VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Autohof Alfeld TOTAL
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
13.06.2014 / 15:56

Oranžové majáky podle 341 ?

Oranžové majáky podle 341 ?

Ahoj.

Namontoval jsem na auto nakonec magnety, které jsem spojil do samice a na střechu vytáhl samce do kterého se oba majáky zastrčí a na konzoli mám klasický vypínač s detekcí spuštění žluté barvy. Tohle jsem absolvoval, protože jsem si já blbec nepřečetl vyhlášku a dal na radu "znalce" . Prý to musí být zapsané v techničáku a jinak to nejde. Teď když jsem to pročítal, tak jsem skutečně nic o zápisu do TP nenašel. Jediná zmínka o zápisu do TP je v případě že dojde ke změně některého parametru vozidla. Ovšem nad kabinou mám ještě nástavbu HR cca 500 mm . Nepůjde tedy o změnu parametru vozidla. Vykládám si toto správně ??

Díky

Zakladatel: TomasKobrLBC 

TomasKobrLBC
07.08.2014 / 13:29
Tak mám vyjádření pana Bc. Jaroslav Nedoma, který je vedoucí registru vozidel Skutečně je to jen a pouze podle rozměrů vozidla.

Email Bc. Jaroslav Nedoma:

Dobrý den,
máte pravdu, že pokud při montáži výstražného zařízení oranžové barvy nejsou změněny vnější rozměry vozidla nemusí toto být zapsáno v TP a ORV k vozidlu. Provozovatel takového vozidla musí pouze zajistit, aby zařízení bylo homologované a namontované v souladu s platnými právními předpisy.

S pozdravem

Bc. Jaroslav Nedoma
vedoucí registru vozidel
Statutární město Liberec
Magistrát města Liberec
Sídlo: nám. Dr. E. Beneše 1, 460 59 Liberec
Pracoviště: 1.máje 108/48, 460 59 Liberec 1 (Uran)
tel./fax: +420 485 243 855
e-mail: nedoma.jaroslav@magistrat.liberec.cz
web: www.liberec.cz

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp