VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
17.02.2018 / 15:46

Čerpání nafty

Čerpání nafty

Ahoj!
Dámy a pánové,

mám menší problém a ten se týká čerpání nafty.

Z firmy jsem se dozvěděl, že čerpat naftu za jízdy v autě, které řídím nemůžu, protože se mi můžou zavzdušnit nádrže.
Problém je ale ten, že se mi nádrže asi zavzdušnily. Čerpám tehdy, když jsem na parkovišti, dělám pauzu nebo když jsem na nějaké nakládce. Jenže čerpání jde strašně pomalu. Minule jsem čerpal jeden dílek a půl 2 a 3/4 hodiny, což je úplně šílené. A nebaví mě to. Netuším, co mám dělat.

Setkal se s tím někdo ? Máte na to nějaké rady ? Teď už jsem zase na rezervě.

Zakladatel: Alfonso 

bedaalfa
17.02.2018 / 18:04
Jj zeptej se přímo svého šéfička, on Ti rád poradí a bude nadšený,že máš starost o jeho majetek!

bedaalfa
17.02.2018 / 18:10
Ale jinak to je myšleno asi tak že zavzdušníš celý systém jako když ti dojde nafta si myslím. Nebo Te nechápu taky dost možná,nebo srandičky?

Trailor
18.02.2018 / 20:04
Tak jestli máš přídavné nádrže, tak to opravdu máš špatně vymyšlené. Já jsem přečerpával naftu vzduchem a asi 20 litrů minuta. Nádrž na 1100 litrů byla na návěsu. Spodním vývodem vedena trubkou za kabinu. Do nádrže připojením vzduchu na 2 okruh došlo k natlakování nádrže a tím vytlačení nafty. Tlak v nádrži hlídal pojistný ventil. Na tahači se nádrže propojily vždy spodem za pomocí přepouštěcího ventilu a hadice se šroubením. Nikdy se palivová soustava nezavzdušnila. To už lépe tankuje JAS Gripen za letu... V tvém případě soudruzi udělali někde chybu. To strávíš půl odpočinku jen tankováním co ?

Trailor
18.02.2018 / 20:16
Jestli nemáš ty přídavný nádrže homologovaný a schválený výrobcem, tak například Němci, za to dávají dost vysoké pokuty. Kolega před lety platil 1600,- Eur pokutu. Dříve jsi za naftu nad 200 litrů platil clo nebo jsi si musel nechat zablombovat celníkem nádrže a sepsat to. Myslím, že si tak dost komplikuješ život. Když dnešní nádrže mají okolo 600 - 800 litrů. To ti na par dní jízdy stačí ne ?. Když ty auta jezdí kolem 35 l a méně. Nemáš tank přeci...

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp