09.12.2017 / 19:35
obrysky pod zrcátkama
Ahoj. Někdy potkávám tahače co maj pod zpětnýma zrcátkama takový kulatý placatý oranžový obrysky. Zdá se mi to dobrý, protože vnější obrys kamionu není na rozích karosky, ale na zrcátkách (vlastní drahá zkušenost, jedna stačila).
Tak se ptám, jestli to někdo máte a hlavně jestli to projde přes technickou nebo je to jedna z těch serepetiček, který se musí každoročně před STK odstrojit.
A ještě jestli to v noci nesvítí do očí, protože na straně řidiče je obryska asi z kabiny vidět.
Dík.
09.12.2017 / 19:39
Ještě mne napadá jak je to napojený. Jestli na obvod obrysového osvětlení celého vozidla, nebo na vyhřívání zrcátek nebo úplně zvlášť. Možná je to blbost ale nevím.
09.12.2017 / 21:58
Pro: greenhorn. Tady ti každý může napsat co chce. Koukni se do vyhlášky. Osvětlení vozidla je dané . Vše, co je nad rámec je jen tolerance policie. Tím si já osobně nemyslím, že to vadí. Vyhláška hovoří jasně. Je to stejné jako přídavné dálkové světla. Opravdu je to přesně daný vyhláškou.
13.12.2017 / 18:37
Ahoj , tak jsem se podíval do vyhlášky. Tak jak to píšeš,je to hodnoceno jako závada na vozidle. V podstatě, budeš odstaven . Jinak to najdeš : vyhláška č. 341/2014 Sb. Jsou tam v § 40 odstavce 2, písmeno a) bod. 4.
cituji: jsou li dodatečně namontovány nebo upraveny světla ... blabla, no nesmí svítit dopředu oranžově atd. Záleží ale na koho narazíš .
31.12.2017 / 14:19
Říká se tomu rolničky.
05.01.2018 / 16:01
A ted jsem viděl rolnicky s bílým světlem dopředu a červeným dozadu, tak to by splňovalo vyhlášku.