VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Kraichgau - Sud (Sinsheim)
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
02.04.2020 / 08:28

Pustí mě na Slovensko s podvalem?

Pustí mě na Slovensko s podvalem?

Ahoj. Jel jste někdo od pondělka na Slovensko nebo do Rakouska s osobákem a podvalem? Jsem OSVČ a taháním aut se živím. Mám ale Sharana + podval. Vím, že v podmínkách ministerstva, aby Vás přes hranice pustili je podmínkou skupina vozidel N1. Další věc je, že na stránkách ministerstva je podmínka mít potvrzení pracovníka mezinárodní dopravy (eurolicence). Přitom kamarád co má firmu, byl včera dodávkou v Polsku a nic po něm nechtěli. (žádnou eurolicenci nemá). Děkuji za odpovědi.

Zakladatel: tomtt 

nicky
02.04.2020 / 09:15
Eurolicenci potřebuješ, pokud celková hmotnost soupravy je vyšší než 3 500 kg.
Eurolicence a Potvrzení pracovníka mezinárodní dopravy jsou dva odlišné pojmy a doklady. Eurolicenci vystavuje Krajský úřad, odbor dopravy a to potvrzení Ti vystavuje zaměstnavatel, případně si ho vystavuješ sám, pokud jsi OSVČ.
Jen ještě dodám, že pokud je celková hmotnost vozidla nebo soupravy vyšší než 3 500 kg, a zároveň je vozidlo nebo souprava používána k podnikání, musí být vozidlo vybaveno tachografem a je povinnost ho používat.
Také záleží na tom, jak máš napsaný Živnostenský list, případně Koncesní listinu a jak a co fakturuješ.
Moje doměnka je, že celková hmotnost Sharanu je cca 2 400 kg, na vlek Ti zbývá cca 1 100 Kg celkové hmotnosti. Vejdeš se do toho?
To je teorie, praxe bývá jiná.
Jinak na Tvoji otázku musím odpovědět, že jsem od pondělka nejel ani na Slovensko ani do Rakouska s osobákem s podvalem.
Za určítých podmínek se dá jet, jak na Slovensko tak i do Rakouska osobním autem nemusí to být N1, může to být třeba M1.

Horyn
02.04.2020 / 11:18
Sharan má v soupravě max 4000kg

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp