VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Aire de repos de Terreneuve
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
22.04.2026 / 11:26

Kde sháníte herní modely na 3D tisk?

Kde sháníte herní modely na 3D tisk?

Kde sháníte herní modely na 3D tisk? Stahujete je z internetu, nebo si je sami vytváříte? Máte nějaké osvědčené stránky nebo tipy pro začátečníky?

Zakladatel: jakejj 

Lindaf
22.04.2026 / 11:47
Sám jsem si tím prošel, když jsem začínal. Bezplatná úložiště jsou loterie – model vypadá na obrazovce dobře, ale po vytištění zjistíte, že mu chybí půlka obličeje nebo se mu ulomí zbraň, protože autor nikdy nic netiskl. Po třech nepovedených tiscích jedné vesmírné mariňačky jsem přešel na http://www.gambody.com/ a rozdíl byl okamžitý. Jejich modely jsou předem otestované, podpěry drží tam, kde mají, a díly do sebe zapadají bez hodinového broušení. Pro začátečníka mám jednu radu: přestaňte stahovat náhodné STL soubory od neznámých autorů. Vyberte si jeden ověřený web, kupte si jednu jednoduchou postavu a tiskněte ji s vrstvou 0,2 mm a okrajem (brim). Jeden úspěšný tisk vás naučí víc než padesát povedených free modelů. A ještě něco – najděte si lokální skupinu lidí, co tisknou. Když jsem viděl cizí nepovedený tisk dračího křídla, ušetřilo mě to přesně té samé chyby.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp