29.07.2017 / 12:02
Alimenty
Pánové, zažil jste někdo osobně nebo "ověřeně" slyšel, že někomu započítali diety do výměry výše alimentů? Děkuji za reakce
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
29.07.2017 / 13:38
Má reakce je bezpredmetna. Nevím o nikom a slovo alimenty slyším po 6 za můj život. Alimenty se plati na děti. Jen doufám že nikdy tento problém řešit nebudu. Myšlenka ze po světě bude pobíhat děcko tedy má krev je nepředstavitelna.Nikdy bych si to. neodpustil a do svého zkonani bych litoval čubku do které jsem to nalil.
29.07.2017 / 13:48
Alimenty jsem nikdy neplatil a platit nebudu muset.
Ale zodpovědný člověk, se přeci má rád postarat o své děti a má udělat maximum, aby se měli co nejlépe. Nebo se pletu ?
Kromě toho, ne každý ví, že alimentační povinnost nekončí ani po škole,ani po nástupu dětí do zaměstnání, tedy nekončí NIKDY !!
Pokud i pracující děti, mají podstatně menší životní úroveň, než rodiče, mají nárok od rodičů na alimenty třeba ve 40 letech ! To praví zákon, ne já .
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
29.07.2017 / 14:27
Co? Nikdy? ty jo.. Mit dítě je zavazek na celý život. Ja si myslel že vyživovací povinnost končí plnoletosti..
29.07.2017 / 15:53
Ahoj platim 7300kc na dve deti ve veku 18a 13. Muj plat je 12.5 zaklad + diety. Ale jsou to moje deti takze stim nemam problem.
29.07.2017 / 16:35
Pokud vím, tak min. základ je 13.100.- ne?
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
29.07.2017 / 16:39
7300kc bože.. za ty prachy bych měl 5 návštěv..... Nerozumím tomu proč ve vztahu po nějakém problému nastane rozpor. Následuje rozvod, rozchod a nastává řízení o potomky.Stridava péče atd. hádky stres.Videl jsem na Barrandově pořád o vztazích s Honzou Musilem. Stačilo se podívat krátce a uvědomil jsem si že Češi se vyzivaji v pomstě, intrikach.. Musim uz jit...
29.07.2017 / 20:21
Chápu nnostromo, jenže u mě je to trochu jinak...dcera začala okolo sebe kopat, když jsem po cca roce a půl po její matuře a zaměstnaneckém poměru dal návrh na zrušení alimentů, a najednou jsem se dozvěděl, že ona navrhuje soudu zvýšení aliků 3 roky zpětně o litr. Přijdu si jak debil...
29.07.2017 / 22:01
Jo jo lidi, a to také můžete platit alimenty i na bývalou manželku či přítelkyni, tedy kromě alimentů na děti. Záleží na vyčůranosti proti strany.
30.07.2017 / 17:06
Je to už pár let, co nejvyšší soud rozhodnul, že cestovní náhrady, ani diety nejsou příjmy, ze kterých lze vypočítávat alimenty a podobné platby.
Pokud tyto položky někdo někomu zahrnul do výše příjmu pro výpočet alimentů, může se bránit.
Informace jak se účinně bránit, jsou dohledatelné.