VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire d'Hyombre
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
21.12.2015 / 23:09

Lepší mzdy i ubytování o víkendu?

Lepší mzdy i ubytování o víkendu?

2 odkazy na články, které obsahují výhled růstu mezd.
Ve 3. návrh ubytování pro řidiče během víkendu.
Co to řidičům přinese???

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/konec-levne-prace-mzdy-uz-porostou-i-o-pet-procent-potvrzuji/r~07266c80a3e211e594520025900fea04/

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/rustu-mezd-uz-nic-nebrani-firmam-chybeji-lidi-a-zamestnanci/r~20a1c838a28611e586750025900fea04/

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/zapadni-zeme-eu-chteji-zakazat-ridicum-spanek-v-kamionech-ce/r~e57c1082a4bb11e5b745002590604f2e/

Zakladatel: sibrsibr 

paragán
22.12.2015 / 12:15
Přinese jim to weekendy doma a ještě menši celkovou sumu, kterou od zaměstnavatele měsíčně obdrží.

Miloš
22.12.2015 / 16:52
Už jsem to tady psal několikrát. Výsledkem všech podobných opatření je ve finále doprava prováděná výhradně velkými (německými) firmami, s potřebným zázemím a logistikou. Řidič bude normální zaměstnání za minimální mzdu. Ráno převezme auto u svého bydliště, odjede 5 hod, s jiným řidičem si někde prohodí auta a odjede 5 hodin zase směrem domů... Žádné spací kabiny, žádná přidělená auta, příplatky, diety...atd..atd...

rochuss
22.12.2015 / 18:18
Ale ho.no Miloši,české a východní firmy si musí uvědomit,že řidič má v pondělí(max v neděli 22hod) vyjet na cestu a v pátek max.občas v sobotu má být zase doma,jako je to na západě.A víkend na cestě jen při delší jízdě třeba do Španělska a žádné mnohatýdenní prasácké živoření v kabině.A pokud vím tak i ten víkend na cestě se má časově nahradit.Tím to ku.víte vy,ano vy východní řidiči-vy se musíte vzbouřit.,A platově aspon 15tis.Kč brutto + zaplacené přesčasy to je 5-7tis. dále okolo 20tis.MKD diety a měl bys mít okolo 40tis.+-/měsíčně.Tohle si ale musíte v Čechách vyštěkat.Tohle by měl být standard.

D/r/iver
23.12.2015 / 09:46
rochuss
Pardon,že se do toho pletu jako zametač,ale na úvodní stránce je napsané,že to je web NEJEN pro řidiče kamionů.Požadavek na 15000kč brutto je dost nízký,když já mám cca 40000 za normální hodiny,přesčasy moc nepěstuju,tak 3h za týden+k tomu diety+nocovné+profesní příplatek a ted,když jsou ty vánoce,tak ještě cca 8000 vánoční odměna,za dobré zametání,že šéfík nechytil žádný hřebík z palety do pneu svojeho mazlíka.To vše oficiálně na pásku.A myslím,že profese řidič,je o trochu zodpovědnější,než zametání na place.Na tom se snad shodneme i bez kamenování.
Zase se někdo snaží vymyslet něco,co už vymyšlené je.NEP 561/2006,čl.8,odst.8.Ale spíš to vypadá,že se zase někdo snaží vymyslet,jak to obejít,ale D,F, ani B to asi nebude.

sibrsibr
23.12.2015 / 10:44
Přesně o to jde. Pokud uklízečky, učitelé, doktoři, zedníci budou chtít větší platy, aby se jim lépe žilo a mohli dopřát příjemnější život svým dětem, tak zvýšení platu prostě dosáhnou bez ohledu na zvýšení nákladů ve školství, stavebnictví, zdravotnictví, atd.
Jen řidiči furt věří na ty kecy, že jim nikdo nedá víc než minimální mzdu a že cena dopravy je tak nízká, že musí makat více a levněji…
Teď jde jen o to, když všechny ostatní profese dostávají přidáno a řidič na sklápěčce po stavbě už dávno nepracuje za minimální mzdu, jestli i té takzvané „MKD elitě“ bude stále stačit minimálka a dětinské pobrekování po parkovištích, nebo internetových fórech a jediným projevem jejich chlapství budou silné kecy, nebo věšení vest na zrcátka. Některým už tam visí tak dlouho, že jsou celé orvané od větru a je vidět, že ten klučina z dětským platem, najezdí opravdu hodně kilometrů.

Athari
23.12.2015 / 21:20
Sibre, většině minimální mzda nestačí, kromě teda pár jedinců kteří sou 2 víkendy doma za 35 a řeknou že sou spokojení že jim to stačí. Ale co s tím uděláme? Když budeš chtět víc ve firmě kde si tak tě šéf pošle někam, že přidat nemůže. Když pudeš jinam tak to tam bude stejný (tak 1 firma ze 100 platí víc). Jednotlivec neudělá nic a nějaký sjednocení tady v cz nehrozí, a nikdo jinej se za řidiče nepostaví.

mateo
24.12.2015 / 01:24
Za mlecnaky jako ty urcite ne

Athari
24.12.2015 / 09:29
No jo v americe sou jiný prachy

sibrsibr
24.12.2015 / 10:47
Řidiči, kteří naivně očekávají nějaký sjednocení, nebo že se za ně někdo postaví si zatím asi opravdu víc, než tu minimálku nezaslouží. Nelze sjednotit nevyspělé puberťáky, co si neustále na něco hrají, každou chvíli chtějí něco jiného, jejich ideály jsou dětinské a neustále se hašteří kdo z nich má pravdu.
Mám na mysli samostatné řidiče se zkušenostmi a schopnostmi, kteří jen nežadoní o pomoc, ale umí si samostatně poradit v různých situacích i jednáních.
Vím, že za volanty se schovává mnoho nedorostlých a nesamostatných dětiček, co si rádi hrají s autíčky, někteří už třeba třicet let a před odpovědností se utíkají schovat do kamionů, aby nemuseli řešit denní starosti vlastní rodiny.
Ale jezdí také zodpovědní chlapi. A není jich až tak málo, jak to vypadá z diskusí na fórech. Je to hlavně o jednotlivcích, jak si kdo poradí a jestli dospěje k zodpovědnosti za sebe a své blízké. Případně dospěje natolik, aby byl schopen nějaké organizovanosti za zlepšování pracovních podmínek a sociálních jistot, jako na západě.

Šťastné a veselé vánoce všem, co ke své práci i sociálním jistotám přistupují odpovědně.

Miloš
24.12.2015 / 20:13
Bohu

dami0001
28.12.2015 / 03:05
SIBRSIBR: já s tebou souhlasím. Ale ty tady na jedné straně odsuzuješ nezralé jedice, a na druhé vyzdvihuješ zodpovědné chlapi. Voláš po osobnosti, která tohle sjednotí. Jsem s Tebou. Zkus něco vymyslet, a ať se kromě řečí laskavě zapojí všichni. Kromě .....

sibrsibr
28.12.2015 / 07:25
Už se dávno stalo. Kdo se chce připojit, má možnost.

sibrsibr
28.12.2015 / 07:42

Ale nečekejte nějaké jesle pro ustrašené chlapečky. Jde spíše o ochotu a odvahu každého, udělat něco pro sebe: http://hn.ihned.cz/c1-14037100-preneseni-odpovednosti-vzdy-vyzaduje-odvahu
Kdo nemá odvahu udělat něco pro sebe, těžko najde odvahu, udělat něco pro ostatní. Většinou jen čeká, co kdo udělá pro něj. Na zaopatřovací činnost nemáme fondy, do kterých by chtěl kdokoliv přispívat. Jedině, že by jsi chtěl začít přispívat, nebo shánět dárce.
Nebo chceš být také samostatný a máš možnost využívat naše zkušenosti zdarma.

rochuss
28.12.2015 / 14:01
Ale vždyt je to jednoduché,podepsat petici,aby byla síla pár desítek tisíc lidí(a ne jen pár tisíc) a vymoct si zařazení do vyšší platové třídy(a ne jen být na úrovni uklízečky) dále si vymoct zaplacení přesčasů-na to je důkaz karta řidiče.No a s dietama který jsou jasný ten plat bude někde jinde.Např.v Rakousku 8,61E x 170hod je 1464E Brutto+ ca 70přesčasových hodin(ty má přecekaždý řidič) to je ca 700E a ca 700E diety a po zdanění ca 2150E.A šéf na konci měsíce stáhne kartu porovná to s výkazem-každý den teda sebere jednu hodinu na oběd a má hotovou výplatu.A vikend u rakouské firmy?(u nich je teda neděle opravdu svatá a drahá pokud se pracuje)2 x 12h po 8,61 to je 206E + 130E přesčasy za sobotu a za neděli ca 130E tak že celkem 336E+70E diety tak dohromady406E.100E seberou daně tak je za víkend ca 300E.V Čechách by samozřejmě bylo méně, záleží na hodinové mzdě,která by měla být ale vyšší než u uklízečky a prodavačky,ale zase nemůže být moc vysoká protože řidič je práce, která odpovídá jen určitému několikaměsíčnímu zaškolení.Řidičů je dost, jen to plno lidí nechce dělat.

D/r/iver
28.12.2015 / 15:03
rochuss
Dovolil bych si nesouhlasit,že práce řidiče je možná po několikaměsíčním zaškolení.Jako řidič se vlastně učíš celou dobu,co to děláš,protože pořád vymýšlejí nějaké nové nařízení,zákazy,příkazy apod..A která jiná profese musí absolvovat každý rok povinné školení v rozsahu +-15h,bez něho nemůže povolání vykonávat,učit se předpisy skoro všech států EU,protože i když je jedna Evropa,každý má svůj píseček.
Dovolil bych si poopravit poslední větu.Dost je lidí,co mají řidičské oprávnění na nákladní auto nebo autobus,ale za podmínek které vládnou v CZ v dopravě,to opravdu hodně lidí dělat nechce a ani nebude.Budto si sbalí svůj uzlíček buchet a přesune se směrem na západ,možná jihozápad nebo na různých forech bude vyplakávat,jak je všechno špatné.A když dojde na lámání chleba,tak je většina spokojených.nějakou výplatu dostane,něco má za nakoupenou naftu,něco nakoupí z nákladu,když zrovna veze něco,co je lehko zpeněžitelné,občas prodá nějaké palety,takže si vlastně na nic nestěžuje,jenom se tiše modlí,aby to vydrželo co nejdýl.
Pokud si přečteš fora tady,zjistíš,že nějaká petice už tady kolovala,ale dopadlo to dost bledě,většina zaujala vyčkávací pozici,jak to dopadne,aby se pak mohli bít v prsa,co ONI dokázali,když to nedopadlo,tak jenom trochu víc ohli hřbet a táhnou tu káru dál.

sibrsibr
28.12.2015 / 17:57
Dokud budete mít podobně obsáhlé a naivní představy, budete mít stále hodně práce a holé zadky…
Přečtěte si část rozsudku v úvodu této stránky a na konci předchozí:
http://kamionaci.com/?forum=1003&str=10
Pak se zamyslete. Pokud vás něco napadne, budete vidět i řešení nekonečných a nesmyslných dětinských debat řidičů.
Budete mít více času na běžný život a vaše rodiny lepší životní podmínky.
Případně to nechejte přečíst svým manželkám. Ty chytřejší vám snad poradí co dělat :)

rochuss
28.12.2015 / 19:54
V Rakousku byla firma co platila za km.Za 14000km asi 1900E(to si vymyslel nový mladý šéf).Řidiči jezdili na magnet,přes AETR,na 2karty apod.aby si vydělali.Pak se asi 8 jugošů vzbouřilo a udali firmu na pracák a policii.Na firmu přišla velká kontrola a mladému šéfovi řekli,že jestli se to bude opakovat tak mu firmu zavřou.Dostal taky pokutu v desítkách tisíc Euro.Zároven měli řidiči této firmy nadměrný počet kontrol.No a od té doby se stahuje karta a počítá se výplata hodinovka - jak by to mělo být všude.Prostě každý musí mít nad sebou pendrek,možná i napřažený samopal(to podle státu a mentality obyvatelstva).Tak by mě zajímalo jestli by se našlo taky 8 Čechů a jestli by české kontrolní orgány také konaly podobně.

sibrsibr
28.12.2015 / 21:33
Čechů se našlo daleko víc než 8.
České úřady podobně nekonají…
Konají jen soudy, které přiznávají doplacení přesčasů.
I DAS, která hradí soudní výdaje na tyto spory.

Proč vám asi dopravci tlučou do hlav, že DAS je k ničemu???
Nebo že ji má zaměstnavatel, takže si ji nemusíte platit???

rochuss
28.12.2015 / 21:58
Už ve 3.třídě zákl.školy když jsem po jedné nespravedlnosti řekl před osmi spolužáky,že by jsme se měli paní učitelce postavit, tak mi těch osm spolužáků utrašeně ukázalo záda.Drtivá většina tohoto národa jsou zbabělé smějící se bestie.A nedá se s tím nic dělat mají to v genech.Tak už radši ani v tomto státě nepracuji.Jsem tady akorát jen doma.A spíš se sjednotí lidi někde ve skladě,nebo v depu apod. ve spoustě dopr.firmách se lidi ani pořádně neznají.

D/r/iver
29.12.2015 / 09:12
rochus
Děkuji,že jsi moje odpovědi nevzal jako útok proti tobě a jenom jsi potvrdil,co jsem napsal včera v 15:03h.Kdo má aspon minimální schopnost domluvit se cizím jazykem,posune se směrem na západ nebo jihozápad.
Ich wünsche Ihnen ein Glückliches neues Jahr und viel kKlometer ohne Unfalle und Stress..

sibrsibr
29.12.2015 / 17:17
Určitě je lepší pracovat v zemi, kde i pracující mají svou hrdost, úřady nejsou benevolentní k očividnému porušování zákonů i práv občanů, zaměstnavatelé znají zákony a mají respekt před státní mocí, která je schopna v případě potřeby účinně zakročit i sjednat nápravu.
Na druhé straně, pokud někdo z nějakého důvodu nešel, pracovat do zahraničí, nemusí se z něj stát hovado tupé, slepě konající vše co mu kdo nakuká. Nečinně přihlížet jak je okrádán i s rodinou nejen o práva, ale i o peníze a vymlouvat se na všechny okolo, že nejsou ochotni jít s ním do boje za práva všech. Každý je prostě odpovědný sám za sebe, i když je zřejmé, že čím více jedinců začne mít odvahu postavit se bezpráví (nejúčinnější způsob dnes je dát žalobu na doplacení přesčasů, cestovních náhrad, nebo náhradu škody způsobenou neoprávněným postupem zaměstnavatele). Zaměstnavatelé pak nebudou řidiče odírat tak bezstarostně jako dnes. Žádný trest není tak účinný jako když vám zaměstnavatel musí doplatit stotisícové částky. Nasere ho to více, než milionová pokuta. I pro řidiče je určitě zajímavější, když vysoudí nemalé doplatky, než když jeho zaměstnavatel dostane desetitisícové pokuty, ze kterých poškozenému nekápne nic. Naopak zaměstnavatel ho brzy oholí tak, že se mu vyplacené pokuty brzy zase vrátí…
Nic z uvedeného, nelze žalovat hromadně, ale když dá více zaměstnanců z jedné firmy žaloby na stejné nároky, tak soudy probíhají rychleji, dokazování je jednodušší, náklady žalobců jsou nižší (pokud je zastupuje stejný advokát) a zaměstnavatel se nakonec fakt prohne.
Mnohaleté postesky řidičů, že se musí všichni spojit, jsou opravdu nereálné a trapné…

mateo
29.12.2015 / 17:57
Proletari vsech zemi spojte se pod vedenim sibra.Vsechno zajisti

Maarty
30.12.2015 / 16:11
Mateo už jsi dohrál euro truck simulator (USA) ? Prý je i Asie truck simulator nechceš to také vyzkoušet ? třeba bychom se dozvěděli další plnohodnotné informace ve formě příspěvků na těchto stránkách.

mateo
30.12.2015 / 17:09
No jsem zvedav,co se sibrem vyresite.Pojistovak,zametac a par mlecnaku,kteri jim to vsechno zerou.Dobre porizeni mlecnaci.Uz vam to tu nekdo psal.Nejdriv musite neco ukazat ze umite makat a ne jen sedet na parkovisti a kdyz se jdete vychcat musite si pustit dve navi,at trefite mlecnaci

Athari
30.12.2015 / 19:03
Šel sem po vzoru matea, dělám teď v německu, už sem si tam i založil firmu, v berlíně. Jezdím kam chci a kdy chci, sype to hodně dobře, sem fakt spokojenej. Můj svět je Euro Truck Simulator 2.

mateo
30.12.2015 / 19:18
Mlecnaku uz ti zaschnul ingoust na ridicaku?

Athari
30.12.2015 / 19:25
Na to už ses ptal tak 6x, řekni něco novýho staříku, až teda dojíš hamburger a dopiješ colu, jak to amíci dělají. Ať se eště zasmějem

mateo
30.12.2015 / 19:46
No nedostal jsem odpoved.No ale ani zadnou necekam mlecnaku.No a hambac a colu si dam,ja si tady na to s prehledem vydelam.Ale jak ty mlecnaku?

cucik
30.12.2015 / 20:46
No nevím,já teda nejsem příznivec hambáčů a coly ale jedno je jisté,v mnohém má ten stařík jak ho nazýváte pravdu,pláčete tady napříč fórama jako malé holky a ptáte se na opravdu pejčoviny,kromě nových truckerů nechápu jak můžou být někteří tak naivní nebo nedejbože primitivní.

upozorňuju případné rýpaly že nejsem zastánce matea.

Lin71
30.12.2015 / 23:44
No,nevidim,ze by tady ten zakomplexovany,zrejme tlusty a maly radobyamerican rekl nekdy konstruktivnich par vet,vzdy jde o par vet,ktere nedavaji smysl a ve kterych umi jen urazet..neverim,ze to z nej udelala amerika i kdyz i ta lidi meni,ale muselo byt v detstvi hodne ublizovano..proto ta zla,nespolecenska povaha..rad bych se s tebou potkal Mateo u piva,tam by jsi rychle vymekl,ono by to totiz nebylo tak anonymni jako intrenet.

Pokud jde o problem o kterem se tady pise..po trech letech v CR to na jare balim a stehuju se do Anglie,neumim tady v tech podminkach zit..chci svou praci,kde nemusim byt porad ve strehu,jestli a kolik me zamestnavatel zase seknul,nechci poslouchat vytky a nadavky sefa,ktery za tim nikdy nesedel atd..tady to totiz nevypada,ze se nekdy neco zmeni a zivot je moc kratky na to,aby ho clovek zil timhle zpusobem..

mateo
31.12.2015 / 00:21
Ilegalni ridic trucku v USA.Ty jsi takovej zvanil,ze ti to fekt muzou verit jen mlecnaci nebo jsi rejpal,co pise pod jinyma nickama.Ty ilegalni truckere,tak jim tady rekni,jak jsi jezdil bez papiru?Co j
si rikal a ukazoval za papiry na scale pri kontrolach?Jake ID jsi ukazoval na nakladkach,kde to vetsinou chteji?Jaka pojistovna s tebou udelala kontrakt,kdyz nemas US ID?Prijed na to pivo,ale myslim ze jsi tu nikdy nebyl a jen provokujes.Jsi akorat ubozacek

cucik
31.12.2015 / 08:17
Tady nejde o to jestli je někdo zakomplexovaný nebo tak něco nebo nedejbože tlustej nebo hubenej,tady jde o to že z některých diskutujíccích padají taková moudra že člověku zůstává rozum stát a ani netušíte jak je snadné vás při těch lžích nachytat,toť vše.Moudrý ví a hloupému napověz.

Lin71
31.12.2015 / 10:18
Cuciku proboha co to tafy meles za sracky?Neni to poprve,co tady toho saska obhajujes coz mi rika,ze jsi s nim nejak spojen..bud ti slibil praci ve vysnenem USA,nebo ..

No a co dodat Mateo..mam jeste doma sve CDL,propadlo prosinec 2012,taky SSN,papiry od bernaku a fotky ty kaspare..jedna je i tady na ktere jsem ja,ale tebe jsem jeste u zadneho tveho "trucku" nevidel..

Asi bych se normalne debaty s timto odpadem nezucastnil,ale prochazel jsem tady par diskuzi a kde se objevil,tam lidi ponizoval a napadal,tak me zacal zajimat..
Omlouvam se za OT

cucik
31.12.2015 / 12:31
Já nejsem zvyklej mlet sračky a na to aby mi někdo sliboval práci jsem už starej a ani nemám zapotřebí od nikoho takovou službu brát,to je věc první,věc druhá je že je vás tady opravdu hromada co namele takové sračky že nám co chvíli už jezdíme vlasy stávají hrůzou.

Lin71
31.12.2015 / 13:19
No jo cucik,ale to je na siti normalni,je to u kazde internetove debaty,to jsi si jeste nezvykl..takze ty,co chvili jezdis,muzes zase scesat vlasy dolu,je to normalni internetovy jev..

Uz se nebudu zapojovat do Mateovych nesmyslu,ten clovek je totalne nevyzraly a cisi z nej negativismus,coz se divim,americani jsou veskrze pozitivni narod..

mateo
31.12.2015 / 13:48
Ja problem nemam,uz jsem psal dobra prace,dobre penize,pohodicka.Ja se nemusim stehovat nekam do Anglie.Jo a taky musis trochu zapremyslet ilegale.Nejdriv tady blejes ze jsi jezdil ilegal,ze ti nedopadla gc a ted najednou jsi mel cdl,ssn?Ty jsi pohadkar rejpale.Tak jeste nejakou pridej

Lin71
31.12.2015 / 14:18
Tak naposledy..v Chicagu jezdi 70procent ilegalu,to vi kazdy american,divim se,ze ne ty..byl jsem zenaty s americankou,marriage licence i divorce papers mam taky,tim bych debaty o mem pusobeni v americe ukoncil..jo,taky jsem tam sedel,me fotky jdou dohledat na netu :-)
Vis treba za co?Mas myslim fotky z Iowa80,naproti je Pilot,tak jeho managera jsem poslal celem k zemi,spatne se vyjadroval o vychodni evrope..ano,moc se s tim neseru a obcas me za rvacku zavrou..tak spatny ilegal jsem :-)
A ted se do me kloucku obuj tak,jak to umis jen ty,na tohle tema koncim,uz to tu zasirame dost..
A vubec,jedu do ulic,nevim co tady delam zrovna dnes..vsem preju pohodovy rok..

cucik
31.12.2015 / 14:34
Taaky všem přeju krásnej novej rok a snad už ty hloupé hádky přestanou a bude líp.

mateo
01.01.2016 / 05:24
Lin,jo v Chicago je hodne blaznu,ale nevim o nikom kdo te zamestna jako ilegala za ridice trucku.To tady muzes vykladat tem mlecnakum,co ti to budou zrat.Jo zastavuju na Iowa 80 na TA,na Pilot moc nejezdim.Vrchem jezdim z East tak 1× za 2 mesice,jinak Columbus,Indianapolis,Joplin,Oklahoma a po I40 do California

sibrsibr
19.04.2016 / 07:22
Novodobí otrokáři
„Zaměstnavatelé to dělali lidem ze třetích zemí. Pak tak začali zacházet i s pracujícími ze zemí Evropské unie a opět jim to prošlo. Nyní takové jednání mlčky snášejí i Češi. Argumentace těchto novodobých otrokářů je jasná: Když se ti to nelíbí, běž, na tvou práci čeká sto dalších,“ uvedl Günter.
Soudy na straně zaměstnanců
„Češi se jakž takž probouzejí z bezvědomí. U cizinců to je pomalejší, jde o první vlaštovky. Přitom zákoník práce je u nás hodně na straně zaměstnanců. A jak se ukazuje, soudy na to slyší…
http://www.novinky.cz/domaci/400763-otrocici-pracanti-se-uz-ozyvaji.html?sznhp=rss

dami0001
20.04.2016 / 02:30
sibrsibr: jsi tady jako poradce řidičům, nebo jako někdo kdo jim permanentně vysvětluje, že je stádo tupých ovcí, ale sám se jako bača za něco schováváš. Já už se v tom trochu ztrácím. Paragrafů na tři zadele, ale když chce někdo odpověď na konkrétní otázku tak ho odkazuješ od čerta k ďáblu.

sibrsibr
20.04.2016 / 10:56
Dami:
Když řidiči očekávají, že odpověď může být vždy jednoduchá a jednoznačná.
Ono to tak ale vždy nejde…
Nebo očekávají, že budu každému řidiči zvlášť opisovat pořád dokola stejné věci a vysvětlovat, že se ptají špatně, ale nejsou ochotni si sami nic vyhledat.
Staré pořekadlo: „Chytrému napověz, hloupého trkni.“

Podívej se sem, jak rozhodují soudy rozdílně a nakonec má na věc ještě rozdílný názor ústavní soudce:
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQntjm1pfMAhVBXBQKHUxkANsQFggoMAI&url=http%3A%2F%2Fprofipravo.cz%2Findex.php%3Fpage%3Darticle%26id_category%3D16%26id_article%3D255135%26csum%3Dccbb5637&usg=AFQjCNH-7ZkL-yzcdqTB8kUMZ5XNtmDRbg&sig2=hIeQpRGhwUkSk7MkSJ_Dmw

Myslím, že když řidič nepochopí ani základní jednoduchou věc, že bez pojištění právní ochrany je jen bezmocným tupcem na šachovnici zaměstnavatelů, tak mu pomoci není.
Nebo když řidiči nedojde, že zaměstnavatel bude po zaměstnanci vždy vyžadovat pojistku na blbost a tvrdit, že stačí, když pojistku právní ochrany má jen on a zaměstnanec už nemusí.
Přesně ví, co dělá…

Bezplatnou právní poradu poskytuje pojištěným DAS
Jestli nějako konkrétní otázku máš, dej ji sem. Možná odpovědět umím, možná ne. Co já vím

sibrsibr
21.04.2016 / 09:02
Dami,
ještě mě napadlo, že tě asi zaujme tohle:
http://forum.odoprave.cz/topic/39/pracovni-doba-aetr/page/4/ čas 22:08:11
a tohle:
http://forum.odoprave.cz/topic/71/nocni-pracovni-smena-ve-2-ridicich/page/2/
obě strany.

dami0001
22.04.2016 / 00:56
sibrsibr: hele ty nebudeš žádný jelito, který včera vytáhlo sluníčko z pařezu. Já se v zíkonech pohyboval takřka 17 let. Ale tohle nemůžeš chtít po každým. Prostě to podávej, jak se říká po lžičkách. Já vím, že to není jednoduchý, ale profesionální kuchař taky nezačal rovnou konfitovat kachnu, ale s vývarem. A to že to donekonečna opakuješ?? No to holt musíš. Já už tady toho opakoval. Učitel v první třídě taky neřekne dětem, že jsou banda debilů, že už to jejich kamarádům říká tři roky po sobě. Takhle k tomu musíš přistoupit:-) Pořád budou nový a nový, a jenom my máme šanci je vychovat, a udělat z nich fajn šoféry. Kluky, se kterýma si dáš na parkovišti pivo, a nebudeš se za svojí práci někdy i stydět.

sibrsibr
02.03.2017 / 11:51
Dami,
ten příměr se školáčkama je opravdu trefný. Ovšem když se někdo chová jako školáček z prvního stupně základky ještě po dvaceti letech, tak to už je divné. Buďto zůstal hlupáčkem, nebo se snaží dělat hlupáčky z ostatních. Pak jde jen o to, kdo to sežere.
V roce 2011 byla podána první žaloba v ČR na doplacení přesčasů v kamionové dopravě. Dal jsem tu i část rozsudku (myslím z roku 2014), ze které je zřejmé, že řidiči mají nárok minimálně na zaplacení každé hodiny takzvaného výkonu. Začátek a konec směny (minimálně výkonu), lze nezpochybnitelně dokázat daty z karty řidiče.
Nevím kolik obdobných žalob bylo podáno od té doby. Ovšem když někdo ještě stále žere názory, nebo šíří hlouposti o tom, že takzvaný základ, cestovní náhrady a nějaké prémie, je vše na co má řidič nárok. Nebo že je potřeba nějak měnit stávající zákony, tak by se každý čtenář měl zamyslet, zda je pisatel infantilní, nebo se snaží oblbnout alespoň ty nejzabedněnější. Zejména když obdobná tvrzení slyší z úst nadřízených v práci, nebo osob ve funkcích z oblasti dopravy. Pak už jde jen o to, zda je sám schopný najít v sobě dost hrdosti i odvahy, aby z něho okolí nedělalo nechápavého blbečka.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp