VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire Napoleon
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
27.11.2015 / 14:45

nové protektory

nové protektory

Tak mám na zadních na tahači (loudek, starší daf XF) úplně nové protektory. A na návěsu nové pneu na první a třetí nápravě. Jak se to bude chovat a co od toho čekat? Na co dát pozor? Díky.

Zakladatel: (-deaktivovaný profil-)  

Athari
29.11.2015 / 16:18
Na návěsů proto, že je to na prostřední zbytečný? Nebo je dobrá? Ta prostřední náprava se ojíždí nejmíň, proto je u ní největší problém povolit kolo když pichnes. Ale myslím že na hnací nápravě nesmí bejt protektory ne?

(-deaktivovaný profil-)
29.11.2015 / 16:57
Na tahači nesmí být protektor (nebo se nedává) na přední, na zadní se dávaj protektory běžně protože stejně ty pneu rychle odchází (hnaná kola plus retardér). Varovali mne že nové protektory budou klouzat tak deset tisíc než se to ojede, tak nevím. Zatím to trochu cítím jako takový divný nejistý chování, ale že by to klouzalo....
Na návěsu přední a zadní nápravu gumuješ při manévrování, proto se dřív sjede. Prostřední vpodstatě negumuje, tak vydrží déle.
Snad to říkám dobře, jsem furt greenhorn.

mateo
30.11.2015 / 18:51
Do tech rychlosti jsou protektory docela ok,ale stejne bych byl opatrny.Ja tu na nich nejezdim

Wiking
30.11.2015 / 19:01
Taky xf loudek. Před měsícem jsem dostal nové zadní projektory ( spalky jezdim pres Sebika) a bude ti to plavat jak kráva tak pět tisíc km. Tak opatrně pak ok

Wiking
30.11.2015 / 19:02
* protektory sorry pisu z mobilu

(-deaktivovaný profil-)
06.12.2015 / 13:45
Jj taky mám špalky a taky jezdím přes Šebíka, ale v zimě prý tudy nemáme jezdit. Zatím jo dokud je bez sněhu. No ty protektory po týdnu - trochu to fakt jako plave, tak dávám bacha.

Athari
06.12.2015 / 17:02
Jo šebík je prej v zimě pro kamiony zavřenej nebo co. Tama bych si fakt netroufnul na sněhu, po cestě dolů, do čr tam mám někdy bobky i teď, když mám 24 tun a až po strop.

(-deaktivovaný profil-)
06.12.2015 / 17:17
No ona je tam do Česka s kopce šedesátka, ale všichni kamioni to tam valí devadesát.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp