VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
27.05.2017 / 16:43

E49 Schrems nebo Gmund?

E49 Schrems nebo Gmund?

Ahoj,
mám jet přes Třeboň do rakouského Stockerau po E49. Už jsem tam jel jednou a před cz hranicí nějakej zákaz (nad 12t ?). Nedbal jsem a dojel rovně až na hranici na Halámky. Někerý kamiony jely dál, jiný nee. A rakouští poliši tam stáli a číhali a nic. Tak jsem to radši otočil, vrátil se a jel jako většina kamionů přes České Velenice a Gmund, prostě jsem ten zákaz respektoval.
Ale ve Gmundu jsem se motal po náměstí a v centru i v nějakých jednosměrkách, připadalo mi že tam s kamionem jako projíždět jsem úplně blbě. Teď na to koukám v mapě. Proč se vlastně nemůže přes Halámky a Stockerau kde je obchvat a má se sjíždět na Velenice/Gmund a tam přes centrum? Jezdíte tam tudy někdo? kudy to jet? Pojedu z Českých Budějovic do Stockerau.
Dík.

Zakladatel: greenhorn 

Miloň
27.05.2017 / 21:40
Hele, tak jestli pojedeš z Budějic do Stockerau, tak buď úplně v klidu a vem to přes ty Halámky. Ten zákaz co tam je, platí jen pro tranzit (rozuměj dálkovou dopravu, že Rakousko třeba jen projíždíš), ale regionální doprava tudy může. A jako regionální prý tolerují asi tak po Vídeň. Ale to nevím jistě s tou Vídní, to jsem jen od někoho slyšel. Jinak já tam z týhle severní části Rakouska jezdil často a úplně bez problému. Jednou mě i na hranicích rakušáci zastavili, ukázal jsem jen papíry a jel jsem dál. Žádná buzerace neproběhla. Takže se toho neboj.
Zdar

greenhorn
29.05.2017 / 12:22
Díky, zkusím a napíšu. Já nevěděl že je to jeden z těch zákazů co maj vpodstatě na všech sjezdech z dálnice a co platí pro dálkovej tranzit.

greenhorn
29.05.2017 / 21:00
Projeto, je to jak jste psali. Díky za radu. Ta objížďka přes Velenice a Gmund je absurdní.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp