29.08.2013 / 08:29
!!!!DOPRAVCI CO PORUŠUJÍ ZÁKONY !!!!
NAŠEL JSEM V NĚMECKU ORGANIZACI, KTERÁ SE ZABÍVÁ PROBLEMATIKOU DOPRAVCŮ A PŘISLÍBILI PRÁVNÍ POMOC PŘI ŘEŠENÍ SITUACE A PORUŠOVÁNÍ 561. TATO ORGANIZACE SPOLUPRACUJE POD ZÁŠTITOU OGBL ( Odborová organizace ) V DE.
TATO ORGANIZACE PŘEDÁ SEZNAM KONTROLNÍM ÚŘADŮM A TY NA ZÁKLADĚ TOHOTO SEZNAMU BUDOU PROVÁDĚT ČASTÉ KONTROLI TĚCHTO DOPRAVCŮ ( na území DE ).
DOPORURUČILI, ABY SI ŘIDIČI USCHOVÁVALI DŮKAZNÍ MATERIÁL, JAKO JSOU SMS, NEBO JINÝCH ZÁZNAMOVÍCH ZAŘÍZENÍ OD NADŘÍZENÝCH, KVŮLI PROKAZOVÁNÍ A ABY CELÁ TA ZÁLEŽITOST NEPADLA NA HLAVU ŘIDIČE .
Napište zde autodopravce, kteří porušují zákony. Požadují po řidiči, aby porušoval nařízení 561. Napište taky autodopravce, kteří platí mzdu jinak než pevným základem a dietou.
Rozveďte jakým způsobem se porušuje a co vedení firmy požaduje po řidiči.
Milan D1
(-neregistrovaný-)
30.08.2013 / 23:47
JPM Petra Macurová Ostrava
Milan D1
(-neregistrovaný-)
30.08.2013 / 23:51
JPM porušuje snad všechny možné vyhlášky,zákony a pravidla sil. provozu!!!!!!! Vozidla v dezolátním stavu,žádné diety,přetěžování, apod. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.08.2013 / 23:54
Milan D1, napiš tady konkretně co a od kud jsou, popř. adresu,nebo odkaz na web stránky. Dík.
02.09.2013 / 19:40
?????????????????????????????????????????
03.09.2013 / 22:31
Všichni na těhlech strankách mají plnou papulu keců a když se proti tomu, dá něco dělat, tak mlčíte .
Pavel Bejček
(-neregistrovaný-)
04.09.2013 / 15:24
Nemlčíme, jen se asi úplně každýmu nezamlouvá zrovna tímhle způsobem udávat gestapu český firmy, i když z historie víme, že ochotný udavači se vždy najdou - tak nezoufej, jistě nebudete s Milanem D1 sami. Osobně si myslím, že kontrolních mechanismů na darebáky je dost a dřív nebo později ty, co nic nedodržujou, semelou i bez udávání gestapu. Někdo ale nemá dost trpělivosti a tak do Říše ochotně informuje.
04.09.2013 / 22:53
Pavel Bejček
Když to bereš takhle, trošku divný názor a docela jsem se zasmál. Až ti nějaký trucker zabije člena rodiny a bude za volantem 36hodin, protože musel, tak asi budeš rad, když tihle nebezpeční řidiči + dopravci ze silnic zmizí !!! Nemyslíš???
Jestli myslíš kontrolní mechanismi v CZ, kteří jsou zkorumpovaný, tak tě lituju!
Za další bych Tě chtěl informovat o tom, že druhá světová válka skončila a nejde o udavačství, ale o práva a zákony.
Dal bych ruku do ohně, že jsi jeden z těch dopravců, kteří okradají řidiče a porušují co se dá, napovídá o tom tvá slova v příspěvku.
Zřejmě se bojíš, aby tady nezazněla tvá firma, popř. tvé jméno !!
Pavel Bejček
(-neregistrovaný-)
04.09.2013 / 23:11
Moje jméno tady už zaznělo anonymní udavačský hňupe, sám jsem ho sem napsal, protože nemám potřebu se schovávat za anonymní nick. Ale firmu nemám, s bagounama se střetávám z pozice řidiče. Můžeš se smát dál. ;-)
05.09.2013 / 09:37
Tak teď už tě vůbec nechápu, zřejmě to poukazuje na tvé IQ ! Urážky a nadávky ve věcích dost důležitých, to ukazuje na člověka s podprůměrným IQ. Zřejmě si jeden z těch řidičů, který porušují a dělají to rádi pro svoji firmu. Taky si určitě myslíš. že jsi nesmrtelný ! Těmto hlupákům se nedá nic jiného, než popřát hodně šťastných kilometrů. Jen tak dál Bejčku.
07.09.2013 / 09:31
Ano, uz vidim, jak zrovna Nemci, nam resi problemy s vyplacenim mezd a pod. a porusovani 561 s nami radi proberou primo na miste, samozrejme za tucny honorar a nikoho nebudou zajimat usvedcujici smsky s prikazem 561 porusit, ktere nam pravdepodobne nadrizeny stejne neposle, protoze chce byt kryty.Oni mili BAG odstrani z nasi spolecnosti zle kamionaky, kteri jezdi 36 hodin denne, protoze mu to firma naridi, coz vkastne neexistuje, nebot kdo porusuje 561, dela tak ZCELA DOBROVOLNE a kdo tvrdi ze ne, je pokrytecky zbabelec, protoze to nikdo delat nemusi.A mily Bohusi, hrabni si do svedomi, protoze clovek, ktery je schopen napsat "zabívá", nebo "kontroli", nema pravo soudit IQ ostatnich.(nepisu hacky a carky, protoze to smolim na telefonu, kdybys mi to nahodou chtel nandat touto cestou)
07.09.2013 / 22:30
Pánové,se tady akurát urážite a nikam to nevede.Každaj má jinej názor a ja rešpektuju každej.je síce pravda,že většina lidí to porušuje z vlastní vůle,aby se dostali dříve domů.Jsou síce taky firmy kde ti to nařídej,ale to bych jim tam asi s fleku položil klíe,a šel si hledat práci jinde.ja vím ,že by se po pátku chtěl každý dostat domů k rodinke,ale někdy se to fakt nedá.Je to jenom můj názor o který jsem se tady chtěl poděli a nechtěl jsem tady nikeho prudit,tak to neberte osobně.
Pavel Bejček
(-neregistrovaný-)
07.09.2013 / 23:50
Já bych to s respektem k názorům nějakýho pologramota zase nepřeháněl. Od r. 2006 jezdím s digitálem a ten mi nedaruje ani minutu. Nechci platit pokuty, tak se snažím si dávat pozor. Dával jsem si pozor i předtím s analogem, i když ten tak nekompromisní nebyl. Chce to o práci trochu přemýšlet, dopředu si spočítat, kam můžu dojet, domluvit se s dispem, co je možný a co není, a jde to. Někdy se to taky nepovede nejlíp, ale tak to v životě chodí. Firma mě zaměstnává, ale žádný porušování 561 po mně nikdo nechce. Kdyby chtěl, řešil bych to jinak než zvěrejňováním tady. Předáváni údajů o firmě odborářům nebo úřadům do Německa, to zavání spíš pomstou než řešením. Takže kdo máte na zaměstnavatele pifku, můžete ho sem napsat se vším, co Bohuš potřebuje, aby to mohl ohlásit bundesautobahngestapu. Ale radši moc nedoufejte, že by to váš problém vyřešilo.
08.09.2013 / 03:35
víte proč řidiči z povolání dělají psychotesty? aby bylo jisté že 561 neporuší. z toho je jasně dáno že pokud řidič 561 porušuje at už pod nátlakem nebo ze své vůle háže vinu jen on sám na sebe a bere na sebe zodpovědnost. až vás někde zastaví dostanete 2000eur pokutu nebo to někam našijete několik lidí příjde o život , nikdo se v tomhle případě za vás nepostaví . většinou to dopadá tak že tihle řidiči si to rovnou jdou hodit do návěsu.
nemám rád náké bonzování tak to ani dělat nebudu i když znám tyhle firmy. spíš by bylo fajn kdyby všichni řekli prostě ne. a hromada těchhle firem by na to automaticky dojela. a pokud se vám nelíbí že musíte trávit sobotu někde za čárou na nudném parkovišti tak tu práci nedělejte a běžte dělat třeba prodavače nebo skladníka na 8h deně za 12000,-
08.09.2013 / 20:40
Milan D1 : : pravidla silničního provozu asi těžko poruší zaměstnavatel.....musíš být asi hodně rozhořčen co? pravda, samé hujdy tam jsou, přetěžování zkoušejí též...ale proč si srát na hlavu? musí se člověk i ozvat..s aetrem pokud vím tam problém není
09.09.2013 / 09:31
Omlouvám se těm, kdo našel v mém komentáři např. hrubku a pohoršuje je to. Žiji víc jak 20 let v zahraničí, pracuji pro organizaci náborů zaměstnanců pro Německý trh a češtinu skoro vůbec nepoužívám. Domnívám se, že k daným tématům mám co dodat, protože mám zkušenosti a ne jen v dopravním odvětví. Dám Vám jeden příklad: řidič jedné nejmenované dopravní firmy jel s nákladem z Fr. do Cz. Při náhodné kontrole bylo zjištěno, že daný řidič jel na druhou záznamovou kartu. Dostal na místě 4500eur. Kontrolní orgán mu zadržel veškeré doklady a po zaplacení kauce ( 4500eur ) mohl pokračovat dál v cestě. Zaměstnavatel mu sumu neposlal a nařídil mu, aby odjel směrem do Cz. Toto vozidlo bylo zadrženo zhruba po dvou měsících na uzemí Fr. a dokonce v něm seděl i hříšník daného přestupku. Tento řidič po zhruba 14 dnech byl odsouzen k odnětí svobody na 3,5 roku za maření rozhodnutí a pokutě 16 tisíc eur. tento člověk má za sebou zhruba polovinu trestu, bez nároku na podmíněné propuštění a až si odsedí zbytek, čeká ho splácení 16tis eur ( 420 000Kč ) + soudní poplatky 7000eur ( 182 000Kč ). K tomu dostal trvalí zákaz na uzemí Francie. Dopravce vyvázl s pokutou 100 000Kč. a to jen proto, že si měl ohlídat řidiče, aby neporušovali nařízení 561.
Peter Muller
(-neregistrovaný-)
26.09.2013 / 16:27
Tak o tomhle případu vím a dokonce to byl můj kamarád, s kterým sem jezdil u dopravce, kterého se to týká.
Ten můj kamarád, který sedí má hypoteku, kterou nemohl v base splácet a o barák přišel. žena se sním rozvedla. Vím jen , že má ještě doplatek hypoteky cca 420tisíc, protože dům se prodal v dražbě pod cenou.
Vůbec mu nezávidím, až vyleze ven. Ten člověk, jak ho nahoře někteří jedinci napadají udělal pro kolegu velký kus práce a vím, že za ním jako jediný čas od času jezdí a podává info rodině.
mateo
(-neregistrovaný-)
28.09.2013 / 02:12
Pro Bohuse,radsi se v Tom Nemecku zamer na neco jineho,Nez na bonzovani!!!Mateo USA
30.09.2013 / 19:46
Tak pro všechny !
Nejde o bonzování, ale o ochranu zaměstnanců, před zaměstnavateli. To jen pro hlupáky, kteří si pletou jedna a dvě . Jak čtu příspěvky, tak fňuká tady snad každý, ale nabil jsem dojmu, že zas tak hrozný to nebude. Prostě Česká povaha se nezapře. Nebudu se tady nadále angažovat, protože komu není rady, tomu není pomoci.
30.09.2013 / 21:24
Právě jsem změnil zaměstnání právě kvůli tomu jak se zachází s řidičama ma mkd!!
Ježdění na dvě karty kvůli najetejm kilometrům,(bohu dík že mě tam nešel dát magnet) termínovanejm nakládkám ,vykládkám chování např.v rakousku k řidičům. Na oficiální výplatu 9200 kč a pak čekat kolik vlastně budu brát (platili mě od fakturace) A mohl bych pokračovat donekonečna... Prostě jsem se na to vys... protože mám jen jedny nervy. Už by se s tím mělo něco dělat a měli by jsme si vzít příklad od řidičů z ciziny-zablokovat celou infrastrukturu dopravy a přepravy-začít jezdit podle aetru, vykopat rádobyřidiče co nám to všechno serou a používají magnety,cizí karty,nebo dokonce bez.. Kteří jsou schopní tvrdit že je k tomu nutí ale kolikrát tomu tak není. Většina si tady jen stěžuje co všechno se jim stalo nebo co museli dělat...proč se někdo nevzchopí a neudělá něco aby se tady poměry v česku zlepšily--PROTOŽE TO ZA NÁS NIKDO JINÝ NUDĚLÁ!!! Měli by jsme se dát dohromady už s tím něco udělat sami...
01.10.2013 / 16:49
Tohle je přesně ono. Každý dělá za otrockých podmínek a když přijde tvrdý na tvrdý a zjistí, že nemá na poplatky, jídlo a ve finále na důchod, že mu přišla nemocenská 2500Kč, když má základ 10000Kč a to je pořád do kola.
Já těch případů znám mraky. Jen mi je líto, že se tady najdou lidi, kteří ještě nadávají a napadají člověka, který bojuje za lepší pracovní podmínky a u zahraničních soudů zastupuje lidi, kteří buď svou, nebo vinou zaměstnavatele porušují zákony a jsou dopadeni.
Nikdo si tady neuvědomí, že nejsou nesmrtelní a ne že porušováním ohrožují sebe, ale i jiné životy. Narážím na AETR a jeho porušování !
mateo USA
(-neregistrovaný-)
02.10.2013 / 04:26
Pro Bohuse,to je od tebe hezke,ale uvedom si a najdi si to ve statistikach,ze 75% nehod kamionu v evrope bylo zpusobeno ridicem,ktery dodrzel ten tvuj aetr.Nebud zabednenej s Tim aetr,jak muse nejaka vyhlaska vedet,kdy je ridic utahany a kdy ne?Proc kluci bouraj za 2 hod po Tom,co Jim ten zapraskany aetr naridil stat 2 any na prochcanym parkovisti bez body a wc?To je odpocinek co?Zkusil sis to nekdy?V evrope jsem jezdil 22 let a nikdy jsem to nedodrzoval,a vis proc?Protoze jsem chranil sebe a hlavne ostatni,protoze Jen ja vim,kdy se mi chce a nechce a spat a ne nejaka vyhlaska!Tak uz tady nech laskave tech kecu,jak to je pro ridice dobry!!!Mateo USA
02.10.2013 / 13:04
Mateo, vyhláška, nebo zákon 561 je jasný. Tvůj argument u soudu neobstojí a je úsměvný, ale kdyby se tě to týkalo, tak bych se ti vysmáli do očí :) Další věc je, že to není můj AETR, ale sdružení spolkových zemí. Taky mi pošli ty statistiky, kde si na to přišel, to mě zajímá.
Nikde jsem nezmínil, jak je to dobré, ale jaký je zákon a co se děje, když se porušuje, tak se prober !
Další věc je, že každá práce má svoje pro a proti. Prochcaný parkoviště ? To si děláte sami! Nemočte na kola a choďte na záchod. Co jiného ti na to říct! Viděl jsem řidiče kamionu, který měli toaletu 10metrů od auta a stejně močili na kolo. Asi je to nějaký Váš rituál .
mateoUSA
(-neregistrovaný-)
02.10.2013 / 15:24
Pro Bohuse,no nezklamal jsi,je videt ze jsi opravdu uplne zabednenej nejakej urednik a nepochopil jsi,o co jde.Jak uz psali I nekteri prede mnou,je hezke ze Ta vyhlaska je,je ale spatna ve svoji koncepci a proto tomu tam mas bojovat a ne bonzovat.No jsi asi nejakej snazivej urednicek,ktery chce lezt nekomu do p....e!Tak good luck!!!
02.10.2013 / 17:53
mateo, nejsi normální!
Napíšu ti co já vlastně dělám a jaká je náplň mé práce.
Pracuji pro zahraniční společnost už víc jak 19let. Má pracovní náplň spočívá v tom, že nás osloví lidi, nebo naši společnost, kteří shánějí zaměstnání v EU a mi jim na míru sháníme zaměstnání.
Další aktivitou, kterou se zabýváme je, tlumočení při soudních stáních, kde se zaměstnanec, nebo zaměstnavatel snaží dovolat práva. mateo !! PRÁVA A ZÁKONŮ !!
Dal jsem sem tohle fórum, protože značná klientela je z CZ + SK a při soudních stáních z 62% zastupuji řidiče LKW
Nevím komu bych měl lézt do P.....E??? Snad nemyslíš tobě, nebo jak si to myslel???
Komu, to mě fakt zajímá!
Nebudu s tebou ztrácet čas, jsi hlupák s podprůměrným IQ, který se náhodou chytl v USA.
Jestli ti přijde právní pomoc pro lidi, kteří to potřebují hloupá a bereš to jako bonzování, tak jsi vážně inteligent.
Nicméně jsi jeden z mála, který to tak berou a ve finále nejvíc bulí !
Nezapomeň mne napadnout za pravopis, nebo jiné chyby v textu.
mateo USA
(-neregistrovaný-)
02.10.2013 / 18:09
Bogus,no hlavne ze ty jsi intelligent a kdyz jsi tak na vysoke urovni,muzes to sem jit zkusit,uvidime jestli by jsi se chytnul urednicku .A propo,ja si na praci nestezoval,skoro 30 let to delam a pokud vim si nikdo nestezoval,tak se prober urednicku
02.10.2013 / 18:23
Opravdu rozhovor na úrovni ! Podívej co se na těchto stránkách píše. Každý dělá, co ho baví, na co má školy a co ho naplňuje. Tím s tebou končím. Nestojíš za můj čas. Kdyby ses lépe učil, tak bys nemusel sedět za volantem. Přeji ti hodně šťastných kilometrů a měj se.
Na další tvé příspěvky reagovat nebudu, jsi hlupák, který píše z nudy kraviny !
mateoUSA
(-neregistrovaný-)
02.10.2013 / 18:32
Jo Bohousi,promin jsem uplne zabednenej,ty vlastne delas v agenture ktera schani ridicum praci,v te je pak honi,poradne Jim nezaplati a kluci pak musi porusovat aetr aby neco vydelali a ty je pak zastupujes u soudu kdyz je chytnou,perfect.No proste delas u jednech z mnohych pod odnych agentur,co naslibujou a nedodrzi.Tak aby kluci nemuseli porusovat aetr,tak Jim ty inteligente domluv za Tu praci poradne penize a ne ty almuzny,za ktere se tam jezdi.Ale na to ty jsi asi moc malej urednicek,co!!!A na jednu stranu tady vzivas ridice,jak moc Jim chces pomoc,a pak nas tady urazis,ze sedime za volantem Jen proto,ze jsme se spatne ucili!!Uz opravdu nepis,protoze s tebou konverzovat je ztrata casu
02.10.2013 / 19:00
Bohuš:
Spíš napiš sem
www.sdruženiridicu.cz, už i spolupráce s D existuje.
Zde jak jsi poznal se dočkáš jen urážek a parkovištních keců řidičů, kteří umí jen nadávat, kritizovat, ale udělat něco pro změnu k lepšímu to ne.
02.10.2013 / 19:21
liposa, konečně rozumný názor.
Ten člověk mateo neví co povídá.
Mi nejsme náborová organizace, ani nikoho nikam nehoníme.Nemáme s nikým smlouvu!
Nejsme Zerro Maxx a jim podobni. Jsme Německá společnost.
Přijde člověk, řekne, že má tohle a tohle vzdělání a mi se podíváme do poptávek a zprostředkujeme schůzku. Podmínky si pak každý vyjednává sám a taky podepisuje smlouvu se zaměstnavatelem. Máme zde cca 8% české klientely a je fakt, že řidiči LKW jsou nejvíc problémový! Myslí si, že krást je normální a následky pak nesou velmi těžce, protože si dál neškrtnou a sankce jsou velmi přísné.
05.10.2013 / 12:42
Fandím lidem jako je Bohuš. Mám praxi jak u českých dopravců, tak v Německu u dopravců. V Německu je to jiný lewel. Když se chováš slušně a děláš svoji práci, tak jsi jak v CZ, tak i v D spolehliví a dopravce ti jde na ruku. Rozdíl je v tom, že v D nemusíš nic porušovat a vyděláš si, prostě se tady jezdí jak má. V CZ když jezdíš jak máš, tak jsi nespolehliví a pro firmu k ničemu. Takže, když jsi poctiví řidič v česku, tak jsi špatný řidič a firma tě nezaplatí jak by měla.
05.10.2013 / 13:22
JoJo, v Čechách stále platí, že s poctivostí nikam nedojdeš. A tenhle postkomunistickej trend tady bude bohužel ještě dlouho.
16.10.2013 / 19:22
Určitě to Bohuš myslí dobře. Já jsem jezdil taky u dopravců, kde se porušovalo a porušuje do dnes, je fakt, že to porušování je věkem stále horší, člověk nevydrží to co v 25 letech. Jenže majitelé by chtěli stejné výkony jako v 25 letech. příjdou noví, mladý řidiči, pro které to není problém a Vás odsunou na horší práci a atd. Každý si tím musí projít sám, zaplati nespočet pokut. Dnes vím, že bych to znova nedal, 20tis km za měsíc s ADR za zády. To riziko, byl jsem blázen. 3 roky jezdím, tak jak se má, žádný magnet ani dvě karty. Kdybych se jednou vracel do CZ, tak určitě ne za volant kamionu.
01.12.2013 / 10:56
Jihočeští celníci z hlídky mobilního dohledu prováděli v nočních hodinách ze soboty 26. října na neděli 27. října kontrolní činnost na úseku silnice č. I/20 v okolí krajské metropole. Před druhou hodinou ranní si v Českých Budějovicích celníci vytipovali a následně zastavili řidiče nákladního vozidla převážejícího zeleninu. Celníci provedli také kontrolu tachografu a zjistili, že data vyčtená z tachografu vykazují základní nesrovnalosti. Jednalo se o jízdu bez vložené karty řidiče a v době kdy se vozidlo prokazatelně pohybovalo, záznamové zařízení zapisovalo přestávku.
Na základě těchto zjištění pojali celníci důvodné podezření, že může být na snímači tachografu umístěn magnet, který znemožňuje správnou funkci záznamového zařízení. Řidič byl poté vyzván, aby zjištěné nesrovnalosti vysvětlil. Po chvíli váhání přiznal, že má magnet umístěn na čidle převodovky. Dále se přiznal k manipulaci se snímačem tachografu. Poté celníci tento silný magnet ze zařízení odstranili a zajistili. Takto umístěný magnet zásadně ovlivňuje funkci tachografu.
Ten pak, i přesto že vozidlo jede, vykazuje, že stojí. Tachograf tak zaznamenává přestávku i za jízdy. Záznamové zařízení slouží pro kontrolu činnosti řidičů nákladních vozidel. Při kontrole jde následně zjistit, zda se dodržují předepsané bezpečnostní přestávky. Přiložením magnetu na čidlo převodovky nerozezná řídící jednotka, zda vozidlo stojí nebo je v pohybu a proto vykazuje do doby odejmutí magnetu nečinnost.
Celníci vše zadokumentovali a případ bude předán k vyřízení věcně příslušným správním úřadům – Krajskému úřadu v Českých Budějovicích a Magistrátu města České Budějovice. Ve správním řízení hrozí řidiči pokuta až do výše deset tisíc korun a dopravci hrozí sankce až do výše půl milionu korun. Řidiči nákladního vozidla může také správní orgán uložit zákaz řízení až na jeden rok.
V letošním roce se jedná o druhý zjištěný případ. Na konci května jihočeští celníci zastavili u obce Kamenný Újezd na Českobudějovicku litevského řidiče kamionu převážejícího potraviny. Při následné důkladné prohlídce objevili magnet připevněný na snímači tachografu. Celníci vybrali kauci ve výši sto tisíc korun, vše zadokumentovali a předali k vyřízení věcně příslušnému správnímu úřadu – Krajskému úřadu v Českých Budějovicích.
filter
(-neregistrovaný-)
15.12.2013 / 09:50
Alimax liberec. Porušuje se aetr ( uplně každy má v autě magnet ), vyplaty dlouho po termínu, auta v dezolátním stavu. Diety žádný jen se podepisuje a nic se nevyplácí. Už smolíme dopis pro němce policii a bag. jak nas začnou chytat tak se jim to vratí. jak oni na nas tak mi na ně.
Moravák
(-neregistrovaný-)
07.01.2014 / 06:52
Bohuš – je možné tě kontaktovat jinak, než na veřejném foru?
miliba
(-neregistrovaný-)
12.01.2014 / 04:53
A co takhle Šindelář spedition?to je další z těch, co jsou v jižních čechách.vydrželi jsme tam asi 3 roky. Ve dvojce výplata napůl, na výplatnici vše.Jenže letos už je to 5 let a těžko i Das z něj něco dostane. tam jako magnety a 3 karty normál.
13.01.2014 / 02:46
pár fyrem jsem prošel a mohu jen konstatovat že první sčím bych začal je s počítáním kdyš si to řidič neumí spočítat jestly se mu ten magnet vyplatí že až bude bručet že mu nikdo platit nebude a o co příjde pak možná pochopí a začne i zjištovat jaké má práva a že se mu rači vyplatí s takové fyrmy odejít zavčas nebudu tu popisovat postup ale i zaměstnavatelé vědí že je na ně bič jen ho začít používat
docela tuto mišlenku podporuju už jen stoho aby noví a ti kteří ještě neví si nenatloukly jako někteří před ním a komu neni rady tomu neni pomoci upřímě držím palce ale asi to bude dlouhej seznam jen na Kladensku jich je hafo ale nechci tady polemizovat co a kterej spíš bych dopravce více zainteresoval na dodržování 561 kort kdyš dnes má pomalu každé auto gps a dispo hned vydí vše tak přeci si to má jak ohlídat aby řidič nešidil a chudák dopravce pak nevydělával více ale nato asi neni v této zemi vůle vyplatí se asi šidit a dřít na kost a někteří znás nato ještě rádi přistupujem
Bohuš: ta zlodějna :D sám sem byl svědkem jak kluci cucaly naftu a na mě koukaly jak na debyla kdyš sem odmít prej okrádám rodinu někdo kdysi řek čech až tak 5 generace po revoluci se naučí co to je kapitalizmus a jaké má pravydla těch 40 let znás za 20 nevyprchá jsme národ písečkářů a závystivců vem si holandany maj snad závěsi skus to v cz a uvydíš sám
marty
(-neregistrovaný-)
08.03.2014 / 22:53
Všem potencionálním zaměstnancům-řidičům důrazně nedoporučuji pracovat u pana Stanislava Řezáče, kterého vytěžuje pan Robert Hrda!!!!! Nesmyslné držení řidiče na jednom místě a hlavně neplatí řidiče!!!!! Dluží kam se podívá!!!!! Auta věčně přetížena a v havarijním stavu!!!!!! Pokud budete trvat na výplatě bude se zapírat nebo vymlouvat že nemá a řekne ať si vezmete půjčky u Providentu!!!!!
Landa
(-neregistrovaný-)
08.03.2014 / 23:28
Jenom hňup a debil řídí 36 hod vozidlo nebo spíše více než 9 hod. nebo 10 hod. prostě to nedělám a raději budu v tesku rovnat zboží.Co takle v době nemoci uzavřít pracovní poměr a jezdit zahraničí a máš dvojí plat to není špatné.Jak by to mohlo u soudu dopadnout to muže poradit bohoušek. Landa
09.03.2014 / 00:34
Nebylo by lepší udělat fórum s názvem který dopravce neporušuje zákony???Myslím že by tam nevznikla velká tlačenice))))))
09.03.2014 / 00:47
Notywogo,tady to je snad údolí dutých hlav,vzájemné napadání,pravopis cikánskýho prvňáčka,já se ani nedivím že z čechů má prdel celá evropa(bohužel).
09.03.2014 / 08:11
No ten pravopis je fakt síla teda. :-D:-D:-D
Ex driver
(-neregistrovaný-)
10.03.2014 / 20:40
Zatím jsem na žádném foru nereagoval,ale dnes mi to opravdu nedalo.Plně souhlasím s uživatelem cucík,asi by opravdu bylo lepší udelat seznam dopravců,kteří nic neporušují,ale vlastně dopravci neporušují oficiálně nic,to všechno jenom řidiči,protože každý dopravce si nechá bud přímo v pracovní smlouvě nebo v dodatku podepsat,že řidič byl obeznámen,že nesmí porušovat předpisy a nařízení.
to Demoskinos:pravopis bych až tak neřešil,ale abych musel něco 5x číst,abych aspon mlhavě pochopil,co vlastně pisatel chtěl krvopotně naznačit,to je fakt na pováženou...
to cucík:asi jsi/jste/ještě nečetl jiná /fuck/fora,některá bych doporučoval číst v blízkosti WC,mohlo by dojít na zvracení i odevzdávání tuhých produktů metabolické činnosti...
Tímto končím,už se nebudu vměšovat do ,,duchaplné \"konverzace některých účastníků,..
Michal
(-neregistrovaný-)
11.03.2014 / 22:10
Co takhle seznam řidičů,přeběhlíků,škodáků a všechno znají a ví vždyď vezdí několik měsíců Michal
romstu3
(-neregistrovaný-)
17.03.2014 / 21:02
Vzdy tyhle fora jen procitam a nikdy jsem nemel potrebu se k nejakemu tematu vyjadrovat. No to co procitam tady mne nemohlo nechat chladnym. Ban Bohus vidi ty nasledky , ktere doprovazeji uz dany problem a tak ma proste jiny pohled. Co se tyce pana mateoUSA verim, ze je se svymi dino nazory opravdu v USA. Nejsem svaty, ale mel jsem prusvihy, ktere driv resilo petikilo a hotovo. Az na jeden. V roce 2003 jsem se po nonstopu z Milana do PL stavil jen doma umyt a pak stravil 19h na hranici v Tesine, ptate se proc (musis vyclit,slozit,nalozit a zaslit) Po vsech tech hodinach mi nad ranem padla hlava v 90tce a ja roztrelil polske policajty. Jeden policajt v poho, druheho sundalo to jejich auto, ktere jsem rozmetal. Lezel pul roku v nemocnici, no a ja. Lezel jsem v cele a rikal v polospanku,,proc jsem tady, vzyt jsem delal jen svou praci\". Co 15min prisel do cely nejaky policajt, aby mi rval do ksichtu, ze jsem zasrany cech co jim prijel zabit kolegu. Kauce, soud a odsouzeni je uz jina historka. A co je v tomto blaboleni alespon pro mne dulezite. VOLBA, volba kterou jsem mnel a v tomto pripade pochybil. Preji vam vsem, aby jste vsichni volili spravne, chyba je draha. A pro ty zacinajici jedna rada. Az do vas nekdo bude hustit moudra, tak se podivej kde se jde vychcat. Jestli si pochcije vlastni kolo na navesu, tak ho neberte zas tak vazne. Zdur synci aj baby.
17.03.2014 / 23:19
Pro romstu3:no kdyz uz jsi se tady zminil o me,tak asi narazis na muj nazor o AETR.Jaky je mezi tebou a ostatnima co podle te blbosti nejezdi?Ten,ze ty jsi asi jeden z tech co si chodi chcat na kolo a jeste si neumi rict,kdy ma dost.Myslim,ze jsi dostal malou palku,protoze takova dilina jako ty na cestu nepatri,protoze ohrozuje vsechny ostatni.Co se tu tim chvastas,ze jsi jel non stop a pak jsi nekoho malem zabil?Meli ti naparit daleko vic.Zdur
koksa
(-neregistrovaný-)
18.03.2014 / 08:49
Mateo, Ty jsi vážně tupej idiot. Většího vola jsem teda nezažil !
romstu3
(-neregistrovaný-)
18.03.2014 / 10:20
mateo,to ze jsou vidlaci jako ty USA mne naplnuje optimismem.
18.03.2014 / 10:54
mateo jsi hovado první kategorie, styd se a být admin, tak tě tady zablokuju. Nadávat někomu a dobírat si ho kvuli jeho neštěstí. Prober se a myslím že mluvím za všechny, jdi prudit na truck fora v USA. Ty nevychovaný hulváte !
(-deaktivovaný profil-)
18.03.2014 / 11:45
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
18.03.2014 / 12:07
Tony traktorista,hovado jsi ty!!!Ano je to nestesti,ale ja si nikoho do ust nebral,tak se nemel romstu3 do me navazet ,ty jsi asi nejaky mluvci nebo
co.Vetsina z vas tady nadava na ty co porusuji vyhlasku,jak vam ostatnim vsechno kazej,jak vsechny ohrozujou a najednou je to jinak?To mi je nejaky divny,a Tony hovado,romstu nebo jak se jmenuje pirusil zakon a za to se plati,on me prvni napadl,a kazda akce vyvola reakci.A nakonec,ja svojim zpusobem jezdeni za 28 let nikoho neohrozil!!!!Tak se do me Tony neser.Jo a adminovi to mojim jmenem napis at me vymaze,opravdu nektere nazory tady to je chutovka,
Jožin
(-neregistrovaný-)
18.03.2014 / 23:01
Za porušení nařizení řidič body a pořádnou pokutu a to hned na místě.Odpočinek 8.50 hod to ho zaručeně nikdo nenutil to je jen jeho blbost.
(-deaktivovaný profil-)
19.03.2014 / 05:32
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
Honza
(-neregistrovaný-)
19.03.2014 / 12:05
nateo měl bys jít plkat na jina fora. jezdíš jak píšeš v USA, tak nechápu, co tady kecáš a proč tady rozhazuješ rozumy, když v USA se jezdí uplně jinak. To že se ty navážíš do jiných je pravda a jen tady provokuješ. Chlapy a děvčate bude lepší, když si tohoto matea nebudem všímat a na jeho příspěvky reagovat. je to zvlaštní druh jedince, který si tu zřejmě léčí nějaký komplex :)
21.10.2015 / 10:05
U firmy PAP TRUTNOV se předpisy(561/2006, ZP atd) musí dodržovat. (už vidím, jak zase všichni budou brečet, že je musí dodržovat)
22.10.2015 / 09:45
Zdravim, panove! Je to hezke,co se tu pise, ale za porusovani Aetru muzou Nemci sami.Co me vede k tomuto nazoru? Ukazte mi v Nemecku,kde po 17te hodine v pohode zaparkujete,mam na mysli P u dalnic, a pokud chcete vyuzit aspon 8 hodin jizdy,tak jste v haji.Tak at Nemci nejprve vyresi svoji kapacitu parkovist a potom at kontroluji,penez maji dost z mytneho i z pokut,ktere ukladaji.Ano,nektera P ted davaji do kupy,ale at se podivaji do Francie a neco si z toho vezmou,bude to dobre i pro nas,co pres Nemecko jen projizdime a nemame znalosti o jinych P,co nejsou u dalnic.
22.10.2015 / 13:23
Takže např. Firma od které jsem odešel mi nechce vydat kopie koleček z tachografu. Včetně výplaty, vyplatnich pásků.. Dovolil jsem si odejít, protože jsem nesouhlasil s porušováním nařízení, např. Výkon jsem konzultoval i tady na fóru. Na koho se teda obrátit?
22.10.2015 / 17:07
Za porušování Aetru, 561 a špatný technický stav vozidel, by měl být postihován hlavně zaměstnavatel a to dost citelně.
Každé auto má dnes GPS a firma má 100% přehled o výkonu svých řidičů. A každý rozumný řidič závady a nedostatky na vozidle nahlásí, aby neriskoval pokutu.
Dokud bude nést většinu zodpovědnosti řidič tak se nic k lepšímu nezmění.
04.08.2016 / 20:11
V česku není dopravce,který by něco neporušil.
05.08.2016 / 19:10
To sem nikdo psát nebude,to je sebevražda.A crazymouse3.Kolik na nudném parkovišti s tebou tráví víkendy němců,francouzů,švýcarů?Plné nudné parkoviště,že?Nepiš sem takové hovna,
(-deaktivovaný profil-)
21.08.2016 / 13:29
HOPI Praha HOPI Prostejov..
DUOTRANS
Duo Trans Cz, S.r.o.
Spediční služba, Pelhřimov, Česko
Adresa: Pražská 1114, 393 01 Pelhřimov
Telefon: 565 447 380
04.09.2016 / 20:43
TOMI TRANS CZ s.r.o. , jednatel Tomáš Voldřich, Michalov u Stachů.
Říká, zákony jsou od toho, aby se porušovali !! V tom je jistě jednička !!
05.01.2017 / 18:35
U Tomi Trans jezdí můj super kámoš Tomáš a vůbec si nestěžuje tak nevím co to tady píšeš.
07.01.2017 / 05:57
Spousta lidí je spokojeno v práci, kde jsou porušovány zákony.
Proč by tvůj kámoš nemohl být spokojený, i když jeho šéf porušuje zákony???
07.01.2017 / 15:18
Jezdili jsme spolu ve dvojce a vím že on by neporušil nikdy nic našel by si raději jiné ježdění.
07.01.2017 / 15:42
No jestli jsi jezdil ve dvojce s panem jednatelem Tomášem Voldřichem ve dvojce, tak to je jiná.
Ale spíše to vypadá, že jsi po pořádném flámu a moc ti to ještě nemyslí.
Pokud ti to jindy myslí :-)
06.06.2017 / 18:33
Tak ve firmě Tomi Trans, jednatel Tomáš Voldřich, bude po roce končit kontrola SUIP - inspektorát bezpečnosti práce. No pokutičky ho neminou, jde o to, jestli si z toho vezme příklad a na dále bude konečně dodržovat platné zákony. příští pokuta by byla daleko citelnější.
Nikdo nestojí o to, aby majitel řidiči říkal, že zákony jsou od toho, aby se porušovali.
06.06.2017 / 19:05
To bude zajímavé. Od roku 2010 u nás také probíhaly kontroly SUIP. Zjistily postupně mnohá opakující se porušování zákonů v různých oblastech. Zejména v evidencích pracovní doby. Ovšem vždy v závěru kontroly bylo napsáno, že SUIP nemůže vymáhat nároky zaměstnanců, pouze pokutovat firmu za přestupky. Také jsme čekaly nějaké výrazné změny, ovšem i po letech a dalších kontrolách si lidé ve vedení firmy dělali své. Až později jsme si stěžovaly Ombudsmance na liknavost SUIP při sjednávání nápravy.
Nakonec šetření Kanceláře ochránce práv opravdu zjistila, že vedení SUIP neoprávněně zastavilo vymáhání těch nejvyšších pokut a nepokutoval osoby z vedení firmy, které se dopouštěli správních deliktů.
Ombudsmanka sice nemůže zasahovat přímo do činností kontrolních orgánů. Může však doporučit opatření, která do budoucna eliminují pochybení kontrolních orgánů. To se událo v roce 2015. Jsem tedy zvědav, zda se opravdu něco změnilo a SUIP bude důslednější ve vymáhání dodržování zákonů.
Nám, co jsme podaly žaloby na doplacení přesčasů a dalších nároků, zpráva Ombudsmanky pomohla hlavně u soudu. Prokázalo křivou výpověď ředitele a pomohla nám dokázat daleko víc, než jsme původně doufali.
Snad je již dostatečně zaděláno na lepší časy v dopravě.
06.06.2017 / 19:38
To je celkem zajímavé. Jsou ale firmy, kde platí zaměstnance výborně ( 45 - 62 000,- ) hrubého. Jen se porušuje, co se dá. Všichni jsou spokojeni jen do doby, než se něco stane. Porušování bezpečnosti práce je na denním pořádku. Zajímavá situace nastane, když řidič má nést odpovědnost za nedbalostní trestný čin, nebo obecné ohrožení. To najednou udává a hledá jak potopit toho svého zaměstnavatele, kde vědomě za peníze vše porušoval a na přestupkovém jednání se podílel stejnou mírou zavinění. Proč nikdo neudává už při nabídce spolupráce, která již předem znamená výrazné porušení předpisů ....
06.06.2017 / 20:15
Trilore, co si to vymýšlíš za hlouposti?
Na špinavou práci (jak popisuješ) se nechá najmout jenom špinavec. Samozřejmě takovou práci nabízí opět špinavec. Proč by se k sobě špinavci měli chovat čestně???
To je přeci odvěká pravda, že takoví lidé se k sobě chovají, jak si vzájemně zaslouží.
To je tak jasné, že to není třeba řešit.
V české dopravě jsou ale častější jiné situace. Například že ti špinavec nakuká, že řidič má zákonný nárok jen na základ a odpracované hodiny vůbec neeviduje.
Nebo že řidičům zatají, že mají nárok na diety a vyplácí jim něco za km, případně z fakturace.
Nebo že řidičům nakuká, že musí jezdit 13 až 15 hodin denně, jak povoluje 561.
Případně že musí dělat DO odpočinek maximálně 11h a 3 x týdně 9.
Nebo že když se náhodou objeví na chvíli doma, tak mají náhradní volno.
Nebo že když někde odřou blatník, tak je to automaticky jejich škoda a strhne jim to.
Nebo že jim rozdává pokuty za všechno možné a tvrdí, že je to zcela v souladu se zákony.
Nebo že když má zrovna špatnou náladu, tak kohokoliv kdykoliv propustí.
Nebo že když je to nutné, tak se přetáhnout prostě musí.
Nebo že si cestovní výdaje za sprchy, ubytování, parkování má platit z diet.
Ani teď nevzpomenu, jaké různé bláboly jsem už od dopravců slyšel.
Pak se takoví vychcánek nemůže divit, když se řidič dozví, co vše mu ze zákona náleží, že si svoje nároky začne vymáhat zpětně.
Prostě vychcánkovi podvod nevyšel. I když to pro ně občas může být kruté, nelze takové všivákym litovat.
06.06.2017 / 21:04
Pro sibrsibr to si opravdu nemyslím. Věřím, že kdyby jsi byl majitelem dopravní firmy, tak změníš názor na co mají zaměstnanci nárok. Jó ať dostanou na co mají nárok, ale ty na to musíš vydělat . Jestli se tady na fóru řeší věci jako tohle, tak se nic nezmění. V minulosti blb jezdil s povozem a taky za to dostal groše co...
06.06.2017 / 21:23
To máš zase nějakou divnou úvahu.
Je úplně jedno, jaký mám názor na nároky zaměstnanců já, nebo ty.
Nároky zaměstnanců jsou určeny zákoníkem práce a souvisejícími předpisy.
Jsou stejná pro jakýkoliv podnikatelský subjekt. Tím je zaručená rovná konkurence (pokud kontrolní orgány fungují řádně).
Jestli kdokoliv podniká a nevydělává dost na provozní výdaje, tak si musí půjčit, nebo zkrachovat. Jinak by se na trh nemohly dostat firmy, které jsou schopné podnikat v rámci platných zákonů. Z celého tržního hospodářství se stává jakási Potěmkinova vesnice (Jako Potěmkinovy vesnice (stavění Potěmkinových vesnic) bývá označována snaha vylepšit něco více, než tomu tak ve skutečnosti je - falešně přikrášlit skutečnost a zastírat pravdivý stav věcí.).
Bohužel to tady tak trošku máme od dob, kdy tu vladařil v Rusku studovaný genius, který zde zavedl tržní hospodářství bez pravidel a nařídil utahovat opasky. Pomaličku se musíme vracet do blahobytného kapitalismu s pravidly.
06.06.2017 / 21:24
Jinak si sibrsibr, tak můžeš psát příspěvky na ČESMAD či do televize. Podle toho jak píšeš, myslím pravopis a vědomosti ,,, nejsem opravdu přesvědčen, že jsi řidič či někdo z branže. Takle nepíše řidič, který celý den pracuje. Já si osobne myslím, že pracuješ pro Centrum služeb pro silniční dopravu, která má mobilní technické jednotky a pomaháš Policii ČR. To jak odborně tady píšeš jen tomu nasvědčuje . Toto je fórum pro dopravce a řidiče . Tady se bohužel dozvíš i jak na nás co ? Bohužel některé příspěvky ti pomůžou k tvé seberealizaci k zajištění úkolů stanovených Ministerstvem dopravy při řešení aktuálních problému v silniční dopravě, co tu čteš...
06.06.2017 / 21:44
To je asi tak podstatné, jako dotazy na to kde pracuji. Není to jedno?
Myslím, že je podstatné jen jedno:
Zda budete schopni bojovat za svá práva, abyste měli lepší pracovní podmínky i výdělky.
Vždyť musí být nepříjemně ponižující mít předpoklady, schopnosti, mnoho profesních dokladů, být hlídání ze všech stran, mít zodpovědnost, ale muset hrbit záda před jakýmkoliv skladníkem a vydělávat stejně jako uklízečka.
Žít z diet, vám klidný a důstojný důchod nezajistí. Je to na vás…
06.06.2017 / 21:48
Pro sibrsibr, žiješ ve světě, kde už pohádky o tom jak co má být říkal pan ministr Babiš a koukni se jak dopadl.
Koukni jak vypadá cesta šofera do Anglie, kdo se jich zastane co ? Život není jen citace toho na co mám nárok a co píše zákon. Koukni co se děje každý den na dálnici, třeba dneska na obchvatu Prahy . Co pak asi máme dělat , komu si stěžovat, že není kde parkovat a na co máme nárok. Ty běženci mají větší nároky než běžný řidič a občan ČR. Taky by se dalo citovat co jak ..... reálný život žiješ PRÁVĚ teď. Jseš jak Palach, nikoho těmito články nedonutíš dělat neco jinak neš mu stanoví reálný život . Tady je to o přežití né o psaní, na co má kdo nárok....Bude chlape hůř !!!
06.06.2017 / 22:14
Pro sibrsibr, kde žiješ byl jsi někdy na školení řidičů ? Jestli jó tak asi výš své. Zdaleka není získánín ŘP skup. C žádný problém. Jinak ty školení se dělají u mnoha firem tak, že se jen podepíše docházka. Nechci slyšet, že se musí posílat nejdříve na úřad seznam školících a kdo kde bude školit . Řidiči nejsou tak jim to každý v práci zařídí. Začínající řidiči nic neznají zejména problematiku upevnění nákladu, bezpečné vzdálenosti ...no nic stačí jen že dojedou za každou cenu. To samé je v jakém technickém stavu jsou vozidla. Když řidič neví ani jak se zvedne kabina proč co ? Těžko může něco řešit, je to jen kus za volantem a těch papírů zase není tolik jen musí být přítomen nakládce a né v bufé a pak se divit jak to má naložené....
06.06.2017 / 22:25
Hůř určitě nebude. Ale lze souhlasit, že i současnost budou jednou „staré dobré časy“.
Pokud jde o Babiše, tak co vím, nijak špatně si nežije. Určitě neznám řidiče, který by si žil lépe. Spíše bych si vzpomněl na pár řidičů, kteří škaredě doplatili na svoji důvěru v šéfy, nebo přesvědčení, že je v tom množství prostě nechytnou.
Že mnohdy zbytečně moc doplácíte na současnou situaci v dopravě je opět důsledkem neznalosti práv.
Copak znáš řidiče, který by se bránil vysoké pokutě například tvrzením, že pokud policista zjistil technickou závadu, nebo přetížení a neodstavil ho z provozu, naopak mu umožnil pokračovat v jízdě, tak jistě nešlo o nic, coby vážně ohrožovalo bezpečnost?
Znáš snad řidiče, který by při své obhajobě důsledně poukazoval na pochybení zaměstnavatele při plánování pracovní doby a trasy?
Znáš snad řidiče, kteří si stěžují na úroveň školení a že se na nich dozvídají zavádějící, nebo neúplné informace?
Samozřejmě nikdo nebere ohled na řidiče, kteří vědomě, nebo nevědomě kryjí pochybení svých zaměstnavatelů a nevydávají důkazy?
Podívej se na Němce. Blbnou někde po dálnicích na hranici maximální jízdy, nebo výkonu. Prostě to v rozumné době zapíchnou a jejich zaměstnavatelé se jim vůbec neodváží nějak vyhrožovat.
Kdežto usraný čecháček jede na krev, dokud nespadne ze silnice, jen aby se zavděčil svému vyděrači. Jaké pak slitování, když jde o zdraví a životy ostatních.
40 hodin pracovní doby týdně a maximálně 12 hodinové směny může zaměstnavatel nařídit. Nic víc. Další hodiny jsou jen na rozhodnutí řidiče.
Řidič, který tuto mez překračuje, musí nést veškerá rizika.
Pokud prokáže, že mu zaměstnavatel neumožnil jednat jinak, nebo ho řádně nepoučil, případně poučil zavádějícím způsobem, mohla by se odpovědnost dělit. Ovšem sám zvaž, jak asi řidič dokáže skutečnost, když je zvyklí celý život jen držet hubu a krok.
A hlavně: Znáš řidiče, kteří jsou ochotni dát ze svého nějaké kačky, aby někdo hájil jejich zájmy???
Dopravci své lobbystické spolky mají...
25.07.2017 / 15:04
ALWIN MAYR Dvakrát až třikrát týdně tě nutí porušovat aetr. Jednou mi dokonce dovezli jinou kartu abych dojel na vykládku. Po odchodu jsem nedostal výplatní pásku a lohnbestigung. O poslední výplatu jsem se musel soudit a vyhrál.
25.07.2017 / 15:06
ALWIN MAYR Dvakrát až třikrát týdně tě nutí porušovat aetr. Jednou mi dokonce dovezli jinou kartu abych dojel na vykládku. Po odchodu jsem nedostal výplatní pásku a lohnbestigung. O poslední výplatu jsem se musel soudit a vyhrál.
25.11.2017 / 11:51
Kvůli tomuto tématu jsem si musel zřídit registraci protože nemohu nereagovat. Na otázku "kteří DOPRAVCI PORUŠUJÍ ZÁKONY" odpovím jednoduše. VŠICHNI co nedodržují jak výše zmiňované nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 561/2006 ale také později vydané nařízení vlády č. 589/2006 Sb. kterým se stanoví odchylná úprava pracovní doby a doby odpočinku zaměstnanců v dopravě! Takže převážně vnitráci POZOR na své povinnosti ktéré musí zaměstnavatel akceptovat a přes které vlak,buskamion ani loď nejede !!!
ČÁST DRUHÁ
PRACOVNÍ DOBA A DOBA ODPOČINKU ZAMĚSTNANCŮ V DOPRAVĚ
HLAVA I
ČLEN OSÁDKY NÁKLADNÍHO AUTOMOBILU NEBO AUTOBUSU V SILNIČNÍ DOPRAVĚ
Díl 1 Pracovní doba
§ 4,odst (1) Pracovní doba člena osádky nákladního automobilu nebo autobusu v silniční dopravě ve více pracovněprávních vztazích13) může ve svém souhrnu činit nejvýše 48 hodin týdně.
A ABYCHOM PŘEDEŠLI DISKUZI O TOM CO SE DO TÉTO PRACOVNÉ DOBY POČÍTÁ PŘIKLÁDÁM
§ 3 Základní pojmy
V tomto nařízení se rozumí
a) pracovní dobou člena osádky nákladního automobilu nebo autobusu doba řízení vozidla, nakládka a vykládka, kontrola a dohled nad cestujícími při nastupování do autobusu nebo vystupování z autobusu, čištění a prohlídka vozidla, sledování nakládky a vykládky, práce, kterou se zajišťuje bezpečnost vozidla, nákladu nebo cestujících, technická údržba vozidla, administrativní práce spojené s řízením vozidla a nezbytná jednání před správními orgány související s plněním pracovních úkolů; doba, kdy je člen osádky nákladního automobilu nebo autobusu připraven na pracovišti k výkonu práce podle pokynů zaměstnavatele, zejména čekání na nakládku a vykládku, jejíž doba není předem známa,
TAKŽE VŠE, OD DORAŽENÍ NA PRACOVIŠTĚ AŽ DO KONCE JE BRÁNO JAKO PRACOVNÍ DOBA KTERÁ NESMÍ PŘESÁHNOUT TÝDNĚ 48 HODIN JIŽ SE ZAPOČTENÝMI (8H PŘESČASY). jINAK STANDARD 40 HODIN PRÁCE TÝDNĚ JAKO ŘIDIČ. Proč toto nařízení ? Protože na vnitru nenajedete na dálnici a nepádíte bezstarostně po dálnici ale máte XX vykládek a YY nakládek na různých místech, neustálé vysedání nasedání, i několika kilometrové procházky kolem fabrik aby jste se dostali na expedici která je kdoví proč úplně na druhé straně a to v 70% případů , dále pak plachtování laťkování polí, kurtování XX krát za den. Únava a vyčerpání pak leckoho přemůže a HOPLÁ !!! JE TU DOPRAVNÍ NEHODA ZA KTEROU VŽDY M
25.11.2017 / 11:54
a HOPLÁ !!! JE TU DOPRAVNÍ NEHODA ZA KTEROU VŽDY MŮŽE ŘIDIČ! Viz přetěžování polských maďarškých ukrajinksých řidičů kteří mají ještě větši nehodovost jak našinci. Vše beru z praxe .Sice dvouleté ale o to víc intenzivnější viz LANNUTTI czech - VNITRO ROK JAKO PŘEDNAKLÁDACÍ DĚVKA. Máme právo vydělávat víc jak prodavačka za kasou v lídlu 19000kč nástupní plat, VZV ještěrkář 25000,-kč. My máme zodpovědnost za leckdy drahý náklad a jestě bezpečnost na pozemní komunikaci. Nedejte se a ozvěte se jinak se situace nezlepší.L.
25.11.2017 / 16:07
Ileas
Tak nějak jsem nepochopil: Co jsi chtěl příspěvkem říct?
Samozřejmě že pracovní doba je veškerý čas od začátku do konce směny.
Zavádějícím výkladům, kdy se snad do pracovní doby má počítat jen čas zaznamenaný tachografem jako jízda, nebo kladívka a nepočítá se čas postýlky (tedy symbol čekání), což se snaží šířit někteří vykukové v dopravě jako například takzvané Sdružení řidičů, ČESMAD a jiní kejklíři, aby dopravci nemuseli platit řidičům spousty odpracovaných hodin, snad věří jen úplní začátečníci, nebo úplní pitomci.
Ohledně toho jsem tu dal i části soudních rozhodnutí.
Pracovní úvazek má každý řidič 40 hodin týdně. Zaměstnavatel může nařídit dalších 8 hodin týdně přesčas, ale jen 150 za rok.
Takže o další přesčasy už může řidiče jen žádat. Pokud tedy řidič pracuje více, tak je to jen jeho rozhodnutí. Případné odmítnutí zaměstnavatelova požadavku na delší práci, nemůže být bráno jako porušení pracovní kázně.
Pokud tedy nejste zaměstnáni u mafie, a nadřízený vám nedrží u hlavy pistoli, tak samozřejmě pracujete déle z vlastního rozhodnutí a je jen vaše odpovědnost, když způsobíte nehodu v důsledku svoji únavy.
Samozřejmě, že řidiči dnes nejsou všichni hrdinové a je mezi vámi hodně uplakaných citlivků, kterým se roztřesou kolena, když na ně dispečer křikne. Ovšem žádný zákon nepočítá, že by odpovědnou práci mohl vykonávat maminčin mazlík, který se posere, když na něj nadřízený křikne. Tedy si takový řidič svoji zbabělost odsedí a snad z něho kriminál udělá konečně chlapa, který umí říct ne. Šofeřina prostě není práce pro strachem posrané ufňukánky.
Tak si přestaňte stěžovat a začněte si počítat odpracované hodiny, které si všechny necháte řádně zaplatit včetně příplatků a cestovních náhrad a naučte se říkat chlapské ne! Když po vás šéf chce více, než je vám libo.
25.11.2017 / 21:41
lleass a sibrsibr, pánové, konečně pořádné slovo tady na těchto stránkách.
To co je tady napsáno, mělo by být svaté pro všechny !!
Nevím proč, mnoho řidičů se nechá vydírat a hodně riskují průšvih, pokud pracují déle a na nakládkách, tankování atd. si dávají postýlku !!
Přitom drtivá většina firem, za práci přes čas, nic neplatí !!!
Tak si to konečně uvědomte, profíci !!
26.11.2017 / 10:34
Jeď bezpečně:
Uvědomuješ si, že je úplně jedno jestli máš během tankování, nakládky, administrativy, čekání, nebo jiných činností na tachografu symbol postýlky, či jiný?
Stále je to pracovní doba se vším všudy. Tedy i s nárokem na mzdu a příplatky.
Proč se stále někdo snaží do toho zatahovat tyhle hlouposti o symbolech v tachografu?
Viděl jsi snad někdy soud, nebo policajta, který by následující (teoretický) záznam z tachografu vyhodnotil jako 8 hodinovou směnu???
(7 až 8) hodina práce, (8 až 9) hodina jízda, (9 až 10) hodina postýlka, (10 až 11) hodina jízda, (11 až 12) hodina práce, (12 až 13) hodina postýlka, (13 až 14) hodina jízda, (14až 15) hodina práce, (15 až 16) hodina postýlka, (16 až 17) hodina jízda, (17 až 18) hodina postýlka, (18 až 19) hodina jízda, postýlka až do další směny.
Vždy to bude 12 hodinová směna, bez ohledu na počet postýlek v době od 7 do 19 hodin.
26.11.2017 / 15:16
sibrsibr, máš sice pravdu, ale částečně. Pokud máš při nakládce či tankování postýlku, tak po Tobě dispo chce jet bez BP 0:45. protože jsi přeci odpočíval při tankování, běžela Ti postýlka. A víme, že i tankování je často i hodinu, včetně čekání ke stojanu. O nakládce ani nemluvě, kdy makáš s paleťákem a na TG je postýlka. Potom jedeš bez BP 0:45 , protože Ti odpočinek přeci běžel při nakládce.
Příklad, dojedeš k rampě a máš za sebou 4 hodiny řízení, tedy by si měl za chvilku začít dělat BP 0:45, ale necháš postýlku a nakládáš paleťákem 50 minut, včetně všech prodlev kolem. Po naložení můžeš jet další 4:30, protože máš přeci za sebou BP 0:45, že ? Ale přitom jsi si neodpočinul a nemáš ani čas na jídlo, jenom jedeš, nakládáš a zase jedeš !! A to se dispu a dopravci moc líbí, že ?
Snad jsem to napsal srozumitelně ?
26.11.2017 / 15:48
Jeď bezpečně
Co to zas píšeš za hovadiny? Může mi být úplně ukradeno, co chce nějaký pitomec za dispečerským stolem. Prostě jsem unavený a dělám pauzu, protože jsem předtím reálně neodpočíval a je mi fuk co si ten blbec vyčetl z monitoru.
Vždycky je rozhodující jestli je řidič chlap a umí stát za svým názorem, nebo je to jen suchar, co je zvyklí se schovávat za maminčinu sukni a roztřesou se mu kolena, když dispečer zvýší hlas.
Znovu opakuji, že tachograf je jen stroj. Vše vždy rozhoduje jen řidič na svoji odpovědnost. Dále připomínám znění přepisu, kde je určena pouze minimální délka bezpečnostní přestávky, ale není určena délka maximální, protože jen řidič může rozhodnout, zda je schopen další jízdy.
Stejně tak předpis určuje pouze nejzazší dobu, kdy řidič musí začít přestávku. Nikdo jiný než řidič nemůže určit, že potřebuje přestávku po kratší době, než 4,5 hodiny jízdy.
Dispečer do těchto věcí nemá co kecat. Může si maximálně stěžovat a pak by případně firma mohla začít řešit, zda dochází k porušování pracovní kázně, nebo případnému zneužívání pracovní doby. Což by v případě, že běháš po skladě a jen jsi zapomněl, že po vytažení klíčku se tachograf přepnul z kladívka na postýlku, nemohli vyhodnotit jako porušení pracovní kázně.
A pokud ano, tak žádný soud by jim takovou hloupost neuznal…
26.11.2017 / 18:31
Pro : sibrsibr. DOBŘE jsi to napsal . No prostě mladý řidiči musí vědět, že když jsou unaveni či mají technický problém, tak oni ODPOVÍDAJÍ, za následky svého jednání. To není dispečer, který již po zavěšení telefonu je má na tzv. háku. Mnohdy se směje tomu, a má velkou srandu, co zase zase řidiči vymýšlí. Pro začínající řidiče: kluci nebojte se ozvat dispečer je jen zaměstnanec, který je plánem či majitelem tlačen k tomu, aby na vás tzv. dohlížel. Vaše lepší poslušnost vede jen k tomu, že dispečer bude mít prémie řádově v desítkách tisíc. Průměrný plat dispečera je kolem 40 000,- Kč. Co ale řidiči ? No řidič ten odnese všechno. V případě problému, když už jde o přestupek či TČ , tak budete koukat jak bude mlčet. Je jen na vás si zaznamenávat hovor, či jinou komunikaci s dispečerem či nadřízeným - vedoucím pracovníkem. Jen tak budete mít dost důkazů a u soudu tyto případy vyhrává u dopravních společností téměř vždy ŘIDIČ. Nebuďte naivní, že když se něco stane, tak vám firma pomůže. Jó jestli má máslo na hlavě, tak vám zaplatí třeba invalidní vozík, či koupí nájezd do domu atd... Ostatní budete jen řešit vy, pač každý řekne : proč to ten debil neřekl. Dispečer řekne no šéfe to je blbec co, stačilo mi to říci , tak jsem ho tam neposlal. To on chtěl sám .
26.11.2017 / 19:06
Trailore
Vůbec nejde jen o mladé řidiče. Znám poseroutky s mnohaletou praxí, kterým se roztřese hlas, když mají říct dispečerovi, že něco nenaloží, nestihnou, nebo že dojedou až další den.
Jako by nevěděli, že řidič je odpovědný pouze za to, aby nebyly porušovány předpisy a bezpečnost.
Jestli dispečer naplánoval termíny špatně, to je jen jeho problém.
Dispečer musí počítat se všemi možnostmi zdržení, které mohou během přeprav nastat.
28.11.2017 / 10:32
Pánové Trailor a sibrsibr, jasně že máte pravdu.
Tyto vaše příspěvky vytisknout a každý dispečer by to měl mít povinně na nástěnce !!
To co jsem psal o TG, bylo jeno o tom, jak by se mělo s TG zacházet.
28.11.2017 / 17:14
Jeď bezpečně
Proč by to měli mít dispečeři na nástěnce???
Dispečeři to dobře vědí. Každý se snaží si svou práci ulehčit. Když se najdou tupci s řidičáky, co takové věci neznají, nebo mají strach se ozvat, tak je potřeba jim pořádně prohnat brka.
Každý, kdo potká idiota, se na něm chce co nejvíce opeřit.
Tak to vždycky bylo a bude. Koho zajímá, že se to idiotům nelíbí?
Ať si klidně ubekují, aby se jich někdo zastal. Mezek je přece od toho, aby makal.
Už si někdy viděl majitele mezka, který by mezkovi pomáhal tahat???
Nebo pasáka, aby vystrkoval u cesty zadek na zákazníky? Od toho má přece svoje ovečky…
Kdo drží hubu a krok, bude vždycky odírán tolik, kolik se nechá...
20.01.2018 / 22:11
Pro sibrsibr a Jeď bezpečně . Naprosto s vámi souhlasím. Problém je, že jsem se to dozvěděl s odstupem času a do té doby nebylo problém při té vší přepracovanosti udělat i 16 tku po tom co jsme spoléhal na dispečera pana Drejčka (psychopata z Lanutti ). Takže od teď jen osmičky nebo v pátek náhradní volno za již odpracovaných 40hodin za předešlé dny. Tohle by měli učit jako první a nejzákladnější při výuce žadatele o ŘP sk C, C+E, atd.
20.01.2018 / 22:39
llEASS
Možná by to učit měli, ovšem uvědom si, že v dobách kdy jsme někteří dělali řidičáky, tyhle problémy neexistovali. Já měl běžně započítány všechny hodiny a za spaní v kamionu jsem dostával peníze, protože zaměstnavatel ušetřil za hotel.
Dnes by tyhle věci měli být obsahem školení řidičů. Ovšem školení provádí firmy, které žijí z peněz dopravců, takže nemají zájem školit problematiku, která je proti zájmům dopravců.
Prostě dokud řidič si informace nesežene sám, bude okrádán.
21.01.2018 / 05:46
Bohušu, já se docela zasmál nad tvoji češtinou ???? cože?
21.01.2018 / 06:07
Ještě se zeptám Bohušu, jestli jsi studoval v Cz???
30.01.2018 / 02:42
Bohouš nedomyslels to. Asi by to stejně obsral řidič. Ten kdo má problém se svým zaměstnavatelem ano ať si sbirá důkazy a dá ho k soudu podle mě je to férovější než hlásit do německa.
30.01.2018 / 02:55
Jsem si to narychlo pročetl opět musím souhlasit s jeď bezpečně.
19.08.2018 / 10:43
MJ Doprava Jakub Mojzik, Roudnice nad Labem, porušování snad všech pravidel.
19.08.2018 / 21:40
A proč pod nima jezdíte, proč nejdete jinam...to mi proste hlava nebere!!!
23.05.2020 / 11:03
Dobré dopoledne,
pokud chce někdo nadávat na dopravce, založte tady skupinu, kam budete psát jména řidičů, co kradou, lžou a s kterýma se nedá pracovat. Nikdo Vás k ničemu nenutí. Nelíbí se Vám v nějaké firmě? Seberte se a jděte jinam. Zameťte si před svým prahem a až se budete chovat jako Mirkové Dušínové, tak pak tady práskejte, udávejte a bulte.
23.05.2020 / 13:17
The game a co kdyz takove řidice co kradou, lžou a nedá se snima pracovat neznám? To si mám nějaké jméno vymýšlet a do doby než začnu i já lhát o tom, že takové řidiče znám tak nemůžu napsat na nikoho z mých bývalých zaměstnavatelů ani půl slova? Hele s komunismem je game over. Dnes si můžeme díky bohu říkat a psát co chceme pokud je to pravda.
Jestli ty znáš jen řidiče co kradou tak to vypovídá hlavně něco i o tobě ale to je tvůj problém. No vlastně i náš protože ty a tvý kamarádi nám dělají ostudu.
24.05.2020 / 08:56
Jiri Offcacek znam tolik dispeceru, ridicu i dopravcu, ze vsechny obejit, tak mam seznam dlouhy jak role hajzlpapiru.
Nafta je pro vetsinu ridicu narodni sport. Obaly to same. Sem a tam prodana rezerva. Atd. atd.
Fakt. Udeljte nekdo nejaky seznam, kam se mohou pripisovat jmena a konkretni problemy, co s nimi jsou a uvidite. Pak by si zamestnavatel lehce vybiral.
A jeste je prdel, kdyz mi nekdo vypravi, jak si spocital, za kolik jede a kolik toho dopravci zbyde ????????????
24.05.2020 / 10:45
Na dělání testů je tu dobrý trailor. Třeba ti jeden průzkum udělá kolik z přítomných krade naftu a obaly. Taky by mě to zajímalo.
Já osobně naftu obaly i zboží nekradu. Přece si nebudu srat do vlastního hnízda. Dostanu dobře zaplaceno za odvedenou práci tak naco krast!! V případě nemoci je o mě dobře postaráno, tak přeci nebudu krást. Přiznám se, že jsem nekradl ani když jsem jezdil pro české zloděje. Ale dokážu pochopit, že řidič co na nemocenské dostane almužnu ze které nedokáže deckam ani zaplatit žrádlo tak třeba ztratí respekt ke svému chlebodárci.
Ono je všeobecně známo, že němečtí, švýcarští, francouzští řidiči kradou míň než ti zvychodu. Čím to asi bude? Je taky znamo, že německý, švýcarský nebo francouzský dopravce nechá svého řidiče více vydělat. Čím to asi bude? Jezdí stejnou trasu, stejný náklad, stejné auta....jen pojištění a advody platí ti ze západu vyšší
24.05.2020 / 10:51
PS: a ještě je prdel když mi někdo vypráví jací jsou řidiči zloději a sám neplatí diety, přesčasy,odvody a daně. Tím nemyslím přímo Thegame jsou jich ale v Česku spousty.
24.05.2020 / 19:15
Není žádným tajemstvím, že před devadesátkami, fasovali řidiči lístky na tankování nafty a kšeftovalo se s nimi i vším možným. Taky není žádným tajemstvím, že po roce devadesát se vyplatilo řidičům jezdit na km, nebo % z fakturace.
Taky že před devadesátkami měli řidiči z některých nákladů možnost odepsat nějaký procentuální „úbytek“ nákladu a že po devadesátém se podobná pravidla začaly postupně z praxe vytrácet.
Bylo by to na dlouhé povídání, co všechno zůstávalo kdysi v „kapsách“ řidičů. Dnes tyhle „úbytky“ zůstávají v kapsách jiných lidí.
A můžeme pokračovat do doby, kdy místo „úbytků“, které kdysi zůstávali v kapsách šoférů, začali dopravci vymýšlet takzvaná „pravidla“ jak naopak z kapes řidičů peníze vytahovat. Například nevyplácení cestovních náhrad, zákonných příplatků, krácení odpracované doby, nebo strhávání za zpoždění, či nadspotřebu, úklid…
Pokud máme vývoj v čase nějak porovnat, tak si řidič před devadesátkami přišel k významnějšímu dýšku na úkor zaměstnavatele, dopravců i přepravců. V posledních letech se však situace významně obrátila a řidiči jsou oškubání zaměstnavateli, dopravci i přepravci daleko více, než se jim daří ukrást. To samozřejmě vede k tomu, že většina řidičů přestala krást, ale také se nechává okrádat a požadují slušnou mzdu. Výjimkou jsou stále řidiči s exekucemi, ti samozřejmě většinou o vyšší řádnou mzdu zájem nemají. Ale tím netvrdím, že každý řidič bez exekuce je čistý jako lilie :-)
Na druhou stranu se okrádání řidičů stalo tak oblíbeným sportem, že dnes v podstatě nenajdeš zaměstnavatele, který by řádně vyplácel veškeré zákonné nároky řidičů. Mnoho firem ani nezaznamenalo, že zaměstnanci už mají nárok na stravné, i když během pracovní cesty vůbec neopustí okres. Takže při jízdách řidičů takzvaně kolem komína (v jednom okrese) nevyplácejí stravné vůbec…
25.05.2020 / 07:13
Sibrsibr
Takze vlastne tobe prislo normalni, kdyz se za komousu kradlo jen to rincelo a plno lidem to prislo normalni. No mozna proto to topadlo tak, jak to dopadlo. Dam ti radu. Udelej si firmu, plat vse ze sveho a rozdavej zbytek lidem (naftu, zbozi je nech kract a pak to za ne zaplat zakaznikovi, davej vsem diety/kapesne jen consednou za volant a jeste vsem nandej alespon 100000 vyplatu). Samozrejme pocita se s tim, ze po nich budes chtit vykony jen od pondeli do ctvrtka. Prece je nebudes pretezovat. A po nejake dobe nam vsem sem napis, jak ti to vychazi a dari se ti ????????
Nebo pouzi hlavu a uz sem nepis tyhle nesmysly.
25.05.2020 / 09:11
Proč mi radíš takové nesmysly? Myslíš, že ti to někdo sežere? Nebo si myslíš, že jsem blbej jen proto, že si pamatuji více, než ty? Nejsi ty nějaké naivní trdlo v puberťáckých letech co si buduje na iternetu osobnost?
Ano je normální, že za komunistů byly trestní lágry pro politické vězně a spousta jiných jevů, které se z dnešního pohledu mohou zdát nenormální. Že na to vzpomínám, ještě neznamená, že to schvaluji.
Ale nepodléhej iluzi, že kradli jen řidiči, nebo antikomunisti. Nejvíce se toho navozilo na soukromé pozemky soudruhům ředitelům, náměstkům…
Rozdíl byl v tom, že když jsi vezl v šichtě kradený materiál soudruhu řediteli na stavbu jeho soukromého domku, tak ti neukradl nic z výplaty a ještě ti dal slušné dýško.
Dnes po tobě chce, abys mu objížděl mýto a ještě tě okrade na mzdě.
Přitom je to úplně stejná osoba. Kdys si řikali soudruh, dnes podnikatel :-)
31.05.2020 / 17:34
thegame
23.5. po 2 letech se ozvat- něco o té potrefené huse
24.5.- někdo může poděkovat za tipy
jinak je to každého věc, jak to vyřeší, dodržování zákonů se dá vymoci
11.05.2021 / 15:52
..kurnik kdyz to vidim..jak se mezi sebou ,,cejchujete...jsem rad ze tam mezi vami bit nemusim..to si clovek pripada jak nekde na statku s hromadou...co se z ni jeste kouri..Thx God
11.05.2021 / 16:11
sibrsibr...jo to byli casy plny paradoxu...ale co dnes slysim a ctu tady....to uz je na chyceni nejmin za hlavu.
.....taky jsem znal jednoho soudruha...co rad sefoval....ve svy autodoprave....ale ukousl velky sousto a zaskocilo ...mu v krku tak az mel nozky nahoru...ne nadarmo se rika ..na kazdou s---i se voda uvari....cim vetsi tim to dyl .....trva...
.....ale vzdy vodenka se k bodu varu ..dostane....jako na nej....Dnes nesmi vlastnit ani slapaci kolo...jak je .....zadluzenej .....a rucky ma pekne od smiry a je rad ze je rad...soudruh vedouciiiii....to byl cely ..Babisacek...taky na nej dojde...a cejtim to ..ze uz brzy vodenka pro nej ....zacne bublaat...