VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
STANDEFORD CAFÉ
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM

Týdenní doba odpočinku

Týdenní doba odpočinku

Zdravim chlapy, mám dotaz co se týče týdenní doby odpočinku :). Jelikož jsem placenej od kilometru tak spíš honim kilometry ale ty pauzy me brzdi ale to je zas vec jina. Mám již digitální tachograf tak ten se moc oblbovat neda tak jako třeba kotoučky, magnet nepoužívam pač jeho použiti pomalu ale jistě vede převodovku do záhuby, ale to taky je věc mimo téma. Standartní, aetrem daná tydení doba odpočinku je 45h, tuto 45h pauzu lze i zkráti na 24h, s tím že se do konce 3tiho týdne musí nahradit scházející hodiny. To je vec známá. Uvedu zde nyní příklad: Po skončení tydenní doby odpočinku, po 45h zahajuji 1.výkon - a tj. v pondělí, poslední výkon mi vyjde na sobotu a končí mi ve 20:00, od této hodiny mám na tachografu přeplou postýlku a točím pauzu, ale v úmyslu mám točit zkrácenou pauzu, tzn. 24h pauzy tato pauza mi končí ve 20:00h v neděli. - Ted mě zajímá můžu po této zkrácené pauze v tu neděli ve 20:00h znovu zahajit novy pracovní tyden, zahajit novy vykon? Nebo musím počkat až se z tachografu odečtou vyjeté hodiny z předchozího týdne a čekat tak do 2:00h ranních než se hodiny odečtou ? Jak je to, jakou v tom máte praxi ?

Zakladatel: PetrFort 

Jose 68
10.06.2012 / 09:20
Ahoj.Záleží taky na tom kolik máš odjeto v tom uplynulém týdnu hodin. Pokud by ti tou jízdou přesáhlo 90 hodin za 2 týdny tak musíš počkat až se ti nejdříve odečte předchozí týden.Navíc podle mne nemá cenu začínat v neděli,o to dřív budeš muset skončit na konci týdne takže je to jedno.U nás se vyjíždí vždy až v pondělí ráno.

PetrFort
10.06.2012 / 12:13
Jasně ty hodiny to je samozřejmost, přes aetr vlak nejede a ani nepojede, ale kolikrat se mi stalo že fakt ten kšeft hořel a musel jsem jet i v neděli, resp. v pondělí rano hned potom co se odečetli hodiny z tachografu. Mě jen zajimalo to když udělam tu pauzu 24h, tak jsem myslel že je rozhodující to že ta pauza bude zapsaná na kartě a že ty hodiny co pčíta tachograf me zajimat nemusi... ale zatim jsem to tak neudelal, pač jsem si tím nebyl jistej :).

Jose 68
10.06.2012 / 14:20
Pokud uděláš 24 a máš ještě volné hodiny do 90 tak jet můžeš.

peky j
17.07.2012 / 10:53
Suhlasím s ostatnými , ale rátaj s tým že tie 2 hod. v nedelu sa Ti ratajú ešte do toho týždňa . Lebo prac. týždeň začína v pondelok 00.00 a končí 24.00 v nedeľu

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp