VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Kammersteiner Land Süd
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
29.12.2016 / 11:31

Tip na solidní firmu

Tip na solidní firmu

Zdravím kolegy, jezdím celkově už 12 let, většinou solo po ČR, na návěsu párkrát. ŘP mám CE, platná profesní způsobilost, karta do TCHG. V současné době jsem zaměstnaný. O změně uvažuju protože chci na návěs a u nás to bohužel nejde,snažím se o to už delší dobu ale je plno. Je to škoda protože pokud jde o finance tak si vážně stěžovat nemůžu(vše oficiálně, příplatky dle zákona), nař. 561 se dodržuje, každý den doma a mám to 8km od baráku. Bohužel je taková komplikace že mám určité dietní omezení, takže být třeba 14 dní mimo ČR je poměrně komplikované.

Proto se chci touto cestou zeptat na tipy na solidní firmy, které jezdí vnitro např. řetězce LIDL, Kaufland atd. Ideální práce by byla týden jízda týden volno(to bych s dietou zvládnul), vím, že na těch řetězcích to někdy tak je že se točí 2 řidiči na autě. Základní požadavek je aby dopravce platil na pásku celou mzdu a žádné bokovky. Nehodlám dělat za min. mzdu. a dodržovalo se nař. 561 a nejezdilo se s vraky

Pár firem jsem oslovil ale ztroskotá to na financích většinou. Jsem z Jižních Čech, vím že od nás jezdí Kaufland Nicotrans, bohužel tam jsem dělal a dost špatná zkušenost.

Vím, že to není jednoduché, ale přesto díky za případné tipy

Zakladatel: Michal82 

Michal82
29.12.2016 / 13:57
....čistá mzda 25.000

sibrsibr
07.01.2017 / 06:15
Kdyby taková firma existovala, ti nejchytřejší by se tam nacpali a měla by dostatek zájemců i na další období ve frontě. Určitě by takovou firmu nezajímaly kecy o nedostatku řidičů. Pokud by takových firem existovalo dostatek, ani by žádný nedostatek řidičů nebyl, protože by se k tomuto řemeslu vrátila většina těch, kteří dříve utekli, aby si nezkazili zdraví a zůstali slušnými lidmi s přiměřeným výdělkem a reálnou možností zajistit rodinu.
Ovšem hlupáci s exekucemi za volantem s minimální mzdou způsobili, že takové firmy v ČR neexistují.
A pokud státní kontrolní orgány nezačnou pracovat efektivně a plnit svoji funkci (zajistit, aby se obcházení zákonů nevyplácelo), tak podobné firmy nemají na našem trhu šanci uspět v konkurenci těch firem, které zákony obcházejí.

LKW11
07.01.2017 / 11:42
v ČR to je utopie, dopravci řidiče ždímou na maximum a platí jim jen minimum, jen to co musí a najdou se i takové firmy, které řidiče okradou i o to málo, co jim podle zákona náleží. Proto je lepší jít dělat mimo ČR, v dosahu pár km od hranic je dost firem, které hledají řidiče a není problém jezdit na víkendy domů.

sibrsibr
07.01.2017 / 14:15
LKW, souhlasím, ale píšeš jen půl pravdy.
1)¨není to vinou jen dopravců.
2) není pravda, že by řidičům dle zákona náleželo málo.
Právě proto, že řidiči vůbec nevědí, kolik jim ze zákona náleží a vůbec si neumí spočítat řádnou mzdu a cestovní náhrady, tak jsou ochotni pracovat za ty drobné, které jim firmy nabídnou. Nelze se Pak divit, že firmy tyhle pitomce odírají co nejvíce a naoko přehlížejí, že jim tihle zoufalci ukradou trochu nafty.
No a pak má svůj díl viny na tomhle stavu ještě stát, který nezajišťuje, aby státní kontrolní orgány účinně postihovaly firmy, které porušují mzdové zákony. Pro dopravce je pak levnější riskovat občasný postih za poručování zákonů, než vyplácet mzdy řádně dle zákonů, včetně odvodů.
Jednoduchý příklad z MKD:
Pracovní doba za den cca 13 hodin x hodinová mzda + příplatky + stravné + sprchy, parkovné, ubytování…
A teď se zamysli, jestli dostáváš vše, na co máš dle zákona nárok…?
Zřejmě ne. A pokud si myslíš, že ano, neumíš si to správně spočítat.
Žádná firma v MKD, ani VKD dnes již totiž nevyplácí mzdy dle platných zákonů.
A řidiči?
Ti mluví jen o čistém příjmu, kde vůbec není jasné, co je čistá a hrubá mzda, příplatky a co cestovní náhrady.
Prostě tupci za volanty...

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp