03.05.2016 / 12:30
Pojistka na "blbost"
Zdravím všechny diskutující. V poslední době jsem měl období třech měsíců, kdy se mi podařilo udělat několik blbostí, které zde snad ani nebudu rozepisovat, protože by jste si mysleli, že jsem zralý do důchodu, v lepších případech na pobyt v psychiatrické léčebně, nebo pro schlovívavé zpět do autoškoly. Ale k věci. Ani jedna blbost, které jsem se dopustil, nemohla být uplatněna na pojistku "Za škody způsobené zaměstnavateli". A proč jsem vlákno založil? Zajímá mě, zda dokázal někdo uplatnit plnění na pojišťovně za nějakou "blbost", která se mu podařila udělat, a prosím, zda by mohl tu "blbost" specifikovat. Mimochodem jsem se domluvil se zaměstnavatelem, že pojistku zruším, a že ji nebude požadovat. Pojišťovny si za desetiletí vytvořily statistiku rizika a věci, které se mohou přihodit v pojistných podmínkách vyloučili. Tak zůstala jistota, že budou dostávat pojistné a nebudou muset plnit. Prosím o vaše příspěvky.
03.05.2016 / 21:05
Toto je výhradně věcí:
1) Smluvních podmínek (jaká rizika jsou kryta)
2) Postupu spolupráce s pojišťovnou (zda po pojistné události dělá viník to co má)
3) Ochoty nechat si srát na hlavu (nebránit se, když pojišťovna zamítne)
Osobně jsem se nikdy nesetkal s tím, že by pojišťovna toto neplnila.
Bohužel většina řidičů si uzavře "nějakou" pojistku a pak se např. diví, že se nevztahuje "na škody způsobené zaměstnavateli při řízení služebního vozidla"... Ha..ha... Ono jaxi v první řadě je nutné mít pojistku odpovědnosti pro řidiče z povolání...atd...atd..
03.05.2016 / 22:46
Taky jsem se dopustil jedné pí.... bez problému vše bylo pojištovnou pokryto ale rozebírat nebudu co jsem proved byl bych za totálního trotla :-)
04.05.2016 / 07:16
Stana: klidne nam to napis :-) my se smat nebudem :-)
04.05.2016 / 19:54
Majar: Jasně už ted vidím jak se budeš tlemit :-) Neříkej že jsi nic nesejmul? To vybal :-)
04.05.2016 / 20:00
Stana - zatim nee, ja nastupuji az 1.6. Ale jesterkou jsem parkrat nekam narval nerikam ze ne :-) ale ja bych se nesmal, :-) truck si otocil ba bok ? :-)
04.05.2016 / 20:11
Jinak, uz to vidim az to nekde orvu :D :D pojistky uz mam :D jsem zvedavej, co budou delat na cesky pojistovne, az jim budu porad volat :D :D :D " zase vy, tak co to je dnes " :D
06.05.2016 / 17:29
Ne,neotočil jsem nic na bok jen jsem zapoměl na sloupek před sebou a rozjel se škoda 40 000 Napích jsem spojler se světlem a to docela dost
06.05.2016 / 17:32
To se nebudu smat. Ale vis jak, stane se :-)
06.05.2016 / 17:47
Já o tom sloupku věděl,zaběhl jsem koupit do obchodu jídlo dal jsem do úst rohlík a naládoval kvalt,ty vole to byla jeba a už jsem měl po chuti,hned jsem si vzpoměl na sloupek
06.05.2016 / 18:07
To verim :-)
07.05.2016 / 21:48
"Kdo nic nedělá,nic nezkazí"... :-)
Podobný "karambol" asi někdy potkal většinu z nás-trefit místo sloupku kočár s "miniřváčem",mohlo být hůře..
Záležitost zcela jistě nepříjemná,ale stanou se horší..... :-)
A klobouk dolů-rohlíček za 40 kolíků musel být obzvláště vypečený......:-)
09.05.2016 / 21:49
Já to věděl že to nemám psát Majar máš to spočítaný :-) Ted pojistku nemám a klepu se abych něco neposral. Firma mě přemluvila abych ji zrušil že mi udělají svou a půl mě budou platit tak já odjel na cesty a od té doby mi ji nikdo neudělal a to jsem jim pořád volal a lezl do kanclu aby mi ji udělali a to bylo slibů a stále hovno jsou tam děsně líný hovada...
01.09.2019 / 09:36
Mám dotaz nastupuji do nové práce a chcou ať donesu pojistku na blbost + doklad o zaplacení a ten doklad mám vzít kde když to platím přes účet? Mám jim dát výpis z účtu?
01.09.2019 / 22:38
apolo99 žádný výpis z účtu jim nedávej, stačí zavolat na pojišťovnu, že potřebuješ potvrzení o úhradě pojistky pro zaměstnavatele a oni ti jej pošlou. Některá pojišťovna to zašle rovnou zaměstnavateli přes datovou schránku. Jde o to se domluvit :-)
02.09.2019 / 17:16
apolo, můžeš si (většinou) v bankovnictví vytisknout doklad v pdf jen o jedné transakci, nemusíš celý výpis. Ale potvrdit razítkem to musí stejně v bance.
03.09.2019 / 17:01
Zaměstnavatel může požadovat cokoliv, ovšem žádné právo, nebo nárok na to nemá.
Tím chci jen říct, že normálně nějaká kopie dokladu z bankovnictví stačí.
Pokud někdo požaduje striktně razítko a bůhví jaké důkazy, tak je dobré se zamyslet proč to dělá a zda tam lézt. Může to být příznak hluboké psychycké nemoci, která se může časem projevit různě...
Nebo prostě jen hluboká touha buzerovat každého kdo se o práci zajímá a zkoušet jeho hranice. Ty se budou časem asi posouvat ještě dále a nezastaví se, dokud se řidič nezastřelí.
Případně to svědčí o snaze vydělávat na drobných údajných škodách, které se budou házet na řidiče...
Vždyť pojistka na blbost hradí jen 4,5 násobek platu. Takže nejde o žádnou závratnou sumu.
Pokud je někdo na takové dokládání příliž důsledný, tak bych se mu raději vyhnul a šel jinam.
V každém případě, žadné razítko, ani jiný důkaz o pojistce nezajistí, že ji řidič za týden nezruší.
Takže inteligence takového požadavku je dost nízká. Opět náznk, zvýšit pozornost a poohlédnout se jinde.
Není nic horšího, než pracovat pro neinteligentního debila, co si rád pomůže, kde může...
04.09.2019 / 14:03
Já trefil v Belgii na šoustce pozičku svítí ale praskla prostřední bočňi výplň ale to se zalepi.Jinak stojí 750 to by ani pojistka nekryla ????
04.09.2019 / 14:04
Já trefil v Belgii na šoustce pozičku svítí ale praskla prostřední bočňi výplň ale to se zalepi.Jinak stojí 750 to by ani pojistka nekryla ????
05.09.2019 / 08:31
Když zámečník zlomí vrták. Je to škoda kterou způsobil zaměstnanec? Není vše škoda. Jsou taky běžně škody z provozu.
05.09.2019 / 12:29
Oprava, mělo být napsáno:
„Není vše škoda způsobená někým někomu. Jsou taky běžné škody z provozu.“