VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Portes les Valence A7
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
08.01.2019 / 06:50

Ťok v akci

Ťok v akci

http://www.youtube.com/watch?v=1HwvuDVmzHs

Zakladatel: trento 

sibrsibr
08.01.2019 / 12:08
Trendo,
Nazýváš Ťoka, negramotem. Ale uvědom si jedno. Stejné krávoviny zaznívají od školitelů na školeních, stejné krávoviny hlásá slavný Česmad, stejné krávoviny hlásají dopravci, stejné krávoviny hlásá spousta „řidičů“ na forech, stejným krávovinám věří velká část obyvatelů ČR.
Určitě se nechci Ťoka zastávat, ale on je jen laik, který uvěřil lobbistické skupině v dopravě. Jde prostě o velké peníze. Ťok tam říká, „já nemám informace, že by jezdili za minimální mzdy.“ Taky nemá informace, že by řidiči pracovali více hodin, než je jim propláceno.
Proč ty informace nemá? Protože si ti negramoti nestěžují, že jsou okrádání. Protože ti negramoti mlčí a makají za minimálku, aniž by o tom podali své svědectví a informace úřadům. Ten Ťok nepřichází o část své mzdy, on nemá nízkou nemocenskou, ho nečeká minimální důchod.

Jestli je v ČR někdo negramot, tak hlavně ti, co se nechávají stejnou lobbistickou skupinou okrádat už spousty let, mlčí a neumí napsat ani stížnost.
Kdyby ti negramoti psali podněty ke kontrolám a stížnosti. Kontrolní úřady by museli běhat po dopravcích a zjišťovat jak je vedena evidence pracovní doby a kolik bylo zaplaceno, tak by Ťok nemohl říkat, že takové informace nemá.
Další senátor řekl, že má 15 dopisů. Jen 15? Za 20 let co jsou okrádány tisíce řidičů. Řidiči, podívejte se hlavně na sebe, jací jste negramoti a písněte sem kolik z vás bylo schopno něco někam nahlásit o poměrech ve způsobu vyplácení mezd řidičům.
Kdybyste na úřady napsali jen desetinu toho, co jste napsali na různých forech tak, jste už dávno mohli mít slušné mzdy i pracovní podmínky.
Jak se takový podnět píše, máte zde: http://kamionaci.com/?forum=2897
Jde jen o to, jestli jste schopni pro sebe něco udělat.

trento
08.01.2019 / 12:47
Tak to si nemyslím že se řidiči nebrání znám jich dost co se brání ale jak ty tvrdíš že za to můžou řidiči tak s tím nesouhlasím. Tady může dávat oznámení kolik chceš ale nikdo z vyšších úřadu se tím zabývat nebude (myslím tím proč je tolik podáno podnětů) je to beznadějné. Třeba já osobně již čekám 7 měsíců na výsledek kontroly IBP. a stále žádná odpověď.

sibrsibr
08.01.2019 / 13:31
Trendo,
Čeho se ten podnět týká? Stížnosti se podávají častěji zde:
http://www.suip.cz/
Pokud je podnět podán dobře a správnému úřadu, úředníci ho ignorovat nemůžou. Pokud se to stane, lze si stěžovat u zřizovatele, což je Ministerstvo sociálních věcí. Taky jsem si musel stěžovat na MPSV, než se trošku rozhýbali. Později jsem musel dokonce dát podnět k šetření ombudsmance, protože tam byly nějaké nestandardní vazby (asi úplatky).
Tady je část odpovědi kanceláře ochránkyně práv ČR: http://kamionaci.com/?forum=3568&str=2
Dále je možno podat žalobu. Tam je jistota, že se ledy pohnou.
Souhlasím, že vše trvá dlouho. Ale zeptán se tě:
Ta stížnost se týká jen tebe samotného? Přidali se kolegové k té tvé stížnosti?
Moje zkušenost je taková, že ostatní kolegové jen sklopí zraky a čekají, jak to dopadne. Zaměstnavatel pak před úřady tvrdí, že si stěžuje jen jediný. Že je to jen snaha pomstít se zaměstnavateli, kvůli nějakému sporu.
Úřady tomu věří, protože jim přijde logické, že kdyby zaměstnavatel něco vážného porušoval, přidali by se ke stížnosti i ostatní zaměstnanci.
Jejich aktivita pak logicky není horlivá…
Neznám případ, kdy by si stěžovala většina řidičů společně…

trento
08.01.2019 / 13:42
Klasika špatný výpočet diet, přesčasy tak samozřejmě že sem v tom sám ale to nevadí dokud aspoň bojuji já tak se nemusím sám před sebou stydět tak jako ti co nadávají jenom na parkovišti a upřímně je mi jedno že se ostatní nechají okrádat je to jejich věc.

sibrsibr
08.01.2019 / 14:29
Trento,
No a to je přesně ono. Svými řádky jsi potvrdil, co jsem napsal výše. Samozřejmě jsem nemyslel, že řidiči chtějí být okrádáni. Ovšem dnes už je dostupných dost informací i rozsudků, aby se bránili. Ti okrádáni negramoti co jen brečí na foru, si za to můžou sami. Ať makají zadarmo. Zaměstnavatel je okrade dost, aby jiným mohl doplatit nároky zpětně i s úroky. Asi je spravedlivé, že ti chytřejší své nároky dostanou a ti ostatní utřou hubu.
Na výsledek té kontroly nečekej. Poraď se s advokátem, že byste ohledně přesčasů vymáhali soudně, aby zaměstnavatel vydal stejnopis evidence tvoji pracovní doby dle §96 odstavec 2 Zákoníku práce.
Během sporu pak můžete vyvracet lži a pomůže vám to při dokazování.
Pokud dojde k šikaně, bude se ti hodit obsah těchto rozsudků:
http://kamionaci.com/?forum=3560
http://kamionaci.com/?forum=3561
http://kamionaci.com/?forum=3563
Pokud by vás dalo žaloby více, soud by probíhal rychleji.
Ale i když se to protáhne, tak úrok je výhodnější, než bys měl ty peníze v bance.
Tak hodně zdaru.

Flowerville
09.01.2019 / 14:00
Toto individuum mně přijde spíš jako kovaný z-mrd. Samo ve videu lže jak zjednaný, otázka zní, jestli je to z totální blbosti, nebo úmysl. Tady spíš soudím to druhé, protože téma "mzdy řidičů v MKD" daleko víc než dopravě přísluší do agendy MPSV. Proto měl buď držet hubu a pokud ji chtěl otevřít, tak si měl aspoň v základech nastudovat, o čem se chystá šířit moudra. Ale jak už to bývá, kouzlo nechtěného, těmito fundovanými výroky nám všem podal jasný obraz co je zač a za jaké "barvy" kope.

Ale když nic víc, aspoň je příležitost se podělit s Voseckým o vlastní zážitky na téma "odměňování pracovníků v mezinárodní dopravě po česku". Já jsem to zrovna odeslal i s připojenou kopií textu na toto téma, který jsem koncem listopadu posílal na MPSV, samo zatím bez odpovědi.

sibrsibr
09.01.2019 / 16:36
Z pohledu nás řidičů je úplně jedno co tam Ťok plká. O případném doplacení mezd nerozhoduje ministr, ale soud. Kontrola řádné evidence pracovní doby také nespadá pod dopravu, ale MPSV (jak správně píšeš).
Podstatné je, že informace o nějakých pochybeních dopravců ministr nemá a senátor zmínil jen pouhých 15 dopisů, které popisují nějaké porušení v oblasti mezd. Tedy až na 15 ojedinělých případů je z pohledu úřadů všechno OK.
Z toho plyne jednoduchý závěr. Nepíšete, takže žádný problém neexistuje. Až se lidi jako Ťok nebudou moci vymlouvat, že o hrůzných praktikách dopravců při výpočtech mezd nic neví, až jim o tom začnete častěji psát, pak se tím mohou začít seriozně zabývat. Pak to mohou i spravit. Pak lidi jako Ťok (v jakýchkoliv funkcích), nebudou moci plkat nesmysly a vy budete mít řádné mzdy. Ale řidiči mlčí, tak se nedivte, že vás berou na hůl.
Že neodpověděli do měsíce nebo dvou není rozhodující. Stačí urgovat, případně to předat výše. Určitě ti museli poslat jednací číslo, pod kterým stížnost vedou.
Rozhodující je počet a četnost stížností. Dvacet let jste mlčeli, tak mějte chvilku trpělivost. Jsem zvědav jestli se letos sejde na MPSV a SUIP stížností alespoň stovky...

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp