28.01.2016 / 17:07
CHCI ZAČÍT JM KRAJ
Jezdím 15 let na dodávce a chci začít jezdit na MKD.. Kde mám začít? MOSS, ŠMÍDL, CEE, BORS BŘECLAV, ČSAD HODONÍN NEBO NĚKDE JINDE? Kdo má zkušenost ať mi prosím poradí.
28.01.2016 / 21:45
Já začal u mossu..z těch variant co jsi napsal asi nejlepší volba právě hustopeče...že se podíváš často domů..ale záleží co hledáš. Třeba turnusy. 2 týdny..3 týdny. Atd. Ale tyhle firmy tě po takovém turnusu nechají max na víkend domů.
28.01.2016 / 22:20
Jak budu často doma je mi momentálně jedno. Chci začít někde kde mi ze začátku dobře poradí, zaučí a i nějak slušně zaplatí. U takové firmy bych rád zůstal a nehledal jen praxi a pak zase jinam.
31.01.2016 / 09:35
Máte někdo ještě osobní zkušenost nebo dobrý tip?
Díky
31.01.2016 / 15:52
ČSAD Brno Černovice hledá, poradí, zaučí má plno výhod a každý víkend doma. Psal jsem ti do zprávy odkaz.
03.02.2016 / 14:26
ČSAD BRNO ČERNOVICE - BEST TRANSPORT, dnes jsem se tam byl podívat. Máte někdo osobní zkušenost?
Díky
07.03.2016 / 19:26
Tak profesák konečně hotový, teď jen čekám až mi přijde karta. Nastal čas si konečně vybrat kde začít.
Máte někdo zkušenosti nebo radu? MOSS, ŠMÍDL, BORS, ČSAD HODONÍN nebo snad někdo jiný?
Díky za rady
07.03.2016 / 21:14
Tak super,muzem oslavovat..a ted vazne,co cekas za odpoved?Jeden ti rekne tohle,druhy tohle a nakonec budes mit v tom bordel a budes znechuceny jeste drive,nez za to sednes..
Vyser se na to,firmu jeste zmenis za zivot nekolikrat,tak bez tam,kterou mas nejbliz domova,na nic jineho nehled..srat na volne vikendy,srat na to,jak a kam budu jezdit..proste zitra vypln papiry a pozitri uz jed,tady jen ztracis cas..
07.03.2016 / 21:19
Aha, já myslel že jsou tady řidiči. A ti pro někoho jezdí a ví že ta firma je slušná a jiná zase dluží každému.
Proto jsem tady. Jestli budu jezdit na východ nebo západ je mi jedno.
07.03.2016 / 21:33
Nic jsi ty ridici nepochopil,tak ty jelito cekej,mozna se najde nekdo,kdo te tam dovede za ruku..
07.03.2016 / 21:38
Tak asi jo. Já jsem slušně požádal o radu. A ty jako profík odpověděl.
Jinak mám nabídku od tří firem a trefil jsem tam dokonce sám. Jen jsem čekal názor, protože všichni slibují jak jsou nejlepší.
Jen doufám, že všichni tady nejsou jako ty.
07.03.2016 / 21:59
Sorry,ale snazil jsem se ti vysvetlit,jak to na forech chodi,ty na me sarkasmem,ja aroganci..a pokud jsi muj prvni prispevek nepochopil,pochopis ho,az budes chvili jezdit..mozna kdyby jsi pouzil trochu logiky,ani tohle nezakladas..ale seru na tebe,dnes jsem mel smulu na neschopy a ty jsi jeden z nich,tak jsem se uz neudrzel..profiku
Jinak,delal jsem u vsech firem o kterech pises,vsude bylo neco dobre a neco spatne..tak a ted mi rekni,kterou jsi si vybral..jen doufam,ze nejsou vsichni tak neschopni jako ty..
07.03.2016 / 21:59
Plně chápu GP4YOU řeším podobnou situaci, nabídky taky mám a zatím nechávám dveře otevřené.. člověk si musí říct všechna pro a proti.... zvolit si stejně podle pocitu a vybrat si menší zlo :-) Ono vybírat zde podle hodnocení tak budu do smrti vybírat nebo tak dlouho až přeberu.
07.03.2016 / 22:03
Lin71 s tebou se nehodlám bavit.
07.03.2016 / 22:04
Presne jak piseTaurus..tady a na liaz foru se resi firmy,tam je treba se podivat,ale i tak clovek na konci z tech par firem,ktere mu zbyly,neni moc moudry a je treba to zkusit,na zakladni nauceni je dobra kazda firma,ktera novacka vezme..mimochodem i to svedci o tom,ze ta firma vetsinou moc ok neni,ale to je uz druha strana veci.
Preju hodne stesti v hledani..a to uprimne.
07.03.2016 / 22:08
No vídíš, jde to i bez arogance. Nejlíp se mi zatím líbí Moss a nejhůř BEST TRANSPORT.
Většině chybí řidiči a tak berou i bez praxe.
07.03.2016 / 22:35
Pardon pánové,že se vměšuju,ale opět se musím opakovat:NIKDO VÁM NEDOKÁŽE SPLNIT,CO MY VÁM DOKÁŽEME SLÍBIT.To na adresu GP4YOU a už jsem to tady taky psal,jistému Daw68cz,tuším,nejlepší nápad,zajet na firmu,okouknout to na tváři místa,ale ani to nezaručuje,že po podpisu smlouvy a hlavně nástupu do práce,bude všechno,jak bylo slíbené na pohovoru..Hlavně se nenechat ukecat,že magnet je povinná výbava vozidla a na 2 karty jezdí všichni.
Takže se rozloučím,už opět opakovaně,at tvé nadšení není zkaleno výší první výplaty,.
07.03.2016 / 22:43
Mám jasnou podmínku 1 karta a žádný magnet. Vím že získávání praxe je složité, nedělám si iluze. Jen bych nerad jezdil 3 měsíce a pak zjistil že firma nikomu neplatí.
07.03.2016 / 23:45
Záleží,co si představuješ pod slovy firma nikomu neplatí.Jestli myslíš zaměstnancům,to by jsi měl zjistit už nejpozději za 2 měsíce,když vezmeme extrém,že má výplatní termín k poslednímu v měsíci...Pamatuj,že kdo se hodně ptá,hodně se dozví,takže se hodně ptát,už stávajících zaměstnanců,ale přímo ve firmě,na forech se dozvíš leda prdlačku,což už jsi asi zjistil.Jeden firmu vychválí,že máš dojem,že taková firma snad ani nové zaměstnance nebere,protože od nich nikdo neodchází a druhý ju tak pohaní,že by si od majitele ani hladný pes nevzal suchou kůrku chleba,ale kde je pravda,to netuší ani srnky v lese..
08.03.2016 / 10:00
Vim,vcera jsem byl neprijemny,fakt spatny den se spatnymi lidmi,takze se omlouvam,ale mimo tu aroganci si za svym nazorem stojim..
Ohledne toho mista,snad jsem to tady uz psal,ale jeste jednou..do cech jsem dojel 3roky zpatky z USA,kde jsem kamionem najel 2mil km za 7let,clovek si rekne,co frajer resi,je vyjezdeny,vsechno zna,co ho ucit.Ale je to jinak,amerika neni evropa a tu jsem nemel osahanou vubec,takze jsem byl stejny novacek jako ty,jen jsem uz umel jezdit.Vzal jsem prvni firmu ktera mi,kdyz jsem jim rekl jak to se mnou je,rekla bereme te..nezajimal me plat,ten jsem doufal,ze za praci nejaky dostanu,sel jsem se tam ucit a to byl jediny duvod..za tri mesice jsem vedel dost a byl cas najit si firmu na delsi dobu..a proto jsem skoncil v rakousku,ale to uz je jina story :-)
Tak pak dej vedet,kde jsi se nakonec upichl a tve dojmy z nove prace..a ze v tech zacatcich tech dojmu je..
08.03.2016 / 15:25
Z uvedených firem Best-transport. Určitě neplatí to co slibují na netu.. to je jen lákadlo aby se jim někdo ukázal ve dveřích...Naštěstí ten jejich náborák Eber působí důveryhodně.. ale asi stále se jim vyplatí i když se jim tam řidiči točej. Jinak v této firme je mnohdy protivné jak vedení tak i řidiči. U jejich divize nábytku na tebe budou pořád něco zkoušet.. sazby za práci jsou složité a nejasné, takže pak už nevíš kolik si vlastně vyděláš, a jen zjištuješ že je to čím dál míň. Možná se teda ctí víkendy, i když už nějakou tu sobotu sem také zažil. Někdo by mohl docenit že diety dostaneš předem, ale to je tak lákadlo spíš pro sociály. A stejně jich moc není..
08.03.2016 / 19:10
Za 3 měsíce si Lin71 stihl projít všechny zmíněné firmy?
08.03.2016 / 19:17
Radvan to byla ironie..a proc 3mesice??
Vcesku jsem pracoval jen pro jednu firmu a posleze rychle utekl ven i kdyz na slovenskou smlouvu..ale v A mi na tu slovenskou smlouvu plati zaklad a 55e denne..delej pak za 30litru v cechach..jak rikam,naucit a utikat..
08.03.2016 / 19:57
Lin71
Jestli to potěší tvoje srdíčko,já jsem kdysi v minulém tisíciletí začínal na mkd kousek od tama,kde máš ted oficiálně hnízdo,jestli je pořád v Ansfeldenu,asi 25km směrem na Amstetten.Možná znáš Landzeit Motor Hotel Holiday,tam jsme většinou parkovali,aby jsme se nemuseli motat s návěsama po městečku.Do Steyru disky nebo věci na traktory občas nevozíš?Nebo hotové traktory do inglišákova?
Pardon,že to je mimo téma,ale k tématu bych mohl přihodit,že i začátečník se může zaměstnat mimo CZ,pokud splnuje jednu ze dvou podmínek.Umí pořádně jezdit a hlavně couvat,potom může být slabší komunikace,protože je velká pravděpodobnost,že se to doučí,bude ho to nutit.Nebo s ježděním to není úplně super,ale ovládá řeč na vyšší úrovni,než ich ....ehmmmm...láde...a hlavně je ochotný a schopný se to ježdění doučit a dopilovat ze začátku na třeba 12t sole.Toto je nejnovější info po konzultaci v pátek kolem 14h.Jak si to kdo přebere,je už jeho věc.
08.03.2016 / 20:05
Driver,my jsme St.Ulrich a Radfeld
Neni to spatna firma,jezdim na posuvne podlaze,takze zadne kurtny,plachtovani,ale obcas vezu i domovni odpad do spalovny a to nekterym nevoni,ale za plachtu bych to nemenil..nicmene i tohle je mi malo a menim lokal,ted UK,pak se uvidi..jsem takovy vecny runner :-)
08.03.2016 / 20:31
Míval kdysi něco jako hof v tom Ansfeldenu,za pumpou,než ho pozvali na vzdělávací pobyt,kde mu vysvětlovali,že daně se krátit nesmí.Musíš vyzkoušet víc možností a potom vybrat,co ti bude vyhovovat nejlíp,ale UK je dost z ruky,s tama se asi za 5h domů nedostaneš..A ani GBP už není,co býval..Ted koukám,že padl o takových 22kč..Ale chápu,že když ovládáš inglíšáčtinu,je to pro tebe jednoduchší..Už jsi někdy vezl v létě surové kůže z jatek,že půlku ti naložili v pátek odpoledne,něco v sobotu a zbytek v pondělí a potom ještě čekat 4h na zaclení?Proti tomu je domovní odpad Chanel5
.
08.03.2016 / 20:42
Chanel No.5 :-)))
Ja chci do Anglie presidlit,ne dojizdet..a v CR jsem letadlem za 3hodky,to je jine kafe,nez z americka,takze v tom problem nevidim a jak rikas,kdyz umim jazyk,je skoda se trapit s nemcinou,kterou navic nesnasim..mimochodem,kdybych po tom sel,tak bych mohl dostat D pas,po otci jsem nemec,dekuji nechci :-)
08.03.2016 / 21:21
Jenomže to letadlo nelétá podle tvojí potřeby a většinou ani tam,kam by jsi chtěl..Občas je potřeba udělat kompromis,aby se vlk nažral a koza zůstala celá.Taky se mi občas ta šajzáčtina ekluje,ale co už,musím to nějak překousnout a vydržet,v CZ ani na SK mi nikdo tolik peněz nedá ani za trojnásobek hodin..
Tak at ti to vyjde a hlavně dobře dopadne...
08.03.2016 / 21:46
Driver: Ani ten duchod (v Nemecku tusim kolem 70% v pomeru k platu, v Rakousku dokonce pres 90%) pak nebude k zahozeni :)
08.03.2016 / 21:55
BigBeard
Trefil jsi hřebíček přímo na hlavičku...Už to mám spočítané,kdy to bude...
08.03.2016 / 22:04
Musi byt zajimavej pocit mit vyssi duchod nez vetsina ceskych manazeru plat. Z pohledu duchodu je nejzajimavejsi v EU prave to Rakoskou.
08.03.2016 / 22:09
Lin71....tak já to jen pročítal a bylo tam psané v jednom příspěvku, že jsi byl ve všech....a další příspěvek, že si po 3 měsících odešel do rakouska...jen mi to nesedělo..a pokud ironie...tak už to chápu :)
08.03.2016 / 22:12
No,já se budu muset spokojit s tím mín zajímavým německým...Ale pořád lepší,než rezavým drátem do oka..