VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Asten Nobis
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
19.03.2018 / 19:04

Slang řidičů

Slang řidičů

Zdravím všechny,
Jmenuji se Lenka Břížďalová a studuji na ZČU v Plzni. Dělám bakalářskou práci na téma "Slang řidičů kamionů a autobusů" a chtěla bych vás touto cestou poprosit o slova, která užíváte dnes a denně, či jen zřídka..., zkrátka slova, která používáte mezi sebou.
Vím, že už tu jednou podobná žádost byla, když vás paní Katka prosila o pomoc při tvorbě knížky pro děti. Pokud by vás napadly nějaké výrazy (ať už tam zazněly a nebo ne), prosím, napište mi buď sem, na facebook: Lenka Břížďalová a nebo na email l.brizdalova@seznam.cz.
Předem děkuji za vaše příspěvky a vaši pomoc.
Lenka :-)

Zakladatel: Lenča 

mateo
19.03.2018 / 21:29
Ahoj Lenco,no zalezi na tom,jestli jsi blondis nebo bruneta,jak trefne pise jeden uzasny kolega zde.No radeji nepis,ze jsi blondis a urcite se ti bude venovat

JanKolodej
19.03.2018 / 21:31
Kozel - tahač bez návěsu, šutr - magnet na tahograf, benga - policajti, ochrancik - sekuritak,

mateo
19.03.2018 / 21:33
Chyba,radeji napis,ze jsi blondis

Lenča
19.03.2018 / 22:02
Mateo: pobavil jsi :-D netušila jsem, že budoucnost mé bakalářské práce a potažmo i má závisí na barvě mých vlasů :-D Pro tvůj klid, jsem přírodní blondýna, ale už jsem stihla vystřídat i hnědou, černou a zrzavou... :-D

mateo
19.03.2018 / 22:28
Lenco,no to ja jsem klidny,a blond je krasna.No hlavne to potesi kolegu kolomaznika.No a proc jsi se rozhodla prave pro toto tema?

Drunny
20.03.2018 / 00:06
Ahoj, uz nevim kde, ale kdyz budes chvilku hledat, tak to tu urcite najdes - bylo zalozeny podobny vlakno, kde nekdo hledal to samy pro nejakou detskou knizku a bylo tam toho celkem dost, tak se mrkni;)

mateo
20.03.2018 / 00:28
Lenco,tak k tomu se neda co dodat...

kolomaznik (-neregistrovaný-)
20.03.2018 / 00:56
Čus blondis*znám jednu přírodní blond a to Lindu z P10, pěkná mature. Ale k tomu.. Lepší bude na týden sednout do kamionu na sedadlo spolujezdece a během všeho si zapisovat poznámky.. Já můžu od příštího týdne projet Plzeň.Sice jsem neměl a nikdy nemluvil z holkou z Plzně ale možná nebude rozdíl od Pražaček. Ale co víc.. Že jsem několik měsíců pořádně nekomunikoval s holkou která vyznává stereotypní styl žití. A k tomu bys předběhla jednu holku z privátu která chce se mnou na týden. Nevím jestli bych jí tohle udělal jelikož oni jsou pro mě vším. A upřímně oni Vámi opovrhují jako žena ženě.Jste pro ně nedoceněné naopak Vy na ně koukáte jakože děvky .. Jenže čubka má a bude mít dokud bude mít tělo. Vy ostatní jakoby méněcené skončíte z rodinou a to dokola ubijejcim životem...

Jinak do tohoto fóra moc nepřispěju jelikož se s většiny času stíkam s řidičema z dalne Afriky a s východňarů.

20.03.2018 / 01:05
Sorry blondis*oni jsou tu pro mě a Já žiju pro ně. Jinak že děláš bakalářskou práci na téma slang řidičů.. Pokud bys chtěla vědět specifický svět zákazníků a žen co pracuji tak o tom by šla napsat bakalářská prace.. Mimochodem víš že se každý rok koná soutěž o nejlepší privát roku.?

Horyn
20.03.2018 / 07:04
Zesplzně

Lenča
20.03.2018 / 07:12
Drunny, děkuji za tip :-) to vlákno jsem si právě už celé pročetla a vypsala si, co šlo, ale (asi naivně) pořád doufám, že to ještě není vše a vy máteještě výrazy, které nebyly zmíněny. :-)

Mateo, toto téma jsem si zvolila, protože mě to jednak zajímá a jednak bylo napsáno málo prací na toto téma a je tak pořád co objevovat, snad. :D Jinak po pročtení některých příspěvků, jsem si myslela, že máš na mysli právě kolegu Kolomazníka. :D

Kolomaznik:To, že studuji ZČU ještě neznamená, že jsem z Plzně a ke tvým příspěvkům mohu říct jen jediné: Pokud nemáš žádné slangové výrazy týkající se mluvy řidičů, tak sem radši vůbec nepiš. Protože pokud je jediným způsobem, jak od tebe získat výrazy, cesta s tebou, pak radši budu riskovat neuzání práce. A co se tvého soukromého života a názoru na ženy týče, nikdo se tě na to neptal. Buď proto, prosím, tak laskav a ušetři nás toho. Myslím, že to ocení i někteří tvoji kolegové. Díky.

sumec
20.03.2018 / 10:55
Myslím že to ocení většina kolegů :D

20.03.2018 / 12:08
Což mi připomnělo že v nejbližší době musím navštívit privát *Mazlivé studentky.

greenhorn
20.03.2018 / 12:54
Bagouni jsou německý polisi co kontrolujou kamióny (zkratka BAG), otočit se na prasaka - na místě, tak že gumujes kola návěsu. Někdy to jinak nejde. Kozel nebo kobyla je tahač. Dispo je dispečer (disponent). Volantu se říká koláč (nebo kulatá lopata). To je z rádia od někoho.

greenhorn
20.03.2018 / 12:58
Medvěd je tahac mercedes, Helmut taky?? To nevím.

krutakruta
20.03.2018 / 14:09
Čau Leni,
moc složitých výrazů se nepoužívá, někdy totiž mezi náma bývají lopaty se kterýma se nedomluvíš ani česky. Jinak všichni řidiči si tykají bez ohledu na věk a vzdělání, většinou základní :)
pár věcí co mě napadlo:
krabička - věc co pípne když přejedeš mýtnou bránu
špígl - zrcátka
šíbr - otevírací střecha
zvedačka - zvedací náprava na návěsu
shrnovačka - plachtový návěs co mu jdou shrnout oba boky a i střecha
sklopka - sklápečka, může být návěs nebo jenom auto
frigo - návěs co chladí nebo v zimě ohřívá, většinou na potraviny, velká lednička s nastavitelnou teplotou
bedna - návěs jako frigo, ale bez agregátu, pevné stěny nakládá se jenom zezadu přes vrata
kolečko - papírové kolečko do tachografu
tachograf - zaznamenává průběh jízdy, prostě to na to kolečko kreslí graf rychlosti a času, novější auta od euro IV mají digitální tachograf, do toho se dává karta velikosti kreditky s údaji o řidiči
bagety, bagouni - německá policie pro kamiony Bundesamt fur Gutes Verkehr, nebo tak nějak, na autech mají napsáno BAG, v polsku je to ITD - Inspekcyja transportu drogovego ti jsou postrachem všech, když tě zastaví tak nedají pokoj dokud něco nenajdou a pokuty bývají vysoké, i 10000 zlotých cca 60000 Kč.
stau - kolona, typická odpověď dispečerovi - stojím ve stau.
Všichni mluvíme sprostě, často když jsme venku tak jiného čecha než řidiče nepotkáme, takže to nikdo neřeší. Ještě je tu téma nafta, kdy všichni tvrdí že oni nic, ale většina má osobák na naftu s podezřelým kanistrem a hadicí v kufru a kdybys po někom chtěla ať ti ukáže aspoň jednu účtenku za naftu z pumpy tak nepochodíš.
Tady je zajímavý článek člověka z dopravy:http://dfens-cz.com/fsm-truck-ride-cast-ii-piloti/

Jinak GL s tou bakalářkou až to doděláš tak ji sem dej ať se něco přiučíme:)

Lenča
20.03.2018 / 14:39
Bomba! Moc vám děkuju :-) hodím to sem, slibuju :-) tak někdy koncem června :-)

greenhorn
20.03.2018 / 20:39
Ještě doplním bouda (kabina), soustka (úzká vedlejší silnice), najk (vyříznutý otvor do plachty ve tvaru značky Nike), letci (firma často porušující předpisy o době jízdy), a když jedem Anglii tak říkáme že za královnou.

greenhorn
20.03.2018 / 20:42
Jo a přesně z důvodu který popsal krutakruta jsem měl a mám zásadně osobák na benzín :-)

dami0001
21.03.2018 / 20:29
Ahoj tak taky zkusím něco vypotit:
cvaknout - připojit návěs k tahači
packy - výsuvné zařízení na návěsu, které zajištuje jeho horizontální polohu
bačkory - spodek pacek, na kterých to fakticky stojí
bundeska - označení pro německou okresní silnici
chcanky - AD Blue / omluva, ale ten výraz se fakt používá /, když řekneš močovina, taky bude každý vědět co chceš
sběrák - velmi nepopulární. Nakládka po třeba třech paletách na pěti místech, a zase na pěti místech vykládka po třech paletách. Hromada práce, málo kilometrů, a málo peněz.
stabilka - pravidelná trasa, sice jednotvárné, ale pro některé z nás zcela vyhovující
odhodit auto - zaparkovat nakřivo, přes dvě místa atd. Ostatní si o Tobě hned udělají obrázek.
bufet, bufík - nezávislé topení
zasrat si kartu - záznamy na kartě dokladující, že jsi za posledních 28 dní, překročila dobu jízdy, nedodržela zákonem stanovený odpočinek, překročila maximální povolenou rychlost atd. V případě policejní kontroly se z toho stává vysoce adrenalinová záležitost. Skočil jsem padákem z mostu, mohu porovnat:-))

Proč si přejeme hlavně anténkou nahoru asi vysvětlovat nemusím. Tak ti to snad k něčemu bude:-)

dami0001
21.03.2018 / 20:32
Mít klacek - tahač s řadící pákou. Moc často se nevidí.
Auto na kolečka - auto s tachografem na papírové kolečko na kterém se píše záznam. Dneska už dost rarita. Všechno je na kartu.

Lenča
21.03.2018 / 22:10
Jste skvělí!!!! Fakt moc děkuju.. Já zatím obcházela nějaké firmy v okolí a když byl třeba závoz zboží do obchoďáků, tak jsem odchytávala řidiče s prosbou o pomoc, ale většina lidí mě poslala kamsi, že mají své práce dost... Když jsem sem psala, ani jsem nedoufala v takovou pomoc, ale naděje umírá poslední...
Takže všem, kdo jste mi pomohli ať už jedním slovem nebo celým seznamem, MOC DĚKUJI !!!!!

dami0001
21.03.2018 / 22:22
Nejsme úplně všichni banda dementů:-) Většina z nás je trochu ostřejší, ale vyjít se s náma dá. Jsem zvědavý, co z toho vypotíš. Jo a s tím základním vzděláním to taky není tak horké. Já třeba maturitu mám:-)

21.03.2018 / 22:44
Poslali tě do prdele? To znamená že nejsi pro ně dosti atraktivní blondýna. V tomto případě tvá reakce na můj koment je bezvýznamná asi tak jako tvá bakalářská práce která nebude nikdy doceněna do takové míry aby stála za přečtení. Jseš jedna z prvních blondýn.(asi) která byla na mě negativní. Přemýšlel jsem o tom a to co tě vedlo napsat neboli odpovědět na moje dva vzkazy negativně byla tvá mentalita... Jinak vážně nevěřím že ses ptala několik řidičů a kazdej tě poslal do prdele.. Otázka proč.. Jseš tlustá? Máš špatný přístup.?..

dami0001
21.03.2018 / 22:51
kolomazník patří mezi něco u čeho zůstává rozum stát, že to prošlo psychotestama. Někde je chyba!!

dami0001
21.03.2018 / 22:59
kolomazníku čteš si to po sobě?? Jak chceš docenit bakalářskou práci, která nebyla nikdy ani přečtená, jak píšeš. Ty jsi vůl, který dostane sračku z pytlíku tatarky, a přitom jí ani neochutnal:-)

21.03.2018 / 23:11
Klid damouši.. Netřeba slavit když zde písne nějaká holka.. Co bylo na to ser.. Tvoje slova jsou jak kyselina která mě v mozku pálí..

sanchez666
22.03.2018 / 06:09
Kolomazník má problém s pravopisem a to někdy dost velký, ale umí zase napsat dlouhý příspěvek, kde ale obsahem je to, jak lízal blondýně zadek :-D
A to že si hraje na tvrďáka, neznamená, že jim je..... :-)

coolio
22.03.2018 / 08:22
Prej blonýna. Si myslím, že ten Pepa, který má napsat semestrálku do který se mu ale vůbec nechce, tady založil vlákno pod nickem Lenka, a voni mu to už nadrženci vpodstatě napíšou sami :-)

Venda7
22.03.2018 / 08:34
Nojo u Kolomajzny hned vis o cem to bude, on pise taky takovou bakalarskou praci ale je to o tom jak jsem se stal prcířem od volantu....

Lenča
22.03.2018 / 10:34
Kolomaznik: Už jednou jsem tě prosila, abys nás ušetřil svých komentářů. Chápu, že ty tomu asi stejně neporozumíš a budeš dál přidávat příspěvky, které jsou úplně bez obsahu, nanejvýš vykazují nějakou tu urážku a jsou naprosto mimo (slangu řidičů se netýká zatím ani jeden z nich). Je mi líto, že tvoje ego utrpělo velkou ránu, když jsem si dovolila tě odmítnout, ale (bohužel pro tebe) patřím k těm ubohým méněcenným nickám, co se rozhodly strávit svůj nudný a stereotypní život s jedním mužem a rodinou, kterou si založily / založí.

Coolio: Opravdu nejsem žádný Pepa (i když tento příspěvek mě velmi pobavil). Jsem Lenka, a pokud máš nějaké pochyby o mé osobě, zkus se podívat na fb, kde mě najdeš pod jménem Lenka Břížďalová (jak překvapující, když se tak jmenuji, že...). Pokud by tam bylo náhodou více profilů s tímto jménem (co já vím, kolik lidí má stejné jméno), věz, že můj profil je ten, kde je blondýna hrající na příčnou flétnu (a ta bloncka jsem já). ;-) A k tomu, že za mě "napíšete práci vy" - ano, jako nezasvěcenec potřebuji k vypracování práce pomoc těch, kteří se v tom pohybují. To je naprosto normální praxe při zkoumání jakéhokoliv jazykového útvaru. Od dané skupiny lidí musím získat jazykový materiál (to jsou ty různé výrazy i s vysvětlením). Minimální počet pro vytvoření práce je 250 výrazů, které následně seřadím abecedně, rozdělím je do skupin podle sémantického významu, podle způsobu jejich utváření a podle morfologických vlastností. Každou ze skupin následně rozeberu podle daných kritérií. To je ale pouze praktická část práce - pak je tu ještě teoretická. Tam musím vymezit, co je to slang, k jakým patří lingvistickým útvarům/ poloútvarům a proč tam patří, jaký je vztah slangu ke spisovné češtině, obecné češtině, argotu atd.. Musím vymezit rozdíly mezi slangismy a profesionalismy a dohlédnout na to, aby všechny užité výrazy opravdu patřily ke slangu. Takže ano, potřebuji vaši pomoc a jsem za ní nesmírně vděčná, ale není to tak, že celou práci uděláte za mě. :-)

Všem ostatním děkuji za váš čas a výrazy, které mi sem píšete :-)

mateo
22.03.2018 / 11:03
Sikula

22.03.2018 / 11:16
jsem kripl z malým pérem

Horyn
22.03.2018 / 11:59
Nezoufej, strč ho do úlu a zabouchej

22.03.2018 / 13:16
Seru na to.. Mrknul jsem se na Facebook zakladatelky.. tímto jsem si potvrdil doměnku která mě hned napadla.. A před chvílí i potvrdila..

22.03.2018 / 13:20
Takový typy jako je zakladatelka mě neměli rádi už na základce..

krucipísekcipísek
22.03.2018 / 13:22
Leni prosím na kolomazníka nereaguj. To je taková zdejší rarita co zde nějak vyskytla, Patrně se zde schovává před chocholouškem, nebo před někým z infekčního, kdo odhalil že jeho mozkové struktury jsou zasaženy spirochetou Treponema pallidum.

sanchez666
22.03.2018 / 13:45
Kolomazník
Teď ještě taky záleží na tom, jestli tě někdo má rád v současnosti, bo jen ty kterým za to platíš, no??

domynyk.houser
22.03.2018 / 21:12
Čelo=hydraulická plošina pro nakládání a skládání nákladu

Kozí stepy= nepříliš dobré silnice(rozměrově, samá vesnice, prostě objíždění mýta)

Kruhový objezd = slyšel jsem spoustu výrazů, záleží odkud řidič je, já říkám kruháč, někdo okruháč, kruhák, polsky rondo

Motorovka=výfuková brzda
Taxíky(taxikáři) =dodávka
Tandem=souprava auto a vlek
Vláček=souprava auto a více vleků nebo návěs a vlek
Cyklojd, cykloterorista=cyklista co má většinou stezku, ale je to pán tak po ní nejede
U těch BAG už bylo zmíněno=Bundes autobahn gestapo
Šajtra=řadící páka
Brejkování=měnění nástaveb
Lízátko=malé parkoviště

domynyk.houser
22.03.2018 / 21:49
Vrata=zadní dveře nástavby
Firhaňky=záclonky
Ještěrka=vysokozdvižný vozík
Šlápota=prostitutka
Vany=kontejnery na odpad,takové ty skosené
Spermie=renault premium
Skanča=scania
Líza=liaz
Čára=státní hranice
Pšonek=polák
Ramenáč=auto na kontejnery, výsuvné ramena(na vany)
Kurtna=popruh
Milionář=auto co má najeto milion a více
Jáma=kanál na autodílně
Spačka nebo rakev=spací nástavba
Rezervace=švýcarsko
Industriálka=průmyslová zóna
Camrák=mezinárodní dokument o přepravě CMR
Beran, štempl=razítko
Chlebodárce=zaměstnavatel
Autobusy=kamion řítící se z kopce 100kmh a více
Hever=zvedák

Venda7
22.03.2018 / 21:54
Hadrák -celoplachtovy nakladak bez vrat

greenhorn
23.03.2018 / 06:39
Té spací nástavbě nad kabinou se taky říká seník.

23.03.2018 / 09:09
Nemám čas, mám svý práce dost..

coolio
23.03.2018 / 11:39
Vpoho, Pepa už má materiálu dost. Lence udělal pěknej fejsíček :-)

23.03.2018 / 12:32
.. Nevím co je na tom fejsu pěknýho.

Lenča
23.03.2018 / 13:45
Coolio: "Chytrému napověz, hloupého kopni." Jenže tobě by se zřejmě nerozsvítilo, ani kdybys dostal tyčí po hlavě. Nemá cenu se s tebou dál hádat, budeš dál tvrdit, že jsem jakýsi Pepa. Vez, že jsem toto vlákno nezakládala, abych se tu s někým hádala. Požádala jsem o pomoc a je čistě na každém z vás, zda mi pomůžete nebo ne. Pokud se někdo rozhodl / rozhodne mi pomoc, budu za to vděčná. Pokud se rozhodne, že nepomůže, nebo nemá čím přispět, nic nenadělám. Volba je opravdu jen na vás. Pokud mi nijak pomoc nechcete, nepište sem, prosím.

Kolomaznik: Není to nijak pěkný profil - je to obyčejný profil obyčejné holky.

Víc k tomu nemám co říct. Tímto má komunikace s uživateli kolomaznik a coolio končí, nikam by to stejně nevedlo.
Všem ostatním děkuji za pomoc.

D/r/iver
23.03.2018 / 16:20
Malá-velká-půlka-celá...to není dětská říkanka,ale v kostce schéma řazení na autě s klackem,fofrklackem,šaltpákou,kniplem,většinou noční můra všech automatiků..
Vysvětlení:
Malá řada v převodovce,
velká řada v převodovce
půlka nebo také redukce=menší záběrový,převodový poměr v převodovce
celá = plný převod
Klacek,fofrklacek,šaltpáka,knipl=řadící páka u manuální převodovky
Automatik=řidič,který jezdí s vozidlem s automatickou převodovkou.
A dalších pár lahůdek:
Mulďák,koryták,žlábek=návěs upravený na přepravu svitků plechu
Peršing=návěs na přepravu tabulového skla,případně rolí papíru..
Kiper=sklápěcí nástavba,hlavně v německy mluvících zemích
Mixér=domíchávač betonu
Tělocvična,hadrák,velorex=,návěs bez shrnovací plachty a ručně rozebíratelnou konstrukcí..
Snad aspon něco jsem napsal,co tu ještě nebylo...

wenca
23.03.2018 / 19:06
Couvat přes ruku - couvání podle pravého zrcátka
Couvat po ruce - podle levého zrcátka
Zlomit to do jedničky - je to nehoda, když návěs předběhne tahač. Tahač se v podstatě otočí proti směru jízdy, ale návěs je pořád ve směru jízdy. Tahač se tím poškodí o vlastní návěs a naopak (snad je to pochopitelný :) )

A když jedeš s kolegou jako spolujezdec tak děláš Otíka.

Trailor
23.03.2018 / 20:11
Pro: Lenča, měchy- pneumatické pérování, ta část pružin či listového péra je nahrazena gumovým válcem, který je nahuštěn vzduchem. Auto s předkem - přední náhon kol.
Čára - hraniční přechod. Půlky - redukce rychlosti. Trhák - klíč na kola. Čuba - závěs na oj vleku. Špéry - uzávěrka diferenciálu. Dát mu čichnout - nastříkat éter do sání vzduchu. Mrdka - auto, co moc netáhne. Práskačky - ojeté pneumatiky. Chčije mi motor - teče mi olej či provozní kapalina. Chcanky- močovina. Tankovat - doplnit pohonné hmoty. Tupláky - dvojmontáž pneumatik. Balón - široká pneumatika od 385 -více.
Šaltpáka - řadicí páka.

Jen bych ti přál, aby ti to dopadlo dobře. Na co tohle někomu bude. Myslím si, že je to ztráta tvého času.

Lenča
23.03.2018 / 21:07
Trailor: Pokud se opravdu zadaří, tak by to mohlo sloužit jako podklad pro hlubší jazykovědnou studii, nebo alespoň jako impuls k ní. Jazykovědci z Ústavu pro jazyk český zkoumají stav češtiny, její vývoj, jednotlivé útvary a poloútvary a vztahy mezi nimi... Hodně prozkoumaný je třeba slang učitelů, studentů, sportovců, ale řidičům se věnuje jen málo prací. Proto jsem se rozhodla zaměřit svou práci právě tímto směrem. A i kdyby to nakonec bylo "k ničemu", je to téma bakalářské práce jako každé jiné, takže mi to alespoň pomůže posunout se ve studiu dál. :-)
A za výrazy moc děkuji :-)

23.03.2018 / 21:09
.. a doprdele...

krucipísekcipísek
23.03.2018 / 21:27
Kolomazníku...sakra když už píšeš slang termín, tak napiš co to znamená. Tohle Lenka určitě neví. Možná si tak řeknou všichni co potkají kolomazníka.

23.03.2018 / 22:16
Nicméně k tvojímu vzkazu.. Sorry jsem kripl jenže nejsi můj typ ženy na sex. OK Blondýnka.. Dobře beru jenže preferuji hubené, sexy, sebevědomé, kozaté což jsi ok, a co je důležité holky kteří jdou za Cash. Jen oni ví o čem je život. Ví co znamená žít, užívat, prožívat .. Většina má děti někteří mají přítele či manžela který ví či radši neví co kam chodí jejich žena. Jsou skupiny holek kteří jedou celej rok na kokainu. Dokážu porovnat s holkou bez. Ta která jede tak zcela určitě prožívá každý dotek je pro ní extáze a nával pocitu do hlavy..jedou Happy život.. Jen do chvíle kdy nevypnou nebo je vypne někdo.. Pak je další skupina žen kteří vydělávají, utrácejí, investují, vydělávají.. Poznáš je rychle.. Podle stylu oblékání. Těm co poznají vědí co jsou značky.. Takové pizdy chodí nakupovat do Pařížský jako obyč ženská s harantama do Tesca. Zaručuju ti že pro ně utrata za den 9tis není nic.. Prostě žijou život.. Oni se narodily pro mě a Já pro ně. Beze mě by neměli Cash a Já bez nich jejich těla a info. Nicméně k tématu.. Práce řidiče kamionu vždy nesla v duchu návštěvu night clubu. Rozdíl je že se děvky přesunuli z ulice do privátů.. Nic v tom nehledej.. Ma to svá specifika která zde nebudu psát.. K tomu je třeba připomenout že řidiči kamionu nemají nikde opakuju nikde dobrou pověst. Ať už v Evropě či v USA, nebo v Mexiku.. Prostě nikde.. Je tím spojeno mnoho negativ které nesou sebou únosy, vraždy, znásilnění, podvody. Nikdy nevíš kdo sedí za volantem. . Většinou to jsou bývalí kriminálníci nebo bezďáci kterým je všechno jedno. Příklad z UK Anglie.. Tam je řídí část kriminálníku kteří seděli za podvody, ublížení na zdraví atd.. Netřeba si dělat iluze. Jinak F netřeba zmiňovat tam dali negrum řidičský průkaz s úsměvem.. Jinak Rumuni či něco jako Turci mám v píči ale negry si hlídám.. Pravda někdy mi pomohly a Já jim ale třeba brát ohled na svou bezpečnost .. K těm Rumunům jeden mladej tak jak Já mi ukazoval že dostanu přes hubu.. Doprdele ok. Ve Stau jsem zastavil vylez a jdu k němu co že? Viděl a říká něco rumunsky.. (Vybrzdil jsem ho ale ne schválně,) čumí a já na něj do píče zmrde aby tě smrtka skočila na tvou černou hlavu.. A tak pak jsem odběhnul do auta jelikož ostatní troubily. Jde o to že řidiči kamionu jsou široký pojem který nejde nikdy podchytit. Nemakaji u pásu ani v kanclu. Žijou si životem který chtějí..

Do tohoto fóra jsem nepřisp

23.03.2018 / 22:17

Do tohoto fóra jsem nepřispěl čehož jsem si plně vědom a tímto žádám zakladatele tohoto webu o trochu pochopení. Zakladatelka reagoval na můj předchozí komentář.. Kdy jsem mohl odpovědět až teď...
A pro *krucipysku cipísku někdy mám pravopisné chyby jenže bohužel jsem z českého jazyka měl 4 je to znát vid? Mám u prdele.. Naučil jsem se.. Mám vychozenou 8 třídu, chodili jsme za školu,.. A přesto se nenadřu a vydělávám 43tis netto. Prostě pohoda.. I když ne vždy pohoda doprdele. To když večer negři otvíraji vrata a přemýšlím jestli mám jít nebo ne.. Sebou jen pepřák a klíč na kola.. Jenže jich je několik. .. Mrdnu jednoho a ostatní mě dorazí. Mám a znám tuto zkušenost. Ne.. Moje první věta je vždy** My Friends **.. Dále náhoda. ..

To oplácaná bloncko neznáš co? Tebe by negři ojeli hned 4 krát ..zde na fóru se snažíš od řidičů získat informace jenže nemáš doprdele ani tušení co mnozí ne všichni musí řešit ve své práci. Jakože točí volantem? Co? Tak pojď točit taky... Dotočíš. . Nebo zažiješ pravý život řidiče kamionu co jezdí na východ na západ... Tvoje bakalářká práce je jen psaní a projev na konec úspěch či opak.. Přijdeš domů v klidu v pohodě.. Jenže řidiči kamionu jsou v práci non stop.. Jsou tam kam jim dovolí 561" či okolnosti. Víš jaké to je usínat a probouzet se pokaždé v jiné zemi?? Kdy při otevření oči prohodiš myšlenku kde doprdele jsem.? V D, B, CZ, SK.. Kde? A den začíná... A začíná kdy najdeš po několika km Stau (dopravní kolonu) a máš býti někde v určeném čase.. A co?že? Tak přichází na řadu odvážnost.. Jízda v zákazu, v levém pruhu, atd.. A výsledek na konci cíle.? Debilka na vrátnici nechápe co jakože vezu a co chci. .

Trailor
23.03.2018 / 22:24
Pro: Lenča, tak tohle je opravdu už jen pro vás, co studujete. Je to opravdu hezký a přiznám se Ti, že jsem nepoznal nikoho, co by tohle chtěl pro svá studia znát. Rád bych se dočkal taky někoho, kdo bude psát bakalářku na téma: kde zaparkovat a co je lepší porušit.... nebo jak se na parkovišti bránit před běženci, kteří se chtějí dostat do nákladového prostoru vozidla či jak donutit skladníka z UA aby začal pracovat...

23.03.2018 / 22:36
Trailor * a ani nepoznaš jelikož takových exotů moc či vůbec není...

Trailor
23.03.2018 / 23:11
Pro: kolomaznik. Kdyby "Lenča " tady nebyla, tak ani nevíš, že někoho zajímá náš kaxof hovor. Já naopak slečně " Lence " fandím, kdo se jiný zajímá jak co děláme? Jen to zajímá pana Lercha - ředitele dopravní policie. Ten bude muset více kontrolovat podřízené, zejména jak řeší již tak několikrát zmíněné parkování. Není řidič jako řidič...To, že se prezentuje tak, že jeho podřízení budí řidiče aby popojeli pár metrů je ubohost. Lenko napište už někdo pravdu jak to je. Proč na bakaláře potřebujete jen něco, co se píše na fóru . Jste mladá tak pište jaké problémy mají řidiči, jak nefunguje státní správa . Ministr dopravy pan Dan Ťok jen slibuje je asi 15 ministr od revoluce a pořád nic. Pište o tom jak řidiči řeší jestli porušit n.561 či zákaz stání ....Tohle by bylo zajímavé. Je nutné se pořád zajímat o to, co státní správa dělá pro řidiče. Lenko, to že napíšete bakalářku
o něčem, co stejně nikoho nezajímá, Vám sice pomůže ale stejně budete dělat něco jiného, než co jste studovala. Jen šofér, co tady tohle čte, bude pořád nadávat, že se nic neděje...Byl bych rád aby mladá generace, jako jste vy Lenko něco pro ta šoféry udělala. Ty co jsou už ve vládě se sice snaží, ale mají to dost dobře placené. Tedy proč rychle něco řešit, když to stejně nikdo neocení ....Osobně si myslím, že právě študáci a možná tací, co jsou jako vy můžou něco dokázat. Jinak je to jen plkání o ničem. Vás musí přeci něco na našem řemesle zajímat ne ???? Proč tedy jako vzdělaná do budoucna myslím jako Bc. nepsat něco o nás řidičích, do mediích ...

23.03.2018 / 23:29
Však Já jsem psal email do televize.. A jejich odpověď byla že moje téma k reportáži není aktuální.. Doprdele s nimi.. A kdo že budí neboli porušuje řiďičovu bezpečnostní pauzu.?a kde? Ve F, B, D ani BAG mě nebudily když jsem dojel v 11 hod do D a šel spát.. Po asi 3 hodinách se probudim na chcani a vedle me stojí 2 dodávky BAG.. Zalezu po vychcani do auta a nic.. Usínám.. Takže kdo a v jakejch místech se děje to co píšeš *Trailore

23.03.2018 / 23:32
Pro mě, pro Rumuna, Turka, Nigérijce neplatí zákaz stání.

Trailor
23.03.2018 / 23:47
Pro: kolomazník. To budě rád , že jezdíš svět tady tě policajti budí, když blbě parkuješ . Tak ti nařídí"ménem zákona" přeparkovat. Vůbec je nezajímá, že jsi si dal lajničku koksu a máš stalina v sobe v podobě 40% .To že máš rozdělanou babu na lehátku nikoho nesere. Máš pauzu a pořád buzerace. Prostě vyloupneš ospalky a nafoukáš káru. Hneš se třeba o 10 metrů a to si jen porušíš pauzu . Tohle je v ČR normální. Policie ČR není schopná řešit dopravní situaci, která nastane na parkovištích v časech od 18:00. Bude nutné toto odmítat, tyto odstavné plochy nejsou veřejné komunikace ale soukromé. Tady není nutné se vždy posrat před policií ČR.

mateo
23.03.2018 / 23:59
Trailore,tak se starej taky,at je to tam lepsi,kdyz lezes kamaradum z Cesmadu den co den do prdele.Jeden den tady na vsechno nadavas a druhy den je vychvalujes jak dement.Lenco,jeste o takovych napis,jak trailor a spol.Kolomaznikovi fandim

Trailor
24.03.2018 / 00:30
Pro: kolomaznik. Neboj dneska jsem jednomu Bulharovi rozbil teleskopem levé zrcátko, za to, že jako blbec před tunelem jel 90 a mě zavřel v ústí vjezdu do tunelu. Kdyby jsem nebrzdil, tak jsem boural. Jinak " kolomazník " ty nejsi špatný, řidič ale musíš se vyrovnat s tím, co děláš. Jezdíš, tohle je dneska řemeslo co jen tak nikdo nemůže. Né, že by to nedokázal, ale vyběhat si ty všechny věci, co jsou potřebné a pak to odloučení od rodičů či rodiny. Já jsem vždy obětoval diety na úkor rodiny. Nikdy jsem toho nelitoval, vždy jsem přivezl mé ženě džíny a přítelkyni náramek či marky na nákup v TUZEXu. To jak píšeš, že blon. ženy je "aut" . To asi chápu, nejsou to ženy, které by nám zrovna věřili co ? Víš ale je to tak týden, kdy jsem vzal v Hořovicích pani, co dělá v kanclu. No ty keci, co měla na nás kamioňáky hrůza...ale chovala se slušně . Proč jen provokovat. Byl jsem sám překvapený, jak se ženy pouští do neznáma. Já sám jsem byl unavený, a taky mám doma ženu, která by si nezasloužila to, abych prznil stopařky či spolujízdu chtějící ženy. To pro kolegu kolomazníka znamená to, že bych si taky rád DAL říci co ?? Jestli ta žena je slušná a aspoň normálně chytrá, tak nevidím problém... To ale nemění nic na tom, že musí pracovat . Nejlépe MD.

jesterka
24.03.2018 / 06:54
Trailer:státní správa nebude dělat pro řidiče nic viz vyjádření Babiše v rozhovoru pro Český rozhlas "...pojedu do Bruselu lobovat za české dopravce které by zlikvidovalo vyplaceni min.zapadoevropske mzdy pro řidiče MKD..." Zájem je někde úplně jinde.Rozhodne ne v narovnání podmínek a přitom všichni řidiči mají srovnatelné prac.pomucky (auta,nafta, mýto) a všichni musíme dodržovat stejné předpisy.No máme koho jsme si zvolili do čela státu.ze?

24.03.2018 / 19:23
No hele ještěrka*ahoj.. Jsi mnohem lepší než zakladatelka.Ale asi i ty žiješ nudným rodinym životem.. Nicméně *Trailore zašel jsem zas k Silvii.. Ano ta z většiny Top které mě mají rádi a váží si mě.. Klasika,.. Jenže mimo toho si mě ta prcina začíná podchytávat a to mnoha způsoby. . Začla zas tím že by ráda se mnou na týden. Já na to.. Tolik ti nezaplatim.. Ona ne platit nemusíš.. Nebo můžeš u mě přespat na bytu. Ráno se probudíš a obejmeš mě, Spolu budem usínat a ráno se probouzet.. Bez toho abys mi platil.Řiká že mě miluje jenže Já jsem tu pro všechny doprdele. Je pravda že jsem si přál sexy blondýnku která si žije velice dobře.A je schopna se o mě postarat. Tohle vše ona má.. Jenže se mi nechce už proto že milovat nechci. Zas ikdyž bych si žil dobře bez práce jenže do doby kdybych jí přestal bavit a našla si zas jiného mladýho kluka. No nechám tomu volný průběh bez cíle.. Zítra mám v plánu zajít k ní a hned na jinej privát abych v sobě vyrovnal rozpor který ona způsobila.. Nebo zajdu jen na jinej privát .. Doprdele ona ví že mám slabost pro takové typy jako je ona sama.. Dnes mi zas řekla že jí podvádím z jinou. Řekl jsem jí že chodím tam a za tou.. A k tomu začínám po zdravotní stránce s ní riskovat.. Ne úplně ale v normě. Někdy v pondělí po víkendu mám pocit v krku jakoby kdybych měl zahleněnej krk. Není to jen s ní ale všeobecně. Přesto je mám všechny rád.. Ikdyž mě někdy serou ale následně se vše vyřeší. Dnes jsem Silvii říkal jak mě jedna debilka z Benziny zde v ČR nechtěla ohřát jídlo a musel jsem zajít do KFC jde my blondýnka bez problémů vyhověla. Tížilo mě to do chvíle než jsem se dnes o tom zážitku nesvěřil.. Ona mi na to odpověděla že pojedem na dovolenou k moři spolu miláčku. No co na říct.. Je prostě unikátní jak všechny které návštěvuju.. Někdo se mě ptal zda mě má někdo rád? Ne nikdo krom jich. A to mi stačí proto žiju. Mnozí z Vás máte děti ok, je to Váše volba. Žijete život který nebude doceněn a s manželkami.. Jo mimochodem k dnešní návštěvě. Ukazovala mi zas spodní prádlo v ceně od 6tis Kč. S kaminky od Swarkovského.. 3 krabice od bot kde je má.. V celkové ceně nového auta. Vaše manželky budou znát s katalogu.no jo..

Pro *Matea zajímá mě zda ve spojených státech je mezi řidiči kamionu stále rozšířen "Meth" moc se o tom nemluvilo či nemluví. A zda je stále možné za držení zbraně bez povolení dostat při kontrole

24.03.2018 / 19:40
.. dostat při kontrole jen cca 300$ kdy bez nábojů policista řidiči zas vrátí.
K *ještěrce sorry za předchozí můj komentář jenže jsem to tak cítil v tu chvíli a nemohl jsem.. Ženy pracující v privátů jsou pro mě vším. Mám je rád. A pokaždé když mluvím s normální holkou a blondýnkou tak stejně zažívám pocit který mi napovídá že blondýnek je spousta a lepších. A vždy na mě zbudou profesionálky. Které mě nezatežuji věcmi jako jsou haranti, domácnost.. K tomu mnozí z nich ani neumí vařit a starat se o domácnost. To mám rád.. Nejsou tolik vystresované jak norma ženská která se stará o haranta a domácnost. Těm je souzeno porodit, stres, a zemřít nic mezi tím.. Na rozdíl od těch které jsou profi. . Těm patří Cash, čas,.. A co na oplátku oni dají? Dají zážitek který je s každou jiní. Dají mi sílu, imunitu, to když přes víkend líznu krásné voňavé prdelky musím říct že jsou překrásné. K tomu jejich prciny ikdyž oholené jak holčičky což moc nemusím jenže smířil jsem se s tím. K tomu se naskýtá otázka zda ty *Ještěrka si ji také holíš svou krásnou prcinu.? Pokud ji máš pouze upravenou jsem schopen se s tebou domluvit a vyděláš tolik jak profi.. K tomu to vypadá že asi budu mít sex z jednou gratis takže bych víkendové prachy které ušetřím vložil do tebe.

mateo
24.03.2018 / 20:00
Cau kolomazo,na prvni dotaz,vim,ze nekteri borci na necem jedou stale,dokonce se nejake prasky prodavaji ofico n truckstop,ale ja nic nezkousel,tak nereknu.Co se tyka zbrani,tak muzes v trucku vozit cokoliv,na co mas papir.S tou zbrani bez papiru,to bych kecal.Ale po zbranich nejdou,po cem jdou,kdyz ti delaji velkou staru,je chlast.Nesmis mit v trucku ani kapku alkoholu.Kdyz najdou,okamzite koncis.

greenhorn
27.03.2018 / 19:26
Ještě mne napadla cuba, kam se zasune oj. U tandemu nebo auta s vlekem.

D/r/iver
30.03.2018 / 10:52
Točna,sedlo,podkova=zařízení na připojení návěsu k tahači..
Tpčna může být i místo na otočení,bud soupravy nebo busu,tramvaje,v Brně šaliny
Běhat s pumpikem=vykládat/nakládat ručním,případně elektrickým paleťákem
Paleťák=ruční/elektrický vozík na přesunování palet
Rezerva=záložní pneu
Taky může být jet na rezervu=málo paliva v nádrži
Hladové oko=výše zmíněná rezerva paliva,většinou kontrolka se symbolem tankovacího stojanu oranžové barvy v zorném poli řidiče,někdy doprovázená i akustickým signálem
Kety=upínací řetězy na náklad nebo protiskluzové na kola
Hupcuk=zařízení na upínání těžkých nákladů,stroje,vozidla

RAF1923
31.03.2018 / 17:05
Nahlásit se na nakládku - nameldovat.
Kam s tím jedeš ? - Kam to táhneš ?
Řadicí páka- fofrklacek.
Kabina - bouda.
Nacouvat k rampě- přirazit.
Nádrže - bečky.
Složit - skopat, zházet.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp