31.10.2017 / 17:38
Handicap
Ahoj. Mám takový dotaz. Je možné abych se mohl stát řidičem kamionu s handikepem? Respektive mi chybí levá dolní končetina. Děkuji
31.10.2017 / 20:03
Ahoj: budu upřímný ale v dnešní době NE. Až bude řidič jen jezdit, tak ano ale dnes, když musíš dělat údržbu, nakládku, kurtování. Věřím, ale kdyby jsi jezdil jako střídač druhý řidič, tak by se to dalo . Ale sám zapomeň na to. Takhle máš jako zdraví problém nejen o sebe a vozidlo .... Jestli Tě to bude zajímat, tak se zajdi kouknou do dopravních podniků ...myslím, že by jsi se tam rozjezdil. a poznal své hranice. Ale, když budeš dřít, tak věřím, že za pár let to půjde. Dneska, se stane, že potřebuješ rychle jet a máš možnost si sám naložit, tak si naložíš. Nevím jak jsi na tom fyzicky ? Přeji ti to si to za volantem zkusit je to jiný svět . Jsi pořád překvapený, co se děje.
01.11.2017 / 12:46
Nedávno někde vymákli truckera bez nohy a šel rovnou do správního.... S automatem by ani ta levačka být nemusela....
01.11.2017 / 13:35
Jenom uvažuju. V zácviku jsem jezdil linku ve dvojce, kde jsme jenom přepřahali bednu. Žádný kurtování, plachtování a latě, nic. Jenom se otevřely zadní vrata, dorazilo k rampě, odpřáhlo a jelo se pryč spát. A ráno se zapřáhlo na rampě, odtrhlo, zavřely vrata, zámek plomba, kancelář papíry a jelo se. To by podle mne reálný bylo, i v jednom.
Nebo ve dvojce, kde by pomáhal resp. něco dělal jen kolega.
Neměl bys to snadný, ale rozhodně držím pěsti a fandím!! Volant je volant.
(-deaktivovaný profil-)
01.11.2017 / 15:31
Ahoj. Tak, pokud mas protezu, tak nevim proc by to mel byt problem. V predchozich firmach uz jsem se setkal se dvouma ridicema s protezou a oba jezdili sami. Ale nevim jak to je v cz.
01.11.2017 / 17:57
První bych si zjistil, jestli je možný s tvým hendikepem udělat řidičák na náklaďák. Třeba na osobák si můžeš udělat jenom automat, ale pak nesmíš řídit manuál. Což by zas tak nevadilo, protože 90% náklaďáků je v automatu.
Pak už jenom najít vhodnou práci. Držím palce.
(-deaktivovaný profil-)
01.11.2017 / 19:02
Zdravím, já mám obdobný problém jako tady kolega jen s tím, že mám omezenou hybnost levou rukou zápěstí prsty málo síly, volant v osobáku s manuálem zvládám v pohodě. Tak kdyby dal někdo info. nebo i v SZ
(-deaktivovaný profil-)
01.11.2017 / 19:06
Radši bych začal na VKD
01.11.2017 / 19:19
Ahoj Blackowitcz. Pral bych ti to. Ale co vim, je zde jeden problem. Pokud nemas jeste RP na CE, tak v autoskole nesmi byt auto v automatu a musi byt manual. Alespon to tak bylo pred dvema lety. Jestli jde zazadat o nejakou vyjimku, nevim. Ale rozhodne bych zavolal do autoskoly pobliz tebe a zeptal se. To bude urcite prvni krok jak neco zjistit. Kazdopadne drzim palce, at to vyjde.
(-deaktivovaný profil-)
02.11.2017 / 18:16
British Airways mají pilota bez ruky. Někde v jižní Americe zase bez oka. Samozřejmě že bez levačky lze jezdit z automatem. Hodně vůle - max nasazení, cvičení a rehabilitace. Místo, kde se protéza opírá o pahýl musí být zoceleno. Překonávat bolest. Tahat paleťák. Hodně věcí lze. Na internetu jsou příklady. Určitě bych do toho šel!!!
Já sám mám neurotickej problém. Mám lehkou mozkovou dysfunkci a žeru léky. Vzali mi C+E a T. Třikrát jsem byl na těch zkurvenejch psychotestech a napotřetí zvládl kognitivní testy na mentální výkonnost nadprůměrně a stejně doktorka bioenergetička (nekecám) prohlásila, že jsem vnitřně neodolná a křehká osobnost a napsala "psychicky nezpůsobilý". Tak půjdu počtvrté za 3 měsíce. Přinejhorším příští psycholožku zabiju...
02.11.2017 / 20:11
Pro : tlusťoch . Ty jó ty máš přísnou doktorku, tam by odpadlo více řidičů. Já jsem už věřil, že si to každý zaplatí. No koukám, ale asi né. Jsi poctivý, to se dneska cení. Kdo ti vzal jak píšeš C + E a T ?
02.11.2017 / 20:33
Pro: tlusťoch, nahlásil jsi Policii ČR, toho kdo ti ho vzal a proč. ŘP se odebírá atd. je na to právní předpis.
02.11.2017 / 20:48
jen bych ti to přál, ale sám tomu nevěřím. Dnešní společnost se snaží brát ohled na zdravotně postižené občany ale lidi né. Pro firmu, která tě zaměstná tak to bude úleva na dani. Vždy se najde něco, co nepřekonáš. Jsi v ČR tady lidi jen závidí a hledají pastě na druhé. Hlavně je tu dost Ukrajinců a jiných národností, které už zastupují nebo zcela nahradí Čechy .
(-deaktivovaný profil-)
02.11.2017 / 21:07
No,není to tak dávno,co jsem viděl na Vitorii na AS24 portugalce,co neměl pravou nohu a byl tam magnumem,je pravda,že měl sebou babu,ktera mu pomahala,ale jezdil jak drak
02.11.2017 / 21:14
Když si náhodou uděláš ŘP na automat, tak to je pod kódem zapsáno v průkazu. Jak pojedeš s manuálem a chytnou tě tak: se to bere jako jízda bez oprávnění . Pokuta 25-50 tis, zákaz činnosti na 6 měsíců a body . Všechno se řeší ve správním řízení. Nemusím dál pokračovat...co ?
02.11.2017 / 21:48
Mojí sestřenici chybí noha pod kolenem a normálne s protézou řídí osobák,akorát jí večer ten pahýl pobolívá a musí se o nej trochu postarat.Tak řídit nákladák není zas tak velký rozdíl,akorát nakládky/vykládky jsou často docela velký telocvik.V Nemecku jsem dvakrát videl řidiče silne pajdavého a silne otylého,že se sotva vyšplhal do kabiny, třeba nastupovali tím stylem,že druhou nohu přisunovali na schudkách za tou první.Ale nakonec nastoupili.Nejvetší problém pro ne byl nástup do kabiny, nalezení na korbu a lezení po zboží při kurtování
03.11.2017 / 15:29
Ahoj Blackowitcz , také Ti držím palce.
Jezdi jsem u firmy, kde řidič neměl pravou nohu a ani protézu a jezdil s kamionem na mrazáku. Běhal o berlích. Musel na pravou stranu strkat levou nohu, kolem sloupku řízení.
Dnes jezdí s autobusem.
Například, pokud bys jezdil poštu s kamionem či 12 tunou, tak tam jen řídíš. Firem co jezdí poštu třeba z letiště, je dost.
Já nyní v důchodu jezdím u jedné firmy také balíky z internetu. Naprostá pohoda, vše si obstarají skladníci, i hydraulické čelo. Nakonec zaplombují a jedu. Denně mám řízení jen 2x 1:30h. Jinak spánek. Denně jsem doma, prostě pohoda. Tak něco takového vezmi.
Myslím, že autoškola by snad mohla udělat výjimku. Tedy některá má třeba automat.
(-deaktivovaný profil-)
03.11.2017 / 15:30
Pro Trailor: řidičák C+E a T mi vzali na úřadě ze zdravotních důvodů. Poté, co jsem psychotesty neudělal napodruhé.