VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Slepice
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
17.01.2018 / 18:26

zaplacené volno

zaplacené volno

Část rozsudku KS:
O odmítnutí kamioňáka nastoupit pracovní cestu protože mu zaměstnavatel nezajistil spaní mimo kamion:

Je nutno souhlasit se závěrem žalobce, že z čl. 8 bod 8 AETR vyplývá, že řidič nesmí čerpat týdenní dobu odpočinku v zaparkovaném vozidle. Odvolacímu soudu je z rozhodovací praxe znám tvrdý postih řidičů, kteří nejen nedodržují předpisy AETR, pokud jde o nedodržování doby odpočinku, a rovněž o čerpání doby odpočinku v zaparkovaném vozidle. Žalobce deklaroval, že nebude trávit odpočinek v zaparkovaném vozidle, což mu čl. 8 bod 8 AETR umožňuje. Odvolací soud souhlasí se závěrem soudu prvního stupně, že žalovaná na svém požadavku, aby tak žalobce činil – trávil dobu odpočinku v zaparkovaném vozidle, setrval, tedy nedostál své povinnosti dle § 153 odst. 1 zákoníku práce a tedy žalobce nebyl povinen odcestovat na zahraniční pracovní cestu v době od do 26.6.2016. Odvolací soud proto rozsudek soudu prvního stupně jako věcně správný v souladu s ustanovením § 219 o.s.ř. potvrdil.

Soud mu přiznal vyplacení náhrad mezd až do skončení pracovního poměru…

Zakladatel: sibrsibr 

Daniel33
18.01.2018 / 11:59
Nic takoveho soud nerozhodl... tak aspon nelzi

sibrsibr
18.01.2018 / 16:32
Jak to víš? Ty jsi tam byl????
V každém případě můžu ukázat pravomocný rozsudek každému, kdo se vsadí.
A je jich k vidění více zajímavých, z různou tématikou :-)

Věřím, že vždy se najdou idioti, co budou tvrdit, že jsou to falsifikáty.
Třeba i ten dopravce, co prohrál, bude všude tvrdit, že to není pravda a že všechno bylo jinak :-)
Každý si může obsah rozsudků vyhledat i jinou cestou. Třeba přes advokáty.

Vykřikovat "nevěřím!!! umí kdejaký psychopat.
Ale pojdme se sázet. Kolik nabídneš do sázky?

Daniel33
18.01.2018 / 22:00
Vsadim se i kolik chces... hrozne rad, vim ze nic takoveho neni.... doufam ze se tedy nebudes vykrucovat...

Hacker
19.01.2018 / 14:13
Sibr jak ty stíháš to ježdění přes ty soudy které navštěvuješ?

sibrsibr
19.01.2018 / 16:13
Hacker,
každý řidič má občas volné dny.

sibrsibr
19.01.2018 / 16:14
Dane OK.
Souhlasíš se sázkou o 5 000,- Kč?
Přijedeš do Ostravy, já ti ukážu celý rozsudek, který bude obsahovat text, který jsem zkopíroval sem a ty vyplatíš 5 000,- Kč.
Budeš li dále pochybovat, zajdeme spolu na soud, ověřit pravost rozsudku podle čísla jednacího a zaplatíš dalších 5 000,- Kč.
Máš nějaké další podmínky, nebo dotazy?

Hacker
19.01.2018 / 17:38
Sibr ano,každý řidič má občas volné dny ale ty řidič nejsi. Aspoň ne lkw tak nepiš blbosti.

sibrsibr
20.01.2018 / 11:35
Hacker, Na tohle téma si můžeš založit svoje vlákno a vrtat se v tom se všemi, které to zajímá.
Tady je vlákno o rozsudku soudu.
Případně se můžeme vsadit o stejnou částku jako s Danem.
Ten řidič z rozsudku jsem shodou okolností také já :-)

Hacker
20.01.2018 / 12:00
Sibr ty už musíš být milionář z těch tvých vysouzených případů né? Jinak ty se sereš do všeho co se kde napíše tak zklidni. Máš málo že se furt vsázíš? Radši napiš kde děláš a za kolik a teď vážení dobře sledujte jestli a co zas ten tlučhuba odepíše....

sibrsibr
20.01.2018 / 12:48
Hacker
VEZMI PENÍZE A PŘIJEĎ, ODPOVĚDI NA VŠECHNY TVOJE OTÁZKY NAJDEŠ V TOM ROZSUDKU. ŽALOVANÁ STRANA BYLA SAMOZŘEJMNĚ MÝM ZAMĚSTNAVATELEM.
KROM JINÉHO MI DOŠLO, ŽE DÁVAT JAKÉKOLIV IFORMACE LIDEM JAKO TY, JE STEJNÁ HLOUPOST JAKO HÁZET PERLY SVINÍM.
POKUD NĚCO NAPÍŠU SEM, NENÍ TO URČENO UŽIVATELŮM, KTEŘÍ JSOU PODOBNI TOBĚ. VŮBEC SI MÝCH PŘÍSPĚVKŮ NEMUSÍŠ VŠÍMAT A JÁ TI SAMOZŘEJMĚ NEBUDU ODPOVÍDAT NA TVOJE PŘIHLOUPLÉ DOTAZY.
PÍŠU SEM POUZE PRO BYSTRÉ HLAVY, CO SI UMÍ PORADIT BEZ PŘIHLOUPLÝCH OTÁZEK.
Pokud jsi socka, co si může dovolit pouze plkání zadarmo, ani nejezdi.

Hacker
20.01.2018 / 13:10
Sibr ty mě bavíš. Ty budeš ten typ - já to řeeeeknu mamince co? Ty musíš být žádaný zaměstnavateli. Neboj,nedojedu bo nemám peníze,všechny máš ty sám )). Anebo víš co, dej adresu,celkem rád bych viděl toho inteligenta.

sibrsibr
20.01.2018 / 13:26
Jak jsem předpokládal: Jen ukecaná a hloupá socka :-)

Hacker
20.01.2018 / 13:40
Posílej adresu tlučhubo a nepředpokládej )))

jeď bezpečně
20.01.2018 / 15:53
Ahoj sibrsibre, tak koukám že se tady ti rádoby profesionální řidiči, se pouštějí i do Tebe.
Tedy nejsem sám, do koho se naváží ne jen tady, ale především na Truck-Foru.
Třeba o přetěžovaných mostech. Co jsem tam dal lejstra o tom, že ten most budou podpírat a částečně kvůli tomu uzavřou silnici pod mostem, aby bylo kam instalovat podpěry, tak zatím utichly ty jejich hloupé argumenty proti mě.
Nechají si od zaměstnavatelů sr..t na hlavu, neumí se ozvat a potom snad závidí lidem, kteří se po právu něčeho domůžou.

Hacker
20.01.2018 / 16:01
Rádoby profesionální řidiči ))). Tak se spojte hoši,Sibr to potřebuje.Nejdřív zve a pak se cuká )).

Hacker
20.01.2018 / 16:09
Má jen plnou hubu keců,soudů,důkazů a rad kde komu jak a co má kde dělat a jak on se má dobře a všude ho platí jak mají jinak firmy likviduje,ale že by napsal - frajeři jděte se zeptat tam a tam,tam to funguje,to né. Takže za mě je to tlučhuba. A Sibře neboj, já mám práci akorát takže mě vynech. Piš to frajerům co si tady stěžujou do SZ,myslím že by byli radši za tohle než tvoje vychvalování údajně vyhranými spory.

bubuch
20.01.2018 / 16:48
Jj, Slavek Jed Bezpecne a Das Sibr to material. Laik zasne, odbornik se divi.

sibrsibr
20.01.2018 / 17:59
Ahoj, jeď bezpečně.
Bohužel jezdí spousta idiotů s řidičáky. Nikdy se nenaučili počítat. Neumějí pochopit složitější text zákonů. Ovšem psát kraviny umí skvěle a zřejmě je to i jejich jediná a neoblíbenější zábava.
Jakou asi může mít inteligenci řidič, který nemá tušení na co všechno má ze zákona nárok, jen donekonečna vykřikuje, jak je svět zlej, že mu nikdo nezaplatí tolik, kolik by si představoval.
Když mluví o svém výdělku, tak vždy jen v čistém za měsíc. Ale hrubý výdělek za hodinu, má blízký minimální mzdě, stejně jako absolvent zvláštní školy.
Prostě ubožáci s řidičáky, žijící z diet. Bez slušné mzdy, sociálních jistot, placené dovolené. S nárokem jen na minimální důchod… Budoucí absolutní spodina.

Hacker
20.01.2018 / 18:28
Dasko nemel kraviny pořád a pošli tu adresu,nebo už pozvání neplatí?

sibrsibr
20.01.2018 / 18:38
Zatím z tebe nevypadlo, že se vsadíš, ani to nevypadá, že jsi schoten zaplatit.
Na zbytečné tlachání s hloupou sockou nemám čas. Jsou vás plná parkoviště, tak si povídejte navzájem.
Měj se :-)

jeď bezpečně
20.01.2018 / 18:51
sibrsibr, je to přesně tak jak píšeš.
Neumějí si spočítat, že je nejdůležitější základ - mzda na pásce. Jim vyhovuje že mají včetně diet nějakou třeba i slušnou hromádku peněz. To maximálně vyhovuje zaměstnavatelům, kteří na základě minimální mzdy, platí také minimální odvody a řidiči si často ani neberou dovolenou, protože by ten měsíc ze základu nevyžili. Pokud si řidič přeci jen vezmou dovolenou, tak to zaměstnavatele stojí jen tu minimálku. Jistě zaměstnavatel takovému řidiči nepřidá na dovolenou obálku, kterou jim dává v průběhu roku, jen aby ušetřil na odvodech.
O důchodu ani nemluvě. Takovým budoucím důchodcům vypočítají důchod kolem cca. 6 -7 tis.
Ještě horší bude situace, pokud by takový řidič a živitel rodiny, měl těžký úraz, například v 25 letech a zůstal by na vozíku s důchodem 6.500Kč. Ten by měl do konce života, tedy cca. 50 let. Za tu dobu přijde o cca. 3.900.000Kč , o proti důchodu, který by měl z normálního slušného platu a následného důchodu cca. 13.000Kč
Neznám zaměstnavatele, který bude takovému člověku tuto částku kompenzovat, protože na něm každý měsíc šetřil na odvodech.
Ještě jednou pánové, Můžete přijít o 3.900.000Kč !!!!
Já mám důchod přes 15.000kč a nechtěl bych z něho žít, proto mám ještě zajištěné trvalé slušné další příjmy do konce života.
Tak laici žasněte a odborníci se divte, jak píše bubuch !!

kolomaznik (-neregistrovaný-)
20.01.2018 / 19:12
.. Je to co psal Sibrsibr pouze špička toho co se děje různě po ČR.Netřeba pochybovat jelikož se stačí podívat na to co píši zaměstnavatele v inzerátech. (V případě insolvence či exekuce dohoda jistá) Jinými slovy.. Pokud tě neokradu Já okrade tě exekutor.. Udělám pro tebe službu že ti dám základ bez příplatků za noční, přesčasu, svátku atd.. Řidič kyvne a následně jezdí za minimální mzdu bez zákonných příplatků v domnění jak ojebal exekutora..

sibrsibr
20.01.2018 / 19:15
Já bych si s jejich budoucností hlavu nelámal. Každý stát musí mít nějakou spodinu. Nechť si tedy užijí diety, dokud je dostávají. Časem je budeme potkávat, jak se shrbeně potloukají kolem popelnic. Tak to prostě chodí.
Každý svého štěstí strůjcem…

Hacker
20.01.2018 / 19:29
Sibrdasko nevím podle čeho soudíš že jsem socka ale ty jsi prostě připosránek,v tom jsi přesvědčil mě. Jenom meleš a meleš hovna.

sibrsibr
20.01.2018 / 19:37
Že jsi socka jsem usoudil z toho, že za své přesvědčení nejsi schopen zaplatit. Tedy můžeš jen zdarma plkat.
Problematika toho rozsudku tě vůbec nezajímá.

jeď bezpečně
20.01.2018 / 20:02
Já se přidám k prvotní myšlence tohoto tématu, který se jak vidno, nelíbí mnoha řidičům, kteří by naopak měli pochválit toho, kdo se ozval a protlačil oprávněný nárok soudem.
Dopravci , zákazníci a dispečeři se musí smířit s tím, že se bude pracovat 5 dní v týdnu a na víkendy budou řidiči doma.
Dopravcům se nechce zajistit, platit hotely včetně dopravy taxíkem, tam a zpět ke kamionu.

Hacker
20.01.2018 / 20:14
Dasko vypadá to že socka jsi sám. Z čeho soudím? Pokud jsi vyhrál nějaký spor tak pokud to byly drobné tak jsi socka že ses o ně soudil. Pokud to byla větší částka,tak jsi se nechával zaměstnávat po nějakou dobu uvědomujíc si že ti neplatí všechno co mají což je česká vychcanost,abys je následně mohl dát soudu a vymáhal peníze zpětně + za dobu co sis už doma válel kulky. Tzn. zase socka tak jako kdejaký more. A aby to nebylo málo tak se tady ještě opět za prachy chceš s kdekým vsázet že jsi vyhrál cos vyhrál. Tobě se moc poctivě makat nechce že socko?? )))

sibrsibr
20.01.2018 / 20:36
Hackere
Zapomně jsi na možnost, že jsem normálně makal a až následně zjistil, že mě zaměstnavatel dost podstatně okrádá. Když jsem dal žalobu na doplacení přesčasů, tak se mi zaměstnavatel začal mstít a lživě obviňovat. Jestli opravdu jezdíš, určitě jsi slyšel o podobných případech, protože je to už takový národní sport zaměstnavatelů v Česku. Když mu nevyšlo ani to, tak mě chtěl vystavit nebezpečí, že budu během pracovní cesty pokutován zahraniční policií za pobývání v autě o víkendech, takže jsem se byl nucen bránit.
Ale v něčem pravdu máš. Dopravce mně chtěl sice zničit, ale nevědomky mi vlastně pomohl. Dnes už nemusím trčet v autě za almužnu a dobře mně živí zkušenosti, které jsem během soudních sporů získal.

sibrsibr
20.01.2018 / 20:36
Jeď bezpečně,
Já si myslím, že každému řidiči, který je normální, může být úplně jedno, o co se soudí jiný řidič. Maximálně si může položit otázku, zda by se mu vyplatilo se soudit taky, pokud má obdobnou situaci.
Lidé, kterým strašně vadí, že zde kdokoliv dá informaci o nějakých nárocích řidičů, nemusí být nutně řidiči, i když se tady tak tváří. Nebo jsou to řidiči, kteří jsou z toho už úplně vypatlaní.
Každý už slyšel o případech, kdy se úchylové na internetu vydávají za úplně někoho jiného, jen aby si uchlácholili své zvrácené nutkání.
Takový je prostě internet.

Hacker
20.01.2018 / 20:52
Sibře ty jsi to nezjistil hned po první výplatě že ti nezaplatil přesčasy? Divné ne? Když víš všechno a tohle asi nebyl moc starý spor. Můžeš napsat jakým způsobem tě živí ty zkušenosti? To mě fakt zajímá a rád se přiučím.

sibrsibr
20.01.2018 / 21:17
Hackere, nemám zájem tě poučovat. Proto ti nenapíšu, čím se teď živím.
Po první výplatě jsem nevěděl, že mě zaměstnavatel okrádá, protože mi i všem řidičům tvrdili, že je to všechno v souladu se zákony a zcela v pořádku.
Dokonce proběhla kontrola IP. Ani pak se nic nezměnilo. Tak jsme věřili, že je to opravdu OK.
Samozřejmě jsem tomu věřil, protože se mi zdálo nepravděpodobné, že by IP nevymáhala nápravu. Až jsem potkal řidiče, kteří mi vysvětlili jak to je a že přesčasy musí určit soud, což neproběhne, pokud nepodám žalobu. Pak jsem se tím začal více zabývat, až jsem se nakonec obrátil na advokáta. Ten napsal výzvu k doplacení přesčasů a zaměstnavatel mi začal vyhrožovat. No a tím to vše začalo.

Hacker
20.01.2018 / 21:24
Sibře umíš číst? To že se vyhýbáš odpovědím jsem si už zvykl,ale já se ptal jinak. Zkus to ještě jednou.

rochuss
20.01.2018 / 21:32
V CZ se dá vysoudit 3 roky dozadu a to je přece obrovská výhoda pro odvážné řidiče.Např. v Rakousku to jde jen 3 mesíce dozadu to je pak slabota.

jeď bezpečně
20.01.2018 / 22:11
sibrsibr, Ty jsi tím prošel a víš o čem to je.
Bohužel někteří ostatní tady stále nechápou, o čem je řeč.
Já zažil něco podobného u Tomáše Voldřicha, ostatně jsem o tom před časem psal.
Také jsem po roce zjistil že nehodlá platit dovolenou. Tvrdil, že peněz máme dost a že by nemusel podnikat, pokud by dovolenou platil. To že neplatil ostatní příplatky, jsem byl tenkrát ochoten překousnout, ale to že ještě neplatil dovolenou, to byla poslední kapka.
Díky tomu se původní přátelství, změnilo na nepřátelství, včetně jeho několika řitních alpinistů - řidičů.
Vyústilo to nečekaně tím, že jsem dostal záhadný náklad, při kterém mě zvážili v Rakousku. Bylo to za 1000 Euro. Policie uznala, že za to já nemůžu a pokutu chtěla po Voldřichovi. Voldřich nedával na auto tolik peněz a ani platební kartu. Vštěpoval nám židičům, že v takovém případě to máme zaplatit na svou kartu a že nám to potom zaplatí. Tedy spoléhal, že to zaplatím a on se díky vztahům, na mě potom vykašle. Ale já to nezaplatil a čekal jsem na to, aby si on poradil. Musel tam nechat přivézt peníze. A to byla poslední jízda u Voldřicha, Tomi Trans CZ.
O doplatkové peníze se budu soudit, právník stále dává dohromady potřebné doklady, které Voldřich odmítl vydat.
Tak jsem se rázem stal rošťákem ne jen u zaměstnavatele, ale i u jeho poskoků a nakonec i tady. Protože jeden říťolez, mě tady propral a pomluvil.
Tak vím o čem to je. Bohužel je takových dopravců mnoho a je to veřejné tajemství, tak nevím, čemu se tady řidiči diví.
Slávek

sibrsibr
20.01.2018 / 22:15
Hackere, mě je úplně jedno na co jsi se ptal. Ty si asi myslíš, že jsi pupek světa, ale vůbec ti nedochází, že jsi pro mne jen nicka. Nebudu to zkoušet ještě jednou :-)

sibrsibr
20.01.2018 / 22:21
Slávku,
kdyby nebylo dostatek řidičů tak hloupých, že jim na ty jejich fígle naletí, tak by to nezkoušeli.
Bohužel hloupost je mezi řidiči dnes tak rozšířená nemoc, že je jednoduché a výnosné, je okrádat.

Hacker
21.01.2018 / 00:10
Dasko, určitě nejsem pupek světa,jen nesnáším chvástaly co jen melou na prázdno ty blbe. Vyhráls jeden spor a jsi mistr světa co má od všeho klíče. Spíš jsi takový nefachčenko který dělá marný nábor u dasky. Jak už jsem napsal,taková socka jak kdejaký more. Akorát jsi narazil na někoho kdo ti to nežere ty chytrolíne.

Hacker
21.01.2018 / 00:12
X měsíců si tady hraješ na znalce práva a kolik jsi už nevysoudil a nakonec z tebe vyleze žes donedávna nevěděl že tě zaměstnavatel škube,což ti museli vysvětlit jiní řidiči a najednou jsi king.

jeď bezpečně
21.01.2018 / 09:34
Hackere, ono to většinou bývá trochu jinak.
Jak jsem psal já. Od začátku jsem věděl že nás řidiče zaměstnavatel poněkud oškubává na příplatcích, na hodinách ( na páskách bylo jen 8 hod. na pracovní dny ) žádné příplatky, žádné prémie atd. Ale předpokládal jsem, že se bude alespoň chovat slušně k řidičům a to také v prvopočátku to tak bylo. Ale jen do chvíle , kdy požadavek dopravce na extrémní a zakázané úkony přesáhl jistou hranici. Tady již šlo opravdu o kriminál !!
V okamžiku kdy jsem odmítl tyto zakázané a průserové praktiky vykonávat, tak se karta obrátila. Ještě těsně před tím, došlo ke sporům kvůli neochotě zaplatit dovolenou za uplynulý rok. To všechno dohromady vyvrcholilo dohady a odchodem. Původně jsem jsem mu nechtěl podepsat dohodu, ale nehodlal jsem se dohadovat a ničit si nervy.
Ale poslal jsem mu tam kontrolu, která zjistila řadu nedostatků a stanovila pokutu.
A o ty peníze se budu soudit, v současnosti vše ještě právník zpracovává podklady.
Budu chtít za cca. 2 roky doplatit všechny příplatky a dovolenou.
Kdyby Voldřich nebyl nenažraný a zaplatil by mi dvě roční dovolené, tak bych se na něj vykašlal. Takto to bude mít dražší.
Tedy to píšu, jako vysvětlení, že jsem to věděl od začátku, ale poslední kapka byla ta nezaplacená dovolená a intriky.
Tedy předpokládám, že to bylo podobné i u sibrsibr .

sibrsibr
21.01.2018 / 10:50
Hackere,
ono to spíše vypadá, že ty víš všecko i o mých sporech. Jestli ty nejsi můj bývalý ředitel. Lhát a vymýšlet umíte obdobně. Jen jste oba obdobně hloupí, že si nejste schopni uvědomit souvislosti. Není se čemu divit, když má člověk v hlavě hlavně lži a výmysly, tak se to těžko pamatuje.

sibrsibr
21.01.2018 / 10:53
Slávku,
spor o doplacení hodin je staršího data. Ano tenkrát mě nasměrovali kolegové jak to je a já jsem začal číst zákony. Já z počátku opravdu nevěděl, že i když jsem tehdy měl ve smlouvě napsáno 16 000 měsíčně, že mám nárok ještě na proplacení hodin a příplatků. Zaměstnavatel tvrdil, že to všechno je obsaženo v prémiích. Až advokát mi řekl, že prémie jsou nenároková složka mzdy. Hodiny a příplatky patří do nárokové složky mzdy. Vyplacení prémií tedy zaměstnavatel nemůže zaměňovat s nevyplacením přesčasových hodin a příplatků.
Pak mně z pomsty zaměstnavatel křivě obvinil z hrubého porušení pracovní kázně a dal mi výpověď. Tu následně soud zrušil a museli mi doplatit náhrady mezd. Můj pracovní poměr byl tedy opět platný a já byl opět zaměstnancem stejného dopravce. To se mu samozřejmě nelíbilo a chtěl mně dostat do problémů neposkytnutím ubytování. To už byl další spor, o doplacení náhrad mezd. Kdokoli si projde moje příspěvky zpětně, může zjistit, kdy jsem začal psát o nevyplacených přesčasech a příplatcích, pak zrušení výpovědi a teď o nenastoupení pracovní cesty. Z data příspěvků lze odvodit i roky, kdy ty spory probíhaly.
Některé menší spory (o vydání řádných dokladů, doplacení diet, nebo dovolené…) jsem ani nezmiňoval, protože se mi nejevili až tak podstatné.
Takže platí, že někdy v roce 2009, jsem opravdu nevěděl která bije, podobně jako to neví spousta řidičů ještě dnes. Až poté jsem zajistil data z karty řidiče a začal se starat o doplacení práce, kterou jsem odvedl před tím. No a když mě zaměstnavatel začal šikanovat, dostudovával jsem postupně další části zákonů.
Celkem za mě zaplatila pojišťovna právní ochrany DAS přes 300 tisíc korun soudních výdajů, které postupně dostává zpět z vyhraných žalob. Musí je uhradit zaměstnavatel.

mateo
21.01.2018 / 13:10
Ty jsi borec sibre.Jak tohle vsechno stihas z tve kancelare (popelnice).Jsi k smichu,pry dostudoval jsem zakony....Okopirovat nejaky rozsudek umi kdejaky dement jako ty.A s tema narokama ridicu u soudu to neni tak jednoduche,jak jim tady pises,ty pojistovaku priblblej.Jednou pises,ze jsi to vyhral ty,pak ze te zastupovala poj,tak jak je to?Ale asi jsi rad,ze ti to tady nekteri zerou,co?Doma chudinko nemuzes ani ceknou,stara te hned posle vybrat popelnice,at je co jist,pak te uvaze k boude,chudinko.

Hacker
21.01.2018 / 13:25
Sibře u tebe jsou všichni hloupí a socky,jen ty jsi byl debil do roku 2009 a od té doby studuješ zákony. Teď je tvé hobby chodit po soudech a smát se ostatním. Na čem jedeš Judr. Chytrolíne?

jeď bezpečně
21.01.2018 / 13:43
sibrsibr, mnozí si opravdu myslí, že pokud mají na pracovní smlouvě nějakou částku, tak že na víc nemají nárok.
Ale v pracovní smlouvě je ( musí být) odvolání na ZP. Tedy současně bývá v pracovní smlouvě uveden počet odpracovaných hodin za týden, tedy 40 hodin. Tedy je naprosto jasné, že uvedená částka mzdy, je jen za základní hodiny odpracované ve dne. Tedy k této částce se dle ZP musí připočíst všechny příplatky za hodiny a dny, které řidič odpracuje na víc.
ale stále je naprosto nemorální a alarmující, že řidičům kamionů a především v mezinárodní dopravě, s oblibou zaměstnavatelé píší jen minimální mzdu, či jen o málo vyšší. Proč by neměli řidiči mít nárok alespoň na průměrnou mzdu. Samozřejmě k té mzdě, ještě všechny zmíněné příplatky.
Dnes je průměrná mzda již cca. 29.500Kč a k tomu uvedené příplatky, tak to by bylo již o něčem jiném.

sibrsibr
21.01.2018 / 14:53
Slávku,
nezabývej se dětinskými nářky z parkovišť. Takhle brečí jen slaboši. Řidiči mají nárok na minimální zaručenou mzdu v odpovídajícím tarifu. Tedy výrazně vyšší, než jen minimální mzdu.
Neexistuje žádná profese, která by měla ze zákona určenou mzdu jinak, než odpovídajícím tarifem. Nikdy nikdo nezmění zákony tak, aby jen řidiči měli větší výhody než třeba státní úředníci nebo ředitelé firem. Ti mají také zákonný nárok jen na minimum ve svém tarifu. Třeba ředitel má minimální zaručenou mzdu okolo 16 000 hrubého. Více si musí každý smluvně sjednat. Tedy i řidiči.
Jen řidiči jsou tak hloupý, že zaměstnavatelům dělají zadarmo i přesčasové hodiny. Proto berou ofiko tak málo. Prostě hloupost lidí nezmění žádný zákon.
Dnes je řidičů málo a jen jejich hloupost, že po zaměstnavatelích nežádají podstatně více, než je určeno zákonem. Když má kdokoliv předpoklady, aby řídil velké vozidlo, měl by být schopen si o řádnou mzdu říct. Nemůže přece jako dětsko čekat, že to za něj udělá nějaký úředník.
Krom toho mnoho řidičů věří, že nemají nárok na zaplacení mzdy za dobu, kdy tachograf zaznamenává odpočinek. To je taky nepřesné. Mzda nenáleží pouze za dobu denního, či týdenního odpočinku. Část rozsudku jsem k tomu taky dával.
Dle NEP 561/2006:
(17) Toto nařízení usiluje o zlepšení sociálních podmínek zaměstnanců, na něž se vztahuje, a o zlepšení celkové bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. Činí tak hlavně ustanoveními, která se týkají maximální doby řízení denně, týdně a ve dvou po sobě následujících týdnech, ustanovením, které zavazuje řidiče, aby si vybíral běžné týdenní doby odpočinku alespoň jednou během dvou po sobě následujících týdnů, a ustanoveními, která stanoví, že denní doba odpočinku nesmí být za žádných okolností kratší než nepřerušená doba devíti hodin. Vzhledem k tomu, že tato ustanovení zaručují přiměřený odpočinek, a při zohlednění zkušeností s praktickým prosazováním v posledních letech není nadále nutný systém náhrad za zkrácené denní doby odpočinku.

mateo
21.01.2018 / 15:36
A je to tady zase,vsichni jsou hloupy,jen Judr samouk sibrdas,ten je vsechny zazaluje a samozrejme vsechno vyhrava.Vsichni ,co plati mzdu,porusuji zakon,protoze sibrdas rozhodl,ze ridici maji byt placeni jinak.Hele sibrdas,uz jsi splnil denni limit popelnic,co mas vybrat?At te doma stara zase nesereze.

MarekN
21.01.2018 / 16:12
tvl,kdo ho pustil z vybehu ?

Hacker
21.01.2018 / 17:23
Běž s tím ksichtem zase strašit děcka...

Daniel33
21.01.2018 / 17:37
Slavek a Sibr, to musi bejt dvojka. Pochlebujou si jako nejvetsi kamaradicci. Oba vychcany jak mraky. Slavek aspon nekdy jezdil, ikdyz to musi bejt taky peknej vykuk. Vsechno vsichni musej mit v poradku (nekdy az nesmyslne). Slavku, jednou jsem jel 150km/h po dalnici, nenahlasis me na policii? A Sibr, ten nema ani ridicak, toho radsi nebudu ani komentovat. Ted jeste vysira na Cesmad foru jako Joseff. Vy dva bezte na pivo a udejte hospodskyho, ze mate centimetr podmiru.

sibrsibr
21.01.2018 / 17:46
Slávku,
tu to vidíš. Oni ani více peněz oficiálně nechtějí, socky s exekucemi :-)
A ti ostatní mohou využít již platné zákony, aby měli větší mzdy. A ještě úroky navrch...

Hacker
21.01.2018 / 18:44
Daniel23 podmíra jim nevadí. To spíš mezi soudy obráží hospody a práší pingly za nevytisknutí účtenky. Jo jo,jsou to chytrolíni vykutálení. Dělat se nechce ani jednomu. A že prý my jsme socky. ))))

krucipísekcipísek
21.01.2018 / 18:47
Ta inteligentnější část řidičské populace (v dnešní době již minoritní) jednoznačně chápe, kde je zakopanej pes. Stačí si přečíst pár několika slovných, nic neříkajících příspěvků. To je házení hrachu o zeď.

mateo
22.01.2018 / 06:10
Sibr,joseff,no ty jsi fakt dement.A jak jsem si to tam procetl,tak ti protirecnici maji pravdu.Nicim jinym se ohanet neumis,jen soudama.A kdyz se to secte,nereknes vlastne nic noveho.Jsi fakt jen uslapnutej pojistovacek,kteryho kazdy rano nekde v koute kazdej pochcije a pak si tady na forech lecis svoje ego.A stejni nekteri uslapnuti chudacci ti to tady zerou,joseffe

sanchez666
22.01.2018 / 07:24
sibrsibr Můžu vědět, kolik ti je???

jeď bezpečně
22.01.2018 / 08:50
daniel 33 napsal :
Daniel3321.01.2018 / 17:37
Slavek a Sibr, to musi bejt dvojka. Pochlebujou si jako nejvetsi kamaradicci. Oba vychcany jak mraky. Slavek aspon nekdy jezdil, ikdyz to musi bejt taky peknej vykuk. Vsechno vsichni musej mit v poradku (nekdy az nesmyslne). .......
---------------------------
Víš Danieli33, ano jsem zvyklí mít pokud možno vše v pořádku, možní i nesmyslně, jat Ty píšeš.
To je zřejmě zvyk z doby kdy jsem dělal pilota a i instruktora létání. Piloti se dělí na dvě kategorie. Ti co všechno ,,nesmyslně" dodržují, na piloty mrtvé !!!
To je vše, co Ti mohu o tom říct. Přeber si to po svém, jestli na to máš mozek.

jeď bezpečně
22.01.2018 / 08:54
Sibrsibr, také se nestačím divit, proč mnozí nechtějí více peněz, tedy své nárokové peníze, za uvedenou odvedenou práci ????
To se nedá pochopit.
A ještě se posmívají a budou urážet ty, kteří si své oprávněné nároky uplatní.

mateo
22.01.2018 / 09:11
Hele ty nehodo,vem si toho sveho kurburta joseffe ,sedni na letadlo a muzete jit kazat moudra jinam,ty demente

jeď bezpečně
22.01.2018 / 09:46
mateo = pomateo.
Koukám že když dojdou argumenty, přijdou na řadu nadávky, že ?

Ty Mateo, já na rozdíl od Tebe, již něco v životě dokázal. Nyní jen jezdím jen proto, že nechci v zimě sedět u TV. Našel jsem si lehkou a nenáročnou práci, je mi 65 let, kde mohu dodržovat to, co se má dodržovat. Denně jsem od 06:30 do 19:00 doma a v pátek končím tedy v 06:30, tedy volno tři dny v kuse. Za tu noční řídím jen 2 x po 1:30 a zbytek mohu spát, protože pravidelně čekám, dokud mě nenaloží či nesloží.
- Kolik Ty jsi vybudoval firem ? Já čtyři.
- Kolik jsi Ty postavil domů ?Já tři velké RD, jednu chatu a jeden činžák na pronájem.Jeden domek na ronájem.
- Kolik Ty jsi si zajistil příjmů na důchod, tak aby jsi nemusel pracovat a půjde Ti slušný příjem ?
- Na jak vysoký důchod dosáhneš ? V budoucnu to bude jinak, ale v současnosti bys měl alespoň 15.000Kč ?
- kolik zemí jako turista jsi navštívil a ty potom procestoval ?
- Kolik času dáš každoročně cestování po ČR ? Tedy jako turista ?
- Kolik hodin či dní, strávíš každý měsíc doma ? Já cca. 105 hodin týdně jsem doma !

Já ještě jezdím, ale tyto peníze každý rok procestujeme s manželkou.

Tak se pochlub Ty !!!

jeď bezpečně
22.01.2018 / 09:49
Ještě doplněk pro Matea:

Již nechci podnikat, chci mít čistou hlavu a minimální starosti. S podnikáním a povinnostmi jsem si užil dost !!
Proto se raději bezstarostně svezu, ale tak, abych si mohl užívat dostatečně volna.

mateo
22.01.2018 / 14:19
Ty vole,ty jsi borec.Stihas uplne vsechno.Ale jak jsem ti psal,to svoje kazani si nech pro jine.Kdyz nekomu vyhovuje neco jineho,tak at to dela,treba i zadarmo.Co jak si dnes kazdy dohodne a podepise a za to dela,je jeho vec.Tak nevim,o co se tady ty nehodo s joseffem porad snazite?

jeď bezpečně
22.01.2018 / 15:28
Mateo, co tady plkáš za jiné ?
Bral bych, pokud bys napsal: Mě nevadí že mě dopravce okrádá, já rád pro dopravce budu pracovat za minimálku a bez příplatků, protože mě dělá radost, dopravce takto podporovat.
Tak to bych Tě pochopil. Jsou lidé, kteří věnují svůj majetek třeba nějaké sektě, dělá jim to dobře. Tedy i mohou být i řidiči, kteří také dobrovolně každý měsíc věnují část svého výdělku dopravci pro potěšení.
Ale nepiš tady ,,za každého jiného" !!!

Ti co rádi přenechají své částečné výdělky dopravcům, se tady mohou vyjádřit.

Tak řidiči, pište kdo rád přenechává každý měsíc část svých výdělků dopravcům ???

mateo
22.01.2018 / 15:37
Demente,koukam ze ani cist neumis.Ja psal,ze kazdy dela za to,co so dojednal.Tak tady nic neprekrucuj.A jak se divam,tak jediny dva dementi se tady k tomu porad vyjadrujou,a to jsi ty a joseff

jeď bezpečně
22.01.2018 / 16:39
Mateo napsal: .....Kdyz nekomu vyhovuje neco jineho,tak at to dela,treba i zadarmo.Co jak si dnes kazdy dohodne a podepise a za to dela,je jeho vec......
-------------------------------------------------------------------------
Číst umím.
Ale Tobě docházejí argumenty a tak nadáváš. Od Tebe nemůžu být uražen. Urazit mě může jen chytrý člověk.
Ta pracuj klidně za polévku. Opravdu jsou řidiči, kteří s povděkem pracují za diety a za možnost bydlet v kamionu, kde si topí za peníze dopravce.
Domov většinou nemají, protože je někdo vyhodil a číhá tam exekutor. Proto bydlí v boudě kamionu a jso rádi, že mohou neustále pendlovat po EU.
Normální člověk, hájí to co já, nebo sibrsibr a další rozumní lidé.
Těm ostatním není pomoci !!

mateo
22.01.2018 / 16:54
Ano,to jak si kazdy dohodne a podepise.To je ta vyhoda,ze si kazdy udela vse podle sveho,vis nehodo?

sibrsibr
22.01.2018 / 18:27
Slávku, proč řešíš ty socky vypatlané?
Buďto berou jen obálky, protože mají exekuce.
Nebo jsou z těch, co zaměstnávají jen socky, aby neplatili odvody…
Škoda času. Vše podstatné pro slušné lidi je v úvodu.:-)

D/r/iver
22.01.2018 / 20:28
sibrsibr
Nějak jsi zapomenul upřesnit,v kterém království se ta pohádka odehrává,jestli Za sedmero horama nebo Kde lítají pečení holuby přímo do úst,když tam ještě pořád jezdí podle AETR...To pro tebe bude asi strašná rána,až zjistíš,že v EU,kam mimochodem patří i ČR,se už skoro 12 let jezdí podle jiného nařízení...

===================================================================================

jeď bezpečně
Když tak čtu výčet tvojich životních úspěchů,tak mě napadá,že ty vlastně jenom zabíráš místo někomu,kdo by si to víc zasloužil...

dynycz
22.01.2018 / 21:35
Hacker
Až budeš jednou možná na přátelské návštěvě u sibra-když ti dá adresu, nechť ti taky ukáže auto, kterým jezdí-samozřejmě ho také odemkne a vyndá z něj svoji kartu. Tím nás ubezpečí, že je také kolega od volantu a ne z kanceláře.

jeď bezpečně
23.01.2018 / 09:48
sibrsibr, bohužel máš pravdu. Někteří tady nestojí za ztrátu energie a vysvětlení.
Oni to nemohou pochopit, zřejmě nemají čím chápat.

Ale i tak vážení někteří divní lidé tady!!
V úvodu je část rozhodnutí soudu. Jedná se o klasické rošťárny mnohých dopravců, jak se chovají k řidičům. Tedy že je vědomě okrádají. To je všeobecně známo.
A sibrsibr, to sem dal především kvůli řidičské veřejnosti, aby věděli, na co si mají dávat pozor u dopravců a na co mají nárok.
Tedy by bylo případně naprosto jedno, o jakou osobu se jedná na pozici poškozeného, tedy řidiče.
A někteří lidé tady, místo aby byli rádi, že se jim dostane informace a poučení, tak začnou rýt do autora??
To normálnímu člověku hlava nebere.
A to že se to jistě nelíbí dopravcům, co se takto chovají ke svým řidičů, to je mi jasné a potom se tady vydávají za řidiče a melou blbosti.
Můj názor je, je tyto nešvary a mafiánské praktiky mnohých dopravců, třeba řešit právně do důsledku. A kromě soudu, ještě na takovou firmu poslat kontrolu BP - SUIP.
Tím tady končím. Mám sice času dost, ale nebudu ho mařit s hlupáky.

sanchez666
23.01.2018 / 11:00
sibrsibr, asi jsi přehlédl můj příspěvek?? Kolik ti prosim tě je?

jeď bezpečně, můžeš sdělit teda za kolik jezdíš teď a u koho?

jeď bezpečně
26.01.2018 / 07:58
Pro mateo a další jemu podobní:

Citát J.A.Komenský
Veškeré lidské kvaltování,. toliko pro hovada dobré jest.

jeď bezpečně
26.01.2018 / 08:01
Ještě pro ty socky, co rozumí tak akorát pivu a rumu. Někteří i marjánce.

Protože jejich vědomí nedosahuje tak hluboko, tak vysvětlím.

Jan Ámos Komenský, byl učitel národů !!!!

Jeho obraz, visel na stěnách škol.

mateo
26.01.2018 / 10:16
Hele nehodo,nech si to kazani domu pro starou,az se vam zase bude zdat o cestovani a bez uz do hajzlu,demente

keduler
28.01.2018 / 16:31
Přesně jak už zde bylo napsáno...pokud chci lhát, tak si musím aspoň zjistit současný stav faktů...takže s AETRem se můžeš jít tak leda vyfotit k Osmanům :-)
Mě akorát v těch zákonech udivuje, že jsme jedna veliká Unie, která tu 561ku občas pozměňuje a upravuje a španěláci a žabožrouti si úplně klidně řeknou, že tyto úpravy stejně akceptovat nebudou! A pan řidič, je částečně v prdeli, protože nelze zároveň dodržovat zákon a zároveň jezdit Špáňo a Francii. A teď do toho ještě blbnou Germáni a další, ohledně výše zmiňovaných víkendových odpočinků a řidič kterej jezdí celou Evropu bez UK je relativně totálně v prďáloucích... :-(

sibrsibr
29.01.2018 / 16:46
Kedulere,
řidič vůbec není v pr… Když si řádně přečteš tu 561, tak je tam psáno, "pokud se řidič rozhodne"…
A to není žádná novinka. To platilo již před mnoha lety. Aby se řidič rozhodnul spát v kabině, tak ho kdysi zaměstnavatel motivoval, proplacením takzvaného nevykázaného noclehu. Někteří to snad ještě pamatují. To vše podle zákonů, které platí dosud. „Pokud zaměstnanec neprokáže cestovní výdaje, zaměstnavatel mu je může proplatit v běžné výši.“ Vím, necituji to doslovně přesně, ani to není nutné. Kdo má zájem, může si související text zákonů dohledat.
Podstatné je to, že řidič se může rozhodnout, zda bude každý den požadovat ubytování a zaměstnavatel mu ho proplatí. Nebo ho zaměstnavatel bude motivovat přiměřeným proplacením nevykázaného noclehu. To akceptují všechny státy EU. Jestli to někdo dělá zadarmo, je to jen jeho věc.
Velmi výhodná cena noclehu pro obě strany může být cca 15 eur za noc.

A pak je ta část 561, která říká, že minimálně jednou za dvanáct dnů, musí řidič odpočívat mimo kanion. To je docela rozumné. Není to až tak nemožné dodržovat, jak někteří zbytečně vykřikují.

No a konečně jsme u problému, jestli dopravce vydělává dost, aby to mohl platit. Jenže to není starost soudu, ani řidičů. Je jen na dopravcích, aby si sjednali přiměřenou cenu dopravy. Kdo má v dopravě trochu přehled, dobře ví jak to je: Zadavatel přepravy platí dost, aby vše mohlo být zaplaceno. Ovšem pak se na to vrhnou různí překupníci, kteří to oškubou na absolutní minimum. Za to minimum pak jezdí ubožák, který neustále nadává, že jsou ceny dopravy nízké…
Řidiči! Nenechejte se šulit od ubožáků, které už oholili překupníci přeprav :-)

sibrsibr
29.01.2018 / 17:17
Kedulere,
jestli ti jde jen o to, že soudce do rozsudku napsal AETR a podle tebe tam mělo být napsáno NEP 561/2006, tak tím se tolik netrap.
Jsou tam další odkazy na zákoník práce, který je v obdobných sporech rozhodující. Policajti na cestě tě kontrolují podle 561. Ale mzda a další sporné situace mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem se posuzují podle zákoníku práce. Předpisy pro řidiče jsou v těch sporech jen okrajová záležitost.
Soudci si mohou dovolit daleko více chyb, než obyčejný řidič. Však víš, jak to chodí: Okres rozhodne tak, Krajzák úplně opačně a vůbec nic se neděje.
Řidič něco nevědomky přehlédne a už z něj dělají zločince a chtějí ho zavřít, nebo pokutu převyšující jeho mzdu. Svět není dokonalý…

sanchez666
29.01.2018 / 17:50
sibrsibr: Ty se nějak nechceš přiznat k svému stáří, že? Asi jsi ještě cucák????

sibrsibr
29.01.2018 / 18:09
Sanchez, na otázky podobného typu neodpovídám.
Jestli jsi kádrovák, tak tě mám na háku. Jestli estébák, tak tě liruji. Pokud jen hlupák, tak mě nezajímáš.
Jestli máš jen neutuchající touhu zjišťovat osobní data lidí na forech, už jsem tu dal nabídku jinému tlučhubovi. Jestli máš koule, tak zaplať a já ti ten rozsudek ukážu (bude tam vše i datum narození). Více podrobností najdeš výše, kde jsou popsány podmínky sázky.
Každá vědomost něco stojí. Jestli nemáš kámoše, co ti poradí zadarmo, musíš informace získávat studiem, hledáním, vyšetřováním, nebo za úplatu.
Tak to prostě chodí :-)

sanchez666
29.01.2018 / 18:19
sibrsibr: Koule mám a na ten tvůj rozsudek seru! A dávej si bacha s urážkama, bo aby jsi měl pak ty koule na setkání....

sibrsibr
29.01.2018 / 18:26
Ale já tě nijak neurážím. Neřekl jsi, jaký máš důvod vyzvídat.
Takže stále není jisté, zda jsi kádrovák, estébák, či obyčejný úchyla.
Možná jsi jen dětinsky zvědavý :-)

sanchez666
29.01.2018 / 18:33
Ok, sejdeme se a uvidíš, kdo vlastně jsem ne??

Trailor
29.01.2018 / 18:42
Ještě bych dodal, je začátek roku a začínají poslední pátá školení řidičů před výměnou ŘP. Školení řidičů je ročně 8 hodin a musí být zaplacené v průměru jako např. dovolená.

sibrsibr
29.01.2018 / 18:45
Tobě vůbec nedošlo, že já tě mám úplně na háku. Pro mně jen zvědavá nicka.
Je mi úplně jedno kdo a dkud. Jen někdo úchylně zvědavej.

sanchez666
29.01.2018 / 18:52
Jde vidět, že jsi mamánek, který umí jen machrovat na PC! Do hospod asi moc nechodíš, bo tam by jsi s těma kecama dostal přes hubu! A za volantem jsi toho moc nedokázal a jako hovno z Dasky machruješ! A tvůj věk už si dokážu představit cucáku, hihi.... Adios

sibrsibr
29.01.2018 / 19:00
Opět jsi dokázal, že jsi nejchytřejší a neinteligentnější z vaší hospody.
Měl bys koupit rundu všem, co tě žerou :-)

šogin
29.01.2018 / 23:06
Min45h odpočinek se má dělat doma a zkrácený můžeš kdekoliv to nikomu nevadí.

sibrsibr
30.01.2018 / 20:06
sogin,
Nikomu nevadí, když odpočíváš třeba 100 hodin. Podstatné je, abys měl alespoň jednou za dva týdny běžný týdenní odpočinek mimo kamion.
Přečti si pozorně s doslovně znění textu nařízení.
Hospodské výklady jsou k ničemu :-)

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp