VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
P WC Aschaffenburg (Strittelbach)
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
21.06.2018 / 02:17

Spotřeba Euro6

Spotřeba Euro6

Jaké normy spotřeby nafty vám dala firma na jednotlivé auta Euro6? Tak by mě zajímalo jak se to různě může lišit pokud to víte napište díky. Konkrétní číslo.

Zakladatel: radvan 

wenca
21.06.2018 / 16:59
Já mám dlouhodobou spotřebu 27 a jezdím rozvoz vnitro. Hodně záleží co se jezdí a tonáž.
Danou spotřebu nemáme, všechno se odvíjí od fleetboardu.

DotCom
21.06.2018 / 19:46
Man tgx460 32l/100,jezdim za 27..

jozin
23.06.2018 / 19:21
Fh 500 e6,pul mega najeto ted,tudiz stary kram uz.Od zacatku mam prumer 25,8,pocitac je ale ulhany asi o litr to je horsi.Tonaz ne vzdy plna,70ˇ% cca podle Dynafletu teda,trasy vicemene dalnice,co se da jezdime polskem,tzn zadny kopec a rovina,na rozdil od CZ.Jizdni styl-jezdim 85kmh tempomat furt,nahore pred vrcholem to vypnu,s nikym nezavodi a je mi uplne jedno kdo me predjizdi,polak ci slovak,zadny komplex z toho nemam.Jak mu to jede at jede.A naopak,kdyz nekoho uz dojedu,bez problemu ho predjedu protoze mam jeste 5kmh rezervu.Na rozdil od trotlu co to maji furt na plno ,pak nekoho dojedou,strasne zacnou predjizdet a trava jim to pul hodiny....A jeste do praveho oblouku,aby opisoval vetsi oblouk...Specialita ceskych truckeru s nohou za uchem vylozenou.A nema temer zadny volnobech,3%.nastaruji,kompresor odfukne a jedu zadne zahrivani motoru na volnobeh.

greenhorn
23.06.2018 / 19:57
Daf xf 510, 115.000km rok starý. Velmi velmi podobně jako Jožin s tím volvem spotřeba i způsob jízdy. Akorát po zastavení to nechávám když je to horký tak 2 minuty brumlat, kvůli turbu.

greenhorn
23.06.2018 / 19:59
Jinak prazdnej nebo do 8mi tun třeba Antverpy Plzeň jedu za 22 litrů.

coolio
23.06.2018 / 22:03
MAN TGX, průměrka 28l, při 85kmh, bundesky i dálnice, náklady od 4 do 24 tun, i přes kopce v Rakousku. Prej to má trošku nižší obsah a nějaký dodatečný pohon od turba, říkal kolega. Bohužel to má taky fleet převodovku, tudíž si nepodřadím před kopcem.

radvan
23.06.2018 / 23:33
Kdo sem napsal má v hlavě. Kdo na to kašle nebo je to i firmě jedno sem stejně nenapíše. 85kmh jezdím taky max. Jak jožin píše 5kmh rezerva. Když teda není omezovač 85kmh co jsem měl u dafu. Dojet někoho kdo jede 83kmh to už sem se držel za nim raději.
Jinak actros 420 27.4litru mám teď já za poslední měsíc. Firma chce do 28l stejně pro Daf 460 iveco 480 mercedes 420. Všichni prakticky stejná tonáž.

Flowerville
24.06.2018 / 02:29
Zatím bez limitu, dlouhodobá (cca posledních12.000km) 36.5L/100km @ Magnum DXi 13/480... 50% dálnice vs. 50% šoustky, 87 -90km/h... nj, jsem jelito, vím... :-/ … :-i … :-) … :-D … aneb hovadá sú všade na svete (tm).

jozin
24.06.2018 / 08:30
Mam vysledovane ze idealni je 8-10tun,to pak jedu za nejmin...Ani po prazdnu tak ekonomicky nepojedu.Duvod je jednoduchy,ta mala vaha nema v kopcich zadny vliv,auto leti nahoru jak prazdne,ale ta vaha staci k tomu aby te tlacila i zmirneho kopce a jel si uplne zadarmo,po prazdnu to nejde,,je tam kvalt a motor musi tahat.Jinak je pravda ze jak nalozim 25tun dreva az pod plachtu a jedu stim na Strazny,sviti tam z Bohumina 32litru bezne...A do Mnichova to klesne sotva pod 30.Na spotrebu ma ridic podstatny vliv,staci se divat jak nekdo vypina tempomat noho,tzn az nekoho dojede,nalepi se na nej,do leva nemuze a zacne brzdit,to je uplne spatne.Normalni ridic predvida kouka kolem sebe ,do spiglu,vypne tempomat a doplachti za vozidlo pred nim.Ale kazdy to mame jinak..

Flowerville
24.06.2018 / 11:41
Souhlas, mezičlánek má na spotřebu určitě zásadní vliv. To s čím jezdím je už starý střep.. r.v. 2013 a ještě EEV (sorry za příspěvek mimo téma), 600k na hrbu, turbo po repasi, vpředu balony, na hnací nápravě staré liťáky s protektory, nafta z Tank ONO a 99% případů naloženo 25,5t a víc. Ze začátku jsem na spotřebu jezdil, ale většinou se provozuje honička a pak poslouchám blbé kecy, že nestíhám. Na trasách bez kopců a s převahou dálnic se dá držet kolem 28-29L, ale jak člověk sjede na okresky, nebo potká kopce, je vše ztraceno. Z pohledu zvyku je to ale celé špatně, páč až vypadnu, budu na další štaci zase jebaný, že neumím jezdit :-)

Jinak ta čísla, která uvádíte výše jsou hodně dobrá, klobouk dolů před vaším uměním kolegové ;-)

jozin
24.06.2018 / 14:44
Tak ze mam takou spotrebu neni jen ma zasluha.Profil trasy tranzit pres PL do belgie treba je hodne dobry,kopec zadny.V nemeccku par hrbu kolem Kassel,jinak nic.Pneu mame nove,nejezdime protektory.Styl,jak rikam,ja s nikym nezavodim a je mi jedno kdo me predjizdi.Neresim.Povetri ma taky vliv na spotrebu,jak fouka fest a leje,stoupa a nic stim neudelas.Jeste se s nazi, jezdit s napravou nahore,pokud to vaha dovoli a ventil pusti,me pada pri 16t cca.Ma to podstatne mensi odpor jizdy a snazim se dat najevo ostatnim ze vtech dlouhych kopcech kolem Kassel je opravdu zacit blbost me zacit predjizdet v polovine kopce jak on ma 25t a ja deset,ze to opravdu nemuze vyjit,ale ne kazdy to chape to vime a bojuje hodinu a dela ze sebe jen blbce.

sokulus
26.06.2018 / 17:06
Zdravim,normyzadne nastesti nemamae,sotreba je u scanie 410r, 2017pri nakladu,8-10 tun 22 litru,samozrejme je otazka kudy jedes,jestli neakou placku napr,Holandsko,nebo alpy prez svycary, jzdim posledni dobou it-Dojc s 25 tunamaa spotreba 26,a neake drobne,ale jak tu uz nekdo psal pocitam litr nahoru,jak pise jozin,pred horizontem ji netlacim a necham ji jet samotnou,,,sice spadnu na 80-79,ale v zapeti se rozjede,,,nechapu kluky co jezdi s kopce na plyn,,.Mimochodem i pri prazdne jizde spotreba pada,,,prejezd prazdny cca 30 km a byl jsem na 18 litrech,je fakt ze anuluju displey na kazdou jizdu,tak ze mamdocela prehled,,jezdim tak jak jozin,,,85km

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp