VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM

Práce řidiče ve Švédsku

Práce řidiče ve Švédsku

Mát někdo zkušenosti s prací řidiče ve Švédsku? Jakékýkoliv poznatek pomůže. Díky.

Zakladatel: O.BRADLEY 

O.BRADLEY
06.03.2013 / 14:37
1. věc je, že musíte ve Švédsku žít min. 6 měsíců a pak teprve můžete zažádat o švédský řidičák. S jiným řidičákem vás švédové jako řidiče nemůžou zaměstnat.

Gregor
11.05.2013 / 09:46
Bradley!!!!!
Připadáš mi inteligentní, tak nešiř blbosti o kterých jsi někde na parkovišti slyšel. Já jsem ve Švédsku jezdil v roce 2008 až 2010, nevim kde jsi sebral Švédskej řidičák. Jenom tenkrát tam byl ještě omezenej pracovní trh, tak mi museli tamní úřady vydat pracovní povolení. A to jsem předtim ve Švédsku nebydlel ani tam neměl žádný vazby. Švédskej řidičák:-). Nechceš to napsat do vtipů???

Pumpař
13.08.2013 / 08:44
Jak to tam tedy chodí. Nějaký kontakt by někdo z vás neměl?
Díky

paragán
13.08.2013 / 20:32
Gregore, taky vypadáš celkem inteligentně na to, abys tvrdil, že něco co bylo před třema rokama, platí stále. Všichni víme, že změna je život a děje se stále. V Anglii je to to samý. Taky je teď potřeba anglickej řidičák, i když ho před pěti lety nikdo nevyžadoval. Vůbec bych se nedivil, kdyby na tom bylo Švédsko stejně.
Stejně tak chtějí britské úřady, aby člověk na jejich území pobýval minimálně půl roku, než může požádat o výměnu, ale stačí nepravdivě vyplnit formulář. Nikdo to nekontroluje.

miklik (-neregistrovaný-)
02.04.2014 / 19:42
Tak jsem zabrousil na kamionaky ziju 12 let v Irsku a podle meho diky soferum z vychodni Evropy se podminky vsude silene zhorsily jezdil jsem tady do 9 hodin denne vcentne 2 hodinoveho cekani u rampy 5 dnu v tydnu za 600 euro dneska se mi muze o takove praci jenom zdat tak jsem radeji na socialce nejsem ochoten delat vic nez tech 45 hodin ( budiz do 50 ) a za min nez 12 euro na hodinu ( minimalne by melo byt tak 15) s temi ridicaky jak tu ctu je to buzerace a na podnet k diskriminaci CR je v EU a nikdo po nikom nemuze chtit dokud nezmeni obcanstvi aby si menil ridicak Na Anglicany jsem jako irsky rezident ( po 5 letech nepretrzitito pobytu v poslednich 9 mozno podat zadost o obcasnstvi ) vysazeny a pekne bych si je podal kdyz me odmitli zamestnat ze si nevymenim ridicak ,,, je mi jasne proc to je talci na ne pojistovaci firmy a krom toho na cesky ridicak sice pokutu zaplatit musim ale zadne trestne body me nehrozi...

portoble
18.08.2015 / 16:51
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
Kaktus
18.08.2015 / 22:21
mateo
18.08.2015 / 23:44
miky65
02.12.2015 / 19:49
Zdravím,

Věděl by někdo o místě řidiče ve Švédsku? ID card a bankovní účet mám, AJ na pokročilé úrovni ale žádné známosti :-)

Kdyby někdo o něčem věděl, budu rád.

Díky
Michal

sarantos
14.05.2019 / 10:46
Ahoj.

Ozivim trochu toto tema. Mel bych moznost zaridit praci ridice v DK/S/NOR. Jedna se o rozvoz PHM napric Skandinavii. Platove podminky 200,-SEK/hod hrubeho, pri 40hod/tyden to vychazi mezi 30-35K SEK mesicne hrubeho (prescasy mozne, ale relativne omezene z duvodu bezpectnosti), zdaneni podobne nasemu systemu. Podminky praxe, ADR na cisterny a minimalne anglictina na pokrocile urovni (danstina, svedstina nebo norstina vyhodou, ale ne podminkou). Vice v SZ, kontakt primo na zamestnavatele poskytnu gratis:)

Ahoj a hlavne kolama dolu.

jozin
15.05.2019 / 19:51
Osobne si myslim ze je celkem pozde tam jit vsichni uz tam totiz jsou.origo sveda potkas snad jen za volantem toho vlaku.bezne navesy,spedice jako bring,tam jsou jugosi,balkan,afganci(ted jsem snim vykladal v stocholm),dfds,to je cely balkan snad,zbytek maji polaci osefovane a ze jich tam je z okoli stetina to maji pres kaluz a jsou tam.

sarantos
16.05.2019 / 11:14
@jozin

Mas recht, je to tak jak pises. Pravda ale taky je, ze ani ve Skandinavii ridici nejsou (balkanci, arabaci, polaci, rumuni, turci.. at je jich tam mraky, tak to nestaci). Tolik spedic (firem bez svejch aut a ridicu), jako je tady, jsem nikde nevidel. Bing, DFDS.. najimaji jine firmy, ktere jim obslouzi zakazniky a vsichni jsou v pohode (az teda na ty dopravce, co jim chybi ridici).

Spis mne slo o to podelit o zkusenosti a umoznit tomu, kdo by na to mel, trochu jiny zivot ridice. Ve finale kde v CZ firme nejsou cizinci a cim vetsi dopravce, tim vic moldavcu, UA, RO atd ze? Skandinavie ale neni CZ, kdo nevidel a nezkusil sam, nevi (a nejde jen o road trains). Zivot nejsou jenom prescasy a nasledne hajeni svych pracovnich prav ala rady kolegy sibra.

Napisu to rovnou, jedna se o firmu Skanol (primy kontakt jen v SZ). A krome vyse uvedenych podminek je jeste podminka - chtit zit na severu (asi to neni o tom dotovat zivot v CZ a jezdit sem na vikendy). Jednotlivec si vydela a jeste neco zbyde. Rodina kde dva pracuji, nema problem se velice solidne uzivit i z normalni (u nas bych rekl podradne) prace s prescasy, kde taci lide fakt zijou stylem z ruky do huby.

Pekny den vsem a at se dari!

sarantos
16.05.2019 / 11:25
Sorry ted ctu ten konec a neni to uplne ideal napsany.
Ve zkratce: Skandinavie = v pohode zivot s normalni praci bez prescasu / CZ = mrte prescasu, buzerace a nefer jednani, kdy si o "normalnim" zivote clovek muze nechat tak akorat zdat. A to se netyka jenom prace sofera..

jozin
17.05.2019 / 21:44
Za me je ceske pivo nejlepsi,tlacenku mame jen u nas,dobrej chleba co kupuji ja je tyden dobry.tak nemam duvod pit jejich pivo.....kazdy kdo pracuje ve svedsku,at rekne i B.kolik tam stoji kadernik,vstup do fitness atp..

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp