VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Ashford
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
15.02.2019 / 17:27

Počátek denního odpočinku

Počátek denního odpočinku

Ahoj kolegové, možná blbý dotaz,ale odkdy se počítá začátek odpočinku. Příklad, přijedu v 17:00 na parkoviště,zastavím. Dojdu na záchod,nebo tak a rozhodnu se že třeba už dál nepojedu a udělám 11h odpočinek. Natukam cílovou zemí třeba v 17:10. A teď kdy ráno můžu teda vyrazit? Tacho mi samozřejmě ukáže ve 4 ráno že mám 11h odstáto, ale fakticky jsem zadal cílovou zemí až ve 17:10, takže můžu vyrazit ve 4 nebo až ve 4:10. Ptám se že názory se různí. Diky

Zakladatel: (-deaktivovaný profil-)  

mateo
15.02.2019 / 19:19
No tak to je orisek!!!Tak takove pi...ny bych chtel taky resit!!!

I am Groot
15.02.2019 / 19:25
Až ukončis pracovní směnu.

(-deaktivovaný profil-)
15.02.2019 / 22:09
Nechapu proc zadavani zeme protahovat, prijedu zastavim a hned zadam, co je na tom?

jzxxx
15.02.2019 / 22:58
Od ukonceni vykonu tzn. ve 4.10

(-deaktivovaný profil-)
15.02.2019 / 23:32
Ja kdyz si nejsem jistej, jestli budu stat nebo ne, stejne vzdycky zadam cilovou zemi. Napr. uz jsi ukoncil sichtu a dispecer zavola, ze jeste musis nekam dojet, tak az tam dojedes, zadas znovu. Mozna si nekdo tady bude myslet, ze je to pitchovina, ale tuhle informaci mam potvrzenou primo od straznika BAG

mateo
16.02.2019 / 01:08
No tak jak to mas primo od straznika BAG,tak to aby se ted vsichni z toho posrali

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 02:39
2mateo neboj se nic, ze bys musel jednou resit tyhle pitchoviny to ty ve skladu s paletakem nikdy nebudes. Nebo mate v ty juesej trakare s kartou skladnika?

sibrsibr
16.02.2019 / 03:06
Děláš si ze své práce otročinu úplně nesamostatného idiota.
Nejdelší doba výkonu práce řidiče (podle 589/2006) není shodná s dobou práce, kterou musí zaměstnanec vykonat pro potřeby svého zaměstnavatele.
Pořád platí úvazek pracovní smlouvy 40h týdně a zásada, že rozvrh směn musí předem určit zaměstnavatel. Vše ostatní určuje řidič sám.

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 03:52
Tak odpovědi opět nezklamali:-) člověk se vždy aspoň zasměje. Prostě matek a tekczek je záruka dobré nálady:-).
Pavel11:
No právě to několikatere zadávani
cílové země jsem slyšel že je špatně.

mateo
16.02.2019 / 04:13
Venivi,nezer to tak.Tak si dej zatim cigaro nebo bez koupit kavu a deset minut je v pi..,a muzes frcet,ne?Hele,hlavni je se z toho neposrat.Ale dej na radu tady toho nejzkusenejsiho.Drezura opic,20 let v zahranici,uz cele 3 roky jezdi z kamionem a byl uz v Nemecku a Italii.

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 08:30
Nevim co by melo byt spatnyho na tom, ze cilovou zemi zadas 2x. Stejne chteji udelat novy pravidla, napr. ze budes muset zadat zemi uz na hranicich. To proste neznamena konec sichty, ale zadava se jen aby meli prehled kudy jsi projizdel. Samozrejme ale ze si to tak nekdo vyklada a je to i logicky, protoze manipulace s tacho je posledni cinnost kterou ridic po zastaveni vykona

mateo: stejne si myslim, ze jsi homeless :)

toiletp23
16.02.2019 / 09:40
proč by s koncem výkonu/směny souviselo zadání cílový země? však zastavim a v momentě kdy se mi načte první minuta postýlky (ať manuálně překliknutím z JP nebo automaticky) a nepřerušim to 9/11h tak se mi to počítá jak DDO... někdo třeba počítá až od momentu vyndání karty, jenže vyndavat kartu jsi mohl třeba až po 5 minutách postýlky, pak při doplnění doplníš x hodin postýlky, ale ve finále se ti to posčítá

suma sumárum: po dojezdu čumím, co mám na tacho a podle toho počítám hodiny...

sibrsibr
16.02.2019 / 10:56
Dobrá, tak jinak.
Dovedete si představit zedníka, který se ptá: Včera jsem stavěl zeď do 17h, pak jsem si odskočil na záchod. V 17,10h jsem uklidil pracoviště a odešel domů.
V kolik hodin můžu zítra zase začít stavět zeď?
Otázka na vás: Bude ten zedník mezi svými kolegy za hrdinu, nebo úplného idiota?
Otevřete oči a uvědomte si, že každá profese má nárok (povinnost) nepřetržitého odpočinku mezi směnami: http://www.pravnilinka.cz/zamestnanec-ma-zakonny-narok-na-prestavky-v-praci-a-nepretrzity-odpocinek
Pokud přestanete být zaslepení a začnete o svém životě i práci uvažovat podobně jako lidé v jiných profesích, začnete být více normální. Jinými slovy, začnou vás jiné profese (policisté, dispečeři, skladníci, zaměstnavatelé) brát jako normální lidi. Nikoliv jen jako čísla bez mozku.
Podobné starosti mají jen ti řidiči, co lidský rozum vyměnili za AETR. Pak se ale nemůžou divit, když s nimi policisté, dispečeři, skladníci, zaměstnavatelé jednají jen jako s čísly bez mozku.
A když už jste mozek přepnuli jen na AETR, tak si odpovězte:
Je zadávání údajů do tachografu jedna z pracovních činností řidiče, nebo činnost, která je součástí nepřetržitého odpočinku mezi směnami řidiče?
A když už řidič uvažuje jako normální člověk a chce ráno začít co nejdříve a uvědomí si, že už nějakou dobu stojí, tak přece nepůjde zadat cílovou zemi. Prostě pokračuje v nepřerušeném denním odpočinku a cílovou zemi zadá ráno, než vyjede...
S takovým člověkem budou všechny profese jednat normálně, nikoliv jako s číslem podle AETRu. :-)

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 12:08
Tak vidíte nakonec kolik různých názorů. Bavil jsem se z kolegou a ten potvrdil slova pavla11, že není problém mít dvakrát natuklou cílovou zemi.
Jo a sibre, myslel si že po ránu se tam tukne výchozí země,ne cílová,to by byla blbost ne?

sibrsibr
16.02.2019 / 12:41
Venivi, proč blbost?
Když si řidič nechce přerušit nepřetržitý odpočinek mezi směnami zadáním cílové země, kterou zapomněl zadat po skončení práce, může ráno zadat cílovou zemi, kde včera skončil a už se nepohnul. Pak zadá výchozí zemi a může vyrazit.

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 16:20
Sibr: Presne tak. Kdyz si nekdy v dobe odpocinku vzpomenu, ze jsem zapomnel zadat cilovou zemi, proc bych se tim mel zaobirat v dobe volna? Proste ji zadam na zacatku smeny a hned na to vychozi a vse je v poradku. Proc se z toho porad dela takove tabu :)

mateo
16.02.2019 / 18:01
No to ja same si myslim o tobe,krupane

mateo
16.02.2019 / 18:03
Jak tady nejaky blb zacne operovat s tim,ze uz mnoho let zije v zahranici,je to stejnej krupan ja cirkusak

Radúz
16.02.2019 / 18:21
Koukám,že jako každý jiný server a diskuze,má svého idiota,
tak i tento,má svého Matea.

liposa
16.02.2019 / 18:35
Odpovědí sibra: Režim OUT - neovládá, jízda v osádce - neovládá a rádí špatně, zadávání země kde řidiči končí pracovní doba - neovládá a radí špatně.

Pavel11 z jakého důvodu, budu zadávat po odpočinku cílovou zemi? Abych dostal pokutu? Např. ve SP klidně i 300€ v D 15€ × počet chybných zadání, v I na základě chybného zadání nebyl uznán dělený odpočinek ve vlaku a oceněno na 1500€.

venivi: vyjíždíš v 4:10, pokud by jsi zapoměl zadat cílovou zemi ráno ji nezadáváš, ale provedeš výtisk na který zaznamenáš špatná manipulace s tachografem a vyznačíš cílovou zemi v čase kdy měla být zadána. Podobně pokud zadáš cílovou zemi a ještě popojedeš nezadáváš výchozí, ale po zastavení znovu cílovou a na výtisk zaznamenáš chybná manipulace s tachografem, omylem zadána cílová země a čas zadání.

mateo
16.02.2019 / 19:32
A raduz,dalsi krupan

mateo
16.02.2019 / 19:33
Nezijes tak nahodou taky 20 let v zahranici?

mateo
16.02.2019 / 19:37
Pavel 11 to ma od straznika BAG,prece

I am Groot
16.02.2019 / 20:02
Proč se vlastně snažím odpovědět jednoduše na jednoduchou otázku ????Co je na tom těžké pochopit končím tak si odprasknu konec a když se vrátím do fabriky tak si odprasknu začátek směny :-) Děláte to snad v jiných profesích jinak ? (Prosím Ti co mají Home office nemyslím ????)

mateo
16.02.2019 / 20:44
Presne

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 21:14
lipeza a muzu prosim vedet kde jses toho docetl, nebo kde se o tom v pravidlech predpisu 561 pise?

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 21:22
I am Groot: Presne o tom pisu, ale jsou i situace takove, ze ne vzdy to jde. Chtelo by to spis poradit, kdyz uz se takova neocekavana situace nekomu naskytne

mateo: jsi blb :)

mateo
16.02.2019 / 21:33
Az po tobe.A co se jako naskytne?Sichta konci a zacina,tod vse.Par blbu vcetne tebe si hraje na chytraky,jak maji vse od strazniku BAG,a pritom tomu hovno rozumi,protoze mate IQ houpaciho kone a chcete si tady hrat na inteligenty(sibr,cirkusak,pavel,marecek atd)Nic jineho nez krupani

I am Groot
16.02.2019 / 21:34
Pokud nezadas zemi uděláš výtisk vyplnis přesně údaje a vyznačis dobu pauzu na grafu a napíšeš cílovou zemi. Pokutu dostat můžeš ,ale spis nedostaneš a navíc by byla “pouze” za špatne ovládání tachografu a be za umyslne porušení 561. Ale to platí na více situaci ...me se stalo ze jsem usnul a měl kladivka v půlce pauzy jsem se vzbudil dal jsem pauzu a ráno vyrazil ikdyz jsem neměl pauzu hotovou tak jsem použil výtisk vyznacil pauzu od-do a měl jsem teda i kliku ze jsem parkoval na hlidanem parkovišti s automatem takže přesně vyznačeny čas příjezdu i odjezdu tak jsem přiložil a mám klid. Takhle mi to prošlo už dříve doložil jsem Autohof a BAG mi prominul 10:15 jízdy když nebylo kde parkovat cca skoro 100km , ale to byla spis jejich slušnost než ze by se na to dalo spoléhat ale hlavně to byla jediná chyba na tachografu za několik měsíců to mi pomohlo nejvíc.

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2019 / 22:13
No vidis, tos mel velky stesti. Kdybys ty kladivka nechal byt a neprepinal tacho v dobe volna, udelal ten samy vytisk s oznacenim pauzy misto kladivek na zacatku smeny, byl bys na tom lip :)

I am Groot
17.02.2019 / 00:04
To je úplně jedno přeci. Jde o tu pauzu ,aby jsi ji měl

mateo
17.02.2019 / 01:05
Tupci to nepoberou.Jen hrajou machry s kladivkama a stejne tomu hovno rozumej.Jiste ze jde o pauzu,o nic jinyho a nic jinyho zadnyho policajta nezajima

liposa
17.02.2019 / 08:15
Pavel11:
NR 165/2014 č.34 odst.7)

sibrsibr
17.02.2019 / 09:10
Liposa,
možná to bude tím, že nemám místo mozku AETR, ani ho tam mít nechci. Taky docela lituji řidiče, co si nechali od dispečerů namluvit, že místo mozku AETR mají mít.
A že radím špatně. Ani moc neradím, prostě píšu, jak to dělám já a žádné problémy při kontrolách AETRu nemám. Možná tě štve, že nemám, ale nemám. Asi mne kontrolují normální lidé.Pro mně je podstatné, že pokuty nedostávám a stále žiju jako normální člověk.Vůbec k životu nepotřebuji OUT, vůbec si nedělám starosti s tím, kdy můžu podle AETRu zastravit, nebo vyjet.
Na vše mi stračí vědět jen, že dělám dvanáctihodinové šichty a do třinácky většinou už stojím. Ráno začínám vždy zhruba ve stejný čas a nepotřebuji dispečera, aby mi říkal, co mám kdy dělat. Zastavím, když potřebuji na záchod, nebo mám hlad. Když něco zapomenu, tak to prostě udělám později a vůbec si kvůli toho nedělám starosti. Taky mi je úplně jedno kdy kolik můžu zkracovat a kdy to musím nahradit, protože nějakých 45h týdně je absolutní minimum a já chci daleko více času na odpočinek. Podobně je to s denními odpočinky. Takto úplně normálně pracuji a připadám si jako normální pracující člověk.
Každému s mozkem je jasné že podle AETRu se nedá žít. Jsou to jen určené nejzazší hranice, které řidič nesmí překročit a není žádný rozumný důvod, aby se k nim moc přibližoval. Normální člověk pracuje daleko méně a taky občas něco opomene. Když už něco opomenu, nebudu to napravovat během odpočinku, ale udělám to v šichtě.
Řidiči co se neustále vyptávají kolem AETRu a ke všemu potřebují rozsáhlý odborný výklad, to asi nemají v hlavě srovnané a pracují daleko více, než je zdrávo. Měli by vypnout AETR a zamyslet se nad sebou, zdravím rozumem.
Nebo se prostě jen nepřiměřeně moc bojí policajtů, šéfů, dispečerů…
A co ty? Žiješ podle AETRu, nebo jsi normální?

(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 10:33
lipoza: NR 165/2014 č.34 odst.7

7. Řidič do digitálního tachografu zapíše symboly zemí, ve
kterých začala a skončila jeho denní pracovní doba. Nicméně
členský stát může požadovat na řidičích vozidel, která na území
tohoto členského státu provozují vnitrostátní dopravu, aby
k symbolu země připojili přesnější zeměpisné údaje, jestliže je
tento členský stát sdělil Komisi před 1. dubnem 1998.
Řidič nemusí informace uvedené v první větě prvního
pododstavce zaznamenávat, pokud tachograf automaticky
zaznamenává údaje o poloze v souladu s článkem 8.

Veta zni, ze ridic do tachografu zapise symboly zemi, ve kterych "zacala nebo skoncila" jeho denni pracovni doba. Z toho vypliva, ze sichta zacala nebo skoncila uz prepnutim symbolu na postylku a ne az zadanim zeme
a co se tyce napr. situace kdyz ridic zapomene zadat zemi, nikde neni psano, ze ji nesmi zadat na zacatku smeny nebo i vicekrat.

I am Groot
17.02.2019 / 10:38
Pro Sibr :

Nechodím jsem příliš a ani to není potřeba ,ale čeho jsem si všiml je to ze tu nikoho moc nezajímají Tvoje rady asi i proto ze místo normální odpovědi tady píšeš vesměs věci co někde ukradnes a nebo Ti je někdo poradi navíc kolikrát nesrozumitelné a odkazy na případy atd to ke taky zbytečný cpát do každého příspěvku. No a v neposlední radě když už chceš radit na úrovni tak v posledním příspěvku dokola mluvíš o AETRU teda opět zřejmě nějaká kopie z minulosti ? Protože dneska všichni jezdíme podle 561 a 589 a to je podstatný rozdíl takže co na to nějaký nováček chudák přečte si rady pak si přečte ze AETr a má problem potom na silnici. V zájmu všech zde možná bude lepší ,když radit raději nikomu nebudeš. A můžeš to brát osobně a ano urazim Té tím jenže už toho je hodně dal jsem si práci a přečetl skoro všechny příspěvky a jsi hloupý člověk. Buď rad té Ti radi právníci ,ale nech si to pro sebe.

liposa
17.02.2019 / 10:43
Koukám, že je těžké pochopit, že manipulace s tacho je práce, a kdy se začátek a konec směny pouze zadává a že po skončení pracovní doby nastává denní odpočinek.

Ae pokračujte, aspoň se jeden pobaví, protože toto je možné číst pouze zde.

I am Groot
17.02.2019 / 10:47
povinnost Zadat zemi je. A pokud si das postýlku třeba 22h a zemi napr ve 23h tak co jsi porušil ? Přeci manipulaci s tachografem si opet pracoval tudíž jsi nedělal pauzu respektive přerušil pauzu takže pokud chceš dělat pauzu je rozhodne lepší zadat pauzu a ukončení směny najednou.

I am Groot
17.02.2019 / 10:48
Liposa : to jsem zrovna taky napsal :-)

(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 10:56
Urcite nejlepsi udelat vytisk a napsat omluvu,vymluvu.
Rozhodne bych nesahal do tachografu v dobe pausy. Teda jestli potom udelam dalsich devet hodin pausu tak jo.

(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 11:17
Ano lipozo. Manipulace s tacho je prace. Prave proto pisu, ze si to necham na zacatek sichty, kdyz uz bych zapomnel a nebudu na tacho sahat v dobe volna. Me to k smichu vubec neprijde, kdyz to nekdo nepochopi, prave naopak

(-deaktivovaný profil-)
17.02.2019 / 11:23
Tady je ale asi jinej problem, ze jak napsal sibr, tak hodne ridicu si nechalo vymenit mozek za ten Aetr a dela jen ty minimalni pauzy az na posledni minutu. Takze pak nekoho strasne moc zajima, kdy presne muze vyjet. Ja si postojim vzdy o neco dele, takze s necim takovym problem vubec nemam.

sibrsibr
17.02.2019 / 12:35
Každá větší doprava si platí ideology, kteří mají za úkol přesvědčovat řidiče, že je nutné pracovat co nejvíce a levně. Řidiči, kteří těmto ideologům podlehnou, dopadají časem špatně. Podlomené zdraví, minimální sociální jistoty, život psa co spí v boudě a žere z misky.
Naštěstí těch hlupáku co jim podlehnou zcela a na dlouho není tak moc jak se nám snaží namluvit. Ty řidiče co těmto ideologiím podléhají dlouhodobě lze lehce poznat. Již na první pohled působí jako odstrašující příklady, jak by nikdo dopadnout nechtěl.

rochuss
17.02.2019 / 12:57
Ano skoro všichni zaměstnanci pracují 21x8hodin nebo třeba 15x12hodin to znamená170-180hodin měsíčně. Jen vypatlaní řidiči s AETRem či 561 místo mozku pracují 260-280h.Dopravci by se asi divili, kdyby si řidiči v polovině třetího týdne,po splnění 170-180 hod.dali klid doma, jak by to mělo být.Ostatně divila by se celá společnost.

sibrsibr
17.02.2019 / 13:46
Hlavně by se divili ti řídíči kolik si během toho volna můžou vydělat jiným způsobem. A kolik jim zůstává času na zábavné aktivity než dumání nad AETRem.

rochuss
17.02.2019 / 15:58
Tak já když jsem vždy něco takového o volnu a zábavném času, či času pro rodinu a odpočinek, pronesl před několika ovčími řidiči,tak jsem viděl jen polekané obličeje,a slyšel slova ,,ale to bych si málo vydělal!?".Případně strach z manželky,že by přinesl domů málo peněz.

sibrsibr
17.02.2019 / 17:55
A kolik jim platili za hodinu přescas? Většina ovci to dělá jen za diety. A to není zas takový balík.

rochuss
17.02.2019 / 18:59
Nic jim za přesčasy nedávali,jen dieta 45€ za den a to je důležité.Chtěli tam být od nedělního večera do pátečního večera.Tak to je správné tak to má být-oni ani žádné peníze za přesčasy ani volno nechtějí. A taky hlavně po pár hodinách vyfoukat prach z kabiny.To je taky důležité-kabina ta je jenom jejich !!!

sibrsibr
17.02.2019 / 20:16
Chápu. Takové ty nejlepší šoférské ovečky za které firmy vyplácejí svým ideologům největší prémie.

I am Groot
18.02.2019 / 01:44
Nevím jak to mají ovce jako sibr co rádo radi ,ale evidentně řídit ani neumí vyhlášku kopirujete od chytrejsich a navíc evidentně netrefite z Prahy do Brna. Jestli někdo nemá přesčasy proplaceny je tp jeho problem a urážet je tady jen dokazuje vaši hloupost ne pomoc! Ps nám platí přesčasy ,soboty neděle ,svátky , diety a nevidi v tom u nás nikdo problem a ani se nemusíme o to nijak prosit či starat. Souhlasím stim ze jsou řidiči co si neumí spočítat hodin a i tak kde berete právo je urážet ?

mateo
18.02.2019 / 02:00
Proc kazdy blb z cirkusu radi,za kolik tam ma kdo jezdit?Muze to byt kazdemu u zadku.Kdyz nekdo bude chtit jezdit za kacku,tak druhemu je po tom hovno

(-deaktivovaný profil-)
18.02.2019 / 15:54
No asi tak. Já si taky uvědomil že nejsem už dvacetiletý a nechci prožít zbytek života zavřený v kabině kamionu,takže jsem šel za šéfem a domluvil si že budu jezdit max.2tydny a pak týden volna.A funguje to. Sice peníze už nejsou takové,ale rozhodně je člověk klidnější,odpocatejsi.

sibrsibr
18.02.2019 / 22:19
Venivi, dva týdny venku a týden doma, to je stejně tři týdny v měsici venku.
Kolik jsi jezdil před tím? Čtyři týdny v měsíci? Kolik let?

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp