10.02.2018 / 07:11
Nepracujte za almužnu !!
Soud rozhodl, o doplacení na mzdy, jako v Německu !!
Tak vážení, možná včera v TV jste zaznamenali, rozsudek soudu o mzdě řidiče.
Česká firma českého řidiče posílala na jízdy po německu, ale platila ho v českých korunách a jak je tady zvykem, tak v malém základu.
Řidiče kontrolovala v německu policie a při zjištění tohoto stavu, mu poradili další postup. Řidič se obrátil na soud a vyhrál. Firma mu musí doplatit cca. 250.000kč , tedy přepočet v Eurech, tedy dorovnání do mzdy v Německu !!
Není přípustné, aby řidiči, kteří pracují ( jezdí ) v zahraničí, měli českou almužnu !!! :cry:
Tak se hlavně tady zase nepouštějte dopravci do mě ! Já jenom píši to, co rozhodl soud a to co odvysílala včera naše TV ve zprávách.
Řidiči by si opravdu měli uvědomit, že by se neměli v dnešní době nechat vykořisťovat větnou dopravců. To platí i pro řidiče ze zahraničí, které firmy v ČR zaměstnávají a myslí si, že jim Rumun či Ukrajinec, bude pracovat za směšných 15.000Kč !!!! :doh:
Pro všechny má být stejná mzda, za stejnou práci !!! Tedy alespoň kolem 10 Euro, na hodinu, plus příplatky !! :clap: :clap: :clap:
10.02.2018 / 08:45
Slávku, vždyť ty máš 105 kč / hod a tady píšeš toto :-D
10.02.2018 / 10:21
sanchez666, kde jsi to vzal , žemám 105 Kč / hod. ?
10.02.2018 / 10:22
Opravdový hrdina,...takovejch bylo,,,,
10.02.2018 / 11:42
Slavku slavku,ty jsi porad nepochopil i se svojim partakem sibrem,ze je to kazdeho vec,za kolik dela.Kdyz tu praci bude nekdo chtit delat za korunu,tak tobe po tom je uplny hovno.Ty vemeno
10.02.2018 / 12:00
mateo, Ty jsi zase nepochopil, že pokud se najdou hlupáci, co se neumí ohodnotit a dělají za almužnu, tak to kurví všem ostatním.
Mě se to již vcelku nijak podstatně netýká, mám slušný důchod a jenom si tak pro radost lehce přivydělám. Ty peníze na víc, vždy příjemně utratím cestováním.
Tedy, jenom se divím mnohým mladým, že si neprosadí podstatně lepší podmínky.
Ale to je tady stále dokola a výsledek je jen dohadování o ničem.
Divím se sanchez666, že ví víc jak já, tedy ví kolik si vydělám na hod. peněz.
Myslím si, že k důchodu mít lehce přes 25.000Kč čistého, za práci kolem komína, denně doma a denně najet jen 240Km, není tak špatné. Tedy řídím cca. 3 hod. denně a zbytek spím, protože čekám na naložení.
10.02.2018 / 12:20
Slávku napiš sem kdy, na jakém programu, v jakém pořadu, ať si to může najít, kdo má zájem
Je to lepší než odpovídat na hloupé kydy sockám, co makaj za drobné a cítí se na forech jako velcí hrdinové.
Těch rozsudků o mzdě řidičů a cestovních náhradách už je celá řada a zdaleka se netýkají jen řidičů jezdících v zahraničí.
I v ČR jsou krom diet nároky mzdy za víkendy, spaní v kamionu a další.
Krom toho ty socky mají pravdu v tom, že když někdo chce makat za almužnu, tak mu v tom jen těžko někdo zabrání. S hloupostí se těžko bojuje. Ale bude zábavné pozorovat ty hlupáky jak se budou v důchodu hrabat v odpadcích a nadávat na poměry :-)
10.02.2018 / 13:06
sibr: Koho tady pořád urážíš ty nemehlo! Nikoho neznáš a meleš pořád dokola to svoje! Do očí to neřekneš nikomu ty socko!
jeď bezpečně: Mě si psal, že děláš každý den od 19 - 6 hod za 1150,- kč, tak je to jednoduchý počítání ne???
10.02.2018 / 13:10
jeď bezpečně: A hlavně tady neříkej, co děláš jinýho, než když jedeš! Si třeba můžeš i honit péro ....
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
10.02.2018 / 13:40
.. honit péro je možný jen v noci. Rychlý pohyb rukou upoutává pozornost kolegů kteří mě předjíždějí.Ve dne je to vidět. Jinak Mateo* ma v celém příspěvku pravdu. Nicméně i Sibrsibr* i v jeho komentu je názor který je podstatný.
Jinak každého věc.. Co dělá, za kolik, s kým, kde,. Netřeba soudit důležité je respektovat.
Menší porovnání.. Kolega navštěvujíci privaty zaplatí za návštěvu 2000kc ok! Holka neodmítá proč taky.. Nicméně po něm půjdu Já a dám jí 1200kc na hoďku. Holka veme bez řečí.. Následně jí navštíví jiní kolega který bude tvrdit že má pouze 1000kc..Holka řekne ok tak na 45min.chlapek souhlasi a jde s ní. Je to vše a všude pouze o dohodě.
10.02.2018 / 15:15
Slavo,jojo,jak pise sanchez666.Je to jednoduchy spocitat.A jeste k tomu se honis v noci,ty ubozaku.Sibr,to je zavist,co.Ostatni chlapi si jezdi po svete,ale ty jako kancelarska krysa celej den v koute,kde na te kolegove chcijou,pak prijdes domu chudinko,stara te serve,tak zase do kouta.Decka nemas,protoze dement jako ty,ani nevi,jak na to.To nam je tady lito tebe,ubozacku.Delame si co chceme
10.02.2018 / 17:43
Mateo = pomateo zase zaperlil !! Nemáš solidní argumenty, tak jen nadáváš.
sanchez666 , počítej si to jak chceš. Jedu jen v noci, nakládají a skládají skladníci.
Já řídím 2 x 1:30 h. zbytek v noci spím. Ráno v 6:00 přijedu domu odpočatý a mohu se denně věnovat svým aktivitám.
Tedy rozhodně nemakám 11 hodin, ale jenom se pravidelně v práci vyspím.
Mě to takto maximálně vyhovuje.
Je legrace, napíšu tady něco v obecní rovině o nějakém problému. A najdou se tu konkrétní lidé, kteří začnou mě či jiného osočovat a nadávat. Protože neumí normálně věcně komunikovat.
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest. Nebo: Kdyby hlupáků nebylo, kde by se brala moudrost? Citáty , Jan Ámos Komenský
10.02.2018 / 17:56
A s cim jezdis,ze se tam normalne vyspis?S dodavkou?Ta to te lituju.A nikdo se tebe ani sibra o radu nedoprosuje
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
10.02.2018 / 18:19
Doprdele.. Dodávkou?
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
10.02.2018 / 18:29
Řídiči dodávek plus nákladních aut do 7.5T jsou zařazeni ve spodní vrstvě. Jsou jakýsi podruch neboli spodina mezi profesionálními řidiči. Vesměs jsou vnímáni negativně jelikož trpí určitou paranoidní představou. Neberou a nechtějí brát ohled na nás.Jezdi často v noci větší provoz by byl pro ně velká psychická újma.
10.02.2018 / 19:02
Tak ted to bylo trefeno do cerneho!
(-deaktivovaný profil-)
10.02.2018 / 19:39
Velká gratulace. Alespoň někdo, když už nikdo. Snad je to začátek, konce parazitního systému.
10.02.2018 / 21:31
kolomazník: Čéče, jsi s tou češtinou asi něco dělal, že? Ještě to chce dopilovat, ale každý uděláme chybu když jsme už nějaký ten pátek ze školy pryč... ;-)
10.02.2018 / 22:00
jeď bezpečně: Nikdo tě neosočuje! Ty tady hazíš rozumy, co by každý měl dělat a ty to sám neděláš. Je úplně jedno, co děláš v době vykl, či nakl, jestli spíš, honíš, anebo piješ kafe se skladníkem. Prostě jsi v háku a basta! Takže máš těch 105 kč / hod.
Nevim, proč tam cpeš Rumuny, Ukrajince?? Když vidim co někteří předvádí a je jich většina, plus Bulhaři, Litevci atd., tak bych jim .... nebudu sprostý.
Každý máme nějakou cenu na trhu a dotyčný "šofér", když někam nastupuje, tak ji uplatní a řekne si co chce! Když se nedohodne, tak jde o dům dál. Ale jméno si buduješ rokama praxe.
A doufám, že souhlasíš, že rozdíl "šofér" s 20 letou praxí a "řidič" s roční praxí je rozdíl a stejnou práci udělá každý jinak?! Dobrý zaměstnavatel to ví a ocení to!
Stále nějaké paragrafy! To že někdo někam nastoupí a nechá si srát na hlavu třeba 2 roky a pak ho udá k soudu (nevim, co si domluvil při nástupu), tak je u mě jen zbabělec!
Jiné je to, když nastoupim, domluvim si to co chci a zaměstnavatel to nedodrží. Tak se pak mohu ohánět soudama. Ale to zjistim, hned po první výplatě, nemyslíš???
A nehledě na to, že mezi náma je už nemalé % těch, co jezdí z důvodu exekuce, insolvence a já nevim ještě z čeho, jinak by vůbec ani o volant nezavadili! Ale to je jiná stránka věci.
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
11.02.2018 / 06:51
.. Jsem ze školy tolik let že to spočítám na prstech dvou rukou..
11.02.2018 / 07:37
Sanchez
PÍŠEŠ 10.02.2018 / 22:00:
……. Jiné je to, když nastoupim, domluvim si to co chci a zaměstnavatel to nedodrží. Tak se pak mohu ohánět soudama. Ale to zjistim, hned po první výplatě, nemyslíš???........
TAK TO NENÍ: Už jsem v pár firmách nastupoval a vždy jsem dostal smlouvu dle zákona. Nikdy mně zaměstnavatel neupozornil, že mě bude okrádat o spousty hodin přesčasů a nebude mi vyplácet další nárokové složky mzdy a řádné cestovní náhrady.
Než dostaneš první výplatu, odpracuješ bezmála 2 měsíce a než ti doručí výplatnici, protože jsi v den výplaty na cestách, tak to může být ještě déle.
A co pak??? Půjdu hned ten den o dům dále, když mi tam už visí nemalé peníze? Přece nepoletím ihned pro výpověď, ale musím zjistit, zda se nejedná o nějakou chybu účetní, kterou je možno jednoduše napravit. Pak se případně poradit s advokáty jak postupovat dále dle zákona, podle kterého byla smlouva sepsaná. Nemůžu přeci sám porušovat smlouvu, kterou jsem se zaměstnavatelem sepsal. To by se to tak mohlo obrátit proti mně a jako důchodce bych si třeba pak musel přilepšovat u popelnic s VÁMI SOCKAMI s exekucemi.
Já to udělám úplně jinak, a je mi zcela ukradené co si o tom myslí nějaká socka s exekucemi. Však kdybys nebyl idiot, mohl by sis dovolit řádně pracovat za řádnou mzdu. Jenže ses sám dostal tam, kde jsi a ještě do těch sraček taháš ostatní.
Ano raď svým sockám, ale o mně se nestarej. Já se¨v důchodu s tebou u popelnic o starý chleba dělit nechci :-
11.02.2018 / 09:13
sibr: tebe mám víš kde?! Já nepsal tobě, tak se nevtirej! Na tebe reagovat nebudu, protože jsi za volantem dokázal úplný hovno! Jak můžeš vědět kde jsem pitomo? Špatně čteš, jestli vůbec?! A jestli chceš vysvětlit toho idiota, tak se můžem sejít, ale na to ty nemáš gule!
11.02.2018 / 09:23
sibr: Poslední reakce ještě. Jestli na to přišel Sláva až za 2 roky, tak je stejný blbec jako ty. Už na mě jinak nereaguj, bo to nemá výšku! Jen když se budeš chtít sejít?!!!
11.02.2018 / 09:44
Rád bych někdy poznal někoho, kdo za volantem cokoliv dokázal.
Možná Niki Lauda, nebo Fitipaldi.
Ale za volantem kamionu se dá dnes dokázat co?
Možná kdysi, v dávných dobách, kdy k řízení kamionu byla potřebná síla a zručnost, um, tenkrát šlo o práci dobrodružnou s možností poznat neznámý svět.
Ale dnes? V dobách širokých dálnic, GPS, mobilů, veškeré elektroniky, která pomalu přebírá i řízení a všech nástrojů, kdy je z kamionáka jen loutka na provázcích dispečera, který ho sleduje na každém kroku?
Co dnes kamionák dokáže? Kdo je dnes kamionákem?
Kdokoliv, bez schopností vydělat si jiným způsobem, cestovat daleko dobrodružnějším způsobem, nebo s exekucemi, aby přežil z diet.
Jen naprostý hlupák si může myslet, že za volant kamionu se dnes derou lidé, nějak výjimečně nadaní a schopní. Nebo že by dopravci vybírali podle schopností. Levný idiot je dnes nejžádanější druh šoféra.
Schopní lidé si vydělávají daleko více a jednodušeji. Pokud je láká cestování, dělají to úplně jinak, než aby spali po špinavých parkovištích kolem dálnic, ze kterých často ani není vidět na okolní svět.
Doby kdy cesty protínaly města a cestovatelsky zajímavé místa, jsou již dávno pryč. Dnes tam jsou zákazy vjezdu nákladních vozidel. Znám spoustu řidičů kamionu, co jezdí roky, ale znají jen dálniční odpočívadla a industriální zóny.
Jediné v čem se shodují je to, že si vůbec nedovedou představit, čím by se živili, kdyby přišli o řidičák.
Nic neumí, proto jim nikdo mzdu nezvedá. Nemají totiž kam utéct.
To je smutná pravda o poměrech v dnešní dopravě.
11.02.2018 / 10:07
Pánové, jen plácáte. To je jako mlátit prázdnou slámu !
Mě lidé takového ražení a myšlení, nemohou urazit.
Tak jediná dodávka, tedy auto na platformě dodávky, do které jsem kdy sedl, je moje obytné auto Fiat 2.8 i.dTI
Jinak samozřejmě mám pracovní auto nákladní skříňové, vybaveno 2 lůžky, klima provozní, klima nezávislé, bufik atd.
Máte pravdu, že se krčit v dodávce, je opravdu dost náročné a na to již dávno nemám věk.
Na noční směny, které jsou u této práce výhradně, se jedu vlastně do práce vyspat, tedy 2x popojedu po 120 km.
Tedy vždy ráno jsem doma v 6:30 . Mám dostatek času, si cokoliv zařídit a v létě si volné dny užívám na lehátku vedle bazénu.
Víkendy mám plnohodnotné, tedy volno doma od pátku 6:30 . Tedy pá,so,ne. Tedy dostatek času, na krásné výlety každý víkend.
A co se týká zmíněného ,,udání na SUIP a k soudu" ? Tak bylo na začátku slíbeno vše jak ústně , tak ve v pracovní smlouvě a to s i odvoláním na zákoník práce !!!
Na podstatnou levárnu od dopravce, jsem přišel v okamžiku, kdy po roce, tedy v následujícím roce, mi nehodlal Tomáš Voldřich zaplatit řádnou dovolenou. Pouze ji fiktivně vyjádřil na výplatní pásce. Tedy vyjádřil ji v průměrné mzdě, ale o tuto částku mi pokrátil mzdu v základu. Tedy samozřejmě že jsem v tom měsíci žádnou skutečnou dovolenou nečerpal, ale normálně jsem pracoval !! To samé ale praktikoval i u ostatních řidičů, u mezinárodní dopravy.
Spoléhal na to, že jsme se střídali po dvou týdnech. Tedy že každý měsíc máme dva týdny volno, sice neplacené, ale volno.
A od té doby začal nesoulad a boj o pravdu a peníze.
V současné době půjde celá věc k občansko právnímu soudu. Suip to uzavřel a Voldřichovi udělil pokutu.
Tedy je naprosto jasné, že mi dala inspekce za pravdu. A to samé bude zcela jistě i u soudu o peníze.
Rád jsem dám potom rozsudek.
Tak co se vám některým stále nezdá a co stále nemůžete pochopit ?
Někteří zvláštní lidé tady, se navážejí do ostatních, kteří tady napíší něco poučného a něco co by si měli ostatní vzít jako radu a poučení !! To je opravdu zajímavá situace !!
Myslím, že se tady jménem řidičů, ohrazují především dopravci či dispečeři !!
Ale konečně se začínají hýbat ledy a někteří řidiči konečně vítězí u soudů.
To samé platí s odpočinky na trasách. Domnívám se, že by práce měla být plánována tak, aby řidi
11.02.2018 / 10:18
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest. Nebo: Kdyby hlupáků nebylo, kde by se brala moudrost? Citáty , Jan Ámos Komenský
11.02.2018 / 12:05
Sibr a slavo,dva dementi,co se tady porad snazi lidem cosi vnucovat a oni je maji uplne u prdele.Vy dva buzeranti,bezte si nekde sednoit k popelnici,tam si pobrecte,proc vas nikdo neposloucha,kdyz jste tak chytri a uz bezte davat svoje moudra nekam jinam,dementi
(-deaktivovaný profil-)
11.02.2018 / 12:51
Jeď bezpečně:
Pan Komenský by byl asi hodně překvapen, že jeho slova citují, vozkové z jeho doby.
11.02.2018 / 18:12
Chodit spat do prace a jeste k tomu brat mene na hodku nez baba na hajzlu,to muze jen dement.
11.02.2018 / 18:14
Slavo,ty mas doma asi nejakou vyzobanou slunecnici,ze?No to potom chapu ty tvoje dochazky do ptace.Lituju te,jo v tom ti nepomuze ani Jan Amos
12.02.2018 / 03:51
mateo: Sláva je jen chytrák, co tady všem cpe zákony a sám dělá za 105 kč / hod a obhajuje kecama svou dlouhodobou blbost u fy a následnému udání. Pak je to takový chlubílek co vše má. On má snad i Fakebook a ukazuje tam i jaký pěkný hovno ráno vysral.
A sibr je obyčejný nevychovaný fracek, který jen uráží za sklem monitoru, bo navíc nemá gule. To jsem pochopil z víc příspěvků i od jiných, kde by mělo dojít na setkání s debatou z očí do očí, tak se ani neozve. Ale slintama tady bude pořád otravovat! Dokážu si představit i jak vypadá, takový typ, že kdyby (příklad) měl udělat třísky, tak si ťafne prst, bo sekyru viděl max z rychlíku :-D
12.02.2018 / 04:09
Asi tak nejak...
12.02.2018 / 08:23
Slava nejdriv pocita vsechny hodiny v kamionu - ikdyz spi... ale pak kdyz se mu to hodi, tak pocita jen jizdu... no ridic k pohledani... to bude peknej vykuk
12.02.2018 / 08:53
No proste,Slavo,bez do hajzlu.Sedni si do toho sveho vetrone,nebo s cim jsi letal,nech se vytahnout hodne vysoko a uz tam zustan,demente.A muzes vzit taky sibra.Aspon doma po nem nebude stara rvat
13.02.2018 / 10:03
Aneb jak prisli dva věrozvěstové Sibr a Sláva na kaminovou dopravu. Hlasali zaplaceni kazdeho otoceni volantem a v ramci sve mise prosazovali pozavirat kapitalisty, kteri jim odmitli proplatit dovolenou v turnuse 14/14
13.02.2018 / 10:25
Ha ha ha, to se tady sešla sestava. Takoví kosí bratři ha ha.
Když jim došli ( vlastně nedošli, oni žádné nemají ), tak použijí sprostá slova, protože jinak jednat ani neznají !!
Bohužel všichni na silnicích takové potkáváme, je to bohužel hodně smutné.
Jo lidi kteří toho v životě moc nedokázali, tak alespoň pomlouvají ty ostatní.
No chlapci, tak vám držím palce, aby vám z té zášti nepraskla žilka. To by jste místo kamionem, jezdili na kárce, ale té obyčejné darované, protože jistě nemáte na kontě na elektrický vozík, že ?
13.02.2018 / 10:46
A ještě si tu poměřte klacky ja myslel ze tyhle fora maj pomoct nezkusenym ale tady se nauci jeste vetsimu hulvactvi ktekre nekteri prenasej I na silnici
13.02.2018 / 11:19
Vendaaaaa,to je napad
13.02.2018 / 14:13
Bohužel vzorek tady na foru je i vzorkem na silnicích.
13.02.2018 / 22:55
Jsem nováček v mkd a v tomto fóru zatím nebudu srovnávat třeba letadlo s někým zatím můžu říct že jedbezpecne ano on má pravdu
14.02.2018 / 00:10
Tak si nekde za rohem nafackuj a uz nic nepis
14.02.2018 / 00:51
šogin: Čti znova a pozorně! A jestli myslíš nějaký zákony atd, tak zrovna o tohle nešlo, princip je někde jinde....
14.02.2018 / 01:20
Ale snad svůj názor můžu říct.
14.02.2018 / 02:30
Sedni si ke Slavkovi do vetrone a tam si pokecej
14.02.2018 / 18:35
Odpovědi na nejčastěji kladené otázky k německé minimální mzdě
05.02.2015 / 14:25 | Aktualizováno: 01.07.2016 / 09:58
Zde přehled nejdůležitějších témat:
• OSVČ pod povinnost hlásit svou činnost na území SRN nespadají (MiLoG upravuje vztah zaměstnavatele vůči zaměstnanci, OSVČ ne). Celní a daňová správa se však velmi intenzivně zaměřuje na kontrolu klamných OSVČ (tj. obdoba tzv. „švarcsystému“, německy „Scheinselbstständigkeit“).
• Pokuty za nenahlášení, resp. za nevyplácení minimální mzdy jsou zákonem dané (horní hranice 30 000€, resp. 500 000€). Budou však posuzovány podle míry provinění (záměrné porušení, rozsah, u nedbalosti je horní hranice 250 000€) a nelze pokuty tudíž generalizovat.
• Kontrola celního úřadu v Kolíně n/Rýnem (hlášení dokumentů) může probíhat dvěma způsoby:
1. Kontrolou řidiče na místě (řidič u sebe nemusí mít všechny nahlašovací formuláře týkající se MiLoG, stačí kontrole sdělit, na jaké adrese se podklady nacházejí. Musí však mít v pořádku doklady týkající se nákladu a provozování činnosti, resp. vyslání v případě, že se jedná o vyslané zaměstnance dle zák. AEntG).
2. Kontrolou v sídle firmy, které firma uvedla v nahlašovacích dokumentech (zda jsou všechny podklady v pořádku, výplaty podle MiLoG,[1] dokumenty v německém jazyce atd.).
Kontrola probíhá mezi firmou a celním úřadem, žádné další orgány se kontrol nezúčastní.
• Nahlašování faxem je pro mnohé firmy velmi zastaralé, časem by měl fungovat webový portál, kde by se nahlašovalo elektronicky.
• Webové stránky celního úřadu v Kolíně n/Rýnem
http://www.zoll.de/SiteGlobals/Forms/FormularMerkblattSuche/FormularMerkblattSuche_ThemenSuche_form.html#theme-search-anchor budou v brzké době i v anglickém jazyce.
• Pokud je zaměstnanec firmy vyslán do SRN na služební cestu či školení (další vzdělávání v rámci náplně jeho práce), má nárok na německou minimální mzdu.
• Řidiči ministerstev (a jiných vládních institucí), resp. vozidla, která vozí delegace na jednání do SRN, nebudou s ohledem na státní imunitu kontrolována.
• Pokud v kamionu jedou dva řidiči (jeden řídí, druhý odpočívá) povinnost pro vyplácení minimální mzdy platí pro oba (na základě judikatury německých soudů).
• Školy (sportovní či zájmový spolek/NNO) na výletech do SRN nemají nahlašovací povinnosti (čl. 16 MiLoG) pro
14.02.2018 / 18:37
• Školy (sportovní či zájmový spolek/NNO) na výletech do SRN nemají nahlašovací povinnosti (čl. 16 MiLoG) pro vedoucí/učitelský sbor vždy a pro řidiče pouze za předpokladu, že škola (spolek) vlastní svůj autobus. Pokud si škola autobus najme od dopravní společnosti, pro řidiče autobusu platí povinnost nahlásit se na celní úřad. Nicméně v obou případech má řidič nárok na minimální mzdu.
• Podobně pokud český výrobce vlastní svoje vozy a těmi vozí do SRN své výrobky přímo, nespadá na něj povinnost hlásit tuto činnost na celní úřad v Kolíně n/Rýnem (řidič vozu však musí dostat vyplacenou minimální mzdu a pro příp. montážní či stavební práce je třeba splnit všechny povinnosti vyplývající z MiLoG, resp. AEntG).
• Pro osoby s hrubou mzdou převyšující (ekvivalent) 2958 €, nepodléhají povinnosti nahlašovat a dokumentovat pracovní činnost na území SRN dle MiLoG.
• Pro zdravotnický personál platí zvláštní zákon o minimální mzdě, pokud je zdravotnický personál zaměstnaný u vysílající firmy či agentury, spadá pod povinnost nahlásit tuto činnost na celním úřadě. Pokud zdravotník pracuje v SRN jako soukromá osoba, svoji činnost nahlašovat nemusí.
• Au-pair či babysitter pod MiLoG nespadá, pokud nemá pracovní vztah definován smlouvou u vysílající agentury.
• Přeshraniční poskytování služeb typu Taxi či rozvoz pizzy se dle BMAS nachází v šedé zóně, nebylo nám jasně sděleno, zda i pro tyto specifické případy platí MiLoG.
Na webových stránkách BMAS i BMF bude brzo spuštěn informační portál v anglickém jazyce k zodpovídání dotazů týkajících se kontrol a nahlašování činnosti na celním úřadě v Kolíně n/Rýnem.
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwie2oLi9aXZAhVBuxQKHdYICVsQFghBMAM&url=http%3A%2F%2Fwww.mzv.cz%2Fberlin%2Fcz%2Fobchod_a_ekonomika%2Fzamestnavani_obcanu_cr_v_srn%2Fodpovedi_na_nejcasteji_kladene_otazky_k.html&usg=AOvVaw1JtxMrClEF5zRvVDRDdNAm
14.02.2018 / 23:22
• Pro osoby s hrubou mzdou převyšující (ekvivalent) 2958 €, nepodléhají povinnosti nahlašovat a dokumentovat pracovní činnost na území SRN dle MiLoG.
A jak tohle chtějí kontolovat? Přes tohle se to dá obcházet....Prostě mám 3000EUR a basta...nic nemusím hlásit a dokumentovat a dokažte, že nemám.
14.02.2018 / 23:35
A co na to české zákony? Za stejnou práci stejná mzda? Řidič co pojede 10tis. km na východ při stejných hodinách bude mít poloviční mzdu jako ten co pojede na západ? Ale todle platí na všechny zaměstnance. To bude na firmách veselo a rvačky kdo kam pojede makat. Navíc praxe evidence a hlášení v každé zemi jiné. Průjezd více státy může být i vícekrát za den. Chápu pozadí toho a taky přeju všem mzdy na urovni, ale tohle je totální vymaštěnost socialistické evropy. D a F budou za chvíli více socialistické, než celá RVHP v minulosti.
14.02.2018 / 23:41
Krucipisek,oni uz jsou.Ale porad nechapu,proc se tam nekdo porad sere do toho,kolik beru?Chci jezdit za 5000,tak jezdim.No a jeste dementi sibr a slava,to uz je uplne hotovo
15.02.2018 / 04:03
krucipísek: Taky přeji všem šoférům největší výplaty!
Sibr tady pořád hází zákony a neuvědomuje si, že to může být paskvil! Viz, co jsi zrovna zmínil v příspěvku.
On je zakopaný pes úplně jinde! Těch problémů je mraky!
45 hod odpočinek - zákaz v kabině
Sibr si myslí, že to porušení a pokuta je uděláno, aby měl šofér větší pohodlí?? Ne! Je to jen proto, jak znepříjemnit fy z východu jejich práci a vybrat prachy!
RO, BG, LT, PL atd jsou v západní unii a kurví ceny a nehledě na jejich turnusy, že jezdí domů po takové době, že je doma ani nepoznají!
Když mě Frantík kontroluje a vidí, že nejsem celý měsíc v unii a jezdim také do CZ, tak ho vůbec nezajímá, že jsem ne-byl v kabině! Je to jen bič na to, co vlastně unie dopustila! Že je bordel na parkovištích, všude nasráno, atd.
Jsme v unii 14 let a nikoho nenapadlo z našich europoslanců a ministrů navrhnout určitou taxu za km, pod kterou nikdo nemůže jít! Kdyby tohle bylo, tak hodně firem nemusí řešit, jak ojebat šoféry! Práce jde přes několik špedic a každá si něco urve. Stav, který je a snad se změní, není jen chyba zaměstnavatelů! Je to především v zákonech! Pak je to druhá věc, co šofér požaduje! A když mi zaměstnavatel nedá, kolik požaduji, tak jdu k jinému.
Všude v Evropě existují špatné a dobré firmy, ale největší škodiči jsou politici!
Teď náš pohlavár Ťuk, chce zákaz předjíždění! Kura, kdyby byl pořádný ministr na pravém místě, tak ho budou spíš zajímat jiné problémy! Infrastruktura je v katastrofálním stavu! Obchvat Schwindlstadtu (Praha) už měl být dávno hotov a dálnice ani nemluvim. A to že se modernizuje D1?? Haha, dělá se jen nový koberec a svodidla, jinak žádné parkoviště, rozšíření! A ještě otázka, jak kvalitně?! Ať se jede podívat do D, jak se modernizuje!
Tendr na poplatky za dálnici.
Dálnice Ostrava - Bohumín.
Takhle bysme mohli pokračovat dál a dál kolik je problémů!
(-deaktivovaný profil-)
15.02.2018 / 09:37
*Já se přikláním k názoru jed bezpečně a sibra. Nikdo by neměl pracovat pod cenu.
*Elita jak cyp na tomhle vlákně. Nadávky, vyhrožování a závist. Nejvíc mě pobavilo číst příspěvek od sexuálního devianta co láká kluky do kabiny kamionu jak tu druhým nadává do buzerantů. No pěkný výkvět.
*Typl bych si, že tento výkvět jsou fandové ovara a pitomia. ANO máte co si zaslouzite.
15.02.2018 / 12:55
No to vsechno sedi od idiota,co jezdi v psi boude se smradlavou smazkou a umastenym hafanem.Nema barak,byt,nic.Jen v boude.A ted to nejlepsi,jezdi za 35 tisic .No cirkusak,co vylezl od opic
16.02.2018 / 10:22
Pánové, Šogin a Tekczek.
Tady se nestrpí nějaký plodný názor. Je tu posměch a nadávky od některých jedinců, co v životě nic moc nedokázali.
Většinou dokázali jenom dluhy a následně exekuce. Ti samozřejmě holdují minimální mzdě, aby měli pocit, že nemohou platit své dluhy.
Proto ta zášť k lidem, kteří chtějí normální prostředí, ohledně legálních a slušných mezd na pásku.
Proto je tady někde na fóru diskuze o alimentech a dietách. Tedy že nemohou platit na své děti odpovídající alimenty, protože jsou vlastně chudáci.
16.02.2018 / 11:08
Kdo tady nadává, uráží a chlubí se (dle mého trapný), jsi jen ty a sibr :-D
Nikoho neznáte osobně a stále melete jen to jedno!
16.02.2018 / 11:13
Svědčí o zralosti už jen to, když založí vlákno Test na dispečera :-D
Nejni třeba komentovat!
16.02.2018 / 11:55
sanchez666, kdo a kde založil test na dispečera ?
Kromě toho, já tady nikomu nenadávám a zásadně nepoužívám sprostá slova, na rozdíl od jiných lidí, kteří mají zřejmě malou slovní zásobu. Tedy používají nadávky.
16.02.2018 / 12:09
Slávku, dispečera založil tvůj kámo sibr. To urážení jde především na sibra! Ale ty hazíš všechny do socek atd! Ale nikoho neznáte osobně! A s tím Ámosem jsi už taky trapný!
16.02.2018 / 12:31
Přihlásil jsem se sem z důvodu, že bych tady možná sehnal kolegy z dřívější firmy, na které už není kontakt, protože děláme srazy. Ale když jsem viděl u té firmy co tam kdo píše a že ani neumí napsat správně název a už skoro ani neví v jaké je zemi, tak to vzdávám!
U dalších vláken (ne všech), hážete stále jen zákony, paragrafy a předpisy atd. Víš o kompletní mluvim. A to že někomu pořád něco cpete a sám děláš za 105 kč / hod, tak bych se styděl s tím vylézt! Život není jen o zákonech! Tím tady končím, protože mě to nic nepřineslo a dohadovat se, že to je takhle a takhle mě nebaví! Každý je strůjcem svého štěstí! Adios, mějte se tu jak chcete...
16.02.2018 / 16:11
V devadesátkách byla doba, kdy si staří ČSADaci sehnali zakázky, protože znali dispečery tady i v zahraničí. TIRÁCI, jak se tehdy říkalo, vydělali trojnásobek průměrné mzdy a na dietách ještě více. Takže si mohli pořídit i nějaké auta (mnohdy na takzvaný ekonomický pronájem od bývalého zaměstnavatele) a začali podnikat.
Řidičům dali něco přes korunu na km a jedeme. Tehdy i ta kačka na km stála za to, protože běžná mzda byla okolo 2 000 Kč za měsíc.
Mnoho brontosaurů jezdí za pár kaček na km ještě dnes. No, úplní zoufalci.
Pak přišla doba, kdy řidiči začali být prostě jen ovce za základ a diety. Začalo se s nimi jednat jako s onucemi. Prostě je dopravci vyhnali do světa, udělalo se na ně šmečko a uvrtali je od exekucí. Dostávali řidiče do situací, kdy jim nezbývalo nic jiného, než dřít za malý základ a diety.
No a ve dvacátém prvním století si někteří řidiči řekli, že přece nebudou otroky až do smrti a začali se soudit, aby zlepšily postavení řidičů ve společnosti. Mnozí vysoudili tolik, kolik nikdo z těch socek co jezdí na magnety a dvě karty nikdy nenašetřili.
Je tedy jasné, že ti hlupáci závidí chytřejším a nezbývá jim nic jiného než taky kydat hnůj na každého, kdo zmíní nějaký zákon…
Já jsem přesvědčený, že vysoudit čtvrt milionu a ještě od německého zadavatele přeprav, je docela chytrý a výnosný počin. Bude li přibývat podobně rozumných řidičů, nebudou s nimi moci zaměstnavatelé vyjekávat, jak je nyní zvykem.
Za jak dlouho našetří čtvrt mega některý z těch chytrých hlupáků co tu rozumujou?
16.02.2018 / 16:31
Za 2 mesice
16.02.2018 / 16:42
sanchez666, já všeobecně řidiče neházím do socek.
Jenom se divím, že se řidiči ( možná dopravci, vydávající se za řidiče ) , zastávají stávajícího neutěšeného stavu ve mzdách, za tuto nelehkou práci.
A pokud se do mě řidiči pouštějí s tím, že chudáci dopravci nemají ani na slušnou mzdu a že by zkrachovali, pokud by řidičům zaplatili alespoň průměrnou mzdu v ČR. Tedy dnes je to 29.500Kč .
A nějaké tabulky zařazení nejsou naprosto podstatné. Dopravcům nic nebrání, zaplatit víc. Tedy vlastně brání, vlastní hamižnost !!
Jeden dopravce v Kralupech nad Labem, hrozně plakal, jak nevydělává, ale jeho ženská si jezdila několikrát za zimu na rekreaci na Floridu !! Samozřejmě že sama nepracovala !!
Tak to si někdo dělá pr..l !!!
A pokud podnikám v čemkoliv, tak musím umět slušně zaplatit zaměstnance a pokud mi podnikání nejde, tak je férové to raději nedělat.
16.02.2018 / 16:47
Tady proste porad nekomu nedochazi,ze se ma starat sam o sebe a to za kolik dela tan druhy,do toho mu je uplny hovno
16.02.2018 / 16:58
Ten rozsudek je k ničemu protože mzdu mu doplatila Deutsche Post a ne jeho zaměstnavatel v ČR. Takže čeští dopravci zajásali a teď každého kdo přijde s požadavkem doplacení mzdy pošlou za zákazníkem.
16.02.2018 / 20:59
A po prohraném soudu si našla Deutsche Post nového dopravce.
16.02.2018 / 21:26
A tak to má být. Česká firma má jet CZ-D a zpátky do CZ a mezi nemeckými mesty si mají zboží vozit nemecké firmy.
16.02.2018 / 22:32
Slavo: jestli nekdo podnika a jede treba na 100 dovolenych na Mars, tak to vsem muze bejt jedno. Vzdyt to je kazdyho vec kdo kam jede.
Jestli zavidis, tak bez podnikat taky. Ja si to uz zkusil, a presne kvuli temhle lidem jsem to vzdal. Ted sem radsi spokojenej zamestnanec.
Ja tady nebojuju za dopravce a ani za ridice. At si kazdej vyjedna plat, praci, podminky sam. Ruku na srdce, zas takova extremni drina to neni, mozek podle nekterych taky neni extra potreba, akorat ten cas. Ale kdyz jsem pracoval ve fabrice, tak jsem prisel odpo domu a lehnul jsem. Takze celej den zabitej a vyslo to jako kdybych byl od po-pa v aute
16.02.2018 / 22:48
Daniel33: Sláva nezávidí, postavil 3 domy, činžák, vybudoval 4 firmy a teď si jako důchodce užívá jako kamioňák jízdu v noci. Akorát bych chtěl vědět u který firmy je zaměstnanej, když přes zimu cestuje. To auto v zimě stojí a čeká na Slávu anebo najdou řidiče, kterýmu daj výpověď až se vrátí z dovolený?
16.02.2018 / 23:03
Jose 68, zřejmě jsi miliardář, když ti je čtvrt milionu k ničemu.
Tak proč se tady vydáváš za řidiče?
Nikdy jsem neviděl řidiče, kterému je čtvrt mega k ničemu.
Dynycz
Jestli si našla deutsche post jiného dopravce je úplně jedno.
Hlavně že je čtvrt mega v kapse.
Jsi miliardář, nebo idiot, že bys ty prachy nebral?
Rochuz,
Normálně jezdit bez překládek, ale platit za práci dle zákonů.
Proč v tom hledáš nějaké hlavolamy??? Moc hulíš?
Daniel,
přesně tak, když někdo podniká, ať si jezdí kam chce a má třeba vlastní tryskáč.
Stačí, když mi vyplatí, co mi dluží i s úroky a se zbytkem ať si dělá co je mu libo.
Přece mám taky nárok, abych si užil svých vydělaných peněz. Každý za své...
16.02.2018 / 23:18
Šíbře nevím co bych mel hulit,zhulenej jsi asi ty.Nemecké vnitro ať jezdí nemecké firmy a české vnitro at jezdí české firmy,žádné kradení práce,maximálne náklad smerem k domovu.
16.02.2018 / 23:53
Rochuss: tak by to mělo bejt a ne jak chtěl Ťok kabotáže 5 tejdnů pro český dopravce a my se v Německu budem kopat do prdele, protože RO, BU, PL, CZ jezdí za půlku. Povolil bych 1 nakládku na přiblížení ke zpátečce domů, nic víc. Pak mluvíš s RO, BU,...... na parkovišti a oni jezdí půl roku po unii. Je to normální?
17.02.2018 / 01:05
Jo sibre,jses pekne vymastenejA co dal?Fa prijde o kseft,tak treba pujde do haje,ridici nebudou mit kseft a me kolik vydrzi 250 tisic v Cesku.Tak na par najmu,nejakej nakup zradla a padla.Jsi fakt zhulenej.Vem si slavu a vyhulenyho tekczeka s jeho vopicema z cirkusu a tahni do hajzlu.Na cesmad foru te ten frajer dobre utrel,tak to zas zkousis tady,zjeve
17.02.2018 / 08:56
Rochuz, takhle se jezdilo před desítkami let. Bohudík je ta doba již za námi.
Zpátečníkům, nic nebrání podnikat jen na území své rodné vesnice.
Mateo, zapřemýšlel jsi někdy, proč by neměli mít kšefty???
To by třeba piloti měli makat taky za 14 hrubého a snížené diety, aby měli kšefty???
Nebo by měli majitelé doprav, žít z platu 14 hrubého, aby měli kšefty???
Člověk pracuje, aby si vydělal. Holota co maká zadarmo to může dělat. Firem co jim nabídnou 3 Kč za kilometr je spousta. Tak ať si sednou do káry a v klidu si tam chcípaj. Jen nechtějte, abychom to dělali všichni stejně hloupě. My taky nepotřebujeme, aby vám platili stejně jako nám.
Já ještě nejsem tak bohatej, ani hloupej, abych makal zadara a bez nároku na slušný důchod.
Lidí co mi vyhrožovali, že mne nikdo nezaměstná, když je zažaluju, bylo hodně.
A co? Prohráli, zaplatili a všichni si žijeme svoje životy dále.
Nejhorší na zbabělcích a ubožácích je to, že chtějí, aby byli všichni stejní.
17.02.2018 / 12:00
Daniel33 , špatně jsi si to přečetl.
Já nikomu nezávidím primárně dovolenou na Floridě. Já psal, že majitel plakal, jak nemá peníze na lepší platy, Ale za ušetřené platy 120 zaměstnanců, jeho ženská jezdila na Floridu několikrát za zimu.
Nebo Voldřich, jednou ročně udělal předvánoční akci, prase a pivko. Lidi byli nadšení, ale nedošlo jim, že to je za jejich peníze, o které je okradl během roku.
(-deaktivovaný profil-)
17.02.2018 / 13:36
2danycz s tou kabotazi a podlezanim cen na německém vnitru máš naprostou pravdu. V EU to nechce být holota, ale ničit německý trh to jo.
17.02.2018 / 14:30
Slavku, jestli mel 120 zamestnancu tak stacilo na jednom 100kc/mesic. To by bylo cca 144tis. Jestli to je pro tebe rozhodujici castka, tak prosiiim. Takze vlastne kazdyho okradal o 4 eura mesicne = cca 2x dovolena a zlej zamestnavatel patri do pekla.
17.02.2018 / 16:22
Daniel33 , on neplatil kde co. Školení, přesčasy, svátky, sobotní příplatky, cestovné vlastním osobním autem zaměstnance, Dokonce ani parkovné kamionu nezaplatil, chtěl to platit po řidiči.
Tedy nešlo o 100Kč měsíčně, ale nejméně o 3.000Kč měsíčně u jednoho řidiče.
Tedy o cca. 360.000kč za měsíc, tedy za rok 4.320.000Kč
A to je již zajímavé číslo, které mu zůstane na rekreaci milostivé dámy !!
Jo a ještě si nechával podepisovat diety do sešitu, kde nebyla uvedena částka. Tedy je pravděpodobné, že i tady si poněkud přilepšoval na úkor řidičů.
Nevím proč se zastáváš, vypečených dopravců ? Nebo Ty jsi také dopravce ?
Řidiči by přeci měli držet při sobě, že ?
17.02.2018 / 16:27
Ještě bomba u JP Spedition, Pavlíčka Kralupy nad Vltavou !
Dostali jsme pozvánku na předvánoční společenské sezení, kde bylo v závěru napsáno.
Jídlo a pití bude, kdo si co přinese !!!
Tak to snad je bez komentáře, že ?
Uvádím tady firmu, protože tu pozvánku ještě mám schovanou, to se jen tak nevidí, takový žid !!!
(-deaktivovaný profil-)
17.02.2018 / 16:28
Jed bezpečně bingo! Ale kolik jich tu je co by byli nejraději aby jim jezdili za 10000 se vším všudy.
17.02.2018 / 16:45
Jaky bingo demente?
17.02.2018 / 16:57
Jestli někdo pořádá mejdan bez pohoštění, je to jeho věc a každý se může rozhodnout, jestli tam půjde, nebo si zvolí jiný program.
Ale kde jste vzali tu směšnou částku 100 Kč za měsíc? Běžně dopravci počítají zaměstnancům mzdy bez prostojů a nevyplácejí další nároky.
To je rozdíl okolo 4 hodin denně. Tedy přes 500 Kč denně na každého zaměstnance.
Dovolená je dalších 20 000 ročně na hlavu. A další.
Dohromady je to pořádný ranec, když si dopravce najde deset a více pitomců :-)
17.02.2018 / 19:16
Nikoho se nezastavam. At si kazdej vydelava miliardu, jak ridic tak dopravce. Na kazdym je, jak si mzdu vyjedna. Jen me udivujes Slavku, nebyl si driv tajemnik KSCM? At si dela kazdej co chce s milionama a lita si na Floridu. Je to kazdyho vec, kde na to kdo bere.
17.02.2018 / 19:22
Presne tak,dementi tady potad davaj rady,ale je to kazdeho vec?Je to je zavist,brecej a buzerujou tady jen ti neschopni,pojistovaci,duchodci,cirkusaci,co nejsou schopni dojednat si poradne platy a pak tady fnukaj jak devky!Co sibr,nehodo,tekczek a opice atd
18.02.2018 / 11:58
Psal jsem, že tady už nebudu reagovat, ale ještě jednou budu.
Jde vidět, že sibr a Slávek jezdili vždy u takových, který jen okrádali! Ono u dobrých firem pro ně nebylo místo, to svědčí za vše :-D
18.02.2018 / 15:32
Je na tom stejně mnoho poctivých lidí. Stačí si přečíst příspěvky mnoha řidičů zde, které zaměstnavatelé nějak okrádali.
Samozřejmě, že každá firma si drží řidiče, kteří donášejí na ostatní, jsou ochotni jezdit na dvě karty a dělají ve prospěch zaměstnavatele špinavou práci.
Těmto samozřejmě platí jinak, než těm ostatním.
Ovšem já na takový způsob obživy nemám žaludek. Než žít jako krysa, raději si své nároky vymáhám v souladu s právem a dobrými mravy. Tedy soudně.
Ze šmejdů co bonzují na druhé, aby si zajistili nějaké výhody, se mi zvedá kufr už od dob, kdy mezi námi běhala spousta udavačů pro STB. Je jasné, že ještě po letech žijí mezi námi jejich následníci. Každá doba má svoji kupu hnoje.
A pokud jde o tebe, tak reagovat budeš. Je to totiž spůsob, jak jim lezeš do prdele.
18.02.2018 / 15:41
Může ti být úplně jedno, kdo si kolik vysoudil.
Jenže ubohá závist tě nutí neustále vykřikovat, že by všichni řidiči měli dělat za málo peněz, protože jinak všichni přijdou o práci.
Jsi jen ubožák s exekucí, co závidí těm, kteří si mohou a umí vydělat více než ty...
18.02.2018 / 16:40
sibr, jsi nemocný člověk a i český jazyk neumíš :-D
18.02.2018 / 16:43
sanchez666 , sibrsibr to napsal naprosto jasně a Ty zřejmě budeš ten típek. Za bolševika by jsi zřejmě byl u STB, či LM, nebo alespoň u PSVB.
V dnešní době takovej típek alespoň bonzuje zaměstnavateli a leze mu do řiti !!
Lidé jako já či sibrsibr a někteří další normální lidi tady, to nemáme zapotřebí.
Přeci normální člověk bude přirozeně požadovat co nejvyšší mzdu na pásku. Ale zoufalci s exekucí či alimenty, zase naopak minimálku a zbytek v dietách či v obálce na černo.
Chudáci věřitelé a hlavně jejich děti, na které většinou platí pár stovek alimentů. Podle mě, na dvě nezletilé děti, by měli být alimenty alespoň 8 -10 tis.
Pro zajímavost, alimenty nekončí ani žádným věkem, či ukončenou školou. Alimenty mohou být požadovány do konce života !! To málo kdo ví .
18.02.2018 / 16:52
Tak kdo nam to tady radi,za kolik mame jezdit?Za prve pojistovat z DAS,ktery o teto praci nazna nic,ale jen si na forech leci mindraky z prace a z domu,za druhe duchodce,co vlastni nekolik domu,letadlo atd,a na stara kolena sel jezdit chudak po nocich s dodavkou,aby bylo na chleba no a k nim se pridavaji dalsi ubozaci z cirkusu atd.Kdyz se to uzavre,tito chudacci delaji za almuzny,jelikoz jsou tak neschopni,ze delaji za minimum.A ti co tady nenarikaji,delaji za tolik co si reknou,a jelikoz svoji praci umi.Hele sibr,nehodo,cirkusaku a spol.,nechcete si jit brecet jinam,devky urvany.Nikdo tady na vas neni zvedav,buzny.
18.02.2018 / 16:53
Ještě doplňuji:
Ty minimální alimenty na děti, bych stanovil ze zákona a jejich neplnění, by byl trestný čin !
Omluva by nebyla, že má otec minimální mzdu !!
18.02.2018 / 16:54
Nehodo,jsem se zasmal,prej normalni lidi jako sibr a ja a nekteti dalsi...Ty vole,od kud jsi spadnul?
18.02.2018 / 17:12
pomateo, já spadl naštěstí na prdel, na rozdíl od Tebe, tam to bylo na hlavu. Nebo tě při porodu tahali kleštěmi a odneslo to, čemu se normálně říká mozek.
18.02.2018 / 17:18
Jo a ty hlavne jak tady pises o stb a komunistech a praskacich.Nebyl jsi nahodou,mozna ve snu pilot a ja nevim co jeste?No pokud je mi znamo,tak na takove pozice se za komancu dostali jen kovani komunisti a hlavne praskaci,ty stbaku zasranej.
18.02.2018 / 17:19
A tebe kdyz s te slapky vytahli,te meli hodit zrovna do popelnice,kam patris,zmrde
18.02.2018 / 18:39
Slávku, ty si taky otevři ještě učebnici CJ :-D
A jinak sibr, potkáme se???
18.02.2018 / 20:09
S heslem „Utahujte si opasky, až později vám bude lépe“ si v ČR získal významné politické funkce nejeden vítečník. Ten nejúspěšnější si během politické kariéry nahromadil majetek ve Švýcarsku a dnes si užívá politický důchod.
Není divu, že podobným způsobem si více lemplů snaží zajistit nějaký prospěch.
Třeba zde se snaží strašit: „Pracujte nejlevněji, jinak nebudete mít práci vůbec“.
Ale jsem přesvědčený, že až tak moc hloupých Čechů každým rokem ubývá.
Donekonečna to těmto lhářům žrát nebudou…
Bída naučila Dalibora hrát na housle. Naučí i řidiče přemýšlet?
18.02.2018 / 21:42
sibr, ty jsi utekl ze šprckgumy, že? :-D
18.02.2018 / 21:47
Mzdu na pásku Slávku a máš 105 kč / hod :-D
Jsi směšný!
19.02.2018 / 16:21
Bylo by dobrý si uvědomit několik věcí:
1) Jednalo se o případ, kdy česká firma jezdila v Německu VNITRO pro NĚMECKOU firmu.
2) Neni možný furt dokola řvát, že chceme stejný platy jako v německu nebo na západě. Neni možný mít stejnej plat, jako v zemích, kde jsou uplně jiný náklady na život. Takhle svět nefunguje.
Co si z toho vzít.. pokud jezdíme pro českou firmu, tak budeme česky placeni. Tenhle případ je spíš docela dobrej v tom, že ačkoliv Německo proklamuje MiloG, tak Německá Deutsche Post ho směle ignoruje a najímá si českou firmu s českym šoférem za český peníze. Jinými slovy Německo potrestalo Německou firmu za to, že nedodržuje Německý nařízení. A to je docela správně.
19.02.2018 / 16:41
Ano Sly ,máš dvakrát pravdu,ale český řidič má v Nemecku diety ca 950€/mesíc a nemecký řidič má v Nemecku ca 480€/mesíc aspoň v nečem jsme lepší
19.02.2018 / 17:05
Sly789, napsal jsi to docela výstižně.
Jen je dobré si uvědomit, že ta německá pošta nedostala trest. Jen tomu šoférovi museli doplatit mzdu. To je rozdíl. Pokud by šlo o trest pro německou poštu, tak by z toho šofér neměl vůbec nic.
Obdobný rozsudek českého soudu jsem dal sem:
http://kamionaci.com/?forum=1003&str=10
Taky tam nejde o žádné potrestání dopravce, ale o doplacení mzdy řidiči, kterému nebyly vypláceny přesčasy. Prostě mu do směny nezapočítávaly prostoje a platili jen jízdu a práci (směnu jen 8 hodin denně).
Pokud by většina řidičů dávala podobné žaloby na doplacení mezd zpětně podle karty, dopravcům by se nevyplatilo šidit je o hodiny a propláceli by vše, aby nemuseli platit ještě nemalé soudní výlohy…
Jde hlavně o to, že řidiči mohou nadávat na nízké mzdy, nebo nízký základ, ale nikdo to řešit nebude, protože dle zákonů mají nárok na více, než říkají...
19.02.2018 / 17:55
rochuss
Jenom jsi měl taky napsat,že český řidič u české firmy má základ 12-15000kč(480-600€),ale i český řidič u německé firmy má 1950€ základ.Z tohoto pohledu už ta výsledná suma vypadá jinak...asi tak o 1000€..
20.02.2018 / 09:16
rochuss - člověče, to bude tím, že Německej řidič v Německu žádný diety nemá. Diety, neboli cestovní náhrady, jsou vyplácené podle zákoníku práce, který říká, že zaměstnanec vyslaný na pracovní cestu do zahraničí má nárok na cestovní náhrady.
V praxi to funguje tak, že Němec málokdy vyjede z německa za čáru, protože by se firma nedoplatila. Prostě by byl strašlivě drahej. Proto tady neuvidíš moc německejch kamionů a když, tak ho neřídí Němec :)
20.02.2018 / 09:19
sibrsibr - tak určitym trestem to je, nicméně ano, o faktický trest se nejedná. Každopádně - ohledně přesčasů - to je strašně fajn, každej zaměstnanec každý firmy, kterej jede na služebku do zahraničí a tráví tam noc, by si podle týhle logiky mohl naúčtovat třeba celou noc jako přesčas.. blázníš..? :-)
20.02.2018 / 11:26
Sly-tak byl jsem chvíli v D a mel jsem 24€ za jízdu po D a 36€ za jízdu po Itálii,říkali tomu ,,Speisen".Ve velkých zemích si vetšinou domácí firmy jezdí své vnitro.Např.F,D,It.
20.02.2018 / 12:10
rochuss - jinej kraj, jinej mrav. proto nemůžeš chtít německou mzdu, když enjsi němec :-)
20.02.2018 / 15:58
Sly789, kde jsi našel logiku, že celá noc je přesčas???
Během noci odpočíváš a logicky nemáš nárok na mzdu.
Přesčas je jen doba strávená na směně.
Na pracovních cestách většinou okolo 12 hodin denně.
Pokud je to dohromady více než 40 hodin za týden, pak máš přesčas.
Alespoň tak to je v tom rozsudku.
Jestli víš něco o tom, že by se do přesčasů počítala i doba mimo směnu, tak dej vědět. Já myslím, že je to hloupost. Asi sis něco špatně přečetl.
20.02.2018 / 19:12
PRO Sibrsibr
Miliardář opravdu nejsem ale můj plat mi stačí v pohodě na slušný život a ještě mi zbude.Nemusím se většinu života s někým soudit o peníze jak to děláš ty,podle toho co tady od tebe čtu.
Ptáš se proč ze sebe dělám řidiče? Věř tomu,že když jsem začínal jezdit tak jsi nebyl ještě ani v plánu.
20.02.2018 / 20:26
Jose 68
On nebyl v plánu nikdy, bo takového exota snad nikdo ani nechce! :-D Vždyť dělá ze sebe chytráka, který neumí ani gramatiku.
20.02.2018 / 20:31
Sanchez,vzal jsi mi to z ust.Takoveho dementa snad nemuze nikdo normalni planovat
20.02.2018 / 21:00
Že by láhev tequily a vadný kondom?
Nic osobního,jenom hláška z jednoho populárního seriálu,můžete hádat z kterého..
21.02.2018 / 05:42
Josef 68
Už chápu, starej brontosaurus, co je zvyklí jezdit za 1 kč za kilometr, spát bez topení ve spacáku, srát v křoví, sprchovat se až doma, jezdit bez přestávek.
Naposledy jsem takové individua potkal dávno. Jezdili ve dvojce non stop. Vždy jeden spal a druhý řídil. Tvrdili, že žádné další pauzy nepotřebují, protože tak jezdí celý život.
Jo, ty doby středověku jsou dávno pryč.
Nemůžeš být o moc starší než já, ale věřím že už mnoho let vypadáš na důchodový věk.
21.02.2018 / 07:12
Jose 68: Chytrák sibr nezklamal, že? On musí mít ošklivý osobní život. Baba mu asi taky jen tak nedá, tak slintá kde může a pravou ruku trénuje u fakebooku :-D
21.02.2018 / 07:52
Chlapci,ona ne ze mu neda,on prijde domu,dostane ve dverich pres tlamu a pak si to leci na forech,chudinka mala
21.02.2018 / 08:32
SIBRSIBR
Napiš něco sobě?Všichni tě tu znají jako odborníka na pracovní právo ale dohromady o tobě nic neví.To málo co o tobě píšou nejsou zrovna lichotky.
Zajímalo by mne jestli to co odpovídáš těm lidem bys jim taky dokázal říct do očí?Urážet někoho skrytý za anonymitou netu je jednoduchý,co?
21.02.2018 / 08:34
SANCHEZ666
Když ty jeho příspěvky čtu tak je mi ho spíš líto.
21.02.2018 / 09:27
Jose 68:
Na to nemá gule, aby to někomu řekl do očí! On umí jen takhle kolem sebe kopat jak malý děcko. Je to jen nevychovaný fracek...
(-deaktivovaný profil-)
21.02.2018 / 15:57
To je zase sebranka tady. Nejlepší je když někdo upozorňuje na pravopisné chyby a sám píše jak hovado.
Co to je za pitchoviny co tu píšete? Sibr a pár dalších se tu snaží dát nějaké informace a pár kastrátů tu chodí jenom blít. Teplý bratři, třeba se vejdete všichni do kabiny od Matea. Jinak zničily jste pěkně tohle vlákno!!
21.02.2018 / 17:30
Každá firma, která platí co nejméně, si platí náboráře, kteří jim vyhledávají zoufalce s řidičáky.
Jak to tihle náboráři asi dělají?
Na fórech a parkovištích vedou řeči typu:
- minimální základ, víc ti nikdo nedá a přece nebudeme odvádět daně…
- nemůžeš vydělávat víc, kde by na to dopravci brali, budeš bez práce…
Podobnými blbostmi krmí uši všem, co jim to uvěří. Pak si samozřejmě cpou do kapes provize za každého, kterého dotáhli do firmy a on je ochoten dřít za almužnu. Takový je prostě svět.
Dělat ze sebe hlupáka se mnohým bezpáteřním lidem vyplácí...
21.02.2018 / 18:25
No jo,kdyz tam jezdi kdejaky cirkusak s opici.Sibr by mohl jit jako ctyrka
22.02.2018 / 00:10
tekczek
Ty jsi to vlákno napravil :-D ! Jestli ti vadí, že někdo dle tvého píše jak hovado (hovorově), tak to je tvůj problém, aspoň nedělám pravopisné chyby ze základky jako sibr. A když někdo na něj zareaguje a on hned uráží, aniž by dotyčného znal, tak je u mě nevychovaný fracek! Jestli to nevidíš, tak je to taky tvůj problém a naše zbytečná starost. Lez mu do prdele jak chceš.
22.02.2018 / 00:22
Na to on je z cirkusu nauceny,on je stejne hovado jak sibr
22.02.2018 / 08:17
Tekczek, Bohužel se tady ,,nenosí" dávat nápady, rady a snažit se lidem otevřít oči, že je drtivá většina dopravců neustále systémově okrádá !!
Jsou to stránky především pro řidiče, které mají pomoci radou a zkušeností. Každý má nějaké dobré a někdy i špatné zkušenosti, které je ochoten tady zveřejnit.
Je na každém, jak je využije pro sebe.
Ale nadávat a zesměšňovat někoho, kdo se snaží poradit, i když se to třeba někdy nepodaří přesně, je přeci nenormální .
- Jak se můžou řidiči bránit návrhům na lepší podmínky ?
- Jak mohou řidiči předem odmítat, prosazování lepšího platového základu ?
- Jak může normální řidič, schvalovat minimální mzdy, za tuto náročnou práci ?
- Díky současné neutěšené situaci, se řidiči hrnou nezadržitelně do sociální záhuby !
A ti co tady jménem řidičů řeší něco o chudácích dopravcích, je většinou dopravce a ne řidič !!
Tak konečně přestaňte nadávat a požadujte po zaměstnavatelích lepší sociální zajištění tím, že budete mít slušný základ !!
Znovu všem, diety nejsou mzda !! Nikdo neví, jestli diety bude mít ještě zítra !!
Stačí úraz, invalidita, nemoc atd. a sociálka vám spočítá invalidní důchod jen ze základu !!
22.02.2018 / 09:01
sibrsibr - spis vim o co vsecko se některi ridici pokouseji :-) Pocitaji si pracovni hodiny jako 7x24 a podobne :-)
dneska zase ctu clanek jak 1000 frajeru hodla zalovat v nemecku, ze nemaj 8,84.
Frajer tam povída jakej je chudak, ze ma 12 tisic zaklad a zbytek v dietach... ze kdyz jde marodit, chodi mu 4.5 tisíce..
Twl 12 tisic zaklad už je pár let nelegální, a když vezmu zákonnej tarif + věci, který v tom základu nutně musej bejt, tak mi základ vychází na minimálně 16-17 tisíc. Zbytek diety. Frajer uz se ale nepochlubi, ze ma 50-60 cista ruka, ze spoustu penez usetri levnejma nakupama po evropě... 50 tisic cistyho jsou platy vyssiho managementu, doktoru, atd..
Obcas je potreba bejt taky trochu soudnej, a ne furt jenom rvat "ja mam malo, ja nebudu delat vikendy, ja nebudu parkovat tam a tam, ja nebudu jezdit tam a tam, ja nebudu delat devitky, ja nebudu delat desitky.. "...
----
Je nekdy dobry si uvedomit co clovek vlastne chce. Bud se chces zivit jako kamionak, a prijmes s tim spojeny negativa, nebo si zkus 50 vydelat jinde. ... HEHEHE to urcite.
22.02.2018 / 10:38
sly789 , Nechci se opravdu hádat, ale diety nejsou plat. tedy Tebou uvedená částka cca. 50.000Kč není v žádném případě výdělek, jak píšeš !
A Tebou uváděná mzda, tedy včetně příplatků za přesčas, noční, soboty atd. , tedy 16 - 17 tis., je podle Tebe adekvátní mzda za tuto nelehkou práci ? Kromě toho, ne zdaleka všude, mají řidiči mzdu 16 -17 tis.
A ještě poznámka.
To je to samé, kdyby zaměstnavatel zaměstnanci ( třeba nákupčímu ) říkal, že za provoz svého soukromého vozu, se kterým jezdí pro firmu, dostává 40.000Kč měs. Tedy že to je hezký příjem, společně se mzdou 20.000Kč. Tedy celkem že mu platí 60.000Kč/měs.
To je blbost, co ?
22.02.2018 / 11:13
A teď muže nastat paradox.Nemecký řidič dostane za ježdení po Nemecku 8,5€ x 170h je 1445€ plus 480 € diety to je ca 1925 € /mesíc a český řidič jezdící po Nemecku dostane 8,5€ x170h je 1445€ plus 900€ diety to je ca 2345€/mesíc.To mame 1925€ ku 2345€.Neznám přesne výši dane a soc.a zdrav.pojištení v obou zemích,ale myslím,že český řidič bude o neco dražší.Vysoké diety v CZ,které už nejaká uřednická hlava vymyslela jsou jeden z duvodů které brání vyšším základum.A jak z toho ven?To nikdo neví
22.02.2018 / 12:59
Buď rád že je dieta jaká je, jinak by tě nechal zaměstnavatel jezdit za 20 tisíc. Ještě by se kasal jak tě přeplácí. Jezdím 28 let majitelé jen brečí ale maj jachty, vrtulníky, závodní týmy na Dakar. Tak ať nefňukaj. Když budeš počítat čas věnovaný práci tak jsme žebráci a o důchodu nemluvím co nás čeká.
22.02.2018 / 14:39
Nástupní mzda v Lidlu bude 28 tisíc. A ted si vem, že budeš makat 12-14hodin denně, tak jak řidiči, si potom přijdeš i s příplatkama někde bratru cirka 50tis.
22.02.2018 / 15:35
Řidič kamionu je všude outsiderská práce.I v A+D má řidič nízkou mzdu v podstate má nejakých 1200€/mes.+400€ přesčasy(60h)+600€ diety to je ca 2200€ netto.A ted si vemte,že prodavačka tam má 1200-1300€ netto a skladník/destař 1500-1700€ netto,ale oba to mají za 170-180hod,a po práci jdou domu a žijí si svým životem a spí ve své posteli.Z toho vyplývá,že řidič MKD je málo kvalifikovaná,outsiderovská práce,řidič je i na západe placen huře nebo stejne jako prodavač či uklízeč.Jediný rozdíl mezi západem a východem je ve výši základu a diet(je to skoro obrácene) a na západe jim zaplatí přesčasy,což na východe není zvykem.
(-deaktivovaný profil-)
22.02.2018 / 15:47
Základ v Německu je kolem 2000 hrubého.( Klidně i 2400) podle počtu děti a manželek:) dávají daňovou třídu. Každopádně 1600€ měsíčně na nemocenské dostaneš ( není to moje zkušenost, bo já jako správný vychodnar nemarodim) to je nějakých 38000 Kč za měsíc na marodce. Kolik že dostane kamionak v ČR? Moje, šéfka nemá ani jachtu ani dakarovy team, no nemá ani helikoptéru. Má sportovního mercedesa a pěknou vilku. Ale to je asi normální za 70 let POCTIVE práce!! Zvláštní, že nafta stojí všude stejné, pojištění v ČR min. když nepodlizaji s cenou tak všichni dopravci dostanou dobře zaplaceno, jen na řidiče v ČR se zapomíná.
Jed bezpečně nejhorší na tom je to, že mnohdy bezohledne jelita dokážou prervat i většinu...
Sanchez důležitější než pravopisné chyby je obsah sdělení. Když už jmenuješ sibra, je pravda že každý jeho komentář je o nějakém zákonu a někdy je to nuda to číst. Ale buďme rádi, že tu někdo takový je a rozšíří nám právní rozhled. to že jeho odpovědi jsou trochu arogantní je také pravda, ale ani se mu nedivím když do něj pořád sijou takový buzicci jako pomateo. To potom jeden se neudrží a třeba posle do prdele všechny.
A s tím pravopisem, chtít po kamionacich aby měli pravopis jako učitelé cestiny, no já nevím jestli toho nechceš moc......
Ale nestezujte si, v Itálii černochům strhávají 20€ na den z platu pokud spí v kabině. Prej lepsi cena nez kterou by museli platit na hotelu.a potom že jsou čeští dopravci největší kurwy!!
Pomateo(posrany,pomatený) nech mě být. Hled si dvojích trandaku a mě si nevsimej
22.02.2018 / 16:11
Psal jsem o čistých mzdách tak schválne kolik máš tekczeku čisteho bez diet přesčasú a přídavkú?
22.02.2018 / 16:31
Ty dementni cirkusaku,jak muzes takto porovnavat platy?To muze jen dement jako ty,kterej ma IQ houpaciho kone.A to toho kone urazim
22.02.2018 / 16:34
Kdo to takto porovnava,tak to je videt,ze se v tom opravdu vyzna.Bez radeji vyvencit tu svoji opicku
22.02.2018 / 16:35
Chlapy: Proč tolik řečí, jak by to mělo být?
Stačí se na to podívat čistě prakticky. Každý z vás má výplatní pásky s údajem o počtu odpracovaných dnů a hodin. Kdo jezdíte, si můžete spočítat podle karty řidiče, kolik odpracovaných hodin můžete dokázat. Podle toho nového německého a starého českého rozsudku, si můžete spočítat, kolik by vám měl zaměstnavatel ještě doplatit za každý měsíc zpětně.
Pokud se vám to podaří udělat dobře, pak teprve zjistíte, jak jsou řidiči v česku placeni podle zákonů. Dosud jste tak nikdy placeni nebyli. Pak teprve můžete diskutovat, jestli nějakou změnu chcete. Já jsem přesvědčen, že kdybyste dostávali řádně vypočtené mzdy, vůbec byste si nestěžovali.
A pokud byste chtěli zjednat nápravu, stačí, když se vás domluví jen několik z jedné firmy a dáte podnět na OIP k prošetření, jakým způsobem váš zaměstnavatel určuje začátky a konce směn a jak vede evidenci pracovní doby. Jak následně vypočítává mzdu a příplatky. Samozřejmě podnět podložit daty ze své karty s vyznačením začátků a konců směn (výkonů) a vlastní evidencí pracovní doby, protože by vás OIP mohl ošulit. Všude jsou někoho známí a úplatní. Během té doby kontaktujte advokáta, který vás bude zastupovat při jednání s OIP i zaměstnavatelem.
Samozřejmě vynechejte z jednání řidiče s velkými exekucemi. Těm je to jedno a ještě budou brojit proti vám, bonzovat… Řidiči s menšími exekucemi, do pár set tisíc, jsou je schopni splatit ze zpětně doplacených mezd.
A teď ta základní otázka: PROČ TO NEUDĚLÁTE???
Nejste schopni se domluvit?
Bojíte se o práci, za kterou vám málo platí?
Bojíte se, že vaši dopravci zkrachují? Jako že se přestane dopravovat?
Nejste schopni pochopit zákony?
Nebo jste vlastně spokojeni, jen potřebujete neustále na něco láteřit?
Nebo jen tak voláte do neznáma a věříte, že to někdo udělá za vás?
Ten klučina z novin se do toho pustil. A věřte, před ním byli jiní.
Takže první být už nemůžete. Pokud budete otálet, můžete být až poslední.
Jestli to uděláte, různí pomatenci zde vyskočí z kůže, jak budou solit.
22.02.2018 / 17:25
Chlapy nechci to tady číst cele ale jen pro zajímavost těch 8.5 euro na hodinu to je hrubý příjem nebo čistý?
22.02.2018 / 18:48
gummy
Samozřejmě,že to je brutto,to jenom v CZ ví dopravce předem,jakou budeš mít danovou třídu,jaké úlevy na dani,případně příplatky na děti,tak udávají mzdu,větně diet v čistém...
22.02.2018 / 19:33
A jak se bude dorovnávat mzda těm řidičům co jezdí Rusko, Bulharsko, Ukrajinu? To asi budou něco vracet. :-D
22.02.2018 / 20:37
Tak chytraci,nehodo,sibr,cirkusak.Tak jste si to precetli na seznamu?Proc nepisete jak dopadl chlapec,co to vysoudil?
22.02.2018 / 20:58
Tak vsichni poslechnout sibr,nehodu,cirkusaka a spol a dopadnete jak ten ubozak
(-deaktivovaný profil-)
23.02.2018 / 10:51
Rochuss ja se taky bavil o čistém, všechny inzeráty co vidíš tak píšou základ.tedy brutto. A to je 1900 agentura od 2000 do 2400 u "dobré" firmy. Máš pravdu, že netto bez příplatků není moc, mám před sebou výplatní lístek z ledna, ale to jsem pracoval jenom 6 dnů a tam mám brutto 1078.26 s dietama 4 dny dovolené, noční a mínus 70€ pokuta jsem dostal čistého 1183.09 ale přiznám se, ještě se v počítání výplat v de. Nevyznám. Třeba diety dostáváme jen nemecke24€ a za cizími nám to mají vracet z daní.
Ze základu 2000€ brutto měsíčně si myslím, že 1600 čistého dostaneš. Makedonec co jezdí s 7.5 tunou u nás ve firmě dostává 1650€ měsíčně. Bez dietě,příplatků( jezdí +-od 8 do 17 s pausou na firmě. Plus ubytování zdarma.
(-deaktivovaný profil-)
23.02.2018 / 10:59
2 mateo ty bereš dobrý matros, že jo šmejde!? Kdyby každý dělal to co říkám já, nebo sibr tak všichni jezdí na německých smlouvách ty tlamo. A to, že jsi něco četl na seznamu, parlamentních listech, Sputniku nebo aeronetu je jedna věc, to jestli jsi pochopil psaný text je věc druhá a jak jsi již několikrát tady předvedl, chápání textu byť psaného v češtině je nad tvé možnosti. Zůstaň u urážek mé ženy, to je jediné v čem jsi dobrý ty zpuchly vřede.
23.02.2018 / 13:42
To - Tekczek, mateo někteří další jemu podobní, se chovají zvláště.
Jsou spokojeni s tím, že jsou okrádáni a nesnesou, pokud se někdo oprávněně ozve a dostane doplaceno. Nebo že jiní pracují za lepších podmínek jak on a jemu podobní. Protože nemají argumenty, tak jenom nadávají a urážejí, za pomoci sprostých slov.
Jsou to ale v podstatě chudáci. Je mi jich opravdu líto. Jednou budou bezdomovci a budou v parku žebrat na krabicové víno.
(-deaktivovaný profil-)
23.02.2018 / 13:57
Jed bezpečně kdo chce kam, chuj sním. Tak se to nějak říká. I když já si spíš myslím, že než řidiči, tady spíše prudi dopravci aby se lidi nebourili. Ale už jim to končí:):) A pomateo, to je takový náš maskot. Vyhodis ho dverma on SE vrátí oknem. Jak malé děcko. Ale takového ho musíme brát a chápat, že je vlastně chudáček. Co s vyzenenyma penezma, když jsi v zemi kde tě nechcou a kterým ani nerozumíš když se s tebou baví. A vrátit se taky nemůže protože by se poznalo že má holou prdel. A tak tu závidí starším co si dokážou užívat života a mladším, že neztroskotaji jako on. Ale stejně, až budou na dlažbě s důchodem 4000 tak jim koupím něco na jídlo. Oni to nechápou, ale solidarita a vzájemná pomoc by měla mezi námi řidiči(a nejen) být.
23.02.2018 / 14:12
Tri buzeranti se tak dlouho hledali,az se nasli.A vratme se k tematu.Co konkretne z toho ten ridic mel?Slusne receno hovno.A nehodo,ty tady vykrikujes,jak nekdo jezdi za malo.Za kolik ze ty jsi celou noc v praci?105 za hodinu?Bez radsi slapat buzerante,budes mit vic.No a cirkusaku s opickou.Kdyz budes bydlet v D,platit rent,auto,voda atd,kolik ti zustane z tech 1600 eur cisteho za mesic?Ale hlavne tady tri buzeranti vykrikujte,jak se mate dobre a ostatni jsou blbci.Nehoda 105/hod,vsem to pekne kurv.
buzno,cirkusak s opickou,no skoda mluvit a pojistovak sibr,ten je rad,ze neco najde u popelnice
(-deaktivovaný profil-)
23.02.2018 / 15:55
Pomateo cena domu 40/60 000€
Pronájem 350/450€
Pronájem pokoje malého bytu 120/250€
Voda vlastní studna
Elektrika moc ne poradna cestách
Dřevo skoro nic pila povolenka do lesa
Kolik mi toho zůstane? Co se staráš uchylaku!!!
23.02.2018 / 16:18
myslím, že bude lepší vynechat jakoukoliv reakci na matea. Chápu, že to může být těžké, ale zkuste to.
23.02.2018 / 16:26
Dalsi do party ubozaku
23.02.2018 / 16:28
Cirkusaku,to pipisujes bydleni ve stanu?Spis voda vlastni kaluz
(-deaktivovaný profil-)
23.02.2018 / 18:35
Krucipisek mas pravdu!
Jak se nám dneska pěkně kroutí, všichni dopravci, ministr a jejich podrž tašky. A už se vezou.
23.02.2018 / 20:11
Určitě je zbytečné reagovat na vše, co tu kdo napíše. Zbytečně to odvádí pozornost od tématu. Pokud máte někdo zájem o právní pomoc v obdobném případě, můžete napsat v češtině na tento mail: stanislava.rupp@bfw.eu.com
23.02.2018 / 21:07
Cirkusáku co to tady píšeš o vodě,elektřině a dřevu? Dyť ty bydlíš v boudě a přespáváš u známých. Není to dlouho co ses tady tím chlubil. Už ses naučil jak se jezdí ve 2,nebo u tebe ve 3?
24.02.2018 / 00:11
Cirkusaku,to jsi rozepsal za kolik ti rekla sefka rent psi boudy,co.Si rikala,no delaj u me za plat devky,tak to si bude myslet ubozak z Cech,ze to je luxus
24.02.2018 / 09:18
Jo vážení kolegové řidiči, konečně se to začíná rozjíždět a ne jen u dopravy!
Lidi nebudou ochotni pracovat za minimální mzdu, jak tomu je často bohužel doposud.
Zrovna dneska, je na netu psáno, že prodavači a pokladní v supermarketech , budou mít cca. 29.000Kč, protože za almužnu ty řetězce neseženou lidi.
To samé začíná konečně u dopravy.
Prostě vážení dopravci. Pokud budete chtít mít řidiče, tak jim musíte zaplatit alespoň průměrnou mzdu v ČR, tedy 29.500kč za základní hodiny, plus příplatky za přesčas, noční, soboty, svátky atd.
Tedy mzda se může vyšplhat na cca. 40.000kč.
A k tomu samozřejmě minimálně základní diety.
A ještě zaplacení cestovného ke kamionu z bydliště, pokud kamion parkuje mimo firmu. Pokud není vhodné spojení veřejnou dopravou, tak zaplatit osobní auto, dle sazebníku. Tedy cca. 7 Kč na km.
Samozřejmě zaplatit i čas strávený na cestě z bydliště a do bydliště řidiče !!
Tak na to všechno máme právní nárok !!
Potom marodění a dovolená, bude naprosto jiných penězích. O budoucích důchodech ani nemluvě.
Dále by se dopravci měli zamyslet nad tím, že za tuto nelehkou práci, by jsme měli mít prodlouženou dovolenou na 6 týdnů a případně 13 plat.
Tak dopravci, zase se pusťte do mě, jménem spokojených řidičů !
24.02.2018 / 09:27
Slávku, doufám, že vše jak píšeš, budeš taky žádat u svého chlebodárce, že? Hlavně příplatek za noční, bo 105 kč/h tomu neodpovídá :-D
24.02.2018 / 10:25
Slávku, to cestovné se platí buďto z místa bydliště, nebo z místa pracoviště. Adresa pracoviště je napsána v pracovní smlouvě. Některé firmy pro zjednodušení počítání cestovních výdajů mají ve smlouvách, že místo pracoviště je shodné s místem bydliště zaměstnance.
24.02.2018 / 11:15
Rozdíl mezi internetem a skutečností je v tom, že řidiči, kteří jezdí doopravdy, chtějí i slušně vydělávat. Vis zde:
http://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ridici-kamionu-nemecko-platy-soud_1802221220_dbr
Ale na netu existují i tlučhubové, kteří po forech roztrubují mezi řidiči nesmysly typu: šofeřina je srdeční záležitost, více řidičům platit nemůžou, nelze se soudit… Jinými slovy nabádají řidiče, aby raději držely hubu a krok. Uměj být sprostí, vyhrožují, tváří se jako skupiny velmi zkušených řidičů.
Jak tihle asi žijí v realitě?
Jezdí s magnety celý život tam a zpět, neustále honí nějaké termíny, porušují předpisy. A to všechno dělají proto, aby je jednou za čas jejich dispečer přátelsky poplácal po ramenou a pochválil.
Existuje takový příměr, že řidič žije jako pes: ochcává kola, spí v boudě a žere z misky. Ale jsou mezi námi i takový, kteří se krom toho i lísají k nohám svých pánů. Prostě opravdový psi.
Ale neposmívejme se těmto chudákům. Oni si prostě jinak vydělávat neumí.
Zaslouží si spíše politování.
24.02.2018 / 14:25
sibrsibr, cestovné se počítá z místa trvalého bydliště.
Nemůže zaměstnavatel obstát s tím, že do pracovní smlouvy napíše místo pracoviště je místem bydliště. Ale pokud řidič parkuje s kamionem skutečně v místě bydliště řidiče, tak potom je vše v pořádku.
A to že jsou tady tlučhubové, je bohužel pravda. Nejde pochopit, že s tou situací, když dělají za minimální mzdu, mohou být spokojeni !!
Pro, sanchez6662, víš že třeba řidiči MHD , mají dělené směny, tak zvané trhačky ?
Tedy čas mezi prací, je osobní neplacené volno.
Já pracuji ( řídím 1:30h. do Prahy, potom mám osobní pravidelné volno. Ráno jedu zase zpátky, tedy zase 1:30h. Tedy celkem 3 hodiny a čekám 2x po 15 minutách na složení či naložení. Tedy denně pracuji 3:30h. x 21 dní je celkem 73:30 hod. měsíčně. Tedy ne za 105Kč/hod, ale za cca. 345Kč čistého na hodinu. Ve svém volnu mohu dělat co chci, tedy rozhodně nemusím být v kabině a také tam většinou nejsem. Mám v Praze svůj program.
Pracuji jako důchodce, tak nemusím drtit 200 hod. měsíčně.
24.02.2018 / 14:42
Slávku, rozesmál jsi mě, děkuji ty trhačko. Nevidíš si do huby! Bo se obhajuješ pokaždé něčím jiným, ale když jsi tak přesvědčen, tak trhej dál.... Mě je to fuck.
24.02.2018 / 16:03
Slávku, tady to máš zkopčeno přesněji:
Pojem pravidelné pracoviště může být sjednán v pracovní smlouvě, případně v dodatku pracovní smlouvy. Pokud takto pravidelné pracoviště stanoveno není, považuje se za něj místo výkonu práce, které v pracovní smlouvě musí být sjednáno vždy. Jestliže by ale místo výkonu práce bylo sjednáno šířeji než jedna obec, považuje se za pravidelné pracoviště obec, ve které nejčastěji začínají pracovní cesty zaměstnance...
Na první pohled by se mohlo zdát, že sjednáním širšího místa výkonu práce se zaměstnavatel snaží obejít ustanovení o cestovních náhradách, na které máte nárok v případě pracovní cesty mimo běžné pracoviště. Tak tomu ale není. V daném případě totiž budete mít nárok na cestovní náhrady při každé cestě mimo vaše takzvané pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad, tedy město, odkud do práce nejčastěji vyrážíte. V tomto směru byste tedy na široce ujednaném místě výkonu práce nijak tratit neměl...
Tedy místo kde bydlíš, nebo jiné odkud vyjíždíš.
Ovšem nikdy určeno zaměstnavatelem pro každou pracovní cestu jiné.
24.02.2018 / 16:13
Kuwa, to je materiál :-D.
Vy snad spolu se Slávkem chodíte v noci ruku v ruce po Václaváku, když dělá trhačku....
24.02.2018 / 16:18
Jo a za nima cirkusak s opickou
24.02.2018 / 18:01
Na toho s rozšláplým ksichtem jste zapoměli
24.02.2018 / 18:05
sibrsibr, já měl v pracovní smlouvě sídlo firmy v ČR. Ale střídání bylo v Mnichově.
Tedy střídání bylo každou druhou sobotu v měsíci.
To je naštěstí dávno za mnou. Nyní jsem každý den ráno doma. Tedy naprostá pohoda.
24.02.2018 / 18:15
Nehodo,delat celou noc za 105/hod ,chodit domu rano a rikat naprosta pohoda?Ty jsi sjetej,ne?Obyc devka.Burcujes,at nikdo nedela za almuznu a sam delas za mene,nez kdejaka slapka,i ta od cirkusaka ma urcite vic.A taky sem napis ty buzno konec toho pribehu,jak ten nouma od toho J.Hradce dopadl.Nema z tech penez nic,je rad ze ho znova nekdo zamestnal a o dalsich zalobach uz urcite neuvazuje.Nehodo,jses se sibrem,cirkusakem a spol uplna nula,spodina,co na vas kazdy chcije.Krucipisek,na tebe jsem nezapomel,neboj.Muzes se priradit do houfu stetek,prvni nehoda a ty to muzes uzavrit,buzno
24.02.2018 / 18:21
Slávku
Nezáleží na místě střídání v Mnichově.
Záleží na místě, odkud vyjíždíš ty ke kamionu do Mnichova.
Ty zřejmě z domu, nebo z nějaké provozovny zaměstnavatele v ČR.
24.02.2018 / 19:45
A Slavecku,svacinku jsi spapal?A hezhy se vecer oblec,az pujdes zase delat devku za almuznu,at nejsi nemocny a nemas teplutku.Tvuj sibricek
24.02.2018 / 19:49
mateo jak si to myslel o tom řidič z Jindřichohradecka. To jsi zjistil kde, že mu nic nedali a že ho nechtěli už nikde zaměstnat. Jen se tě ptám abych byl v obraze co má a nemá smysl.
24.02.2018 / 20:06
Kdyz tady ten buzerant nehoda napise A,mel by to taky potom dokoncit.Ten ridic je od J.Hradce.Ano,dostal zaplaceno od DP,ale vzapeti se s nim pochopitelne fa rozloucila.Praci nikde nesehnal,jelikoz vsichni potencionalni zamestn zjistili,co je to za vychcanka a nikdo mu praci nedal.Rok byl doma a vsechno co dostal utratil za poplatky atd.Pak sehnal praci,jezdi za mene co mel a dle vlastnich slov uz o zadnych zalobach neuvazuje.
24.02.2018 / 21:15
velebnosti,chce se mi blejt.Přeberte si to z koho.
24.02.2018 / 21:29
Tak se vyblej a neotravuj
24.02.2018 / 21:47
I kdyby ten řidič z Jindřichohradecka už žádnou práci v oboru nesehnal, tak aspoň nahnal tem nekterým podnikatelským zm.dum určite strach.A nekteří řidiči (i zamestnanci z jiných oboru) se z žalobama přidaj a možná když budou mít podklady a dukazy v ruce vysoudí i přesčasy.A dneska je práce dost tak proč delat podřadnou MKD práci za takových současných podmínek.
25.02.2018 / 06:07
rochuss
Nemusíš strašit, prostě si řekni o větší peníze a hotovo! Když je nedá, tak běž jinam, kde je dají a když to budou dělat všici, tak nejni problém. A nemusíš ani přemýšlet, jak vyhrožovat soudama! Nebudu ani psát, jak bych nazval dotyčného, který jen udává! Ten neumí v životě nějaký cíl jinak ani dokázat, protože kdyby to uměl, tak nemusí udávat! Stačí si jen říct a ten který neplatí, tak tam vydrží déle vždy jen takový borec, jako je Slávek. Každý by hned šel jinam. Bo rád běhá po soudech a sibr si tam dělá poznámky :-D
25.02.2018 / 07:18
Sanchez
Někteří to dělají podle tvých rad mnoho let a nedokázali nic jiného, než běhat od firmy k firmě, mluvit o tom jak půjdou jinam, kde dostanou více zaplaceno. Ani po mnoha letech ale zaslíbenou firmu nenašli. Čím to asi je???
Přece tím, že co jsi už vydělal, musíš vymáhat zpětně. To můžeš jedině soudně. Jestli svoje výdělky necháváš tam, odkud odcházíš a mnohdy nedostaneš ani poslední výplaty, tak jen pracuješ a pořád máš kulový.
Příběhů takových řidičů je na forech mnoho.
Když se řidiči nesoudí, tak jim firmy slíbí cokoliv, ale vyplatí kulový. Pro dopravce není problém naslibovat možnost vysokých výdělků, ale nakonec práci organizovat takovým způsobem, že řidič čeká a má pořád stejně.
Dopravci s námi vydupávají již mnoho let. Ty a tobě podobní si to mohou nechat líbit. Ovšem nepodaří se ti zajistit, aby byly všichni stejně hloupý.
Co vím, tak ten řidič stále pracuje v dopravě. Další řidiči, kteří si svoje nároky museli vysoudit zpětně, pracují také.
Jak je to možné?
Firmy, které vyplácejí vše, rádi přijmou řidiče, kteří se dříve soudili, protože se soudili s firmami, které jim dělají nekalou konkurenci a podlézají ceny. Tedy takový řidiči jsou přínosem pro slušné firmy.
Je jasné, že firmy, které ojebávají své řidiče, vyjebávají i se svými konkurenty na trhu a podlézají ceny. Že řidiči, co si vysoudili mzdy, nebudou mít už práci, jsou názory ustrašených přizdisráčů a lidí jako jsi ty.
Jestli jsi řidič, tak máš exekuce a řádnou mzdu ani nechceš, nebo jsi jistě nikdy nepracoval v řádné firmě, protože vůbec neznáš zákulisní boje dopravců.
Jestli jsi dispečer, nebo dopravce, musíš si pořádně cpát své kapsy penězi řidičů. Doufám, že tě nějaký chytřejší řidič brzy dotáhne na lavici žalovaného a trošku ti ty kapsy vyprázdní :-)
25.02.2018 / 07:38
sibrsibr
Už jednou jsem ti psal, ať se sejdeme a budeš vidět kdo jsem???!
Nikoho tady neznáš a pořád slintáš! Tak co, dáme kafe???
25.02.2018 / 08:18
Sibr,ty uz jsi tak z toho zblblej,ze uz ti hrabe.Kazdej uz je zlodej.Sanchez ti to uz pise polopate,ale ty jses fakt vemeno.Taky bych dal to cafe,rad priletim.Tak se pochlap nebo zavri uz tu svoji klapacku,vem toho blba slavecka za ruku a bezte do cukrarny
25.02.2018 / 08:20
Už jednou jsem ti psal, že je mi zřejmé kdo jsi, z tvých řádků tady.
Podlézáš dopravcům a bojíš se o práci. Já takový nejsem.
Víc o tobě vědět nepotřebuju.
Nevím o čem bychom se mohli bavit.
Že bych byl nějak poctěn tvým zájmem o přátelství se mnou, to nejsem.
25.02.2018 / 08:31
Neboj sibr,k tomu dojde,neboj
25.02.2018 / 08:39
sibr
Přátelství :-D
Jsi nemocný člověk! Všichni kolem tebe jsou to co píšeš, ale do očí nikomu nic nechceš říct! Tak jsi u mě jen nevychovaný fracek, který dělá machra jen za monitorem!
25.02.2018 / 09:41
Aha, nevtíráte se mi, abyste se přátelili?
Hrdinové se zřejmě rozhodli, že rozbijou hubu každému, kdo nebude skákat, jak oni pískaj. Připomíná mi to chování mnoha dopravců, kteří ihned vyhrožují, jakmile řidič odmítne jen držet hubu a krok. Zřejmě pomalu přicházíte o své stádečko ovcí, které na vás roky dřelo za almužny. Už začínáte zuřit?
Přeji vám hodně úspěchu do budoucna. Budete mít stále těžší, sehnat dostatek svých ovcí. A zřejmě stále častěji se najde někdo, kdo vás dotáhne k soudu. Pořádně si namažte boxerky. Budete je potřebovat stále častěji :-)
25.02.2018 / 10:02
sibrsibr
Trénuj radši pravou ruku u fakebooku, uděláš líp.
Jde vidět, že jsi sračka, která uráží, aniž dotyčného zná a strach máš ty, bo bez soudu tě asi každý pošle do hajzlu.... :-D
25.02.2018 / 10:07
A nehledě na to, že za ty urážky, které jsi začal první, by jsi zasloužil min parfacek!
A dokážu si i představit, kdyby jsi ho dostal, tak by jsi hned šel bonzovat a soudit se, že ti někdo ublížil .... :-D
25.02.2018 / 10:17
Jen ubozak,sibr,s tebou si nikdo prat nechce,nestojis za nic.Jen videt tu spodinu od Ostravy,jako tebe,by stalo za to.Aby se clovek zasmal.Chudacku,co jsi doma pod pantoflem a tady delas hrdinu
25.02.2018 / 10:35
Tak copak byste vlastně chtěli? Sejít se a prohlížet se vzájemně?
Nebo si dělat selfíčka, jak to dělají puberťačky?
Nebo si jen tak mlčky dát kafíčko?
Já o takové schůzky s nezajímavými lidmi nemám zájem.
Rád pokecám s někým s kým je o čem. Nepotřebuji vaše rady jak makat za minimální mzdu, podlézat zaměstnavateli a hrát si na hrdinu, který vždy stíhá termíny, protože umí dát magnet, nebo vyměnit kartu.
Nepotřebuji s vámi ani řešit, kdo koho tady začal dříve urážet. Stačí když zavzpomínáte, nebo se podíváte na vaše dřívější příspěvky adresované mi.
Já jen vidím, že očividně začínáte zuřit, protože stále více řidičů si prostřednictvím soudu vysoudilo nemalý peníz. To je pro vás samozřejmě špatná zpráva, protože vy na to nemáte. Trápí vás závist.
25.02.2018 / 10:50
No zavidet tobe?Nebo slaveckovi a spol?No promin.Jen chci videt,kdo je vetsi socka,jestli ty,co denne dostava doma drzkovou nebo ostatni ridici,co znam,co si dokazi domluvit to co chteji,nebo ti,co tady vsem radi,urazi ,ze jsou chudaci a socky a pritom jezdi po nocich za 105/hod.Chtel bych videt toho hrdinu z Ostravy,co vsechny zachrani a vsichni se budou mit dobre
25.02.2018 / 10:51
Pro Mateo No ty si dobře vyhulené tupé hovado které se rovná spodině z Čech takové hňupy opravdu na Severní Moravě milujeme a opravdu věř tomu dávame vás do rezervací a děti se chodí dívat jaké tupce bohužel musíme trpět ale na každou svini se najde řezník
25.02.2018 / 11:02
Podle mě je chyba spíš v systému,který umožňuje dopravcům okrádat zaměstnance i stát tím,že platí nízké základy a zbytek doplácí dietama.Šíbr má pravdu ,že složení výplaty řidičů je od základu špatné ale nejsem přesvědčený,že se to změní tím když se všichni řidiči začnou soudit.
Pro SIBR
Vadí ti že ti někteří nadávají ale podívej se jak se chováš ty.Každý se tu může zpětně podívat jak jsi mne poté co jsem vyslovil pochybnost o účelu toho rozsudku německého soudu okamžitě nazval starým brontosaurem,individuem ktrý se nemeje, sere do křoví a pracuje bez pauz za korunu na km.
25.02.2018 / 11:02
Trento,koukam ze taky neumis cist.Tak si to poradne precti,jak jsem to napsal a drz klapacku,ty vemeno vyhuleny
25.02.2018 / 11:11
Jose 68
Sibr je jen nevychovaný fracek, když mu neleze dotyčný do prdele, tak jsou všici socky atd.!
Nikoho nezná a podsouvá tady své slinty. Asi ho fotr nenaučil slušnému chování, tak je prostě to co je.....
25.02.2018 / 11:14
A nechápu sibr, proč sem hazíš odkazy pořád stejné, které byly na netu a už jsi je házel i jinde?! Jsi fakt borec... :-D
25.02.2018 / 11:24
Sibre píšeš - To jsou lidé se zkušenostmi a názorem, se kterými má cenu se bavit.
S vámi by to byl jen ztracený čas.
Proč sem teda pořád píšeš když to s námi spodinou nemá smysl se bavit????
S nehodou a s tím zoofilem od labutí si můžete skypovat a radit si mezi sebou.
25.02.2018 / 11:35
HACKERE
JÁ TADY NEPÚÍŠU KVŮLI TOBĚ ANI TOBĚ PODOBNÝM. FORUM NENÍ VAŠE. PÍŠU SI TADY S JINÝMI A VY SE SEM DO TOHOTO VLÁKNA POUZE ZBYTEČNĚ VTÍRÁTE. PIŠTE SI MEZI SEBOU JAK SE DÁVÁ MAGNET, CO JE TO TEN AETR, CO JÍST A PODOBNÉ TÉMATA ZAČÁTEČNÍKŮ. JÁ SE VÁM TAM TAKY NEVTÍRÁM.
25.02.2018 / 11:35
Jose,
Kde v systému je podle tebe chyba?
Podle zákona má řidič nárok na zaplacení každé hodiny, kterou stráví v práci. To bývá v dálkové dopravě běžně přes 12 hodin denně.
Teď myslím, když pracuje jen na území ČR.
Že dopravci vykazují řidičům jen 170 hodin měsíčně je prostě podvod.
Podvod může systém odhalit jedině, když ten podvod někdo nějak odhalí.
V případě řidičů musí dát poškozený řidič žalobu a dokázat kartou řidiče, že mu zaměstnavatel eviduje pracovní dobu podvodně. Nejčastěji jen 8 hodin denně, místo odpracovaných 12 a více. Pokud je to prokázáno systém prostřednictvím soudu nařídí zaměstnavateli, aby vyplatil řidiči nevyplacené části mzdy zpětně až tři roky, včetně příplatků a úroků. Dále je zaměstnavatel pokutován za porušení zákonů.
Cestovní náhrady a diety do toho problému nemá smysl nijak zamotávat, protože na vyplacení cestovních náhrad má nárok úplně každý zaměstnanec. Ředitel, obchoďák, zedník, montér… Se mzdou řidiče to nemá nic společného.
Co ti na tom připadne systémově špatné???
Znáš snad zemi, kde neexistují zloději. Nebo zemi kde okradený nemusí podat žalobu a někdo to udělá za něj.
Pokud nejdeš nahlásit, že ti vykradli byt, tak nikdo zloděje honit nebude. To je běžné všude na světě.
25.02.2018 / 11:42
V tom článku je nesmysl to co říká p.Felix z Česmadu,že řidiči berou hodně protože mají diety.To je samozřejmě nesmysl,mzdam je mzda a diety jsou diety.
Pan ministr Ťok by měl spíše směřovat k tomu aby se přijal předpis aby řidiči měli stanovenou minimální mzdu ve výšši minimální průměrné mzdy v CR+diety.
25.02.2018 / 11:42
Sibře tak asi blbě vidím,protože zrovna v tomhle vláknu si akorát ty a další 3 lezete do prdele. Máš pravdu ,já jsem začátečník oproti tobě,co se týče soudů. Jen já se soudit nemusím. Práci si vybírám a né že se vychcaně nechám jako ty zaměstnat tam kde neplatí a pak si válím koule u monitoru. Se vzpamatuj,už ti to tu mimo tvých nohsledů nežere. To co ty máš naježděno já mám odcouváno. Ty jezdíš jen na hubě.
25.02.2018 / 11:51
Hacker
No to si právě on neuvědomuje, že to jde i takhle, protože on se umí jen soudit a na volant má levý ruce :-D Nemusim se soudit, abych měl dobrou výplatu, stačí si říct!
A když dělá tak chytrého, tak by měl dopilovat i jazyk český, bo co někdy udělá za chyby, tož ani na základce už je nedělají...
25.02.2018 / 11:58
Podvod to je ale na druhou stranu ty požaduješ aby ti zaměstnavatel zaplatil každou hodinu kterou v práci strávíš.Jak to chceš vyřešit u řidiče dálkové dopravy když podle ZP smíš odpracovat pouze 150 hodin přesčasů ročně?To pojedeš každý den 7 hod.+ hodina pauza abys měl pracovní dobu 8 hod?
25.02.2018 / 12:00
JOSE
Ty prostě chceš, abys dostal nějakou vyšší částku za měsíc bez ohledu na odpracované hodiny. Takovým zákonem by posvětily dnešní zlodějské praktiky dopravců. Ale bylo by v rozporu s ústavou ČR. Možná by se ti to líbilo, ale řidič pracující jen 8 hodin denně by měl stejně, jako ten který pracuje 12 a více hodin denně. A zase bys nadával.
Věř mi, že ústava ČR se kvůli toho měnit nebude. Myslím, že ani dopravci nejsou tak mocní, aby zákon i ústava ustoupila jejich zlodějinám.
Buďto se postaráš, aby ti zaměstnavatel řádně platil všechny hodiny podle dnes platných zákonů, nebo prostě budeš dostávat jen základ za 170 hodin, tedy mzdu nižší než uklízečka, která pracuje jen na částečný úvazek.
Je věcí každého řidiče za jakou hodinovou mzdu prodá zaměstnavateli své zkušenosti.
25.02.2018 / 12:11
Konečně sibr, poslední věta super!
Tak nikoho neurážej, kdo ti nepochlebuje soudama, když ho neznáš!
25.02.2018 / 12:17
Sibře,
pokud tobě platí všechny hodiny tak po půl roce sedíš doma zadarmo,protože jsi vyčerpal všechny přesčasové hodiny a nikam dál už tě asi nikdo vyslat nemůže. Nebo ti pak následné přesčasy dává bokem? Tak zase někdo porušuje zákon co? Nebo nedává a pak máš čas na ty soudy.
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 12:21
Tak podle toho co bylo v novinách pomateo zase lže!! Řidič co se soudil odešel z firmy ještě před ukončením soudního procesu, protože jeho šéf ho nechal skoro rok doma na 60% no a to ze základu 12000 Kč je jak to nazvali v novinách VYHLADOVĚNÍ!! Takže je lež, že ho vyhodili po soudu. Taky je lež, že si nenašel práci. Ale co by jste chtěli za informace od člověka co nechápe psaný text.
25.02.2018 / 12:24
Jsi lempl sibre,lezes si tady do zadku jen z blbama,co nic neumi,jako ty.Breci tady akorat chudinky,ten kdo si domluvi a dostane co chce,nema duvod si stezovat.Slava chudinka jezdi za 105 na hodku a breci jak ho a jemu podobne vsichni okradaji.Ti co umi jen zapnout navi a prijit do fa,ze chteji 50 tisic,tech je jak sracek vcetne tebe,co jsi nikdy nejezdil.Ale jsou i taci,co si muzou vybirat a treba i po letech,kdy odejdou,jim zamestnavatel pise ,ze by je rad privital zpet.Ale ti tobe lezt do zadku nemusi.Tak si tady rad te svoji spodine,slaveckovi,cirkusakovi s opickou a spol,protoze oni ani ty na vic nemate
25.02.2018 / 12:27
Zoofile s opickou a hafanem,bez zalezt sibrovi do zadku a sklapni.Nestojis za konverzaci,demente
25.02.2018 / 12:40
ŠÍBR
1/Já nepotřebuju žádnou vyšší částku,mám dostatečně vysoký plat.
2/Nenadávám ani si nestěžuji.Můj šéf vynikající člověk,poctivý a velmi férový.
3/Pracuji v průměru 9 hodin denně(7 hod.jízda a 2 hod.u rampy),každý den spím doma a určitě nemám plat jako uklízečka.
4/Pokud budeš mít odpracováno víc než 150 hod.přesčas ročně tak ten zákon porušuješ ty i když bys to měl zaplacený.
25.02.2018 / 12:46
Sanchez,
tak se nestarej, kdo se soudí a kdo ne. Je to věcí každého.
Vysouzené peníze může kolegovi závidět jen ubožák.
25.02.2018 / 12:46
Hackere,
Ty kecy o sezení doma roztrubuje Česmad, aby oblbnul hlupáky, co neumějí číst zákony, nebo čtou jen ty části, které jim Česmad nakuká. Klidně se nechej oblbovat Česmadem a ber si třeba minimálku.
25.02.2018 / 12:47
Tekczeku lží je tu spousty.
On možná není tak blbej. Možná jen potřebuje dělat blbce z jiných a lži jsou k tomu skvělý prostředek. Prostě mu teče do bot a jak bude žalob přibývat, on bude vydělá méně. Na rozdíl od nás. To by zuřil každý.
S těma 60% to může být úplně jinak. Asi jsem tu kdysi psal o případu, že dopravce nechal řidiče doma za 60%, =protože nedržel hubu a krok. Řidič to dal k soudu a dopravce mu musel doplatit ceůlou dobu do průměru. Samozřejmě bez diet, ale za těch mnoho měsíců to udělalo zajímavou částku.
Vždycky, když chce dopravce vyjebal s řidičem, je možné najít způsob, jak situaci obrátit. Bohužel řidiči mají málo času a příležitostí se bavit o podobných případech, protože často naslouchá nějaký pomatenec, který je ochoten své kolegy bonzovat. Leze šéfům do zadku, protože nic neumí a neustále se bojí o práci. Bohužel těchto udavačů se nezbavíš. Vtírají se všude.
25.02.2018 / 12:48
Jose 68,
můžeš mít 416 přesčasových hodin za rok,ale teď do Sibra..
Sibře,pokud ti platí aspoň těch tvých avizovaných 12 hodin denně,tak když budu počítat 21 pracovních dnů,tak to máme 252 hodin měsíčně,tudíš 84 hodin přesčas. 416 si vydělím 84 a vyjde mi že přesčasy vyčerpám za 5 měsíců. Dále můžu pracovat už jen 8 hodin denně až do konce roku. Vychází tobě něco jiného????
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 12:49
Nejvíc se mi líbilo, když pomateo uráží všechny z Moravy a od Ostravy. Bo Sanchez to přešel bez povšimnutí. Ale když už i ukňouraný pomateo vyhrožuje, že přiletí. Chci být taky u toho kolegové. Toho exota bych chtěl vidět.
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 12:51
Jo a jestli ta socka nemá ani na letenku, dvackou můžu prispet.
25.02.2018 / 12:57
Tekczeku místo tvého věčného otravování mě v sz se můžeme potkat my dva,ukrátíš si čas čekáním na Matea. Co ty na to?
25.02.2018 / 12:58
Jose
150 hodin přesčas ročně ti může zaměstnavatel NAŘÍDIT. Další hodiny můžeš dělat dobrovolně, aniž bys cokoliv porušoval. Podobné lži rozšiřuje Česmad prostřednictvím školení řidičů, aby z nás dělali pitomce. Protože jim řidiči věří a nepodívají se přímo do zákona, nechápou vůbec kolik mají dostávat řádnou mzdu.
Odkaz na konkrétní část zákona jsem dal určitě kdysi sem:
http://kamionaci.com/?forum=1003
Jen nechápu, proč tyhle hovadiny rozšiřuješ ty, když jsi spokojený a není to tvůj problém.
Jen jsi naletěl na kecy, nebo špatně čteš zákony?
Jak jsem napsal, rozšiřování lží mezi řidiče je časté :-)
25.02.2018 / 13:00
416 hodin mít můžeš ale s tvým souhlasem.
Česmad nemusí nic roztrubovat,stačí si přečíst §93 ZP.
25.02.2018 / 13:01
Zoofil,koukam inteligence na urovni opicky.Psano spodina od Ov,to jako ty sibre.A co to asi znamena,cirkusaku?Jo ano,zapomel jsem k sibrovi pripsat jeste tebe.Takze mysleno ty a sibr,promin ze jsem na tebe zapomel.A ostatni hosi od OV,jestli si to spatne vylozili,tak se omlouvam
25.02.2018 / 13:03
Všimli jste si že na můj dotaz na Sibra ohledně těch přesčasů opět žádná reakce? A Tekczek se asi taky připosral.
25.02.2018 / 13:07
sibr
A kdo se stará, kdo se soudí a kdo ne?? Mě je to u prdele. Ty se umíš jen soudit, protože nic jiného neumíš! Stále nedokážeš pochopit, že hodně přítomných, které neznáš a pořád někam řadíš kde nejsou a ani tam nemusí být, protože mají dobře placenou práci! To ty jsi ji nikdy nepoznal a to je smutné, když se musíš stále soudit....
tekczek
mateo určo neuráží všechny z Moravy! Ty co asi zná ne?? A od fracka sibra ti to neva??
25.02.2018 / 13:08
Hackere, vychází mi zcela něco jiného:
Protože nežiju z minimálky a diet, jezdím občas na dovolenou. Takže si vyberu náhradní volno a začínám znovu od nuly. Pak řádnou dovolenou. Tedy rok končím s přesčasy okolo 400 hodin a vše je v pořádku.
Ovšem byla i doba, kdy mi náhradní volno nechtěli dát, protože je údajně krize a všichni musíme makat, co to dá. Ale oni si v té krizi kupovali nové osobní mercedesy. Tak to došlo k soudu a jeden Mercedes hotově doputoval i ke mně. Zřejmě jim to moc radosti neudělalo, ale od té doby mám jasno, když mi někdo mluví o nutnosti pracovat, ale sám si válí koule za moje peníze.
25.02.2018 / 13:10
Zoofile,napis mi taky sz,kdyz vsem okolo lezes do zadku.A ona to za tebe muze napsat opicka nebo hafan,ja vim,ty to nezvladnes
25.02.2018 / 13:15
Sibře na dovolenou jezdíme všichni,představ si to,jen pokud si i vybíráš náhradní volno,tak s tou výplatou to zas tak slavné mít nebudeš,navíc bez diet. My víme že nežiješ z minimálky a diet. Z čeho žiješ už tu všichni pochopili )).
25.02.2018 / 13:21
Hacker
Jj :-D
25.02.2018 / 13:24
Hackere
Můžeš mi vysvětlit co má podle tebe společného výše mojí mzdy s tím, že si vybírám náhradní volno?
Víš ty vůbec co to je náhradním volno?
Ovšem jestli ty bereš diety i během dovolené, tak já takové vymoženosti opravdu nemám.
25.02.2018 / 13:24
Proletáři z OVY spojte se )))
25.02.2018 / 14:32
Vsichni se zasikovat za sibra a vyzente ty kapitalisty,co vam chudackum,sockam co neumeji makat a pak tady breci,nedavaji penize zadarmo.Sibr,vyvesit prapory
25.02.2018 / 14:41
Sibře když potřebuješ vysvětlit co má společného tvá mzda s vybíráním náhradního volna tak zas takový chytrák nebudeš jak se tu prezentuješ. Ne,o dovolené diety nemám jako ty,ale ty z nich nežiješ. My víme že žiješ z vyhraných soudů a z oveček které dotahneš k Dasce.
25.02.2018 / 14:46
No sibr chytrak neni,jelikoz vse,co tady prezentuje jako sva moudra,kopiruje z internetu.Ale vsadim se,ze je tak dementni,ze se sam ani u te popelnice nenaji
25.02.2018 / 14:47
Pokud se nemýĺím tak pořád platí,že řidič má mít ve 20 po sobe jdoucích týdnech prumerne 47 prac.hodin týdne.To znamena,že při volných víkendech bude mít řidič třeba každý 9.a10.tyden volno.Toto se taky nikde nedodržuje protože tech 150 nebo 400hod.povolených přesčasu mate vybraných nekdy v březnu nebo červnu.
25.02.2018 / 14:49
Rochuss,kazdy normalni to zna,jen sibr a jeho zverinec v tom porad tapou
25.02.2018 / 14:55
Už jsem to tu napsal,Sibr měl donedávna zaplacené všechny hodiny v práci,teď už si vybírá dokonce přesčasy tak jsem zvědav kde to skončí. Sibře,měj třeba čtvrt mega měsíčně. Myslím že ti to nikdo nežere ale všichni ti to myslím přejem. Jen tady furt nepiš jak se máš dobře a my ostatní špatně a užívej peněz. Nikoho nezajímají tvé soudy které můžeš doložit jen když ti někdo zaplatí,nikdo nezná tvou identitu ani co vlastně děláš a ty taky nic neprozradíš,tak se víc neztrapňuj.
25.02.2018 / 15:00
Hackere,
Takže svůj výrok vysvětlit neumíš. Nedivím se, je to hloupost.
Prostě se zaplantáváš do nesmyslů které sis vymyslel, nebo jsi je někde zaslechl.
To je právě ten důvod, proč Česmad všude roztrušuje lži a zavádějící polopravdy. Lehce tak zmate kohokoliv.
No a když už jsi v koncích, tak se můžeš vyjádřit, jestli řidiči MKD opravdu odpracují pouhých 170 hodin měsíčně, nebo je to jen podvod dopravců.
25.02.2018 / 15:08
sibrsibr
Ty jsi fakt jitrnice jakou svět neviděl :-D
25.02.2018 / 15:18
Rochuz,
Jak jsi přišel na to, že bys měl vyčerpány hodiny už tak brzy?
Důležité však je jen jedno. Všichni se shodneme na tom, že odpracované hodiny v dopravě jsou vykazovány falešně.
Je tedy jasné, že kterýkoliv řidič podá žalobu na doplacení hodin a bude mít řádné důkazy, vyhraje soud a budou mu doplaceny včetně příplatků a úroků.
No a pak se tady všichni shodujeme, že každému může být úplně jedno, který řidič svoje nároky uplatní soudně a který je chce nechat zaměstnavateli.
Řidiči jsou prostě různí.
Někteří mají exekuce a vysouzené nároky by stejně vzal exekutor. Což by mohlo být pro řidiče přínosem, pokud jeho dluhy nejsou daleko vyšší, než částka, kterou může vysoudit.
Jiní řidiči prostě musí sedět v autech, protože je doma nikdo nechce, nebo prostě domov nemají. Těm taky vyhovuje mít jen základ a diety i sedět v autě o víkendech.
A pak jsou řidiči, kteří chtějí mít volný čas, soukromý život a taky si chtějí vydělat. Ti mají zájem o řádnou mzdu s příplatky a vysouzené peníze jim mohou podstatně vylepšit rodinný rozpočet i důchodový výměr.
Kdysi jsem tu dával rozsudek, kdy řidič dal žalobu při odchodu do důchodu a doplatek i následné zvýšení důchodu mu pořádně vylepšilo životní úroveň.
25.02.2018 / 15:39
Jsi debil sibr,porad to stejne,ale ta prostredni pasaz,to pises o te tvoji bande dementu,ze?Jedni musi sedet v aute,protoze je doma nechteji-slavek a ty [ty v aute ne,ty nejsi ridic,ty v popelnici],no a dalsi,co nemaji domov-ano,vsichni spravne uhodli,je to cirkusak s opici a jejich hafan,co ziji celou dobu jen v boude,otravuji zname,aby si prohledli jak vypada barak,a stravuji se u popelnice,jelokoz pracuji v D,a tam delaji devky za almuznu
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 15:54
Hacker do soukromé zprávy jsem ti odpovídal, že klidně se s tebou potkám ať napíšeš kde!!! Ty místo aby jsi mi jako chlap odpověděl tak píšeš pitchoviny!! Takže kde? Nech mi tady svoje číslo a můžem se domluvit. Chtěl jsi cituji:" pošeptej mi do ouška" konec tvé citace. Upozorňuji tě, že takové návrhy neprijmam, ale vysvětlit ti slušné chování mile rád přijedu.!!! Septat do ouška si můžete s pomAteem.
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 16:01
Sibr to, o těch 60% bylo psané v novinách, a ten týpek odešel z firmy než aby byl za 7000 Kč doma( to stačí mateovi na sociálně,ne slušnému člověku.
Zvláštní, že když upozornis na lež, nepravdu, nebo totální pichovinu co tu ten pomatence mele, tak místo omluvy nebo protiargumentu přijdou jen urážky. Já se těším až tu začne zase štěkat jako posledně.
25.02.2018 / 16:24
Cirkusaku,kdo to tady obraci?Na jednu stranku pises,ze odesel sam,ale pak ze tam byl zase zamestnany,ty uz jsi uplny trotl.Jinak podekoval jsi sibrovi,ze se o tobe a tve opici tady napsal?Je hodny ze,mel by jsi mu za to na chvilku pujcit tu svoji opici,samozrejme zadara,protoze jste socky,co delaji za almuznu,tak po nem nemuzes nic chtit.
25.02.2018 / 16:31
To oni tak dělávaj. Co jiného jim zbývá?
Rozhodí jim náladu jen rozsudky. Slušné jednání neznají.
Fakt je za ty roky znám a platí na ně jen žaloby. Do rozsudku se kroutí, lžou…
Pak ale vyměknou a nezbývá jim už nic jiného než zaplatit.
Pak už se zmůžou jen na pomluvy.
25.02.2018 / 17:58
sibrsibr
Píšeš roky že to znáš, jen žaloby a žaloby.
Tvl to chodíš po jakých firmách?? Jsi nenarazil ani na jednu dobrou?
No, smutné jaký jsi lempl a neumíš si najít dobře placenou práci :-D
25.02.2018 / 18:08
Sibr,
svůj výrok vysvětlit neumím?Umím,jen tobě ho vysvětlovat nebudu.Že to je super? Říká ti to něco? Co se tu zas oháníš stejně debilním Česmadem jak je debilní Daska?
Tekczeku ty náš jeden Rambo bezdomovecký. Komu jsi to poslal tu sz? Mě ne ty sračko,proto píšu kterýkoliv víkend v okolí Ovy. A tím šeptáním do ouška jsem myslel zašlapaní ksichtu do země ty joudo .
A Síbr po jakých firmách chodí? Po žádných. Jeden soud a už si jeho jméno předávají na černé listině.
25.02.2018 / 18:11
Ale jak oni si buznicky sibr,cirkusak,stetka a slavek pekne pisou zpravy a pak se tu hezky doplnujou.Tak co cirkusaku,uz jsi pujcil tu svoji stetinu sibrovi?No a slava si to muze rozdat s hafanem.Ale pozor buzno,aby pak hafan nechtel jen slavecka,az pozna ze je lepsi nez ty
25.02.2018 / 18:12
Aaaa,sorry,už to vidím,tohle poslal cirkusák ala miliardář )))
Ok.prijdu ti to pošeptat do ouška. Řekni mi kam tě mám přijet
navštívit.!!!!
Ty si vážně pako, napsal jsem ti, že ani ne za rok!!! Ani to nechápeš!!
Tak jak jsem psal, pár měsíců se uskromnit a baráček už je. Teď
ještě rok aby se to přestavělo na penzion s restaurací a pak se ti
budu tady moct smát, že musíš škemrat o práci protože, sám jsi
nikdy nic nedokázal.
25.02.2018 / 18:15
Cirkusaku,ty jsi fakt vemeno.Ty opravdu jen tu stetku a cokla
25.02.2018 / 18:46
Sanchez666- jak vidět ty musíš být hodně mladý řidič,když napíšeš,že když kolega nastoupí a po dvou letech co si nechá kálet na hlavu a pak ho udá,že je zbabělec??? Jsi hloupý když napíšeš toto a že si pozici buduješ rokama!!!!!!!! Myslím si,že je hodně řidičů co mají trpělivost a dost dlouhou a někdy je konec té trpělivosti a můžu to hodnotit,je mi už hodně roků a nutno dodat, že dříve byl řidič na svojí práci hrdý a dnes je Vás rychlokvašek hodně a moc mluvíte a málo znáte a s češtinou není co dopilovávat ani po letech,ale asi jak vidět,moc ti to nešlo ani ve škole,ale tlachat umíš a myslím si,že by jsi měl mlčet a poslouchat zkušené starší řidiče!!!!!!!
A,že kolega to dal k soudu i po delší době a požadoval co mu náleží je správné a já si takového řidiče vážím a určitě to není zbabělé a je na čase aby naše práce byla zaplacená a nedělal se rozdíl mezi kolegy řidiči ze zahraničí a námi a to včetně řidičů,co jezdí i vnitro.Práce řidiče zaplacená není a už dlouho.
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 18:47
Hacker chtěl jsi mě potkat aby jsi mi to vysvětlil a teď se ani nemášaby jsi mi řekl kde a dal telefon aby jsme to vyřešily?? Ty jsi hrdina.prej aby to nevysumelo a pak nejsi ani schopný odpovědět.
Pomateo ty si obyčejný lhář schovaný někde v rohu a jenom knucis a stekas.
25.02.2018 / 18:53
Lada11
Už tě poslouchám, prokoukl jsi mě:-D
25.02.2018 / 18:54
Cirkusáku umíš číst? Víš co je to OVA?????????????
25.02.2018 / 18:57
Telefon ti tady dávat nebudu,náhodou ti ho najde smažka a je zle. Kontakt jsem ti poslal do sz )))
25.02.2018 / 18:57
On neumi nic,natoz cist.Nejdriv to musi dat prelouskat stetce,ta neco zapamatuje,pak hafan,daj to dohromady a poslou odpoved
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 18:59
Hacker nevykrucuj se, okolí ovy jsem ti odsouhlasil, teď ještě pošli to číslo. Nepojedu někam 1000 km abych tě potom naháněl přes fórum. Máš to jasné napsané v SZ. Stačí odpovědět.
25.02.2018 / 19:07
Tekczeku ty a 1000km? To bys nedal. Pošli svoje číslo. Máš s tím problém?
25.02.2018 / 19:07
Lada11
Doufám, že jezdíš celý život? 67 ročník, tak to jsem určo mladší méně zkušený a nechám si od tebe poradit....
25.02.2018 / 19:10
Cirkusaku,posli mi cislo na tu svoji stetku,budu si sni psat
25.02.2018 / 19:11
Tekczeku,zjednoduším ti to. Havířov,velký rondel,Benzina,v sobotu v 15.00.
25.02.2018 / 19:11
A hafan ma taky telefon?Asi musi,ze,kdyz ty jsi blbej jak kybl hoven
25.02.2018 / 19:28
Sanchez,
nejspíš vůbec netušíš, jak to chodí. Každá žaloba se táhne několik let. Samozřejmě by to mohlo být méně, ovšem dopravci se odvolávají až k nejvyššímu, aby věc maximálně protáhli. Většina lidí ztratí nervy, udělá chybu, nebo to skončí nějakou nevýhodnou dohodou. Když zjistíš, jak to dělají, přestaneš očekávat rychlý výsledek a naučíš se počítat s úroky.
I když bylo žalob během praxe asi deset, týkalo se to jen třech zaměstnavatelů do roku 2010. Nikdy nevyloučíš, že někdy vlezeš blbě. Začal jsem jezdit v roce 1986. Za tu dobu jsem také zjistil, že mnozí dopravci to dělají úplně stejně. Prostě využívají neznalosti řidičů a jejich nedostatku času. Čekají, že nestihnou termíny soudních podání. ÚDAJNÁ ČERNÁ LISTINA JE PRO MNE VÝHODOU. Dnes už netoužím, aby mně omylem zaměstnal některý z těch ubožáků, co se bojí žalob. Můžu pracovat tam, kde řidiče neokrádají.
Některé firmy přijímají řidiče pořád, protože jakmile se naučí, odcházejí tam, kde z nich nedělají pitomce. Bohužel, někteří se nenaučí nikdy a celý život prodají za mrzký základ a diety. Tady to vidíš, jak většina neumí počítat, nebo věří úplným právním blbostem. Prostě v tom plavou a vůbec nevědí jak z toho ven. Vykřikují, ať někdo změní zákony, protože těm platným vůbec nerozumí. Nerozuměli by ani těm změněným. Nikdo jim nedá základ větší, než mají doktoři a učitelé. Vždyť i mnoha doktorům dělají podstatnou část výdělku přesčasy, příplatky a služby.
Většina řidičů vůbec nechápe jaký je rozdíl mezi základní mzdou, nenárokovými složkami mzdy a nárokovými složkami mzdy. Prostě jsou zvyklí, že dostanou jen základ a obálku. Berou to za běžnou normu. Žáden doktor, ani učitel takto neuvažuje. Proto nebudou mít řidiči nikdy stejné základy jako VŠ.
(-deaktivovaný profil-)
25.02.2018 / 19:34
Mateo Tak s kým si chceš psát s ženou nebo se psem??
Hacker Benzina v sobotu 15:00 to jako příští sobota nebo příští měsíc. Jak už jsem psal, nemá cenu abych ti já dal můj telefon a ty mi každou sobotu volal jestli jsem dojel. Pošli tvůj A jak dojedu tak ti pošlu SMS, teda jestli nechceš čekat každou sobotu na pumpě:):):) jinak to asi nemá cenu co...? Jinak tyhle tupé macho zprávy jsme mohli nechat do SZ.a neotrávil druhé.
Jinak v nejlepším je dobré přestat, pomateo my chce ojet psa a to je i na mě moc, když uráží ženy je jedna věc, ojizdet druhým psy to je za hranou mm takže Vás tu necham pro mě je to moc velké degrado......
25.02.2018 / 19:38
Zapomněl jsem dodat, že již dnes mohou mít řidiči větší příjmy než učitelé a doktoři, pokud budou chtít doplácet všechny nárokové složky mezd.
To jsou veškeré hodiny a příplatky. K tomu ještě cestovní náhrady, plus stravné a jsou na příjmu vyšším než má mnoho VŠ.
Vše mají sami v rukou, i když jezdí jen v ČR.
25.02.2018 / 19:39
A uz se nevracej,vem jeste dementa sibra a slavu
25.02.2018 / 19:39
Tekczeku asi nečteš sz. To že jsem myslel tuto sobotu pochopí i debil. Ty chceš po mě telefon ale svůj nepošleš abych neotravoval. Jsi ty normální??? Tady se chvástáš jak napíšeš řekni si kdy a kde a já dojedu 1000km a pak jen výmluvy. Chceš řešit,dojeď hned nebo sklapni a nevymlouvej se.
25.02.2018 / 20:04
Šíbr-přišel jsem na to jednoduše,při přesčasech ca 70h/mes.,budu mít 150h přesčasu udelaných behem března.A 415 hodin přesčasu budu mít udelaných koncem června.Samozřejme nebudu dodržovat prumer 47hod/tyden ve 20 týdnech,ale to nikdo stejne nikdo nekontroluje.Přitom je kvuli tomu plno nehod a pruseru,protože řidiči makaj každý mesíc okolo 250h v naprosto nepravidelných smenách ve velkých stresech.
26.02.2018 / 06:47
Rochuz,
Částečně sis odpověděl sám
Už tu bylo psánol, že nejde o 150 hodin, ale minimálně o 415.
Také jsem už včera někomu odpovídal. Za ten problém si mohou řidiči sami, protože se nechávají okrádat o odpracované hodiny svými zaměstnavateli, kteří jim je řádně neevidují, ani neplatí. Proto dřou jak osli za pár kaček. Ubylo by stresů i nepravidelných směn.
Stačí, když se obrátí na soudy desítka řidičů z každé větší firmy a je po problému. Časy začátků a konců směn doloží daty z tachografu, nebo kartou řidiče a budou žádat doplatek mezd zpětně. Nejen že jim to hodí slušnou částku, kterou jim bude muset zaměstnavatel doplatit, ale řádná evidence pracovní doby v dalším období jim přinese i větší mzdy za odpracované hodiny a příplatky.
Ohledně maximálních dob přesčasů 416h si to spočítej. Dělá to okolo 40 000 + příplatky 10 000, to je celkem 50 000 za půl roku. Během dovolené, nemocenské, žádné přesčasy nenaskakují. Kdo nechce překročit maximum 416 hodin za rok, může si zbytek vybrat ve formě náhradního volna. Pokud kdokoliv upřednostňuje peníze a tuto hranici překročil, není to vůbec jeho chyba a mohl by být postihován jedině zaměstnavatel. Zaměstnavatelé se ale v těchto případech dovedou bránit různými kličkami a je dost pravděpodobné, že nějak výrazně postiženi nakonec nebudou. Vždyť si vemte, kolik toho ojebávají nyní a pokuty od úřadů jim žádné velké vrásky nedělají.
Ve věci evidence odpracovaných hodin řidičů jde jen o to, že zaměstnavatelé i pracovníci vykládek vás mají prostě v hrsti a buďto vás nechávají čekat zadarmo, nebo vám dají na výplatu jen tolik, kolik chtějí. Takže vám kdykoliv strhnou za cokoliv. Pokud byste měli řádně vypočtenou mzdu, nikdo by po vás nemohl řvát a vydírat vás čekáním zdarma, ani různými srážkami. Většina z vás by mohla být opět lidmi s páteří.
Taky na mne kdysi hodily nějaké škody a srazili mi to. Když jsem šel k advokátovi, řekl, že ve mzdě žádné oficiální srážky nemám. Tak co prý chci řešit? Byl tam základ a prémie. Dlouho jsem mu vysvětloval, o co vlastně jde, než jsme našli řešení. Doplatit všechny odpracované hodiny, přesčasy a příplatky. Namítal jsem, že zaměstnavatel řekne, že to mám v prémiích. To mne zase on poučil, že to říct může, ale u soudu to stejně nemá váhu, protože prémie a odpracované hodiny musí být vedeny odděleně. Tedy, i když mám prémie, stále nemám zaplacené všechny odpra
26.02.2018 / 06:51
Tedy, i když mám prémie, stále nemám zaplacené všechny odpracované hodiny a příplatky. To zase trvalo déle mi, než jsem to postupně všechno pochopil…
Chápu, že žaloby nedávají ti s exekucemi, kterým vyšší mzdy sebere exekutor. Ale u těch ostatních to pochopit nelze. Bohužel u nás policie nedává pokuty za nízké mzdy oproti odpracovaným hodinám. To by se řidiči rozhýbali rychleji. Ovšem pokud budou dávat řidiči častěji žaloby na doplacení hodin, vydělají na tom později i ti s exekucemi. Zaměstnavatel jim bude ochoten dát více bokem.
Jediným, kterým by tohle mohlo vadit, jsou dopravci a dispečeři. Ty bude majitel více buzerovat za efektivnější plánování jízd, aby nemusel platit tolik prostojů řidičům. Budou muset makat úplně jinak, než jsou dnes zvyklí.
Bojíte se o práci??? Kdo by ji za vás dělal???
Ukrajinci, Rumuni, nebo ještě vzdálenější cizinci. Vždyť je firmy už tolik let verbují, ale i přestože tady již dávno pracují, je řidičů pořád málo. Krom toho jsou firmy, kde začínají platit všechno. Ovšem pomalu, protože se nemůžou nechat likvidovat spoustou firem, které platí jen základy. Budou přibývat tím rychleji, čím více bude přibývat žalob. Dnes prosperuje dopravce, který má dostatek řidičů. Odstavené vozy nevydělávají…
Nebojíte se malé nemocenské??? Nebojíte se malého důchodu???
Dokud se neobrátíte na soudy, aby vám doplatili celé směny, budou vám platit jen 8 hodin, nebo jen hodiny jízdy a vykládky, budete mít pořád malé mzdy, protože vám je dopravci nezvednou. Vždycky se budou bát, že se jednou probudíte a začnete žaloby podávat častěji. Pak by museli doplácet hodiny a příplatky i ze zvýšených mezd. To oni nebudou riskovat, dokud pracujete za to minimum.