VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Kammersteiner Land Süd
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
28.04.2023 / 20:30

Jízda na 2 karty

Jízda na 2 karty

Nazdar kolegové. Už jsem to tu jednou psal při nějaké reakci na téma, ale už to nějakou dobu bude, Jak to tady pročítám, tak zjišťuji, že se mám pořád co učit. Pořád dokola se tu objevují příspěvky, že se někde jezdí na DVĚ KARTY. A proto prosím o radu nebo vysvětlení jak se to dovede. Já mám kartu pořád jen jednu a když nahlásím, že jsem ji ztratil tak dostanu novou a stará (ztracená) se zablokuje pokud použiju cizí kartu tak přece nebude sedět jméno. Aspoň trochu inteligentní nebo aspoň trochu normální řidič si přece takovou blbost na triko nevezme. Pokud takového řidiče někde zastaví měly by mu zakázat řídit na pořád stejně jako řidiči pod vlivem, ale já nejsem soudce pouze zastávám takový názor. Zároveň přemýšlím co vede řidiče k tomu aby souhlasil s jízdou na dvě karty. Já jsem normální člověk takže k takovému stylu ježdění nepřistoupím stejně jako ježdění od km, ale budu rád když mě to někdo vysvětlí abych to pochopil. Díky
P.S.
A vám všem co se pořád dokola ptáte jak to chodí u té nebo té firmy položte si otázku proč mají inzeráty opakovaně. Že by kupovaly každý týden nová auta to je asi blbost, že. Proč normální firma má inzerát jednou za uherský rok a ještě má místo hned obsazené.

Zakladatel: Zdenek74 

sibrsibr
29.04.2023 / 13:46
Důvody jsou různé, ale jeden: Téma jízdy na dvě karty otevírají dopravci pod pseudonymem fiktivního řidiče, aby tak aktivovali největší pitomce z oboru, které se pak snaží dostat do svých služeb a u svých současných řidičů vzbuzovali pocit, že je to normální a že to mnoho řidičů běžně dělá.
U těch dotazů na poměry v konkrétních firmách je to podobné. Myslím, že každému alespoň trochu inteligentnímu člověku je jasné, že v žádné firmě nejednají s každým řidičem úplně stejně. Že své pracovní podmínky nejvíce ovlivní sám řidič. Jakmile ukáže, že je ochotný dělat otroka, každá firma z něho otroka ráda udělá :-)
A mám taky jednu otázku na tebe. Zajímal by mě tvůj názor: Proč se tady řidiči vůbec nebaví o hrubé mzdě na hodinu. O odměnách za promarněný čas v kamionech mimo pracovní dobu a za případné noclehy v autě. Proplácení dalších cestovních náhrad mimo stravného. O benefitech nad zákonnou normu a dalších tématech, o kterých vedou běžně řeči pracovníci v jiných kvalifikovaných oborech, kde je nedostatek pracovníků?

Zdenek74
29.04.2023 / 15:47
Pro Šibra: Jednou sem měl rozhovor s jedním řidičem, který se rozplýval jak se nemá dobře, jak ho firma dobře platí peníze každý měsíc včas, auto může parkovat u domu, když potřebuje zálohu tak není problém. Asi po půl hodině a asi třech pivech co vypil
1-Ofyko 13 500 zbytek na černo jako diety .2-Realyta 1,85 Kč/km, 3- jízda v noci 0, 4-jízda v S/N 0, 5-parkování za peníze pouze za své, 6-zákonné diety 0
Pak následovala moje otázka kolik peněz má když stojí koloně nebo čeká při nakládce nebo vykládce nebo kolik bere za manipulaci s nákladem, proč musí platit za každý škrábanec na autě či plachtě a jestli si uvědomuje o kolik peněz se připravuje a odpověď byla, že mu to vyhovuje, že má několik exekucí
Proto má odpověď pro tebe je ta, že pořád mezi náma budou řidiči co mají spoustu dluhů a takové placení jim vyhovuje proto ani nemají snahu cokoli měnit proto budou zloději co na tom budou vydělávat a pořád dokola tady budou psát dotazy jak je to tam nebo jinde.

Zdenek74
29.04.2023 / 15:50
Smutné je to, že většina takových řidičů bude tvrdit, že tu práci dělají z lásky protože je bavý a spoustu podobných keců

sibrsibr
29.04.2023 / 18:20
Jasně, v každé profesní skupině je nějaká část pitomců. To ovšem nijak nevysvětluje, proč se ta rozumná část nebaví rozumně mezi sebou.
Je to snad tím, že každý rozumný příspěvek je tady okamžitě napadán skupinou těchto exekvovaných ubožáků?

Zdenek74
29.04.2023 / 19:51
Dokážu pochopit, že se najde někdo kdo chce začít s touto prací a zrovna v jeho okolí moc na výběr není tak se ptá na tu nejbližší. Na druhou stranu stačí se podívat na datum podání inzerátu a použít zdravý rozum. Za mě není nutné oplývat spisovnou češtinou (někomu to holt nebylo dáno znám dost lidí co nerozliší i/y ale jako řemeslníci jsou špičkový), ale dát na inzerát např: z Bazoše a podobně nebo porovnat inzeráty kde jedna firma nabízí zlatý důl než spousta jiných za stejnou práci a stejně nemá řidiče tak na to stačí zdraví nebo selský rozum. I když na druhou stranu asi dva týdny zpět jel proti mne kamion a předjížděl přes plnou poté prolítl křižovatku a já musel zastavit skoro ve škarpě hlavně že měl cigárko v hubě a telefon u ucha. Tak ten toho selského rozumu asi moc neměl.

sibrsibr
30.04.2023 / 06:42
Částečně máš pravdu. Ale už jsem psal, že firma určuje podmínky jen z části. Pokud by řidiči mezi sebou mluvili více o tom, jak se mohou bránit okrádání a zotročování, pak by neměli panický strach z nadřízených. Neptali by se jaké podmínky, kde jsou a častěji by si určovali podmínky v rámci zákona. Pokud ovšem mají v hlavách ty zdejší bláboly o více kartách, odměnách podle nájezdu, nebo prostě podle nálady zaměstnavatele a věří, že oni musí dělat to, co jim nadřízený řekne a že když to neudělají, tak dostanou zaplaceno méně, tak jsou samozřejmě vystrašeni. Nadřízený to hned pozná a udělá z nich jen číslo, které musí držet hubu a krok.
A ohledně těch s exekucemi to platí také. I když potřebují minimální mzdu, stále si mohou sjednat oficiálně vyšší cestovní náhrady, na které exekutor nemůže. Měli by alespoň smluvní jistotu, že zaplaceno dostanou podle předem smluvených pravidel. Nemuseli by pracovat v otrockých podmínkách, které přiznají až po třetím pivu.
Ovšem chápu, že když má někdo do 40 let, nemůže si pamatovat dobu, kdy řidičské řemeslo bylo vážené a řidiči dobře věděli, na co všechno mají během pracovních cest právo. Neptali se, kde to jak chodí, ale uměli sami říct, na co všechno mají nárok. Zaměstnavatelé i jiný personál se k nim museli chovat přiměřeně.
Dnes je smutné, že se řidiči nechávají často postavit do role věčně spěchajících a ustrašených králíků (jako ten pitomec s cígem), na které pořádají hony policajti, dispečeři a často i skladníci, s pocitem nadřízenosti. Když čtu, jaké škody jsou řidiči ochotni zaplatit. Jak se cítí bezradní, když jim někdo něco strhne. Že platí pokuty, i když by nemuseli… chovají se dnes mnozí jako otroci.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp