VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
29.04.2018 / 11:33

Práce u MTB nebo jiných firem

Práce u MTB nebo jiných firem

Ahoj všem, potřeboval bych radu od zkušenějších a nerad bych skočil nějaké firmě na špek :)
Po 7 letech v práci, kdy jsem měl na starost okolo 100 lidí už mě přešla chuť něco podobného kdy v životě dělat a chci dělat to co jsem chtěl od mala, ale bylo mi to zakázáno, protože jsme v rodině měli samé řidiče kamionů.
Tudíž hledám práci v tomto oboru a pročítám spousty inzerátů a narazil jsem i na ty, kde zaplatí řidičák C+E což by mi vyhovovalo nejvíc, jelikož nechci ušetřené prachy hned rozfofrovat. Narazil jsem na firmu Mega Trucking Bohemia a líbí se mi jejich stránky i jak to všechno předkládají, ale nevím jaká je realita. Mohl by mi někdo hodit reference jak to ve skutečnosti vypadá při nástupu do této nebo jiné z podobných firem, kde nabízejí, že zaplatí Ř.P.? Popř. pokud by někdo hodil odkaz na nějakou slušnou firmu, byl bych moc rád.
Pokud to někdo dočetl až sem, moc děkuji za rady :)

PS: Starý příspěvěk z roku 2013 jsem četl, ale chtěl bych vědět jestli se něco nezměnilo.

Zakladatel: ZUPERTRAMP 

krutakruta
29.04.2018 / 19:26
Zdar budoucí kolego,
pokud do tebe firma hned na počátku vrazí cca 30k za C+E a 20-40k za profesák tak si tě budou chtít pojistit smlouvou alespoň na 2 roky, třeba budeš mít štěstí a najdeš tu jehlu v kupce sena a budeš ve firmě spokojený. Ale je tu i druhá a pravděpodobnější možnost, nechají tě podepsat nějaký závazek že v případě odchodu se ti budou strhávat násobně větší peníze než do tebe na začátku investují, dále budeš jejich, takže si nebudeš moct vyskakovat ani ohledně peněz a ani ohledně práce co dostaneš, takže spíš dojeb..
Moje rada a možná i dalších zkus si vyřídit na pracáku rekvalifikaci, třeba ti to zaplatí, možná budeš potřebovat příslib zaměstnání od dopravce, což takový problém není, hlavně u větších firem. Nebo zainvestuj ze svého, řidiče i bez praxe berou skoro všude a za pokud nebudeš poleno tak to máš za pár měsíců zpátky. Konkrétní firmy ti nepovím ale nebude problém něco najít.

ZUPERTRAMP
29.04.2018 / 20:32
Ahoj, děkuju moc za radu, ptal jsem se i jinde a všude mi píšou, že se nemám nikomu upisovat tak na tom něco bude, zaplatím to ze svého radši a budu mít klid. :)

coolio
29.04.2018 / 20:59
Souhlasím co napsal předřečník, nevyplatí se upisovat.
Jinak počítej s tím že kurs bude trvat cca 4 měsíce aspoň, od psychovyšetření až k digitální kartě.

(-deaktivovaný profil-)
05.05.2018 / 01:47
Nedělej tu práci. Utíkej od toho co nejdál

sibrsibr
05.05.2018 / 09:33
Když se firmě upíšeš za řidičák, tak tento úpis platí jen, pokud zaměstnavatel dodržuje všechny zákonné povinnosti. Většina dopravců zákony porušuje, takže pokud bys chtěl odejít, najdeš si jednoduše zákonný důvod, abys úpis zrušil a zaměstnavateli nezaplatil žádnou náhradu.
Pokud tam bude vše OK, nebudeš mít důvod odcházet. Takže nechat si zaplatit řidičák ti doporučuji. Sám jsem kdysi u ČSAD podobně řidičák rozšiřoval na D. A když si mysleli, že si ze mě budou dělat otroka, tak dostali výpověď pro porušení povinností a mně zůstal řidičák bez náhrady.
Pokud teda píšeš, že jsi z kamioňácké rodiny, měl by ti v obdobných věcech umět poradit někdo z příbuzných.
Tak hodně zdaru.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp