27.09.2015 / 22:51
Dopravně psychologické vyšetření
Dobrý den,
Neudělal jsem psychotesty, otázka zní jestli má cenu zkoušet je někde jinde . Popřípadě jestli se vám totéž přihodilo?
Ještě bych dodal že jsem se snažil o c+e jako rekvalifikaci na UP.
28.09.2015 / 06:42
Na jiném místě budeš myslím podepisovat prohlášení, že jsi se vyšetření jinde nepodrobil. Dále předpokládám, že neprojití by měl psycholog nahlásit tvému obvoďákovi, Kde by se pak mohlo sejít, že jsi byl 2x . A hlavně bych očekával, že systém je vytvořen tak, aby k tomuto dojít nemohlo, že tedy psycholog odesílá seznamy o testovaných někam "na centrálu", tedy třeba na MD, jako u zkoušek na řidičáky.
Možnost, že se na to nepřijde, se podle mne rovná nule. Stejně tak neočekávám, že je možné psychology takto obcházet, dokud to nevyjde...
A co je hlavní...když vidím ty alkoholiky a psychopaty, co běžně procházejí, tak nevím, co se muselo dít, že jsi neprošel. Zvaž variantu, že v tom autě možná fakt nemáš co dělat.
28.09.2015 / 09:14
Myslím že je mužeš dělat znova u toho stejnýho psychologa, ale nevím kdy. Sám sem je nedávno dělal a taky myslím že když si je nedal tak za volantem nemáš co dělat. Ale záleží proč si je nedal, je tam dost věcí který s řízením nemají co dělat.
28.09.2015 / 09:46
Opakovat u stejného lze. Ale opravdu tam záleží proč jsi nedal, což jsi se měl dozvědět.
28.09.2015 / 09:59
Kdysi, když jsem psychotesty dělal, tak onen pan magistr vyhodil chlápka který je dělal přede mnou. Podotýkám, že tento pán je dělal z důvodu navrácení prochlastanejch papírů na klasické Béčko. Měli jsme o tom člověku posléze krátký rozhovor a tam jsem se v kostce dozvěděl, že tento vyhozený pán, kterého by na silnici nechtěl potkat ani onen magistr a ani já, posléze zajde k jinému akreditovanému psychologovi a pokud udrží své chování trochu v mezích normy, tak ho na silnici stejně jednoho dne všichni potkáme...
Tak nevím jestli se něco změnilo nebo jestli pokud se jedná o Béčkaře je nějaká větší benevolence? A popravdě řečeno, kde je nějaká rovnost a spravedlnost - po silnici se pohybujeme všichni, a ty super prasárny, které si mnohokrát musíme zažívat od řidičů osobních aut..., ale to by bylo na jiné, již mnohokrát diskutované téma...
28.09.2015 / 12:55
No...to je úplně jednoduchý...
Jedná se jen o další případ, kdy stát dává někomu kulaté razítko a "pirátský glejt" k jeho podnikatelským aktivitám.
O čem se vlastně bavíme..???
4x denně turnus po 8 lidech, každý zaplatí 1500... Pokud se s tím nemaže, tak za 2, 2,5 hod má turnus hotový. Prostory ve vlastním, pár počítačů a tužek, náklady nula nic, zdanění paušálem...
Pokud umím počítat, tak je to 48 000 brutto za "testovací den"...
Pokud by začal systematicky vyhazovat, tak se to okamžitě roznese, každý si preventivně zajede jinam a on se může s pěknými sumičkami rozloučit.
Takže vyhodí max. lidi, co reálně nemají mít ani občanku a běžné psychopřípady dělá způsobem "vlk se nažral a koza zůstala celá". Takže jim dá povolení třeba na půl roku, jakože je "odhalil a nějak je řeší a má pod kontrolou." Oni k němu rádi docházejí na nové prohlídky a jsou rádi, že to tak dopadlo...
Takovýto člověk má být státní zaměstnanec, placený od hodiny a musí plnit normy, tedy pokud se v populaci vyskytuje statisticky 10% narušených lidí, tak není možné, aby vyhazoval třeba 1 člověka z 50...
(-deaktivovaný profil-)
28.09.2015 / 13:02
To ti měl říct psycholog za jak dlouho můžeš opakovat. Je třeba být v klidu, dobře vyspanej a předchozí den neprochlastat a nebýt sjetej. Jinak syn mojí přítelkyně to taky nedal, a nedivím se, byl rozhašenej v tý době. Řekli mu za tři měsíce a už to v pohodě dal. Počkej tu lhůtu co ti řekl a zkus to v klidu znova. Už budeš vědět, o co jde a jak na to. Tak to třeba dáš.
29.09.2015 / 01:58
Vysledky nikdo nikam neposila vzdyt vysetrujici psycholog nevi ani komu to se bat nemusis. Papir dostanes do ruky a ty sam s nim musis ke svemu lekari. Ten vyda potvrzeni ze jako nejsi uplny blazen a s tim papirem teprve od nej se nejak dal prokazujes v zamestnani atd. Z praxe ale vim ze i lidi kteri to adsolutne nedavali tak to s nejakou pomoci psychologa normalne udelali. Proste jim to dal protoze vi ze na tom vubec nezalezi. Tam se nic podstatneho stejne nenajde tak jako u ridicskych QL testu ktere se delali na vojne a byli na cely den. Normalne bych zkusil jineho psychologa a prachy nedostanete dokud mi nedate papir dekuji nashledanou
29.09.2015 / 06:36
Ano..skutečně je to pravda, ptal jsem se kamaráda obvoďáka...
Nic se nikam neposílá..!!! Obcházet lze..!!! Systém je na h...no...
Dále je možno, aby tě obvoďák poslat k psychiatrovi (skutečnému doktorovi). Pokud ten nezjistí, že máš nějakou poruchu, tak ti obvoďák normálně vystaví zdravotní osvědčení a šarlatán (tzv. dopravní psycholog) si může políbit...
Ale pozor...z návrhu nového zákona: " Je-li posuzovaná osoba nezpůsobilá k řízení motorových vozidel, psycholog musí bez odkladu zaslat kopii posudku příslušnému obecnímu úřadu s rozšířenou působností. Dosud taková povinnost stanovena nebyla, díky čemuž toho někteří žadatelé o posudek zneužívali (absolvovali vyšetření vícekrát vždy u jiných psychologů, „dokud kladný posudek neobdrželi“).
(-deaktivovaný profil-)
29.09.2015 / 08:26
Chlapi ale tohle vyšetření nezjišťuje jestli jsi psychopat. Tohle testuje krátkodobou paměť, schopnost soustředění, dlouhodobého soustředění, motoriku (jestli jsi schopen dlouhodobě - půl hodiny - mačkat podle předlohy správná tlačítka dle barev a zvuků) a takové věci. Prostě základní předpoklady pro ovládání trochu složitějšího stroje. To jestli jsi psychopat nebo magor co bude schopnej to do něčeho naprat se tímto nezjistí. A fakt záleží na momentální kondici. Prochlastat den tak tam zítra prostě nejdu, nemá to cenu. Je třeba být v pohodě vyspanej a normálně fit.
29.09.2015 / 12:32
Samozřejmě, že se rovněž zjišťuje, zda nejsi fetka, alkáč, nebo psychopat (tedy mělo by se...v paxi tomu šarlatání moc nedávaj a nechávají tuto odpovědnost na obvoďákovi).
Jinak by bylo fajn, že by obzvlášť vybodovaní řidiči sice zdatně mačkali tlačítka, že mohou obsluhovat svůj stroj, ale mentální příčiny jejich kálení na předpisy, nebo co je vede k tomu opakovaně jezdit pod vlivem by to asi neřešilo.
Netuším, jak to probíhá jinde, ale když jsem byl já, tak se zcela prvotně řešilo, zda nemám kartu v Bohnicích, nežeru veselý bobule a nedostávám v autě hysterické záchvaty. 75% času jsem vyplňoval standardní osobnostní test, zda nejsem cholerik a pod....plus test na psychopatické chování na silnici asi tak typu, "jak často jezdím křižovatku na červenou a zda mám u toho nějaké ejakulózní pocity." Ha..ha...
(-deaktivovaný profil-)
29.09.2015 / 15:13
Dělal jsem u jedné krávy psychotesty a ta my řekla že jsem mladé dítě že mi to nedá.. Zašel jsem jinam a uplně v pohodě.
01.10.2015 / 17:16
Hele miloši jak si psal o te novele zákona, to ještě teda nepaltí ? Já zkusím jestě jednou jinde a když to neklapne tak na to prozátím kašlu.
Každopádně se budu snažit. Ja sem kuli tomu obetoval docela dobrej flek, mel sem ušetrený obnos na c+e a autoskolak mi doporucil UP.
A to při tom dokonce de chodit do práce a přes Up dělat rekvalifikaci jenže to jsem nevěděl )
28.02.2016 / 07:35
Zdar,potřebuju obyč vyšetření od obvoďáka (ideálně Praha) pro autoškolu, ale předem se obávám postojem toho svého, z dúvodu úrazu ruky. Víte o něakém praktickém, který mě vyšetří i bez změny registrace k němu ? Díky
28.02.2016 / 09:15
Je osetreno paragrafem 84. Osvedceni ti muze dat pouze lekar, kde jsi registrovan, nebo zavodni lekar ve tvem zamestnani. K jinemu doktoru jit muzes, jen kdyz nejsi registrovany nikde. Treba kdyz jsi pakistanec, co vcera prisel s igelitkou. Pak te ale doktor musi poslat na vsechna vysetreni, tedy aby se zjistilo, zda nejsi mental, epileptik a pod., coz tvuj doktor jinak vi.
28.02.2016 / 10:10
Nechcu se nikoho dotknout,ale pokud fízl neudělá tak jde od válu a nikdo se tomu nediví,pokud jsi teda neudělal tak sorry,ale za volantem nemáš co dělat,i když se ti to nelíbí,tak to je.Já dělal psychotesty a vyšetření EEG v první vlně ve Vojenské nemocnici v Brně a musím říct,že byla spousta lidí co neprošla,tak šly.
Pokud není něco v pořádku,taky se budeš hádat,a jestli v těch testech něco "JE" a není co má a nemá co společného z řízením není moje starost.jsem povinnen to podstoupit a tečka.
Měl jsi si zjistit co kde a jak,stejně je to podvod,jde v první řadě o peníze,napiš tady veřejně co to bylo za felčara a už tam nikdo nevleze,protože prostě neudělá,to mi věř.A věřím,ne že si myslím,že to lze uplatit,je to živnost pro všechny,tak jak pro autoškoly profesák atd.
Tak jak lékařská prohlídka,bud upřimný,myslíš si opravdu,že všecí kolegové jak tady sme,jsme opravdu tak zdraví a fit a schopni práce řidiče kamionu?Nebud kolego směšný,bud soudnýl a polkni hrdost,tak to je,
28.02.2016 / 10:14
Já mám pořád silnější dojem,že mícháte hrušky a jablka do jedné ošatky.Psychologické vyšetření si může vyžádat váš obvodák,když si přinesete potvrdit žádost na řidičák,pokud si myslí,že by mohl být nějaký zádrhel a až na základě toho vám žádost odobří nebo taky ne.Dopravně-psychologické vyšetření potřebujete,pokud se tím řidičákem a ježděním chcete živit.Pokud si udělám C+E pro vlastní potřebu,že mám třeba vysloužilou T148 s HR,ke které si připnu klaničák a jednou za 2 měsíce si dovezu z lesa dřevo,na to nemusím mít DPV,stejně jako nemusím mít profesák.Ovšem kdybych to dřevo chtěl dovézt sousedovi a ten by mi za to zaplatil,už bych musel mít oboje.
Pokud se mezitím změnila legislativa,klidně mě opravte,že jsem napsal kravinu a je to jinak.
28.02.2016 / 10:19
Ne,v poho,musím se Tě zastat drivere,opět jsi to napsal správně a nic se nezměnilo.Mě jen trochu nakoplo,že já musím a druhý třeba ne,ale to je jen můj malý smysl pro čestnost.
Pokud to neudělá policajt a bude na ulici střílet do lidí,tak se to bude brát jako.no je to blbý,no,?
Tak když neprojdu,nemám za volantem 40ti tunového kolosu co dělat,to se na mě kolega nesmí zlobit.
28.02.2016 / 10:22
No nevim jak jinde ale tady v Šumperku jsem se dostavil na dopravne psychologicke vyšetření které se skládalo ze zapamatování si barev a jejich poradit, sčítání a rozklad trojcisli , a určování jestli jsou na obrázku tři stejně barevné čtverce. Nejvíce mi Teda za vařily ty čísla. Ale doktor byl v poho a jen nám řekl že ty čísla nejprve sečíst pak a výsledný cisla sečíst znovu, no a pak určit jen jestli je sude nebo liche. Vzor: číslo 136
Sečtu 1+3+6=10
Výsledek? Liche číslo , proc? Protože 1 a nic je jedna. :-)
Ale když je číslo 137
Sectu 1+3+7=11
Je sude číslo. Proc? Protože 1 +1=2 :-)
28.02.2016 / 10:23
A tak to to šlo asi 50 x
28.02.2016 / 10:24
I tak jsem byl za cca 1,5 hodiny venku včetně pohovoru s doktorem
28.02.2016 / 10:41
Driver to popsal přesně. Jinak co vím, tak mi psycholog říkal, že nové DPV můžeš dělat znovu nejdřív za půl roku od doby kdy jsi jej dělal.
28.02.2016 / 11:18
Ascha
Nechci ti nějak kazit radost,ale asi jsi opravdu nebyl na DPV.To trvá podstatně déle a není to jenom o nějakém vyplnění testu,počítání a hledání číslic zašifrovaných do obrázku.Párkrát už jsem to absolvoval,máš tam různé mačkání tlačítek podle barev,jiné barvy levou,jiné pravou rukou,šlapání pedálů levou a pravou nohou na určitou barvu nebo zvuk a samozřejmě už ten zminovaný závěrečný pohovor.Možná ty poslední už byly modernější,že se test nevyplnoval na papír,ale v pc a ty zvuky už byly pouštěné do sluchátek,když nás tam bylo asi 30 najednou,každý seděl v té kukani,že viděl jenom na lektora,jinak nic,jenom pc před sebou a dřevěné stěny ze tří stran.Pokud ti nebylo něco jasné,zvedl jsi ruku,lektor došel,prokonzultoval,co potřebuješ vědět,to samé,pokud jsi udělal chybu,ale uvědomil sis to,došel,odklil ti opravu. a jenom ten test se světlama,tlačítkama a pedálama trval skoro 1,5h..délku neovlivníš ani rychlostí ani znalostma,test na logické myšlení,doplnování obrázků ten trval asi dvě hodiny,ten se dal ovlivnit znalostí,ale stejně se muselo čekat,až ho dokončí ostatní,ale ti,co ho už měli hotový,si mohli jít trochu způsobit menší otravu CO....Ale možná na bus se dělají jiné,než na C,ale byli tam i dva měštáci,takže asi nedělali na bus a jenom pro úplnost,nebylo to v CZ...Ale v ÚVN v Praze to bylo podobné,jenom test byl na papíru,asi 12 stránek A4
28.02.2016 / 11:39
Tak Já nevím :-) me proste řekli že to je DPV s výsledkem jsem pote zašel k doktorce. Ta si ho založila a hotovo. Ale pokud je ještě nějaké jine vyšetření tak to fakt nevím. Tohle jsem musel projít než půjdu na autoškolu s kkurzem na Rp. C
28.02.2016 / 11:41
Třeba co se tyče profesaku a E tak je to jine. I když me doktor dal vyplnění i Ecko :-) prý abych nemusel dvakrát. Tak si ted připadám jak jouda :-)
28.02.2016 / 11:42
Jo a to DPV stalo 1980kc
28.02.2016 / 12:31
Ascha
Tak po tomto doplnění info bych si dovolil tvrdit,že jsi určitě nebyl na DPV,jelikož jeho výsledek nedáváš obvodákovi,který si ho někam založí,ale dostaneš kartičku,kde je napsané,pro jakou skupinu a do kdy to platí a tu musíš vozit u sebe a při případné kontrole předložit kontrolnímu orgánu,který si ji vyžádá,platí 5 let,ale možná to bude tím,že jsem starší rok výroby.Taky by jsi u sebe měl vozit ORIGINÁL lékařské prohlídky,že můžeš vykonávat povolání řidiče,možná ted něco plácnu,ale bylo to každé 2 roky nutno opakovat,myslím,že po 60 let věku každý rok.
Ale kdo se v tom vyzná,mohl by přihodit relevantní a momentálně platné info.
28.02.2016 / 12:35
Heh tak to Teda dík. :D ted abych měl neva z toho ze to neudelam :D
A kdy se tedy vlastně na to psycho jde?
28.02.2016 / 12:54
Většinou to chce potencionální chlebodárce při nástupu,bez toho jsi mu dost k ničemu a ani by tě neměl zaměstnat na pozici řidič C,CE,ale dá se dohodnout,že ti to zaplatí před nástupem,za patřičný úpis,většinou 0,5 roku,podle toho jaký je to průchodák..
A pořád nevím,kde všichni berete ten skepticismus,to neudělám,to nedokážu.Měli by jste si víc věřit.Zase se budu opakovat,ale kdybych si já řekl v r.1990,že nezvládnu práci u rakušáka,asi bych ještě pořád živořil z platu řidiče busu a vedlejšáku plavčíka.Nevím,jestli se ti podařilo přečíst to motto,co jsem dal na fotku k vláknu k jmeninám,ale můžu to,nejen pro tebe,dát na normální galerii,aby to bylo čitelné,případně sis to mohl stáhnout,vytisknout a přilepit na dveře z vnitřní strany,aby tě to pokaždé udeřilo do očí,když půjdeš ven..
28.02.2016 / 12:56
Pozor na změnu v zákoně. Na profesním školení nás na to upozornili. Jedná se o to že když neuděláš psychotesty, tak se musíš do deseti dnů odvolat, jinak máš smůlu.Nepomůže ani to že půjdeš k jinému psychologovi a tam tu zkoušku uděláš. Psycholog může doporučit, že opravnou zkoušku ti povolí až třeba za 5let. Takže po tu dobu si jako profesionální řidič neškrtneš. Raději se poptej v autoškole.
http://www.testyridicu.cz/legislativa/
28.02.2016 / 12:58
No asi tak kdysi jsem to zkoušel u policie :-) mam bratra na prezidiu v Praze. A tak jsem to chtěl taky zkusit. No cvičil jsem , sportoval atd ale psycho jsem neudělal. No a na fyz. Mě už automaticky nepozvali. Tak že proto vítr v gatich :-)
28.02.2016 / 13:15
Ono to tak většinou bývá,že pokud nezvládneš ten základní stupen,na další už nejdeš,je to jaksi bezpředmětné ,ale počítám,že psycho na oprávnění nošení a použití zbraně bude jiné kafe.I když je to otázné,když tě trefí .45,můžeš to přežít,ale když někoho zramuješ 40-ti tunovým lkw,,že ho přejedeš 5-ti nápravama,není vhodný ani jako dárce orgánů...Omluva za černý humor..
28.02.2016 / 13:20
:D :D
Tak se zeptám asi blbe ale co to tedy mám za vyšetření? :-)
28.02.2016 / 13:37
To fakt netuším,možná nějaké Doplnující Psychologické Vyšetření,ale jenom pro toho obvodáka,že si kryje vlastní záda,že nejsi nějaký nervák,nebo psychopat,co to při první příležitosti nerve do ostrůvky plného lidí po konci směny před Kolbenkou,co čekají na tramvaj nebo autobus...Potvrzuje jenom to,že máš předpoklad,že tu autoškolu uděláš.Ale můžeš se u toho psychologa zeptat,možná ti to prozradí,případně jestli ti potom,na základě toho,co jsi absolvoval,vydá i tu kartu,co musíš vozit u sebe....
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 13:59
to psycho vyšetření pro řidiče se skládá většinou z testů na pamět a rychlost....postřeh. Jestli jsi pako, na to pochybuju že přijdou :-)
28.02.2016 / 14:15
Zdraví,
jen chci lehce k debatě chystám se na ty nesmyslný psychotesty ale mám z toho tak trochu obavu,člověk chce jezdit ale bez toho když to nezvládneš tak jseš pěkně v háji.Dřív se bez toho jezdilo bez problémů ale páni ministři prostě potřebujou hrabat a nám normálním lidem akorát házek klacky pod nohy.Hlavně že všude píšou že je málo řidičů,za takovejch podmínek a cenách se každej vykašle dělat řidičák a všechno co k tomu patří.
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 14:20
Tony neměj strach, jen tam přijd vyspalý ne po opici atd. :-) 90 procent je jen na postřeh, pamět. Jinak jeden test má asi 280 otázek spíše to vypadá jako osobní dotazník...má to tři odpovědi a jestli nejsi úplný blb, tak ta správná odpověd tě sama nakopne :-) Já měl taky obavy, ale není čeho se obávat...
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 14:24
jo...pak tě řekne abys nakreslil strom....pak ti dá šset obrázků a za 5 minut je napíšeš na papír...bacha cca za půl hodiny ti to dá znova napsat :-) pak jdeš k monitoru a mačkáš barevná tlačítka na klávesnici,,,červené kolečko na monitoru - stiskneš červené tlačítko....ozve se vyšší ton, šlápneš na levý pedál, ozve se hlubšší ton, šlápneš na pravý pedál...to vše ti počítá na čas...ale jde to v poho...
28.02.2016 / 14:36
Na psycho vyšetření jsem byl před třemi týdny, výsledek mi dali do ruky s tím, že je předložím doktorovi ke kterému mě pošle zaměstnavatel na vstupní prohlídku.Ten je zahrne do celkové lékařské zprávy kterou pak vozíš u sebe.Jinak mi na psycho vyšetření řekli,že jsme jedni z posledních kteří mají vyšetření po staru. Prý to budou zpřísňovat jak jinak jen do nás
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 14:49
Psycholožka mě ten výsledek dala do ruky a s ním jsem šel do autoškoly....o doktorce nepadlo ani slovo...kdybych jí to neřekl při prohlídce, ak o tom nevěděla ....
28.02.2016 / 14:56
bizonek
Nemusí to být vždycky strom,mně dala,že mám nakreslit postavu v pohybu,tak jsem nakreslil lyžaře v podřepu a když se zeptala,kde je ten pohyb,tak jsem jí řekl,že jede,když je pod ním nakreslený svah,tak je v pohybu,jenom jí zacukaly koutky a rychle cosi hledala ve spodním šuplíku.Tam jde spíš o to,jak se s tím popereš,jestli nakreslíš jenom schéma nebo něco jako Bitva u Lipan od Marolda.A u těch tlačítek a pedálů měří reakční čas,jak rychlé máš vedení oko-ruka,ucho-noha a co uděláš,když se ti rozsvítí 2 světla na opačné straně obrazovky,periferní vidění,případně zazní oba tony najednou nebo těsně za sebou..A ještě bych doplnil,že poloha světel se mění i barva,,že třeba tam,kde byla červená,v následující sekundě může být zelená,i o skládání barevných nitek nebo papírků do semaforu,jestli nemáš posunuté spektrum... Na trénink té reakce je dobrá dětská hra Chyt krtka,že je taková plachta,kde jsou nakreslené krtince u kterých se rozsvěcují světla a takovým jako kladívkem musíš trefit ten krtinec,má to víc levelů,že se to postupně zrychluje podle počtu nahraných bodů.....
28.02.2016 / 15:00
Já už papíry mám to vyšetření jsem potřeboval abych doložil zdravotní způsobilost řidiče z povoláni což vyžaduje zákon a tím pádem i zaměstnavatel.Takový je postup u těch ,kteří už papíry mají.Jestli je vyžaduje autoškola ještě před kurzem to nevím.ale potom ten postup bude asi jiný
28.02.2016 / 15:01
Jasně bizonek,
díky za info,já to tak trochu už poptával ale čoveče každej to dělá tak nějak jinak jeden třeba 3-4 hodiny a druhej třeba 2,jsem z Prahy teď jsem dokonce našel cca za 1 hodinu tak jsi vyber.
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 15:12
já to dělal 4 hodiny a to řekla, že nemá čas, že by to trvalo dýl..:-)
28.02.2016 / 19:44
V utery jdu do autoskoly(akorat zacinam CE s PP), tak se zeptam ucitele, jak to presne je. Jak tady ctu odpovedi, tak me to docela mate, jelikoz jsem budouci zelenac(nevim, jak nazyvate budouci ridice :) )
28.02.2016 / 20:09
Ano je to tak psycho trva nekolik hodin, pise se, pak nejaka skladacka, slape se u pc na pedaly reaguje se na barvy a zvuky atd.. Potom da papir ja dostal na dobu neurčitou přesně do změny psych stavu :-) pak až v padesati a co pět let... jinak bude chtít určitě vypis karty řidiče, ale pozor ne z pošty ale magistratu tam jsou pěkné napsane veškeré přestupky pokud teda máte a pak se blbe ptá proc jste setoho dopustil a tak, :-)
28.02.2016 / 20:42
Existuje tzv.VÝPIS Z KARTY ŘIDIČE,kde můžete po určité době bez přestupku požádat o výmaz přestupku,některé se po určité době mažou automaticky,takže ty vymazané se nepíšou a dál je OPIS KARTY ŘIDIČE,kde jsou zaznamenané všechny přestupky,včetně těch vymazaných,při DPV by neměl být starší,než 3 měsíce.
Na info z autoškoly bych se moc nespoléhal,když tam jsou schopný hlásat,že třeba v D po bundes můžeš jezdit s lkw podle pasu a jaká je povolená rychlost ve státu vydání,toho pasu...Jak to tady někdo někde popsal..
Ale možná už to zase změnili..
(-deaktivovaný profil-)
28.02.2016 / 21:13
no...a po mě výpis z karty řidiče nechtěla...nechtěl je nikdo...do ted jsem nevěděl, že to vůbec existuje :-) Věděl jsem jen o kartě na body
28.02.2016 / 21:43
bizonek
Můžeš tomu klidně říkat karta na body,ale je to karta řidiče.Jestli sis přečetl pořádně to,co jsem napsal předtím,funguje to skoro stejně jako s těma bodama,pokud nasbíráš 12 máš na rok utrum+přezkoušení,po jisté době můžeš požádat o umazání,pokud nemáš víc,než 10,některé vymazat nejdou,myslím za alkohol a po roce bez přestupku nebo bodovaného přestupku se ti odpočítají 2 i bez žádosti.Ale takto to funguje v D,možná u vás v CZ je to jinak.
A v dnešní digitální době není problém si tu kartu skouknout na pc,pokud máš patřičné přístupové kody,takže se klidně mohlo stát,že ten opis nebo výpis nechtěli na DPV..
29.02.2016 / 08:00
Tak jsem cca před minutou volal vyšetřují či mu psychologovi i na autoškolu a bylo mi potvrzeno ze ANO mam DPV :-) tak ze Drivere. Je to asi skutečne jak to tady už bylo psáno. Je to kraj od kraje a každý doktor to vyšetří jinak. V autoškole mi řekla ano to je právě ten způsob jak se to nemá dělat :D ale důležitější je to razítko. A to mám. :D hold Teda potvrzeni o tom ze nejsem úplný debil zase az tak platne nebude :D
29.02.2016 / 09:59
Ja když dělal loni psychotesty tak tam bylo několik dotazníku s cca 300 otázkami, potom tam bylo že ti odkryje papír s 30ti obrázky a ty si musíš zapamatovat co nejvíc a pak je vypsat. Potom byl A3 papír na něm byly různé čtverečky s výplní a 3 byly dané škrtat a zbytek podtrhávat - audio stopa řekla kdy začneš a kdy končíš a bylo 30 řádků (pěkně z toho bolí zápěstí), no atd. Po skončení mi paní řekla ke každému testu co a jak a potom mi vydala A4 certifikovanou, že jsem absolvoval DPV sk. C typ KZ1. Později když jsem dělal řidičák E mi řekla že ta KZ1 platí i pro E, tak jsem znovu DPV dělat nemusel. Stálo mě to kolem 1300,- a dělal jsem to v Brně u Tourbus.
Dnes je lepší se optat kvalifikované autoškoly jestli se něco nezměnilo.
29.02.2016 / 18:01
Ja delal neco velmi podobneho na DPV jak Lenoch. Tehda sem delal vratku na ridicak(bylo to na A. Chtel sem na B, tak sem musel delat DPV. Jo, mladi me tehda dohnalo za ty blbosti. 4x me chytly v aute a nemel sem ridicak na B. Chtel sem zapusobit na tehdejsi pritelkyni). Ale ted mam trochu zmatek. Vsude mi rikaj celkem odlisny postup, jak mam udelat DPV. Akorat zitra zacinam vycvik na CE a PP. Nekdo rika, ze mi to DPV plati. Delal sem ho nekdy v lednu 2014, jini zase ze to neplati a dneska sem si volal s autoskolou a tam mi to rekli taky trochu jinak. Je tu nekdo, kdo by mel cerstve info, jak je to presne ted? O co presne si mam rici, nebo jak to je? Tehda sem to DPV delal v Praze na Vinohradech. Panovi kvuli DPV jsem se nedovolal, abych se zeptal. Ono se to tak rychle meni, ze to je hruza to sledovat. Z toho DPV mam pouze doklad o zaplaceni. Ten papir co jsem dostal s vysledky, jsem nechal na urade a kopii bohuzel nemam.
29.02.2016 / 19:05
Bez papíru nejspíše průser... a budeš to muset opakovat .. když nemáš nic v ruce. Platnost je uvedena na tom papíře vetsinou platí do doby nez budeš mít 50let (ja mám platnost do zmeny psychického stavu a doktorka mi vystavila i dva originaly pro zichr) pak se chodi co pět let. Kopii by měl mit u sebe i předchozí zaměstnavatelé pokud jsi ho nekde dal
29.02.2016 / 19:15
DPV mne ceka za 2 dny, tak pak napisu zazitek :)
29.02.2016 / 22:05
Tak nejak sem pocital, ze na DPV budu muset znovu. Kdyz jeste nemam hotove CE a PP, muzu uz ted si udelat to vysetreni, nebo musim pockat, az dodelam cely vycvik?
29.02.2016 / 22:24
Řidič z povolání je povinen se dopravně psychologickému vyšetření podrobit před zahájením výkonu činnosti řidiče-profesionála a dalšímu vyšetření nejdříve šest měsíců před dosažením 50 let věku. Následně pak každých pět let po dovršení 50 let (tedy např. 55 let, 60 let atd.). Řidičům z povolání hradí náklady na vyšetření zaměstnavatel.
Am-Sher: Delam to vysetreni jeste pred papirama (resp. sem v prubehu delani C). V autoskoe mi bylo receno ze to je idealni pred nebo v prubehu.
29.02.2016 / 23:09
Am-Sher
To mají na tom vašem úřadě divné zvyklosti,podle správnosti si měli udělat kopii a originál vrátit.Ale pokud to máš někde blízko,kde jsi vyšetření dělal,mohli by ti vystavit duplikát nebo na ten úřad zajít a at ti ten originál vydají,ten by jsi měl mít při výkonu povolání u sebe pro případnou kontrolu..Ale jestli máš moc peněz na rozhazování,můžeš si udělat nové,jenom asi budeš muset nějak zdůvodnit proč,když máš platné,což z databáze lehce zjistí.
01.03.2016 / 02:06
BigBeard: dekuji za upresneni. D/r/iver: kdyz mi tehda vraceli ridicak, tak byla kolem toho docela fraska. Chvilema sem si pripadal, ze si ze me nekdo musi delat srandu. Lital jsem mezi autoskolou a uradem jak z grotesky. Zkusim si zavolat, zda mi vydaj to DPV. Dekuji za rady.
02.03.2016 / 19:23
Tak sem se dneska bavil s autoskolou a clovekem PhDr., ktery dela DPV. Dle sdeleni se letos 2016 v unoru delaly zmeny a udajne se to opet zprisnilo a dalsi zmeny. 15.3. jdu na DPV, protoze to, co sem delal v lednu 2014 neplati(viz muj prispevek vyse. Padlo to na vraceni RP). Sebou krom dokladu totoznosti musim prinest vypis z karty ridice a samozrejme penize. V mojem pripade to bude 2,000kc. Delat to budu v Praze na Vynohradech. Jdu zde znovu, neb jsem tu byl, jak vyse zmineno pred dvema lety a cca vim, co me ceka. Posledne jsem delal velmi neco podobneho co pise Lenoch. Po testech napisu, jestli se neco "zmenilo", jak mi rikali, nebo to jen byla zmena "jak vsichni zname"
02.03.2016 / 19:30
Zdravim, DPV jsem delal dnes. Protoze jsem bez praxe (ridil sem 8 let pouze auto/dodavku) tak to mam napsane s platnosti 5let, pak musim jit znovu.
Cele vysetreni OK, trvalo hodinu, zaplatil sem 1200kc, kraj Vysocina. S Sebou obcanku, vypis z karty ridice (mam 0 bodu - jestli to melo vliv nevim). Pohoda.
03.03.2016 / 13:49
BigBeard nevím proč ti to dali na 5 let když jsi tu popisoval jak to je dle zákona. Jinak já taky dělal z B na CE a PP a mám další vyšetření až v 55, tak nevím buď tě ošulil nebo je nějaká změna.
03.03.2016 / 14:13
Lenoch: Rekl mi, ze to je vylozene kvuli tomu ze nemam zadnou praxi na kamionu. Ze to je od ledna 2015 v tomhle smeru jinak. Kazdopadne za 5 let me znovu ta hodina a 1200kc nezabije (par kamaradu za to v Praze dalo 3500 a stravili tam v prumeru skoro 3 hodiny takze to vyjde podobne) a to dalsi uz prej bude do tech 50let.
15.03.2016 / 18:41
Tak dnes sem delal DPV. Stalo to 2000kc. Byl sem tam pres 4 hodiny. Ale to taky kvuli tomu, ze tam bylo dost lidi co chtely zpet RP, tak vyhodnoceni trvalo dele. Psycholog rikal, ze vcera se zase menily pravidla pro psychology a v brzske dobe opet budou. Ted me ceka donest ten papir k obvodniku lekari. To sem pochopil, ze mi musi jeste napsat dalsi papir. To je co?
28.04.2017 / 10:54
Nevím co tady řešíte, právní norma hovoří jasně. Zaznělo to mnohrát, myslím že i tady i na konkurenčním webu.
vyšetření psychologem se provádí před započetím činnosti a platí do 50 let věku. Pak následně každých pět let. Budto jsi schopen po stránce psychické, nebo nejsi tečka. Toto vyšetření slouží jako podklad pro praktika, který řidiči potvrzuje posudek zdravotní způsobilosti a jen on určí jestli můžeš řídit, nebo ne. Stejně tak si může vyžádat další odborná vyšetření, jako oční, neurologické, kardiologické a stejně tak další psychologické jestliže se mu nebude něco pozdávat na zdravotním stavu..Tvrzení psychologa že toto potvrzení dá jen na pět let z důvodu, že někdo nemá praxi na kamionu je uplně stupidní, protože tu praxi nemá nikdo, kdo si žádá o posudek před zahájením činnosti. To by museli mít všichni stejně. Takové bych kopl do řiti a šel jinam.
30.11.2017 / 14:20
Zdravím,
tak dnes jsem byl na DPV v Ústí nad Labem
cena 1700Kč
délka vyšetření 3 hod
závěr: psychicky způsobilý s podmínkou kontrolního vyšetření do 3let
Taky mi řekl, že je to z důvodu toho, že nemám žádnou praxi na kamionu.
Buď si pojistil, že za 3 roky za ním přijdu s dalšími 17ti stovkami nebo to, že praxe mou psychiku rozhodí :-)
30.11.2017 / 16:34
s podmínkou kontroly to mohl dát maximálně, že by u tebe hrozilo zhoršení zdravotního stavu. Legislativa nic takového u tohoto vyšetření neříká, na rozdíl od zdravotního posudku od praktika. Tam je možnost stanovit podmínku. Podle mě je to obyčejnej zloděj co chce za tři roky další prachy. Si vem, že se budeš tři roky válet na kavalci a docházet na pracák a pak přijdeš znova a ejhle pro pana doktora budeš už mít tři roky praxi a tak ti to dá do 50 let.
30.11.2017 / 17:15
Jo, taky me napadlo, ze chce za 3 roky dalsi penize..... bohuzel tohle byl jeho zaver a nezbude mi nic jineho, nez se tam do tří let zase ukazat a doufat, ze mi to da do 50ti let