VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Area De La Selva
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
06.11.2013 / 21:09

Jak vyvolat info z dig. tach.

Jak vyvolat info z dig. tach.

Ahoj.

Na velký jsem přešel nedávno a celkem se potýkám s digit. tachografem. Resp. dají se nějak během jízdy vyvolat informace o celkové době jízdy a podobně??

Jde o nějaký podobný šunt viz. foto. http://cs.autolexicon.net/obr_clanky/cs_tachograf_001.jpg

Díky za info .

Tom

Zakladatel: TomasKobrLBC 

liposa
07.11.2013 / 11:01
Toto není digitální, ale analogový tachograf.
Data o jízdě, přestávce, práci, pohotovosti lze zobrazit v palubním počítači pokud to konkrétní vozidlo umožňuje. V některých vozidlech to nejde, pak nezbývá než tužka a papír.

hanusvl
07.11.2013 / 22:34
Najdeš to vše v zadání řidič. kolik ti zbýva jízdy, kolik pauzy atd, ale musíš stát, za jízdy to nejde.

TomasKobrLBC
08.11.2013 / 05:55
Aha. Tak já to zkusím. Trochu se bojím to promačkat abych to nepokurvil :-D tuším že M je na vyvolání chyb a jedna a dva na přepínání řidiče. Pošťourám se v tom tedy.
Problém je že blbne řídící jednotka takže palubka je mrtvá a tím i palubní počítač. Už na to nadávám asi čtrnáct dní ale do servisu to ještě nikdo nedal. Jak jinak Mercedes je prý drahý.

hanusvl
08.11.2013 / 18:46
Tomaš, to co jsem psal, platí pro tach. na digitalní karty ! ne na kolečkové tacho.

TomasKobrLBC
09.11.2013 / 08:17
Ok díky za info, takže papírek a tužka :) už jsem to pochopil.

Díky

hanusvl
09.11.2013 / 11:12
Jo tak nějak, ale dá se to :) V dnešní době je hodně aut napojeno n GPS, tak teoreticky by ti mohli říct i v kanceláři, kolik ti zbývá. Mi to tak máme a odchylka je minimální. Ale je lepší si to hlídat sám.

TomasKobrLBC
10.11.2013 / 15:05
No ono to není zase tak důležité, tedy v této práci. Zkouším nějaké záznamové app pro Android, ale není to nic moc.
Já jen že začínáme v šest a končíme v osmnáct, tak mne zajímala skutečná doba jízdy .

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp