlédnout do jeho účtu pracovní doby nebo evidence pracovní doby a do jeho účtu mzdy a pořizovat si z nich výpisy, popřípadě stejnopisy na náklady zaměstnavatele.

Zaměstnavatel samozřejmně nereagoval.
Kolega věc předal IP a zároveň podal žalobu na vymožení stejnopisu soudně.
Když zaměstnavateli přišlo předvolání k soudu u kterého nemůže obstát ani částečně, tak se raději s žalobcem dohodl...
Soud o přesčasy už nebyl nutný a dnes si už kolega nestěžuje, že by ho šidili, nebo z něj dělali blbce.

mateo
08.12.2018 / 14:56
Uz si nestezuje,protoze nema kde,kdyz ho vykopli z prace.Sibr,jsi dement.Tohle ti tady muze zrat fakt jen blb cirkusak a jemu podobni

sibrsibr
08.12.2018 / 16:32
Vykopnout někoho, znamená dnes pro mnoho firem odstavit další soupravu.
Zaplatit jedinci řádnou českou mzdu a cestovní výdaje, je daleko levnější.
Naštěstí ještě nikoho nenapadlo přemlouvat k návrau zkušené české truckery, kteří tvrdě vydělávají dolary na amerických dálnicích a chvástají se svou inteligencí na českých forech :-)

mateo
08.12.2018 / 16:44
Ja myslim,ze se takovemu dopravci spis vyplati pri dnesnich nakladech,soupravu nechat stat,nez zamestnavat dementy joko ty

mateo
08.12.2018 / 16:46
A na ceskem foru sleduji deni jen zde.Ale ty se tady muzes pochlubit,na kolika forech a pod jakyma nicka pises nebo jsi psal,nez ti tam dali stopku?Co jossef?

sibrsibr
08.12.2018 / 16:48

Taky jsou mezi námi ti, co si hrají na američany, ale skutečnost je:
http://www.seznamzpravy.cz/clanek/lide-nechteji-dostat-pridano-kvuli-exekucim-62101

mateo
08.12.2018 / 16:58
Sibr,odpovidej na otazky.A neodklanej debatu jinam.Tak co?

mateo
08.12.2018 / 17:00
A ja si hrat na amricana nemusim.Nemusim si hrat na nic,na rozdil od tebe

mateo
08.12.2018 / 17:20
Tak co ty tluchubo,cekam na odpoved.A jinak tvrde vydelavajici cesky trucker v US ti napise muj mesicni plan.Jsem 22 dni v praci na tripu a pak 8 dni doma.A penizky?Krasny.Ale porad cekam

nicky
08.12.2018 / 17:43
sibrsibr. Po pečlivém přečtení odkazu, který jsi sem dal, jsem konečně pochopil, proč žádáš po svém zaměstnavateli méně, než na co máš nárok a naopak požaduješ navýšení náhradního volna. Těmito výpočty jsem se nikdy nezabýval, až Tvůj odkaz na článek mně otevřel oči. Teď už plně chápu, co jsem do této chvíle nechápal. Jsi vyčůraný. Někdy je lépe pracovat za méně peněz a raději si vybírat volno a ono to vyjde výhodněji a ve finále Ti zbyde více. Geniální! To by mě, blba, nenapadlo. To jsi se někde dočetl, jak to dělat nebo to je z Tvé hlavy?

mateo
08.12.2018 / 18:50
Od toho dementa se clovek nedocka

Horyn
09.12.2018 / 09:41
U nás máme tacho propojený s Fleetboardem a ten veškerý stahování karet odesílá do pc majiteli autodopravy. Nevím jestli to umí jiná značka než MB.

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 09:42
Nicky, že se Ti do toho vmesuju. Já jsem u nás ve firmě taky pochopil, že čím míň dělám, tím víc mám peněz. Teda denně odpracujem to co musíme, někdy 21 hodin někdy 7, ale zjistil jsem, že čím víc vydělám, tím víc platím daně a tím pádem míň dostanu. Takže se mi vyplácí dělat 2 max 3 týdny v mesici, dostanu o něco míň peněz, ale v porovnání je to lepší než být zavřený pořád v boudě. Zdravotní i sociální zaplacené mám ( což nejde říct o všech ridicich tady) a je to v článku. Takže za mě, raději míň práce a více volna než naopak. Hlavně aby byly obě strany spokojene jak řidič tak šéf.

sibrsibr
09.12.2018 / 12:55
Nicky, já nežádám méně, než mám nárok. Spíše více. To jsi asi něco špatně přečetl.
A volno je kolikrát lepší než si zvyšovat hrubý příjem hodně přes 30 000.
Nedá se říct, že bych počítal přesně tak jak popisuješ, ani není třeba nic vymýšlet. Stačí se koukat kolem sebe, co dělají ti chytřejší.
Příklady:
Kolega aiťák, dostal nabídku, že pokud sleví z ceny své práce za hodinu, dá mu zákazník větší objem práce. Pak jsme se u piva smáli, že přece nemá smysl pracovat více a levněji. Lepší je pracovat méně, ale za větší taxu na hodinu.
Kolega inženýr má asi 35 hrubého. Ptám se ho: Za co furt chlastáme, když větší část tvojí výplaty padne na splátky za motorku, auto, hypotéku? Odpověď: Výplata sice padne na splátky a poplatky, ovšem zaměstnavatel potřebuje skoro pořád nějakou práci na víc. Tu dělám na vedlejšák, nebo jako supka na svůj živnosťák.
Další má asi 18 hrubého měsíčně. Ptám se, proč si nenajde lépe placenou práci. Říká, že pracovat nechodí, jen asi 3 až 5x do měsíce zajede služebním autem někam něco seřídit, což mu zabere vždy tak asi půl dne. Takže si za hoďku vydělá cca 1000 kč hrubého. Z výplaty zaplatí životní náklady a ušetřený čas věnuje jiným výdělečným činnostem.
Když jsem rekonstruoval byt, přišel obkladač v sobotu a za 8 hodin si vydělal přes 2000,-. Během týdne po šichtě asi 1000,-.
Když si nechám spravit auto, udělá mi to spolužák v práci a během placené šichty si vydělá cca litr bokem.

A co kamioňák? Koupí skladníkovi ze svého píva, aby ho naložil dříve, protože už dva týdny nebyl doma a přesčasy mu nikdo nezaplatí. Nebo dojíždí od auta domů zadarmo. V lepším případě sedí víkendy na parkovištích za diety.
Není co vymýšlet. Vše je vymyšlené. Jen je dobré dívat se kolem sebe. Uvědomit si, že máme ze zákona stejná práva jako jiné profese.
A že nemusíme nikomu dělat pitomce, jen protože jsme řidiči.

nicky
09.12.2018 / 16:16
Asi k tomu máme každý jiný přístup. Pokud Ti nevyhovuje ježdění, jdi tedy dělat ajťáka, inženýra nebo obkladače a nebudeš muset řešit zákoník práce. Nebo to zkus dělat sám na sebe. Já nevidím důvod se v práci flákat, abych byl odpočatý na odpolední nebo víkendový melouch. A na ty příklady, co jsi tady napsal, nemám co dodat. A na ty Tvé kolegy také ne.

nicky
09.12.2018 / 16:38
tekczek. Je logické, že čím víc vyděláš, tím jsou větší daně, ale stále jsou ty daně 15 % z výdělku a stále Ti zbyde 85 % z toho, co jsi vydělal. Psal jsi, že sociální a zdravotní máš zaplacené. Ty daně dělají opravdu jen 15 %, tedy jestli nemáš víc, jak cca 115 000 Kč/měsíčně. Pak by k tomu přibylo ještě dalších 7 %. Je to každého věc, kolik chce vydělávat, každý má ty potřeby jiné. Dělej jen tři týdny v měsíci, já budu dělat čtyři.

sibrsibr
09.12.2018 / 17:10
Nicky ty nějak špatně čteš. Já nepsal, že mi nevyhovuje ježdění. Nebo že se chci flákat. Jen nemám důvod trčet v práci zadarmo, jen protože někdo na dispečinku špatně plánuje směny, nebo celé turnusy. A že někdo v účtárně překrucuje zákony, aby mu majitel vyplatil větší odměny za okrádání zaměstnanců.
Vydělat si něco po pracovní době, není nic špatného. Pokud chce zaměstnavatel, abych pracoval i po pracovní době, musí mně nějak motivovat. To je ten rozdíl od komunismu před rokem 90, kdy se pracovalo za odznaky. Bohužel většina bývalých komunistů má dnes firmy a nějak si nemůžou zvyknout, že za odznaky už se lidem pracovat nechce. Kdo nechce lidem platit, ať je nezaměstnává. Smlouvy se musí plnit. I když jsou jen pracovní.

mateo
09.12.2018 / 17:18
Tekczek,ty jsi tak dovedes spocitat akorat,kolik opic mas v kleci.Nicky ti to napsal dobre,ale to ty a sibr se svojim slabouckym IQ nemas sanci pochopit.A kdyz nekomu staci 20000 na mesic?Jo ja vlastne zapomel,ty s tou tvoji opickou mate jen stan,tak to potom jo,demente

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 17:34
Ty jsi tak dovedeš:):):)
Chceš abych tě doučoval i češtinu?
S angličtinou ti to nestačilo?
Mě neklofnes, starý smetáku!!!

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 17:39
Nicky, ty já dělám v Německu, a tady to je trochu jiné. Daňové třídy, dečka, manželky, hypotéky, procenta co se platí na církev, procenta co platíš na východní Německo....no asi to je složitě4jší než v Česku. Jak by řekli ti co umí anglicky fair enough, kolik chceš pracovat...

nicky
09.12.2018 / 17:46
sibrsibr. Ti komunisté, kteří do devadesátých let pracovali , jak píšeš, za odznaky už jsou dnes v domovech důchodců nebo ještě dále. Vůbec to není o komunismu. sice asi špatně čtu, ale chápu Tě. Všichni to dělají blbě: Dispečeři to neumí naplánovat, v účtárně překrucují zákony a ty kurvy, majitelé, každého oberou. Svět je zkrátka nespravedlivej..... Je třeba proti tomu bojovat nebo ještě lépe, ukázat všem, jak se to má dělat. Co si takhle založit malou nebo větší autodopravičku. Najmout schopné dispečery, nepřekroucené účetní pár dobrých řidičů a už to jede.... A neříkej mně, že trh autodopravy už je rozdělen. Není, stále je toho k ježdění ještě dost neobsazeného. Zkus to, někteří s tím sice mají lehké problémy, ale jak tady čtu Tvoje příspěvky, Tobě to půjde samo a se svýmí znalostmi brzo zlikviduješ všechny ty darmožrouty okolo sebe a trh bude jen Tvůj.

sibrsibr
09.12.2018 / 17:47
tekczek
U nás nejsou odvody jen 15%.
Ale to je zbytečné tady rozepisovat. Kdo vydělává přes 30 hrubého, ten vidí kolik mu dělají odvody.
Kdo vydělává minimálku, diety a něco do kapsy, ten si to spočítat stejně neumí.

sibrsibr
09.12.2018 / 18:01
Nicky ty jsi naivka. Řidiči, kteří nejsou hloupí, se můžou mít dobře tam, kde jsou. Proč bych investoval a zakládal autodopravu? Aby se u mě měli dobře i hlupáci? Nezapomínej, že s nejhloupějšími zaměstnanci díru do světa neuděláš.

mateo
09.12.2018 / 18:19
Jedine z anl co jsi predvedl,jsou 2 slova,blbe.A prijed se predvest,ale to ty s tvojim prijmem....Tak mozna jizdenku na mhd,demente

mateo
09.12.2018 / 18:31
On na to sibr nema,aby si zalozil fa a vsem to predvedl,protoze je tupej ja tekczek a spol

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 18:54
Matýsku, napsal jsem dvě slova ang. Ne anl, to je asi zkratka pro anál?? Na ten co tak často lakas kolegy řidiče??
Koště už jsem ti říkal, do států mě nelakej stejně za tebou nepřijedu. Zkousej to u kolegů s IQ pod 70 aby jste si mohli i pokecet.

mateo
09.12.2018 / 20:08
No prave ze pisu tobe,cirkusaku

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 21:12
Už sis našel ve slovníku co znamenají ty dvě ang. Slova? Ty anl(anale)?? Aby jsi se mohl zítra pochlubit na sichte před tvými latino kamarády. Když budeš na ně hodný tak ti půjčí i paletak, ať nemusíš jenom zametat.a třeba jednou si to rozdávás i s tetkou a nebudeš muset smirovat na WC truckery co se jdou k vám ve skladu vychcat. A nezapomeň kdo lže, taky krade.

mateo
09.12.2018 / 21:15
Hele,bez se radsi venovat ty svoji potetovany stetce,az ji to nemusi porad delat ten hafan,dementiku.

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 21:50
Stetce, je nějaká seznamova tetka? Jako Sauto, Sreality a tak??
Jak dopadla angličtina? Zase jsi to nedokázal přeložit?! Tak to nebude žádný paletak a budeš jenom čistit WC. Ale ty jsi zvyklý....take it easy bitch....

mateo
09.12.2018 / 21:54
Ty to ti to trvalo to prelozit.Jo dement je dement

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 22:09
No trvalo mi to pochopit co vlastně chceš. Az ji to nemusí dělat pes. Mělo být až nebo ať??
Ale co jsem měl překládat U cheap bitch? Schválně jestli víš co znamená to U??

mateo
09.12.2018 / 22:23
Prijed,at se predvedes,jinak jsi u me jen ubozacek,co si tady na neco hraje.

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 22:40
Takže nevíš!! Jako obvykle!! to U je místo you tedy tebe. U má stejnou výslovnost ju jako you.
Jelikož ubozacek co si tady na něco hraje jsi ty, tak nemám ani moc chuti se s tebou bavit natož za tebou jezdit.
Ještě rok a půl praxe chybí mojí ženě abychom se mohly odjet do Kanady, pak se třeba potkáme, napiš ve kterém skladu uklizis WC.
I když nevím, kámoš co mi dohodil práci v Kanadě říkal, že je lepší jezdit na sever než na jih. Prej víc peněz, takže možná tvé latino kámoše ani nepoznám.
Vidíš, já mám kamarády v Americe co pomáhají ostatním kolegům, sehnat práci, udělat řidičák, povolení, asi to bude tím že motorkáři drží při sobě víc než ubrecene košťata, že jo Mates.
Nemáš prachy na pivo, že zves chlapy z Čech do států?! A nebo potřebuješ půjčit na letenku aby jsi se mohl vrátit domů. Raději tam zůstaň....

mateo
09.12.2018 / 23:24
No uz se na tebe tesim...Jo a on ti nekdo v US zaridi povoleni a pracovni kartu?Dovol abych se zasmal!!!!!Koukam ze o tom vis akorat hovno.A v cem ta tvoje stetka potrebuje praxi?Hraje si chlapum s klackama?No to jo,to ji nech poradne zapracovat,at si tady neudelas ostudu,ze jsi sem pritahnul nejake vemeno!!!

(-deaktivovaný profil-)
09.12.2018 / 23:42
Hraje si chlapům s klackama...ty Wole kdejaký negr umí líp česky než ty. A nemůžeš to svádět na to že čestinu nepouzivas, vždyť tu opruzujes furt!!
Kdo říkal něco o USA ty debilni sracko!! Psal jsem o Kanadě, ale to je vlastně jedno, když se tu bavíme o tom kolik by stálo dovézt kamion ze statu do Evropy tak ty sem vyblijes kolik potřebuješ na letenku nebo přepravu koloběžky.

A aspoň víme co jsi se musel naučit aby jsi nevypadal jako budizknicemu v té tvoji Americe. Kouřit ptáky. Tak hlavně že jsi v tom dobrý.
Čechům děláš ostudu angličtinou, češtinou, chováním, ale jako rozkurovacka jsi prvotřídní...
Chci se zeptat..polykas to?? Asi jo co, jediné teplé jídlo denně co si můžeš dovolit, mimo těch zbytku v popelnicích. Chudáčku, uděláme sbírku a budeme sbírat na tebe víčka...

mateo
09.12.2018 / 23:55
Hahaha.No ale mas pravdu,do US moc stetky a jejich pasaky moc nepousteji.Tak uz dost,a koukej dohlednout,at poradne maka na praxi...(haha)

mateo
10.12.2018 / 00:10
A kam teda s tou slapotou jdes?Pises do Canady,ale kamarady mas v Americe,co zarizuji papiry,ridicaky atd,motorkari.Tak kdo je teda dement?Canada nebo Amerika?Vis jaky v tom je rozdil?A ti kamaradi,to ti zaridi za to,ze jim to ta tvoje stetka udela?hahaha

(-deaktivovaný profil-)
10.12.2018 / 00:25
Na kterém kontinentu leží Kanada?
To jsi vážně tak tupy nebo to jen hraješ?? Jako herečka jsi fakt dobrý.....
Začínáš se nám zakoktavat Matýsku.
Jinak na otázku kdo je dement snad ani nemusím odpovídat, přeci ty Matýsku, vždyť ty ani nevíš že Kanada je v Americe! Kdyby jsi to hledal na mapě, jestli víš co to mapa je, tak se dívej na severní Ameriku a tam je Kanada ty trotle.
Jo, ty nevis co mapa. Jak bych ti to vysvětlil, to jsou ty časopisy co mají truckeri v kabině, ještě jsi nikdy neviděl mapu??! Ne není to ten časopis s nahýmy pány co si prohlíží kdyby si hraješ s bimbasem. Ale bavíš dnes večer, takhle jsem se už dlouho nezasmal. Vím je to hnusné smát se retardum jako jsi ty....

mateo
10.12.2018 / 00:37
Severni Amerika,kdyz jsi tokovej dement a nevis,ze kdyz napises jen Amerika,tak to znamena US.Jinak kdyz to tak beres a jsi tak tupej,tak si nedo muze myslet,ze jedes do Brazilie,Argentiny atd,ty tupce dementni.Ty staty lezi taky v Americe,blbe.No opravdu se vyznas!!!

(-deaktivovaný profil-)
10.12.2018 / 00:53
No a kvůli toho jsem jasne na začátku napsal Kanada!! Dokážeš to pochopit?!!
Od kdy Amerika znamená spojené staty? Ty vole ty se s tvojí inteligenci vážně hodíš jenom na leštění bimbasu.
Píše se us nebo u.s.
Kdyby to byla zkrátka názvu United States Tak by to mělo být s tečkou ne?!
Takže když napíšu ve státech bydlí debil, tak to znamená to samé jako v USA bydlí debil. A jedna se o tebe. Když napíšou cool Man is going to America. Muze to byt to samé jako když napíšu jedu do Kanady.
Kolik lidí ti napovídalo že Brazílie je také v Americe?
Dostaneš další víčko za správnou odpověď. Pak tu nech adresu kam ti ty víčka poslat.

mateo
10.12.2018 / 01:34
No chce to zpatky do skoly,koukam ze ti tech 5 na zvlastni nestacilo.Zeptej se te tvoji stetky

mateo
10.12.2018 / 01:36
Jsi dement.

MarekN
11.12.2018 / 21:51
Tvl proc ten retard zasira tema o stahovani karty,kdyz tam zadny karty nejsou. Bez jsi zalozit tema normalni lide vs americkej dement a my ti tam klidne budeme psat,ale tohle prenech prosim normalnim lidem. Nebo mam ti to tema zalozit ja ?

mateo
11.12.2018 / 22:36
Pockej pojkej demente.Psal jsi normalni lidi a myslel jsi tim sebe a treba cirkusaka ?No to je prca

(-deaktivovaný profil-)
11.12.2018 / 23:49
Mám předvánoční týden kdy se nudím, tak ti znovu odpovím ty mentální mrzacku.
Neber si mě do huby a nevšímej si mě tady a já to budu dělat nápodobně.
Nejlepší by bylo kdyby si tu neprudil do nikoho, ale to by ti museli dát BAN.
A kolega má pravdu, vždycky zaseres vlákna svým jedem.

mateo
11.12.2018 / 23:56
Cirkusaku,ja neprudim do vsech,jen do dementu jak ty,sibr,marecek a tvoje slapota.hoj

(-deaktivovaný profil-)
12.12.2018 / 00:54
Matýsku přidej! Vážně jenom do tří? Teda čtyř ta čtvrtá osoba je ti neznama, tu urazis jenom proto že doma máš opuchlou ropuchu kterou musíš poslouchat, místo toho aby jsis nechával projíždět prdel smetakem nějakého smetaka jako jsi ty...
Nelži zase!!
Jo ty nelzes, jen neumíš počítat!
Tak neprud tady nechodí lidí aby do sebe prudili!!

mateo
12.12.2018 / 00:58
Opakuji,jen do dementu tobe podobnych,a uz neotravuj

MarekN
12.12.2018 / 14:09
Mateo ? ODPAL :)

Lenoch
19.12.2018 / 10:03
No dnešní auta aspoň tak to mám já, že si to stahují přes satelit či nějak vzdáleně a v autě přespanel vidím kdy si to stáhli.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp