18.10.2015 / 00:43
řidiči CS CARGO
Ahoj, od ledna mám nastoupit k CS CARGU ..chci se zeptat kdo jezdí u Carga a kdo by se mě ujal a měl by na mě trpělivost.. Díky Janina
18.10.2015 / 03:09
Ahoj proc zrovna cargo
18.10.2015 / 09:44
Protože CS Cargo bere vše co má ruce, nohy a patřičné papíry. Tím samozřejmě nechci urazit ženy kamioňačky (ani ty stávající a ani ty budoucí). Prostě jedna z velkých firem, která bere začátečníky a dokonce i jim dá 10ku náboráku. Tak proč by to Janina91 nezkusila zrovna u nich, pokud je má někde poblíž svého bydla...
(-deaktivovaný profil-)
18.10.2015 / 11:26
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
18.10.2015 / 11:44
Potřebuju získat praxi...ale pokud víte o něčem kde mi ji taky daj
18.10.2015 / 17:46
Ahoj zeptam se u nas uz mame nekolik ridicek. Air cargo transport. Petr
18.10.2015 / 17:46
Ahoj zeptam se u nas uz mame nekolik ridicek. Air cargo transport. Petr
18.10.2015 / 21:45
Ale můžu nastoupit až od ledna...jinak moc děkuji
21.10.2015 / 18:38
Pokud chce získat praxi a pomalu se otukavat tak jasná volba je náká stavební firma. Nebo jezdit balenou to je nejlepší práce s každodením návratem domů.
22.10.2015 / 09:10
a na jakou pobočku máš nastoupit u toho cs carga?
22.10.2015 / 16:48
tazim:
Byla jsem zatím jen na vstupním pohovoru a pro příslib.. Domnívám se, že asi pro Jičín a že bych měla jezdit co alespoň říkal pan Havelka německo a francii (pokud se to do té doby nezmění)
každopádně jelikož jsem z Litvínova byla by pro mě příhodnější např. Praha...to vše bude asi o domluvě po ukončení všech důležitých zkoušek..
22.10.2015 / 20:22
Janino to jsi socela optimista kdyz pocizas s lednem, ja zaval v koncem rijna s autoskolou a ridicak s c+e+profesak ksem drzel v ruce 12.4. vse jsem udelal na poprve, ridicaky jsem si nechal vystaviz rychlo, nejvic zdrzi profesak, ten je na 2 mesice... preju ti hodne stesti at vse zvladnes, peknych ridicek ke za volant malo ;-)
22.10.2015 / 20:24
pardon za preklepy, blbej telefon :-)
22.10.2015 / 22:22
Tak CS cargo má i nějakou kampaň na nábor řidiček ne? Já sem akorát žádnou od nich neviděl.
Jestli to je tvoje fotka tak to bude úlet na nakládkách, a hlavně na parkovištích mezi ruznejma hovadama.
(-deaktivovaný profil-)
22.10.2015 / 22:27
xafrox: to je nějaký divný, lhůta na vydání řidičáku ( rozšíření skupiny ) i profesáku je dle zákona 20 dní, když si připlatíš 500kč ( za každý průkaz zvlášť ) tak ti je vydají ve zkrácené lhůtě za 5 dní
22.10.2015 / 22:36
co je divneho na tom ze jsem ridicak delal od rijna do zacatku dubna?
22.10.2015 / 22:37
bizonek, o kartu do tacho si mužeš zažádat nejdřív až s žádostí o profesák, trvá 15 dní a narozdíl od profesáku to urychlit nejde. Uděláš C, a až ho máš v ruce, pak mužeš začít dělat E i profesák.
(-deaktivovaný profil-)
22.10.2015 / 22:40
Athari: ok, karta 15 dní....ale dělat řidičák myslím od výcviku až do převzetí papíru půl roku??
22.10.2015 / 22:41
Ahoj ...zkoušky mám 11.11...všechny papíry včetně profesáku bych měla mít nejpozději do poloviny prosince...nevím jak dlouho jsi dělal řidičák ale já ho mám na 6týdnů a je to klasickej C...tak nvm no ...ale i pan v autoškole se dušoval že od ledna můžu jít makat :-D PS.kluci na fotce jsem opravdu já nevím proč by měl bejt úlet na nakládkách a parkovištích...a kdyby náhodou někdo věděl o práci ve dvojce (nebo sháněl někoho do dvojky) tak jsem tady...tím líp pro mě jelikož se aspoň otrkám ....a v neposlední řadě s jízdou s mou maličkostí připadají určité výhody---např. výborně vařím :-D
(-deaktivovaný profil-)
22.10.2015 / 22:45
Janina91: přesně jak píšeš.....souhlas
22.10.2015 / 23:06
delal jsem ho cca 4 mesice, 2x vystaveni rp a 1x karta to taky neco zabere, pokud mas zkousky na c 11.11, tak profesko budes delat preci az po zkouskach bez c ho delat nemwuzes, profesko 2 mesice, Ecko delat nebudes?
22.10.2015 / 23:12
pokud nwmas vystavwnej rp s Cckem nemuzes zahajit peofesko, autoskolak na to potrebuje cislo rp s C aby te mohl nahlasit na uradu ze si zahajila profesko, nebudes to mit ani do konce prosince, urady to hlidaji, on nemuze vykazat 160hod za jeden tyden, az te proskoly dostanes papir a s tim musis jit na urad se prihlasit na zkousky z profesni zpusobilosti, od prihlaseni zkousku nesmis delat driv nez po peti pracovnich dnech, je to same cekani
23.10.2015 / 08:48
Ono hlavně záleží na autoškole, esi profesák děláš někde kde tě fakt budou těch 140 hodin držet tak to bude na dlouho. Já sem chodil na školení jednou za tejden na 2 hoďky, psaný sem měl 2 hodiny každej den a za cca 2 měsíce od vydání C sem byl na zkouškách.
Proč by to měl bejt ulet na nakládkách? Uvidíš sama.
23.10.2015 / 09:52
Pro jistotu k chaosu v termínech a pod:
- profesák už neexistuje, profesní osvědčení se zapisuje do řidičáku harmonizačním kódem 95.
- vydání řidičáku (tedy i s harmonizačním kodem) u nás v okrese 1 týden, pokud přijdu v pátek. Vždy v pátek to totiž odešlou na výrobu a další pátek to rozdávají. Tedy pokud to podám v pondělí, ŘP dostanu následující pátek (bez expresu)
- na výcvik E je třeba mít nejdřív absolvováno C
- výcvik E formálně obnáší 8 x 45 min teorie a 10 x 45 min jízdy se soupravou. V praxi jej lze absolvovat velmi rychle a spíš je problém termín zkušebního komisaře
O vydání karty je nutno žádat až po ABSOLVOVÁNÍ "E".... TEDY NAJEDNOU s řidičákem E a zapsáním profesní způsobilosti!!! Je to kvůli shodě čísla ŘP s číslem digitální karty.
- karta opravdu těch 15 dní
- dále jak píše xafrox
A být tebou, tak vůbec, ale vůbec nikam nechvátám. Pokud nemáš praxi ani C, tak začínat jezdit se soupravou v lednu nebo únoru neřadím do kategorie dobrých nápadů, a to ani ve dvojce. A nikdo mne nepřesvědčí o opaku.
23.10.2015 / 10:06
Miloš, když chceš jezdit s návěsem, tak je úplně zbytečný začínat na C. Nic z toho co potřebuješ na návěs se nenaučis a budeš se akorát zbytečně učit 2x. Tadyten názor má víc lidí ale fakt nechápu proč, nic ti to nedá
23.10.2015 / 11:13
Toto není aktuální otázkou (zda lze, nebo nelze jít rovnou na CE). Ǔplně začínat je fakt jedno, zda C, nebo CE...Jen na CE pak bývá větší škoda... :)
Řešíme tu člověka, který na CE rovnou půjde z osobáku...a nejspíš v zimě.
A osobně vím o pěkných pár věcech, které praxe na C ulehčí... Ha..Ha...
Ono to solo je většinou úplně stejně široké jako souprava a stejně se chová, tedy mimo toho, že na soupravě můžeš "předjet sám sebe."
Takže když přejde někdo ze sola na tahač, tak je to pro něj jen "o fous větší auto". Za týden bude jezdit jako se solem a za 14 dní v pohodě couvat. Ono když máš třeba maximální délku sola, tak ten kruháč dokonce jednodušeji objedeš návěsem...
Ten řidič sola se už umí bez nějakého soustředění držet kraje a nespadnout do škarpy, nadjíždět si, vyhnout se s jiným náklaďákem zrdcátkama plus 5 cm, ví jak dlouho bude brzdit a když přijede v zimě ke kopci, tak pozná, zda ho sjede, nebo vyjede...
Pro začátečníka je těch věcí tolik, že přidávat si k tomu ještě ledovku a vánici je už fakt za hranou... A ta praxe mimochodem není jen o kroucení koláčem... Ono se na soupravě také úplně jinak začíná, pokud už znáš z malého auta problematiku autodopravy, nakládek, trasy a pod... Já to nezažil, ale myslím, že "neposkvrněněj soupravičník" toho má minimálně 2 měsíce plný kecky, obzvlášť v nějaké drsnější firmě...
(-deaktivovaný profil-)
23.10.2015 / 11:14
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
23.10.2015 / 11:19
Zdravím všechny,
souhlas s Milošem.S "mokrými notami" v kapse a navíc v zimě skočit do kamionu a vyrazit směr "říše nebo "frantíci" mi přijde hodně odvážné..Stejně jako u Hanybala a spol nechápu,že skoro každý zná v případě sehnání praxe jedinou cestu-"rychle na kamion a hlavně honem rychleVEN!!!!"Taky myslím,že na "očuchání" by byla ideální nějaká KLIDNÁ "komínovka"-a třeba i s tou soupravou...Odvaha,snaha a ideály ještě nikomu z maléru nepomohly...Ale odvážným prý štěstí přeje-co člověk,to názor..Přeji Janině a všem ostatním hodně štastných kilometrů-kdekoli a s čímkoli...:-)
A dodatek k výše zmíněnému "rychloškolení":
TYPICKÝ ČESKÝ PŘÍSTUP-hlavně všechno obejít,ošulit,a když se něco semele,lomit rukama a viníky všeho hledat jen KOLEM SEBE....:-(
P.S.Athari-není to nic osobního,myšleno obecně-jen jste (jsi) mě tím inspiroval-nedovolil bych si hodnotit a soudit někoho,když ho vůbec neznám... :-)
23.10.2015 / 11:44
profesák je na dva týdny spolu s éčkem který je taky na dva týdny
23.10.2015 / 12:25
Já na to mám prostě svůj názor, když sem udělal papíry já, z osobáku sem sedl na návěs a jel do Španělska, ve dvojce. 2 točky a jezdím sám a v pohodě, ná šířku, délku, vejšku, váhu, najíždění a couvání sem si zvykl během pár dní a problém mě to nedělá. Nejezdím dlouho a pořád se učím, to jo, ale toto s tím solem je jak kdybych si měl první auto koupit Smarta protože je malej a líp se s tím učí. Taky blbost.
23.10.2015 / 13:17
Na dvojku do Španělska s sebou vezmu kohokoliv, kdo udrží moč a volant rovně. Ha..Ha... I kdyby náklaďák nikdy neřídil... Kdybysi řekl, že jsi v lednu skočil z fabky na cisternu a po dvou točkách s kolegou v pohodě sám lítáš přes Šumavu a zavážíš benzínky v centru Vídně a Mnichova, tak to by byla jiná...
Jinak stav "všechno umím, nemám problém" obvykle předchází okamžiku, kdy přijde velká rána (vlastní zkušenost)... Jak dlouho jezdíš? 4 roky celkem a 2 měsíce náklaďák.? Tak pokecáme radši až po té zimě... :)
23.10.2015 / 14:09
Nikde sem nenapsal že všechno umím, jenom že už to zvládám. A málokdy nakládám v průmyslovce u sjezdu s dálnice, většinou to je někde v centru nebo přes celý město.
23.10.2015 / 15:25
Nechtěla jsem zde rozpoutat tuto diskusi typu zda mam či nemám jezdit se soupravou...vim ze to není osobak...jsem ženská ale ne jedna z těch co mají iq tykve....právě si naopak myslím ze pokud začnu na zimu s někým kdo má zkušenosti da mi to víc než jezdit sama v létě pak prijde zima a ejhle problém....vzdy je lepší začít s tím obtížnějším pak vás nemá co zaskočit.....osobak jsem taky začala řídit na zimu a to jsem šla skoro rovnou z tříkolky a nebyl problém.....a k čemu mi bude jen c?kdyz je mým snem brázdit silnice Evropy s velkým autem?to jsem mohla rovnou jít s b na dodávku....a nemusela investovat čas a peníze....taky jen muj názor
23.10.2015 / 15:31
Zima každého zaskočí,třeba silničáře v CZ pravidelně,každý rok.Napadne 3cm sněhu a už je kalamita,celá republika stojí.
23.10.2015 / 18:20
Tady nikdo neřeší, zda máš, či nemáš jezdit se soupravou.
Znovu tedy opakuji: "Začínat jezdit s náklaďákem v lednu neřadím do kategorie dobrých nápadů." Toť vše...
A myslím, že pár lidí se mnou dokonce bude souhlasit... A to, že byli poslední dvě zimy směšné, nic neznamená...
Jen stručně:
- ten zkušenější vedle je ti úplně naprd v okamžiku, kdy sedíš za volantem TY, je potřeba rychle zabrzdit, udělat nějaký losí test, nebo se ti to začne trhat
- s IQ nemá řízení auta absolutně nic společného
- bezproblémový začátek s osobákem v zimě neberu...Ono je potřeba vnímat, že v autodopravě JET MUSÍŠ..! Nepředpokládám, že když byla na silnici ledovka na brusle, tak sis spontálně dávala osobákem stokilometrové výlety.. Ha..Ha... Nebo musela být druhý den v určeném termínu v Holandsku, a musela v noci 10 hodin mazat devadesátkou přes Německo za totální vánice, 20 cm břečky a lehčí vichřice... Viz. se podívej vedle na diskusi o vyjetých kolejích...A to je kluci zatím řeší bez sněhu... :)
- teorie začít obtížnějším je fajn, napadá mne třeba, že pilotní výcvik by mohl začínat akrobacií na stíhačce a autoškoly by měly nakoupit 400 koňová auta bez elektroniky a první jízdu dělat zásadně na zamrzlém jezeře... :)
- tu dodávku sis dát měla...Za rok na dodávce jsem viděl větší kus světa, než kamioňák za život, včetně toho, že máš čas na turistiku...K tomu si zajedeš, kam chceš...a když chceš vidět třeba "čurajícího panáčka", tak si prostě zaparkuješ 20 m od něj...
Ono taky v kamionu můžeš "brázdit" 2x týdně stejnou trasu do úplného zblbnutí...
- není to jen o kroucení volantem! Je to spousta drobností najednou, ve kterých je potřeba získat rutinu. Třeba když řešíme zimu, tak umět připravit auto, nebo zakurtovat bez toho, aby si člověk zlomil nohu, či pak vypadal jako prase...
(-deaktivovaný profil-)
23.10.2015 / 18:37
Miloš: Jak zakurtovat, aby člověk pak nevypadal jako prase, to by mne fakt zajímalo. Od rampy mne vyženou ti čekající za mnou a já potom na ploše v dešti lezu jako opice, smýkám plachtu, provlíkám kurty až nahoře pod střechou, dávám latě, všichni ostatní řidiči jsou v pohodě cigárko a já zlitej zpocenej a špinavej tam strávím dvojnásobek času. Už se na to převlíkám do montérek, jinak to prostě nejde. No snad chytím časem trochu rozum, jak si to usnadnit. Chystat předem kurty nepomůže, když nevíš z který strany tě budou nakládat.
23.10.2015 / 18:51
je dobrý jen to, že jsem hledala člověka co mě zaučí a místo toho mi tady všichni všechno vymlouvají a posílají mě na něco co nechci..děkuji za názory...ale diskuze měla být zcela na úplně jiné téma
23.10.2015 / 19:20
Možná by to chtělo shánět člověka, který tě teď vezme někam svézt, aby jsi získala nějakou lepší představu, "jak to celé funguje", třeba kolik věcí tě reálně někdo "může zaučit" a kolik jich prostě nemůžeš získat jinak, NEŽ SVOJÍ PRAXÍ...!
Měla jsi tu kontakt na paní, která jezdí, tak bych asi začal tam... Pokud máš tedy nějakou genderovou nedůvěru k výše uvedenému. A k tvojí původní otázce - významně pochybuji, že u CS Cargo si budeš moc vybírat, komu tě dají na zácvik...
23.10.2015 / 20:45
Když chceš jezdit tak jezdi, vždyt kolik lidí začínalo v zimě a přežilo to a u CS Carga jsem potkal už pár samotných holek a ani jedna si nestěžovala. Prí jich tam jezdí víc tuším kolem 20 něco sice v páru s manželama/přítelama ale zbytek samostatně. Tak držím palce ať nějakou dostaneš na zácvik a naučíš se to. A pro ty co rejpou z dodávkama a podobně, znám pár kluků co začínali v zimě na autopřepravníkách z Fábie a taky jim to jde. Sice začátky jsou težký, ale když někdo na to má tak to zvládne.
(-deaktivovaný profil-)
23.10.2015 / 21:38
já taky začínal první štreky v zimě...jasně, byl jsem za volantem já, ale vedle sedící kolega mi dával cenné rady...na co si dát pozor, kdy to rozjet, kdy raději brzdit a atd. Dělat zácvik v létě a pak jet první zimu solo, se mi zdá daleko horší varianta....toť jen můj názor...a Miloši, každý začínal i Ty...a možná, že Janina bude řidička jako fík....je jedno, že je to žena...
(-deaktivovaný profil-)
23.10.2015 / 21:40
jo...a dodávka je akorát za trest...lítáš jak hadr na holi ( absence AETRu ) a spíš na sedačce...o takových to " výletech" po Evropě vážně netoužím :-)
23.10.2015 / 22:49
zkušenosti z cest mám jelikož můj přítel jezdí..začínal taky na dodávce a šel na kamion na zimu a dal to a jezdí do ted bez jakéhokoli problému
24.10.2015 / 08:42
a proc te teda nezauci? proc hledas nekoho tady?
24.10.2015 / 08:43
proc si nenajdete praci do dvojky? tohle nechapu...
(-deaktivovaný profil-)
24.10.2015 / 10:30
....tohle mě fakt vytáčí...Ona sem napsala dotaz a vy ji všichni rozebíráte a strašíte historkama na parkovištích....tak když nemám k otázce co říct, nereaguju...
24.10.2015 / 10:49
Jinak všechny větší firmy jako CEE, CS, Šmídl atd berou bez praxe s tím že zauci, i holky. A zase mimo téma, začínat na C je blbost už proto ze se na něj blbě shání práce, když chceš jezdit ven a ne jenom po městě, a eště horší je najít někoho kdo tě na C zauci.
(-deaktivovaný profil-)
24.10.2015 / 11:05
Athari: to souhlas...pokud někdo chce jezdit u stavební firmy s pískem, nebo rozvážet pečivo, či jezdit u pošty, tam C stačí....ale když už dělat autoškolu tak i E. A je klid a i víc příležitostí, jak jsi napsal...
24.10.2015 / 12:03
Jelikož je u firmy kde berou jen s praxi (jezdi dvoupodlažním navesem a i voti sklo)a je vděčný se tam po letech dostal...je to jedna z mala firem co radne a dobre platí to co ma
24.10.2015 / 12:03
Vozi pardon pisu z tel
24.10.2015 / 12:04
Bizonek diky za zprávy ty jsi jeden z mála co pochopil o co mi zde jde
24.10.2015 / 20:31
No, tak si tady zanotujte a poraďte se bizonkem, který nemá ani řidičák a s Atharim, který ho má měsic...ale nejsem si jistý, že ti to něco přinese... :)
24.10.2015 / 22:03
Jsem stále naivní když si myslím že jsou lidi normální....tady se neradí tady se pořád uráží a jen poukazuje na vlastní dokonalost....dotaz byl zcela jiný....navíc pochybuju že každý kamioňák šel nejprve jezdit c a pak teprve na soupravu....pokud je to jen na mě je to jen sexismus a nadřazenost mužské rasy....už dávno nejsou jen výhradně mužské a ženské práce.....dříve na školách a není tomu tak dávno byli pouze muži (profesoři) a světě div se dnes jsou ve školství téměř samé ženy....ne jen muži zvládnou těžkou fyzickou a psychickou práci....naopak ženy stres snesou lépe jak muži....to že ženská patří k plotně apod. Jsou zcela na dnešní dobu omezené
24.10.2015 / 22:10
Janina91 vydrž já ted mám partačku ve dvojce a za volantem nákladáku už ženská taky neni taková rarita začátky i pro chlapa nejsou jednoduchý a skončit chce tak dvakrát do hodiny DRŽÍM PALCE
(-deaktivovaný profil-)
24.10.2015 / 22:28
Miloši, jestli já nemám řidičák, tak ty máš papíry na koloběžku :-) vážně jsi mě pobavil....
(-deaktivovaný profil-)
24.10.2015 / 22:35
....a že vám nepřipadá divný vidět sedět chlapa za kasou v hypermarketu....tyhle ty kecy na ženský za volantem může z pusy vypustit nějaký zhrzený šofer který ještě jezdil u ČSAD a teď plive vzteklý jedy ....:-)
24.10.2015 / 22:43
Janina91
Dovolil bych si podotknout,že ti,co dělali,,papíry" do roku 1989,možná i trochu později,tak všichni začínali jenom s C,jiná možnost nebyla,po roce jsi mohla požádat o razítko na vlek,ČSAD mělo vyjímku,že po půl roce potvrzené a odježděné praxe s vozidlem nad 7,5t a na bus až po 2 letech nad 7,5t.Možná nejsem sám,komu se ježí zbytek vlasů hrůzou,když čtu nabídku autoškoly,že dělají řidičák B+D v balíčku za zvýhodněnou cenu.Omlouvám se,že to není k tématu ani odpověd na tvůj dotaz,ale když taková možnost je,JDI NA TO,bohužel nebo bohudík,já už jsem mimo hru,tak ti můžu max poradit nějaké fígle,jak třeba povolit kolo dorvané Elmaxem na 5 bouchnutí.
24.10.2015 / 22:57
bizonek: No, panáčku...Sice jsem starší ročník...ale paměť mi slouží výborně... Takže si prvotně musíš udělat TY pořádek v tom, co sem píšeš...
Viz. třeba forum Rekvalifikace, příspěvek 5.10.2015...!!!
" tak to je mi divný..já makam ve fabrice, po šichtě jsem šel na pracák a mám vše hrazené.....bez problémů, kolega tam šel z B na D a též bez problémů...holt jiný kraj jiný mrav...jinak to nechápu... :-)"
Forum Rekvalifikace, příspěvek 14.10.2015...!!!
"nevím, proč tu řešíte nezaměstnanost....já zaměstnaný jsem a jsem v evidenci pracáku zaregistrován ( k vůli rekvalifikaci ) jako ZÁJEMCE ( nikoliv jako UCHAZEČ ) o práci....a rekvalifikace mi byla schválena....tudíž nechápu proč to úředníci některým bojkotují, když je taková nouze o šoféry....je mi jasné, že to nedají každému na " ksicht " jsou to nemalé peníze....ale určitě lépe investované, než je dát nemakačenkům."
Ale můžeme to klidně rozštípnout...Napiš mi na SZ číslo svojí digitální karty a já ti v pondělí přesně napíšu, jak se jmenuješ, kolik ti je, od kdy máš řidičák a profesní způsobilost... A případně se ti tady velice rád a uctivě omluvím... :)
24.10.2015 / 23:04
D/r/liver :
C v roce 1988 na V3S. Vlasy už nemám žádné, takže se mi neježí... Jen občas řvu hrůzou, když se na šoustce v zatáčce vyhýbám rozevlátému, leč sebevědomému "mládežníkovi", co během měsíce povýšil z osobáku a vydal se brázdit evropské silnice s věcí váhové kategorie středního tanku... Ha..ha...
(-deaktivovaný profil-)
24.10.2015 / 23:11
pro vysvětlení....mám to tady zapnuté dá se říct pořád a kolega si připsal poznámku na můj účet...ale číslo RZ a DIGI karty opravdu posílat nebudu, tak dobře se neznáme :-) A tímto už končím, už jsme dost mimo téma,,,,
24.10.2015 / 23:14
Aha... :)
24.10.2015 / 23:25
Miloš
Takže když napíšu 100 bodov a tuš,víš vo co gou.Hlavně,když si ten ,,mládežník"myslí,že ta čára uprostřed cesty tam je na to,aby věděl,kde má mít střed auta,aby neohrožoval případné chodce ,pohybující se na krajnici. A s vlasovým porostem jsme na tom asi stejně,stejně jako už jsme mimo téma,takže dobrou noc všem,co můžou spát,nejlíp ve vlastní postýlce v domečku nebo bytečku,hlavně když dnes můžeme spát o hodinu déle.
25.10.2015 / 02:20
Miloši: musím uznat,že takových bývá čím dál víc...A to jsem poznal, hlavně teď, když jako učedníci Pana Dynafleetu musíme víc koukat na displey než na cestu... To jsem zvědav,kdy bude nějakej smrťák.. Jsme odměňováni podle bodového ohodnocení řidiče...TJ koukám víc na budíky než na lidi kolem a s kolem...Seru na rychlost dámtam 86... a už jsem špatnej,hlavně v zákazu.. Když tam dám 87 tak mi to dělá až mínus 3000 kč z vejplaty..:-)
25.10.2015 / 17:39
Já jsem také obrovský otrok Fleetboardu minimálně musíš mít 94% když máš minimum si považován za největšího krypla na firmě a máš nejméně peněz od km většinou se mi daří držet FB kolem 96-97% je na to přímo program v MB jsme asi kolem 20 místa v CR,ale nějak mně to netěší kolikrát cumim více na displej než na cestu jen,aby mi to nevzalo procenta ptal jsem se odborníka z MB proč mi teda FB ukazuje že správně brzdim vše správně a nakonec mi to stejně odečte body neuměl mi to vysvětlit. Po novém roce mám nastoupit do jiné firmy kde FB a jiné ,,vymoženosti "neřeší už se fakt tesim že si normálně zájezdim pán FB mi tohle ježdění docela znechutil i návraty domů už nestiha!m což dříve nebyl problém.
25.10.2015 / 17:56
Tak já to dělal přes úp C+profesák. E už jsem musel za svý bo mi to zamítli a čekat jsem si nemohl dovolit. Jinak proč by nemohli jezdit i ženský. Já Janine91 fandím, dej pak vědět jak si dopadla.
Jinak můj otec kdysi jezdil u ČSAD na MKD a než se tam dostal začalo se jezdit na vnitru na mliku apostupně po praxi se dával vlek atd.
Já teď jezdím tam, kde jezdil on tudíž se dá říct, že v jeho šlépějích a ono ti řeknu že my slíbili zaučování půl roku a nakonec za 1,5 měsíce mě se solem pustili do Rakouska samotného a od té doby jezdím sám. Samo že už nějaký škody na vozidle byly, ale jako uražený zrcátko, defekt či rozbitý zadní světlo to asi zažil skoro každý. Holt nesmí se člověk toho bát, že něco udělal a osmělit se z toho a vyvarovat se tomu příště, říkám si praxe ukáže. HOwg
(-deaktivovaný profil-)
25.10.2015 / 18:04
Lenoch: Tak tos mne potěšil. Já vyjel po šesti týdnech ve dvojce sám rovnou s návěsem. Předtím jsem oddělal kolegovi schůdky, potom si urval dvě spony na plachtě a do třetice orval totálně zrcátko parkující cisterně, vybočujícím zadkem mého návěsu. Byl jsem z toho všeho totálně špatnej, protože předtím jsem po řidičáku na pincka, motorku i osobák vždycky jezdil úplně beze škod. A teď tohle. Už mne i napadalo, že toho nechám, že na to nemám. Ale... asi skoro každý něco orve. Ten návěs je fakt dlouhej :-) Tak jsem u toho zůstal :-)
25.10.2015 / 18:11
No návěs jsem už taky řídil a oproti tandemu to vybočuje jinak a taky už jsem málem zadkem vzal druhý kamion. U mě zrcátko byla moje chyba bo jsem v zátáčce to blbě skrouhnul a šlo to zrcátko na zrcátko, defekt na malým kruháču o obrubník holt to nijak nešlo a do třetice to byla zadní lampa při couvání. Jo a to abych nezapomněl když jsem zapojoval vlek, tak jsem zapomněl sundat opěrnou nohu a to lítali jiskry no holt začátečník a to když jsem udělal vždy škodu, tak jsem z toho byl celej špatnej a blbě se mi spalo.
25.10.2015 / 21:45
jezdím u Carga s malou přetržkou od prosince 2014. Netvrdím že vydělávám moc (průměr 30000), ale peníze jsou každý měsíc na účtu a volno dostanu kdykoliv pokud to nahlásím dopředu. Celkem už jezdím více než 15 let a Cargo je pro mě jistota.
Pro začínající řidiče a řidičky je to ideální pro zaučení. Potom se klidně můžeš rozhodnout to zkusit jinde. Tady se nemusíš učit mýto v EU. Vše je fakturou, tak se učíš jen prostředí, práci, atd.
25.10.2015 / 22:17
já mám možnost do carga ale je docela z ruky...jičín není zrovna nejblíž....ale jsou jedna z mála firem co mě dají šanci
27.10.2015 / 13:24
holka držím ti palec. a myslím že děláš dobře že první do dvojky.taky jsem to tak udělal. zkušenej kluk, či ženská ti aspoň poradí co a jak. přeji hodně štěstí a hodně ujetech kilometrů v poklidu
29.10.2015 / 20:49
Jo to je blbost jít hned jezdit sám, a je jedno jestli to je kluk nebo holka. Určitě máš nějaký firmy poblíž, málokdo bude řešit ze si holka. Ale na začátek sou fakt lepší ty větší firmy protože mívají školící program a školitel tě to fakt naučí, protože je to jeho práce. Já sem první jízdu jel v menší firmě klasiku ve dvojce a nenaučil sem se skoro nic protože na to nebyl čas
30.10.2015 / 11:13
Si kolikrát říkám, že v souvislosti s tou genderovou problematikou nikdo neřeší otázku, co vozit a tak... Myslím, že je to docela podstatné a měly by se k tomu ženské s praxí nějak vyjádřit a budoucí řidičky si tuto věc uvědomovat jako téma k řešení... U nás jezdí dvě holky na sklopkách, vidím ženské na kontejnerech, "jeřábovacích nákladech", na cisternách a pod... Na plachtě, frigu a pod. naprosto vyjímečně. Viděl jsem i rakušačku 40 kg, ale na cisterně s mlíkem.
Je nutno si uvědomit, že třeba na plachtě, či frigu se nelze vyhnout fyzické práci a manipulaci s břemeny, kde dokonce u žen zabíháme do patřičných předpisových omezení...
Když mám na týden zaskočit na vnitru, ráno si naložit ručním paleťákem 33 palet po 700 kg, během dne na korbě porovnat, prokládat a kurtovat 20 t trámů a pak je ještě někde vyložit a naložit si paleťákem 20 tunových giterboxů na druhý den, tak si můžeme pokecat o stavu, v jakém přijdu domu... Nevím, jak se to řeší...třeba by byla potřeba nějaká vytěžovačka po ČR a dispečer volá zákazníkovi: "Ale poslal bych vám tam 50 kg paní...Opravdu je to z rampy a naložíte jí to sami, aby nic nemusela tahat, nebo ladit na korbě..???"...
Pak je tady problematika třeba výměny kola, štelování štelovadlem a pod... Moje praxe v německu je, že u výměny kola na dálnici jsou tam do 15 minut světýlkáři a policie, která mi sdělí časový limit, do kdy mám zmizet, jinak to vyřeší oni...Z čehož se taky může zaměstnavatel následně pěkně "osrat" při placení...
30.10.2015 / 12:37
Tak na plachtě, odhrnout plachtu, zakurtovat a tak, na tym fakt není nic co by holka nemohla zvládnout, pokud se teda nebojí se zašpinit. Nakládání paleťákem taky moc na MKD nehrozí, já si nakládám sám max na DHL když je to lehčí, když se s tím nechcu tahat tak mě to tam naháže skladník zdvižkou. Dolít olej, vyměnit žárovku a tak je taky v pohodě. Horší je to třeba u výměny kola, kde má kolikrát problém i 100 kg chlap. Povolit šrouby, vytáhnout 50 kg kolo, sundat nový zespod návěsu, vytáhnout ho ven a nasadit, a pak dotáhnout není žádná prdel ani na parkovišti když je pěkně a teplo, natož v zimě ve vánici a v odstavným na dálnici.
(-deaktivovaný profil-)
30.10.2015 / 13:29
Athari: No dej pokoj s tou plachtou. Když mne nakládají uprostřed dvora z obou stran, nestíhám nic než jezdit se sloupkama a tahat plachtu, ani kurty nestíhám rovnou se skladníkem. Takže s kurtama potom lezu až nahoru pod střechu zboku, protahuju je, a s latěma pokud jsou třeba (viz dotaz vedle v tématu) taky. A mám toho plný kecky. Nejsem sice nějakej silák a nakonec to dám, ale nějaké jemnější holce bych tohle nepřál. Si nestěžuju, ale fakt jsem nečekal takovou dřinu s plachtou, latěma a tím vším kolem návěsu. Je fakt že to pořád neumím efektivně a rychle, takže se nalítám, jsem zlitej potem a špinavej jako prase, ale i tak.
30.10.2015 / 13:48
Tak nesmíš se honit, já se ze skladníků neposeru. Tady v česku sou v pohodě, ale němci sou idioti, skladník někde ve firmě je kolikrát na nervy, jenom kroutí hlavou a říká si jemine jemine nebo co, ale většinou pochopí že rychlejš to prostě nepude, že ty latě musím sundat, sloupky a plachtu musím posunout, kurty musím zaháknout než tam palety dá a tak, a začne se někde vykecávat aby mě to eště protáhl. Měl sem dobrou nakládku v belgii, z rampy a palety až po strop který sem musel zakurtovat, 1 skladník vozil palety, já sem tahal kurty a druhej skladník na žebříku přetahoval kurty přes palety, pak ať si to v klidu od plachtuju a stáhnu a dojdu si pro papíry. Akorát ti němci, sekne se mě sloupek a už mě posílá někam. Ale dělám si to prostě svým tempem.
(-deaktivovaný profil-)
30.10.2015 / 13:59
Jj, Němci jsou akurátní, samý musí nesmí, nic mezi tím. Už jsem dával i protiskluzový podložky, to bylo školení! Ale zase na mne nespěchal, to je fakt. A z nakládky nebo od rampy mne vyženou čekající šoféři, proto s tím obvykle odjedu někam kde nepřekážím a potom tam hodinu lezu kurtuju a plachtuju.
30.10.2015 / 14:41
Kluci 40 ani padesát kilo nemám navíc jsem cvicila ....a tahám kupříkladu pytle s bramborami a ty mají kolikrát i více jak padesát kilo....gumu na kamionu jsem už pomáhala a neříkám že to nebyla makačka ale dala jsem to....ja mam chlapa co řekne pojď si to vyzkoušet ať vis ze to není sranda...o všech těchto věcech vím a uvědomuji si to...
30.10.2015 / 14:51
Jak píše Medvěd...život nejsou jen fajnové nakládky ještěrkou z rampy... Normálně to chlapovi nepřijde, ale je třeba si uvědomit, jaké se při práci "vyvíjí síly"... Klidně si dovedu představit, že může být problém i zacvaknout sloupek, zavřít vrata, nebo přetahovat plachtu na nějaký olítaný hydře...
30.10.2015 / 15:12
Pytle s bramborama..??? To mi připomíná, jak jsem ručně složil 500 pytlů po 40 kg, s krmením pro telata... Jinak bych je měl na autě nejspíš dodnes... Pěkně si rozebrat paletu, dát jich pár dát na hranu, slézt dolu a odrudlovat je pod přístřešek... Ha..Ha...Ha... Kolikrát se dojede někam, kde nemají ani toho rudla...a zdaleka to není jen problém Čech... Kdybych měl počítat, kolikrát jsem třeba "překvapivě" přijel na stavbu rodinného baráku, na nějaký statek a pod...
30.10.2015 / 20:59
Mimochodem Janina91, jestli do CS nastoupíš tak by se mě pak hodilo nějaký info, je možnost že tam pudu taky. Možná i na zaškolení, protože na vlastní auto bez zácviku chcou kolikrát i rok praxe v takovejch firmách.
30.10.2015 / 21:10
Nechci bejt hnidopich, ale čekám kdy se rozbrečíte,chtěli jste to dělat???Chtěli,tak teď si nestěžujte.Bohužel ne každá firma vás naloží a složí podle představ a to kolikrát ani nevíte že je to tak domluvený s dispečerem aby dopravce dostal víc a vám to ale nikdo neřekne.
30.10.2015 / 21:22
Cucik - jsi daleko více mimo téma, než všichni ostatní... A to už je co říct... Ha..ha...
Tady si kupodivu nikdo nestěžuje... Jen se tady řeší reálie...
30.10.2015 / 22:02
Cucik,neznam te,ale jsi tu jeden z mala,kterej vi o co jde!!!Souhlas
31.10.2015 / 02:39
Janino,a proc se na ty fotce tak divne tvaris?Jsi nejaka nastvana,ne?
27.11.2015 / 17:14
Ahojte,kolegove.ja jezdim v dvojce taky s pritelkini a je to docela fajn.taky zacinala a ridicak c+e+profesak mela asi za dva mesice.ted vydelava tech 48000 mesicne.
27.11.2015 / 17:24
A od cs cargo ruce pric jsou aj lepsi......
29.11.2015 / 23:27
Na cs cargu se ti bude libit jezdil sem tam nez slo vse do sracekazacalidelat zmeny a rusit pobocky jsou radi za kazdy novy objev .tocorozbijes se rychle opravi nebo dostanes ji y kram.pro novacka je to dobra firma naucis a najdes si jinou slusnou firmu.zvyknes sii na zpusob placeni nekdy vcas nekdy pozde a nekdy kurva pozde ,ale jinak to jde jinak antenou nahoru abacha na zrcatka
30.11.2015 / 07:53
Takový velký firmy sou stejný no, když nejseš řiťolezec kterej chodí s šéfem na pivo tak ses jenom číslo, a v kanceláři dělají sázky jaky číslo vypadne dneska
10.01.2016 / 22:02
Cau Janino kdyz jsi z litvinova proc nezkusis Lannutti jsem u nich od zari a zatim spokojenost sice strhavaj za naftu ale kdyz nejsi prase da se do toho limitu vejit. Na vnitru jsem mel 24tis. Ted jsem od 1. Venku no uvidime...:-) doporučuju se zajit zeptat....:-)