VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Willage Catalan
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
25.12.2018 / 08:50

Hadice k návěsu

Hadice k návěsu

Ahoj pánové, přeji krásné svátky klidu a rovnou toho využiji, že je čas a zeptám se. Nechci se oznacit za vašeho kolegu, jezdím teprva měsíc. Uvitam každou radu. Pořád jen rozmotavam hadice od koně k návěsů, je to zamotane klubko a když se na to vykaslete a necháte je zamotany vezmete první křižovatku tak vám to např.vytrhne červenou hadici a stojíte. Mám mražák a nedá se tam ani pořádně vlest a když prší, tak se tam stím trápím třeba 15 min. a z bedny na mě tečou vodopády, proud vody a já musel v mokrých hadrech, vydržet celý den a řídit. Jezdím jen ČR. Neexistuje, třeba nějaké kryty, jako drenážní gumová natahovací trubka, aby se ty hadince nemotali do Sebe. Musím každý den preprahat, takže znovu rozmotavam. Kazdy den dvakrát, nebo třikrát rozmotavam. Děkuju moc. Napište mi prosím. Práce je fajn, že jsem každý den doma. Chtěl bych to vyřešit sám než, otravovat šéfa, když jsem novej. Ondra

Zakladatel:  

Administrace: Vlož foto
sibrsibr
25.12.2018 / 09:33
Když seš novej a šéf tě ani nezaučí, tak je to spíše jeho problém než tvůj a stydět by se měl on.
Každý zaměstnavatel by chtěl dobrou práci, ale nechtějí nikoho nic učit. Předpokládám, že i do budoucna ti bude platit málo s různým odůvodněním, že ještě nic neumíš, že jsi něco měl udělat jinak, nebo že jsi něco poškodil…
První moje rada zní: „Najdi si zaměstnavatele, který tě bude učit. U tohodle budeš pořád je za troubu, co se vyptává, nic neumí a moc ti nezaplatí.

K těm hadicím: Měl bys je pověsit na gumy tak, ať je levá vlevo a pravá vpravo. Přestanou se zamotávat. Používají se třeba takové ty gumycuky s háčkem co koupíš v každém marketu. Abys tam lépe vlezl, rozpoj pojistku na točně a popojeď kozlem jen tolik, aby ti návěs zůstal ležet na tahači, nespadl na zem a neutrhnul jsi hadice. Vytvoří se ti větší mezera. Pak jen cukneš dozadu a máš znovu zapojeno. Zavěšení hadic můžeš okoukat kdekoliv uvidíš odstavenou soupravu.

Bombardér 607
25.12.2018 / 16:54
Ahoj a je to možné, že po nějaké době se mohou zamotat do sebe i když je mám pěkně rozmotane a seřazené, že vlevo je zapojena červená až po žlutou a hezký rozmotane a jak zatacim, tak se natahnnou, jako spirála a doni vleze dalsi kabel a další a kdiz jedu rovne, tak je ztoho klubíčko zamotanych kabelu a musí se rozmotavat? Dělají to takhle všichni řidiči? Protože můj kolega se setkal stím, že je někde u fabriky rozmotaval a jiný řidič na něj koukal jako vyvorana myš co dělá, že stím problém nemá. Tak nemohu mít nějaký čínský kabeli, nekvalitní? Vím, že jsou plastový a ne gumový, prej mají být gumový, tak nevím??? Diky moc.

koras
25.12.2018 / 18:59
I když jezdíš krátce tak kolega jsi. To za prvé a za druhé. Ty gumicuky, jsou jen dočasné řešení. Když kozla zlameš do pravého úhlu (skoro do 1.)tak ty umělohmotné hadice prasknou a máš trochu větší problém. Nevím jak tvůj šéf řeší opravy, ale každopádně zkus vyměnit všechny hadice ale i ABS a druhý kabel na elektriku. Když u šéfa nepochodíš tak elektriku protahni skrz vzduch. U lednice cuchání je dost častý problém kozlík je nízko pod agregatem. Pokud se ti to bude motat dal tak už jen dvě hadice a to není tak hrozný. Můžeš ještě ty gumicuky protáhnout ještě skrz tu elektriku a vzduch, ale tam se blbě odhaduje délka. A lepší než gumicuky z prodejny s háčkama je guma co se dává na plachty. Je hodně podobná, ale o sto procent lepší materiál. Tak ať se daří a hodně šťastných km. A apokud jsi spokojen tak nového zaměstnavatele nehledej. Mám zkušenost že mnoho šéfů ten návěs ani zapojit neumí. Krásný zbytek vánoc a hodně bezpečných km ne jen novém roce.

jozin
25.12.2018 / 20:04
Zkus to jednou az budes mit cas rozmotat poradne.Ja osobne jsem na to taky alergicky,mam je v lajne pekne a nemotaji se ale je pravda ze stim jezdim jen ja.Jak to rozmotas poznas ktera je polamana uplne.Ty gumicky co pise kolega nic moc neresi.Rozmotej to,utri do hadry treba,jak je nejaka na oko spatnaat ti koupi novou sef treba.Jakekoliv lamani do uhlu hadicim jen skodi,pokud mas treba zvedacku na na navesi a ta je nahore vsimni se ze naves couva i kdyz ty jedes vpred.

Bombardér 607
27.12.2018 / 12:17
Děkuju moc panove. Z vaší diskuze jsem se jen ujistil, že ty hadice mám úplně špatný, ponevac je zamotana např elektrika a nebo žlutá i když je samostatne a držím ji v ruce, tak oka mají nepravidelný tvar a jsou opět v sobě. Donedávna jsem nemohl ani zlomit auto do písmena L. Okamžitě vylitla červená hadice a stal jsem i když byli před jízdou rozmotane a já ujel jen 500 m. a já zatočil. Zaměstnavatele měnit nechci, protože jsem nový a za tu práci vděčný a vyhovuje mi, až na ty hadice ????. Musím tedy vymyslet jak mu to říct. Ponevac mi nedávno spravili to, že už, červená tolik nevypadava. Cítím, že firma šetří jak se dá. Tak si nechci, když jsem nový, tolik vymyslet. Děkuju moc.

keduler
27.12.2018 / 13:41
Červená tolik nevypadává?!? Promiň nechápu, pokud ji správně nasadíš, tak nemůže přeci vypadnout!!!

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp