VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire des Brotteaux
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM

Cisterny

Cisterny

Je pravda že cisterny převážející ADR můžou jet maximálkou 80km/h?

Zakladatel: Tector 

ruda (-neregistrovaný-)
26.09.2012 / 22:37
nevim jestli je to pravda ale na cisterny co jezděj osmdesát narážim furt

mufik (-neregistrovaný-)
10.11.2012 / 22:46
ano je to pravda musi jezdit cisterny 80km/h

Bart cz
07.06.2013 / 07:51
Nikde není napsaný, že plachta, nebo frigo mohou jezdit jinak !!! Ve vyhlašce je jasně psaný . Nákladní vozidlo nad 7.5 tuny 80km/h. mimo obec a 50km/h v obci !! V Německu je nad 7.5 tuny 80 km/h po dálnici a 50 km/h. v obci a 60km/h. mimo obec !!!
Pak záleží na policii, co toleruje!! Je pravda, že ADR hlídají víc a je jedno jestli cisterna, nebo lachta.
Já mám s ADR cisternou po EU své zkušenosti a nikdy nebyl problém.
Znám ale i případy, že letěl řidič s ADR v obci na 50km/h, 90km/h !!! Chytli ho a dostal zákaz do Německa na 1 rok (obecní ohrožení) + 1500eur pokutu.
Co vím, nebo mám informace, tak to v Německu chtějí víc hlídat a tolerují 85km/h po dálnici a 65km/h mino dalnici v obci jen 50km/h.

holbern
31.07.2013 / 11:58
Wir spezialisieren uns in der Personalvermittlung von qualifizierten Fachkräften aus der Logistik-Branche . Zur Zeit arbeiten wir mit vielen internationalen Firmen aus Deutschland zusammen.
Aktuell suchen wir für unseren Kunden aus München:

Berufskraftfahrer CE für internationalen Fernverkehr

Anforderungen:
• Führerschein Kl. C+E und Fahrerkarte
• Gute Deutschkenntnisse
• Berufserfahrung im internationalen Fernverkehr
• ADR-Bescheinigung wünschenswert

Stellenbeschreibung:
• National- und Internationaltransport
• Kontakt mit deutschen Disponenten
• Neue Flotte (DAF XF)
• Übernachtung im LKW

Was wir bieten:
• Monatsgehalt: 2000€ (Basis) + Spesen 24€
• Deutschen Arbeitsvertrag
• Pünktliche Gehaltszahlung

Mehr Informationen finden Sie unter der Nummer: +48 604 242 084
Haben wir Ihr Interesse geweckt?
Bitte senden Sie uns Ihre Bewerbung per Email:

praca@holbern.pl

holbern
31.07.2013 / 12:22
Polská agentura hledá pro řidiče (C + E) se znalostí německého jazyka.
zaplatit 200 Euro + 24 Euro stravy !
Pro více informací volejte: +48 604 242 084
Prosím, pošlete životopis na: praca@holbern.pl

hanusvl
09.11.2013 / 07:12
Nikde není napsaný, že plachta, nebo frigo mohou jezdit jinak !!! Ve vyhlašce je jasně psaný . Nákladní vozidlo nad 7.5 tuny 80km/h. mimo obec a 50km/h v obci !! V Německu je nad 7.5 tuny 80 km/h po dálnici a 50 km/h. v obci a 60km/h. mimo obec !!!
Pak záleží na policii, co toleruje!! Je pravda, že ADR hlídají víc a je jedno jestli cisterna, nebo lachta.
Já mám s ADR cisternou po EU své zkušenosti a nikdy nebyl problém.
Znám ale i případy, že letěl řidič s ADR v obci na 50km/h, 90km/h !!! Chytli ho a dostal zákaz do Německa na 1 rok (obecní ohrožení) + 1500eur pokutu.
Co vím, nebo mám informace, tak to v Německu chtějí víc hlídat a tolerují 85km/h po dálnici a 65km/h mino dalnici v obci jen 50km/h.

Cisterny (-neregistrovaný-)
09.11.2013 / 07:44
Cisterny nebrat. Ropovody pro všechny.

prace
23.04.2016 / 20:03
Dobry den, hledam praci ridice v nemecku. Jezdim z cisternou PHM ADR trida 3. Nemecky neumim ale rad a rychle se ucim. Poradi mi nekdo

dami0001
24.04.2016 / 00:14
Jo je to pravda, ale vztahuje se to na všechny kamiony. Je úplně jedno jestli vezeš benzín v cisterně, nebo jogurty ve frigu. Auta mají omezovač na 85, většinou ty starší na 90. Co mám zkušenost tak se to toleruje. Když to občas pustíš z kopce, tím nemyslím 120 a víc, tak mi za to taky hlavu netrhali. Když byl AETR a vše ostatní OK, tak jenom tytyty a Gute fahren. Nevím, když narazíš na vola. To asi bude drahá sranda, ale to musí dát k lepšímu někdo jiný.

trucklife
29.03.2020 / 10:39
Funguje to tak to jsou to pravidla které jsou reálné neoficiální . Adr úplně stejné pravidla jako jiné kamiony rozdíl je v tom že ADR mají někde upravenou rychlost značkami omezení průjezdu příklad tunely . Parkování má taky pravidla ale na dálnici jich moc krom par parkovišt neni Rozdíl je co toleruje policie benzín nafta 85 tohle je opravdu pohyblivé podle dopravní situace počtu pruhu a státu neměli by předjíždět kamiony které jdou méně než o 3 km, plyn 80-83 velmi jedovaté infekční radioaktivní nebo kombinace 80 všech ADR předjíždět z rozvahou pokud más rybku strom 85, méně nebezpečné 90

trucklife
29.03.2020 / 10:44
Jinak policie která chce pokutovat a kontrolovat a poučovat řidiče adr musí mít kvalifikaci adr plachta kontroluje častěji páč na cisterne není moc co kontrolovat a adr cisterny mají auta nejvíce v pořádku což ví aj cajti proto méně kontrol než plachta a to výrazně

Trailor
29.03.2020 / 20:44
Pro :trucklife

co je ti platný, že auta mají vpořádku, když jejich řidiči nechodí na školení. Potom by každý věděl, kolik můžeš v ČR jezdit s cisternou. Předpokládám, že se bavíme o kategorii vozidel N2 a N3. Na tohle však nelze jinak odpvědět, že je opravdu S R A N D A .

Trailor
29.03.2020 / 20:52
Počkej ješte pár dnů a ta práce odpadne, pak si firmy vyberou jen spolehlivé řidiče a né blbce, kteří se ptají po autoškole, školení a mají několik kolegů okolo sebe jak rychle mohou jezdit .... vím, je to stránka pro rady, ale tohle je snad provokace né.... jinak promiňte .

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp