05.02.2016 / 00:56
zákonodárce do kamionu
Pánové, mám nápad. No jsou takové chvíle. Ale teď vážně. Pořád nějaké protesty a krafání na forech je k ničemu. Takže navrhuji vytvořit petici. Může se to třeba jmenovat jako název tohoto fora. Ne mít ho v boudě měsíc, deset dní by stačilo. Formulovat to tak, že když je to tak jednoduché, tak že ho jako spolujezdce na deset dní beru sebou, i ženský. A pokud si myslí, že to je jednoduchý, tak na to musí přistoupit. Známe naší ješitnost, že?? Ale bude kromě řízení a papírů dělat všechno. Plachtování, kurtování, úklid, hledání adres, komunikace / samozřejmě s naším dozorem / atd. O mediální prezentaci se postarám. Pár kontaktů mám. Přijďte s nějakýma nápadama, a já to zkusím zformulovat. Pak rozešlu na jednotlivé emaily, vy to dejte kolovat a podepsat. 500 podpisů stačit nebude. Ale myslím si, že zaměstnavateli to vadit nebude. Nejde se proti němu, spíš si myslím, že půjdou na ruku, protože je to i pro něj. Oni až si budou číst v Blesku, jak je vyzvali řidiči, a oni se schovávali, tohle volební preference nezvyšují!!. Zkuste dát návrhy.
05.02.2016 / 17:10
Dobrej nápad ale v cz to neprojde. A kdyby to vypadalo dobře tak bys záhadně zmizel :-D
05.02.2016 / 18:53
Mozna jsu nechapavej.. Ale o co by v te petici melo jit? A co to zmeni?
06.02.2016 / 02:56
athari: prostě to pojďte zkusit. Každá změna se musí vybojovat.
frenk: mám představu oficiálně je vyzvat ať s náma stráví deset dní v kabině.Nemusí to být nic dlouhého.
Stačí:
Já řidič kamionu slušně žádám, a vyzývám svého svobodnými volbami zvoleného poslance poslance xxx, aby při rozhodování o výši mé mzdy se mnou strávil deset dní při mé práci. Řídit nebude. A podpis.
Proto říkám, poraďte co k tomu dodat?
Tak chcete do toho někdo jít, nebo si budete pořád oblíkat zrcátka do vest!!
06.02.2016 / 07:44
To si radsi posad zamestnavatele do kabiny. Kdyz nas budou platit tak jak se ma, tak si po forech a parkovistich nikdo stezovat nebude. Neverim, ze by s tim nejakej politik neco udelal. Maximalne rekne, chlapi, mate to tezky! Ale myslenka dostat politika do kamionu je docela zabavna :D
06.02.2016 / 23:22
frenk: ale o tom to je. Každý chtěl někdy řídit tu obludu. Nebo si aspoň zkusit jaké to je v tom být. Můj zaměstnavatel ví jaké to je, a rozumí tomu. Já tady nekopu za sebe, ale za nás všechny. A co si budeme povídat my češi jsme hravý národ. Tak tý myšlence dejte alespoň šanci. Třeba to vyšumí do pryč, ale aspoń jsme to zkusili. Kdyby ty názory co tady má podle mě většina měli úplně všichni, tak si pořád opékáme maso na ohni přes jeskyní. Možná...protože kdyby se nenašel někdo, kdo přenesl oheň žrali by jsem to syrový. Vlastně žádný maso, někdo musel vymyslet luk a šíp. A ten úplně první vykopat díru a tu zamaskovat.
To věčný skuhrování nikomu nepomůže. To je pořád co by se mělo udělat. Ve finále si pár lidí dá vestu na auto. Tak tomu říkám úspěch. Nehledě na to, že nás jezdí tisíce, a o tomhle webu nemá 99 procent lidí ani šajnu. A to jsem to číslo dost nadhodnotil. Takže buď se bude jenom kecat, nebo se bude něco dělat!!!!!! Mezi tím nic není. Hrajeme si na chlapáky který umí řídit kamion, ale co se týče skutku malý děti. Tak jsme chlapi??
06.02.2016 / 23:44
Máš pravdu ale proti větru se nedá chcát.
06.02.2016 / 23:56
Ne to se nedá, ale dá se natáhnout plachta. Mě prostě zajímá, jestli je tohle web o chlapech, nebo chlapcích.
07.02.2016 / 01:07
Je jasny, ze se s nasi situaci musi neco udelat. Ale podle me to zadnej politik v kamionu nevyresi. Protoze nas okradaji nasi zamesnavatele. Myslim si, ze nejefektivnejsi, ale ne nejjednodusi je davat zaloby na nepoctivy zamestnavatele. Tak jak to tady pise sibr. Oni si jednou rozmysli co je pro ne vyhodnejsi. Ale blby je, ze znam dost ridicu, kterym vyhovuje min. mzda a jezdeni na magnet a tri karty, jen aby se zavdecili sefovi a vydelali smesny penize za to ryziko..
07.02.2016 / 01:17
Jenomže zákony nedělá zaměstnavatel. A zároveň si v tom autě s tím o tom můžeš popovídat: No utýct nemůže
. PROSTĚ JÁ JENOM CHCI ABY SE TO NĚKAM POHLO. KECŮ UŽ BYLO DOST. Pokud se to nehne, tak každý, kdo si bude stěžovat, buduli na něj fyzicky mít, dám ochotně přes držku! Hovno řidiči, fňukny!! To je borců, ale na klávesnici, max na parkovišti s pivem v ruce.
07.02.2016 / 01:37
No to nedela. My uz tady ale zakony mame, ale dopravci je nedodrzujou. Kdyz nejakou tu petici das dohromady, tak ti ju rad podepisu a dam ji podepsat i svemu okoli. Protoze me zajima, jestli dostanes nejakyho politika do boudy a co by to zmenilo.
07.02.2016 / 02:12
Změnilo by se to, že se možná posuneme někam jinam. Ale kvákáním na webu se toho moc nepořeší. A jenom pro tu kampaň by na to asi každý rád kývnul. A není nás málo. Kdyby jsem ještě uměli držet za jeden provaz, tak o ekonomice státu rozhodujeme my.
07.02.2016 / 02:20
Dobre si napsal, kdyby jsme drzeli za jeden provaz... Ale jiste dobre vis, ze vetsina to umi jen u piva a kdyz prijde na lamani chleba, tak vetsina sklopi usi a dela co jim vedeni naridi. Takze my v zivote o ekonomice statu rozhodovat nebudem!
07.02.2016 / 02:28
Franky máš pravdu, ale já se držím jednoho úsloví, a to je platné nad všechno. Nad lidskou blbostí se zvítězit nedá, ale nesmíš s ní přestat bojovat.
07.02.2016 / 03:52
Jeste se zeptam, plati te sef tak jak ma? Nebo te ojebava tak jak vetsina dopravcu..
07.02.2016 / 22:35
Ta pani dostala asi velky premie :D a za tu propagandu i to volvo :D
08.02.2016 / 00:49
nervak: větší hovadinu jsem ještě neviděl. Ale je to reklamní spot, takže to tu husu trochu omlouvá. Škoda, že jí nenatočili při kurtování rolí papíru 230 cm. A jak tam dává rohy, a stíhá, než přivezou další roli. No tak jestli si tohle někdo bere za své, tak potěš koště.
frenk: zatím mě platí jak má, ale jsem tam krátce, takže na nějaké komplexní soudy je brzo. Nicméně doteď nemám vážnější výtky.
08.02.2016 / 03:40
To bud rad, poctivych dopravcu u nas moc neni! Tim spis nechapu, co by ta petice u tebe mela zmenit. A porad si nenapsal, co by v ni melo byt? A jakyho politika bys vlastne chtel do kamionu? :)
09.02.2016 / 01:21
frenk: a na tohle téma jsem to zakládal, jak by to mělo vypadat. Prostě ať každý něco vypotí, a pak se z toho vytáhne to důležité, a to se sepíše dohromady. Koho bych nechtěl to vím poměrně přesně:-) Poslat to jako otevřený dopis do poslanecký sněmovny a do senátu. Výzva pro všechny. Chceš o nás rozhodovat, tak si to zkus. Těžko se dá rozhodovat o tom, která příprava masa je nejlepší, pokud jsem vegetarián. Já ještě pár známých v médiích mám, tak to pojďte zkusit. A nejde o ZMĚNU pro mě. Možná jsem naivní blbec, a to už je mi 43, ale jsme řidiči. A nejezdíme s tříkolkama. Možná něco jako stavovská čest.
09.02.2016 / 01:33
Petice na zvednuti platu uz tady byla. Nebo spis na zarazeni do vyssi platove tridy. Pokud nezacne nekdo poradne dohlizet na dopravce, aby nam platili to co maji, nebudou zadny petice potreba.
09.02.2016 / 02:22
Petice je dobrá věc, ale je to na prd. Je to jako s antibiotiky. Dokud se užívali s rozmyslem, tak zabírali. Pak se začli předepisovat na kdeco, a světe divse, ty potvůrky se naučili být proti tomu odolný. To samé petice. Když se to sepisuje na kdejaký prd, tak to má taky takovou váhu. Množství sráží cenu. Najdi 200 milionu tun zlata, a můžeš na něm akorát sedět. Tohle ještě nikdo nevyzkoušel. Otevřený dopis, pojďte si zkusit co děláme a pak rozhodujte. A nebojím se toho, že by se nenašlo dost politiků, který by se rádi před foťákama a kamerama prezentovali, jak se nebojí. A ač můžu mít nějaké výhrady vůči prezidentovi, tak ten by se za tuhle myšlenku postavil. Což koneckonců můžu zkusit zjistit.
09.02.2016 / 02:37
Otevrenej dopis nebo petice nebo jak to nazvat, bude uplne stejnej vykrik do tmy jako vesty na zrcatkach. V tomto povolani se musi stat nejaka revoluce :D coz je tezce nerealny.
09.02.2016 / 02:46
Otevřený dopis do periodik typu Blesk, Mladá fronta atd. Televize. Nova, Prima...nemají po čem hrábnout, a tohle je světový unikát. Řidiči kamionů vyzvali své poslance, aby s nimi strávili týden v jejich práci. Kdo nebude chtít bude čelit otázkám typu, proč jste s ním nejel, vy se bojíte?, přijde Vám to nepohodlné? proč si to nechcete vyzkoušet? vy se bojíte práce? Novináři dovedou hodně. A pokud se to podaří rozjet, bude se na to dívat i dost lidí, a volební preference jsou svinstvo.
09.02.2016 / 02:50
Ja byt politikem, tak se bojim sednout s cizim clovekem do kamionu :) ale vem si, ze by ti na to kyvl treba ministr vnitra nebo financi :D kam bys dal ochranku? Sedeli by na posteli? :D
09.02.2016 / 02:58
Poslanec. Néé ministr. To bezpečnostně ani nemůže projít. O zákonech nerozhoduje ministr. Takže toho v boudě nepotřebuji.
09.02.2016 / 03:02
Taky fakt. Ale ted se podivej, kolik lidi zareagovalo na "zakonodarce do kamionu". Bud si myslijou ze je to nesmysl, nebo o zmenach dokazou kecat jen u piva.
09.02.2016 / 03:19
frenk: tak to mě samotnýho dost nemile překvapilo. Čekal jsem odezvy, a že se to začne rozebírat, ale nereaguje na to prakticky nikdo. My jsme páteří průmyslu a obchodu. My máme v ruce takovou sílu, jako nikdo. Pokud tvoříme takovou bandu zabedněnců, tak dobře nám tak. Kde není vůle, není cesta. Když budou stávkovat v jedný pekárně pekaři, tak se doveze chleba z druhý. Ale když si postaví hlavu řidiči, tak smůla. Já se nerad vyjadřuju extra sprostě, ale až tady zase někdo začne nadávat na pracovní podmínky řidičů, tak ho pošlu doprd......
09.02.2016 / 09:37
dami0001: Tak kolego napiš ten dopis a dej ho sem. A když to bude dobře napsaný tak se nás pod to podepíše dost. Všem nám jde asi o pořádný základ a pak plus aby dopravci platili přesčasy atd. Jinak ideál být placen od hodiny plus příplatky a diety tak jak mají být dle zákona. Ale to je můj názor a ten kdo má exekuce tomu to nemusí vyhovovat. Sám jezdím za fix základ plus fix dieta ,jezdím turnusy12dní/9dní. Není to ideál ale nejsem placen od KM a ani z fakturace! To jsem napsal jen abys věděl jak jsem placen a že bych pro změnu byl. Jinak těžko by asi naši zaměstnavatelé pustili poslance s tebou na cestu. Víš jaká by to pro ně byla reklama? A jak by pak ta firma na sebe ukázala!
09.02.2016 / 10:34
Tak to tady pročítám a nestačil se divit.Opravdu si myslíte,že jsme páteří průmyslu? Vyzívat poslance k takové blbosti?Co kdyby to udělali třeba horníci, nebo hasiči atd?Přijde mi to,že tady píšou nedospělí jedinci s inteligencí lehce pod průměrem. Jsme jenom řidiči,je to práce jako každá jiná a dokonce ani ne moc těžká, a to vím o čem píšu. Tuhle situaci mohou vyřešit pouze dva stejně silní partneři a to odbory a zdržení dopravců. Je to běh na dlouhou trať a spousta vyjednávání a vyjednávání. Proto jediná možnost je mít odborovou organizací pracovníků v dopravě a platit měsíční příspěvky,aktivně se podílet na zakládání odborů na pracovišti, podávat návrhy atd.To je jediný možný partner pro naše zastupování. Už probíhá skončete s těmito hloupostmi jako jsou vesty a výzvy a hlavně s tím,že jsme nějakou páteří průmyslu. Je to směšné a nedospělé. Očekával bych výzvu spíše odborovým svazům,tam to chce tlačit,jsou povinni nám ukázat cestu jak dál a jak tuhle situaci řešit
09.02.2016 / 10:43
Omlouvám se za překlepy, ale píšu to z telefonu, děkuji
09.02.2016 / 10:43
Žádný zákonodárce do kamionu nesedne. Ani není proč. Zákony jsou vymyšlený dobře. Kdybyste je znali i dovedli uplatnit, tak si vůbec nestěžujete.
Druhá věc je, že platné zákony jsou často porušovány a kontrolní orgány, které by to měly kontrolovat, neuplatňují důsledně své pravomoci a nesjednávají nápravu.
Pak to musí napravovat až soudy, ale jen pro jednotlivce, kteří se zmohli na žalobu, což je zdrojem nehorázného odírání pracujících lidí nejen v dopravě!
Možná jste mysleli politika, ale ten do kamionu taky nesedne. Má dostatečný příjem, aby neztrácel čas zoufalstvím jiných a staral se hlavně o své štěstí a hlasy pro další volební období. Řidiči často nevolí, takže nejsou PRO ŽÁDNÉHO politika zajímavá skupina.
No a jestli někdo seženete novináře, který je ochoten psát o problémech řidičů jinak, než je dosud prezentováno v médiích, tak mu dejte na mne kontakt. Zajistím mu schůzky s mnoha dalšími řidiči, kteří jsou ochotni dosvědčit i doložit fakta, která veřejnost nezná a hodně by se divila, kdo hlavně a jak ohrožuje jejich bezpečnost na cestách, poškozuje jejich majetky i zdraví a kolik na tom vydělává.
Jen pochybuji, že takového odvážlivce najdete…
Pokud si nechcete bránit svá práva sami, tak jsou podobně nesmyslná témata nejlepším způsobem jak promrhat čas při dlouhých odstávkách na různých parkovištích, který vám nikdo nezaplatí, ač na to máte nárok.
Jestli si vaše názory v tomto vláknu čtou i ti, kteří si za vám nevyplacené peníze stavějí honosné baráky a kupují jachty, tak se jen smějí a těší se, že vás budou moci odírat ještě hodně dlouho (než dostanete rozum).
09.02.2016 / 11:33
Sibr, naprostý souhlas,ale konkrétně k tematu ,máš přece nějaké zkušenosti jak jak opravdu postupovat,navázat kontakty s odbory atd ,řešení soudama je přece až ta poslední věc.Myslím,že jen takové členství v odborech a pravidelný odvod měsíčního příspěvku bude mít psychologický efekt,nehledě na to,že odboráře není možné jen tak propustit za to když přednese zaměstnavateli požadavek na dodržování zákoníku práce a spravedlivé odměňováni.Zaměstnavatel musí vyjednávat s odboráři.
Jaký máš na to názor ?
09.02.2016 / 11:55
Mám s tím zkušenost.
Obrátil jsem se na odbory a následně mi volala jejich právnička z Prahy. Její pojetí nároků řidičů bylo podobné jako mých nadřízených. V závěru rozhovoru jsem se ji musel otázat, jestli je opravdu právnička a dále jsem již komunikoval jen s DAS.
Krom toho jsem byl účasten, když dopravce o cca 50 vozech zrušil „násilím“ odborovou organizaci, kterou tam řidiči založili a OSD s tím nezmohla vůbec nic. Než se rozhoupali k právnické akci, bylo vše v pytli.
Krom toho právní zastupování odbory má ještě další nevýhody oproti DAS. Zatím se OSD asi zajímají hlavně o organizace s velkým počtem řidičů potencionálních členů, ale spíše v rámci vyjednávání s vedením. Pokud by chtěli aktivně vymáhat nároky a práva řidičů i soudní cestou, tak by se situace změnila okamžitě a tisíce řidičů z malých firem by vstoupilo. Bohužel se to neděje. Členem odborů jsem zůstal, protože pokud někdy začnou chtít a budou aktivně zastávat práva svých členů i u menších organizací, tak to má význam.
09.02.2016 / 12:15
Také si myslím že to má význam.Proto navrhuji vyzvat odbory aby nějakou akcí, třeba letákovou a pod,začali aktivně oslovovat řidiče ke vstupu do organizace,dále sepsat a pojmenovat problémy které nás trápí a navrhnout jejich řešení v rámci všech zákonných možnosti.Základem ovšem je mohutná účast v odborové organizací a to je ponejvíce i v zájmu odborů mít co nejvíce členů .Proto je dle mého názoru nejdůležitější vyzvat odbory k aktivitě a náboru nových členů .Myslím si,že jde o nemalou částku peněz která by měla být motivaci pro odborový svaz konečně začít jednat.
09.02.2016 / 13:02
Nic mi do toho není,už jsem z toho kolotoče vyskočil,ale snad mě veřejně neukamenujete,když napíšu svůj názor,možná mi bude stačit jedna,trochu rozvitější věta.
Pokud bude jakákoliv odborová organizace vyvíjet (ne)činnost,která spočívá jenom ve vybírání členských příspěvků a možná uspořádání Mikulášské nebo Vánoční besídky pro děti členů,nepomůže žádná letáková ani jiná akce na získání nových členů.
09.02.2016 / 13:11
Máš pravdu,ale potom mohou na odbory zatlačit členové ,pod pohrůžkou vystoupení z organizace a odbory by přišli o nemalou částku peněz ,takže můj odhad je že radši budou konat než by měli přijít o zdroj nemalých příjmů.
09.02.2016 / 20:17
Driver, souhlas.
Fish,
Až se ti podaří přesvědčit většinu členů, nebo pohnout se stávajícím stavem odborů, dej mi prosím vědět. Budu moc rád, když ti budu moci poblahopřát a poděkovat, mezi prvními.
Bohužel, zatím je pro mne časově reálnější sdílet zkušenosti s ostatními řidiči, kteří chtějí stávající stav zlepšit alespoň pro sebe (tím nemyslím jen různá fóra).
09.02.2016 / 20:53
Myslíš tedy že odborům tato situace vyhovuje?Nechce se mi věřit ,že by se nedalo něco udělat ,ale bohužel nemám ani konexe a ani nápad jak odbory motivovat.Snad jedině nějaká petice ,nebo veřejná výzva v médiích .Pokud je ale většina řidičů přesvědčena ,že to nemá smysl,pak pánbůh s námi .Nemá v tom případě smysl ani o tom diskutovat
09.02.2016 / 21:12
Stále hledáš nějakého ježíška, který ti naděli dárek, který by sis přál. Nebo rodiče, kteří tě ochrání před křivdami okolí. Pokud jsi dospěl, měl bys chápat, co je to politika teoreticky a prakticky.
Pokud něco chceš. Musíš se o to postarat. Demokracie ti to nedá. Dává ti akorát právo obhájit si to u soudu. Nic víc, nic míň. Až si své právo bude ochotno bránit většina lidí, najdou se i politici, kteří si na obhajobě jejich práv začnou honit politické body k volbám. Dokud jich je zanedbatelná menšina, musí se starat sami, nebo v malých skupinách. Není to ideální, ale tak to prostě chodí.
09.02.2016 / 21:43
Takže aby se změnily podmínky v dopravě je potřeba jít k soudu?Nějak ti přestávám rozumět .ACo bych u toho soudu měl říci?Že bych chtěl vyšší základy pro řidiče nákl.vozidel a řidiče autobusů? Nebo jasný a jednotný systém vyplacení mzdy pro prac. V dopravě ,aby bylo vše na lístku že zákona ?No nevím jestli by to někoho že soudců zajímalo ,ale asi by je to pobavilo.Ježíška nehledam a dospělý už nějaký pátek jsem.Pamatují dokonce dobu,kdy odbory stály za lidmi .Ne vše bylo za starého režimu špatně ,bohužel jsme si nechali vše potichu vzít a stali jsme se apatickym stádem ovcí.Jak říká můj kolega,Češi si nezaslouží svobodu,protože pak neví co mají dělat
09.02.2016 / 22:57
Musim souhlasit ze sibrem, co tady pise.
Fish: Si myslis, ze odbory neco zmeni? To mi pripadne naivni a detinske! To si driv sedne politik do kamionu. A to je jak se tady jiste shodnem nerealny. A jestli ti prace ridice pripadne nenarocna, tak nevis co meles. To az si precte nejakej dopravce, tak rekne co by jste chteli, kdyz jak sami rikate: Je to nenarocna prace.
10.02.2016 / 01:50
Politik v kamionu sice nebude, ale začíná se to hýbat. Sice jsem měl / naštěstí čtu vše a pak dělám úsudek / poslat Fische za jeho názor kamsi, ale přešlo mě to. Fisch: já nechci nějak naši práci zveličovat. Dělal jsem na stavbě tesařinu, betonáže, stavěl lešení, takže mi věř, že vím jak práce vypadá. A to nejsem žádný Rambo. 178/75. A pokud ti ta práce přijde lehká, tak to než jsi začal jezdit, tak si lopatkou na uhlí kopal v somálský poušti studny. Jinak si to neumím vysvětlit. Ty rozhodně nebudeš dělat sběrák s plachtou, a pod to se klidně podepíšu. A neodsuzuj názory jiných, a nepiš něco o nedospělých a dětinských / nejsme tu blbci, ve volném překladu to znamená blbé a idiotské /. A o tom, že je kamionová přeprava páteří ekonomiky, se nebudu dohadovat ani minutu. Zastav to na týden. A to jsem hodně přepísknul. Počítám, že den se toho nikdo bát nebude. Druhý den začnou docházet potraviny v supermarketech, taky se zastaví takřka celá průmyslová výroba, nebude z čeho vyrábět a hlavně kam to expedovat. Dnes už neexistují skladové prostory. Jídlo si budeš moct jít nějak koupit do velkoskladu / třeba Modletice /. Třetí den, budou lidi bez práce, bez jídla a dalších věcí, a už bude docházet palivo na čerpačkách. A řidič kamionu, bude v něm klidně sedět, svoji zásobu jídla na 14 dní, v nádržích 1000 litrů nafty a tiše se smát. Hitler neprohrál válu s ruskem, kvůli tomu, že by rusové byli silnější, ale kvůli LOGISTICE. Zásobování je základem všeho, bez toho je všechno k ničemu. My se tady snažíme aspoň něco dělat. Ale jsem rád, že jsi se zapojil, každá duše dobrá. To víš, pokud budu někoho kontaktovat, a řeknu, a já vím ještě o dalších dvou řidičích, tak se mi každý vysměje. Čím víc lidí se zapojí, tím lépe. Nerad používám cizí přirovnání, vymyslel jsem dost vlastních ale tohle na to sedí: každá válka začala prvním výstřelem. Tak na tohle forum, a do téhle debaty zapoj co nejvíc svých kolegů.
frenk: nerozčiluj se. Lidi chtějí žrát, a když Tě klepne.......:-) Budou hlady.
10.02.2016 / 02:13
Se nerozciluju :-) jen ten clovek nevi co pise.. A s tou pateri ekonomiky ti musim dat zapravdu. Jiste hodne kolegu si vpomene na stavku ve spanelsku. Myslim, ze to byl rok 2008. A jak pises, nemeli zbozi v obchodech. Uz druhej den bylo vykoupeno. Nebyl benzin. Pak at mi nekdo rika, ze doprava neni pateri ekonomiky.
10.02.2016 / 02:31
frenk: on v tomhle opravdu nemá jasno. Támhle v Praze zajebaný zlodějský taxikáři zablokujou magistrálu. A světe div se. Policie se tam prochází jak po parkovišti, a reguluje dopravu. Tam mělo vlítnout padesát odtahovek, všechno na účet odtahovaného, on je překážka a jedem. A to by se to najednou hýblo.
Já mám kluci dobrého zaměstnavatele, ale jestli se to má někam pohnout, tak plkáním po forech to fakt nebude. To můžu desetkrát denně psát, že chci pětky prsa, a nebudou z toho ani jedničky kdybych se zbláznil:-)
10.02.2016 / 03:20
Tak kdyz se to ma nekam pohnout, tak nejakej dalsi navrh? Politik neklapne...
10.02.2016 / 09:21
Fish
Zřejmě jsi načetl rozsudek na 9 a 10 stránce zde:
http://kamionaci.com/?forum=1003
On ten celý problém bohužel začíná u mnoha řidičů, kteří vůbec nevědí, na co mají ze zákona nárok. Tedy žádný měsíční plat a diety. Ale zaplacenou každou hodinu strávenou v kamionu, plus příplatky za přesčasy, noční… a kompletní cestovní náhrady včetně diet. Když si podle zákona SPRÁVNĚ spočítáš, kolik bys měl dostat výplatu, tak budeš spokojený bez změn zákonů.
No a když si ještě dle zákonů představíš jaké máš mít pracovní podmínky, tak bys byl spokojen určitě ještě více. Jenže bohužel stále převládá mezi řidiči dojem, že když se dnes děje co se děje, tak je to dle zákonů. NENÍ a když si dáš žalobu a doložíš své nároky, tak ti soud přizná doplacení veškerých nevyplacených peněz zpětně 3 roky, včetně úroků. To se ti pak obrátí rohlík a přestaneš si myslet, že zákony jsou pro řidiče špatné… JEN JE NUTNÉ NEPODLÉHAT ZVRÁCENÝM IDEOLOGOÍM DAPRAVCŮ A ČESMADU I SDRUŽENÍ ŘIDIČŮ, KTEŘÍ MAJÍ MÍSTO MOZKU AETR.