Plat na dodávce
Potkal jsem v hospodě týpka a ten mi říkal, jak je každej víkend doma a vydělává 35 tisíc. Myslíte, že je to možné? Mě to přijde přehnaný. Vždyť takový peníze se za víkendy doma nedají vydělat ani na kamionu.
25.11.2012 / 14:04
No, tak buď kecal, nebo to myslel že dodávka je jeho a za měsíc to vyjezdí. Pokud to vychází 1600kč výplaty na den, tak by za to nic na km, co se s dodávkama jezdí musel najet spoustu km a naftu kupovat za půl.
25.11.2012 / 14:11
A nebo jezdil nonstop 24 hodin. Ale to říkal že ne. Dodávka jeho není. Je normálně zaměstnanej a lítá Evropu. Nezdá se mi to, ale třeba nekecal.
25.11.2012 / 14:24
Ať počítam jak počítam, tak mi to moc nevychází. Ale pokud to tak opravdu má, tak mu přeju ať mu to dlouho vydrží.
(-deaktivovaný profil-)
25.11.2012 / 14:40
Znám firmu, kde se tyto peníze daly vydělat. Plat 10.000 základ a 2,- Kč/km. Jinak když před asi 2 lety tato firma rozvážela ta plyšová prasátka pro Kofolu, tak řidičům platila paušál na den 2.000,- kč. Je to Autodoprava Muller s.r.o. Poděbrady a má pár Sprinterů a nějaký Tranzity. Teď už je to tam s prachama malinko slabší, ale 30.000 naprosto v pohodě.
28.11.2012 / 09:15
při výplatě 1600kč den znamená nějakých 890km denně což není problém. Je to sice dost ale nesmysl to není mám s tím své zkušenosti ale myslím že kdyby najel tolik km denně je to na chvilku takhle se nedá jezdit pořád=ale je to můj názor
28.11.2012 / 18:31
co vím tak na dodávce u firmy Group 4 si pan František Procházka vydělal za noc půl miliardy. kde ti to dají na kamionu?
martin
(-neregistrovaný-)
04.02.2013 / 16:44
jsem na dodávce u jedný firmy nějakej ten rok,cca 8,základ 12000,-1,10kč-km,nějaký prémie,ted je to slabší,ale jezdilo se u nás cca 25000-30000km měsíčně,celá evropa,viz 3x týdně Birmingham atd,plnej tam a vždy prázdnej zpátky a furt dokolečka u kolečka.spaní na sedačkách ale jde o zvyk.
28.02.2013 / 12:29
dotaz na martina : neni u vas misto? jestli ano tak co je to za firmu a odkud. diky za info.
28.02.2013 / 12:33
Spogit válí jako vždy :-D
20.03.2013 / 14:53
možné to je ponevadž nedodržuješ aetr a pokud má kšeft na dálky tak v tom není problém. otázka jestli dokáže ujet takové množství km bez odpočinku. některým lidem to problém neděla.
11.05.2013 / 17:48
Já nevim jaký máte zkušenosti vy s dodávkama, ale já bych se naní nevrátil, nespíš, peníze nic moc, honěji tě dispečeři, buzerace, dřina. Zlatej kamiňon.
ale kdo říká že má na dodávce 35000 a je zaměstnanej tak kecá.
11.05.2013 / 22:00
Začínal jsem také na dodávce,pak solo a nakonec kamion.Dodávkou jsem projel téměř celou Evropu.Spaní v tom na hovno,člověk najel i 20000km měsíčně a podle dispečerů spát asi nepotřeboval,furt mě honily-do Pamplony téměř bez zastavení,hrozně to pospíchalo a ve finále člověk čekal třeba 2 hodiny než mu složily 5 palet.Vytrpěl jsem si na tom své,nikdy nezapomenu na halucinace které jsem měl z unavy a měl jsem tu čest poznat co je mikrospánek asi bych se na to už nikdy nevrátil smekám před těma klukama co s tím lítaj vím co to je.
11.05.2013 / 22:04
A jinak co se týče peněz ať je to dodávka nebo kamion,co se týče stráveného času mimo domov a rizika co neseme ať už na majetku či zdraví,nikdo nás nedokáže zaplatit.Jsou jen dopravci co platěj dobře,nebo na hovno.Přitom by bez nas lidi neměli práci a ani co žrát.
12.05.2013 / 11:36
asi tak
12.05.2013 / 11:46
nejlepší na tom je že tady u těch dopravců dostaneš opravdu jen minimální základ a zbytek do obálky a při tom riskuješ uplně nejvíc, já sem lítal cca 15000 za měsíc , měl sem 2kč na km + něco k tomu a těch 33 cca sem měl. ale jak píše máca je to opravdu o držku a nic zdravého taky na tom není.
01.08.2013 / 10:01
Záleží zda-li je placeno od KM ( to bych si hlídal kolik firma dokáže najezdit na tom autě za měsíc) a nebo fixem. U dodávek jsem ještě jinou formu neviděl.
Někdy zaměstnavatel dokáže "přidat" za dobrou spotřebu, bezproblémovost, bezporuchovost, čistotu v autě a podobně.
Záleží jestli CZ (+okoli) nebo EU. Záleží jestli mesic venku, nebo kazdy den nebo víkend doma...
V dnešní době je těžké něco sehnat - a člověk nesmí skočit po každém (SD Sped příkladem :-D )
01.08.2013 / 18:20
Tomu nevěřím,jezdil jsem na dodávkách strašně let,i jsem měl svoji.
01.08.2013 / 18:24
Sandy: tak asi bych to neříkal, kdybych to neměl vyzkoušeno ;-)
01.10.2013 / 10:57
zdravim ja mam okolo 20000-25000kc kdyz jsem vikendy doma pak kdyz jezdim pres vikendy ze jezdim celej mesic spanelsko a anglii tak jse pres tech 30000kc dostanu
01.10.2013 / 19:31
ja vám tak zavidím. :o))
řezač
(-neregistrovaný-)
30.12.2013 / 18:47
Zdarvim panove, Ja jezdim na dodavce tak 7-10 000 km mesicne jen cz a sem tam sk. Auto mam se spanim telefon k dispozici. A vyplata 12000kc plus 2500 dieta to je cela vyplata za mesic jezdeni.
najk
(-neregistrovaný-)
30.12.2013 / 18:50
řezač: si aspoň každej den doma nebo chrápeš v tejdnu v boudě?
Cuss
(-neregistrovaný-)
01.01.2014 / 14:42
Ahoj...
řezač: Také záleží z kterého jsi kraje. I zde jsou rozdíly.
midvay
(-neregistrovaný-)
21.01.2014 / 12:41
Na dodavce se da vydelat bezproblemu přes 30000,ale nejste doma, max 5 dni v mesici, zaklad plus diety....
zdenek
(-neregistrovaný-)
06.02.2014 / 15:10
zdravím sháníte nekdy praci na dodávku na raal transu??
driver
(-neregistrovaný-)
16.03.2014 / 18:48
Ahoj ...znate nekdo nejakou solidni firmu v Praze co jezdi mezinarodni dopravu..?dekuji
16.03.2014 / 19:21
Znam dodavkare,kteri vydelavaji bezne vic jak kamionak. Ten trik,nebo to tajmestvi je v tom,ze muzou jet rychleji a jsou placeni od kilometru a proste frci. V tom to je. Zadny pauzy delat nemusi. Jen nejakou knihu jizd,kterou nikdo nekontroluje. Je to samozrejme taky o stesti chytnout firmu,ktera je dobra. Ale s tema vikendama doma,tomu moc neverim,pravidelne urcite o vikendu doma nejsou.
driver
(-neregistrovaný-)
16.03.2014 / 21:38
Ahoj mohli byste mi poradit nejakou solidni firmu v praze,ktera jezdi mezinarodni dopravu?dekuju
Hanz
(-neregistrovaný-)
28.03.2014 / 19:04
Zdravím chlapi nevíte o nějaký firmě v okolí Chomutovska, Lounska kde jezdí vnitro na dodávkách do 3,5 t a shání řidiče za nějaký lepší peníz ? Dík předem Michalec34@seznam.cz
17.06.2015 / 17:30
Na plachtové dodávce bez víkendů kolem 25 000Kč. placeno pouze na km 1,70 Kč. Hledám práci baví mě jezdit a dálky mi nevadí. Nevíte někdo o něčem....:o)))
17.06.2015 / 17:59
Pro ivetu::::cau hele nevim jestly ti to pomuze ale ted jsem dostal nabydku na dodavku je to firma v Humpolci a jezdit Holadsko plachtova
dodavka na 10palet 1,7na km a plat kolem 26-30TIS ale mam to z druhe ruky popr ti muzu sehnat kontakt.
11.10.2015 / 11:02
asi jak kde, na dodávkách jezdím už dlouho poslední dva roky EU.
Musím říct že vydělat se dá i jako zaměstnanec.
Momentálně jezdím za 2Kč na Km měsíčne cca 16000km.
Na výplatnici minimálka a zbytek bokem. Tu třicítku si člověk vyjezdí když chce,
bývám víkendy doma, tak jednou v týdnu většinou ve středu prolítnu přes barák.
S dispečerem mám super domluvu, řeší se mnou kam chci a kam ne popřípadě jestli vezmu náklad trochu přes. Takže momentálně si nestěžuju.
Jinak jezdit jako OSVČ si myslím je moje budoucnost. Snad po novým roce už se zadaří.
Co kecám s klukama tak to má každej jinak a záleží dost na tom co si kdo nechá líbit. Předchozí zaměstnavatel mi daval 1,5 ale nechtěl mi dát smlouvu. Ve finále mi dluží za tři měsíce tak jsem odešel i se strátou výplaty.
27.11.2015 / 19:25
já jezdím víc jak rok u SD spedu mezinárodku na svuj živnosták a dobrý. Platí včas a rychle a kilometrů tak akorát.Vím, že berou z celý republiky.
25.03.2016 / 11:09
ahoj všem mám dotaz ,dělám u jedné firmy jako řidič dodávky 3.5t expres pony fantasty.
Jezdím od pondělí do pátku.Ted jsem jezdil celí měsíc a dostal jsem za únor 17500kč .
Dozvěděl jsem se od mé dispečerky že jsem placený za každou fakturu 16 procent .Ale tedy základ nikde a ani diety .
Takže když budu jezdit celí měsíc co jsem jezdil tak můžu mít jen 4 faktury a vydělat jen tedy 8 oookč a když nic není tak zřejmně nedostanu nic .
Chci odejít protože abych jezdil do Rakouska a tam složil a čekal než mi daj točku zpět a když není točka tak stojím dokud nic není z Rakouska zpět a kdo mi zaplatí vlastně to čekání v cizině.
Přitom na výplatní pásce si píše základ hrubý 12300 a k výplatě 11200kč a super hrubá mzda 17 500kč
Jak tak počítám stále dokola tak prostě ten základ v tom není ani diety . vijel jsem za měsíc 89 998kč když to vydělím 100 a pak kraát 16 procent tak mi víjde skoro částka co jsem dostal tedy jsem dostal ještě 1600 prémii .Prosím jen o názor díky
25.03.2016 / 11:23
To mi nejde do hlavy..pisou tady lidi,co jezdi X let na dodavce,berou 30tisic,jezdi 900km denne,rodinu nevidi,spi na sedackach..bud to museji byt totalne neschopni lidi,kteri nechteji jit dal,nebo tomu nerozumim,protoze za tu dobu uz mohli mit davno CE a jezdit s autem pro muze,ne pro gaye a po deviti hodinach za volantem,mit svuj volny cas..
Nedavno mi jeden blbecek z PPL doslova najizdel na zadek auta,blikal,troubil..no,taky asi necekal,kdo v tom aute,ktery ma na narazniku pejska a smajlika,sedi..brzda,auto pres celou cestu,nabeh na frajera a ejhle,dvere zamcene,buzerant smrt v ocich a krici at ho necham,nebo vola policajty..proste homous..ne,nemam ty male auta rad a beru to,jen jako prechodnou stanici,kdyz mlady borec nema na to,aby si udelal ridicak na kamion,kdyz uz se teda chce zivit volantem..
25.03.2016 / 13:24
cestar apod. Jediná logika je být placen od hodiny, ne od km ani faktur. Člověk neovlivní jestli bude stát 8hodin v koloně a přesto i když tam stojí tak nemá volno a neválí se na gauči. Bohužel v ČR u většiny fa zřejmě utopie. V Německu přes 10 euro za hodinu a absolutně neřeším zda mi někdo najde nebo nenajde točku nebo zda někde budu stát půl dne v koloně a už vůbec ne za jakou cenu si firma dokázala přepravu vyhandlovat !
25.03.2016 / 15:50
olofm : Ano na výplatní pásce mám 70 kč hod a že makám 8 hodin .
Prostě v úterý mu dávám výpověd za tohle jezdit nebudu a honit se pro nic za nic .Chci si dělat papíry na kamion a plně souhlasím s Lin71:
25.03.2016 / 16:20
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
25.03.2016 / 16:33
Ja jsem nekde ty trubko psal,ze jsem jel kamionem?Pokud se nekdo chova na ceste jako kokot,musi ocekavat,ze se najde kokot dalsi,ktery mu to da najevo..ja vim,ty jsi dalsi homo ktery dela na dodavce idiota,tak opet kolem sebe kopes..
A na cestach se pohybuju trochu dele nez ty a vidim,co dodavkari dovedou a proc?Protoze jsou k tomu tlaceni,jinak by totiz nevydelali,ale pak to odnasi nevini lide..proste ten,kdo v ni sedi dele nez rok,je neschopny luzr..a ty jsi jeden z nich..
25.03.2016 / 16:38
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
25.03.2016 / 16:38
Na vnitru je to úplně jednoduché. V dobách kdy ještě řidiči nebyli jen onucí. Zaměstnavatelé a dispečeři i skladníci se k nim chovali slušně. Vydělávali se dobré peníze. Plat se počítal jednoduše. Nějaká hodinová sazba a diety. K tomu nějaké prémie (třeba od km). Ale ony ty prémie nebyly až tak velké, aby si kvůli nim řidiči nechali kálet na hlavu (jako dnes).
Jestli dobře vzpomínám, tak na autech do 6t okolo 8 Kč/h, do 12t okolo 11 Kč/h, na soupravách asi 13 Kč/h. Pokud sis cestou nebral ubytování, psal jsi na cesťák k dalším výdajům i takzvaný nevykázaný nocleh, za který ti vypláceli myslím 60 Kč/noc.
Dosud mají řidiči ze zákona nárok na mzdu za hodinu, cestovní náhrady i můžou účtovat nevykázaný nocleh. Když si spočítáte, že od té doby se 10 krát znásobila průměrná mzda, dnes by to odpovídalo mzdě okolo 80, 110 nebo 130 Kč/h, podle tonáže, samozřejmě všechny příplatky za přesčasy, noční, svátky… diety 160,-/den, za nocleh cca 600,-/noc, nějaké prémie a cestovní náhrady.
Jednoduše si může každý spočítat, jestli má dnes podobnou mzdu, jako v dobách, kdy řidiči ještě nebyli onucemi. Dokud si neprosadíte výpočty mezd, podle platných zákonů, zůstanete jen onucemi.
Při 100 Kč/h a výkonu 13h/den a nocleh v autě:
(100x8)+(100x 1,25x5)+noční a prémie v hrubém +160 +600 čistého
13.04.2016 / 17:43
To Lin 71: Trošku se kolego, prosím, kroť s těmi názory na dodávkáře. Taky bych mohl tvrdit, že kluci na kamionech jsou neschopný vychovávat děti a jsou raději schovaný na cestách a každý by mi řekl, že to je blbost. Jo je to blbost(většinou) Stejně tak ne všichni dodávkáři jezdí jako prasata a zdaleka ne všichni jsou loseři. Já třeba jezdim na dodávce už skoro 10 let, poslední 4 jen vnitro, začátky na balíkovce a za losera se nepovažuju. Jsem každý den doma, šéf se se mnou radí co a jak, chová se ke mě s úctou a v průměru 20-25t za 200h v práci, která mě baví a každej den sprcha a postel zas taková hrůza není. Na silnici se snažím chovat v rámci možností slušně. Neriskuju, když mě na dálnici předjede kamion, bliknu mu, když vidím odbočovat proti mě dlouhý auto, zpomalím/zastavím, abychom se v klidu vešli.... Stejně tak tam máme kluky, který každou chvíli udělají někde ostudu, odřou auto, mají v něm špínu, že bys nesáhl na volant apod. a s těmi se samozřejmě podle toho jedná.
Osobně zastávám názor, že hovada jsou všude a je úplně jedno co zrovna řídí. Akorát, bohužel, tyhle hovada jsou mnohem více vidět a často jsou následky toho hovadství dosti nepěkné...
Ono je taky dost těžké sehnat lidi na dodávky. Respektive pokud chce dopravce levné lidi, nemůžeme čekat zázraky. Jestli někteří jezdí a znají předpisy stejně jako pravopis tak potěš koště.
Je to jako všude a se všim. Prostě o lidech
Kolama dolů všem....
13.04.2016 / 21:45
Lin71 - sice trošku tvrději napsáno ale dobře napsano :-) :-)
16.04.2016 / 08:15
Jasně,omlouvám se,občas si do huby nevidím a napíšu co mám na jazyku.
Je to fakt o preferencích, ale pokud někomu stačí průměr 20litru, je něco špatně, pokud to není žena.Chlap,který nedonese domů aspoň třicet,by se měl zamyslet, jestli to co dělá,dělá dobře,to je zase má preference, ale co člověk,to jiný názor..
16.04.2016 / 09:58
Měsíční mzda je pouze číslo které v podstatě o ničem nevypovídá. Můj synovec dělá MKD u české firmy a měsíčně mu přijde na účet 45-50 tisíc. Můj kamarád z vojny dělá dodávkáře a měsíčně si přijde zhruba na těch 25 tisíc.
Synovec bývá doma (má manžělku a 2 děti) zhruba 5 dnů v měsíci. Kamarád je doma každý den, většinou i všechna odpoledne má volná, volné víkendy, 3 děti. Chlapi to vůbec nejde takhle říct že 20 je málo a 40 je ok, tam je strašně moc proměnných kolem toho. Ze synovce se pomalu stává pro jeho děti a manzělku cizí člověk.
16.04.2016 / 11:10
Souhlasím,proto jsem psal o preferencích každého jedince..u mě je to tak,že pokud už jdu do práce,chci z ní vytěžit maximum,je hezké,být doma každý den,vychovávat děti,manželku..50% manželství končí rozvodem,po kterém chlap odchazi s holou prdeli a bez dětí..ale ještě mu zbude dodávka a těch 20jistych, které ale teď musí ještě podělit o alimenty.. Ne,děkuji,od života chci více a pokud je rodina silná,vydrží i odloučení, ale žijí na úrovni.
Toť můj názor a nikomu ho nenutim ;-)
16.04.2016 / 11:57
Musim reagovat.
Lin71, ve vsech smerech s trbou souhlasim.
Mam manzelku a 2 deti.
Je sice hezke byt kazdy den doma, rano jit do prace a po osmi hodinach se vratit ( rodino mate me doma ) ale pak to dopada tak, ze plno rodin pocita penize " muzu to? Muzu tamto "
Rodina ma byt spokojena a stastna a kdyz tam jsou deti, tak deti by meli mit stastne detstvi, mela by se jim plnit prani. A to bohuzel napr. Ve skladu kde clovek pobere 14 tis., nezvladne. Jako lin71, odloucim se, ale vim, ze udelam rodinu stastnou. A pokavad ten vztah je opravdu pevny, tak i toto odlouceni vas nepretrhne. Tim rozhodne netvrdim ze ridici MKD jsou tezky vatari, ale vydelaji vice jak 14 tis.
Zalezi, co je pro jedince v zivote dulezite, zda byt s rodinou kazdy den, nebo snazit se vytahnou maximum a udelat rodinu stastnou, pro me to je rozhodne ta druha moznost.
Nehadam se z nikym nikomu to necpu, jen rikam svuj nazor.
Stastny dolety chlapy :-)
16.04.2016 / 16:02
Souhlasím s tím že jde o preference každého. Nicméně ten vámi popisovaný model není rodina, ale manželka a děti + bankomat. Role otce od rodiny není jen ekonomická, ale taky sociální a výchovná. V tom co popisujete už není žádný rozdíl s tím rozvodem a alimenty kdy vaše jediná role jsou každý měsíc peníze na ůčet a občas se na pár hodin vidět s dětma. Rodina ma byt hlavne rodina a mimochodem s dodavkou nejezdim :-)
Zrovna na tohle téma sem mockrát vedl rozhovory s pány na MKD ve věku 60+ co tohle praktikovali půl života a kolik z nich by chtělo vrátit čas. Většinou už alkoholici. Taky měli na srdci hlavně hodně peněz, vytěžit maximum, zabezpečit rodinu aby byla šťastná a nepočítali peníze a že to vše silná rodina zvládne, no dneska nemaj většinou ani tu manželku, ani peníze a už dospělí děti o ně nemaj zájem, jsou pro ně naprosto cizí žádné vazby. A ještě aby ne, já taky nemám rodinou vazbu k bankomatu co vidím jednou do měsíce :-)
16.04.2016 / 16:51
Jo Olaf, vím o čem mluvíš, většina tvrdi,příště bych to udělal jinak,ale příště není,jak říkáš, je jen jeden pokus..jinak,ale jak..co si budem říkat,moc toho většinou neumíme,takže doktor ani soudce z nás by prostě nebyl,tak jak jinak?
Já být dnes začínající,beru velkou hypotéku nebo dvě menší,koupím byty a makám,za 10 let splaceno,pokud to rodina nestojí,něco zbude na všechny,pokud ano,máme majetek a teprve teď je čas si najít práci za 20litru,už není za čím se honit..nebo rodinu až jsem zajištěn..ale mladý už nebudu ;-)
Majar,vidíme to podobně..
16.04.2016 / 17:32
Lin71 - vidime. Opravdu jak jsem psal, zalezi na jedinci co je pro nej dulezite, kazdy jsme jiny. Nejsme vsichni stejny. :-)
16.04.2016 / 20:35
Lin71
Souhlasím, já dnes začínat okamžitě jdu za hranice a beru hypotéku na 1+1 v ČR, za 2-3 roky splaceno, šoupnu tam nájemníka. Beru další 2 malé hypo na další 1+1 a 2+1, další nájemníci do 3-4 let splaceny oba a pak teprve zakládám rodinu.
17.04.2016 / 09:37
OlofM - v tuto s tebou souhlasim. :-) Ale bohuzel je to tak, ze z 90 % si kazdy rekne, " kdybych mohl vratit cas, zacal bych jinak " myslim si, ze neni kazdy spokojeny, jak zacal. :-)
Ale souhlasim s tebou :-)
Jinak chlapy hezkou nedeli :-)
17.04.2016 / 10:06
A právě proto je dobrý občas na toto téma prohodit pár slov se starýma pardálama a poučit se z jejich chyb. je to podstatně rychlejší než je opakovat. Hezkou neděli i vám, chlapi :-)
17.04.2016 / 12:15
Musim říct,že jsem překvapen a mile, střetávají se tady různé názory,ale umíme si to říct bez napadání a hádek.. Hodně dobře.
Vám taky chlapi super neděli,ja už druhou trávím v boudě a ještě jich šest mám před sebou,ale cílem je vystěhování do Anglie a jdu si zatím ;-)
17.04.2016 / 16:00
Lin71- tak pokavad tam pojedes driv nez ja, dej mi info :-) ja cca za rok - rok a pul se budu taky stehovat :-) tak abych tam nesel uplne sam :D :D
17.04.2016 / 16:00
Jinak, lze resit veci bez hadek a napadani. :-)
13.06.2016 / 09:30
Čest všem dnes je to zabitý jak na kamiónu tak na dodávce myslím ze jít do anglie dvakrát výhra není jezdím tam 14 let a co rám dokázali zkurvit poláci Slováci i mi Češi a ve své podstatě východní blok s platy je pěkná vidina cca 500 liber neto týdne od chlebodarce ale počítáte bydlení náklady na žití phm taky sem o tom basnil ale myslím selským rozumem bez adresy jsi v UK v háji značka ideál je začít agenturu kvuli pojištění které tam není povinné ale pak se nedoplatis když se ti něco stane jsem na kamionu u stobartu to už je lepší jít do Rakouska nebo Německa tam se anglicky domluvis pokud neumíš německy anglie je zabita ale nezkusis nezjistis upřímně pokud na ostrov tak do Irska. Cest všem
29.09.2016 / 10:00
Ahoj
dostal jsem nabidku na praci na dodavce rika vam neco grande furioso ? neni to v ramci ČR ale EU ven jsem nejezdil tak jake jsou zkusenosti atd... plat kilometry ? diky za odpovedi .:)
29.09.2016 / 16:18
Tak když jsi dostal nabídku, tak víš kolik platí, ne? Jinak to bude určitě jako všude, pojedeš pomalu do bezvědomí, lehneš na 2h a letíš dál.
02.10.2016 / 21:40
Sails: tak úplně všude to zas takhle není. Já třeba jezdil ve firmě, kde to, že řidič je taky jen člověk a potřebuje se trochu vyspat zohledňovali a úplně nonstop jsme nelítali. To už byly fakt vyjímečný akce kdy to bylo třeba. A peníze taky nebyly úplně špatný.
Ono totiž hodně záleží, co je to za dopravce a hlavně jakou práci pro koho jezdí. Určitě třeba bude rozdíl mezi malým dopravcem či soukromníkem, co jezdí za mrzkej peníz pro spedice a nebo velká zaběhlá dopravní- logistická společnost, co poskytuje komplet služby větším firmám a dodávky má spíš jen jako doplněk k uspokojení všech potřeb zákazníka.
A světe div se, jsou dokonce i firmy co montují do 3,5t dodávek tachografy a zkrátka se jezdí na AETR(teda vlastně ta 361 nebo co to je). Samozřejme těch moc asi není, ale prý jsou...
02.10.2016 / 21:46
O.BRADLEY - Na kamionu - dají )))
18.03.2017 / 18:07
Chlapi mam dotaz. Je mi 20 a mam cukrovku. Mohl by to byt problem nebo se to neresi? Rizeni me bavi jezdim furt a vzivote jsem neboural.
19.03.2017 / 12:12
To je dotaz na tvého doktora, když ti podepíše zdravotní způsobilost . Je stanovená diagnóza, kdy zdravotní způsobilost nelze vydat. Znám člověka, co mu to doktor nedal. Ten má vysoký tlak a nemůže jezdit jako profík. To si zjisti předem . Zbytečně by jsi platil za psychologické vyšetření, které předchází zdarvotnímu. Bez psycha ti doktor zdravotku nepotvrdí.
19.03.2017 / 12:18
Víš ono to není o tom, že tě to baví, ale co budeš dělat někde v cizině kdyby tě nedejbože chytl zdravotní problém. Zdraví máš jen jedno . Spíš seženeš práci u malého dopravce. Všeobecně nejsou řidiči, ale velká firma si tohle musí hlídat. Zdravotní způsobilost je kontrolním orgánem kontrolována.
20.03.2017 / 01:17
No, cukrovku uz mam nejakej ten patek, jsem dobre kompenzovanej bez tezke hypoglykemie, lehci hypo poznam hned, jinak jsem sportovec a jak rikam, uz to mam nejakej patek takze jsem se to naucil korygovat, v tomhle bych problem nevidel. Doktorku, resp. diabetolozku mam hodnou ta mi napise vse :D Spis jsem miril otazku, jestli s tim dopravci nemivaji problem. At uz s cukrovkou, nebo s tim ze mi je teprv 20. Muj takovej cil je odmakat si +- 3/4 roku, vydelat si love, procestovat evropu a pak si dat treba na rok pauzu a zkusit neco jinyho.. Takze strucne, sezenu praci ridice dodavky po evrope za techto okolnosti? :) kamos taky jezdil rok po mature a rikal ze by to nemel byt problem, tak uvidim. Zdar chlapi
(-deaktivovaný profil-)
02.09.2017 / 17:59
Zdravim, chlapi jak to teď chodí na dodávkách do 3,5tuny na vnitru? Mám řp. B, C bez profesáku atd. je to potřeba? dík za info
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
02.09.2017 / 18:11
Chodi to následovně:Řidiče dodávek nemam rad stejně jak brunety. Jsou to parazity kteří mi otravuji jinak pohodovou jizdu Bude to takto. Když naseres řidiče kamionu kterým koliv způsobem a dojedes kolonu věř že vystoupi a rozbije ti přední sklo.
02.09.2017 / 21:10
z kolomazníka si nic nedělej, to je jen zdejší psychopatická smažka.
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
02.09.2017 / 21:31
Ja vám říkám dodavkari nedělejte naschváli jako debilní brzdění těsně před odbočkou k benzine nebo. na vedlejší silnici. Nebo pokud jedete zbytečně pomalu. Kecy o nakladu neberu. Existuji kurty ale to se nikomu z vás nechce. Na nakladce vam daji jednu paletu a stou jedene 1800km non stop někam do píči..
(-deaktivovaný profil-)
04.09.2017 / 17:22
Zdravim tak pro velký úspěch znovu. Chlapi jak to teď chodí na dodávkách do 3,5tuny na vnitru? Mám řp. B, C bez profesáku atd. je to potřeba? dík za info
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
04.09.2017 / 18:16
Chodi to. následně. Dispo, majitel zavolá v 2 hodiny rano že máš nakl. v Praze v Počernicích na 3:15hod. Vyzvednes krabici na jedné palete a ta musi byt následující den v 6hod ráno v GB v Birminghamu. Žádný zpoždění, je tam velká pokuta jet vyspis se potom ted je důležité abys dojel včas..
(-deaktivovaný profil-)
05.09.2017 / 20:34
A vnitro asi to samé.
kolomaznik
(-neregistrovaný-)
05.09.2017 / 21:58
Dnes jsem videl jet v takové plachtove dodavce 2 chlapy.. nic zvláštního ale když mě predjizdeli tak se mrknu na tu spací kabinu tam přes otevřený větrací okenko jsem zahlid jak spal třetí člověk. Všude je to stejny. Ridic dodavky je nejcennější zaměstnanec.. Který je náležitě finančně oceněn. Nic méně počítej ze začátku kolem. 45tis.cisteho na najezd 10.tis km.Ja nejezdím v dodavce jelikož bych tolik peněz co bych dostal k výplatě prostě nemel šanci utratit. To bych děvky hodně rozmazloval. A to nechci..