VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
25.10.2019 / 09:24

Otroctví na druhou?

Otroctví na druhou?

Co říkáte na čipování lidí?
Možná si řeknete, že toto téma tu nepatří, ale kamioňáci bývají lidé zcestovalí a snad i s patřičným rozhledem. Navíc jsou denně pod kontrolou radarů a mikrovlnek, tak ví, jaké to je. Ale nosit v sobě čip povinně, je dle mého úsudku, příliš a po psech přijdou na řadu skupiny lidí....

Zakladatel: chiquitita 

sibrsibr
25.10.2019 / 10:20
Mnozí lidé se chovají hůř než psy a mnohdy i hůře než horší zvířata. Jejich mravy jsou také často bod bodem lidskosti. Proto by se určitě čipovat měli. A možná i zavírat do klecí, podobných těm, co se vložil kolega: http://kamionaci.com/?forum=3812
Jisté dočasné čipování už probíhá formou elektronických náramků pro odsouzené při alternativních trestech za méně závažné trestné činy. Ovšem jak očipovat všechny, kteří si to zaslouží? Vždyť lidé, kteří o různých sviních v lidském převleku vědí, se je bojí označit. Svůj strach a mlčení schovávají za rčení: „Na každou svini se voda vaří.“ Ano, ale často se vaří tak dlouho až se celá vyvaří a odpaří. Aniž by do ní ta svině spadla. Já si myslím, že než slušní lidé najdou odvahu očipovat svině, tak svině dříve očipují slušné. Jak je tady vidět, tak už to začalo. A bude to pokračovat tak dlouho, dokud slušní nenajdou odvahu :-)

(-deaktivovaný profil-)
16.11.2019 / 23:05
Dodávkářský autodopravce bych nenechal 3 dny vyspat,
pak bych je přivázal za volant zapnul jim tempomat,
vypnul brzdy a pustil je ve 2 ráno po dálnici
bez možnosti zastavení a jeď nebo chcípni.
Aby věděli jak se cítí řidič, který na ně dělá
s vidinou minimálního důchodu pokud se ho dožijou trochu zdraví.

rochuss
17.11.2019 / 14:23
Slyšel jsem jak nutí řidiče dodávky jet třeba přes 60 hod.v kuse a říkaj pak se prospíš u rampy.Ale existuje i neco jako Kontrollbuch a tam by se mely zapisovat podobné časy jako u nákl.tachografú.A že si dodávkáři nechají neco takového líbit,tak je to jejich spoluvina,každému kdo se proti nečemu nedovede vzepřít říkám ,,a když ti nekdo poručí aby jsis dal na hlavu ho.no a celý den stál na jedné noze a kvákal jako žába" tak to také budeš dělat?

Rotaran
17.11.2019 / 15:48
To že na dodávkách jezdí jak k smrti odsouzení bez pauz a odpočinku je všeobecně známo ale každý z těch sebevrahů má možnost svobodné volby a může jít dělat něco jiného.

Zdenek74
17.11.2019 / 17:01
Dva a půl roku jsem jezdil na dodávce a za 2 Kč na km. Na pásce pouze základ. Abych něco vydělal musel sem jezdit a jezdit skoro nespat a nejíst a zase jezdit. Za měsíc ujeto cca 15 až 16 000 km takže 32 000 mínus odvody takže okolo 30 500 čistá ruka. Ale odjezdy v nedělí večer návrat pátek večer nebo sobota ráno. Po roce nastala změna Měsíční nájezd okolo 10 000 km pořád sem stál sice sem se vyspal, ale nevydělal. Takže zase nespokojenost. Vedení samozřejmě začalo slibovat hory doly, pak dokonce ježdění s velkým autem,ale zase za 2,50 km a nic víc žádné diety pouze km. 99% dodávkářů jezdí za podobných podmínek, ale ne každý uzná, že je to o hubu a jen do doby než se něco stane. Jediné plus oproti kamionu je že s tím najít místo na parkování je snadnější.

sibrsibr
18.11.2019 / 15:32
Všem Zdenkům a ostatním kilometrovníkům hurááá, hurááá, hurááá!

Rotaran
18.11.2019 / 17:02
Tak najezdit na dodávce 15 tisíc km když nakladka trvá 30 minut a dodávka letí aspoň 100 po dálnici zase není taková věda. To je jen o 3 tisíce víc než kamion. Nicméně je jenom dobře že se budou dávat do dodávek tachografy a budou muset dodržovat pauzy jako na kamiónu.

Horyn
18.11.2019 / 18:19
Pokud budou mít tachograf tak ještě zapomněli kde budou pauzovat, zavedl bych pokuty za parkování dodávek a různých jiných pkw za blokování fleku pro lkw! A ještě bych těm kinder truckum omezil rychlost na max 100.

Rotaran
18.11.2019 / 19:17
Pokud budou mít povinně tachograf a budou dodržovat všechny pauzy tak se dálková doprava z dodavkama nevyplatí. Teď je jejich jediná výhoda rychlost dodání. Tu už nebudou mít.

(-deaktivovaný profil-)
19.11.2019 / 06:56
Řidiči nebo nevolníci?
Mnoho hodin jízdy bez odpočinku a spánku, často s rozbitými auty. Urážky, hrozby, vysoké finanční pokuty a minimální mzda - to je realita, s níž se potýkají čeští řidiči zaměstnaní v českých dopravních společnostech.
V tomhle vede hlavně firma DETRANS Zábřeh http://detrans.cz/
"flexibilní dopravní společnost" = flexibilní = ohebná, bezpáteřní

Kierowcy czy niewolnicy? http://www.youtube.com/watch?v=LpvTZ0Cw_P0

sibrsibr
19.11.2019 / 07:27
Všichni zapomínáte, že mnoho řidičů v ČR už za otrockých podmínek nepracuje. Pokud vy ještě pracujete v hrůzných podmínkách, o kterých píšete, tak za to může jen vaše hloupost. Případně lenivost udělat něco pro sebe a pro zlepšení svých pracovních podmínek. Řidiči, jejichž mzda není odvislá od počtu najetých kilometrů, se vašim nářkům jen smějí. Otroci zůstanou otroky, dokud nezmění vlastní myšlení. To je známé ze všech historických pramenů i filmů… Jste otroky vlasního myšlení.

sibrsibr
19.11.2019 / 07:59
Nepomůže vám, když se tady budete vzájemně litovat, jak jste zotročováni. Možná by vám pomohlo, kdybyste si tu mezi sebou napsali, co každý z vás dělá proto, aby se sám z otrokářství vymanil. . :-)

sanchez666
19.11.2019 / 09:18
Že Síbra moc nemusim, ale za ty 2 poslední příspěvky ho musim pochválit... ;-)

sibrsibr
19.11.2019 / 09:47
Nejde o to, jestli se vzájemně milujeme. Ani o to jestli někomu vyhovuje spíše mzda oficiální, nebo výplata spíše bokem. Jde o to, aby mezi námi neměli místo ovce, které se nechají zotročovat a jsou ochotni pracovat zadarmo. Ti nám všem kurví mzdový průměr i pracovní podmínky a dobré jméno této profese :-)

Zdenek74
23.11.2019 / 06:56
Zapoměl jsem dodat, že jsem řekl dost a dal výpověď. Protože v okolí mého bydliště jsem se setkal při hledání druhé práce se stejným druhem odměňování jen jiné částky, tak jsem se na kulatou lopatu vykašlal. Už jen pročítám vaše debaty některé rozumné a některé jako vždy o ničem. Ale občas se mi posteskne, a zase bych se svezl.

sibrsibr
23.11.2019 / 10:08
Zdenku, jestli chceš jezdit za slušných podmínek, tak musíš vědět, co bys chtěl a to si najít.
Řidiči zde často vůbec nevědí, co hledají. Nebo hledají něco, co je nakonec stejně zotročí: http://kamionaci.com/?forum=3799
Vezmi si jen inzerci, na kterou jsou řidiči schopni odpovídat. Např: „50 čistého…“ Na to odpoví jen otrok, nebo člověk, který se jim brzy stane. Nebo „víkendy volné…“ copak běžní lidé nemají víkendy volné? Ti co pracují na směny, nemají za práci o víkendu volno jindy? „Výplata včas…“ copak normální lidé nemají výplaty včas?
To vše naznačuje, že firma počítá předem, že jim budeš vděčný za to, co je pro jiné lidi běžné. Že pro tebe budou standardem úplně jiné (horší) podmínky, než mají normální lidé. Že z tebe udělají otroka a ty si to ani neuvědomíš…
Pokud nechceš být otrokem, musíš vědět, na co máš právo a nárok. Pokud ti tvá práva a nároky někdo odepře, nestačí utéct, protože budeš jen otrok na útěku. Musíš si umět svá práva a nároky hájit i vymoci. Pokud to nejde slušnou domluvou, tak pomocí práva. Ale vždy je rozhodující, abys věděl, co chceš, na co máš právo, nebo nárok. Protože člověk bez práv a nároků je jen otrokem. To platí od starověku.

sibrsibr
23.11.2019 / 10:19
Ještě mne napadlo, že jako otrok můžeš končit i v jiných oborech.
Podobně jako je ve videu zde: 20.11.2019 / 21:53 http://kamionaci.com/?forum=3312

jozin
23.11.2019 / 12:52
Vždy můžeš jet třeba na šachtu třeba.tam máš každou korunu přes pásku vše legal.pracujes 6h placených 8 atd.

sibrsibr
24.11.2019 / 09:06
Na šachtu? Jožine ty umíš vždycky dobře poradit. Nejlépe z bláta do louže :-)
Můžu ti říct, že tady na Ostravsku máme podobných řidičů hodně. Mládí strávili v šachtě. Pak dostali renty a na stáří vlezli za volant. Samozřejmě za minimální peníze, protože do plné mzdy jim vše doplácí šachta. No a po těch letech na šachtě je pro ně čistý vzduch na prochcaném parkovišti krásné prostředí... :-)
Krom toho jsou ze šachty zvyklí chcát na pracovišti, protože na šachtách WC nejsou. Prostě ideální řidiči, co chčí, žerou, spí i žijí jen za volantem. Neznají nic, než boudu a pár opilců z hospody. Něco jako rkysy vyklezlé z děr. Opravdu elita. Ty jsi taky vylezl ze šachty?

jozin
26.11.2019 / 09:50
Nevylezl.v životě jsem dole nebyl.mam poctivý postup.vyucen v oboru.a pak od Matěje postupně.tak jak to kdysi bylo.na vlek jsem čekal 2 roky..zas tolik jich není u nás byl jeden a to máme 30 aut.pod kola nechciju nikdy mám na to averz

jozin
26.11.2019 / 09:52
Mělo být od Matese...nepiju nehulím do hospody nechodím.asi to mám jinak než píšeš.

sibrsibr
26.11.2019 / 10:33
Jožine, tak proč radíš komukoliv něco, o čem nemáš páru. Jsi veden neutuchající touhou radit komukoliv cokoliv, jen proto abys radil, i když jsou to jen úplné blbosti???
Možná by bylo lepší, abys místo toho začal kouřit a chlastat. Tím bys mohl ublížit jen sám sobě :-)

jozin
26.11.2019 / 16:46
O čem nemám páru?

sibrsibr
27.11.2019 / 08:31
Jožine, jestli si nepamatuješ co radíš, tak koukni na svůj příspěvek 23.11.2019 / 12:52

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp