VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Kraichgau - Sud (Sinsheim)
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
13.03.2017 / 12:27

Dvouposádka a doba jízdy

Dvouposádka a doba jízdy

Zdravím, AETR nastudován mám, ale chci se zeptat, jak to funguje v praxi? Doba jízdy ve dvou řidičích, přestávky.. zhruba tak kdo s tím má praxi a mohl by se podělit pls.

Zakladatel: terezkaa02 

terezkaa02
13.03.2017 / 14:48
Maximální týdenní doba řízení = maximální týdenní doba výkonu zaměstnance nebo je to jinak?

wenca
13.03.2017 / 17:03
Nastudováno moc nemáš :) Týdenní doba řízení je pouze a jenom jízda. Výkon je celková odpracovaná doba. Tzn řízení, vykládky, nakládky, čekaní, kafe na pumpě... prostě všechno mezi denními odpočinky.

Podívej se tady ( úplně dole je celkem přehledná tabulka) nebo hledej na googlu.

http://www.kroman.cz/blog/index.php?/archives/12-PREHLEDNA-TABULKA-AETR.html

D/r/iver
13.03.2017 / 21:39
wenca
Myslím,že ten odkaz nebyl vybraný zrovna nejlíp.Už to,že to má nadpis AETR,je špatně a celkově to je slátanina,něco z AETR a něco z NEP 561/2006...Pokud se chce nějkdo vyhnout mastné pokutě,tímto by se rozhodně řídit neměl..

wenca
14.03.2017 / 14:22
Ve dvojce jsem nikdy nejezdil, ale jako základ k pochopení mi to přišlo dobrý. Šlo hlavně o tu tabulku.
Stejně, jestli začíná tak půjde k někomu zkušenému a v praxi se to učí nejlíp.
Je vidět, že profesáky jsou celkem marný, když se tady musí ptát na úplně základní věci :/

D/r/iver
14.03.2017 / 18:46
wenca
Tak pro začátečníka je to absolutně nevhodné,je tam popsané spousta nesmyslů,plantá tam dohromady nákladní a osobní dopravu,uvádí jízdu za TÝDEN,což je něco jiného,než 6 po sobě následujících 24h úseků,dělenou 45min pauzu píše,že musí být udělaná do 4,5h,což taky není úplně pravdy,ukrátil by ses o 45 min jízdy,což by chlebodárce asi nelibě nesl a ta tabulka je taky ku hovnu,když ve dvojce píše nebo ukazuje,že po 4,h jízdy je 45 min pauza.Je to tam sice malým písmem vysvětlené,že tím se dostaneš na 32h celkového ,,výkonu",ale pokud si to kdosi nevšimne,má zaděláno na průser velkého rozsahu,hodnocený 4 místnou cifrou v €..
A s tím profesákem,to ti podepíšu kdykoliv.Jenomže pokud ho někdo dělá stylem,že instruktorovi na kapotě osobáku podepíše asi 10 papírů,není se čemu divit...
Tak at se daří a takových potkáš co nejmín..

D/r/iver
14.03.2017 / 18:48
Pardon,mělo být po 4,5h jízdy,aby mě zase někdo nechytal za slovíčko..

D/r/iver
14.03.2017 / 18:52
Ale jelikož je tam tachosped.pl,je to jasné...A jenom tak mimochodem,co si asi tak představuje pod 1.ní??

MarekN
15.06.2017 / 20:06
Cau,chtel sem se zeptat,mam uz 5 let v hlave od te doby,co jsem poprve ridil ve dvojku asi 1 tyden,ze mezi rizenim se dela 45 minut pauza. Priklad,jedu 4,5 hodiny,stridacka,kolega jede 4,5 hodiny a pak pauza 45 minut. Kamos jezdi ve dvojku se svoji a prej se muze porad durch,ze pauzu dela ten druhej,kdyz sedi. Pak jsem to fakt vsude hledal a nemuzu to nikde najit,pritom se mi zda,ze jsem to nekde cetl pred tim a aji mi to nekdo rikal. A kdyz to jednou prectu a zapamtuju si to,tak uz to pak nectu a vim to. Ale asi to teda vypada,ze se zvlast pauza delat nemusi a jede se v kuse. Mam teda za to,ze ta pauza ma logiku,protoze tam pauza jina neni a to,ze sedi druhej na sedadle,tak je jina cinnost a ne pauza. Samozrejme selskym rozumem pochopi kazdej,ze to jde zkombinovat s pauzou,protoze se muzu v klidu najist a jiny veci,ale kdyz to zkombinuju s tim slovickarenim ze zakona,tak prakticky pauzu nemam zadnou. V jine cinnosti bych jist nemel,to neni moje oficialni pauza na jidlo a na toaletu,na kterou mam z moralniho hlediska taky urcite pravo podle zakona.

MarekN
15.06.2017 / 20:08
Otazka samozrejme zni. Dela se ve dvojku pauza 45 minut nebo muzu opravdu odjet s kolegou 18,prodlouzene 20 hodin denne bez pauzy,aniz bych dostal pokutu ?
Kdo to vi presne,ale opravdu presne,prosim odpovezte. Kdo si jen mysli,prosim neodpovidejte,ja si to totiz taky jen myslim,chci to uz vedet presne.

JohnyR
15.06.2017 / 22:58
Jezdíme ve dvojici tímto stylem. Já začnu 4,5. Odjedu cca 4-4,5hodiny. S kolegou prohodíme karty a já jdu ihned na sedadlo odpočívat. No a kolega si odjede taky svoji 4,5 no a opět změna karty a jedu opět já. Žádná pauza. Při kontrole nebyl nikdy problém a na firemním školení bylo řečeno že policajti tolerují z těch 4,5 hodiny co sem jako spolujezdec tak jako pauzu 45minut. Zatím žádná pokuta, takže je to nejspíš pravda.

Loner
16.06.2017 / 11:34
interpretace Evropské komise dovoluje započítat do období přestávek v osádkové jízdě prvních 45 minut pohotovosti řidiče - spolujezdce;
dùvod: 20 hod. řízení + 4x45min min. přestávka + 9 hod. denní odpočinek = 32 hod., což přesahuje dobu 30 hod. – proto přestávka v režimu nemá být požadována.
jezdíme s kolegou stejně, jako psal JohnyR a taktéž žádný konflikt s kontrolními chrousty :)

(-deaktivovaný profil-)
15.09.2017 / 07:10
a)nám dali v u firmy papír že prej maximálně 30 hodin kdy max. jízda 9+9 tedy 18.(Německa firma) takže čas na pauzu je těch 4x45 a při zkráceném odpočinku i 2h na nakládku.
b)žena říkala, že pausa je čas kdy mohu dělat cokoliv se mi zlíbí a není to spojené s činností řidiče.( na sedadle spolujezdce třeba nemůžu kadit,sprchovat se, procházet se, takže to nemůžu brát jako pauzu)
c)někde jsem četl, že pausu musím dělat 45min. nejpozději po 4,5 hod. jízdy nebo 6hod. výkonu.
opravte mě prosím jestli se v některém z bodu pletu....
jelikož mám utkvělou představu že se nepletu, jezdíme se ženou tímhle způsobem.
1)když máme čas tak 4,5 hod jízda první řidič pausa 45min 4,5 hod druhý řidič pausa 45min a zase znovu.
2)když nás honí čas tak 3 hod první řidič 3 hod druhý 45min pausa zase znovu.takhle ušetříme jednu pauzu a neporusujeme žádný předpis.
Asi bych se mohl vysrát jezdit 18 hodin v kuse, to je tak dobře na křečové žily, hemeroidy a zničené záda a žaludek....to bych šel raději jezdit sám a dělat pausy....

Hacker
15.09.2017 / 21:46
Ve 2 se žádné 45 minutové pauzy nedělají,tedy pokud nechcete.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 01:33
hacker takže chceš říct, že nějaký úředník dovolí aby jakýkoliv člověk byl v práci 18 hodin bez přerušení a jakékoliv přestávky?? to se mi zdá jako přitažené za vlasy!!! nebudu se s tebou hádat protože ve dvojce nejezdím zas tak dlouho, ale .....

mateo
17.09.2017 / 04:10
A ja myslel,ze jsi ten nejchytrejsi s tvoji starou.Kolik toho uz mas odjeto,jak jsi u stare fa planoval cesty atd.Ty jsi tekczek pekne uzvaneny dementik,co.?Ted nastava otazka,kdo teda z nas suruje ty hajzly.Ja myslim ze jsi to ty,zase jsi se do toho pekne zamotal,co?Tak to pekne dosuruj ty umelce a brz si promyslet,cim nas tady zase budes oblbovat

wecker
17.09.2017 / 06:50
hacker má pravdu. Ve dvojce se bere jako pauza to že řidič "odpočívá" na sedadle spolujezdce. Je na těch lidech jestli si chtějí oddáchnout a najíst se nebo ne.

kolomaznik (-neregistrovaný-)
17.09.2017 / 07:27
vážně.. jak si můžu oddachnout když auto je v pohybu. Spát na lehátku je blbost. Projit se nedá, najíst jen z obtížemi. tak vcem je jízda ve dvojice tak dobrá. Jo jasně.. na problémy s autem (defekt) hm jenže co mám 3krat defekt do roka. Tak si poradím.. Pak tu je pomoc neboli navigovani k rampě či zacouvat mezi auta.. zase nesmysl mnohem rychlejší je couvat bez pomoci a když si nejsem jistej no co tak vylezu a mrknu na situaci a klidne 5krat..Pak tu je komunikace za jizdy.. hm prvni 4 dny budem kecat o všem ale následující dny to. pomalu uhasne a bude se blížit ponorka. Dále.. slyšel jsem že pokud polizei vidí dvojku v aute tak je nekontroluji tak často.. hm k tomu neni co dodat prostě picovina.

Jediné co je akceptovatelné pro jizdu ve dvojce je mit za parťáka ženu Milf, blond, 40let,hubenou,která je na mladý kluky. Ne moc ukecanou ani zas mlčenlivou... no což v mém případě se to nikdy nestane.

wecker
17.09.2017 / 07:53
Při jízdě musíš sedět na sedadle. Ne spát na posteli. Takovej je zákon. Chápu že dvojka je uchylárna. Ale jako nováček sem rád, že si mě někdo vezme na tyden, 14 dní do dvojky, a řekne a ukáže alespon základy.

kolomaznik (-neregistrovaný-)
17.09.2017 / 08:07
Vim že musíš sedět na sedadle.. jo zacvik ve dvojce je něco jiného ikdyz v mém případě si mě nikdo nevzal na zaručeni do dvojky. Dopadlo to tak že jsem vyjel sám prvni štreku. Docela dobrý po silnici..ale obavy jsem měl z couvani což se následující den potvrdilo.. chtěl jsem to po tydnu vzdát prostě srat na to ale nějak sem nemohl přestat jezdit a bavilo mě učit se novým věcem.. největší lahůdka byla když v noci jsem měl odjeto prvni 4.24hod a hledal jsem volný místo. To samozřejmě bylo ale v zadu staly auta a tak jsme musel na vyjezd a couvat do toho volného místa.. Tlačil mě čas, tma jak v prdeli kdy jsem pořádně neviděl kde mi končí návěs a musel jsem jednat. Nic jsem nepoškodil ale stres první 2 měsíce jak kráva. Následně to bylo lepší a lepší.. klid, už potom jsem si užíval jizdu, okolí, ženský.. pěkně situace.. ale i začátky jsou dobré.

wecker
17.09.2017 / 08:16
Mě když u jedné nejmenované velké firmy z vychodních čech řekli že zaučovnání ve dvojce je i na pul roku tak sem se zhrozil :D

No jdu do menší firmy, a pokud budou kluci ochotní tak to semnou prvních 14 dní přežijou. A šef aspon bude mít lepší spaní, že ten kamčák dovezu do cíle a ne do škarpy.

Hacker
17.09.2017 / 10:33
Tekczek takže chci říct že nějaký úředník dovolí aby byl v práci bez přerušení dokonce né 18 hodin ale 21 a to každý den až do víkendové pauzy. Ve dvojce múže každý taky jet 10 jízdu a můžeš mi vysvětlit kdyby jste po každé 4.5 hodinové jízdě dělali 45 minut pauzu jak byste si oba vyjeli 10 a to tak abyste se vlezli do výkonu? Dvojka jede bez pauz a jak napsal Wecker,spolujezdci se jako pauza počítá doba co sedí vedle tebe. Dokonce jsem se nesetkal s tím že by mě zastavil policajt,všiml si že druhý šofér spí na lůžku a že by nás za to sejmul. Je logické že budou šoféři víc odpočatí když se po každé jízdě vyspí než když budou na sedačkách oba sedět 21 hodin. Určitě sis všiml že na parking přiletí dvojkaři,vyběhnou ven,hodí chcanec,prohodí sebe i karty a za 5 minut letí dál. Stačilo se podívat do 561 a najít si režim 2 řidičů a né tu napsat blbost. Jinak tam tuším je ze zákona nějaká pauza na oběd po určitých hodinách,ta je tuším podle zákoníku práce ale to já už si přesně nepamatuju,protože tak léta nejezdím ve 2 a tudíš mě to nemusí zajímat. Takže pauzy ve 2 žádné mimo ten oběd být nemusí..

Hacker
17.09.2017 / 10:44
Ještě jedna věc kdybys nevěděl, ve 2 je denní odpočinek jen 9 hodin každý den,nemusíte 11. Můžete i třeba 15 ale to je vaše věc,počítá se 9.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 12:42
2 hacker jakou blbost jsem tu napsal? to že mě nenutí nikdo jezdit víc jak 18 hodin jízdy za den?? no asi jsem u dobré firmy a nebo jsou streky navržené tak že to jde stíhat. a to že ve firmě kde dělám nechávají řidičům raději 11hodin odpočinek než je hnát nevyspale po 9 hodinách je taky hola realita. Kvůli tomu jak mě naučili tady jezdit tak se divím tady na fóru, že to jde i jinak, dle mého hůř(prej jezdit bez paus) a pobavil jsi velice, mrcis tady že si mám přečíst předpisy než se tu budu blbě ptát a pak sám napíšeš, že existuje nějaký zákoník práce který říká o pausach na oběd, ale že to nevíš....
ty mi pripadas jak nějaký dopravce který nechce aby řidiči vedeli, že jsou i firmy u kterých se knim chovají jak k lidem.
2mateho s tebou diskutovat nemá cenu, jediný příspěvek tady na fóru neni kdy by jsi se snažil někomu pomoct nebo neco vysvetlit. jedeš jenom sračky, zasiras vlákna a kam se příšerek ty nebo tvoje podrztasky tak to stojí za ouno.
jo umivam hajzly, v americkým supermarketu protože mi na pracáku nechtěli zaplatit psychotesty a tak aspoň píšu tady na fóru. tak se cítím jako velký trucker. aby nikdo nepoznal že jsem skladník uklízeč tak tady prispevek co příspěvek lidí urazim protože jen tak si nikdo nevšimne kdo skutečně jsem.to pro Vás buřti!

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 12:58
2wecker můžu potvrdit slova kolomazniku, přesně jako on jsem začínal i já, první dny stresy už jenom odplachtovat a s každým km navíc k rampě stres opadával. já jsem předtím najel hodně km se solem takže nebyl zas takový šok. ale umím si představit, že s čerstvým řidičském bez praxe na solu bude asi lepší si ty začátky odjet ve dvou...jeden Němec mi na rampě řekl nic se neboj za půl roku se naučíš couvat na každou rampu, tím asi chtěly říct u té z velké u firmy a,žení může být klidně i rok.

Hacker
17.09.2017 / 13:05
Tekczek dovol aby citoval tu blbost co jsi napsal - hacker takže chceš říct, že nějaký úředník dovolí aby jakýkoliv člověk byl v práci 18 hodin bez přerušení a jakékoliv přestávky?? to se mi zdá jako přitažené za vlasy!!! nebudu se s tebou hádat protože ve dvojce nejezdím zas tak dlouho, ale .....
Za další napsal jsem to o tom zákoníku práce protože vím že tam nějaká pauza na oběd být musí nebo měla by a zároveň jsem napsal že to nevím přesně protože ve 2 už x let nejezdím,tudíž mě to nezajímá a nepotřebuji to vědět. Nezdálo se ti že se ve 2 jezdí bez pauz tak sis to měl najít ve vyhlášce když mi nevěříš a mohli jsme si ušetřit čas zbytečnou debatou. Pokud jezdíš ve 2 denně 10 hodin,děláš 45min. pauzy a 11 denní pauzy tak je to tvojre věc a mě je to víš kde? Já ti jen napsal že pauzy se nedělají pokud nechceš. Za další děkuji žes mě pasoval na dopravce,teď jsem trochu vyrostl ale tím já nikdy nebudu. Jsem řidič,vím jak mám jezdit a jsem ve firmě kde mě taky nikdo k ničemu nenutí a věz že jediná komunikace za celý týden s dispečerem je ta že mi jen pošle práci a já si s ním jen domluvím okna. Jinak se o mě nikdo nezajímá kdy tam budu,kde jsem atd. Dokonce ani nepíšu sms jsem naložen,složen a další. Takže totální svoboda. Když zkracuji pauzy na 9 hodin tak jen proto že si umím spočítat jak mám jet abych byl v pátek krásně doma.

Hacker
17.09.2017 / 13:16
Někdo se tu ptal jak to funguje ve dvou tak jsem napsal kolik je výkon a kolik a jak se jezdí podle vyhlášky. Ty tady napíšeš že se ti to nezdá protože ty tak nejezdíš tak sis to měl ověřit a napsat ano,toto vyhláška 561 povoluje ale já jezdím 2 dvou jako v jednom což vyhláška nezakazuje a je to tvoje +,jen nenajedeš jako ti co jezdí do plna. Pokud máš za to dokonce víc peněz než letci,zase tvoje +. Pokud tazatel zjišťuje jaké se dělají pauzy atd tak napíšu to o čem jsem přesvědčený že vím. A že si v zpomenu na nějakou obědovou pauzu kterou nevím přesně protože tuhle informaci znát NEPOTŘEBUJI tak si to dotyčný může vyhledat na netu. Až zase začnu jezdit ve 2 (to jsem napsal blbost) tak se náležitě vyškolím.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 14:01
2hacker jak jsem ti již odpovídal nemyslím si, že letci nájezdu víc protože ušetří 1.5 na pause.ale jezdím ve dvojce krátce takže nemůžu posoudit, spíš si myslím, že bez pausy musí jezdit třeba co vozi elektroniku,leky anebo dispečera co neumí dělat svoji praci...já to mám s dispečerem skoro to samé,možná mu volám o něco víc než ty to asi jo, většinou když mi chybí výkon tak aby mi řekl kde jsou stau abych to objel.....třeba ty 10 co v Čechách se jezdí tak bezne mi v Německu vysvetlovali, že jsou něco jako žolík když nemůžeš najít parkoviště nebo dojet na firmu. prej když pretahnes 9 tak se nic nedeje, ale na přetažení 10 jsou háklivý...ale zase nevím to stoprocentně protože to dodrzuju a na kontrole se jenom směju. naposled ve Švýcarsku a tam mi lepilo asi by to bylo drahé. .....a kvůli tomu se ptám .a určitě nebudu měnit náš styl jízdy, tobych rovnou mohl jít jezdit do Čech.vzdyt podle zákona mají mít všichni řidiči co jezdí v Evropě stejné peníze...

Hacker
17.09.2017 / 14:19
Neříkám ti abys něco měnil. psal jsem že to jsou jen tvoje+. 561 je nadřazená všem místním vyhláškám a platí v celé EU tudíš ti němec ani nikdo jiný nemůže říct ani ň na to že jezdíš 10 každý týden 2. Francouzi taky mají 3h jízdy a hodina pauzy ale mě to nemusí zajímat a budu rubat 4,5 + 45min. Jen pokud budu mít průser na kartě tak pojedu po jejich a vím že pak francouz přimhouří oči,nebo je zavře úplně. To je moje zkušenost. že přejedeš,stát se to může,že ti uteče rychlost taky,ale pokud uvidí že jezdíš jak oni mají rádi tak to neřeší pokud to nemáš na kartě 2krát týdně. Já jezdím pro českou firmu,už jen za roh do němec a to jen proto že už jsem se vylítal za ty roky dost a mám za to dokonce lepší peníze než kdybych jezdil po světě.A hlavně volné víkendy doma,klid a pohodu.Jinak lítá se ve 2 hlavně na frigu se zeleninou. Jinak to nejde. Ale určitě jsi už pochopil že se tady tazatel ptal na to jak se jezdí ve dvou tzn. podle zákona,ne na to jak to každému vyhovuje a zbytečně se tady dohadujeme o blbostech.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 14:23
jo a nedokážu nikde najít to rozhodnutí Evropské komise. podle nařízení číslo XXX není p.pohitovost pauza, podle nedohledatelneho rozhodnutí Evropské komise MŮŽE BÝT prvních 45 min počítáno jako pausa!! a pak je tam neshoda mezi evropskou vyhláškou a českým zákoníkem práce. podle zákoníku práce mám nárok na přestávku po 6 hodinách práce a v případě nároku na bezpečnostní přestávku, tato se započítává do pracovní doby. pracovní pohotovost se nezapočítává do pracovní doby ale je za ní odměna 10% z hodinové mzdy. takže těch právních názorů na téma jízda ve dvou a přestávky by bylo víc než jeden!!! takže se hacker na mě nepovysuj, že ty jediný máš pravdu protože to co ty říkáš je tvoje pravda ale jsou i jiné!

Hacker
17.09.2017 / 14:31
Já se nepovyšuju,jen ti tvrdím že bezpečnostní přestávky se ve 2 dělat nemusejí ))). Založ na to téma a třeba ti to potvrdí někdo další.Nebo se zeptej dvojkařů někde na cestě. Fakt už to s tebou nedávám. Takoví jako ty by měli dělat dispečery. To by se měli šoféři dobře a to by měli veget. To byla lichotka...

sibrsibr
17.09.2017 / 14:49
Tekzceku,
Nemůže být shoda mezi nařízením EP a českým zákoníkem práce, protože nařízení EP platí pro různé země, které mají rozdílné zákoníky práce. Vždy tedy budou rozdíly.
I když oba dokumenty používají obdobnou formulaci „pohotovost“ nejde o stejný pojem. Nařízení EP slouží ke kontrolám sociálních předpisů. Zákoník práce k určení práv a povinností zaměstnanců i zaměstnavatelů a podobně.
Záměnou těchto pojmů pak vznikají různé dohady, co je a není pracovní dobou řidičů. Ovšem nařízení EP nemá žádnou souvislost se mzdou, jak mylně uvádíš zde: „…tato se započítává do pracovní doby. pracovní pohotovost se nezapočítává do pracovní doby ale je za ní odměna 10% z hodinové mzdy…“

Nelze zaměňovat pojmy nařízení EP s pojmy zákoníku práce a se mzdou.
Jednodušeji řečeno:
„Doba pohotovosti dle nařízení EP může být běžnou pracovní dobou dle zákoníku práce s nárokem na celou mzdu.“

Hacker
17.09.2017 / 14:52
Ještě mu vysvětli pauzy ve 2.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 15:26
2sibr jo popletl jsem to, chtěl jsem říct že za dobu pracovní pohotovosti nemáš nárok na 100% hodinovou mzdu, ale jen na 100% zní.tak za to se omlouvám, myslel jsem rychleji než psal.ale na tom, že bezpečnostní přestávka je čas tebou odpracovaný si stojim.
2hacker až mě přestane bavit jezdit tak možná Sednu za PC a budu dávat práci řidičům tak jak to požadují předpisy a ne má neschopnost. a třeba se mi vážně poštěstilo, že nemusím řešit sračky jako jízdu 18h v kuse, nebo dávání postele na nakládce místo kladívek....:)

mateo
17.09.2017 / 15:28
No jsi blb

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 15:29
sorry 10%z ni

Hacker
17.09.2017 / 15:35
To je fakt ztráta času s tebou,jdu si radši počíst Kolomazníka,to bude smysluplnější. Měj se krásně.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 16:02
než semnou strávit čas nebylo by lehčí dát odkaz na tu výjimku z nařízení 561? nehadam se, že je nini dovolené dělat jen 9hod dění odpočinky, říkám jen že je to dření kůže řidičů.jen s tou 18 hodinovou jízdou v kuse to nemůžu najít. jistě jsi sbehlejisi v hledání na netu a mohl by jsi prosím tě dát odkaz na tu výjimku dík....

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 17:00
Not Found
The requested URL /doc-prof/letak.pdf<br>Stačà was not found on this server.
ale stejně dík Hacker

mateo
17.09.2017 / 17:26
tekczek,ty jsi uplne neschopne hovado.To ze ve dvojce muzes jet tak,jak pise hacker je znamo uz z dob,kdy s tebou tvuj fotr obechcaval ploty,ty inteligente.Bez se radeji venovat tvoji potetovany smazce a hafanovi.Musite tam mit opravdu pohodlicko,ve dvou a jeste hafana.To musi byt krasny smradecek v boudicce.Tak si to uzivej.Ja si za chvilku zastavim,protoze se mi chce,vis v tom je ta vyhoda,ze si tady jezdim jak chci,a pujdu se projit k luzku.

Hacker
17.09.2017 / 17:38
Možná proto že se k tomu přimotalo i to stačí. Loner už ti to tu dal.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 18:24
2loner dík za odkaz
2 hacker jestli je teda ten odkaz pravdivý tak tam je napsané že po 9hod výkonu děláš 1hod pausu. teda tak jsem to pochopil já. možná mi to nepali, ale i podle toho odkazů by to znamenalo, že to co jsi tu psal o tom, že můžeš jet a robit klidně 21 hodin v kuse jsou jenom blbě kecy z parkoviště?? po 3 dnech diskuse to doufám rozsekl Loner a jeho funkční odkAz který jasně říká kdy a kolik paus musíš dělat. takže po kAzdych 9hodinach hodinu pausy.to znamená v 21hodinovem výkonu 2 hodiny pausy. takže když se já řídím pausama tak jak se řídím tak to vlastně tu pausu skratim o pul hodiny. teď bych skoro čekal omluvu za ty kecy anebo vysvětlení že ten odkaz je nesmysl!!! třeba najdeš jiný odkaz kde to vážně povolují 21hodin v kuse.
2mateo tak už se rozhodni!! buď jsem uklízeč hajzlu nebo mám smrad v kabině!! a jestli jsi takový ritolezec že hacker má pravdu hacker má pravdu, tak mi vysvetli ten odkaz na netu, který sem dal, ty Lojzo!!!

Hacker
17.09.2017 / 18:45
Díval ses jen na obrázky nebo jsi i četl text? Ty obrázky jsou příklad ty vole. Máš tam napsané že ve dvojčlenné osádce se prvních 45 minut spolujezdci počítá jako pauza. Já to vzdávám,neznáš základní věci které se i každý rok probírají na školení. Že neumíš hledat na googlu nebo si zpracovat odkaz který byl úplně stejný jak od Lonera za to já nemůžu.Omluvu za to že neznáš režim jízdy ve 2 určitě nečekej. Nevím proč se s tebou o tom vůbec bavím. To už není ani k smíchu.

liposa
17.09.2017 / 19:08
Hacker toto je bohužel k pláči, dát sem odkaz který je zavádějící ohledně osádky + jsou v něm další chyby je holt jednodušší než si přečíst nařízení a metodický pokyn č.2.
K tý jeho jízdě do servisu v OUTu chudák zaměstnavatel - hrozilo by mu pouze až 500.000,- a nebo servisní kartu to by mě zajímalo, které kalibrační středisko by mu ji pučilo na tento nesmysl.
Jinak zde odpovídat podle legisativy je ztráta času to už si pochopil, pouze číst, bavit se nebo spíš žasnout nad znalostmi.

Hacker
17.09.2017 / 19:36
Liposa tos měl napsat Teczechovi. Tydy ty obrázkové formy bývají vždycky udělané pro blbce. Nemůžu za to že nezná základní věci a ani si je neumí najít sám.

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 20:33
tak já jsem vážně asi lempl, ať googlim jak googlim tak nikde nedokážu najít černé na bílém, že vážně můžeš řídit a pracovat 21 hodin v kuse. hledal jsem i na jiných fórech a třeba na trucker fóru policajt psal, ze o tom slyšel, ale nikde to nemůže najít a i jeho šéf to neznal....ten policajt psal, že po prvním střídání se nemusí dělat pausa protože první řidič bude mít pohotovost která se může brát jako pausa ale při druhém střídání tu pausu už musíš dělat. pročítal jsem 561/nikde nenašel.na stránkách ministerstva dopravy taky ne...

(-deaktivovaný profil-)
17.09.2017 / 20:44
v Německu je to takhle
Achtung!!! Arbeitszeitgesetz (§4 ARBZG)
....mindestens 30 Minuten bei einer Arbeitszeit von mehr als 6 Stunden...
und ab 9 Std. mind. 45 min.
Die Ruhepausen können in Zeitabschnitte von jeweils mindestens 15 Minuten aufgeteilt werden.
nevím jak v Čechách a za zmatky se omlouvám:)

liposa
18.09.2017 / 08:39
NR 561/2006 čl. 8 upravuje bezpečnostní přestávky platné i pro osádku a pokyn č.2 povoluje v osádce vykonávat bezpečnostní přestávku při pohotovosti na místě spolujezdce. Žádná jiná pauza není nařízena.
Odkaz z němčiny nemá s NR 561/2006 nic společného, v něm se jedná o pracovní dobu, jak je to v D si zjisti. V CZ ti může zaměstnavatel přikázat provést přestávku na jídlo a oddech nad rámec bezpečnostních přestávek, nebo nepřikáže a tyto dvě přestávky jsou sloučeny.

mateo
18.09.2017 / 08:47
tekczek,ty jsi fakt tupej jak hovadko,

mateo
18.09.2017 / 08:50
To uz je mozna chytrjsi ten tvuj pes,zkus se ho na to zeptat.Mel jsi radeji zustat u toho trhani ovoce a nesrat se do rizeni.Pak to tam ma k necemu vypadat,kdyz tam ridi takova hovadka,jak jsy ty.

(-deaktivovaný profil-)
20.09.2017 / 12:28
2liposa můžeš prosím tě dát odkaz přímo na ty zákony a výjimky,protože jsem nikde nenašel žádnou výjimku která ruší ustanovení, že po 6 hodinách musíš dělat pausu i kdyby byla odjeta jen jedna hodina. možná dělám chybu, že hledám ve více zemích tyhle informace....(jsou to evropské směrnice).
2 Mateo jelikož v Česku jsou šéfové takový křupani a budiž k ničemu jako ty tak radši jezdím v zahraničí.
Třeba ve Francii se pausa dělá při stojícím autě. V Itálii na školení ti řeknou, že po 9 hodinách v kuse musíš auto zastavit( to samé kreslí pro debily i v Čechách) mě dispečer neříká nic na pausy po každých 6 hodinácch a 10 nedělám a dispečer je spokojený. takže možná jsem debil, a chytri jsou co nedodržují zákoník práce jen nějakou 561 která se stát od státu liší. tak se pánové nedivte, že s vama šéfové tak vymrdavaji, když jim nejste ani schopni říct, že 21 hodin bez vychcani nebudete jezdit. holt inteligenti. co bys nechtěl za 50mesicne, zejo....aby jsi náhodou tu posranou práci neztratil. co mě udivuje, že lopata Mateo co prý ani nejezdí podle 561 se tu vyjadřuje nejvíc!možná už i ve skladech v Americe jezdí i uklízeči s vozickama podle aetru??

mateo
20.09.2017 / 15:56
Me zase udivuje,ze lopata jak ty delala dispo a vse mozne,a o jezdeni nevis nic.Ja podle toho nejezdil,protoze se podle toho jezdit neda.A jeste neco,kdyz chces delat machra se skratkama,tak kdyz nekomu neco adresujes,tak se nepise 2(two) ,ale 4(four) ,cte se for,jako pro tebe,ty inteligente.Zeptej se toho tveho psa,ten to mozna bude vedet,ty hovadko.

liposa
20.09.2017 / 18:16
Žádná vyjímka není, zaměstnavatel naplánuje přestávku na jídlo a oddech na dobu trvání bezpečnostní přestávky. Je to stejné jako při jízdě v jednom.ZP §89

(-deaktivovaný profil-)
21.09.2017 / 20:41
2mateo jak dlouho jsi v ty USA? to ses ještě nenaučil mluvit a psát za tu dobu anebo že to baví se takhle strapnovat?? ostatně jako uklízečka nemusíš rozumět. 2 může být two jak ti někdo poradil protože bych se divil jestli ty umíš počítat. 2 too big looser to Understand( to jako ty!! moc velký nymand aby jsi rozumel!!)2 jako to Mateo. takže až budeš chtít další lekci z angličtiny stačí napsat ty nymande co ani neumíš základy!!! ty americký truckere:::)))) 2mateo 4 looser as u, i have Just a midel Finger!!! chápu na zvláštní vás naučili počítat do pěti. 1 nikdy nedostaneš, 2 pořadí ve kterém vždycky přijdeš na řadu,3 tvá nejlepší známka ve škole( z chování) 5to co jsi porad viděl v žákovské. měj se lháři!!!

(-deaktivovaný profil-)
21.09.2017 / 20:44
2hacker když už ty odkazy posíláš pro blbce a kokoty tak je posílej aspoň aby je pochopili neeee?! zvláštní že v čele Evropě blbcum říkají, že mají dělat pausy a jenom ynteligenti jezdí nebo jezdili 21 hodin v kuse. ::))

(-deaktivovaný profil-)
21.09.2017 / 21:05
262/2006 paragraf 88 zákoníku práce. doufám, že tech 21 hodin v kuse bez zastavení vozu Vám uznají i policajti ve Švýcarsku. jsou střelci co jezdí na dvě karty tak proč ne 21hod bez zastavení za 15 hrubého ::))

mateo
21.09.2017 / 23:20
Hovadko,tak koukam,ze tady si s tou tvoji ang neporucil ani zmrzku,ubozaku.Nejak te to ti polaci blbe naucili.Jinak jak jsi psal,kazde hovado,co se naucilo dve slova ang a nem dela dispo,jako ty jsi delal.Pak te vyhodili a sel jsi jezdit se smazkou a psem.Jezdis ve dvojce kazdy za 30000 a delas tady machra.Za tyto prachy jezdi jen ubozaci.Tak zalez do boudy,bez si hrknou se smazkou a pak coklem a neser se na fora se svejma rozumama,hovadko

(-deaktivovaný profil-)
22.09.2017 / 02:30
2mateo mě se zase zda, že stou tvoji angličtinou si dokážeš "poručit" jenom tu zmrsku :):) asi takhle pliiis iis four me, aj cek WC kliner. co tahle angličtina odpovida?? no asi jo když ani neznáš slovíčko to. to me,to you.give IT to me.i give IT to You.
tak honem ještě něčím se tu ztrapni ty dispecere!!!

mateo
22.09.2017 / 03:37
Ja nemusim,ty uz jsi se ztrapnil sam,trochu ti to trva,nez si to vse najdes v prekladaci.Ale jinak jestli se chces,rad te tady uvidim a muzes se predvest,jak budes sprechtit.Uvidime,co te ti polaci naucili,blbecku

(-deaktivovaný profil-)
22.09.2017 / 10:27
2mateo takže ty se nepřestaneš ztrapnovat?? od kdy se sprechti v ty tvý Americe? já až do teď myslel že tam musím spikovat. ale třeba se pletu!!! a nediv se že je můj překladač tak pomalý, on je to tuhle, ten je z hamericky a než to slovíčko dorazí two me(Sorry four me,ty ynteligente) tak to trvá.bo to přenáší holuby!!! jo potřebuješ doučit angličtinu, že chceš abych dojel?? jsi už velký chlap( podle toho co tu predvadis) tak si zaplať nějakého doručovatele :):) kdybych já už jel makat za velkou louži tak do Kanady ty troubo.prijemnejsi lidi, čistější příroda a min povlu jako jsi ty :):) a na jih jenom na dovolenou. tejk ker nymande end traj tu(to not two) lern ynglis Ty pitcho:):)

mateo
22.09.2017 / 15:31
No ty sem ani nemuzes,protoze dementy sem nepoustej,ty obraci na letisti zpatky ,buzerante.A s tou tvoji angl a prac tady muzes akorat prehrabovat popelni,ostatne to uz z nas s tou svoji smazkou a hafanem z EU.

(-deaktivovaný profil-)
22.09.2017 / 15:44
2mateo tebe baví se tady ztrapnovat co, koloušku? když vis, že by mě tam nepustili, tak proč mě tam lakas? ty si hrozná lopata. a jestli s mojí angličtinou můžu přehrávat co?? copak asi děláš ty s tvojí ynglis?? oblečený do ženských hadru čekáš na benzínce až přijedou truckeri až tě vezmou do kabiny? kvůli toho vis jak velkou mají postel?? tak aspoň umíš dobře kouřit ( když anglicky nesprechtis) tak ještě nějakou ty brepto, než ti přijedou kunsafti:)

mateo
22.09.2017 / 21:18
Hovadko,jediny kdo tady zasira jsi ty,rozumujes tady ke vsemu a vis hovno.Delal jsi dispo,vyhodili te,jezdis s truckem,neumis to,utr te tady uplne kazdy.Jo jsi tak dobry ns to si s tebou a tvou smazkou vytrit zadek,ubozacku

(-deaktivovaný profil-)
22.09.2017 / 21:48
2mateo ty jsi vemeno a raději budeš vopruzovat co ty nymande.

mateo
22.09.2017 / 22:08
A mas pocit,ze se tady navazim do vsech?Jen do dementu jako jsi ty

(-deaktivovaný profil-)
22.09.2017 / 22:57
každý se může podívat na tvé aktivity tady na fóru. a jak je vidět tak pro tebe je skoro každý dement jako já.
A teď tu o Tom kdy jsi napsal něco bez urážek....frustrate!!

mateo
22.09.2017 / 23:14
S dementem jako ty se ani jinak neda

(-deaktivovaný profil-)
23.09.2017 / 00:17
2mateo začal jsi se opakovat a to mě přestává bavit.

Hacker
23.09.2017 / 20:21
Tekczek ty tady napíšeš že když tady dám odkaz pro blbce tak to stejně nepochopíš.Co si o tom myslet. Proč si to teda nenajdeš sám? Jsi shnilý nebo jen neschopný? Podle tebe se 561 liší v každé zemi )))),to fakt pobavilo a dál to tvoje Ynteligenti a zmrSka ))). No česky moc neumíš tak bych pochyboval i o zbytku. Furt tady machruješ jk děláš venku za balík ale všichni už víme že děláš za velký prd děleno dvěma a ve skutečnosti máš teda míň jak chlapi tady.No to je tvoje věc,každopádně mi připomínáš jednoho mladíka tady který je taky chytrý jak rádio a dělá za balík venku ale vždycky se nakonec ukáže že vlastně zná hovno.

mateo
23.09.2017 / 21:26
No hacker to napsal driv nez ja,uz jsem se na to chystal.Delas ve 2 za 75 t,jak jsi psal,takze kdyz se to vezme,jsi obycejny bezdak.Odecti jidlo za mesic pro dva,promin pro tri,zapomel jsem na hafana,a dalsi platby,to je tak cca 20 tis.Jsme razem na 55 tis,deleno 2 je 27500 na osobu,a jsme tam,co berou cigosi na pracaku podporu.Za tohle jezdi ve dvojce fakt jen trotl,co neumi pocitat.Hlavne ze tady s ostatnima hrajete borce,jak delate pro nemce,a pri tom jste tam pro ne akorat levne devky.A sofer kdyz je sikovny a je na neho spolehnuti,tak si myslim,ze si v Cesku vydela dvakrat tolik.Ty demente,co delas v D (i pro toho mladika to patri,asi vsichni vedi,kdo to je)

(-deaktivovaný profil-)
06.10.2017 / 12:57
ted mě zastavila stradale. podle jejich výkladu 561 musíš po každých 6 hodinách dělat pausu! pokutu mi nedali protože jsem to překročil o 10 minut.
2 hacker ynteligente s ý píšu pro chytraky jako ty a Mateo!! ano chci rict, že v každé zemi vysvětlují jinak zákony. ve Francii musí být pausa když auto stojí.
to jaké mám peníze můžete jenom závidět a šoupat nohama. Mateo na pracáku na takové peníze nedosáhne ani kdyby si pořídil dalších 10fakanu! asi kvůli tomu kouří za peníze oblečený do dámských šatů.

mateo
06.10.2017 / 17:06
Ha ha ha...

Hacker
06.10.2017 / 21:57
Tekczek ty jsi marný. Počítám že jaké y se píše jsi zjistil až jsem ti to napsal protože ani v googlu hledat neumíš jak jsme se tady už nejednou přesvědčili. A peníze ti opravdu nezávidím protože když to vydělíš dvěmi tak máš míň jak já a to spím každý víkend doma a né u známých jak ty. Tvoje slova. A nemusíš psát SZ, řeš to veřejně ať každý vidí jaký jsi Ynteligent.

(-deaktivovaný profil-)
11.10.2017 / 21:25
hacker dvouma můžu vydělit moje IQ a dostanu hodnotu tvého. když pak následně vydělíme tvé IQ dvěma dostaneme se na IQ Matea.
podívej se na datum kdy jsem psal SZ a pak mluv ty brepto!! odkazy nejsi schopný skopirovat bez chyb, datum prehlizis. co ty umíš?? umíš programovat v Java nebo A+? ynteligent píšu schválně s Ý tak jako schválně píšu pytcho!! za peníze jaké tady píšeš ty, bych byl raději jak Mateo na pracáku!!! jo aby jsi to pochopil me YQ děleno 2 je tvoje YQ! spokojený s tím ypsilon em? chytroline! Ý je pro natvrdlého!

mateo
12.10.2017 / 06:22
Programator tekczek,to ho taky naucili polaci ,kdyz cesal ovoce.Tak ted komediante jeste napis,co dela tvuj hafan a pomalovana smazka

Fanda sk
12.10.2017 / 10:08
Teczek......inak si ok?Po 6 hodinach delat pauzu???A poraď mi ktorá firma ti to toleruje?no asi mas super iq všade si bol všetko vieš a všetkému rozumieš...no chudak pes ????

(-deaktivovaný profil-)
13.10.2017 / 01:24
fanda sk proč bych ti měl radit? já jsem se taky divil když mi Polizia stradale v Itálii rikaly že bych měl dělat pausy. chtěl jsem jim říct ať se zeptají tady na fóru, že jim to vysvětlíš třeba ty líp než já, že se může jezdit 21 hod bez přestávky. chudák pes? každých 6 hodin má půlhodinu oddechu.spis si chudák ty, že musíš dělat 21 hodin bez přestávky:( kdo hledá najde

mateo
14.10.2017 / 10:57
Ty demente tekczek,ty neumis nic jineho napsat,nez ze te porad zastavuje Polizia stradale v Italii.No kazdy normalni clovek (krom tebe,hafana a stetky) je znalej toho,ze Polizia Stradale je v Italii.Dalo ti to asi dlouho naucit se to psat,kdyz to v kazdem prispevku opakujes,dementiku.Nebo to pise hafan?

Fanda sk
14.10.2017 / 22:23
Magore...tekzcek...ja jezdim uz nejaky rok ve dvojce a chudak pes???tebe zavru do prostoru 1×1 po 6 hod na pul hodiny...ty mas asi velke problémy co se tyka aetr a ja bit policajt stradale tak by ses posral z velkym psem v aute v dvouposadke...

Fanda sk
14.10.2017 / 22:29
A co jim mam radit?nato mame každý rok skoleni jinak aetr co se tyka hodín je stejny jak normal ×2 akurat nepotrebujes 11 hod pauzu a mas 21hod vykon ....tak zdar a silu...mi prijde, že tekzcek ma asi iq houpaci konik a pokud chces ja jsem v italii porad tak treba ti vysvetlim aetr osobne....

Smržek
16.10.2017 / 03:37
Fanda, nečetli jsme celou jistě zajímavou diskuzi ale proč by se posral v dvojce s velkým psem kdybys byl fizl v I?

Fanda sk
16.10.2017 / 09:35
Smržek.....proto...Při přepravě zvířat je nutné:
- zajistit bezpečnost přepravované osoby nebo zvířete8) a bezpečnou přepravu nákladu
8) Zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.
- zabezpečit přepravované zvíře tak, aby neohrozilo řidiče a přepravované osoby,
- Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
Za nesprávnou přepravu zvířat v automobilu může řidič dostat pokutu až 2.000,- korun. Bohužel silniční zákon nespecifikuje, jak mají být zvířata při přepravě zabezpečena. Zde jsou některé doporučení veterinářů pro přepravu zejména psů v autě:

Fanda sk
16.10.2017 / 09:43
Umis si predstaviť co jse muze stat u nárazu? Nebo si si myslíš,ze ho ma v boxu?

Smržek
16.10.2017 / 11:41
Ptám se, protože taky jezdíme s velkým psem. Retrívr. V osobaku má box nebo postroj, v kamionu síť na spodní posteli. 6 let a nikdy se nic nestalo, ať při prudkým brzdění, smyku atd. Týrání? Tyhle názory sorry, ale pes je rád s panem. Nevidíme v tom žádný týrání, pes je spokojeny jezdí rád, na nějaký aktivity ho nikdy neužilo, je línej, vyvencime kdekoli, žere, spí, hraje si, kabina se více uklízí, kde je ten problém?

Fanda sk
16.10.2017 / 12:32
Tak pes nepotrebuje pohyb no...nikde neni problém pak ndchapu Proč vubec jezdi kamionaci dom kdhz ta kabina je ta super

Smržek
16.10.2017 / 14:45
Kazdej potřebuje pohyb a taky ho má. Teda psa myslím. Možná i víc, než u někoho v kotci nebo opustenej celej den doma. Sice větší než kabina, ale co myslíš že ten pes děla. Spí a čeká na pána. Neberu ti tvůj názor, každý máme nějaký

(-deaktivovaný profil-)
16.10.2017 / 15:31
fanda sk AETR tedy 561 je stejný? takže potřebuješ každých 4.5 hodiny jízdy 45 minut pausu nebo maximálně po 6 hodinách výkonu pausu? VYDIS jak si protirecis? máš 21 hodinový výkon ve 30 hodinovém dnu. a máš pravdu, v žádném zákoně není napsané co to je zabezpečeny takže by jses šel klouzat ty i policajt. já mám na posteli zahrádku a kdyby někdo kafral tak i postroj!! a vcelku mě udivuje, že si nestezujes na šéfa že Tyra zvířata když tě nutí jezdit 21 hodin v kuse bez vyvenceni:) a s tou stradale. v sobotu mě probouzeli za vipiterem, že prej nemůžeš dělat pausu na sosta di emergenza. když je hafan pozdravil tak chtěli vydet i dokumenty od psa a z pokuty jsem se vykecal. ušetřeno 28 € bez pár drobných. ve Švýcarsku při kontrole policajti taky bez problémů. takže můžeme být rádi my pejskari, že policajty nedělají osoby tvého intelektu. a když píšeš v případě Nebory co by se stalo?? v případě prolomení toho zábradlí při nárazu do kamionu by to byl let na zadní vrata náklaďáku predemnou kdy my by jsme byli taky mrtví. v případě sešrotování osabaku který by se Octavia podemnou by to mohl být let vpřed a přistání přes přední sklo na cestu před mrtvé v autě sešrotování podemnou. z tohoto důvodu dělám pausy pravidelně a dodrzuju rozestupy. jestli mi chceš vysvětlit 561 jsem pro. aspoň 2 x do týdne Brenner Verona, Modena, Milano, weekend vždy u bolzana.tak můžeš vidět, že pes se má dobře, a ve třech se dá i v kabině dobře žít. tak se když tak ozvi můžem zajít i na pivo. ( ale až po volbách, jednou za čas je třeba splnit občanské povinnosti)

Fanda sk
16.10.2017 / 16:09
Taky tama jezdim dva krát týdne neni problém

Fanda sk
16.10.2017 / 16:12
Treba baby se nebudou nudit....a pivo moc nemusím radeji vino už kdyz jsme v italii....

Hacker
16.10.2017 / 18:27
Tekczek ty jsi fakt vemeno.
1. Když vydělíš tvé IQ dvěmi tak nemůže vyjít číslo mého IQ. Tvé číslo IQ je nedělitelné.
2. Jsem Hacker tak nevytahuj nějaké programování a už ten Playstation 1 vypni.
3. Nejsi náhodou bratr toho co se tady taky furt na něco ptá ale ví přitom všechno alias nic?
4. Nevím co má datum společného s tím že mi píšeš soukromé zprávy
5. Všichni víme kolik si vy 3 v jedné boudě vyděláte. Já narozdíl od tebe si čerstvou zeleninu z mého platu koupím a nemusím si ji pěstovat v posteli na zahrádce. To jen pro odlehčení abys zase nedělil IQ )))

mateo
16.10.2017 / 18:50
Ono totiz tekczek byl vyhozen z one fa,kde udajne kdysi davno delal dle svojich slov vse,od dispo az po ridice,jelikoz jak jsme zde poznali,neumi si ani spocitat,jak muze ve dvojce jezdit.Planoval tak cesty pro kamiony,ze fa prodelavala,tak ho sef vyrazil.Pak se vrhnul chudak tekczek na sber ovoce s polakama,kde se naucil 5 milionu svetovych reci,ale nejak s tim neprorazil,tak si nabrnknul potetovanou smazku,ukrad cikanum psa od boudy a sel delat velkeho tiraka.A nedavno z jeho prispevku znama,ze je dokonce programator.A to vse ve trech za 75000/mesic!!!!Tleskam

(-deaktivovaný profil-)
17.10.2017 / 12:17
2(to ne two) Mateo 5 milionů řeči. zase ukazujes, že matematika je pro tebe velká neznámá. čísla ti nedávají vůbec význam co? 5000000 nebo 1000 je v podstatě to samé co? jinak jsi velký lhář, pripominas bolševika, politruka co si jen vymýšlí a lze.uz podruhé ti píšu Já a programátorem? kde jsi to zase sebral? to že jsem se hackera zeptal jestli umí psát v jave nebo céčku přece ze mě nedělá programátora!! tak jako cracknuti pár pornofilmu nebo smirovaciho programu co nainstalujes do telefonu svoji staré z tebe nedělá hackera. až zas budeš potřebovat lekci z angličtiny tak se ozvi.priste přidáme i kupecké počty ať nám v té Americe neděláš ostudu.

mateo
17.10.2017 / 12:46
Tekczek,hele az si se svoji stetkou s hafanem vydelas na letenku,muzes priletet a predvedes mi tu svoji anglictinu,jak jsi se naucil od polaku.Asi se tady vsichni dobre zasmejeme,ty dispecere,tiraku atd.

Hacker
17.10.2017 / 19:27
Tekczeku,ty jsi opět nezklamal a před spaním jsi mě zase hezky pobavil )))))). Ty už tady prosímtě nepiš, to tě baví pořád se ztrapňovat?? Můžeš mě naučit jak se crackne pornofilm???? ))))). Já si film stáhnu,program cracknu a pokud budu nablízku tak tvoji wifi hacknu ))). To jen pro příklad ty javo a céčko. Dyť ty nejsi schopný si na netu najít jak se jezdí ve 2 a vyrukuješ tady s Javou ))). Když ti tady někdo dá link tak nejsi schopný ho zkopírovat a nahodit. Šmírovací program to je tvoje vlastní zkušenost? Já nechám ženu v klidu bydlet doma,nemusím ji tahat sebou i s boudou a psem)). DOMA - víš co to znamená???? Ne v boudě nebo u známých, DOMA )) .Už tady prosímtě nechytrač. Radši se ptej co nevíš a když budu vědět,odpovím.

mateo
18.10.2017 / 06:19
tekczek,ty blbe,uz se tady nestrapnuj s tim 2.Jsi fakt tak blbej nebo to hrajes?Asi to prvni co

Smržek
18.10.2017 / 15:40
Proč mi sem nejde přidat příspěvek??

Smržek
18.10.2017 / 15:45
O těch dvojkách.."výkon" max 21h, pak 9h pauza (může být delší), není braná jako zkrácená u jedničky.Střídání po max 4,5h, prvních 45min na sedačce spolujezdce je braný jako pauza (tacho píše pohotovost). 2x v kal. týdnu možnost prodloužit jízdu na 10h, cyklus 6x24 (TDO-TDO) stejný jako u jednoho. Na trajektu jde přerušit případně jen 11ka nebo 3+9. Může se fakt jet 20h, mezitím střídání a žádná pauza a je to OK:Za jízdy se ofiko nesmí být na posteli. V případě že se osádka rozdělí, řídí se svým "výkonem" (13/15h), když se rozdělí po více než 15h, tak pauza nebo jiná činnost, ani minuta řízení.Přistoupit do 1h od začátku řízení, jinak to není osádka (když bude první 3h jen nakládat, na kladívkách, a druhý přistoupí pak, je to OK) Při střídání se nezadávají země a to je asi vše.

Michal82
19.10.2017 / 12:00
MarekN: když řídí kolega ty máš pohotovost ale 45min z té pohotovosti jde počítat jako jako přestávku. Takže se pak dá jet durch jak ty řikáš akorát se zastaví na přehození karet.

Michal82
19.10.2017 / 12:08
to Kolomaznik: tak ,,dobrá" je v tom že máš výkon 21 hod, sledovaný úsek nemá 24h ale 30h, celý týden můžeš dělat pauzy 9h, můžeš jet durch bez přestávek, a auto může být v pohybu teoreticky 18hod a 2x v týdnu 20 hod. Takže shrnuto je to o čase. Ale pro řidiče je to hroznej vopruz takhle jezdit. Alespoň pro mě jo.

(-deaktivovaný profil-)
28.10.2017 / 14:55
tak jsem byl na školení a máte pravdu, podle 561 to jde jezdit v kuse.
podle zákoníku práce, ale asi ne.
hacker jsem rad, že jsem tě rozesmál. v mém slovníku mám dva pojmy cracker( stahuje a zprovozňuje nelegálně hry, programy a filmy) hacker programátor jenž se dokáže dostat do zdrojových kódů programu a ty pozměnit.
jinak k tvému odkazu který jsi tu dal: já jsem ho skopirovat dobře ale nepočítal jsem že někdo kdo si říká hacker nedokáže používat ani ctrl c a pak dává odkazy co nefungují.troubo. hraješ si na pana neomylneho a nedokážeš ani poslat fungující odkaz. a prolamovat WiFi dokážeš s Linuxem a kopírováním příkazu do příkazové radky. tyto Command najdeš na prvním fóru ty hackere.pouzivani programu na brutal Force taky není práce hackerů. to můžeš zkoušet jenom tady ty mluvko. určitě věřím tomu, že kdyby jsi uměl programovat tak by jsi řídil za 35 měsíčně a nerozbil v IT firmě za 150. a kdo neumí programovat tak si může nechat říkat hacker tak akorát u kamionistu.
Mateo hlavne ty se nauč anglicky!! protože za tu dobu neumíš ani základy ty four two!! a jak jsem ti už psal, kdybych měl jet za velkou louži tak do Kanady ty troubo, tam alespoň měl do nedávná řidič lorry trucku šanci dostat zelenou kartu!!! ty aliase!!

Hacker
28.10.2017 / 17:27
Tekczeku,tekczeku.
Ty jsi nenapravitelný žvanil. Na jiném foru brečíš že se ti někdo naváží do smažky ale na jiných + tomto se ty navážíš do jiných. Trvalo ti to ale fest dlouho než sis našel vysvětlení pojmů na netu. Kdybys byl takový programátor tak zjistíš proč je ten link nefunkční. A už zase znáš všechno nejlíp. Už jsi konečně byl na školení .Hurááááá. Tam ti někdo natrhl prdel ale zas budeš remcat že sice podle 561 jo,ale.....Jak ty můžeš jezdit venku a ještě ve 2 tady víc lidí nechápe truckere. No a za jakou almužnu jezdíš už jsi nám tady napsal. Děleno 2 s tou tvojí truckerkou máš prd. A ještě nemáš kde bydlet a vandruješ jak Rumun. Ale hlavně že si za chvíli splníš sen. Já ti to přeju ale hlavně se pak nevracej tady na Moravu protože černých a smažek už tady je dost.

mateo
28.10.2017 / 20:06
tekczek,a jaky sen si chces se smazkou a hafanem splnit?Bydleni?No s tim svojim vydelkem ve trech ti to za 2 roky vyjde na pekny stan pro dva.A kdyz trochu pridas,tak i s predsinkou pro hafana a smazku.A ty poucujes i na jinych forech?Jsem nevedel,ze obcane balkanu jako ty maji svoje fora.A tekczek,blbe co ti rika mi a my?Zeptej se krajanu Rumunu,snad ti poradi.No a na Kanadu zapomen,Ty jako rumun potrebujes vizum i jako turista a s nejakou upachtenou smazkou a smradochem hafanem myslim nemas sanci

(-deaktivovaný profil-)
30.10.2017 / 16:14
to že jsi trouba a dáš si Nick hacker a ani nevíš co to znamená mě přivádí k úsměvu. ty my máš tak co říkat o češtině ty troubo. neříkala ti učitelka ve škole, že když nevíš co slovo znamená tak že to nemáš používat?! a ty si ho dáš jako Nick ty programatore/hackere. ty jsi jerk ne hacker. neser se do mojich peněz ty moulo! ještěre nauč se používat češtinu ty troubo! fórum je tu jedno a na něm jsou vlákna nebo témata diskuse. to co tu predvadis,je ubohé! možná víš kde napsat i nebo ý ale obsah slov potažmo vět nechápeš ty programatore!

(-deaktivovaný profil-)
30.10.2017 / 16:28
Mateo ty udavačský šmejde i Češi potřebují vízum do kanady.a to co ty si myslíš je mi u prdele! neboť tvé myslet znamená hovno vědět. a když už urazis tak aspoň neopisuje co tu napsal před tebou jiný nymand a použij něco originálního. třeba že vytahnes moje fotky či tak jak tu hrozis jiným.treba mi tvůj kur buřt hackne počítač s Linuxem a budete mít pár fotek mých a me smazky. spíš si myslím že zůstanete u vzajemne kurby a stahování trandackeho pcka. co ty hulibrku. používej alespoň kondomy aby jsi nikoho nenakazil aidsem.

mateo
30.10.2017 / 16:40
Hele,ty nestojis ani za to,se na tebe a tvoji slapotu u popelnice vychcat

Hacker
30.10.2017 / 17:32
Tekczeku s tím svým posledním příspěvkem jsi to zabil s tou češtinou. Vrať se do školy šoumene))). Kdes přišel na to že Hacker je nick? Existuje ještě jiná možnost ty joudo ale s tvým IQ bych nečekal že tě to napadne )). Jen doufám že ty taky používáš kondomy jak radíš Mateovi a tvoje stará i pes pro jistotu ještě kvalitní antikoncepci. To aby nedošlo k dalšímu neštěstí.

(-deaktivovaný profil-)
30.10.2017 / 19:24
2hacker co to máš za hloupé otázky? jak kde jsem našel, že hacker je Nick? při registraci snad zadavas Nick jenž musí být min. 5 znaků, email a heslo. nerikej, že ty jsi napsal do kolonky Nick trouba a systém to přepsal bez tvého vědomí na hacker...to se mi nechce věřit. víš ty vůbec co znamená kondom? no já jen když někdo kdo si říká hacker ani neví co je to Nick tak mi přijde až neuvěřitelné, že by mohl vědět co je to kondom. pri tvé slovní zásobě bych spíše cekal, že napíšeš pláštěnka. ale jinak se chci zeptat jestli tě to baví zasirat vlákna? protože jestli se chceme jenom urážet tak můžeš použít vlákno ktomu určené.

Hacker
30.10.2017 / 19:45
Tekczechu ty jsi fakt blb. Já se ti ale nedivím,spíš je mi tě líto. Napadlo tě že Hacker může být i jméno? Vlastně proč se ptám ty Nicku. Ale já to chápu. Z toho smradu co máš v kabině + z nemožnosti pokecat se psem nebo se starou protože ani jeden nemluví česky ani tak trochu jako ty bych se zbláznil taky. K tvému komentu ještě.
(P)rotože jestli chceme jenom urážet tak můžeš použít vlákno k_tomu určené.
Věta měla znít:
Protože jestli chceme jenom urážet tak (můžeme) použít vlákno k tomu určené.
Tak sám nezasírej a já taky nebudu.
Tobě tady přijde neuvěřitelné úplně všechno takže já se divím tomu kdo ti vůbec vydal profesák.

(-deaktivovaný profil-)
30.10.2017 / 19:57
tak to by mě nenapadlo, že hacker je tvé jméno, nebo příjmení. ....hahaha
no profesak mam, za plný počet bodů a ani jsem si nemusel nechat natrhnout prdel.
ale alespoň jsme se dostali k podstatě věci, přestaneme zasirat vlakna. tak od teď jo?!
přeju ti hodně bezpečné ujetých kilometrů

Hacker
30.10.2017 / 20:12
Smát se múžeš čemu chceš,nemám potřebu se schovávat za nick.
Pokud jsi měl profesák za plný počet bodů tak bych čekal že budeš znát základní věci jako režim jízdy jednoho i dvou řidičů.
To zasírání ti nemohu slíbit ani po vyhrůžce vykřičníkem, protože vím že až se tady zase někdo na něco zeptá a ty napíšeš volovinu za kterou si stojíš,tak na to budu reagovat.
A na konec co že mi to přeješ? Hahaha

mateo
30.10.2017 / 20:16
Red neck,ty vemeno.Tak hadej hadej

(-deaktivovaný profil-)
30.10.2017 / 20:25
tak jestli jsi nepochopil co jsem ti popřál tak to sorry.have a luck
vykřičník není výhrůžka. a zasiranim vláken není upozornění na chyby. režim jízdy jednoho řidiče znám. ve dvou jezdím krátce( v uvozovkách) a nevěřím, že někdo(ani ty) má celou 561 v hlavě. ale místo nadávání jsme mohli rozebrat jestli podle zákoníku práce můžu pracovat v kuse 21 hodin.

Hacker
30.10.2017 / 20:38
Tekczeku rozumím ti čím dál míň,ale to není má vina.
Určitě nemám 561 v hlavě,ale aspoň základy ano a pokud ne tak si to vyhledám. A pokud něco nevím a zeptám se na to, někdo napíše jak to je tak se pak nehádám že nemá pravdu jak to děláš ty a ještě ten rozumbrada co zaváží v DDR Kauflandy.
Těch 21 hodin chceš opět rozebírat?

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp