VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire des Brotteaux
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
20.12.2022 / 21:26

Zavzdušněný bufik

Zavzdušněný bufik

Prosím o radu na cestách k MB Actrosu. Po zapnutí topení blikne 11x kontrolka a pak to vypne. Před pár dny mi došla v hlavní nádrži nafta a od té doby to nejede i když tam pak hned přibylo 300L. Myslím, že by měl stačit reset, ale už sem odpojil co šlo - baterky, pojistky, konektory a nic.
Nevím ani značku topení, musel bych sklopit kabinu a mám tu dost věcí, ale lepší, než tu mrznout ...

Zakladatel: vlnovec 

Kus KusKusu
21.12.2022 / 21:22
U LOG-INu se mi 2x stalo, že mi došla nafta a 2x mi ten bufík měnili za novej. Sám jsem návod na odvzdušnění nikde nenašel ani v angličtině. Nevim, jestli neni tak blbě řešenej, že se bez nafty zničí, i když mi to přijde dost na hlavu..

vlnovec
21.12.2022 / 22:37
Díky, asi se nezničil, ale do servisu asi bude auto muset, což levný taky nebude. Včera jsem zjistil, že mi nafta došla, protože byl ucpanej průtok mezi nádržema - v pravé bylo čerstvě natankováno 200L ... Teď sem ji dal doplna a prorazilo to!

D/r/iver
24.12.2022 / 18:26
vlnovec
Zkus odvodnit nádrže a to spojovací potrubí,možná se tam nasbírala kondenzovaná voda a ta zamrzla,ale to by měli na servisní prohlídce,hlavně před zimou dělat automaticky.Neodstraní to problém s bufíkem,trubka je asi 5cm nad sáním do motoru,takže vodu by to nasát nemělo,ale bufík přestane fungovat,pokud hladina klesne pod sací otvor..Můžeš zkusit nabrat naftu do flašky a připojit náhradní hadičku,nasát do ní nafu.aby samospádem začala z hadičky vytékat,připojit na podávací čerpadlo tak,aby byla flaška s naftou výš,než čerpadlo a zkusit zapnout bufík,čerpadélko musí začít ťukat,možná tím neúspěšným startováním odešla žhavicí svíčka nebo vyskočila termopojistka,to je to tlačítko,schované pod červenou gumovou čepičkou na tělese topení,stačí zamáčknout..

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp