04.02.2019 / 14:08
Dvouosádka
Zdravím,jezdím už 19 let ale ve dvojce jsem jezdil málo kdy.chci se optat je možné abych na svou kartu vyjel a pak si po cca hodině přistoupil kolega a vložila se druhá karta?je tohle možné nebo je to porušení osádek?
Vím že za tak dlouho dobu bych to měl znát ale ve dvou jsem jel opravdu minimálně a radeji se zeptam než abych se domníval že jednám správně a přitom vlastně něco porušuji.Předem děkuji za vaše odpovědi.
04.02.2019 / 14:43
Ano je to možné, max. Do hodiny může kolega nastoupit a vložit druhou kartu.
04.02.2019 / 15:04
Blbé je to na konci. Logicky jeden druhého vysadí doma a dojede. Ovšem pole předpisů tam musí být oba až do konce.
04.02.2019 / 15:26
Co to zvanis sibre.Hele zahrabej si v popelnici,najdi nejakou kost,a zavri tu svoji tlamu
04.02.2019 / 16:55
sibrsibr
Dej sem odkaz na předpis na danou skutečnost, děkuji ;-)
04.02.2019 / 18:09
Sice nejsem sibrsibr,ale možná tady by to mohlo být...NEP 561/2006.čl.4,odst.o( O jako Olda),je to hned za n a před p..
04.02.2019 / 18:21
Jses mu hodne podobnej
04.02.2019 / 18:43
Josef Sibr,pracovni doba a odbory.Ty same picoviny pises uplne na vsechna fora.No hlavne ze jsi zmenil toho advokata,Josef
04.02.2019 / 18:46
Jinak staci trochu zapatrat.Druhy clen osadky muze vozidlo opustit,pokud jsou dodrzeny v poslednich 24 hodinach bezpecnostni prestavky.
04.02.2019 / 19:29
Muže přistoupít do hodiny. Pokud chce vystoupit nesmí řidič , který pak bude dojíždět přesáhnout denní pracovní výkon jednoho řidiče ( tzn. Pokud budete zpátky dojíždět na 15-21h výkonu už nikdo nevystoupí dříve)
04.02.2019 / 19:39
Ve zkratce,poslednich 24 hod dodrzene prestavky
04.02.2019 / 19:45
Mateo : Ano ,ale takhle si to jednodušeji spočíta proto jsem to psal :) osobně jsem dvojku jezdil dlouho a pokud jsme si nechtěli komplikovat a věděli ze dorazime do 13-15hod ale spis o hodně min tal jel ráno po pauze už jen jeden a by druhy jen vyskočil a už kartu ani v tachu neměl a příště sme si to vyměnily :-)
04.02.2019 / 20:35
Na posledním školení potvrzeno-- nástup druhého řidiče do 1hodiny od začátku, ale vystoupit nelze, až při denním odpočinku.
04.02.2019 / 21:41
Chi,promin,ale bez se lecit
05.02.2019 / 01:56
Na jakem jsi to byla skoleni?To jsi jednou probudila po nejake parbe na zachytce,rano vam ta privezli z Bohnic pacienta Josefa Sibra a ten vam tam vykladal tyhle picoviny.Cichita,uz nechlastej!!!
05.02.2019 / 03:02
Driver
Chtěl jsem to od Pepana a odkaz ;-) Abecedu jinak umim, ale možná tam to bude??? Tak díky....
05.02.2019 / 04:33
Ta info je primo z IBP,sefova,ktera ma ty blbosti z EU na starosti.No ja se jen divim,ze vubec nekdo muze vypustit slusne receno z ust,takovou koninu,ze druhy ridic nemuze opustit truck.Chichita,fakt,prosim min toho chlastu,a treba bez jezdit s nejakym kolegou do dvojky a on ti to bude v prestavkach todle...,no "vysvetlovat",az do uplneho pochopeni
05.02.2019 / 12:37
Mateo : pořad platí ze ze druhy řidič nemůže ve dvou osadce opustít vozidlo tak aby druhy mohl dal řídit pokud má jejich společný den už víc jak 13 či 15h výkonu jinak musí ten co zůstaneme vozidle zácit okamzite odpočinek. A pokud něco nějaká známa tvrdí ze je jinak tak by měl/a přestat sama chlastat a hlupák co to po ni opakuje je ještě horší.
05.02.2019 / 12:57
Tady tedy trosku EU ????
Pokyn č. 2 Evropské komise dovoluje započítat do období přestávek v osádce prvních 45 minut pohotovosti řidiče – spolujezdce.
V režimu osádky musí být denní odpočinek nejméně 9 hodin za každé období 30 hodin od skončení denní nebo týdenní doby odpočinku. (30h celkem minus 9h DDO = 21h „výkon“) Těchto 9 h denní doby odpočinku je považováno za BĚŽNOU DDO (jako 11 h v režimu jednoho řidiče.)
Týdenní doba odpočinku musí začít nejpozději po uplynutí šesti 24hodinových časových úseků od skončení předchozí týdenní doby odpočinku.
POZOR – pokud budete chtít přerušit denní odpočinek trajektem, platí i u osádky, že přerušit se dá pouze 11h nebo dělený odpočinek 3+9h.
Aby se dalo využít režimu osádky, musí být během denní doby řízení ve vozidle přítomni nejméně dva řidiči, aby je řídili. Během první hodiny řízení řidiče č.1 není přítomnost dalšího řidiče povinná, ve zbývající době však povinná je.
Jestliže by další řidič přistoupil např. po dvou hodinách řízení prvního řidiče, nejedná se o režim osádky. Můžou spolu dál pokračovat, při střídaní nemusí dělat přestávky, ale oba se musí řídit režimem jednoho řidiče do 24 h od první aktivity musí mít oba denní dobu odpočinku (běžnou nebo zkrácenou DDO)
Oba dva si tento cyklus 24 h musí počítat podle toho řidiče, který začal dřív. Např. řidič č. 1 začíná po odpočinku v 6 h. Řídí vozidlo 2 h, poté k němu nastoupí řidič č. 2, který začal pracovat ve 4:30 h. Denní dobu odpočinku musí oba řidiči nastoupit nejpozději v 17:30 (13 h „výkonu“ + 11 h DDO), pokud můžou zkrátit DDO, tak nejpozději v 19:30 ( 15 h „výkonu“ + 9 h DDO). Po odpočinku vyráží v režimu osádky.
Je možný i opačný postup, kdy jste začali pracovat v režimu osádky, ale druhý řidič např. po 10h společného „výkonu“ vystoupí. Řidič č. 1 může pokračovat dál, ale pouze v režimu jednoho řidiče ( zbývají mu 3h „výkonu“ a pak nastoupí 11 h DDO, nebo může „výkon“ protáhnout – bude mu zbývat 5h „výkonu“ a pak nastoupí zkrácenou DDO 9h)
Pokud by druhý řidič opustil osádku např. po 17h společného „výkonu“, první řidič buď hned nastoupí odpočinek a po něm zahájí práci v režimu jednoho řidiče, nebo k němu přisedne řidič č. 3 a pokračují spolu dál v režimu osádky, nebo zůstane sám, může pořád využít osádky (21h „výkonu“), ale pouze tím, že bude vykonávat jinou práci. Nesmí řídit!!!
05.02.2019 / 13:26
Groot,moc to zeres,jasne jsem psal,ze pokud v poslednich 24 hodinach je vse dodrzeno.A s tema hlupakama opatrne,hlupaku.Nejsi jediny,kdo tady jezdil ve dvojko,chytroline.Vis,je dulezity,aby jste se tam z toho nepriposrali.Jak to tam nekdo zere podobne jak ty,tak se nediv,ze to tam stoji za hovno.A kdyz to tak nekdo zere,tak neni hlupak,ale totalni idiot
05.02.2019 / 17:18
Mateo nechápu kde beres ze to stojí za hovno. Jsem spokojený kde jsem a jezdím solo jen me sere když někdo napadá někoho z chlastu a podobných hovadin jako to děláš Ty. Samozřejmě se počítá ze ve dvojko vyuzijes plný výkon to ze v je praxe jiná a kolikrát jedes ve dvojko pomalu to co v jednom pak jsou samozřejmě možnosti jiné.
05.02.2019 / 23:12
sanchez666
Žádost o odkaz jsem bral jako ironický a ve stejném duchu jsem odpověděl..jestli jsem to pochopil špatně,asi stárnu,tak se omlouvám..
06.02.2019 / 04:26
I když jsou čast dne ve vozidle přítomni dva řídíči nejsou automaticky posuzování jako dvouisadka. Nastoupí li druhý déle než po hodině začátku výkonu prvního, nebo nejsou později ve vozidle přítomni oba jsou posuzování každý zvlášť jako jednotlivý řidič včetně DO.
06.02.2019 / 04:33
Driver
V poho, já se nečertim ;-)
sibrsibr
Poprosím o odkaz, děkuji.
06.02.2019 / 05:16
Sanchez, sorry posledně ti našel odkaz Driver. Čti dál
06.02.2019 / 05:41
Jsem si to myslel, že to nedáš :-D
06.02.2019 / 07:11
Sanchez,nevim,se mi to zda?Tak ted uz najednou nemusi byt az do konce,kdyz jeden vystoupi,pozor podle chichity nemuze,uz to neni dvouosadka,ale jednoosadka.No s toho aby se jeden posral.chichita,uz te chapu,ze jsi se dala na chlast.Tohle nemuze nikdo normalni pobrat
08.02.2019 / 22:02
Pardon,že se zase vměšuju,ale pořád čekám,že p.sibr vysvětlí,jako co je vlastně braný ten druhý řidič,co sice je ve vozidle,ale není braný jako dvouosádka.Už jsem někde viděl konspiraci,že můžou jet každý na svoje triko jako solisti,ale to nějak nedává smysl,pokud jsem si to dobře zapamatoval,tak denní odpočinek může řidič,pokud se tak rozhodne,trávit v ZAPARKOVANÉM vozidle,pokud má k dispozici lehátko,pokud je ve vozidle řidičů víc,musí mít k dispozici lehátko každý z nich..Kdysi se takové osobě,přítomné ve vozidle,říkalo ZÁVOZNÍK,ale ten neřídil,byl určený na nakládku a skládání nákladu a jako náležitě poučená osoba byl oprávněný navádět řidiče ,např při couvání...Jako třeba Otík Rákosník ve všem známém filmu Vesničko má,středisková....
08.02.2019 / 22:44
Drivere, sám sis odpověděl. Co bys chtěl vysvětlit? Dalších možností je habaděj. Múže to být stopař, řidič v zácviku, spolucestující, kolega dopravován na místo výkonu práce...
V každém případě platí, že pokud druhý řidič nesplňuje podmínky dvouosádky, je každý z nich posuzován zvlášť. Tedy žádný z nich nesmí překročit doby jako by řídil sám. Neplatí 30h den (21h výkon), ani přestávka 9 h není běžnou DDO, ale jen zkrácenou.
Podmínky dvouosádky jsou, že druhý nastoupí a vloží kartu nejpozději 1h od začátku výkonu prvního řidiče a je přítomen ve vozidle až do konce pracovního výkonu.
Já byl vždy přesvědčený, že zrovna ty to znáš dokonale.
08.02.2019 / 22:54
Zažil jsem situaci, že druhý řidič autobusu před dojezdem do hotelu zkolaboval a odvezla ho sanitka. Byl problém, že poslední cca 2 hodiny jízdy s cestujícími k hotelu jsem měl dojet. Měl jsem ještě stále dostatek jízdy, ovšem výkon už byl celkem 16h.
Napsal jsem do výtisku, že druhý byl odvezen a jeho kartu jsme zapomněli v druhém slotu tacho. Pokud by mně chytily, vůbec netuším, podle jakého paragrafu by to posuzovali. Spoléhal jsem, že by použili zdraví rozum.
08.02.2019 / 22:58
Já se ani nedivím že zkolaboval, když byl ve dvojko s tebou....
09.02.2019 / 03:47
Svata pravda
09.02.2019 / 08:55
sibr
Na dokonalé znalosti jsi tu samozvaný odborník ty.Nerad se opakuju,ale u tebe udělám vyjímku.Zjevně nechápeš psaný text..Původní dotaz byl,jestli druhý člen DVOUOSÁDKY může přistoupit do 1h od začátku společného výkonu.O žádných stopařích(kterýma jsi to,jak říkají bratia Slováci,zaklincoval),řidičích v zácviku,spolucestujících ani kolegovi,přepravovanému na místo výkonu práce tady řeč nebyla.
Zaměstnavatel tě asi musí mít nesmírně rád,když jeho majetek v hodnotě několika milionů korun+hodnota nákladu,která taky nebývá zrovna nepatrná,svěříš nějakému stopaři,asi v duchu hesla...vezeš se,tak si to odmakej...
Že s uživatelem mateo se zrovna nemusíme,to je všeobecně známá věc,ale tentokrát se připojuji k jeho názoru,že se jenom plácáš ve svojich výmyslech,teoriích a konspiracích,co by kdyby,jak to jinými slovy napsal uživatel sanchez666 někde jinde..
09.02.2019 / 10:03
Ale Drivere, co se ti stalo? Že se uchyluješ k takovým dětinským hádkám.
Vždyť je to hloupé a podobných virtuozů v tomto umění je tady dost.
Hlavně ty plky o těch milionových hodnotách zaměstnavatele svěřených... Víš, to jsou podle mne jen kecy ubožáčků co nic nedokázali a cítí se strašně důležití, když aspoň řídí kamion. Takový splněný dětský sen. Neznám normálního člověka, který by to tak žral. Tím nemyslím, že by za volant pouštěl kohokoliv, ale že by svému okolí zdůrazňoval, jak on řídí ty obrovské milionové hodnoty. Třeba kdybych to já dělal v mé rodině, nebo v okruhu známých tak bych byl jen za blba. Stejné kecy může mít zedník stavící domy za obrovské peníze, uklízečka vlhčící podlahu na které může dojít k obrovským újmám na zdraví, kdyby někdo uklouznul, i popelář manipulující s nebezpečnými odpady, které by mohly zdevastovat životní prostředí… Každá odpovědnost se dá zveličovat.
Do většiny dopravních firem přijde kdokoliv a firma mu bez většího ověřování vědomostí, dovedností a zkušeností svěří auto v doprovodu zkušenějšího řidiče i bez, protože jinak to prostě nejde. Vzít do auta další osobu s vědomím, nebo na příkaz zaměstnavatele není v praxi taky nijak ojedinělé.
Nezapomínej taky na situace, kdy sám řidič může být majitelem, jak říkáš, toho obrovského majetku.
No a k tomu původnímu dotazu DVOUOSÁDKY. Vysvětli, v čem vidíš problém?
Druhý musí přistoupit v 1 hodině výkonu a setrvat až do konce.
Pokud někdo přistoupí později, nebo vystoupí dříve, nejedná se o dvouřádku i kdyby tak rozhodl zaměstnavatel, nebo tímto způsobem naplánoval směnu.
Máš snad jiný názor? Nebo jen exhibuješ, abys tady ukázal svoji dovednost?
Jestli to potřebuješ, můžu tu dosvědčit, že ohledně AETRu máš dobré vědomosti. Bohužel z něj vytahuješ hlavně části ve prospěch zaměstnavatelů a potlačuješ části, které mají řidiče spíše ochraňovat. A pokulháváš v oblasti zákoníku práce. Což je pochopitelné. Každý zdůrazňuje hlavně své zájmy.
09.02.2019 / 12:22
sibr
Jednoduchá otázka:Může druhý řidič do dvouosaádky přistoupit během první hodiny výkonu?Jednoduchá odpověd:Ano může.Tečka,dál se není o čem bavit a konspirovat co by,kdyby...
A pokud čteš pozorně,což asi ne,protože tě to nebaví,tak by jsi věděl,že už delší čas nejezdím,takže si řízením kamionu nic nedokazuju,ani neexhibuju,ani neukazuju svoju dovednost.Taky by jsi věděl,že hodně dlouho nežiju v CZ,takže mě český zákoník práce moc nezajímá,ani se k němu nevyjadřuju..Takže ani ty mi nemusíš nic dokazovat..
09.02.2019 / 13:23
Tobě vadí že jsem k tomu ano doplnil že musí zůstat až do konce výkonu?
Hmm to může být začátek vážnější poruchy. Na psychotesty už teď taky nechodíš?
09.02.2019 / 13:33
sibr
Napsal jsem předtím odpověd,kde jsem psal,že to o tom setrvání do konce směny bylo asi jediné relevantní,co jsi k tomu napsal,bohužel mi to asi pro délku příspěvku nebo připojení neodeslalo..Ale přesně se u tebe potvrzuje stará pravda,komu schází argument,začne mluvit sprostě a ostatní urážet.
09.02.2019 / 14:43
K čemu bych měl argumentovat? Jestli té uráží že jsem napsal pár slov víc než ano a tečka, jak by to mělo být podle tebe správně, tak je to jen tvůj problém :-)
09.02.2019 / 18:42
Dle mých zkušeností je to asi takto: Napíšeš sem, že 1+1=2. Vzápětí se ozve síbr, že to není tak docela pravda, že si myslí, že výsledek se může pohybovat mezi 1,8 a 2,2. Stačí, když se podíváš do Zákoníku práce. Odepíšeš, že jsi to tam nenašel. Odpověď síbra: Tady máš odkaz, tam to najdeš přesně. Klikneš na odkaz a v tom odkazu je napsáno, že 8-4=4. Odpovíš,že tam je napsáno něco jiného a že se to netýká problematiky sčítání, ale odčítání. Vzápětí ti síbr odpoví, že když budeš pořádně číst, tak to tam najdeš, jeho právníci to tam našli. Čteš to po desáté, stále to tam nenacházíš. Píšeš síbrovi, že to tam nenacházíš. Síbr ti odpoví, že tvůj příspěvek je moc dlouhý a že se mu to nechce číst. A pak nastane jedna ze tří situací. Buď tě síbr nazve dementem, vemenem nebo nějak podobně, nebo sem vyvěsí rozsudek nejvyššího soudu (který to prý řeší) a v tom rozsudku se dočteš, že trest byl podnikateli uložen oprávněně, protože šidil řidiče. Třetí varianta je, že se mu to nechce hledat, protože není podstatné, kolik je skutečně 1+1. A tak pochybuješ, jestli 1+1=2 nebo je to nějak jinak. Dokonce začínáš pochybovat o duševním zdraví. Buď o svém zdraví nebo o zdraví někoho jiného......
Mávneš nad tím rukou, otevřeš jiné téma a zase síbr......A stále síbr, no jasně, vždyť je to univerzální odborník a má tady nejvíce příspěvků ze všech.
Chtěl bych být síbrem a rozumět všemu!
Omlouvám se všem slušným lidem, že jsem zaplevelil vlákno..
09.02.2019 / 18:51
Ale tam nebylo napsáno, že to není tak docela pravda. Jen jsem doplnil, že je otravné, že podobné pravidlo opuštění jednoho řidiče o hodinu dřív neplatí i na konci cyklu dvouosádky.
Cokoliv jiného se zrodilo jen ve vaší fantazii. Stačí si to přečíst pozorněji :-)
09.02.2019 / 18:59
Nicky,presne.A sibre,narazil jsi na sibra,co?Udelal z tebe ve vsi pocestnosti a slusnosti blba prvni tridy,coz vsichni dobre vedi,ze jsi.Jen si tu hrajes na vseznalka ,ale nerozumis vubec nicemu.Sibre,bude zahodno sem dat tvoji adresu i kde jezdis.Asi to sem hodim,Josef a v OV bude veselo!!!
09.02.2019 / 20:37
mateo, neodpovídala jsem na tvůj dotaz, že se cítíš na posuzování mé osoby. Z tvých příspěvků lze taky leccos o tobě usoudit, ale nemám na takové nesmysly čas.
09.02.2019 / 21:39
Dobry,ja taky o to nezadam
09.02.2019 / 22:08
Mteo drz hubu.
09.02.2019 / 22:14
Ahoj Maro!Tak zase vychazky?
10.02.2019 / 09:18
Co je to Šíbr? Význam slova
Co znamená termín, slovo, definice pojmu Šíbr?
1. Slovo "šíbr" pochází z němčiny a označuje v železničářském slangu posunovače.
2. V technickém slangu je šíbr logaritmické pravítko.
3. V automobilovém slangu je šíbr posuvné střešní okno.
4. V novinách a v médiích vůbec znamená slovo šíbr překupníka nebo člověka zapleteného do/ nebo provozujícího různé čachry.
10.02.2019 / 09:20
Nebyl jsem si jistý,tak jsem se zeptal strejdu gugla..a ejhle,co z něho vypadlo,opravdu trefně zvolená přezdívka..
10.02.2019 / 13:38
D/r/iver. Já sice spisovnou němčinu moc neovládám, ale v Liberecké Sudetské němčině se slovo Schieber (Šíbr) překládá krom toho, co jsi napsal, ještě výstižnějším slovem jako šmelinář (což je v podstatě Tvůj bod 4., snad jen vulgárnější) a používá se i pro mísu (jídelní, ne záchodovou). Ale Sudetská němčina je velice specifická.
Z možností, které jsi uvedl Ty, by pro síbra byl asi nejvýstižnější ten posunovač. Neustále se to tady snaží někam posunovat, většinou někam jinám, než by to mělo jet, a většinou to skončí na slepé koleji.
Toto je můj názor a moje zkušenost, někdo jiný může mít jiný názor a i jinou zkušenost.
10.02.2019 / 14:23
Drivere, jak nás čas za těch skoro 10 let odlišuje:
Já stále urážím ovce, co se nenechávají okrádat.
Ty jsi kdysi psal, že se okrádat nenecháš.
Tady jsem se dočetl, že jsi začal řidičům sjednávat práci v zahraničí. Dobře ses rozhodl. Ovšem teď, když jim práci dáváš, tak sis přivlastnil právo rozhodovat o tom, kdy mají ovce mlčet, kolik toho můžou napsat, co můžou napsat, kdy mají držet hubu…
Já tady podle podobného klíče rozlišuji, kdo je opravdu řidič a kdo se za něj pouze vydává.
Řidiči buďto nadávají, nebo si stěžují na poměry, nebo píšou o praxi.
Ti co jim práci dávají a tady se za řidiče jen vydávají potřebují, aby ovce šlapaly, jak jsou vedeny. Píšou o tom, že se s tím nedá nic dělat, nebo že to tak musí být, soudí druhé co jsou zač a že by měli psát to, nebo ono, nebo mlčet.
Prostě jejich pocit, že oni vedou ovce je z psaní vidět. Změnou profese, se změnil i tvůj způsob psaní. Ale nezapomínej, že okřikovat a soudit můžeš svoje ovečky. Já nejsem tvá ovce a je mi úplně ukradené co si myslíš o mně, nebo mém nicku. Tvé řádky jsou cílené na ostatní pasáky a tvé ovce. Zařadil ses mezi Matea a ostatní. Hodně zdaru v novém podnikání.
10.02.2019 / 14:49
Tak teď jsem nepochopil ten druhý řádek. Doufám, že je to jen překlep.... Nebo snad změna strategie?
10.02.2019 / 15:37
nicky
To se ani nesnaž pochopit,sibrovo myšlenkové pochody jasou jako cesty páně,neprozloumané...nebo tak nějak..
10.02.2019 / 15:41
sibr
Tobě jsem snad sjednával práci v D??Jenom jsem ti dal tip,kam máš zavolat,ale ani to jsi nebyl schopný,aby sis dojednal termín nástupu.Takže raději bud zticha a šoupej nohama,aj to jenom potichu.
10.02.2019 / 15:50
Toho nepochopí nikdo.
Pouze zase ukázal, že nic neovládá a jen kopíruje a ještě většinou nesmysly. Je to tady stejně odchýlené od tématu tak to shrnu zde.
Dvouosádka - ani jedna odpověď od něj není správná.
OIP podnět - nikoho žádné jednodenní výpisy nezajímají, vždy je vyžadován soubor karty ve formátu ddd.
Prolácení jízdy ve dvou - opět odpověď o ničem, správnou nezná proto píše ty nesmysly.
10.02.2019 / 15:55
sibrsibr
Já stále urážím ovce, co se nenechávají okrádat.
Síbře, občas si to po sobě přečti :-D Toto si asi nechtěl napsat nee?? Jde vidět, že jsi nějak rozhozen?! A když si to občas po sobě přečteš, tak možná chytneš i nějakou tu hrubku, kterou taky děláš.... ;-)
A nehraj si pořád na to, co nejsi ;-)
10.02.2019 / 16:02
Ale on si na to musi hrat,protoze kdyz nebude,bude z neho jen to,co opravdu je a to jedno velke NIC
16.02.2019 / 18:31
Je to normalni. Mateo,tys mi nerozumel,co jsem ti rikal ?
16.02.2019 / 20:45
Dementum ze zvlastni je tezke rozumet
(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 10:35
2mateo(velky trakar) tak aspon vime proc ti nejde rozumet!!!
17.02.2019 / 20:03
Tenhle zkuseny borec,cirkusak,co uz cele 3 roky jezdi po EU,(Italie a Nemecko),to je vec.Od tech je treba se ucit.A pozor,az pry jeho opice bude mit praxi,pujdou jezdit k cirkusu do Kanady.Uzasny
(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 20:17
2pomateo(trakar) ty wole kolik myslis, ze musi clovek jezdit s navesem nez se to nauci. Verim, ze ty mas problem i s paletakem trefit se mezi palety a s tezi najdes cestu na hajzl. Zase nedelej z Nas takovy kingy, ze jezdime s truckama. Ono je to tezsi nez jezdit s trakarem to mas pravdu, ale ze by jsi na to potreboval vysokou, to zase ne.
Tak se nevztekej jestere a uzivej sichtu.
17.02.2019 / 21:22
No normalnimu ridici to zabere chvilku,ale hovadu jako ty a te tvoji skarede opici nepomuze ani 100 let