VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire Napoleon
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
13.04.2017 / 16:42

Je můj plat odpovídající?

Je můj plat odpovídající?

Ahoj, rád bych se zeptal, jaký je Váš názor na můj plat. Jezdím převážně Německo a Francii, 2 víkendy v měsíci pryč, 2 víkendy doma. Najedu cca 12tis. kilometrů, jezdím s Mecedesem. Mám kolem 17tis. hrubého + diety + kapesné + prémie. Beru teď za březen 46tis. čistého, je dobrý měsíc. Když je málo práce jako třeba Vánoce cca 37, jsem holt doma, nebo slabé měsíce únor, leden jsem měl kolem 38, ale cca 4 dny v týdnu doma za měsíc jsem byl, jeden víkend pryč, tři víkendy doma. Jezdím pro dopravce na jižní moravě, malá rodiná firma. Přemýšlím, jestli má smysl odejít pryč, budu se mít někde lépe? Přístup majitelů dobrý, dispečéři trochu arogantní. Dostáváme od firmy cestovní pojištění, firemní oblečení, platí školení. Výplata vždy včas na účtě. Má smysl měnit?

Zakladatel: trucker82 

apolo99
13.04.2017 / 17:01
Být tebou bych neměnil , známy jezdi Německo a někdy Švycarsko za 30 tisic sice jezdi jenom PO-PA ale i tak

greenhorn
13.04.2017 / 18:38
17 hrubého je podle mne o něco lepší než průměr, to bych bral. Jinak myslím to cca sedí. Jestli jde jen o peníze tak bych na tvým místě neměnil.

Miloš
13.04.2017 / 20:40
Nemá...

sibrsibr
14.04.2017 / 10:37
Pokud máš nabídku dělat pro někoho homeofice, který ti zabere dvě hoďky každý třetí den, za 80 tisíc hrubého tak běž za lepším…
Nebo jestli máš možnost vydělávat obdobně jako já, tak to taky vyměň.
I jako hvězda šoubyznysu, bys mohl vydělávat lépe. Ovšem pak všude znají tvůj ksicht a občas je to trochu otrava.
Nebo Jestli by tě bavila třeba politika?
Můj soused je kapacita v lékařství. Vydělává slušně, ale zase ta odpovědnost…
Ještě mě napadá, že by tě mohlo bavit a být finančně zajímavější dělat třeba rektora na vysoké škole. Ovšem nevím, zda máš nějakou v okolí bydliště. Nechat se vozit někam daleko, může být otravné.
Pokud si stále nebudeš moci vybrat, můžeš se poptat na pracáku.
Pak je ještě takové úplně jednoduché řešení, jak si spočítat co se vyplatí. Spočítej si, kolik bereš na hodinu a ono se to pak lépe porovnává.
Myslím, že je úplně jedno jestli vyděláváš po dálnici na Francii, nebo někam jinam. Vždy jde o množství času stráveného v práci. Množství volného času, který můžeš věnovat svým blízkým. A o příjemnějším nebo horším pracovním prostředí, které nelze popsat jen značkou, nebo stářím vozidla.

krucipísekcipísek
15.04.2017 / 02:09
Člověk by měl v zásadě dělat za čas, nikoliv za km, stravné a jiné blbosti. A proč? Je to obchod, kde firma potřebuje udělat nějakou práci a ty potřebuješ zase nějaké peníze. Abys tedy vydělal peníze musíš investovat svůj čas a to především, bez něj peníze nevyděláš vůbec nikde. Čas je to jediné co máš a můžeš nabídnout a každý si musí určit jeho cenu. Věřte, že každý z nás má jen určité množství času a nikdy neví kolik ho ještě bude mít.

mateo
15.04.2017 / 03:37
To je hezky napsany.Jen bych jestli muzu dodal.Kazdy se ma tak,jak si to zaridi.Domluvim se,ze budu delat za km,tak delam.Nelibi se mi to,jdu jinam.To je to,o co tu jde.Kazdy muzete ptacovat za podminek,ktere vam vyhovuji.A verte mi,zadne soudy a pojistovny to za vas nevyresi,tak jak vam to tady nadhazuje ten pojistovak

sibrsibr
15.04.2017 / 09:09
Krucipísku píšeš: „Člověk by měl v zásadě dělat za čas“.
Nikoliv „měl“ ale podle zákona to tak je u řidičů dáno. Jestli někdo pracuje za protiprávních podmínek, tak je to jeho věc a nemůže si stěžovat, že jsou zákony špatné. Což řidiči často dělají…
Je to jen věcí každého řidiče, kdy si určí nějakou přijatelnou cenu za svůj čas strávený v práci. Hošíci co jezdí jen za základ a něco k tomu jsou úplně vedle. A podle toho s nimi i zaměstnavatelé jednají.
Každý svého štěstí strůjcem.

Mateo jak to víš? Mě to DASka vysoudila úplně s přehledem.

krucipísekcipísek
15.04.2017 / 14:36
Já jsem to ted nemyslel až tak z pohledu zákona, ale spíš takové zamyšlení, které vychází z myšlenek vyšších.

sibrsibr
15.04.2017 / 18:20
Krucipísku,
No jasně vím, jak to myslíš. Však i zákon vychází z těch myšlenek vyšších.
Ovšem je prapodivné, že v dobách temna, které jsme tu donedávna zažívali, kdy si zájmové skupiny dělali co chtěli, tak se řidičům prostě vtlouklo do hlav, pomocí různých přisluhovačů a školitelů, nebo i takzvaného SŘ, že pracovat za jakésy vymyšlené odměňování dle výkonu, je zcela v pořádku. Nebo dokonce výhodnější.
Zákon však jednoznačně říká, že měsíční mzda je za 40 hodin týdně: Tedy hodiny, příplatky, diety a cestovní náhrady, plus mohou být řidiči motivováni různými odměnami. Nikoliv naopak, pokutami.
Dnes, když už tato problematika prošla více soudními řízeními i přezkumem kanceláře Ochránce lidských práv, tak už je situace jiná.
Samozřejmě různí dopravci pojedou pořád tu svou. Ani každý inspektor OIP nemusí být ukázkově důsledný. Ovšem soudy již jednotlivé případy rozhodují daleko rychleji, než tomu bylo po roce 2009, kdy byla podána první žaloba na doplacení hodin v kamionce. Tehdy jsem dokonce musel dokazovat, že jsem si data z karty nezfalšoval.
Nedávno mi kolega říkal, že na podobný argument zaměstnavatele soudce odvětil: „Žalobce (řidič) nemusí dokazovat, co se nestalo. Tedy že data nefalšoval. Pokud má žalovaný (zaměstnavatel) důkaz, že jsou data falšována, nechť ho předloží.“
Tedy daleko spravedlivější přístup, než v počátcích obdobných sporů.

coolio
16.04.2017 / 19:29
Příjem za odpracovanou hodinu je jen jeden ukazatel. Ale dělal bys třeba hlavní zaměstnání, ve kterém bys měl příjem 500,- kč za hodinu, ovšem měsíčně bys jich mohl odpracovat jen 20 třeba?

Za sebe jsem rád, že můžu dělat 13/15 hodin denně po-pá za což dostanu přes 40kkč měsíčně - neříkám že platu - protože dělat jinde 8hodin denně za 20kkč čistého a zbytek hodin promrhat jinak, by bylo plýtvání.

sibrsibr
16.04.2017 / 20:08
coolio,
Velice rád bych pracoval za 500 na hodinu, i když bych pracoval jen méně hodin. Vše ostatní by totiž byla překážka na straně zaměstnavatele a měsíční mzda by byla okolo 80 000 měsíčně hrubého. To je přijatelné.
Také chápu, že pro tebe může být volný čas, úplně promrhaným časem. Vůbec mi nevadí, když někdo chce pracovat celý měsíc od rána do večera za minimálku a něco do kapsy. Já takovou práci nechci a nemám žádný důvod v takových podmínkách pracovat.
Píšu zde jen o tom, na co mají právo zaměstnanci, pokud pracují více než 40 hodin týdně. Mně se totiž stalo, že mi zaměstnavatel tvrdil, že měsíční mzda uvedená ve smlouvě je za celý měsíc. Nenechal si to rozumně vysvětlit, až to muselo dojít k soudu. Pak zase skuhral, že ho to stálo o spoustu peněz více.
No můžu já za to, že je to držgrešle a hlupák, když si nedal říct jinak, než až rozsudkem soudu???

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp