VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Ashford
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
13.12.2018 / 15:53

zima na Vysočině

zima na Vysočině

A co si myslíte Vy kolegové,
Kdo podle Vás může za zablokování dálnice a jak tomu předejít. Má být pokutováno parkování na dálnici? A co zákaz jízdy pro kamiony v levém pruhu?

Zakladatel: (-deaktivovaný profil-)  

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 15:55
Za mě parkování na dálnici 2000 euro. Pauzu dělat jen na bezpečných místech.

krutakruta
13.12.2018 / 16:55
Zdá se mi to nebo jsi ještě větší k_kot než ministr výŤok? Co uděláš v situaci kdy přijedeš do kolony, která se nehne, vpředu někdo začne dělat pauzu, objízdné trasy nejsou (jako v případě D1) parkování není (jako v případě D1). Podle tebe mají policajti dávat každému flastr? Nebo proste máš popojíždět třeba 24 h? Co na to řekne kolega bagoun v D? Uděláš si výtisk nebo necháš orazit kolečko? Co je komu po tom že v CZ banda neschopných č_ráků zadá opravu dálnice další bandě neschopných č_ráků? Mají to odsrat neviní řidiči kteří po té p_jebané parodii na dálnici musí jet a platit mýto, v tomto případě spíš parkovné?
Proč v anglii když nejede Dover uzavřou dálnici, odkloní osobáky a je z toho parkoviště? Že by tam nebyla jenom banda neschopných č_ráků a občas někdo i přemýšlel jak vyřešit problém? U nás to vyřešíme zákazem a budeme dávat pokuty, jak jinak.

Jestli tvůj příspěvek byl myšlen ironicky, tak mi to nedocvaklo

krutakruta
13.12.2018 / 17:00
A ještě si neodpustím malé rýpnutí, jestli má někdo problém se situací na D1 a v nějakých volbách volil stranu která za ministra dopravy dosadí ředitele stavební firmy ano je to ANO tak ať si uvědomí že od těchto sr_ček má taky ušpiněné ruce.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 17:17
Jo svatá pravda. Hold anglani to je jiná mentalita.

MarekN
13.12.2018 / 17:19
Kazdy ridic vi,ze my jsme vetsinou ti posledni,kdo za neco muze. Jo jsou samozrejme vyjimky. Jeste jsem se nedostal do takove situace jako je u nas na D1,takze nevim jak bych resil pauzu. Ja mam celkove negativni nazor na celej system tachografu,ktery realne nejde dodrzet na 100 procent prave pri techto situacich,vytisk je stejna kktina jako tachograf celej. To,co pisu snad na vytisk,tak pisu ja ze sve hlavy. Jaky je rozdil,jestli to tomu bagounovi reknu nebo to napisu na papir,v obou pripadech muzu lhat. Takze kktiny nejvetsi,pokuty za to 10krat vyssi nez pro jiny ridice. Kdo neni blbej,tak vi,ze tachograf snima pohyb vozidla a stani vozidla,nikoliv pohyb ridice,praci nebo spanek ridice. Co to znamena ? No to znamena,ze krome jizdy muzu vse ostatni ojebat. Protoze smysl tachografu byl ten,ze ridici bourali ve spanku,tak aby slo videt,ze nebyli unaveni. Blbost. Co ridic delal,kdyz na karte auto 9 hodin stalo,nikdo nevi.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 17:31
Taky jsem toho názoru že systém tachografu a hlavně pokut je nesmysl.

MarekN
13.12.2018 / 17:36
Skoro denne se mi stava,ze bud 4,5 hodin jizda,celodenni jizda nebo celodenni sichta mi vychazi na knap. Tim myslim napr. mam tam byt ve 13:00,12:50 mam ale 4,5 hodiny vyjety,ve 13:30 mi zaviraji. Vcera jedu po a3,parkoviste plny v 9 vecer,na co je budu projizdet a ztacet cas a riskovat,ze nekde neprohedu,protoze vsichni stoji na milimetry,kdyz znam u Frankfurtu misto,kde mam jisty stani,ale dojezd na to misto mam 4:29. Ano,stihl jsem,bohuzel jsem musel jeste pociuvavat,abych byl co nejvic na kraji a nikomu nezavazel a zas mam 4:35. Ja vim,jsou to maly prestupky,ale po z ytek mesice se jen modlim,at me nezastavi nejakej kreten,kterymu stara nedala a nenapari mi 50 euro. Absolutne vubec nevim proc bych mel davat jediny cent tady za tu sikanu. Policajti by nas meli stavet a rozdavat nam premie,ze v takovych podminkach dokazeme jezdit s tim kolosem. Osobak muze jezdit nonstop spanek nespanek kamion ne. Takze zakon vlastne rika,osobak zabit muze. My ne. Pojedu za den 10 hodin,ale ze jsem pred sichtou dojel do prace 500 km dalsich 5 hodin osobakem a vubec jsem nespal,to uz nikomu nevadi. Zakaz predjizdeni nakladaku neplati pro autobusy. Pikud je smysl zakazu to,aby kamion nezdrzoval,tak nesmi predjizdet ani autobus. Jede jen o kousek rychleji nez kamion,takze kdyz v kopci predjzim nalozenyho,je to uplne to samy. Proste celej posranej zakon jen proti ridicum,aby byla zaminka jim sebrat tech par diet,co si vydelaji.

MarekN
13.12.2018 / 17:50
Takze ve finale si myslim,ze nema cenu resit,co si o tom myslime,protoze to vime,ale asi to nikdy nezmenime. Protoze jedina moznost je,tam nabehnout a vyhazet z okna ty kreteny,co se tam uz nekolik let hadaj kdo z nich je vic zkorumpovanej. No cemment

MarekN
13.12.2018 / 18:09
Comment sry :D Ale klidne aj cemment.

sanchez666
13.12.2018 / 19:38
tekczek
Založil jsi vlákno a napsal jsi k tématu dobrý názor vhodný k ještě neznalému řidiči, který ještě nic takového nezažil!
A asi ani nevíš, že infrastruktura není v Cz skoro žádná?!
Víš, jak se řešil podobný problém ve Francii (Paris) ??
Až se do takové situace dostaneš, tak možná pak nebudeš mít takové neurvalé názory!

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 20:19
Sanchez
to máš pravdu že na D1 jsem se do takové situace nedostal a tudíž ze mě může mluvit nezkušenost. D1 se vyhybam jako čert kříži. Buď jezdím přes Polsko, nebo přes Rakousko. Naštěstí nemusím náklaďákem Praha Brno.
Jak se resil problém v Paříži nevím, rád si přečtu. O Paříži vím jen tolik, že je to jeden velký buchon. Byl jsem tam párkrát na motorce a to je nádhera. Náklaďákem jsem tam jel s kámošem co tam rozvážel do restaurací. Takže vím že ojeb.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 20:21
MarekN promiň, ale nespletl si vlákno? Co má zima na Vysočině společného s tvojí kartou do tachografu když navíc jezdíš v reichu?

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 20:34
Krutakruta jestli jsem to pochopil tak aby se předešlo situacím kdy se zablokuje D1 na mnoho hodin,

1)tak je třeba zrušit tachografy ( a nejlépe platit řidiče od km)
2)Uzavřít dalnici kousek za Prahou, co kdyby si potřeboval udělat nějaký ridic 11 hodin pauzu....
Možná jsem kokot, ale tohle nebude spravne řešení.
Možná jsem kokot, ale dle mého názoru na dálnicích se nemá parkovat a dělat denni odpočinky.
Třeba mě je úplně jedno jestli budu 5 hodin popojizdet nebo stát, nikam nespěchám jak se to uvolní tak na nejbližším bezpečném místě
Natocim pauzu a to že jsem předtím stal 5 hodin v kolone je mi jedno. Vytisknu lístek, napíšu kde na jaké dálnici a který km byla stau a proč a on si to bagoun najde že nelžu. Nevím proč bych měl být nebezpečí pro ostatní řidiče když budu spát na dálnici.
Zbytek o cechystanu a ANO máš naprostou pravdu. Jen podotknuto že ODS,ČSSD,cernoprdejnici nebo pitomio je tA sama verbez.

sanchez666
13.12.2018 / 21:07
Tam to tenkrát vyřešili, že odstavili kamióny před Paris na příjezdových dálnicích v levým a prostředním pruhu a nikdo se nedivil, že to tam stojí! Trvalo to myslim tenkrát 3 dny. Samozřejmě že to regulovali dle uklizení. Já tam tenkrát stál asi 14 hod.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 21:08
Marku jinak jestli jsi to přetáhl o 5 minut a vytisknes lístek a napíšeš co a jak tak ti pokutu nikdo nedá.
Autobus má dovolenou vyšší rychlost ( myslím si) protože ti lidi co v něm jedou mají přednost před zbožím co vezeme my.
Kdyby všichni ti chuji co každý den stojí hodiny v zácpách při cestě do práce jeli raději tím autobusem tak by se dálnice vyprázdnily.

Geryluss
13.12.2018 / 21:13
tekczek
A co když napíšu, že pokutu mu klidně dá?
Moje osobni zkušenost... Běžná kontrola na A22 u Modeny směr Verona... Asi třičtvrtě hodiny kontrola od policie, jediná věc, kterou našli byla jozda 4:32... Ty dvě minuty jsem překročil, protože jsem hledal místo na Vipitenu (Sadobre)... Mel jsem i vytisknutý lístek a správně vypsáný... Výsledek? 153€ pokuta... Co ty na to?

MarekN
13.12.2018 / 21:35
Tekczek,precti si poradne,co jsi napsal do popisku. Tema zni zima na Vysocine a zbytek tveho popisku je blokovani a parkovani na dalnici a jizda v levem pruhu. Tak zima na Vysocine nebo ten zbytek ? Ja reagoval na ten zbytek,tj. parkovani a pokutovani na dalnici a ten tachograf k tomu vsemu navazuje. Delaji tam pauzu,jelikoz jim to zakon nebo v praxi tachograf prikazuje a nebyla nikde moznost stat,tak aby si kvuli posranemu tachografu nepokazili kartu,delaji pauzu,kde se da a kdyz uz jsem se k tomu tachografu dostal,tak mi to nedalo a dopsal jsem k tomu svuj nazor. Krome tveho nadpisu tu o te zime samotne neni poradne ani zminky. Takze zima na vysocine = parkovani a blokovani dalnice = tachograf. Tam je cely problem,kdyby jsi nevedel,jak jsem se k tomu dostal.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 21:55
Marku dobře, nebylo tam explicitně napsáno, že se jedná o D1 v návaznosti na události posledních dní. Ale myslím, že ostatní to pochopili.

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 22:07
Geryluss, upsss. To co uvadis je snad nejhorší úsek na pulizii(čističe) v Itálii. Kolega Němec tam dostal 500 euro za to že tam jel v té šedesátce 70. Protože se mu to zdálo moc tak zaplatil taky odtah a parkovne na týden protože se sním nechtěli hádat. Mě tam chtěli dát pokutu za nocování na té Area di emergenza. Já v německém náklaďáku ksicht Vikinga jim krásnou italštinou začnu vysvětlovat, že mi nemají dávat pokutu a proč že tam nocuju. Uhrál jsem to bez pokuty.
Italští policajti jsou kapitola sama o sobě, když neumíš italsky tak dostaneš pokutu i za věci co tě pokutovat nemůžou. A věřím tomu, že ti ani nedali kontrolní zápis aby jsi se mohl proti pokutě odvolat... Jo Italové...

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 22:20
Sanchez taková technická v levém a prostředním pruhu je odstavili kvůli tomu aby neblokovali sjezdey z dálnice?
Třeba takové řešení je pro mě pochopitelné ( neříkám, ze si myslím, že nejlepší)
Ale aby kamionaci na D1 zablokovali levý, pravý i odstavný pruh se mi zdá jako zhovadilost a v mých očích neomluvitelna ani chybějící infrastrukturou nebo nutností pauzy.
Já bych zakázal parkování a omezil předjíždění v levém pruhu po dobu kalamity. A snížil rychlost na daném úseku. V případě potřeby uzavřel dálnici. Ve Švýcarsku taky zakazují jizdu kamionu pokud je náledí a sníh do doby než se to odklidi. Před Brenner neprejedes pokud nemáš nasazené řetězy v kalamitním stavu.

MarekN
13.12.2018 / 22:21
Stejne jako ostatni pochopili navaznost toho tachografu na zbytek :)

(-deaktivovaný profil-)
13.12.2018 / 22:27
Marku když se na Vysočině zablokuje dálnice na dva dny kvůli sněhu, parkování na ni v době kalamity a blokování levého pruhu a já záložním vlákno s nadpisem zima na Vysočině tak očekávám, že se budeme bavit o tomhle problemu. Kdybych chtěl založit téma Zrušme tachografy a zaveďme mzdu od km, tak bych tam vynechal to Zima na Vysočině, nemyslíš?

dami0001
13.12.2018 / 23:30
Tak chlapi, to že jste se tam dostali do sraček je jasné. To že jste dnes neslyšeli ráno Radiožunál, je taky jasné, protože to by ta debata vypadala jinak. Mě to docela pomohlo. Vstával jsem nijak nadšen představou daalší dvanáctky, ale slova mluvčí ŘSD že za to můžou řidiči kamionů, kteří ač mají profesní průkazy, tak se nechovají jako profesionálové, mě tak napumpovala, že jsem lítal po bytě jak čamrda. Jo a máte si to uklidit jinam. Prostě sjet z dálnice. Co já vím, tak hned vedle Jeníkova je parkoviště jako krá.va, sprchy, restaurace, prostě pohoda. Jako na tý Vysočině, to je vyloženě Vaše lenost. Co odbočka, tak tam je pro kamiony ráj.
A teď z jinýho soudku. Může mi někdo vysvětlit jako tříletýmu dítěti, proč se stojí ve dvou, potažmo třech pruzích?? RO, UA, BG nebo něco podobného?? Pokud je tam český řidič tak to nechápu. Jo a jinak, ty co budili policajti, ať si laskavě odjedou, dali jim nějaké omluvenky za porušení AETR?? Jen otázky.

mateo
14.12.2018 / 02:23
Boze,z toho se chce blejt

Miloš
14.12.2018 / 02:44
Jsme banda pitomců, kteří si nechávají srát na hlavu... Z téhle země se udělalo skladiště Evropy, robotárna, kam se vozí z Říše autodíly dokolečka sem a tam, plus jsme hlavní tranzitní prostor pro ostatní východni říšké kolonie. Celá Česká ekonomika a fungování je založeno na tom, že jezdí kamiony. Pokud kamiony nepojedou, tak do tří dnů se tady všichni žerou trávu a půlka země nemá co dělat...
A za tohoto stavu je kamion veřejný nepřítel... Blokuje nám v zimě silnice, brzdí nám dopravu, otravuje nás svým předjížděním, jezdí kudy nemá, "zkracuje si různě cestu"... Za všechno může Putin... A za co nemůže Putin, tak za to tady může řidič kamionu...
Od vstupu do EU tady stoupl provoz X krát, vybraly se desítky miliard za mýto, ale nepřibylo jediné odpočívadlo, nebo jediný hajzl pro kamioňáky... Každá řiť si postavila značky zákaz stání v noci, neustále se řeší, kam zakázat vjezd, kde zakázat tranzit a jaký hovna naházet na kamioňáky.
Zmiňujete tu Francii... Já vám řeknu, co by se stalo ve Francii po dnešku... Týden by se tam nehnulo ani kolo!!! Ta arogantní bába z Beranova by se do měsíce zbláznila, protože by jí každou minutu před barákem houkal kamion... A Ťok by měl večer v ulici pár sklopek hnoje...
A tohle všechno by trvalo tak dlouho, dokud by se někdo nenaučil, že dálnice se solí, ještě než namrzne... Že dálnice do kopce má mít minimálně tři pruhy... Že pokud nechci, aby někudy kamion nejel, tak mu musím udělat a vytyčit přiměřenou cestu jinde...A že kamioňák se musí někde umýt a vysrat....

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 03:21
Miloši takže řešení na příští zimu vidíš v zavření montoven, přeorientování se ze západního trhu na východní a třeba zvýšením mýta aby jsme přestali být transitní zemí? No nevím...
Jinak do kopce na Brenner jsou dva pruhy, Gothard jsou dva pruhy, Fernpass je normální cesta, frejus jsou taky jenom dva pruhy. V počtu těch pruhu bych to asi tak neviděl. Místo třech kamionu vedle sebe by parkovali čtyři :):):)
A když jsme u té Francie, chtěl bych vidět co by udělal francouzský policajt s Rumunem co by si jen tak zastavil na dálnici protože zrovna teď musí točit jedenáctku.( Nemyslím tím případ co popisoval Sanchez kdy to floidi samotní zastaví)

mateo
14.12.2018 / 03:32
Rikam,blejt velebnosti

Miloš
14.12.2018 / 03:50
Jak říkám... Marný... Hned tady máme typickou ukázku..
Ta bába z Beranová, nebo Ťok jsou za to aspoň placený.. Ale co s těma, co kecaj, jen aby kecali... A škoděj, jen aby škodili..
Tekczek... Skoč se vysrat do lesa, stoupni si do fronty, zanadavej si na Rumuny v levým pruhu... A dál šoupej pantoflema... A ve volných chvílích můžeš vysvětlovat kreténskejm germánum, že 6 pruhů na A3 jsou k hovnu, když na Brener stačí 2...Na to všichni čekáme...ale tady je pěkně vidět ta vymydlenost... Už podruhý tady vidím "stání v třetím pruhu"... V kterým? Tam někdo stál v "třetím pruhu" ? Nebo to říkali v rádiu? Nebo se tu nějaký "vychovatelé" dělají zajímaví? No, tak se holt dál vychovávejte... ????

mateo
14.12.2018 / 04:08
Na to tady jsou experti a odbornici,ze?

Rotaran
14.12.2018 / 07:56
Mohl by někdo z těch odborníků vysvetlit jak vyřešit takový problém: Mám vykon do 21 hodin v 15 hodin skolabuje dalnice kvuli sněhu a třeba po 7 hodinách stání v kuse se ve 2 ráno nejaky pomahac rozhodne že musím odjet pryc a že ho moje pauza nezajímá. Situaci jsem nezavinil a vím že nikde v okoli 300 km teď nezaparkuji. Tak že si připravím 3000 eur na pokutu a asi vyjedu. Nebo jak .

Zdenek74
14.12.2018 / 09:13
Když jsem začínal jako řidič na dodávce a jezdil ven (myšleno EU), tak jsem nemohl uvěřit vlastním očím po přejetí čáry do Německa. V zimním období po sněhu ani památky, ale od Petrovic po Lipsko jsem potkal docela dost sypačů a solily a solily. To samé po přejetí Rozvadova. V ČR pár centimetrů sněhu a o cestářích nikdo neslyšel. Chápu, že když dost chumelí tak se nestíhá odhrnovat, ale prevence by postačila. Jak je možné, že někde to jde a někde ne. Nebo snad mi máme lepší sůl než Evropa, že to stačí posolit jednou za měsíc.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 09:36
Rotaran to máš pravdu ty musíš udělat devítku, ten co přijel za tebou ten musí udělat 11 a ten co přijel 10 km po vás má ledničku a skončil mu týdeník výkon a musí dělat 45 plus nějaké zbytky. A takových je tam 100.
Miloši tak já jsem tam neuvizl na rozdíl od tebe!! K tomu jsem se přiznal. Vyvolat věčnou diskuzi znamená škodit a škodit. Ta samá logika jako kdo hlasoval v evropském parlamentu proti Buresovi tak je vlastizrádce.
Na všech cestách přes hory kde jsou dva pruhy je sjízdnost stoprocentně lepší než v Česku, takže to nesvadej na odpůrce putlera nebo to že jsme montovaná. Protože to s tím vubec nesouvisí.
Zdenek74 tak to mě se teda stalo už párkrát, že německá dalnice nebyla v husté chumelenici protažená. Někdo čekal až to protáhnou, někdo jel pomalu a díval se a někdo se odrážel od jednoho svodidla k druhému.
To samé jsem zažil na cestách v Holandsku. Italské dálnice byly uzavřené loni na dva nebo tři dny. Takže buď kolegové máte špatnou paměť nebo záměrně prekrucujete pravdu. Nikde v Evropě si řidiči nedovolí to co v Čechách.( Myslím na západ od nás, nebavím se o ro,bg,ru,ua) a všude na západ od nás to vcelku funguje....a já se ptám proč?

MarekN
14.12.2018 / 09:38
Tekczech vsechno na to navazuje,ale vidim,ze chces slovickarit,tak na to ja nejsem,na to je tu mateo.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 09:53
Já jsem se pokusil dát konstruktivní řešení, dočasné snížení rychlosti v daném úseku, dočasný zákaz předjíždění, pokud to situace žádá tak i uzavřít dalnici pro mě za mě klidně i zvednout to Mýto když nechcete aby jsme byli tranzitní zemí, ale snažím se diskutovat a hledat řešení. Ne jen si zanadávat, že je to chyba jen těch druhých, vždyť já jsem tady jako řidič/dopravce pro vás, vždyť já vezu jogurty přes celou Evropu. Nebo nadávat na Evropskou unií a Automotive ale každý den pro ně jezdit placený od km. Tudy cesta nevede!!! A kde jinde se ptát jak vyřešit daný bproblem, než u profesionálů kterých se to týká?? No některé odpovědi tady mi přijdou úplně zcestne...takže viva bratuska putler od příští zimy vyměníme zmijovky za beranice a porucime aspoň sněhu.

Rotaran
14.12.2018 / 09:58
Ve Španělsku a Francii jsem několikrát zažil že kvůli sněhu odstavuji kamiony preventivně buď na dalnici nebo v průmyslových zónách. Jenže to u nás asi nejde protože není místo a ani zájem ze strany policie.

MarekN
14.12.2018 / 10:05
Kdyby byli policajti co k cemu,tak misto rozdavani pokut zacnou kamiony stahovat z dalnice a navadet je na mista,kde maji auto odstavit. Na dalnicich je hromada kamionu,kteri okoli neznaji a pokud je nesjizdna dalnice,tezko bude sjizdna cesta mimo dalnici. Kamionaci tu kalamitu neocekavali stejne jako silnicari a policajti. Policajtu je dost,kdyz je treba,tak at si stoupnou ke sjezdu a tam to svadi ven. Pokud misto na stani neni od dalnice daleko a vsude je raj pro vsechny kamiony,jak rikate,tak at policajti zaridi,kudy se do toho raje dostanou,kdyz jsou tak chytri. Myslim si,ze kdyby to bylo tak lehke,tak davno tam ty kamiony nekde bezpecne stoji,jenze v takovem pocasi sjet z dalnice a dostat se nekam,kde zablokuju vedlejsi cestu s nemoznosti otoceni se nejdriv po 30 km,to nikdo zazit nechce. At nam vhytraci ukazou,kde muzeme stat a je to vyrizeny,v cem je problem ? Jo,po tom jezdit kolem odstavenych kamionu a namistrovane rozdavat pokuty,to umi kazdej. Rozebirate tu, kktiny a sami byste byli ve srackach,kdybyste tam skoncili. Ono je otazkou co je lepsi,jestli 60 km kolona v jednom pruhu nebo 30 km ve dvou. Nekteri tam jezdi schvalne a je jim to jedno,nekteri se tam ale dostanou omylem. Treba kdyz predjizdi jeste,kdyz kolona neni,pak kolona zacne,ale to uz se nestihne bezpecne zaradit,tak jede dal,ale po 5 km zadna mezera,takze uz v tu chvili ten jeden jedinej zacne ten pruh blokovat a ze stovek kamionu neni problem,aby se to stalo dalsim a je konec,protoze zaradit se proste neda.

MarekN
14.12.2018 / 10:09
A nejakej zakaz predjizdeni nic nevyresi,protoze nikde neni garantovano,ze v tom zakazu nikdo predjizdet nebude a sme tam,kde sme byli.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 10:12
Rotaran tohle by mohlo být část řešení.
Další jsou povinné řetězy, kdo je nemá nasazené a blokuje dálnici tak ho pěkně osolit.
Teď jsem se bavil přes whapp s kámošem v Kanadě, ten říkal, že za cestu nasazuje a sundavá řetězy i pětkrát a kdo se na to vysere Tak so dava pausu az do oblevy:):):)
Marku nechci slovickarit, chci vecne!! Diskutovat jak na silnicích předcházet událostem minulých dnu. A fnukani nad rozlitym mlíkem to nespravi.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 10:19
Marku s tím zákazem máš celkem pravdu, dodržuje se málo, i mě se stane že predjedu v zákazu. Další věc jsou bezpečné rozestupy, když si nechávají řidiči před sebou mezery nanejvýš 50cm tak je to holt těžké se někam zařadit.
Ale už začínáme diskutovat, hledat řešení místo toho svádět chybu jinam.

Rotaran
14.12.2018 / 10:21
Tak na 3 cm sněhu řetězy nemůžou a naší slavnou dalnici D1 která je udělaná z mackane tmy by auta z řetězy zničili úplně. V Kanadě je to trochu jinak.????

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 10:35
Rotaran Jak jsem se už přiznal, na tě D1 jsem nebyl takže ani nevím kolik tam bylo sněhu. Co jsem pochopil tak tam prvně nasnezilo, to roztalo a namrzlo. Kolik cm, musí být ledu abych mohl nasadit řetězy?

MarekN
14.12.2018 / 10:57
Tekczech jak chces v kolone nechat odstup na delku kamionu na zarazeni. Za prve jsem rad,ze to ubrzdim a za druhe,kdyz si kazdy necha odstup na 20 m,aby se eventuelne zaradil ten,co to nestihl,bude mit kolona zas vzadu 2krat vic km. V kolone je temer nemozne nechavat odstup,ani jsem si toho nijak moc nevsiml. Mozna tak ze 100 aut to udela jeden. A porad zustava otazka,jestli by to nejak pomohlo. Podle me je v celku jedno,jestli ten pruh blokuje 50 kamionu nebo 200 osobaku,nevyhodou zustava jen to,ze kdyz by chtel nekdo projet,sypac zachranka,tak kamion uhyba hur na kraj nez osobak.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 11:13
Marku No jak to psal výše kolega, já jsem kokot, já jsem jeden z těch sto kamionů co si drží odstup.
Je to jak říkáš, když stojíš hned za prdeli a má projet ambulance tak nikam neuhnes. A jak jsem včera četl na jednom furgonu "vytvořit emergency line, je také forma první pomoci"
Viděl jsem tolik mrtvých kamionaku tady v Itálii protože nedobrzdil, nebo nedobrzdil ten za nema a oni neměli odstup že odstup si vždy držím.
To jestli má kolona 2 nebo 4 km je jedno, stejně musí problémovým místem projet stejný počet aut. Jenže problém je že řidiči neumi ani po 30 letech základy zipovani a benga na to serou a nedávají flastry. Já bych dal kameru do zúžení a kdo nepoužije zip. Tak mastnou pokutu. Ale ono je lehčí nadávat na zmijovky a klanět se beranici.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 11:16
Ps: jinak to chce seřídit brzdy jestli máš problémy s brzděním, že se vždycky zastavíš 10 cm od návěsu před tebou. :):):)

mateo
14.12.2018 / 11:21
Ty vole,to je borec,3 roky jezdi vsude,a tolik mrtvych kamionaku v Italii co videl?Uzasny!!!!Ja poslednich cca 6 let jezdeni po EU projizdel vetsinou Italii a nevidel ani jednoho.Proste uzasny borec.

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 11:39
Tak třeba dnes ráno Ancona Bologna ( směr Bologna) ,
Odstavné parkoviště ACI kousek od via larga v Bologni, tam můžeš každý měsíc vidět aspon tři nove rozmačkané kabiny kamionů. To jsme jen Emilia romagna
Takže offtopick

mateo
14.12.2018 / 12:03
No jak pisu,uzasny!!

sibrsibr
14.12.2018 / 15:20
Ministr to háže na řidiče, nějaká úřednice říká o řidičích, že se nechovají jako profesionálové…
Proč asi?
Oni jsou totiž slyšet a ovlivňují názor veřejnosti.
A to není jediný případ.
Auta jezdí přetížené? Za to můžou řidiči.
Padají domky kolem cest od lomu? Za to můžou řidiči.
Silnice jsou přeplněné? Za to můžou řidiči.
Padá led ze střech návěsů? Za to můžou řidiči.
Určitě si každý vzpomenete, na další zla, za které „můžou jen řidiči“.
Proč asi?
Protože za řidiče nemluví nikdo s veřejností. Nikdo nemůže říct veřejnosti, jaká je celá pravda. Že ty kamiony někdo vlastní a že těm řidičům dávají pokyny nadřízení, že všechno někdo musí platit, že policie v zahraničí řeší podobné situace jinak, a že…
Všechna špína se bude házet na řidiče kamionů tak dlouho, dokud se nezmůžou na nějakou organizaci, která bude před veřejnosti zastávat jejich zájmy, bude slyšet z médií a bude jednat se státními orgány.
Za stávajících podmínek přehodí svoji neschopnost řešit problémy každý úředník na řidiče a veřejnost to sežere.

Tak se místo hádek mezi sebou zamyslete, jak to udělat, abyste se zmohli na nějaké zástupce, kteří budou schopni sdělovat veřejnosti vaše názory.

sanchez666
14.12.2018 / 15:42
Tvl sibrsibr, dnes ti dávám 1* ;-)

tekczek
Ty by jsi měl dělat něco jiného :-D

mateo
14.12.2018 / 15:51
Bez vedlejsich narazek,taky souhlas se sibr.Tak nejak normalne napsany

MarekN
14.12.2018 / 15:56
Za to s tebou uz mateo nekolik let nikdo nesouhlasi :)

mateo
14.12.2018 / 16:00
Dalsi s tech borcu tady.marecek,uzasny.Hltam tvoje zkusenosti,fakt supr

(-deaktivovaný profil-)
14.12.2018 / 16:24
Sanchez proč jsem měl dělat něco jiného?
Jako, že když si zvolíme našeho zástupce co bude mluvit do médií tak příští rok ucpaná dálnice nebude?
Tohle vlákno začíná být pouhá tlacharna, já za to nemuzu, za to můžou oni. A jenom pár kolegů tady napsalo něco kloudného a logického jak tomu předejít.
Otázka zněla jak tomu stavu předejít, ne jak to před veřejností svést na někoho jiného.
No aspoň tahle diskuze může sloužit jako takový vzorek ridicove duše. Ne nadarmo se říká, že na parkovišti ti pomůže vždy Polák a s Čechem můžeš jenom nadávat jak je vše na pitchu, ale udělat pro to něco aby se to změnilo to nikdo nic. Jo najmout mluvčího aby to svedl na někoho jiného. Cesmad jednoho má, řidiči by si mohli najmout Ovčáčka, ten bude za chvilku bez práce.A ten když bude náledí tak vezme sůl a půjde ji házet na cestu, tak jako čistil ten ruský pomník.

sibrsibr
14.12.2018 / 16:41
Tekczek, možná bude občas ucpaná,, jako všude na světě.
Ovšem nebude se říkat, že za to můžou ti hloupí řidiči, co berou obrovské peníze za nic.
A třeba tě policajti včas odkloní na parkoviště a nebude se na tebe okolí dívat jako na tupce, který jim zastavil dálnici.
Tobě je to možná jedno. Ovšem pro mě je to dost podstatné.

jesterka
14.12.2018 / 19:01
Miloš: 100% souhlas!Napsáno expresivně ale výstižně

Morpheus
14.12.2018 / 21:29
Cesmad se k tomu pekne vyjadril. Ten se ridicu zastal pekne. Jenom je to hovno platne. Reditel RSD je pro zakaz celoplosneho predjizdeni. A koho Tok poslechne? Cesmad nebo RSD? Konecne se zbavime tech neohleduplnych ridicu, kteri predjizdi a zpomali tak osobni auto za nim, ktere tu ztratu 1 minuty nemuze dohnat... Lide si taky mysli z vetsiny, ze za to muzou ridici. To, ze "platime" myto ktere neni v globalu zrovna levne a ktere by melo jit hlavne na udrzbu silnic a dalnic nikoho nezajima. ZA VSECHNO MUZE RIDIC. Ale to vsichni vime

sibrsibr
15.12.2018 / 01:51
Morpheus,
Česmad je sdružením dopravců a vždy bude hlásat zájmy svých členů (dopravců), protože žije z peněz svých poplatníků (dopravců).
Jestli jsi dopravce, můžeš onanovat nad jejich úspěchy. Ovšem pokud jsi jen řidič, přijde problém, když budeš chtít zaměstnanecké nároky. Tam tě poserou, protože je platí tvůj zaměstnavatel…

Flowerville
15.12.2018 / 16:05
K tématu: může za to, ostatně jako vždy, (ne)koncepce organizace/řízení, v tomto případě dopravní agendy, a úplná absence plánů pro krizové řízení. Ale v naší banánové republice to platí v podstatě pro všechny oblasti všedního života. Předejít tomu lze jen zásadní změnou přístupu z míst nejvyšších, která budou schopná ten nový přístup protlačit/uplatnit směrem dolů, až do reálného života. Pokuty za parkování nejsou řešení. Řešením by bylo, když nic víc, alespoň vydání právně jednoznačného návodu, jak si má řidič v takové situaci počínat, aby mu nehrozil postih za situaci, kterou nezavinil a nemohl ji nijak dále ovlivnit.

@ Miloš: velmi trefně řečeno. Jen bych dodal, že špinění jedné konktrétní skupiny občanů (dosaďte např. řidiče kamionů, motocyklisty, voliče SPD, odpůrce migrace) je už dávno legitimní (a dnes opět naplno využívaná) metoda vládnutí ve stylu "divide et impera" (rozděl a panuj). Neustálým rozeštváváním různých skupin z řad sprostých poddaných se vybíjí jejich nasranost v nepodstatných žabomyších válkách, jen aby se proboha nespojili a nebyla ohrožena věrchuška či přímo status quo současného protilidového vývoje v západním světě.

Morpheus
15.12.2018 / 16:32
Já jen doplňoval ten tvůj komentář kdo na koho to hází. V tom vyjádření se zastali i řidičů. Nejsem dopravce, ale díky za doporučení, asi z vlastní zkušenosti :-D

Rotaran
16.12.2018 / 14:10
To je pořád dokola .Nejsou místa na parkování každý z těch řidiči kamionu by radši zaparkoval a pokračoval ráno jenže nemůžeš zaparkovat v poledne v Plzni protože možná bude odpoledne na Vysočině kalamita.K tomu silničáři sypou až když dálnice stoji a ve zúžení nemůžou projet. A blaboli paní Sebestove to už jen takova tečka.

pepark
16.12.2018 / 16:50
Nebyl jsem tam,ale myslím,že ucpání D1byl jen důsledek zanedbané péče silničářů.Vidime to dnes a denně přejedeš hranice,kde byla silnice černá a je bílo.Stačí si přečíst pár článků na Požáry.cz,hasiči museli jet k nehodě velmi opatrně a dali povolat posypový vůz.Proč to někde jde a u nás ne jak píše Miloš?Zkorumpované ŘSD zadá zimní údržbu kamarádíčkům a šábneme se,pak je kryjí a selhání nepřipustí.Od toho je tu paragraf-řidič musí přizpůsobit jízdu stavu vozovky atd.Být to ve Francii,už stojí celá republika.Alespoň v tom by měli být dopravci i řidiči zajedno.

MarekN
16.12.2018 / 17:50
Podle me resime kktiny,zkratka spadlo neocekane rychle hromada snehu na malem useku,ze ani silnicari nesthli vyjet a kazdej od ministru az po nas je nejchytrejsi a vsichni vi kde je problem,i kdyz kazdej rika neco jinyho. Bylo to zablokovany stejne jako kdyz je zavrena dalnice po nehode a tam je zavrena dalnice ob den kvuli nehode,tak co.

tyrak
18.12.2018 / 14:52
Všichni kteří nějaký čas jezdíte MKD,víte co při stau i v DE dokáží řidiči z PL,BG,RO,SRB,SK,apod.Normální stojí vpravo a cukají,tamti letí dopředu i v zákazu předjíždění.Totéž udělají i v takové kalamitě.A přiznejme že i mezi našinci takových není zrovna málo.

(-deaktivovaný profil-)
18.12.2018 / 18:35
Tyrak a ted Tě za tvá slova rozcupujou:):):) protože nikdy to není chyba řidiče, vždy těch druhých a jestli nesouhlasím tak si mám hledat jinou práci:):):)
Šťastný dojezd domu a příjemné prožití svátků...
... všem...

MarekN
19.12.2018 / 12:52
Podle me je ten zip stejne k nicemu. Zip je dovry pouze k celkove plynulosti provozu,ale to jen v pripade,ze oba pruhy jsou uz plne a aby se oba pruhy rovnomerne a derove dostaly dopredu,protoze se to sbiha do jednoho,tak od te chvile by mel platit zip. Je to spis ferovost nez plynulost ten zip. Ale pokud jsou cetsinou vsichni v jednom pruhu zarazeni,tak ta plynulost uz jde sama a hybe se to vzadu stejne. Pokud ovsem zacne jeste nekdo tim prazdnym pruhem predjizdet az nakonec,aby si myslel jaky neni poctivej dodrzovatel zipu,tak akorat ten jeden pruh zpomali,protoze ho ve predu musi poustet. Dalsi vec je tak,ze pokud se zipem radi 3 metrovej osobak vs 16metrovej kamion,ztraci zip uplne smysl,protoze jde o rovnomernou plynulost,mel bych spravne pustit tolik osobaku,co odpovidaji me delce,takze rekneme 4 osobaky,1 kamion. Pokud pusti 1 kamion 1 osobak,tak dalsi osobak musi cekat nez ten dlouhej kamion popojede,takze tohle neni zadna plynulost,jenze tohle tupa hlava uz nevidi. Ti maji v palici furt ten zip,ale te vubec nevi v cem je smysl a ze neni zip jako zip,to uz nevidi. Jedna vec je plynolst celkoveho provozu a druha,ferova plynulost pro jednotliveho ridice,coz by bylo,1 osobak,1 kamion. Celkova plynulost na delku kolony by mela byt 1 kamion,3 az 4 osobaky,jen tak by se oba pruhy posunovaly rovnomerne.

(-deaktivovaný profil-)
19.12.2018 / 12:54
Teď čtu zrovna zprávy. A tak mě napadlo...
Divím se, že ty znalé řidiče českých potažmo evropských poměrů co tu odpovídalo na otázku jak by se dalo problémům předejít na D1, že je nenapadlo navrhnout třeba to rozšíření pruhů jak to teď dělají. Ono je vždy lehčí kritizovat než navrhnout řešení, tak jako svést to na druhé než si přiznat vlastní chyby.

PS: Budu posílat ten dopis Ovcackovi jestli nechce dělat mluvku i řidičům. Teď se jen domluvit kolik mu chceme(te) platit. Já už mám připravenou lopatu a pytel soli...
...anebo ten návrh mít vlastního mluvčího vyzní zase do ztracena...???

(-deaktivovaný profil-)
19.12.2018 / 20:20
2 MarekN ty dnes nemáš svůj den, co kolego. Jak to tady čtu. Co tě nechal šéf na vykend ve Španělsku?
Jinak s tím zipem jestli jsem to správně pochopil, když pojedu se svým pickupem a v levém pruhu budou dvě fabie tak je mám jako pustit jo? Jenom proto že jsem delší?
2franta co by jsme si stěžovali, vždyť cena je ta samá jako v Rakousku nebo svicarsku ( plus minus)
A kvalita a délka našich dálnic tomu vcelku odpovídá...:(:(:(
Ale ještě to není taková palba jako v Itálii. Tak to berme z té lepsi stránky, protože může být i hůř:(:(:(
No tady nám snad nepomůže ani ten mluvka Ofcacek.
Posledních ???? km a pro tenhle rok Finish. Jako dárek k Vánocům už čeká v garáži nový kamion. Takže všem přeju brzký a bezpečný dolet zpátky k rodině a přátelům. Mějte se kolegové

MarekN
19.12.2018 / 20:48
Proc bych nemel svuj den,naopak mam dovolenou,tak co bych se nevysmal vymatlankovi,kterej mi nesaha ani po paty. Mam volno a spoustu casu. Aspon se forum trochu hybe a inteligentni si udelaji obrazek svuj. Co se tyce toho zipu,nevim jak jsi to presne myslel s tim pickupem,jako ze je pickup dlouhej jako 2 fabie ? Nevim jestli jso to pochopil,kdyz davas priklad s temato autama,ale reknu ti to znovu. Pokud se mi vybavi souslovi plynulost provozu,tak si predstavuju to ze celkova kolona rekneme ve dvou pruzich dlouha presne 2 km sbihajici se na konci do praveho pruhu s tim,ze napravo jsou jen kamiony a nalevo jen osobaky,tak plynulost je to,ze se oba pruhy budou ke zuzeni posunovat stejnou rychlosti. Tak si predstavuju plynulost provozu. Coz ale v teto situaci,neni mozne,pokud teda budu dodrzovat zip,cili na konci zuzeni se budeme jeden pres druheho radit. Pokud takhle budou vsichni dodrzovat zip,tak nalevo zustane tech osobaku vic,zatimco pruh pro kamiony uz bude volnej. Protoze kamion je delsi,jak jsem psal,tak asi jako 3 nebo 4 osobaky. Rekneme,ze prikolone pro tuhle plynulost by stacily i 2 osobaky,4 uz by bylo zbytecne moc. Protoze kamion pusti zleva malej osobak,pak kamion popojede a druhej osobak dle pravidla zipu se radi az za nej,ale musi pockat az celych tech 20 metru delky vypadne,coz je stejne situace jako by na jeho miste staly 3 kratky osobaky. Tvuj priklad s puckupem uz byl tak trosku prehnanej,ale kamion vs osobak se da jeste srovnat.

MarekN
19.12.2018 / 21:02
Takze ted je otazka co je presne mysleno tou plynulosti provozu,pokud je ta plynulost tak jak vidim ja,ze by se mely oba pruhy hybat soumerne,tak zipem neni mozne,protoze kazde vozidlo je jinak dlouho. Pokud ovsem plynulost znamena ferovost vuci ridici samotnemu na jedne a na druhe strane,tak je zip na miste,ale celkova kolona se soumerne hybat nebude. Problem je v tom,ze tohle je vlastne nemozne,protoze lidi nejsou schopni dodrzovat normalni zip,natoz zip,kterej mam mysli ja. I kdyz ono se stejne dela tady ten zip,co jsem psal,protoze kdyz se pred kamionem uvolni misto,tak ten za nim nez se poradne rozjede,tak uz ti 3 osobaci frknou a vlastne tim vzadu jen k te plynulosti pomuzou a ty to za volantem kamionu ani nijak negativne nepocitis,i kdyz mas treba pocit,ze te predbehli. Je to uplne jednoduchy,staci si predstavit treba,kdyz by kamion meril 100 metru jako vlak a ted bude do toho pruhu zuzeni,nalevo teda budou fabie,ktery se podle pravidel maji radit jako zip. Zatimco ty jsi v pravem pruhu sam na 100 metrech,nalevo stoji na 100 metrech 30 fabii,pustis tu prvni,dalsi bude cekat 30 minut,nez se zaradi,az celej popojedes. A za tebou bude dalsi 100 metrovej,to by se ten oravej pruh tech 1000 aut v ten den domu urcite nedostalo,co ? A nevytahuj tech 100 metru z kontexu,to byl jen priklad,abys vedel jak funguje. Akorat to neni 100 metru vs 4 metry,ale treba 20 metru vs 4 metry. Pochopil jsi to aspon trochu ?

(-deaktivovaný profil-)
21.12.2018 / 04:03
Marku, tak já to zkusím jinak...
Kolik je bezpečná vzdálenost? Na mnoha místech je napsáno 50m auch bei Stau.
Když by se to dodržovalo tak do té mezery mezi dva náklaďáky se při zipovani vejde 2x tolik aut než ty píšeš. Bez problémů bez nehod, stresu a stačilo by tak málo, používat mozek a slušný chování.Ono na silnici to jde jedno s druhým...kamiony zablokují tři pruhy a už všichni nadáváji na řidiče...a nikdo nemůže říct že nemají pravdu...

Rotaran
21.12.2018 / 07:01
Aby mohl někdo z řidiči navrhnout rozšíření jízdních pruhů dřív než RSD tak by musel znát situaci na místě a všechny normy a predpisy. To se od volantu dělá dost blbě a proto existují ten tragický úřad RSD.

(-deaktivovaný profil-)
21.12.2018 / 22:32
2rotaran tak určitě je důležité znát situaci na místě. Ten kdo jezdí kolem třeba viděl, že už se tam 3 týdny nepracuje a není tam značka technologická přestávka a jen tak mohl placnout :" tak to rozšiřte" stejně je to tu skoro pořád samé plácání. Já jsem třeba očekával, že se dáme do kupy a vezmeme toho mluvku ofcacka a ono zase nic. Tak mu asi napíšu, že sníh roztál a že kamionaci už mluvčího nepotřebují...:):):)

D/r/iver
23.12.2018 / 09:18
Ve zprávách říkali,že každý,kdo v tomto počasí vyrazí na cestu,měl by mít sebou řetězy,lopatu,deku,rozmrazovač,tažné lano,hever,baterku a náhradní kolo....no,vypadal jsem ráno ve vlaku jako idiot..
Pěkné svátky všem,kteří je můžou trávit v kruhu blízkých a přátel..

MarekN
24.12.2018 / 03:38
Tekczech,je videt,ze jsi debil od pravopisu az po rizeni,vubec nevis o cem mluvim a meles mi tu sracky. jsi proste urednik,co se sedl za volant,nedivim se uz nicemu. Jen jsem fakt nasranej,ze s takovym debilem ztracim cas a jeste k tomu na Vanoce.

(-deaktivovaný profil-)
24.12.2018 / 13:22
2marek ještě, že neslavim Vánoce(až 6.1) a můžu ti( schválně malé) odpovědět...
Pravopis..., že zrovna ty něco píšeš. Třeba za čárkou se dělá mezera, ty chlapy
Nasrany jsi protože nemáš žádné kamarády, protože se chováš jak se chováš. Já ani žádný jiný z kolegů tady nemůže za tvůj posrany uchylacky život. Bydlíš ještě u maminky a nedokážeš se postavit na vlastní nohy. Tak jako ostatně každé vánoce budeš závidět lidem co se mají líp protože nejsou tak povrchní, hloupý a arogantní jako ty. Až ti to dojde a bude ti z toho uzko tak nezoufej, nebudu říkat neves hlavu protože bych lhal. Pro tebe je jediné východisko z tvého žalu prádelní šňůra. Tak se měj Marku krásně, užívej svátky a poohledni se kolem sebe kam si ji můžeš uvázat.
PS: jsem úředník co si sedl za volant. Tak to jo ty Wole, úředník :):):) ty máš yq a detektivní schopnosti, že by jsi mohl být u FBI.
PS2: na tu domluvenou schůzku jsi asi nejel, že?!
Měj se ty úředníku až se budeš věšet tak to dej onlajn na fejs nebo jutub ať se pobavíme.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp