29.05.2017 / 22:25
po týdnu mimo kabinu nebo domů
Ahoj ,
tak už začalo platit nařízení 45 hodin v kabině a DOST !!
Pokuta za každou hodinu pro řidiče 60 eček a firmu 186 ,-
Máte někdo mapku, kde se dá ušetřit na ubytování ....
29.05.2017 / 22:37
Tak udělat 45h odpočinek v rajchu v kabině je hodina porušení za cca: 1620,- Kč hezkých 73 000,- Kč . To jenom pro řidiče. Účel je vytlačit řidiče z východu, kteří jezdí za almužnu a nemají ani na, to jít na jídlo do restaurace, které stojí u čerpačky s nápojem 25 eur.
Volal mi kolega, že už na parkovištích na to BAGouni a poliz upozorňuje. Tak si plánujte cesty tak, aby jste 45 ku dělali mimo D a F.
30.05.2017 / 06:17
Je to tam v ty EU nejake divne.
30.05.2017 / 14:44
Muzete nekdo poslat vice info o tomto narizeni? Nemuzu to najit. Dekuji.
30.05.2017 / 17:03
Však je to jenom dobře, teď všichni zaserou Benelux, Švajc, uzákoní to časem všude, půlka firem krachne, druhá začne jezdit po-pá a pak se z toho tady všichni posereme.
30.05.2017 / 19:28
Jj Salis ... máš pravdu. Ono jen to, že to nikdo veřejně neoznámil je špatný. Nechci vidět jak bude vypadat okolí vstupních tras do německa. To budou obyvatelé vesnic chudáci, každý bude stát před německem nebo se snažit jej opustit . Jenom Češi nechají Poláky dělat u nás co chtějí..Těch pár aut co zkontrolují to je sranda. To samé jsou Bělorusové, nemají třetizemní povolenky a jezdí vesele dál. Češi se vůbec nebrání je tu minimální kontrola zahraničních dopravců. Nás všude mastí ..... tady dělají odpočinek auta i na dálnici .
30.05.2017 / 19:46
Nejde jen o pobyt na hotýlku, ale co s vykradačema nafty a podobnejch ksindlů ze sahary??? to jako necháme stát mašiny bez dozoru? já bych teda neusnul ani na Hotelu s Wellnessem...
30.05.2017 / 20:37
Jinak pro Am - Sher,
nikde to nehledej oni jen jdou důkladně po dodržování n,561 . Tam někde je napsáno, že zaměstnavatel zajistí, aby řidič vykonal odpočinek 45 hod. mimo kabinu auta . To je tam dlouho, jen to nikdo nekontroloval. Je to jen tlak na východní řidiče, aby bylo vidět , že se politici snaží dát práci místním . To samé je i v čechách . Kdyby nebylo těch zahraničních polovodičů , tak by našinec od dispečera neposlouchal , TY TO NECHCEŠ no Valoďa to dá . Nebude ti vadit, že to pojede s autem, co jsi si právě vyluxoval, namazal a máš ho jako svoje dítě.
30.05.2017 / 21:01
Pro Hooryn, Jj to máš pravdu, odstav auto někde co ? Co nafta ale ty už ani nenajdeš náklad nebo soupravu.
Nevím jak kdo, já sám se už bojím v Německu spát u těch obyčejných parkovišť jen s WC. Tam jsou všude Rumuni a nebo ráno tě buzerují policajti, kteří stryktně vyžadují kontrolu nákladu. Prostě kontroly budou a to dost rozsáhlé, aby vytlačili právě NÁS co spíme a jíme v kabinách vozů. Jen jim tam jdeme ráno ušpinit toalety a kšeft žádný. Je to vše jen o penězích .... a nikdo mně nepřesvědčí, že náš europoslanec řeší tyto závažné problémy v Bruselu .
31.05.2017 / 13:43
Tak tohle je hodne nedomysleny.
31.05.2017 / 19:26
Pro EEERF, vúbec si nemyslím, že to je nedomyšlený. Je to naprosto skvělá obrana vnitřního trhu před levnou pracovní sílou, která je na východě. Češi ještě nemají žádný strach, že jednou to tady bude samý Ukrajinec ....
31.05.2017 / 19:34
Pro Trailor : to mas pravdu. Bylo by lepsi kdybych napsal ze to promysleny je :-)
31.05.2017 / 19:54
Trailor,promin ale nemas pravdu
31.05.2017 / 19:59
Jj ale hlavně je to o politice. Budou volby a ve Francii zvítězil Le Macron. Právě ten jako ministr financí to protlačil do unie. Francie byla jako první, co odmíta komunikovat o problematice řidičů. Co pak se bude dít, když je prezidentem co ?? V Německu se to taky mele , v čechách to není lepší a tak se čeká, co bude. Jen je vidět, že pan Dan Ťok, který je od revoluce asi 15 tý šéf dopravy, má najednou zájem něco řešit . Nebudou náhodou volby co ?
31.05.2017 / 23:41
a kdo ochrání nás před mzdovým vykořistováním západních korporací?
01.06.2017 / 04:55
Ten kdo má prachy a je chytrej, tak využije týhle situace a ještě na tom dobře vydělá.
01.06.2017 / 13:03
Jj podél cest vyrostou kontejnerové ubytovací tábory. No a protože se to vozí od nás, tak bude práce dost.
06.06.2017 / 10:48
Ahoj, myslíte, že by teoreticky bylo možné udělat v D třeba 44 hod. a pak tu chybějící hodinu nahradit v následujícím týdnu? Dík
06.06.2017 / 17:32
Salis, plný souhlas.
Krucipísek, Ubytovací tábory?
Pochybuji, že by jakýkoliv Německý úřad umožnil provoz ubytovacích zařízení s nedostačujícím interiérem k řádnému odpočinku řidičů.
Něco jako jsou dnes fungující F1 a podobná zařízení možná vyrostou. Již v minulých letech postupně rostly levné ubytovny pro pracovníky v industriálkách. Ovšem jejich vybavení a řešení interiéru včetně služeb je na vyšší úrovni, než bývá u nás, nebo v Polsku.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to daleko pohodlnější způsob odpočinku, než na parkovištích. Zejména pokud budou růst poblíž parkovišť a ubytovaný řidič bude mít svůj kamion poblíž. Nikoliv aby ho hlídal, ale aby měl lehce dostupné osobní věci a zásoby, které si všichni sebou vozíme.
Jediné, co by mně odrazovalo, že bych měl sdílet pokoj s nějakým neznámým řidičem. Ovšem myslím si, že zaměstnavatel nemá ze zákona nárok vynucovat si, aby zaměstnance ubytovával s cizí osobou proti jeho vůli.
Jako vždycky půjde o to, co si nechají řidiči líbit a k čemu najdou odvahu. Pokud se nechají nacpat do jednoho pokoje s kýmkoliv, budou asi ráno často marně hledat peněženky a další osobní věci…
Vždycky s vámi zametou, pokud neznáte zákony, nebo uvěříte tomu, jak vám zákony vykládá zaměstnavatel, nebo třeba ČESMAD a podobné skupiny se společným zájmem. Ojebat každého, kdo se nechá a zlevnit dopravu na úkor zaměstnanců…
(-deaktivovaný profil-)
11.09.2017 / 12:21
Mam Problem. Zapomnel jsem totiz pres vikend kartu v aute a natocil tak na ni nechtene 55 hodin pauzu. Hrozi mi nekolika tisicova pokuta nebo vezeni? Poradte co se s tim da delat. Dekuji.
11.09.2017 / 16:31
Trailor
Nemáš náhodou směnárnu,že bych si k tobě chodil měnit €uráče,45kč mi nedá ani ČNB za středový kurz...
11.09.2017 / 16:35
Pavel11
Bud rád,že jsi tu kartu nenechal na kladívkách,jako se to podařilo mojemu známému.To by bylo o moc zajímavější,nějaké kontrole to vysvětlovat..
11.09.2017 / 19:42
Mám v aute debilní tachograf Stoneridge a kartu tam nechávám bežne.Prakticky skoro nikdo totiž na nem neumí doplnit data tak jako to jde na modernejších tachografech.Párkrát jsem mel i přes víkend kladívka když s tím debilní mechanik popojel.Hlavne jsem vytiskl papír se zápisem co se stalo.Stát se muže totiž cokoliv.
(-deaktivovaný profil-)
11.09.2017 / 19:58
Tak premyslim co je na te praci jeste vlastne pritazliveho. Uz si pripadam jak tezkej kriminalnik, ze tvrde pracuju. Nikdo neni neomylny a vsicni delame chyby. Bavilo mne na te praci hlavne to ze jsem se nekam podival, tak ze jsem treba o vikendu nekde zastavil pobliz more nebo kolem nejakeho historickeho mesta, hradu a vyslap jsem si jako turista prohlizet si pamatky, uzit more a hlavne taky ochutnat mistni kuchyni. To me na te praci bavilo. Pripada mi jakoby lide kamionakum jejich praci zavideli, proto takove nesmyslne buzerace ze vsech stran. Byla to hezka prace, ale kam az je takova sikana zakonu proti ridicum schopna v eu zajit. Nevydelavame jako piloti dopravnich letadel ale musime znat a davat si na vse pozor pomalu stejne tak. Oproti tomu je ta prace hlavne fyzicky narocnejsi a hlavne nebezpecnejsi v dnesnim provozu. Presto vsechno vydelame si pomalu stejne jako vsichni ostatni za osm hodin prace. Leto bylo zase strasny. Nedalo se nikdy zase kvuli turistum po tydnu dojet domu v patek vecer ale az v sobotu nad ranem, to ale kdyz mel clovek kliku, normalne tak v sobotu kolem poledne, kolikrat i odpoledne. Dalnice byly zacpane nebo prujezdne jen 60-80 kilometrovou rychlosti. Vecne zpomalovani, zrychlovani, naschvalnosti, vybrzdovani a to po celych dalnicnich tazich, kdyz vsichni v patek hnali domu a az do pozdnich vecernich hodin, tahy uplne zapraskany, vecne ve strehu a slapat kazdou chvili na brzdy. Diky bohu konecne je leto zase pryc. Ale jen se ptam, je na te praci jeste neco hezkyho? Me treba zrovna ten zakon tech vikendovych 45 hrozne vadi, protoze jsem si venku odpocinul vic jak doma. Doma mi to strasne rychle utece a vadi na tom i to ze ze soboty na nedeli kdyz se konecne poradne vychrapu az do dopoledne, tak zase nespim na pondeli a jedu tak hodne unavenej, dalsi nevyhoda.
11.09.2017 / 20:47
Jen je škoda, že výrobci těch nových aut dělají tak hezké interiéry kabin. To povede zase ke zmenšení kabiny protože ušetřené kila budou pro náklad...
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
12.09.2017 / 21:09
Me nic na teto práci nebezpečne nepřipadá. Prostě pohoda žádný stres. Je pravda že jsem videl tolik nehod že v noci někdy nespim ale pořád lepší než monťáci v montovně co maji nad sebou obrazovku ktera zobrazuje kolik kusů předchozí směna vyrobila. Ma je to motivovat ještě k větší produktivitě práce. Tolikrát jsem šel přes fabriku a viděl provoz a lidi v ní. A u pasu pracovali pěkně blondýny měl jsem chuť je plácnout přes prdelku jak ji měly napasovanou do monterek ale pak jsem se na to vysral ale někdy to udělám. A ted je rozdil v ženě která pracuje 8 hodin u pasu a pak jede domu busem za manželem či přítelem. Zmakana jak pes a ještě ji čeká domácnosti.. vše za 16tis za měsíc
Pak je tu ta druhá skupina žen která pokud vypada velmi dobře a nevadí ji si vydelavat kundou tak za nic si vydělá tolik co já a dalsi 3 řidiči za měsíc. Ta zenska chodí na botox, plastiku.. kadeřník, oblečení.. cca 15.tis. a čím starší čubka tak tim víc do sebe musi investovat.
Vsak to vidím každý vikend.. v Praze. Napíchan botox pod očni víčka, silikon do prsou.. solarko a různé picovinky. Jasně mě se to líbí ale ten rozdíl je propastni. Ja pokud bych měl na výběr zda dat peníze ženské s deckem nebo čubce dám čubce.
Ta podle mě si to zaslouží než krava ktera žije v nefunkčním manželství a svuj zivot ma na linkovaný. Ja od jisté doby beru čubky jako kusu hadru. Nemam k nim uctu a nikdy mít uz nebudu. Ale prostituce tu byla a bude ještě dloouho po mě. A ještě na 80 procent je šance kdy potkam pěknou náhodou holku s tím že ji zaplatim za sex.. každá 3 půjde.