21.01.2019 / 19:19
Doba výkonu 17h 57"
Zdravím, vím je to hodně trapný a já se tohoto dne bál, že nastane...Inu v neděli jsem měl vyjet v 18:00, bohužel jsem měl vybité baterie takže jsem vyjel až po 22:00. Bohužel při pokusu nastartovat se mi tachograf hodil na kladívka, tím pádem mi výkon začal cca 18:10. Já vul si to neuvědomil a následně jsem udělal ttočku Hradec Králové. Tam jsem 2,5 hodiny cca spal. Pak jsem jel na Olomouc, kde jsem jel do servisu a posléze do myčky. Nevím prostě vůbec mi to nedošlo a uvědomil jsem si to až pomalu před barákem, nevíte jak teď postupovat? Co dělat?
Díky předem všem za rady
22.01.2019 / 09:51
Nic. Vezmi si 28 dnů volno a užívej v klidu dovolenou. Jestli nemůžeš tak ti přeji ať tě těch 28 dnů nechytnou.
23.01.2019 / 13:23
To je blbá situace, určitě výtisk s popisem co se stalo a proč se stalo s firemním razítkem plus potvrzený "dovolenkový" formulář, že jsi ten osudný večer do 22:xx čerpal volno. Na kartě je samozřejmě vidět manipulace a k tomu by chtělo to potvrzení z firmy na výtisk (nebo i na zvláštní papír), že to byla chyba někoho jiného, mechanika, garážmistra, vedoucího, který např. kontrolovat stav aku před jízdou. To ale půjde použít jen v případě, že karta byla v TG během DDO/TDO. Když se tak ale dívám na těch nepřiřazených 17h58, tak tipuju, že nebyla :-/ Fungovat to před orgánem nemusí, dnes je snaha pokutovat i to, co zákon nezakazuje, případně si vymýšlet zákony vlastní, jak se to zrovna hodí. Každá přihrávka v podobě chyby řidiče je vítaná, ale občas se dá narazit i na opicajta, který ještě nepodstoupil frontální lobotomii.
Ten výtisk je v místním čase, nebo v UTC?
Taky přeju, ať tě nikdo těch 26 dní neotravuje, ať se daří ;-)
23.01.2019 / 14:16
Normalne vytisk a napsat,co se stalo. Dovolenkovy list nebo ze s tim nekdo jinej manipuloval je nesmysl,protoze jestli tam byla tvoje karta,tak bys mel stejnej problem,ze nekdo cizi zacal vykon s tvoji kartou. Normalne tam strucne vymysli nejakej logickej problem,treba,zes sel auto zkontrolovat 4 hodiny pred vyjezdem,jestli je baterie ok atd.,protoze je zima a nejak ti tam skocili kladivka,ktery jsi zapomnel rucne odkliknout,cili napsat strucne od 18:10 do 22:00 mela byt pauza,omylem prepnuto na praci,zbytek bez zbytecnych reci vysvetlit na miste policistovi. Pokud to nebude kkt,pochopi to a budes ok. Pokud to bude kkt,nepomuze ti ani zadny firemni razitko nebo dovolenkovy papir.
23.01.2019 / 15:09
Jeste nevim kdy jsi presne vjel do te mycky. Pokud jsi udelal vykon rekneme do 9ti hodin druheho dne a pak jsi vjel do mycky za 2 a pul hodiny a pak z mycky ven,tak bys mohl brat ten vykon od 18:00 do 9:00 jako 15ku a na vytisk bych napsal kvuli prujezdu nadmerneho nakladu skrz parkoviste bylo nutno odjet s kamionemm a zaparkovat jinde,to by vysvetlovalo ten pohyb do mycky a z mycky nejak,ale nevim kdy jsi tam jel. Musis uz usoudit sam,z ktereho konce vykonu je vyhodnejsi se vymluvit,aby byla pripadne pokuta co nejnizsi. A nevim,co tu melete o 28 dnech,kdyz kontrola muze prijit na firmu s chtit to i 2 roky zpetne,takze ve srackach vlastne 2 roky a ne mesic.
23.01.2019 / 19:09
dva roky to možná vidí, ale pokuta jen za 28 dní zpět
23.01.2019 / 21:31
Ser na to bez tak tě má každý včetně firmy v píči a k tomu na nikoho nezajímáš. Takže tady to celé vede pouze k tomu že zde prolínáš svou debilitu která až na výjimky nikoho nezajímá. Nicméně jde o to si pořádně uvědomit že to co děláš je jen důsledek systému
Který hraje vždy ku prospěchu svému.
24.01.2019 / 11:38
KArtu davas na firme nacist a kdyz tam prijde kontrola z uradu, muzou chtit videt i 2 roky nazpet a muzes dostat pokutu. 28 dni muze pokutovat jen policista v terenu.
24.01.2019 / 16:30
Mládenci,pláčete pěkně,ale na špatném hrobě.
1)Nepřekročil jsi výkon,takový pojem NEP 561/2006 nezná,i když tomu tak všichni říkáte,ZKRÁTIL jsi pauzu,o cca 3h,i kdyby jsi potom udělal třeba 15h pauzu,do 24h netihneš udělat 9h nepřerušenou.
2)Výtisk,který tady většina z vás doporučuje,by musel udělat nejpozději po dojezdu na vhodné místo odstavení,kdo nevěří,at se podívá na čl.12 výše zmíněného NEP 561/2006..
A o takových konspiracích,že dovolenkový lístek,s razítkem,když měl kartu v tacho,svádět to na nějakého N.Z.Namiho,o tom je škoda diskutovat..Ještě mu mohl někdo poradit,at jde za známým policajtem,který mu to ,,jakože" oflastruje a dá potvrzení,že už za to pokutu platil..Taky jedna z parkovištních báchorek...Ale kdo tomu věří,at to zkusí....
24.01.2019 / 19:48
Ztratit kartu, nechat vystavit novou urgentně? Mělo by to jít do týdne?
24.01.2019 / 20:46
Drivere některé parkovišťové kecy maji oporu v zákoně. Například že nemůžeš být znovu pokutován za přestupek který dříve řešila jiná policejní kontrola.
Pak někdo psal že kontrola může jít dále než 28 dnů zpět. Ano, ale již nemůže pokutovat řidiče.
Také jde o to co uděláte když vás policajt chce pokutovat v situaci kdy na to nemá právo.
Ale to už je obsáhlé téma na samostatné vlákno...
24.01.2019 / 21:28
Sibr ano kontrola muze jit dal nez 28 dnu primo na firme a muzes dostat pokutu taky. Proto davas na firme nacist a proto mas i po 28mi dnech i odevzdat vytist na firmu,takze vubec nevim,co tu melete jen o 28mi dnech. Je pravda,ze ta pravdepodobnost je mala,ze ho vyberou na firme ma kontrolu,ale po 28mi dnech uplne vyhrano nema. Proc si myslis,ze se asi dava stahovat karta ?
24.01.2019 / 21:40
Karta se dává stahovat proto aby bylo možno kontrolovat firmu. I pi stažení dat firmou, zůstávají data na kartě i řídiči. Když nevíš proč píšeme o 28 dnech tak si to dostuduj. Určité najdeš více paragrafů které ti mohou být k užitku.
24.01.2019 / 21:47
krutakruta -A právě proto ti při kontrole stahuje kartu i tacho.
24.01.2019 / 21:55
sibr,kolik máš kamarádů policajtů,který ti flastr tak za 30000kč nebo víc,smázne pokutou 200 nebo 500kč??
krutakruta
To by musel vyměnit i tachograf,ten ,,průser" je zaznamenaný i tam...
24.01.2019 / 21:58
Sibr,dostudovat bys mel ty,meles tu sracky uz 8 let a o tomhle vis houby ty advokate. Nejdriv si precti co jsem napsal. Firma se kontroluje na to,aby ji po kontrole mohli pokutovat,stejne jako ridice do 28 dnu v terenu. Jako,ze bych vydrzel 28 dnu a pak si rekl,ted jsem vysmatej,ted uz to kdyztak zaplati firma. Mozna jo,ale ty taky a firma 2krat. Radsi zavri hubu prosim te. Studujes vic nez ridis a stejne nic nevis a pletes tu vsem hlavy svyma pravnima nesmyslama.
(-deaktivovaný profil-)
24.01.2019 / 22:01
Tvl kdyz prijde inspekce na firmu tak muze pokutovat prestupky v uplynulich 2 letech firmu a ne ridice!! Marku, to bych se na to vysral a zacal si hledat jinou praci :D
(-deaktivovaný profil-)
24.01.2019 / 22:07
Na radu udelat kvuli tomu novou kartu bez komentare, o 3h zkracena pauza zas neni takovy maler, pokud to nemas vickrat do mesice. Nenech se temi kecy zastrasit, tady maji kartu vsichni urcite jak z alabastru :D Ale sekal bych uz dobrotu a nepridelaval bych si k tomu zbytecne jiny prestupky. Udelej si vytisk a napis pravdu jak to bylo, nikdo ti hlavu neurve.
24.01.2019 / 22:16
Jiste Pavliku,firma je cela zhava platit tvoje prestupky :) Firma ti to mozna zaplati poprve,pak na tebe bude tlacit at se to neopakuje,da ti i podepsat papir,ze to nedelas pod tlakem firmy ty prestupky. Porad je to tvuj prestupek. Uz vidim jak ti firma plati tvoje,jen a jen tvoje problemy. Vidim,ze byste si asi meli udelat skoleni vsichni. A Pajo,ty se na to rovnou teda vyser,protoze tak to je :)
(-deaktivovaný profil-)
24.01.2019 / 22:28
Marecku nemuzou, uz jen proto ze by to mohlo byt pro ridice likvidacni..hod kamenem jestli jsi za 2 roky!! Neudelal ani jeden prestupek ,-)
24.01.2019 / 22:38
Koukam,ze jsi radne vypatlanej :) O cem to vubec mluvis ? sibr hadra
(-deaktivovaný profil-)
24.01.2019 / 23:44
Tak koukam ze jedinej Marek tady za dva roky neudelal zadny prestupek, mozna linka, velky SOFER, zna kazdy patnik na strece :-) Me se to bohuzel nepovedlo, zapadl jsem pri sjeti z dalnice a hledani mista ke stani do snehu a hrabal, 4:45 h jizda, takovej jeden vetsi prestupek za 6 mesicu co jsem u jedne pohodove firmy, kde me to bavi. Takze Marecku ty tvy rady abych se na to vysral si nech od cesty. Jo a kdyz necemu nerozumis, tak radsi nepis a neurazej. Ja narozdil od tebe zakony a politiku zeme kde pracuju znam moc dobre.
(-deaktivovaný profil-)
25.01.2019 / 00:00
Krovak Koukam ze jizda tam byla jen 2:22 takze snaha neco vojebat tam nebyla. Pohodovy policajt by mohl i mavnout rukou. Tady ridici si davaj postylku i pri nakladkach, vubec neres ,-)
25.01.2019 / 05:02
Trvá to dlouho než člověk přijde na to, že ti nejchytřejší tady jsou jen vystrašené objetí špatného školicí ho systému pro řidiče. Ale jak vyškolil stádo které má nejvíce vědomosti o přestávkách?
25.01.2019 / 05:13
Problém je že vychovávat vystrašené tupce vyhovuje každému. Melou si ty svoje blbosti, nadávají, ale jsou ochotni levně pracovat protože jim chybí schopnost zjistit svá práva. Až je řidič schopen vyhledat si odpovědi v zákonech stává se plnohodnotným. Někdo tu schopnost nezíská nikdy, proto jezdí až do důchodu levně a neustále hledá rady na fórech.
25.01.2019 / 05:32
sibrsibr
Nikdo tady nepochybuje, že jsi nejlépe placený člověk v tomto oboru ;-) Ale nevim, proč to pořád dokola cpeš někam, když se kluci baví o něčem jiném. Ty jsi už tak deformovaný svojí ideologií, až je to už protivný :-D
25.01.2019 / 06:09
Nejlépe placeni se cítí socky s malými mzdami a velkými dietami. Mezi ně já se neřadím.
A moje ideologie? Já to nevymyslel. Je to v zákonech. Kdo je nezná stále si tady stěžuje jak je na tom špatně. Co mám dělat, než mu poradit aby nezůstal jen okradanýn blbcem a dohledal si co všechno může vymáhat? Kdyby mi kdysy taky neporadili, mohl bych si tu jen stěžovat podobně jako to dělají jiní.
25.01.2019 / 07:14
Pavlicku profiku,ja jsem tu ani jednou nenapsal,ze jsem neudelal predtupek za 2 roky,pisu celou dobu neco jineho,nerekl jsem ani jednou nic z toho,co ty pises za kktiny a jeste jsi blbej a neznas zakony. Mne je to samozrejme u prdele,co si myslis,ale proc meles o srackach,ktery jdou uplne mimo,kdyz se tu diskutuje o necem a jinem,kdyz ty jsi nebyl tazan. At ctu jak chci,tvoje zpravy mi vysly,ze jsi debil v prvni minute.
25.01.2019 / 07:39
Jo jeste mimochodem s tou tvoji likvidacni pokutou Pavliku ? Ktera pokuta neni likvidacni do 28 dnu. 80 procent cechu jezdi do Francie za 10 000 zaklad a hrozi jim tam 4000 euro za kazdou picovinu. Pavliku pavliku,ty palice otupela,co veta,to zumpa. O cem ty tu meles luline ?
25.01.2019 / 09:00
Marku, ty máš ze všech policajtů totální paniku. Nebude to tím že předpisy neznáš a jen bezhlavě plníš pokyny svého šéfa?
25.01.2019 / 10:06
Ne,ja jsem zadnou likvidacni pokutu jeste nedostal. Bud je to tim,ze jsem mel stesti,nebo tim,ze mam vetsi zaklad a tudiz me nezlikviduje,chtel jsem jen rict,ze tyto pokuty hrozit muzou a likvidacni byt muzou,zalezi na nalade policajta. Kazdopadne je rozdil dostat pokutu ve Francii s ceskou vyplatou nez kdyz treba nemec dostane pokutu v cesku. Pro nemce to bude k smichu,pro cecha k placi. Ale uz jsme stejne davno mimo tema a ja se divim,ze se tu s vama hadam. Ono dokud tu pokutu nedostanete po tech 28 mi dnech,tak do te doby si budete myslet,ze mate pravdu :) Posledni slovo bude mit stejne ten,kdo vam tu pokutu udeli. A pak mu muzes rict jakto pane,ja se to ucil jinak. Tak se to bezte doucit :)
25.01.2019 / 10:29
Nebudu se vám pléct do plodné debaty kor když je zde neználek sibr, ale dejte si na toto pozor Marek má pravdu nikde není napsáno, že nesmí být udělena pokuta po aktuálním dni a 28 zpět. Je pouze uvedeno, že řidič předkládá záznamy za aktuální den a 28 dní zpět. Jinak porušení je přestupek a doba pokutování se řídí podle země kontroly a jejich zákonech o přestupcích. Např. v CZ 2 roky a a tyto pokuty byly již uděleny.
25.01.2019 / 10:33
O tom celou dobu mluvim,ale to je jedno.
25.01.2019 / 10:46
Ano? A kdy kdo byl pokutován vícekrát za jediné přetažení výkonu a kterým rozsudkem byl takový postup schválen jako správný? Na parkovistovych hrdinech je nejlepší že na všechno znají příklad že se to stalo, ale nikdy nedají odkaz kde je ta informace veřejně dostupná, nebo ověřitelná.
V pohádkách se to označuje pojmem "jitrnice jakou svět neviděl".
25.01.2019 / 10:55
Ještě doplním Kdo dostal vysokou pokutu za déle než 28 dnů zpětně za tak banální přestupek? A bránil se nějak?
25.01.2019 / 10:59
Ještě mně napadá Liposo, jestli takové ojedinělé pochybeni řidičů pokutuješ rád a jak vysoko?
Případně kolik stejně chytrých a oddaných soudruhů pracuje ve tvém oddělení?
25.01.2019 / 11:03
Firma ti to mozna zaplati,ale pak si to s tebou vyridi,porad maji tvoje penize s naskokem. Vetsinou,co jsem tak slysel,tak kdyz takto prijde kontrola na firmu,tak si nechaji vyjet asi 2 nebo 3 ridice,takze to zrovna neni tak caste,ale stat se to muze.
25.01.2019 / 11:12
Marku souhlasim. Už jsi toho slyšel opravdu hodně. Ovšem až to všechno sám zažiješ. Občas se proti nějaké pokutě sám odvoláš nebo i něco vysoudíš tak to budeš vidět jinak.
25.01.2019 / 11:20
Pro ekzota, který byl pro chybné rady, chybný výklad veškeré legislativy vyhozen ze všech skupin, které se snaží pomáhat řidičům. Já ani naše firma nikoho nepokutuje to máš smůlu, pouze pomáháme a dávame rady podle platné legislativy a ne podle tvých výmyslů. A jestli je skoro o 3 hodiny zkrácen denní odpočinek banální přestupek tak si nastuduj legislativu chytrolíne jedná se o závažný přestupek a při kontrole v CZ je to pokuta + 4boby.
25.01.2019 / 11:35
Pro Marka kontrola od KÚ kam by se toto dostalo pokud by byl řidič kontrolován nebo se sám nechal zkontrolovat by byla rok, podle velikosti firmy buď všichni řidiči nebo si vyberou. Pokud se nechá sám chytit firma se to doví na čí popud byla kontrola vyvolána pak se i firma podle toho zařídí to platí i o udávání firem na OIP ono v nějakých 80% jsou důvody udání neoprávněné, pouze řidiči dali na rady sibra a jemu podobným. Pak hold nesou následky a to třeba udělení pokuty i za dva roky nebo neseženou práci viz. Gabrhel nebo jak se jmenuje. Samozřejmě se dá odvolat při kontrole v CZ pokud by toto byl ojedinělý přestupek se to dokáže schodit, v zahraničí smolík tam to zaplatí v plné výši a nespoléhejte v zahraničí na DASku toto je jasné porušení, pokuta by byla oprávněná a DASka do takových sporů nejde.
25.01.2019 / 11:45
Ano, zkrátit denní přestávku o 3h je závažný přestupek. Ovšem tady jde spíše o ojedinělé pochybení řidiče při obsluze tachografu, bez snahy dosáhnout zisku obchazenim předpisů. Na to stačí běžně pojištění právní ochrany.
Na co by měl řidič firmu, která mu pomáhá tím, že z jeho chyby udělá hned velký podvod?
Ale respektují že každá firma se snaží vydělávat jak umí.
A taky že je spousta řidičů jako například Marek, kteří na spravedlnosrpt nevěří a jsou neustále vyděšení z kontrol. Ti asi potřebují podobné firmy. A co vaše firma nabízí v oblasti pracovního práva?: Docela často dostávám žádosti o pomoc při vymáhání mzdových nároků.
Pro mně to dělala DAS. Ovšem mnoho řidičů si pojistku neplatí až když je pozdě tak hledají pomoc. Umíte to?
(-deaktivovaný profil-)
25.01.2019 / 12:12
Ten samy pripad by byl, kdyby treba ridic zapomnel na konci tydne prenout tacho na postylku a natocil omylem prez vikend 45 nebo dokonce 66h kladivka, to by byla sichta co? Kdyz se jeste k tomu pripoji posledni z patku a pondeli. Mohl by pak ridic dostat nekolika tisicovou pokutu v eurech? a pokud jo umeli by jste se branit? Ovsem Marek by to zaplatil, protoze jedna pokuta pry pro neho nemuze byt likvidacni :D
25.01.2019 / 12:58
Krome spanelska ,kde te za to rovnou zastreli a madarska,kde je problem jedna minuta +.to neni zas tak hrozne.Pokud teda nemas vytisk kazdy den,5h v kuse.12h za volantem atp,da se to pochopit.Na trajektech do anglie ma kazdy druhy cech vykon 18h a vubec je to nesere,maji to dvarat v tydnu a jsou presvedceni ze to tak ma byt....Bud v klidu teda,Mel si udelat vytisk ten den jeste,ne ted,napsat tam nejaky blabol ze si se odchylil od 561,treba snehova kalamitata je ted vsude,podepsat to a shovat,za mesic to dej do kanclu sefum at to zalozi.Pochopil jsem ze jezdis kolem komina,tak nasim organum to budes schopen vysvetlit i bez truckerske nemciny v nemecku,,Bitte hmmm...
25.01.2019 / 14:39
Strašit řidiče na školeních umí kde kdo. Ale najít reálné řešení mi pomohli vźdy jen právníci.
25.01.2019 / 14:45
Ale je nutné dodat, že pitomcům co se honí na km s magnetem, nebo výkonem každý den 13h z průseru pak už nepomohou ani oni.
25.01.2019 / 15:25
sibr,nic ve zlém,ale ty musíš být dutý,jak dlabané necky.Kdo tady psal něco o dvojím placení pokuty za jeden přestupek,kromě tebe??Zjevně nechápeš psaný text,měl by ti s tím někdo poradit.
Pavel11
Na CO KDYBY se nehraje,za to,aby jsi takové věci,jako přepnout tacho nezapomínal,bereš peníze,chodíš na školení,ale pokud je to takové školení,že podepíšete prezenčku a vnohy,případně to podepíše školitel,tak potom se nedivím ničemu...
25.01.2019 / 15:58
Drivere přečti si to celé pozorně. Najdeš tam odpověď na svoji otázku. Pak se můžeš pochválit že jsi to zvládnul bez cizí pomoci.
A že by školeni nějak bránilo opomenutí přepnout tachograf je hodno zvláštního ohodnocení. Už jsi tu problematiku řešil s doktory?
25.01.2019 / 17:43
u nas na firme uz asi tri truckeri meli vykon 20h+...A jak to?Sef zavedl tzv ,cekacku,tzn jak prepnes tacho z postele na ctverecek,mas kilo na hodinu navic:-))A jak to dopada pak?Vysranci to prepinaji i kdyz maji padla,pak si otevrou pivo zapomenou na to a maji tam misto pauzy 11h pohotovost:-))).Dalsi o vikendu tak vehementne cistil kabinu o vikendu vcetne tachografu,zeto omylem prepnul do kladiv a misto tydenni pauzy tam mej 30h na kladivach..
(-deaktivovaný profil-)
25.01.2019 / 18:45
D/r/iver Boze dostanes jine auto nez na jaky si byl zvykly, kde se po vypnuti motoru na tachu sama nenaskoci a hned je problem na svete. Myslis ze uz nejakemu ridici, ktery ma svou praci rad, tudiz ma cistou kartu bez jedineho prestupku a toto se mu zrovna mohlo stat, policajt naparil pokutu 4000,- eur? Jestli nejaky takovy pripad znas, hod sem odkaz. Vim, pro nekoho to zni jak nocni mura, ale 561 je tu kvuli ridicove zdravi a bezpecnosti v provozu a ne aby se mohlo takhle hloupe sikanovat a na to kontrolni organy take dbaji. Ty maji spis v hledacku jinou praci a to neukaznenym ridicum ukladat mastne pokuty za opakovane a umyslne ojebavani tohoto narizeni. Odpovez si sam kam patris, ocividne jsi z policejnich kontrol vystrasenej jak malej kluk.
25.01.2019 / 20:08
Pavel11
Co to máte se sibrem pořád za nápady..dej sem odkaz..všichni jste z policejní kontroly vyděšení,jak malý kluci...Pokud jsem si vědomý,že jsem nic neprovedl,nemám důvod být vyděšený.Můžu ti napsat pár příkladů,ovšem jelikož se to neřešilo soudní cestou,není na to žádný odkaz.Ale věř tomu,že 4 místné pokuty v € jsou v unii za porušení 561 úplně běžné,dokonce i vCZ,když to přepočítáš na €.Můžeš si tipnout,kolik dostane ten maník s 3,2 promile, co to vyválel dnes ráno na D46 směr Vyškov...Předběžná škoda 800000kč a jelikož úřadoval démon alkohol,nevěřím tomu,že to zatáhne pojištovna...
(-deaktivovaný profil-)
25.01.2019 / 20:34
D/r/iver
Neoddaluj to k jinym pripadum co s tim vubec nemaji nic spolecneho, zustanme u naseho kdy ridic zapomenul prepnout tacho na postylku a udelal tak omylem ctyrdenni sichtu v kuse. Takovych pripadu uz bylo dost, stava se to casto a je to tomuhle prestupku hodne podobny. Je to banalni chyba ridice, bez zameru neco vojebat. Pisu 4000,-eur, protoze by to za neudelani TDO, kdyz si spocitas hodiny odpocinku ktere by ti chybeli a vynasobis. Tedy znas pripad, kdy za tuhle chybu ridic dostal takhle vysokou pokutu?
25.01.2019 / 20:55
Pavel11
Nic neoddaluju a kdyby jsi pozorně četl,tak by jsi věděl,že se ve vašich luzích a hájích už dlouho nepohybuju,takže ne,neznám nikoho,kdo v CZ za něco takového dostal takovou pokutu..Ale osobně znám kluka,co dostal 3600€ v E za špatně založené kolečka,zeták čekatel dostal v CZ pokutu 1000€ za to,že uvěřil dispečerovi,že když kvůli svátku stál 24h v týdnu ve F,o víkendu mu stačí zase jenom 24h pauza a v neděli v noci může vesele jet..A hlavně nevidím důvod,nechávat přes víkend kartu v tacho,jednoduchým vytažením se dá podobným přehmatům předejít,protože pokud si pamatuj,kartu nejde vytáhnout,pokud není navolená pauza...Ale možná se to za těch pár let,co jsem pověsil kulatou lopatu na hřebík,změnilo.
A ty znáš osobně někoho,kdo tu čtyřdenní šichtu udělal a jak se to potom při případné kontrole řešilo??,Pokud ne,jsou to jenom info z doslechu..Případně dej odkaz,jak se to řešilo soudní cestou..
25.01.2019 / 22:54
Drivere případy které jsi uvedl jsou porušením předpisů. Zde uvedený případ je omyl, kdy nedošlo k delšímu výkonu práce, který by mohl způsobit nepřiměřenou únavu řidiče. Jestli to ta vaše firma s Liposou háže všechno do jednoho pytle, tak řidičům kterým se snažíte pomáhat už nepomůže ani pán bůh.
(-deaktivovaný profil-)
25.01.2019 / 23:07
D/r/iver
Vsak to je v poradku, mel si poradne prostudovat 561 a neverit dispecerovi vsechno co mu nakeca. On je ridic. Ja na vikend mam auto pred barakem a kartu nevytahuju. Nikde neni psano, ze je to povinost. A ne, neprocitam tu kazde vlakno do podrobna, takze nevim kdes kdy psal ze jsi v zahranici, ale ja o cz taky treba nepisu, pac tam neziju a nevim jak to tam se spravedlnosti chodi.
26.01.2019 / 06:21
Pavle, spravedlnost je tu těžce dosažitelná, ale přesto existuje. Nižší úředníci i policajti jsou ovlivnění firmami typu Liposa &, takže obracejí vše proti řidičům. Kdyby se mně nezastali opakovaně advokáti tak jsem bez peněz a možná i bez papírů.
Jen když věci dotahuješ až k soudům tak lze spravedlnosti dosáhnout. Na to ovšem čeští řídící nemají peníze, ani pojištění takže nevěří.
Jsou buzerování ze všech stran a na školeních jsou jim vtloukány do hlav různé zavádějící výklady AETRu.
Proto dochází k situacím jak popsali výše, že na řidiče zařve dispečer a on v nejistotě uposlechne. Pokud na to doplatí k soudu se už neodvolá protože na to nemá peníze a ještě na něj tlačí lidi typu Liposa.
Našel jsem jediný případ který dostal řidič až k nejvyššímu soudu ČR a dal jsem tady odkaz. Ovšem řídící takové informace přehlížejí. Jsou natolik vystrašení z úředníků že se bojí jen pomýšlet na jakoukoliv vlastni obhajobu.
Tak tu podstivci makají na lháře kteří se jen smějí, a všichni věří že je to tak v pořádku.
26.01.2019 / 07:19
sibrsibr
Kdyby se mně nezastali opakovaně advokáti tak jsem bez peněz a možná i bez papírů.
Jde vidět, že bez nich jsi tupec a lempl :-D
26.01.2019 / 08:02
Přesně tak bez advokátů by ze mně udělali úplného tupce a lempla jako z ostatních. Prostě bývalí komunisti a estebaci jsou tady stále a snaží se udržet moc nad tou lůzou kterou si od války vychovávali aby na ně dřela.