VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Parkoviště u Kauflandu
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
05.02.2019 / 09:25

Kde berou dopravci černé peníze na doplatky výdělků?

Kde berou dopravci černé peníze na doplatky výdělků?

Vážení kolegové, [u]je všeobecně známo, že většina dopravců platí jen minimální mzdy, případně jen pár stovek nad minimální mzdu !!![/u]
[b]Zbytek vyplácí na černo, buď do obálky či na účet, ale z jiného konta, tedy ne z konta firemního.[/b]
Kromě toho, že tedy [b]každý měsíc okrádají,[/b] zdravotní pojišťovny, sociálku a stát na neodvedené dani na mzdě.
[b]Dále okrádají zaměstnance [/b]na: Budoucím důchodu, na nemocenských dávkách, v případě nemoci či úrazu, na dovolené. Protože tyto částky vypočítají z té minimální almužny, tedy z minimální mzdy co vám dají na výplatní pásku !!
Ale zřejmě někde musí zaměstnavatelé dělat další podvody, aby tyto čisté a nezdaněné peníze na uvedené doplatky řidičů, někde vzali !!
A není to málo. Řidič si vydělá ( dostane ) , každý měsíc cca. 60.000Kč, ale na pásku má cca. 14.000Kč . Tedy na černý doplatek je nutné ,,vymyslet a najít " cca. 46.000Kč. Z toho jsou legální diety cca. 25.000Kč, [b]tedy zaměstnavatel musí najít dalších cca.[u] 21.000kč měsíčně naprosto černých peněz.[/u][/b], pro jednoho řidiče.
Středně velká firma, která má 150 řidičů, tedy najde každý měsíc 3.150.000Kč , [b]tedy za rok to je někde najít 37.800.000Kč, tedy kde tyto firmy berou tyto černé a zřejmě nezdaněné peníze ?[/b]
[u]Všeobecně se to ví, že většina dopravců takto podvádí, ví se, že řidiči přeci nedělají tuto náročnou práci za minimální mzdy, které napíší do pracovních smluv a jen tyto minimální mzdy na oko vyplácejí.[/u]
Proč se toho dávno neujme kriminálka, státní zastoupení a vláda ?

Zakladatel: jeď bezpečně 

mateo
05.02.2019 / 09:33
Ty jsi dement.Tebe se ma ujmout kriminalka,blbe.Kdyz tomu nerozumis,tak se tady do toho neser a bez se se starou starat o ty panelaky blbe

jeď bezpečně
05.02.2019 / 10:16
Mateo = pomateo, Ty by jsi měl být přeci rád, pokud budeš dostávat všechny vydělané peníze legálně na výplatní pásku, že ?
Dovolenou a marodění by jsi měl také v jiné částce. A co důchod ? To Ti nevadí, že z almužny budeš mít důchod v cca. 1/3 ?
Je třeba konečně udělat v tomto pořádek !!!

jeď bezpečně
05.02.2019 / 10:32
Mateo, jenom značně omezený člověk, může souhlasit ze současnou situací odměňování řidičů. Tedy s doplatky na černo !!!
Vše patří na výplatní pásku !! Jen tak si řidiči polepší.

jeď bezpečně
05.02.2019 / 10:36
Kolegové řidiči, oznamujete na inspektoráty SUIP , tyto firmy, které vám platí minimálku a zbytek na černo v hotovosti či na konto, ale z jiného účtu, nikoliv z účtu firmy.
Jedná se o podvod a trestný čin !!!
Oznámení je zdarma a stačí emailem, na příslušný inspektorát práce. Nenechte se neustále okrádat.!!

rochuss
05.02.2019 / 10:38
Ale tohle se děje přece ve velké míře v pohostinství a ve spoustě malých soukromých firem.Jestli je v tomto státě ca 4miliony soukromých zaměstnanců, tak tipuju 0,5-1milion zaměstnanců je takto placených.Takže ty úniky budou v celku obrovské.

jeď bezpečně
05.02.2019 / 12:22

rochuss, To že se to velice často děje, je samozřejmě špatně a je to třeba změnit.
Díky tomu, nejsou peníze ve zdravotnictví a není dostatek peněz na důchody.
Ale podnikatelé se pakují, že ?

jeď bezpečně
05.02.2019 / 12:48
Mateo a podobní: Komu to není jasné, odpovězte si na toto.
Mladý řidič 25 let, živitel rodiny, dvě děti.
Utrpí pracovní úraz, třeba při dopravní nehodě a bohužel zůstane do konce života na invalidním vozíku.
A díky vyčůranému dopravci, má jen na pásku cca. 14 tisíc.
Dostane invalidní důchod, cca. 8 tisíc. Pokud by měl všechno legálně na pásku, tak by měl invalidní důchod cca. 33 tisíc.
Tedy měsíční rozdíl cca. 25.000Kč, rozdíl za rok je 300.000Kč. Do konce života po dosažení 70 let, je rozdíl 13 milonů pětset tisíc !!!
Zaměstnavatel tvého myšlení mu řekne, že si měl na to ušetřit, ,,dáváním stranou" !!?? Ale on chudák pracoval za uvedených podmínek, jen 15 měsíců a potom měl smůlu. To si měl jako podle tvého zcestného názoru, těch 13 milionů ušetřit ?
Chce si mi s Tebe zvracet !!
Takových haj.lů je bohužel víc !!!

liposa
05.02.2019 / 13:05
mateo
nech ho vždyť je to lepší jak dikobraz, to víš mosty se nechytly tak je tu další blbost

I am Groot
05.02.2019 / 13:06
Objektivně řečeno podnikatel dela co je v jeho zájmu a řidič by měl dělat to same a tedy minimálně má přeci možnost takovou smlouvu nepodepsat. Nehájím nikoho a už vůbec ne dopravce ,ale nikdo nám zbraň u hlavy nedrží ,když podepisujeme něco co se nám nelíbí tak proč to děláme ? Hm ? To si každý z nás musí odpovědět sám a ne svalovat vinu potom na jiné a na cerne fondy a podobne.

liposa
05.02.2019 / 13:14
Kolik řidičů má 60 000,- ? je to tak jedno procento
Běžný příjem je cca.45.000,- a ty má zcela legálně i z min. základem.
Ty co je mají a mají možná i něco na černo nikoho nebudou udávat, protože umí počítat a spočítají si, že i když si budou nechávat peníze bokem na nemoc a dúchod mají se zbytkem víc než by měly.
Ty legální diety je totální hovadina, kdo takto vyplácí dává i kapesné
Firma se 150 zaměstnanci takto nikdy nebude platit- myšleno nelegálně.
Do výpočtu ID se počítají i diety? Asi další nesmysl.

Akorát to zde zase zasere nesmyslama jako s mosty

mateo
05.02.2019 / 13:33
Ty blbe,jaky cerny penize?Myslis,ze ten podnikatel ma nekde jeste bocni prijem na to,aby daval bokem penize ridicum?Ty jsi uplne vygumovanej.Jo a ten ridic,kdyz bude mit tu nehodu,tak mu to bude platit pojistka z pov.ruceni.Bez do hajzlu a neser se tu s tema picovinama

sibrsibr
05.02.2019 / 16:26
Jeď bezpečně, proč tady přesvědčuješ Matea a další, že je pro ně lepší mít oficiální mzdu, když nevíš, jestli nemají exekuce, ani jestli dostávají nějaké peníze mimo? Dostávat řádnou mzdu je dobré pro slušné lidi. Nedá se tvrdit, že ČR je plná slušňáků se zájmem, abychom byly slušnou společností.
Taky se zcela zbytečně ptáš, odkud berou peníze podvodníci a zloději na své zlodějiny a podvody. Samozřejmě ze zlodějin a podvodů. Kde jinde?
Slyšel jsi pojem pračka na peníze? Nemá buben ani se do ní neleje voda.
Aspoň takový minimální příklad: Řidič má nárok krom mzdy na cestovní náhrady. Cestovní náhrady jsou krom doložených účtů také stravné a kapesné i některé výdaje bez účtů v běžné míře. Když se mrkneš do zákonů, zjistíš, že těch 20 tisíc na osobu a více zaměstnavatel úplně jednoduše dá do odečtu z daní jako další cestovní výdaje, aniž by je vyplatil.
A proč to kriminálka, úřady a vláda neřeší?
Nedávno tu někdo dal video ze senátu, kdy zaznělo, že řidiči poslali jen 15 dopisů o podobných praktikách. Tedy že jde o zcela ojedinělé případy s minimální škodou. Věc si tedy nezaslouží zvláštního zřetele.
http://kamionaci.com/?forum=3575
Jediné zajímavé je to, že ti postižení, kteří na to nejvíce doplácejí, mlčí a nestěžují si.
Ale jinak máš pravdu, kdyby se nebáli, měli by se lépe.

rochuss
05.02.2019 / 17:07
Ano,i ta kráva když ji vedou naporážku tak se zdráhá,ale řidič vleze do kabiny dobrovolně a rád (asi že si zajezdí) a jede v podstatě za to co mu kdo naslibuje.A pokračuje v tom dlouho,předlouho!!!

mateo
05.02.2019 / 17:41
Josef Sibr z OV a nehoda.To je dvojka.Nebo neni to nahodou jeden a ten samej?josefovi to na forech moc nezerou,tak se vyloup nejednou po delsi dobe nehoda.

jeď bezpečně
05.02.2019 / 17:42

sibrsibr, napsal jsi to naprosto dobře a jasně.
Neboj, samozřejmě že já vím, jak to je v pozadí s dietami, kapesným a další cestovní výdaje. Tyto dopravce vykáže ve svém účetnictví, na konkrétní řidiče, ale nevyplatí jim to.
S těmito penězi pak různě šachují podle své úvahy.
Ten Tvůj odkaz, na další články je opravdu zajímavý.
Je jasné, že rozhodně nejsem sám, koho tento stav zajímá.
Ti odpůrci tady, jistě nejsou řidiči, ale zaměstnavatelé, kterým se naše myšlenky nelíbí.
A takoví Mateové, i kdyby měli exekuce, třeba na neplacení alimentů, by měli být přeci rádi, pokud budou mít legální plat podstatně vyšší a tím pádem by mohli svým dětem dopřát více peněz, na lepší život.
Pokud dluží, tak to platí stejně, mohou rychleji zaplatit své dluhy, aby měli klidný život bez dluhů.
Proto se lidi zajímejte o danou problematiku a nenechte se konečně okrádat !

mateo
05.02.2019 / 17:58
Neni treba te komentovat.Blba a idiota jak ty a josef,to je uplne marny a ztrata casu.Hlavni je,ze tady ztracite cas ty a ten josef,mozna jen jeden.Tak jen pis ,pis,pis

liposa
05.02.2019 / 18:03
mateo, on je svoji odborností znám i jinde toto je z truck-fora:

153

Re: Kde berou zaměstnavatelé černé peníze na doplatky ke mzdám?

Příspěvek
A je to zase tady! Jeď bezpečně má téma!
Stále ještě visí na netu, jak jsi to dělal Ty se svými zaměstnanci od roku 2000 do loňska. Jsou to úžasné výsledky za 17 let podnikání. Tuším, že jsi psal, že to byli rybáři a důchodci, tak, že pracovali na dohody a tudíž jsi za ně sociální a zdravotní neplatil. Při těch výsledcích, co jsi měl, je to docela pochopitelné, že jsi nic nemohl platit a musel jsi takto postupovat. Jen se podívej zpětně na své podnikání, pokud jsi to již zapoměl, mohu Ti připomenout, kde to najdeš.
Myslím, že máš ve svém vlákně několik početních, faktických, ale i právních chyb. Je třeba to pořádně nastudovat, vzpomenout si, jak jsi to dělal Ty, když jsi podnikal, a pak teprve psát, jak by to mělo být.
Užívej svého nadprůměrného důchodu a raději začni připravovat plán dovolené na jachtě.
Naposledy upravil(a) 153 dne úte úno 05, 2019 3:23 pm, celkem upraveno 2 x.

mateo
05.02.2019 / 18:10
No liposa,to se z toho poseru.To je teda darecek!!!!Tak nehodo,cekame dalsi rady.Jak to je s tim placenim pro ty rybare?hahaha

sibrsibr
05.02.2019 / 18:16
Jeď bezpečně, proč tu brečíš u těch, co mají exekuce? Vždyť na nich nezáleží.
Úplně stačí, když se o své řádné mzdy začnou zajímat jen ti slušní mezi námi.
Vůbec není nutné, aby se o řádné mzdy zajímali úplně všichni.
Vždycky musí někteří makat levněji, aby nám ostatním bylo z čeho platit.
Já myslím, že je spravedlivější, když vydělávají chytřejší a slušnější lidé více, než hlupáci s exekucemi.
Nemá smysl se dovolávat nějaké komunistické rovnosti všech.

mateo
05.02.2019 / 18:22
Nehoda a ty jako slusni?No to je for.Hlavne nehoda a jeho rybari

sanchez666
05.02.2019 / 18:32
Slávek se nám probudil ajejej :-D
Kam se serou Trnky Brnky :-D

mateo
05.02.2019 / 18:48
Slava rybar...

bubuch
05.02.2019 / 18:57
Mateo, bacha. Slavek je vynalezce:-). Zadej do googla: bohuslav rambousek linkedin. Muzes si toho vejlupka ukrivdeneho i prohlednout.

mateo
05.02.2019 / 19:00
Ty,co se tady na tom foru clovek nedopatra!Slavo,tak jsem celej v ocekavani.Jak se to ma delat s tema rybarema?A co tak nejakej figl z tveho patrani,ty vynalezce!

mateo
05.02.2019 / 19:03
Haloooo,Slavkuuuuu!Tak co je?Vsichni cekame na tvoje moudra!!!

sanchez666
05.02.2019 / 19:04
Já se poseru :-D :-D :-D

mateo
05.02.2019 / 19:12
Slavo,abraka dabra a....jsou tady dva kralici z klobouku.Slavek a Josef

Trailor
05.02.2019 / 20:44
No já taky něco přidám. Tak když tohle čtu, musí být každý řidič spokojený. Přeci není možné si neříci o lepší peníze. Konkrétní řidiči, co jezdí za základ, tak nic v jiném oboru neznají, neumí a řemeslo je neuživí. To nemluvím o inteligenci. Jen nepochopím, jak uplatili dopravně psychologické vyšetření. Další věc je zajímavá, že je povinností občana hlásit trestný čin a kdo z vás to udělal. Asi jste si jisti, že jinde nedostanete lepší peníze za to, co děláte. Jinde by taky netrpěli jiné vaše neschopnosti. Ti co něco umí už mají dobře placenou práci a nečtou tohle. Tohle je fórum negramotů, kteří toho, co chce poradit uráží a je na něho vulgární. Chováte se jako odpad společnosti a to je taky vidět na silnicích. Na co jste hrdí, když vás všude každý okrade o co jde. Neumíte si ani spočítat, kolik máte dovolené a průměr mzdy na nemoc či dovolenou. Žijete jako prasata, která šetří každou kačku za WC či jídlo. Bohužel tohle je dnešní pohled naší společnosti na všechny řidiče od náklaďáku po autobus.

sanchez666
05.02.2019 / 20:48
Trailer
Amen a tohle píše ten, co sere na sedačku u spolujezdce na Lidl leták :-D

mateo
05.02.2019 / 21:07
A jeste sanchez,neni to nahodou ten,co tu psal,ze kdyz nebude ojebavat,tak zkrachuje?

sanchez666
05.02.2019 / 21:11
Jj, něco takového tady blil...

sibrsibr
06.02.2019 / 05:21
Jedbezpečně,
nezapomínej že všechny nicky tady nejsou řidiči, některé plní i jiné funkce. Například
http://kamionaci.com/?forum=3432

sanchez666
06.02.2019 / 05:55
Hlavně že ty tady máš funkci :-D

mateo
06.02.2019 / 07:03
A ne jen tady.Ale vsude ho tak nejak posilaji do hajzlu,pana sibra z OV

mateo
06.02.2019 / 07:06
Slavku,Slavku,Slavkuuuuuu!Tak prosim,jak to bylo s tema rybarema?A prihod jeste nejaky tvuj vynalez.Ale jen jestli je tvuj,jen jestli ty sibale taky vsechno nekopirujes jako sibr

jeď bezpečně
06.02.2019 / 08:24
sibrsibr, máš naprostou pravdu, není co dodávat.
Ale je zajímavé, co potrefených hus se ozve ?
Přitom jsem dal všeobecný dotaz a informaci. Nikoho konkrétně jsem v novém tématu nejmenoval.
Já i Ty, si své zájmy a nároky ohlídáme a prosadíme a nepotřebujeme tyto stránky.
Tyto stránky jsou spíš jako zdroj informací, pro lidi kteří neví co a jak.
Chytrý člověk načerpá informace, které může využít pro sebe. Hlupák jenom prská a uráží.
Já se tomu jen směji a od takových se nemohu urazit a nemohou mě rozhodně rozhodit.
Měj se hezky.
P.S. já se vrátil z cest po jižním putování podél moří a těším se na jaro. Mám připraveno obytné auto a vyrazím na několik měsíců po nejrůznějších cestách, jak v ČR, tak po EU. Je to super, doporučuji všem. A na zimu zase znovu k moři.

sanchez666
06.02.2019 / 08:39
Slávku
Ty jsi mi ale vynalézavý chlapec a jaké skvělé chytré informace jsi nám dal k dispozici, děkujeme. Jsi svätý člověk ;-)
Tak hodně štěstí na těch cestách a hlavně "jeď bezpečně" ;-)

mateo
06.02.2019 / 08:51
No uz startuj Slavo,at nezmeskas.A nezapomen pribalit nejake ty vynalezy.A muzes vzit taky sibra do trojky.Budes mu povidat,jak jsi vyjebaval s tema rybarema.Tak zdar Slavo

nicky
06.02.2019 / 09:17
Tak něco co jsem dohledal k Jeď bezpečně:
153
Kontaktovat uživatele: Kontaktovat uživatele 153

Re: Mzda řidiče

Příspěvek
Vždyť on byl za posledních 17 let 12x ve ztrátě a jen 5x měl zisk! A to ty ztráty byly větší než ty zisky. Proč se s tím tady nepochlubí, když už se chvástá jak byl poctivý a výdělečný..... mzdy zaměstnancům také nic moc. Cca 430 000 Kč na mzdách za rok (bez sociálního a zdravotního), když v tom je i jeho mzda (v tom nejúspěšnějším roce), kolik těch zaměstnanců asi měl a za kolik dělali? Je pravdou, v rámci objektivity, že karavan, motorka a v jeho případě i ultralight jdou spláchnout do firmy. A pak se nelze divit, že je v mínusu při obratech, které měl.

Odpověď:

jeď bezpečně
1. NAPOMENUTÍ
Kontaktovat uživatele: Kontaktovat uživatele jeď bezpečně

Re: Mzda řidiče

Příspěvek
Ha ha ha, chlapci, jen rejte ještě více. :D
Já mám opravdu klidné spaní a neztěžuji si.
A to že jsem legálně byl ve ztrátách, no jasně. Víte jak drahé jsou letadla a měl jsem jich 8 kousků.
Plus jejich provoz atd. Sice vydělávala letecká škola nějaké kačky. Piloti instruktoři byli samozřejmě na ŽL. Jednalo se o sezonní práci.
A bagry a nákladní auta také jdou do nákladů. vše jsem obměňoval, mám rád nové stroje, auta, motorky i bydlení.
Někdo podniká tak, že je mu líto investovat a pak se diví, že platí daně.
Někdo dá vydělat jiným, tím že investuje a legálně si krátí daňový základ. :D
Co je na tom zakázané ? Co je na tom podvodného ?
Prostě jde o to vydělávat a dobře utrácet. :D

Znám mnoho podnikatelů, ne jen v dopravě, kteří nic nemají po létech podnikání.
Auta na operák, plac v pronájmu a sami bydlí v bytě jako nájemníci. To je snad podle tady chytrých lepší či lepší ? :D A to že po létech podnikání chci mít raději konečně klid od podnikatelských povinností, to je snad normální. Je mi 65 let, podnikal jsem od sametu. A nyní se raději svezu a mám klid.
O proti podnikání, to je přímo ráj.
Můj názor je, pokud podnikám, tak to musí být na úrovni, pokud mi to nejde, tak to raději zabalím a nebudu honit lidi.
Jak jsem psal, zabalil jsem to proto, že jsem dosáhl

nicky
06.02.2019 / 09:28
Jak jsem psal, zabalil jsem to proto, že jsem dosáhl toho co jsem chtěl a dávám přednost klídku. Hodně cestujeme s manželkou po celém světě. :D

Také jsem koukl na to, jak platil daně a moc toho na to zdravotnictví a důchody nepřispěl. Ten kolega "153" má pravdu. Téměř celé podnikání od roku 2000 je ve ztrátě. Těch roků, kdy byl plusový je hodně málo a navíc ty plusy byly hodně malé. A pokud porovnáme aktiva a pasiva za rok 2017 (poslední rok, co je možné dohledat), co myslíte, že je podstatně větší? Samozřejmě pasiva.
Nechápu, co vede takového člověka k napsání takového příspěvku.

sanchez666
06.02.2019 / 10:02
nicky
Jeho ...... mozek ho k tomu vede ;-)

AKM...
06.02.2019 / 10:51
Je mi u prdele kde berou dopravci černé peníze hlavně aby mi dobře zaplatily nejlépe na ruku a nejlépe hned po šichtě nebo , alespoň jedenkrát za týden nebo po kolečku.

nicky
06.02.2019 / 15:26
Diskuze se tady rozjela, ale nikdo neodpověděl na základní otázku: Kde berou dopravci černé peníze na doplatky výdělků? Pokusím se o to, i když vím, že mě za to sežerete. čekal jsem, že to udělá sibr, který je v Zákoníku práce kovaný, ale on se k ničemu nemá, tak to zkusím já.
Jako příklad uvedu standardní kalendářní měsíc, kdy řidič nečerpal dovolenou, nebyl nemocný a v měsíci nebyl žádný svátek. Řidič jezdí venku, zkrácený týdenní odpočinek dělá venku a normální týdenní odpočinek doma. Pracuje tedy 6 dní + 5 dní než se dostane domů. Na cestách je 25 dní.
Minimální zaručená mzda řidiče nákladního vozidla je 16 280 Kč. To dostává určitě každý. K tomu odvede zaměstnavatel svůj podíl sociálního a VZP, který činí dohromady 13,5% z výše uvedené částky, t.j. 2 198 Kč.
Celkem to tedy činí 18 478 Kč superhrubé mzdy.
Další částkou je zahraniční stravné. Ve většině států Západní Evropy je stanovená základní sazba 45 nebo 50Euro. Z této částky vám musí zaměstnavatel vyplatit 75% t.j. 34 nebo 38 Euro. Ale na druhou stranu vám může vyplatit až 140% ze základního stravného t.j. 63 nebo 70 Euro. To znamená, že můžete dostat 850 Euro za měsíc, ale také 1 750 Euro za měsíc. Tedy v korunách 21250 Kč až 43 750 Kč. Euro jsem počítal 25 Kč. Výplata tedy bude činit 37 530 Kč až 60 030 Kč hrubého, případně + 2 198 Kč a jsme na superhrubé mzdě. A to je interval, kde se asi pohybujeme. Neřeším v tomto případu přesčasové, noční a sobotní příplatky. O ty by se to mělo individuálně zvednout. Ale pozor, mohli jste podepsat i pracovní smlouvu, kde 150 hodin přesčasů ročně je už zohledněno šikovně v pracovní smlouvě a pak na příplatek nemáte nárok. Je třeba dobře číst při podepisování pracovní smlouvy!
Z výše uvedeného vyplývá, že na 60 000 Kč příjmu není třeba aby zaměstnavatel kradl a ani nešidí stát na daních či jiných poplatcích. Otázkou zůstává zda minimální zaručená mzda 16 280 dostačujíci nebo ne. Z mého pohledu (důchod, nemocenská, dovolená, všelijaké náhrady mzdy) určitě dostačující není, ale každý si představuje mzdu jinou a každý má možnost si ji sjednat dle své potřeby. Hlavně to musí udělat před podpisem smlouvy. Ale někomu to takto vyhovuje, viz třeba předchozí příspěvek kolegy AKM.
Pokud jsem něco opoměl nebo napsal špatně, stačí mě na to upozornit a já to uvedu na pravou míru.

Závěr: Na minimální mzdu a šedesátitisícový příjem není t

nicky
06.02.2019 / 16:06

Závěr: Na minimální mzdu a šedesátitisícový příjem není třeba aby zaměstnavatel kradl a šidil řidiče. Dává mu co si sjednali ve smlouvě. Rovněž zaměstnavatel neokrádá stát o daně a jiné platby.

Mrzí mne, že toto téma tady založil člověk, který dle svých slov daně téměř nikdy neplatil, přesto vydělával a to docela dost a ve svém příspěvku napsal, že ježdění je proti podnikání pohoda a teď tady šije do podnikatelů, jak kradou.

sibrsibr
06.02.2019 / 16:34
Nicky, čekal jsi, že se k tomu vyjádřím a já už to výše napsal. Jen jsi to asi přehlédl.
Možná jsem to až tolik nerozvedl. Zapomněl jsi jen na případné kapesné a další položky cestovních náhrad, které může zaměstnavatel dát do nákladů a odepsat z daní.
Taky jsi zapomněl, že nejde jen o příplatky, ale že ten základ 16 200.- je za 40 hodin týdně. Řidiči odpracují často daleko více hodin, které jim zaměstnavatelé neproplácí vůbec. To je ten podvod a zlodějina na řidiče.
A pokud píšeš že těch 150h ročně může být ve smlouvě, tak ano. Ovšem nelze, aby to bylo obsaženo v minimální zaručené mzdě 16 200,-. Pokud máš sjednané přesčasy (150h) ve smlouvě, tak musíš mít tolik, aby výše sjednané mzdy byla dost vysoká a zahrnovala těch 150 hodin a příplatky. Tu pak dostaneš celou, i když uděláš přesčasů méně. V dopravě se to moc nevyužívá, protože řidiči často odpracují více a to více, by jim stejně museli dopočítat a doplatit. Ty jsi to otočil, že když to máš ve smlouvě tak ti zaplatí jen 16 200 i s těmi přesčasy a příplatky bez ohledu na skutečný počet odpracovaných hodin. Ale to jsi překroutil ZP v neprospěch zaměstnanců. Tak to opravdu není (v těch rozsudcích NS sice není závěr, ale je tam vysvětlení). Jsi všímavý kluk. Jen si vše překrucuješ proti sobě (zaměstnancům). Jestli to děláš schválně, nebo tě navedli to já nevím. Pročti si pozorněji jak to vlastně je. Hodně zdaru :-)

sibrsibr
06.02.2019 / 16:55
Trošku jsi mně navedl. V rychlosti jsem spočítal: Abys mohl mít ve mzdě zahrnutých 150h přesčasů za rok, musel bys mít sjednanou mzdu nad 18 tisíc. Ale přesto má tvůj zaměstnavatel povinnost vést řádnou evidenci pracovní doby a každou hodinu přesčasů nad 150h za rok ti stejně musí doplatit i s příplatky. To se zaměstnavateli vyplatí, jen když děláš průměrně 12,5h přesčasů za měsíc. Řidiči mají často více přesčasů každý týden…
Ovšem za základ 16 200,- už dne skoro nikdo dělat nebude (leda ti s exekucemi co potřebují doplatky bokem).

mateo
06.02.2019 / 17:05
Josef,a jak by jsi okomentoval sveho vlezdoprdelky Slavu?Pan velkopodnikatel ojebaval zamestnance a stat,a ted tady ocernuje vsechny dopravce?Tak co,Josef z OV?

nicky
06.02.2019 / 17:40
Na kapesné jsem nezapoměl to je těch 140%základu. Kapesné jsem počítal 40%. A celé jsem to psal tak, aby bylo jasné, že je možné mít šedesátitisícový příjem i s těmi základními čísly jako je třeba minimální mzda. Je pravda, že jsem napsal, že to je bez příplatků, ale měl jsem na mysli i přesčasové hodiny. Napsal jsem to poněkud nešťastně. Těch 150 hodin přesčasů ve smlouvě jsem uváděl jako příklad, nikoliv v souvislosti s minimální mzdou, v této pasáži není o minimální mzdě ani slovo. Znovu si to pořádně přečti. A samozřejmě vím, že Ti zaměstnavatel musí zaplatit přesčasy nad těch 150 hodin.
Znovu opakuji, že celé jsem to psal s tím , že je možno se dostat na 60 000 Kč příjmu i s těmito základními čísly. Rovněž tam je napsáno, že mzda by se měla zvednout o příplatky, myšleno i o přesčasy. Na závěr jsem i uvedl, že dle mého názoru je minimální mzda špatná, ale že to třeba někomu vyhovuje. Neřešil jsem ani, co si kdo podepsal ve smlouvě a co tedy dostává. Chtěl jsem jen autorovi tohoto vlákna dokázat, že je možno mít 60 000 Kč/měsíc, aníž by musel zaměstnavatel krást nebo šidit stát na daních a jiných poplatcích. Toť vše.
Nejhorší na tom všem je, že autor tohoto vlákna se jako podnikatel autodopravou nikdy nezabýval, sám zaměstnával lidi na ŽL nebo dohodu, tedy jinými slovy nikdy žádné zaměstnance neměl. A jestli jo, tak pouze sporadicky. A protože se teď přiživuje jako řidič, s občasnými problémy, tak asi přemýšlí, jak to ty kurvy zaměstnavatelé dělají.

coolio
06.02.2019 / 18:59
Technická poznámka k těm dietám a kapesnému. Ano platí že můžete mít 140% základu nezdaněného. Jde o to, co je těch 100%. Pokud je řidič stále mimo ČR, jezdí třeba unii, pak za každý den venku je to těch 45eur (nebo více).
Pokud ale jede přes ČR, pak má ze zákona nárok jen na českou dietu, a ta mu ten základ v absolutní hodnotě snižuje.
Takže pokud má řidič od zaměstnavatele slíbenou dietu třeba 55eur za každý den v práci, na konci měsíce dostane ze základu třeba 15x45e+5x180czk=
675+38=
713eur x 1.4=998eur nezdaněných, a pak 20x55eur -998eur=102 eur, které se mu už musí dát v korunách do platu jako další, zdaněná položka příjmu. Tj z těch 102eur x 25 = 2550kč dostane jen část, cca 65%? tj cca 1700, zbytek spolkne stát na daních.

sibrsibr
06.02.2019 / 19:22
Nicky, Myslím, že stravné je možné vyplácet až 160% základní sazby a k tomu ještě kapesné zvlášť. Přesněji to najdeš zde: http://www.mesec.cz/prace-a-mzdy/
Já pochopil autorův záměr tak, že zaměstnavatelé běžně vykazují a proplácejí řidičům jen 160 odpracovaných hodin a šidí je o dalších cca 80 hodin měsíčně, které ve mzdách neuvádí a za ně jim nevyplácejí mzdy, příplatky ani odvody. Tím okradou řidiče i stát přibližně o 10 000 hrubého měsíčně a s tím spojené odvody. Následně jim z toho zaměstnavatelé nevyplácejí dovolenou, ani nepočítají další nároky. Stát pak řidičům z těchto zapřených hodin nevyplácí nemocenské a důchody a další nároky. To je tam jasně napsáno. Pokud jsi to pochopil jinak, zeptej se autora. Snad ti to potvrdí.
Ty jsi správně odůvodnil, že zaměstnavatelé na to peníze získávat nemusí, protože na tom spíše nezákonně obohacují a doplácejí na to řidiči i stát.

Někdo může namítnout, že by z toho měl řidič jen cca 8 čistého a stát dalších 8.
Takže když řidič dostane 8 bokem, je na tom stejně a prodělává jen stát.
Ovšem odkud řidič dostane to všechno další, co se z toho počítá???
Snad krátkodobě by musel řidič dostávat bokem celých 16, krom diet. Ovšem opravdu krátkodobě. Jiné je to jen u těch co jsou v exekucích tak hluboko, že ani neuvažují o návratu do normální společnosti. Nebo lidí, kteří chtějí žít mimo běžnou společnost z jiných důvodů. Těm nelze bránit, ať si vyberou vlastní osud. Praxe je ale taková, že řádná evidence pracovní doby není státem důsledně kontrolována a řidiči často o svých nárocích ani nevědí, nebo je vymáhají jen velice zdlouhavě a obtížně. Proto si zaměstnavatelé mohou dovolit okrádat i zaměstnance, kteří s tím nesouhlasí. Svá práva nevymáhají, protože na to nemají schopnosti, nebo jim v tom brání obyčejný strach.

(-deaktivovaný profil-)
06.02.2019 / 19:42
2Nicky ty, nepočítá se ta super hrubá mzda takž že zdravotní je 13,5% z čehož zaměstnanec platí třetinu a sociální je 31,5% a z toho zaměstnanec platí 6,5%? To by bylo nějakých 45% plus asi nějaká daň z příjmu. Ttpuju tak 15% pro minimální mzdu. Takže jsme na 60% odvodu státu? No a 60% z 16000je rozdíl než třeba z 30000.

nicky
07.02.2019 / 11:17
tekczek. Máš pravdu, přehodil jsem zaměstnace a zaměstnavatele a ještě jsem tam napsal odvody VZP 13,5 % místo 11 %. Tak, že správně to má být, že zaměstnavatel odvede 34 % a po přičtení hrubé mzdy je z toho superhrubá mzda. Děkuji za upozornění a velice se omlouvám.
Správně tedy je: zaměstnanec odvádí 6,5 % sociální, 4,5 % VZP, celkem tedy 11%
zaměstnavatel odvádí 25 % sociální, 9 % VZP , celkem tedy 34 %

Daň z příjmů je v každém případě 15 % ze superhrubé mzdy.

Zkusím to nasimulovat na čísla, která jsi sem napsal:
16 000 Kč hrubá mzda +34% (5 440 Kč) = 21 440 Kč a z toho daň 15 % = 3 216 Kč
30 000 Kč hrubá mzda +34% (10 200 Kč) = 40 200 Kč a ztoho daň 15 % = 6 300 Kč

K tomu je ještě nutno dodat, že Ti zaměstnavatel strhne 6,5% Tvého sociálního a 4,5 % Tvého VZP, dohromady 11% a ty za Tebe odvede. Z 16 000 to bude tedy dalších 1760 Kč a z 30 000 Kč to bude dalších 3 300 Kč.

Čistého tedy z 16 000 Kč dostaneš 11 024 Kč a z 30 000 Kč dostaneš 20 400 Kč.
A ani toto není docela pravda, protože se čistá mzda zvedne o daňový odpočet, počet dětí, invaliditu atd. ale to je v obou případech již stejná častka. Celé to tady nejde ve stručnosti vysvětlit a navíc já nejsem mzdová účetní. Pokud by jsem někde měl zásadní chybu, prosím, aby ten, kdo tomu rozumí líp, mě opravil.

nicky
07.02.2019 / 12:02
Síbr. Autora vlákna se na nic ptát nebudu, projel jsem si tady na netu jeho podnikání od roku 1999 (vím, že podnikal ještě dříve) a to mě stačilo. Navíc je tady na netu na něho spousta věcí a stačí zadat jeho jméno, objeví se Ti i telefonní číslo a pak už to na tebe google sype. Zajímavé je, že měl i kromě jiného benzinovou pumpu (pravděpodobně dvě) a přitom neměl zaměstnance. To tam v té pumpě seděl osobně? Někde jsem dohledal, jeho vyjádření, že tam měl důchodce na DPP. Pokud by měla pumpa otevřeno jen po - pá od 7:00 - 17:00 t.j cca 2 500 hodin ročně muselo by se mu tam střídat 9 důchodců na jedné pumpě za cca 50 Kč na hodinu a ani na to nejsou v jeho účetních uzávěrkách žadné peníze. Na dvou už je to 18 důchodců. Na bagru mu jezdil nějaký příbuzný, asi zadarmo, na kontejneru nevím kdo mu jezdil a za co, a to měl spoustu dalších aktivit bez zaměstnanců. Příjmy měl minimální, majetek má slušný. A teď tady bude vykládat, jak by se to mělo dělat, aby nebyl šizený stát. A navíc se odkazuje na nějakou kriminálku, případně Státní zastupitelství.

A odmítám tady Tvoje spekulace a výpočty, jak by to bylo kdyby...... To nic samozřejmě neřeší a odporuje to Tvému přesvědčení, že se sem mají dávat jen fakta, která problematiku více osvětlí, zkrátka, že kecy nemají cenu. Samozřejmě chápu, že pokud něco sem píšeš může se vloudit chybička (viz já a odvody zaměstnavatele nebo Ty a upálení Komenského) ale to se nechá snadno napravit. Jinak je mi jasné, že o tom, že všichni zaměstnavatelé šidí zaměstnance (jen Tebe ne) je zbytečné s Tebou polemizovat . Abych Ti řekl pravdu, souhlasím s Tebou v základní věci, o které se tady bavíme, že v dnešní době se musí postarat každý sám o sebe, nikdo jiný to za Tebe neudělá. Pokud to umíš, je to jen dobře, pokud ne, máš smůlu. Ale stejně si myslím, že to co tady píšeš Ty, je možné napsat bez urážek a pohrdání.

sibrsibr
07.02.2019 / 12:47
Nicky máš to pomotané. Tvá slova: „šidí zaměstnance (jen Tebe ne)“
Já nikdy nikde nepsal, že mi všichni všechno vždy ochotně vyplatili. Naopak píšu, že mě taky často chtějí okrádat, ale nenechám se. A že jsem to od některých musel vymáhat i soudně. A že to jde. A že kdo tvrdí, že to nejde, tak jsou to lži naivních troubů, nebo lidí, kterým ten stav vyhovuje. A že ti kdo se nechávají okrádat, by neměli jen nadávat na poměry, ale měli by se zamyslet nad sebou, proč jsou tak hloupý, nebo zbabělí, že se nebrání.
A jestli někoho urážím, tak jen ty co okrádají řidiče, nebo okrádání řidičů podporují. Nebo ty, co se okrádat nechávají, ale těm to patří, protože hlupák, nebo zbabělec co se nechává okrádat, si úctu slušných lidí prostě nezaslouží.
Tak si to trošku srovnej, a oprav co píšeš, jako jsem to udělal já s tím Husem :-)

mateo
07.02.2019 / 12:49
No jak tady Slava napsal,nemela by se o to zajimat policie?

sibrsibr
07.02.2019 / 12:51
Nicky a co sis přečetl na tom Měšci? http://www.mesec.cz/prace-a-mzdy/
Už ses poučil, co všechno lze zaměstnancům oficiálně hradit?

mateo
07.02.2019 / 13:02
Nicky,ono se chudackovi sibrovi nelze divit.Ubozak flustrovany,pise po vsech moznych forech,kde na nej vsichni serou,doma ho stara mlati,ze je nescopny dement,no tak co muze delat?Akorat ramena na forech,kam dava jen same odkazy na picoviny a pomlouvat ostatni,co si dokazou domluvit takovou odmenu za praci,jakou chteji a nemuseji se soudit.Je to stejnej zmrd jako jeho kolega Slavek.Uslapnuta velka nula,co nic nedokazala.

nicky
07.02.2019 / 15:37
Sibr.Pomotané to nemám, zato Ty máš problémy se čtením. Já jsem to psal v přítomném čase, nikoliv v minulém. Co bylo, mě nezajímá. Psal jsem, že Tě nikdo nešidí v současné době. To jsi potvrdil slovy: "Naopak píšu, že mě taky často chtějí okrádat, ale nenechám se". Z toho vyplývá, že Tebe v současné době neokrádají, neboť se nedáš. Tak, že není třeba žádných oprav a tudíž ani omluv. Tekczek mi v tom mém elaborátu chybu našel, tak jsem vše uvedl na pravou míru a omluvil jsem se.
No, a jinak jsem si tedy, na Tvé přání přečetl ten Tvůj odkaz a nenašel jsem tam nic nového. Stravné je tak jak jsem psal, kapesné je také max. 40%. Jen jsem nahlédl do Tvé oblíbené literatury t.j. do Zákoníku práce a našel jsem v § 163, že tuzemské stravné je vypláceno nejméně v deklarované výši, to znamená, že to musíš dostat ve stanovené výši a zaměstnavatel Ti to může v podstatě neomezeně zvýšít. U zahraničního stravného (§ 170) je napsáno, že musíš dostat nejméně 75% stanovené částky, ostatní si musíš se zaměstnavatelem sjednat až do zákonné částky nebo to určí on. A to včetně kapesného do výše 40%. Opakuji 75% stanoveného stravného musíš dostat, ostatní můžeš dostat až do zákonné výše, vč. kapesného ale je to na libovůli zaměstnavatele, nikoliv, že by jsi na to měl nárok.. Ale Ty to máš možná sjednané ve smlouvě, tak tebe se to netýká. Ostatních, kteří to ve smlouvě neřeší, případně tam mají napsáno: "v zákonné výši", se to týká. O žádných 160% zahraničního stravného + kapesné jsem se na Tvém odkazu nedočetl, ale třeba jsem to četl špatně a něco jsem vynechal. Prosím tedy o odkaz zákona a paragrafu, kde to je uvedeno.
A znovu, už poněkolikáté opakuji, že jsem ten eleborát vytvořil, abych doložil autorovi tohoto vlákna, že je možné brát 60 000 Kč měsíčně a zaměstnavatel u toho nemusí krást ani nikoho okrádat. A vycházel jsem z jeho čísel, jen jsem upravil minimální mzdu na dnešní realitu.

nicky
07.02.2019 / 15:51
Ještě bych rád dodal, pro síbra, že ten pán, co vytvořil toto vlákno nikde nepíše, že by zaměstnavatelé okrádali řidiče konkrétně na hodinách. Netvrdím, že se to nestává, jen se o tom v úvodu tohoto vlákna nepíše, tak jsem na to nereagoval.
Pokud bych měl brát všechny reality, které mohou nastat, do konce života bych to musel strávit na tomto vlákně a stejně bych vše nepostihl. Otázka zněla: Kde berou dopravci černé peníze na doplatky výdělků? A na to jsem myslím docela jasně odpověděl a vyvrátil doměnku, že se u toho musí krást a okrádat řidič, stát a další.

sanchez666
07.02.2019 / 16:36
nicky
Sibr tady napsal:
Nicky, Myslím, že stravné je možné vyplácet až 160% základní sazby a k tomu ještě kapesné zvlášť. Přesněji to najdeš zde: http://www.mesec.cz/prace-a-mzdy/

Myslet je hovno vědět Síbře ;-D
Jinak nicky on si bude stejně tvrdit svou pravdu, i když jej je vědět myslí a odkáže tě někam, že tam by to mělo být. Takže vlastně ví to hovno :-D

sibrsibr
07.02.2019 / 16:43
Nicky já s tebou v lecčems souhlasím. Ale zbytečně to dtamatizuješ a zamotáváš vlastníma teoriema o něčem co napsali jiní. Můžeš překrucovat jejich slova, ale co z toho? Přece vím lépe než ty zda mám vyplaceno vše nebo ne. Taky autor ví lépe co chtěl napsat, než to můžeš vědět ty. To nezměníš.

sanchez666
07.02.2019 / 16:48
sibrsibr
Pošli mu ten odkaz na těch 160% co nemohl najít a neokecávej to ;-)

mateo
07.02.2019 / 16:57
To je vemeno

sibrsibr
07.02.2019 / 16:59
Ale ubožácku hádavej, já nepsal že jsem si jist že je to 160 a že o tom chci kohokoliv přesvědčovat. Mrkni se výše. A psal jsem tam o kapesném zvlášť mimo diet a taky o dalších náhraďách které si tam asi sám dohledal. On si titíž na rozdíl od tebe umí spoustu věci najít sám. Ty je tupě prosiš protože sis sám nikdy nic vyhledat nedokázal.

sanchez666
07.02.2019 / 17:10
Kdo tě prosí??? Neumíš číst vemeno bez advokáta? Prostě jen kecy a kecy. Aspoň, že jsi se přiznal, že bez advokátů jsi lempl ::D

nicky
07.02.2019 / 19:17
Sibr. Napsal jsi: "Nicky, Myslím, že stravné je možné vyplácet až 160% základní sazby a k tomu ještě kapesné zvlášť. Přesněji to najdeš zde: http://www.mesec.cz/prace-a-mzdy/". Z toho, co jsi napsal vyplývá, že bych to měl na tom odkazu najít. Já to tam nenašel, třeba jsem špatně hledal. Prosím, zkus mě nějak přesněji navést, kde to je. Mě by to docela zajímalo i soukromě, myslím to zahraniční stravné 160%. Byl bych Ti moc vděčný.
Nic nedramatizuji, jen jsem napsal, že Tebe nikdo v současné době neokrádá a Ty jsi mi to potvrdil, jen jsi napsal, že se snažej Tě okrást , ale Ty se nedáš.. Tak, že jsme se shodli a nechápu, co jsem překroutil. A co chtěl autor vlákna napsat to samozřejmě netuším, nejsem jasnovidec, odpovídal jsem jen na to, co skutečně napsal. A žádné vlastní teorie k tomu nemám. Vše, co jsem napsal mohu doložit zákony a paragrafy. Což, pokud o to požádáš, tak to rád učiním. Mám v tom původním elaborátu dvě chyby, o kterých vím.
1.) použil jsem nesprávnou procentní sazbu pro superhrubou mzdu, to jsem v dalším příspěvku po
upozornění opravil a omluvil jsem se za to
2.) použil jsem nesprávnou sazbu přepočtu Eura na Kč A to v rámci zjednodušení. Použil jsem, že
1 Euro= 25 Kč. Vím, že to tak není a měl jsem použít sazbu přepočtu dle kurzovního lístku ČNB platného v
den uskutečnění tohoto přepočtu. Za to se omlouvám dodatečně. Na svojí omluvu jen dodávám, že by to
na úvodní otázku zakladatele vlákna nemělo stejně zásadní význam.
Možná, že odborník tam ještě něco najde, ale já jsem tam na závěr, tuším, psal, že pokud by tam někdo něco objevil, ať se ozve. Ozval se jen tekczek, měl pravdu a já to opravil.
Ještě jednou Tě prosím o přesnější navedení, kde bych našel těch 160% zahraničního stravného. Už dopředu Ti za to děkuji.

sibrsibr
07.02.2019 / 19:41
Ano, jak opisuješ napsal jsem MYSLÍM a dal odkaz kde si to můžeš najít přesně. Tvoje úvaha že z toho vyplývá co píšeš je zcestná. Vyplívá z toho že si máš najít jak to je. Kdybych chtěl napsat že je to 160, tak tam nepíšu myslím. Jsi obětí svých teorií. Začni si více všímat reality. Jinak dopadneš stejně jako oni.

sanchez666
07.02.2019 / 20:09
sibrsibr
Ty jsi fakt retard. Nicky tě požádal, ať ho navedeš, kde to tam je, že to nemůže najít. A ty meleš zase hovna :-D Jde vidět, že jsi jen breptá. A jinak vyplývá bo vyplívá??

nicky
07.02.2019 / 20:21
V pohodě, ano, napsal jsi že myslíš a dal jsi odkaz, kde to mohu najít přesně, ale já to tam nenašel. Možná jsem slepý, tak jsem Tě slušně požádal, aby jsi mne navedl přesněji a Ty mně odepíšeš, že jsem obětí svých teorií. Moje teorie byla, že kliknu na odkaz a tam se to dočtu. bohužel jsem to tam nenašel. Reality si všímám velice pečlivě a proto, když jsi mi napsal, kde to najdu, tak jsem to hledal.
Netvrdím, že nemáš pravdu, jen Tě prosím, o bližší navedení, kde to tedy je. Třeba jsi se jen uklikl a je to někde jinde...... Stát se to může. Myslím, že by to zajímalo nejen mne, ale i spoustu dalších lidí, znamenalo by to, že si mohou řidiči dohodnout vyšší zahraniční stravné, tak jako na vnitru. Ještě jednou Tě prosím o zaslání nějakého správného odkazu, kde bych to našel.
Předem děkuji za zaslání odkazu, nemusí to být ani elektronický odkaz, stačí mi, když to napíšeš sem a já to dle Tvého návodu zkusím vyhledat. Díky.

mateo
07.02.2019 / 20:40
Jasne z toho je jen to,ze sibr je srac,ktery nic nezna,jen kopirovat nejake clanky a pak tady delat machra

mateo
07.02.2019 / 20:55
Sanchez,ja jsem teda vetsiho dementa nepoznal,nez je sibr.

sanchez666
07.02.2019 / 21:16
Mateo, je to jen brepta, co si myslí jak je chytrý a ostatní jsou jen blbci. Ale už se do toho dobře zamotal :-D Některé věci má našláplé od svých advokátů, ale jinak je to jen kecálek. A Slávek (vynálezce) se odmlčel co? Asi jel na výlet.....

sibrsibr
07.02.2019 / 23:00
Nicky. Mně se to přesně hledat nechce protože to není podstatné. Proto jsem psal myslím...

sibrsibr
07.02.2019 / 23:58
Ale když zadáš zahraniční kapesné, zahraniční stravné a podobně... Však to znáš

mateo
08.02.2019 / 01:39
Je to idiot

nicky
08.02.2019 / 08:49
Síbr. Jestli pro Tebe není podstatné zda bereš zahraniční stravné 50 E či 80 E což je rozdíl cca 750 Kč denně, pak tedy už vůbec nechápu, proč jsi se někdy v minulosti soudil o to, jesli Tě zaměstnavatel okrádá o tři hodiny denně, což může dělat řekněme 600 Kč i s přesčasovými příplatky. A rovněž nechápu, že tady nadáváš lidem, že se neumějí postarat o své peníze a přitom Ty tady, jinými slovy napíšeš, že není podstatné jestli máš o cca 11 000 - 15 000 Kč měsíčně vice nebo méně (stravné za 15 -20 dní venku). Je pravda, že by to byla nenároková složka stravného, ale nepochybuji o tom, že Ty, a Tvoji právníci byste to dokázali ošetřit smluvně a pak by se z toho stala složka nároková.
Jinak opět, dle Tvého návodu jsem zadal zahraniční kapesné, zahraniční stravné a také jsem se nedozvěděl nic o nějakých 160% stravného. Asi to bude tím, že to nikde není napsané a je to výplod Tvé bujné fantazie, možná přání, jaké by to bylo, kdyby......
To, že to nebudeš hledat, jsi mi napsal už po třetí, vždy, když jsi se dostal do důkazní nouze, řečeno právnickým žargonem. Jednou v té samé situaci, jsi mi napsal, že se Ti to nechce číst, a několikrát jsi poslal odkaz, který nic neřešil, případně potvrzoval, co jsem říkal já. Rovněž jsi mě několikrát přesvědčoval, že to špatně čtu, že když to budu číst pořádně, tak to tam objevím (většinou se jednalo o jedinou větu, nikoliv nějaký sáhodlouhý článek), nikdy jsem tam hledané neobjevil. Pokud by jsi pochyboval o tom, co jsem v tomto odstavci napsal, jsem ochoten Ti sem dát odkazy, ve kterých, na rozdíl od Tvých odkazů najdeš vše potřebné.
Více se k tomu již nehodlám vyjadřovat, počkám si, až sem zase napíšeš jinou kravinu nebo začneš zpochybňovat demagogicky něco, co sem napsal někdo jiný.
Jinak Ti přeji zcela upřímně hezký den i víkend.

nicky
08.02.2019 / 08:53
Vím, že se správně píše jestli a nikoliv jesli, jak jsem napsal já. Omlouvám se.

mateo
08.02.2019 / 13:16
Sibr,lepe ti to tady natrit nikdo neumel,nez nicky.Zas potvrdil to,ze jsi jen nejaky kopirovac,ktery ani nerozumi tomu,co kopiruje.Jen a jen zasranej idiot,ktery chce byt zajimaavy,pise na vsechna mozna fora a vlastne o nicem.Uslapnutej idiot,ktery se snazi alespon takto zvednout sve ego.Ale josef,uprimne,nedari se to,ze?Ty tvoje zvasty ti tady zerou akorat stejni idioti,jak jsi sam.Nicky ty tvoje zvasty rozcupoval na hadry.Tak uz se na to vyser josef a bez o dum dal.

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 13:25
2Mateo já se Vám tu do toho nechci moc stát, ale ten tvůj poslední příspěvek si neodpustim komentovat. Už sis někdy spočítal kolik lidí tady tebe poslalo do prdele? Už sis někdy spočítal kolik příspěvků tady jsi napsal k tematu a kolik je jich pouze plných nenávisti. Já vim, že teď mi budeš zase psat, že za 10 roku v náklaďáku a 3.5 na návěsu jsem se ještě nic nenaučil protože ty za 30 ještě neumíš zacouvat ani na rampu, ale to je vedlejší. Každopádně se tu najde víc lidí co by si oddychlo kdyby jsi se ty vypařil než Sibr. Tím ovšem nechci omlouvat jeho občasnou ( nyní častější) aroganci nebo jeho chyby.

mateo
08.02.2019 / 13:41
Ja vim cirkusaku,kolik lidi a kdo by si to pral.Jsou to ti,a patris k nim i ty,samozrejme,kteri tady pisou piciviny o nicem,chteji byt duleziti,hraji si na silene zkusene truckare,ale nic neumeji.A kdyz jim to nekdo nezere,tak je zle.Bylo tady zalozenych jen pro me hodne vlakem,abych vypad atd.Ale tak nejak tam moc lidi nepsalo,jsem postrehl.Vzdy se jen ozvou dementi jako ty,ted napriklad,co umi jen velke NIC,a jen umi machrovat na forech.

mateo
08.02.2019 / 13:46
Jo jednomu se musim trochu omluvit,driver,ten tak nejak vim,ze co pise,tak to zna ze zkusenosti.

sibrsibr
08.02.2019 / 15:39
Nicky ty zas blouzníš v těch svých teoriích a výmyslech.
Nikde jsem nepsal, že není pro mne důležité, jestli beru 50 nebo 80 diety.
Kdybys pořádně četl, tak bys nebyl tak zmatený.

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 16:32
2Mateo nehraju si na truckare, když už tak na truckera.
Hlavně, že ty toho umíš hafo. Za 30 let už ses naučil couvat na rampu. Píšeš tu o tomhle zaměstnání, jako o něčem na co musíš mit alespoň vysokou školu. Jediné příspěvky co tu máš tak urazis. Když se tě někdo zeptá na otázku jak to chodí třeba v tej juesej tak odpovíš pitchovinu která se nezakládá na pravdě
Internetový troll. A jestli se pamatuju dobře tak už tě odsud jednou vyhodili, ale ty jsi přitáhl zase zpátky. To znamená, že stebou se doma nebaví ani potkani, že musíš prilizat tam odkud už tě jednou vyhodili. Na druhou stranu tě chápu, být v zemí kde nerozumíš ani tomu když mluví tvoje rodina tak blijes svoji frustraci zde.

mateo
08.02.2019 / 16:39
Dobry cirkusaku,fakt jsi jednicka.Jako sibr a slavek.Hele,zaloz mi taky vlakno

mateo
08.02.2019 / 16:41
Jo a hlavne,ze ty to muzes posoudit,jak to tady chodi,kdyz jsi byl nejdal mozna v Italii a na motorce ve Francii.

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 17:35
2mateo 1) vlákno už sem ti přece založil a vždycky jses tam tak ztrapnil, že jsi tam přestal chodit. Copak si nepamatuješ na lekce angličtiny kdy jsem ti musel objasňovat základní význam anglických slov?
2) co bych měl soudit? Zase nepřeháněj! Já jsem cirkusak, ne soudce nebo Bůh ( i když pro tebe jim možná jsem, vidno z tvých reakcí)
3) připomen nám tu všem, za co tě naposled odtud vykopli a popiš nám své pocity jaké máš když se vracíš někam od kud jsi byl již vyhozen a kde tě nikdo (teda skoro) nechce. Nic moc, co. Připadat si jak méněcenná vterka. Ale třeba nám své pocity vysvětlíš a nám tě bude líto.

mateo
08.02.2019 / 17:42
Jen par normalnich tady zna,jak to bylo" jako "s banem pro me,ale to ty nemuzes pochopit,jsi prece cirkusak.Tak ze jsi zase trochu vedle.A uz se neopakuj s tema tematama,ze nekoho vyucujes s anglinou.Uz jsem ti nekolikrat navrhl,at se prijedes predvest v originale,ale nemas na to,tak sklapni,povle

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 18:05
2mateo takže se nám tu nesveris proč lozis někam odkud tě vyhodí dverma a ty prilezes oknem?
A není ti to trapné? Já třeba mám svou hrdost a tam odkud by mě vyhodili bych se už nevtiral. Přeci máš dost kamarádů, ne? Sorry nechtěl jsem tě rozesmutnit, ty máš jen tady s kým si povídat ostatním nerozumíš...
Jako s tou angličtinou kdy nevíš rozdíl mezi to, toho, two jsem to uvedl jen z toho duvodu, že jsi zapomněl, ze vlákno jsem pro tebe založil kde jsem ti dával lekce z angličtiny, vzpomínáš.
A do Ameriky jsi mě lákal, pamatuju si v té samé době tu byl i někdo kdo se nabízel jako kurburt a já myslel, že píšeš pod druhým nickem. Jestli si pamatuješ tak jsem nechtěl přijet za tebou ani tvými mexickými přáteli s kterými surujes na benzinkach hajzli
Chápu, že by jsi potřeboval nějaké doučování angličtiny, ale od toho kámo tady nejsem a navíc si nemyslím že zrovna ty by jsi měl schopnost se naučit víc významu pro 2(two) než ten jeden ze je to dvojka. Možná kvůli tomu se pořád urazis když píšu 2mateo protože ty si myslíš sobě myslíš, že si jednička. Jo holanku ale ta 2 znamená TO ne ze jsi dvojka.

mateo
08.02.2019 / 18:48
Jine tema nemas,jen jak udajne umis anglicky?A jestli jsi to nepochpil,tak znova.Nikdo me z tohoto fora nevyhodil,tupce.A nezval jsem te sem,jen jsem ti psal,at prijedes predvest anglictinu.Kdyz nekoho budu chtit "pozvat",tak ver,ze ty to nejsi.A jeste jednou pro tupe hovado jak ty,ktery nechape u slov uvozovky.Nikdo me z tohoto vlakna nevyhodil!!!!!tupce

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 19:29
2pomateo ty jako vážně myslíš, že ti tady někdo skočí na to že řídíš kamion v USA. Na celém světě je truck a kdo ho řídí Trucker. Jen v Americe kde jsi ty je to truckar? To znamená, že ty vůbec nevíš jak se používá angličtina anebo si chtěl napsat trakař, jako že jsi tydyt a v hlavě máš jen jedno kolečko? Koště?
Už tě vidím jak dotlacis svůj nákupní vozík plný tvého majetku před nějaký obchoďák když vyluzujes brm brm brm a svou bravurní angličtinou říkáš I mateo, czech czech, I vole work , I truckar Brum Brum. A Amíci se z tebe poserou vyzenis 3 baráky 5 aut a za chvíli přijde primář a pošle tě na pokoj bez internetu. No a ráno se probudíš ruku v nočníku....

mateo
08.02.2019 / 19:31
Hahaha,jsi uzasny

mateo
08.02.2019 / 19:40
Jsi proste jednicka.

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 19:48
2mate díky ty truckari od tebe si toho vážím. Jen je mi líto, že už tu nevypoustis tvé perly o trakarich. Ostatně je to jedno, musím zase řídit abych stihl jeste koncert známých z Kanady a pak nějakej rock n roll a nakonec DJ. Ale díky ti, Stau od Norimberku po Rosenheim uběhla díky tvé debilite jako voda. Tak se opatruj ty truckari a až se naučíš aspoň trochu anglicky tak nás tu presvedcuj o tom ze si truckar. Ty Wole, můj pes rozuměl anglicky líp než ty, ale tomu se nediv, to bylo inteligenci. Tvoje s tou od mého psa se nedá srovnávat. Takž všem truckerum zdar a truckarum obzvlášť.

mateo
08.02.2019 / 20:03
Vis,jen az jednou se ti mozna postesti se tady podivat,tak treba poznas,ze ridicum trucku se tady i mimo jine rika trakari(pisu jak se rika)Ale to je pro tebe uz moc,na tvoje chapani.

mateo
08.02.2019 / 20:08
Jo ten tvuj pes uz to s blbem jak ty a tvoje opice nemohl vydrzet(jen blb vezme psa do kabiny,kdyz jezdi ve dvojce,ale kdyz neni kde slozit hlavu),tak se radejo odporoucel,co?

sanchez666
08.02.2019 / 22:50
sibrsibr
Jde vidět, že jsi dostal od nickyho tatranku :-D Zase jen meleš a meleš. Njn nevadí, ono se to zase rozjede v nějakém jiném vláknu, že?? :-D Kura zkus zase něco vymyslet .....

(-deaktivovaný profil-)
08.02.2019 / 22:51
2pomateo tak já když zadám ten trakař do strejdy gugla, teda napíšu to anglicky tak mi vyjdou vysokozdvižné vozíky, ještěrky a paletaky a to by tak odpovídalo tvým jazykovejm schopnostem, rozhledu a znalostech náklaďáku. Takže jsi Lojza skladník co sni o tom být truckerem a přitom trucky jenom nakládá. Tak aspoň si se nám ukázal v pravém světle ty jestere

mateo
08.02.2019 / 23:24
Ja mysle,ze jsi z Kanadanama na koncerte?No,tak ted se to ukazalo,ta tvoje anglictina.Jen google,co?No myslel jsem si to,ze jsi jen idiot,ale ty jsi tuplovanej.Pozdrav opici

(-deaktivovaný profil-)
09.02.2019 / 00:01
2mateo myslet znamená hovno vědět. Když mi někdo tvrdí, že trakař je americké slovo pro řidiče náklaďáku tak to predhodim guglovejm zavitum abych se přesvědčil jak ten amerckej skladník kecá. No a strejda gugl to slovo nezná jako řidiče, ale jako paletak, holt je to asi nějakej slang mexickejch skladniku. No a jak vidno pro tebe paletak je to same co kamion... palety to převáží takže jsi taky kamionak i když jen ve skladu....
A opici nemohu pozdravovat neboť nerozumí posunkové řeči tvého kmene křováku...takže sorry...až se naučíš komunikovat jako civilizovany člověk tak pak možná budeš moci se vyjadřovat k věcem na které jsi tázán za přítomnosti žen. Tak se měj trakaři...paletaku

mateo
09.02.2019 / 03:53
Posledni prispevek k ubozakovi jako ty.Neumis nic,jen porad neco guglujes jak sibr.Socka,ktera za 20 let,co udajne zije v zahranici,neni schopna svoji rodine(opice a hafan)poridit bydleni.Taha ji (tu rodinu)jen v boude nakladaku a musi prespavat u jako kamaradu.No ja bych rekl tak nekde v popelnici.Tak ze,cirkusaku,jsi nic,velke hovno a tim i zustanes.To byl muj posledni prispevek tobe,protoze za nic vic nestojis,socko uboha.

(-deaktivovaný profil-)
09.02.2019 / 09:57
2mateo takže za to, že neumíš anglicky nakonec můžu já? Ty trakaři?
Tvá logika je hodná ruského politruka, kdo náhodou používá ten americkej gugl tak je třídní nepřítel.
To, že ty užíváš technologie jen aby jsi se dostal sem na jedno fórum(odkud tě už i vykopli) anebo na sjíždění zooporna jak ses tu onehda přiznával to je čistě tvůj problém.
Hele vůbec se nemusíš stydět za to, že jezdíš s paletakem a v práci ti nikdo neřekne jinak než trakař. Dle mého názoru skladníci co umí svou práci jsou důležití ( pochybuju, že ty jsi jeden z nich)
Jo a jestli přestaneš zbytečně urážet i zbytek kolegů tady ( nemyslím tím konstruktivní krytiku) tak uvidíš, že se nikdo nebude hrabat v tom, že anglicky umíš jak můj syn ve druhé třídě a misto truckera jsi trakař.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp