VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
TOTAL Osterfeld
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
25.03.2020 / 17:33

Propouštění řidičů

Propouštění řidičů

Zdravím , začína velké propouštení u dopravců.

Za kolik jste ochotni jezdit, když poslední dobou byl tlak ze strany řidičů na malé mzdy.
Bude se častěji říkat, když se ti to nelíbí, tak jdi jinám..... řidičů bude dostatek, tak jako ostatních dělníků .

Zakladatel: Trailor 

D/r/iver
25.03.2020 / 19:31
Trailor
Ted propouští,aby nemuseli platit odvody,sociálku,zdravotní,případně potom,kdyby to trvalo delší dobu,těch 60%,snaží se to přehodit na ÚP,ale až se to začne rozjíždět,budou muset zase řidiče nabrat,protože sám s,třeba,50 autama neujede a potom si už můžete diktovat podmínky.

Trailor
25.03.2020 / 19:40
Věčina, řidičů přistoupila na nejnižší úroveň zaručené mzdy 14600,- Kč .Myslím si, že 60% mzdy dotované vládou, které je zajištěné nepomůže. Jen to odhalí další podvody. Jen pro příklad, jak může někdo splácet jakou koliv splátku, když dělá za minimální mzdu.Prosím DIETA se nepočítá. Tak bych chtěl vidět, co budou firmy předkládat úřadům. Jen hlupák podepsal, že bere více a bokem si nechal bez dokladu vyplatit. Sám se dopustil dost vážné chyby....na kterou myslý zákon.

D/r/iver
25.03.2020 / 20:08
Trailor
V případě řidičů, kteří spadají do 3. skupiny prací dochází od 1. 1. 2019 ke zvýšení minimální zaručené mzdy na částku 16.280,- Kč, což je 97,30 Kč/hod.

Definice 3. skupiny prací: “Řízení, údržba a opravy silničních motorových vozidel s více než 9 místy k sezení včetně řidiče nebo vozidel o celkové hmotnosti nad 3,5 t.”

A toto platilo už loni,letos měli údajně ještě něco přidat.Ale přes tyto záležitosti je tu sibrsibr,já do toho nemůžu kecat,když žiju a dělám v zahraničí..

Trailor
25.03.2020 / 20:35
PRO: D/r/iver

děkuji za reakci, či odpověd. Mslím si, že ať řidič pracuje za základ, co jsem psal já t.j. 14600,- Kč nebo za to , co píšeš Ty 16.280,- Kč , nic neřeší na tom, že pro úřad je to cifra, která byla v účetnictví. Obě cifry , které by se stát pokoušel vyplatit v nejhorší případě a to je 60% nemohou stačit na poplacení dluhů jedinců. Tak se jen odhalí,kdo jak okrádal stát a teď chce POMOC. Jako stát ti pomůže, ale nejní dojná kráva. Tady bude spousta lidí, co neplatila daně, a bude žebrat o korunky.Nemyslím si, že by se plošně každému muselo vyplatit 60%. Je nutné taky zjistit, jak konkrétní společnost v minulosti platila daně. Když platila všechno na pohodu, ať řidičum vypltí základní mzdu ..... čsem se to srovná. Jiní nepoctiví odpadnou a posílí řidiči ze své společnosti konkurenci. Bude to nutné protože polský řidič a jeho zaměstnavatel nikdy neusne na vavřínách jako bulhaři.....

nnostromo
25.03.2020 / 20:36
Pratele klid. Trošku si odpočnem budeme doma s rodinou a až se to postupně bude vracet do starych kolejí tak bude vse ok

Trailor
25.03.2020 / 20:50
Pro: nnostromo
děkuji moc za odpověd. Jen jsem chtěl upozornit na situaci, kdy řidič jezdí za základní mzdu a ještě dokáže platit splátku na byt. Tohle zčíná být dost zajímavé. Jsou společnosti, co pro bankovní domy dělají za úplatek.
Věř mi, že při zjištení podvodu je to dost kruté. Zapomeň na slušné chování v dnéšní rádoby špatné době. Tohle jednou pomine ale dluhy, či splátký ti nikdo neodpustí. Budeš se jen divit , jak se změní jednání lidí a společností po Cobit 19, zaplatíš všechno .....jestli přežiješ.

rochuss
25.03.2020 / 21:47
Jó chlapci vy furt chcete vyšší základ,ale,že jsou v CZ nastavený nesmyslně vysoké diety 45€ a v Německu a v Rakousku jen mezi 24-35 € ,což je o 10 -20€ méně . Přitom žaludek maj všechny 3 národy stejný.No a proto Vám nemůže o moc stoupnout základ. Ale ono to spoustě lidem vyhovuje být placenej dietama a tady je ten začarovanej kruh. Dopravci ty prachodiety nezdanujou a někteří ridiči to takhle dietove vyžadujou.Přitom,by bylo lepší třeba jen 35€/den (jako v jiných západních zemích) a základ 20 000Kc(to už je 800€), místo blbých uklízečkových 14 600Kč,ale vetšina řidičských střev to nepochopí

Trailor
25.03.2020 / 22:12
Pro: rochuss

Lépe to nejde napsat. Víš, já jen se ptám, a ty jsi uplně odpovědel.... Taky budeš koukat, co to každý den udělá .
Zaměstnavatel dal podepsat pracovní smlouvu, na mzdě se přeci písemně dohodly. Na úřadě se budou divit , bral základ 15 000,- Kč a platil za byt 9000,- Kč . Každý kontrolní orgán státní správy musí tohle zjistit. Jak asi platí jídlo a bydlení...ješte má manželku na mateřské a splácí leasing na auto... Státní orgány nejsou hloupí zdroj financí. To samé bude až začnou nemoce...

D/r/iver
25.03.2020 / 22:54
Trailor,25.03.2020,20:35h
Pokud jsi občas skouknul moje ,,bláboly a strašení",jak to kdosi nazval,už před hodně dlouhým časem jsem to samé,jenom jinýma slovama a zaobaleně napsal...Něco o těch,co je nezajímá,co mají na pásce,ale ve šrajtofle,ale potom,když se něco stane,úraz,dlouhodobá choroba,nedej rohatý,nehoda s trvalýma následkama,potom to teprve začne být zajímavé,jak to z toho bídného základu utáhnout,protože z diet jim nikdo nebude počítat marodku,invalidní důchod nebo i starobní.Ale tenkrát jsem byl za blbce,s mozkem zdegenerovaným z dekompresních nehod při potápění..A ani to tak dlouho netrvalo a začíná se ukazovat,že jsem přece jenom měl aspon kousek pravdy,i když to nikomu nepřeju,že se to stalo..

sibrsibr
26.03.2020 / 08:45
Zapomiínáte že v každé profesi dělá podstatnou část mzdy krom základu taky prémie, příplatky, hodiny... Takže při základu cca 24 je pak mzda třeba 35.
Nikdo nebude měnit účetní zákony jen kvůli řidičům, kteří pracují jen za základy. Proto vaše úvahy nikdo neuskuteční a vám nakonec nezbyde nic jiného, než začít přemýšlet stejně jako pracující v jiných profesích. ;-)

Jiří offcacek
26.03.2020 / 10:13
Sibr koho úvahy se neuskuteční?
Driverera? Rochusse?

Kdo má základ 24k? Driver? Jak to víš? Nebo ty??

Hled vono to co píšeš nemá hlavu ani patu. Buď jsi dostat salmonelu nebo jsi se z toho mudrování nadobro posral

sibrsibr
26.03.2020 / 11:43
Abys pochopil kde to má hlavu a patu, musel bys o tom přemýšlet obecně. Tedy podobné teorie řídíči neuskuteční ať je jejich autorem kdokoliv. S tím základem to platí taky obecně. Pouhý základ dělá většinou jen jednu z mnoha části mzdy..

Jiří offcacek
26.03.2020 / 11:51
Sibr já o tvé odpovědi přemýšlím, ale nenalezam v ní to na co jsem se ptal. To, že odpovídáš v hádankách značí, že o nás ostatních si myslíš že jsme naprosti kkotia a/nebo že ty jsi sebestředný mudrlant.

sibrsibr
26.03.2020 / 12:22
Když je to psáno obecně, nemůžeš tam najít konkrétní jména. Pokud ti obecné příspěvek nestačí, nevypovídá to nic o mně. Nedělej si s tím starosti.

Trailor
26.03.2020 / 19:16
Pro : sibrsibr

není nutné nic psát obecně, jen stačí napsat to, že : v době, která to umožnila a to před virusem,se daně platili jak to každému prošlo. Vláda pro nastávající období nabídla úlevy . Pořád bude ale požadovat dokladovat, jak za každého zaměstnance, na kterého žádá úlevu daný podnikatel, či firma platila zálohy na sociálním pojištení . Může se to zdát jako detail, ale pro podnikatele je to zásadní problém. Zatímco podle krizového zákona mohou žádat o náhradu škody, tak to stát neuzná. Dojde k situaci, že řidiči budou požadovat základní mzdu v částce o několik tisíc vyšší než je dnešní trend. Lze předpokládat , že polští dopravci velice oslabí díky virové epidemii. Vláda sice přijala celou řadu opatření s cílem podpořit dopravce v době epidemie koronaviru , ale to neřeší konkrétní mzdovou politiku . Jak zaměstnanec, který podepsal v době, kdy bylo při nástupu každého řidiče důrazně tlačeno na jeho psychiku , že "podepiš nebo jdi", Budoucí zaměstnanec tak kolikrát podepsal nevýhodnou smlouvu. Doba se ale změnila, není navíc jasné , zda vláda postupovala při vyhlášení nouzového stavu a předchozích mimořádných opatření podle zákona, Pandemie COVID 19 společnost ničí , bude to míd
t katastrofální dopad na dopravce. V součastnosti jde hlavně o zdraví řidičů a zaměstnanců ve skladech , kde firmy bojují o přežití a svojí budoucnost. Silně je zasažena část obchodu skladů, a nákladní dopravy. Tohle všechno nahrává zaměstnavatelům, jak se zbavit špatných řidičů. Když píši špatných , tak myslím opravdu ty , kteří nechtěli pracovat - jezdit na max. Tato doba přinese opravdovou čistku mezi dopravci a jejich řidiči, či polovodiči. Není totiž pro ně žádná kompenzace na trhu práce, protože se chystá řada opatření , která do budoucna povede k posílení základních sociálních záruk pro řidiče. Bez řidičů nelze zabezpečit žádnou logistiku , prostě nic. Řidiči tak dostanou automaticky přidáno. V řadě několika dopravců se zastavila ze dne na den práce a ztráty, ať už z důvodu krytí nezbytných nákladů , či ušlého zisku rostou . Dopravce to bude likvidovat během 60 dní dost drtivě. Lze předpokládat , že i 50% aut bůjde do depozitu.

Jiří offcacek
26.03.2020 / 19:50
Trailor ty co tím myslíš ti špatní řidiči co nejezdili na max.? Ti co odmítali jezdím na dvě karty?

Z čeho vychazis, že do dvou měsíců spousta dopravců krachne. Co já vím tak leasing můžeš pozastavit klidně i na čtyři měsíce. A pokud je pravda co píšou v novinách tak úvěry počkají.

A to že nezaplatí poslední měsíc svým rodičům je taky jasné a běžné.

Takže já bych neplasil. Položí to ten co utrácel když na to neměl

Tvá teorie, že řidičům co zůstanou přidají je postavena na čem? Na zkušenostech z poslední krize? Tam ale přece snižovali mzdu.

No než na virus to tady vypadá na salmonelu.

Trailor
26.03.2020 / 21:25
Pro: Jiří offcacek.
Ano myslím tím, řidiče co nejezdí na maximální výkon. Jak to na dvě karty ? Myslíš si , že při kontrole se to nedá zjistit . Jsi moc najivní každá karta je v evidenci. Jezdit na max. A co je max . to je 561 či AETR ta ti dovolí co je všude normílní .Ale frajer úkáčko či sabrina , a bolgáros fraje jel 6 hodin jízdy pak dal flašu vodky redy dalších 3,5 hod. To byl pro něho max. Ale jiní mají hranici jinde o maxu stále neví, jezdí non stop -maxu....To , že do dvou měsícú se sníží počet českých dopravců osobně zjištuji sám. Osobně si všímá kolik kolegů již má problém.Já jezdím taky na 70% výkonu .

rochuss
26.03.2020 / 21:44
Dneska jsem četl myslím na i.dnes. Nejaký autobusový dopravce-62 autobusů a kšefty žádný,už v lednu čínský zájezdy nejezdily. A všechno na leasing,tak co s tou technikou bude delat? To mu to všechno zabaví? A bez náhrady?Taky nechápu mentalitu všechno na leasing,kdybych si jich vzal 10ks a po splacení si vezmu dalších 10ks

Jiří offcacek
27.03.2020 / 00:37
Trailor e všechno se pozná. Já vím, to byl jen takový vtip.

Já teď jezdím taky na 70% na budíků mám za týden 27 hodin jízdy. Zítra ještě 4 a po obědě jsem snad doma. Tenhle tyden to bude 50 odpracovaných hodin. A jsme tam kde i předtím. Kolik je pracovat na max podle tebe 3x15+3x12 tedy kdo neodmaka 80hodin týdně (320-340h měsíčně) toho propustime? Tak jestli u takové firmy děláš tak potěš koště. To je potom tenhle virus vlastně vykoupení přijít o takovou práci.

(-deaktivovaný profil-)
27.03.2020 / 10:27
Holt žádný strom neroste do nebe...

Zdenek74
28.03.2020 / 09:27
Všichni zaměstnavatelé jsou stejní ( nebo 99% zaměstnavatelů) Teď je KORONAVIRUS takže super výmluva na propouštění plakání, jak se nejezdí jak nikdo neplatí, jak pomalu ale jistě krachují, jak potřebují od státu finanční pomoc atd. A Kde jsou jejich zisky nebo snad podnikají jenom proto aby platily naftu leasing a mizerně řidiče. Z čeho potom žijí z čeho jezdí na dovolenou za co mají domy a auta a pod. Však ta Čínská chřipka pomine a co bude dál. Výmluvy na drahou naftu, nebo celkové zdražení já nevím čeho.
A co propuštění řidiči. Teď budou mít možnost si říct o vyšší plat ( až je budou volat zpět do práce). A jak to dopadne. Zaměstnavatelé budou plakat že nemaj možná časem až se to rozjede tak se určitě nějak domluví. A řidiči se vrátí protože jeden z důvodů je, že mají zase práci další je ten že spoustě řidičů vyhovuje jak sou do teď placení, ale na různých forech a parkovištích mají plnou hubu keců. Jen tak dál pánové propásněte svou šanci. ( Vždy bylo jednoduší řešit co je teď než co bude potom)

Trailor
28.03.2020 / 11:24
Já to ježdění na max . myslím jako, že jsou řidiči, které ježdění nebaví. Nevyužíjí tedy dobu jízdy na max. Jako příklad ti uvedu to, že jsem dělal pauzu 45 min. Jeli jsme spoleně ješte s jedním kolegou, rozjedeme se a o po 5 minutách volá do vysílačky " hele budu muset zastavit a vzít si něco k pití . "Jídlo a pití neměl v kabině. Ty my stavíme asi po 10 km rozjetý na pohodu. To já nesnáším, když mám třeba náklad 20 tun se na dálnici pořád rozjíždět na max. rychlost. Hele po zastavení ujedeme dalších asi 15 km a on volá hele musím si očistit sklo...Já když dělám pauzu, tak se třeba najím, no všechno na pohodu, kafe...kouknu na auto a né, abych po rozjetí zase zastavoval na WC. Prostě myslet hlavou.

sibrsibr
29.03.2020 / 14:52
Zdenku, ve většině vláken se tu objevují názory, že řidiči musí pracovat hodně a levně, jinak by ta doprava nefungovala. Tak mi řekni, proč by zaměstnavatelé platili více, když řidiči chtějí málo?
Každý dopravce raději zvýší dětem kapesné, než přidávat řidičům, kteří více nechtějí.
Nebo ti úctyhodní praktici, kteří tady píšou, nejsou řidiči, ale jsou to dopravci?
Mrkni sem: http://kamionaci.com/?forum=3799
Není tam žádný rozumný požadavek. Jen výkřiky čísel za měsíc. Ale co je měsíc? 30 dnů práce? Nebo 20 osmihodinových směn? Nebo celé dny lelkování za diety? Kdo to ví? Každá profese se drží běžných mzdových pravidel. Jen řidiči jsou prostě jiní… :-)

mateo
29.03.2020 / 18:46
Sibr,ty demente.A proc ty delas za 16tisic zaklad?

sanchez666
29.03.2020 / 20:04
Trailor
Jak můžeš zrovna ty napsat, prostě myslet hlavou, když v jiném příspěvku umíš napsat "požkodil" ??! :-D

Trailor
30.03.2020 / 21:36
Po: sanchez666
bo, jsem se špaNňe učyl ti . Pač nejsou koně tak jezdím na karcé dlˇohííí. Né tak normálně, budeš tady řešit pravopis ? Já mám jen základku a zapojit mikrovlnku umím. Máš ty akvárko ?

Trailor
30.03.2020 / 21:48
Pro: sanchez666

udělám si je průzkum , jak tady po asi dvou letech zvednou náladu, a Ty se chitýš ti jsi TYRák.Řešís dozd dobré ikemy....

mateo
30.03.2020 / 22:33
Trailor,ty nemas ani tu zakladku,blbe

Stenli1973
31.03.2020 / 07:09
Trailer prosím tě vysvětli my prosimtě co je jízda na max ...Dik

sanchez666
31.03.2020 / 07:38
Trailor
Jestli ze sebe děláš blbce, tak neznamená, že jím nemůžeš být!
No ty příspěvky stojí za to, už se všichni ve druhé třídě smějí, až se za břicho popadají.
Běž se radši vysrat u spolujezdce na leták, to ti jde určitě lépe než ten pravopis :-D

Trailor
31.03.2020 / 18:04
Napíšeme si za 14 dní , to bude po výplatě . Každému přeji, aby jeho zaměstnavatel vydržel. Hlavně vyplatit včas mzdu. Poznáte na prémiích, jak jste na tom. Teď nevěříte ale časem pochopíte, že tohle přežijí jen poctivý dopravci . Dost se to pročistí . A pro Stenli 1973, jezdit na max je plné využití zákoné doby řízení. To neznamená , že v době přestávky si nemůžeš udělat oběd , ale taky se můžeš kouknout na upevnění nákladu. Když zjistíš, že je něco špatně, tak to odstraním hned. Ale ty máš pravdu přestávka je na odpočinek.

Jiří offcacek
31.03.2020 / 18:29
Trailore ty jsi debil. Píšeš že max. Výkon je co ti dovolí 561 a teď píšeš že ji úmyslně porusujes aby jsi mohl víc pracovat. No a podobní čuráci jako ty jezdí na dvě karty. Prej maximální výkon je dokud neusnes za volantem. Nás učili, že polovinu pauzy máme na jídlo a v druhé se máme jít projít,protáhnout se.....no a ty říkáš že pauzu máme na to abychom kontrolovali náklad....vsadil bych se, že ty si chuj co na nakládce když tahá tunové palety s paletakem tak dá pauzu aby pak mohl zase jet...co...salmonelo??

Trailor
31.03.2020 / 20:52
Pro: Jiří offcacek
trochu to myslím jinak, jestli tě tohle někdo učil, tak jsi si asi vybral špatného lektora. Já dělám jen to, co jsem se zám naučil a převzal od starších kolegů. Ty jen urážíš a já si myslím, že máš asi zdravotní problém. Víš, jsem trochu jinde . Napiš za týden , jak se ti jezdí . Budou volné silnice. Trochu to asi nedáváš, co ? Buď slušný a nepiš tady žádné vulgarismy , které zahltí rázově tvůj mozek. Taky Ti přeji hodně štěstí, které budeš v dalších měsících Ty osobně potřebovat.

Trailor
31.03.2020 / 21:21
Píšeš dobře , ale pokud bych Tě požádal, jestil máš ale zájem , která pravidla z nařízení 561/06 by podle tebe řidiči nemuseli vinou koroaviru dodržovat, jaké by jsi upřednostnil řízení ( já na max. 12h. ).Nebo prodloužení týdenní nebo 12 denní doby řízení. Taky bych zkrátil týdenní dobu odpočinku. Jestli jsi frajer, co jezdí tak to napíšeš. Jestli vůbec tomu rozumíš.
Mně osobně se líbí delší pracovní doba řízení a zkrácený týdenní odpočinek bych dal na 22 hodin. Co teď Ty mluv a piš...Neřeš, jak kdo i,Y a pravopis píše a napiš něco v době, kdy koronavirus likviduje podnikání a lidé nacelém světě kapou jako ryby ve špinavém rybníce.Asi sedíš jen na gaučí před televizí nebo s mobilem v ruce , ale měl by jsi myslet i na svůj osud. Ten bude v několika dalších dnech důležitý pro tvojí psychiku tak i imunitu. A ozvi se za měsíc pa.....

Jiří offcacek
01.04.2020 / 07:12
Trailore tak promiň za pár sprostých slov, ale já se někdy neudrzim.
Ano lektor nás učil jak si rozvrhnout přestávku. Starší kolega v Německu mě ucil, že cokoliv je práce tak kladívka neboť opačně okrádáme sebe a své kolegy.
To že když tahám tunové palety tak dám postýlku abych neztrácel výkon mě učili v Česku, ale to už hodně vody uteklo od té doby. A já jsem raději za ten západní způsob.

Jelikož práce ubývá tak bych vůbec neměnil 561 v tom smyslu že můžeš jezdit více hodin. Dálnice se vyprazdňují takže nestravis tolik času v zacpach. To že povolili neděli s tím souhlasím, ale abychom jezdili víc to raději ne.
Nevím jak to snasis ty, ale já jsem vcelku utahaný, denně poslouchat v rádiu ty smutné zprávy v novinách o tom číst. Když přidáš řidičům v této chvíli práci jenom to zatíží jejich organismus a oslabí imunitu. Navíc by to znamenalo, že jedni budou jezdit na krev dřít jako koně a druzí nebudou mít do čeho píchnout. Až vymře půlka světa a systém se začne opravdu hroutit, v tu chvíli přestane platit i 561 a začne anarchie.

A co přijde za dva týdny to nevím, ale i když mi dají Kurzarbeit tak svých 25-30 čistého budu mít doma. Co s penezma když je nemůžeš ani utratit....

Trailor
01.04.2020 / 19:55

jsi FRAJER , co se omlouvá . Já omluvu nečekám od nikoho. Ty jsi ale dobře reagoval. BRAVO jsi určitě slušný chlap. Děkuji za odezvu a přeji ti hodně štěstí a zdraví. To myslím vážně, na rozdíl od jiných, co sem píší a melou nesmysl o své práci. Jen to vidí pouze jako řidiči, ale ono to v životě není jenom o pravidlech či N.561 /AETR. Život je taky o žití, dovolené milenkách, cestování, zábavě a dobrého jídla... atd. Tohle se všechno v roce 2020 navždy změní.

antikomouš
01.04.2020 / 21:39
Zdravím Trailore,
předposlední větu PODTRHUJI A PODEPISUJI!!!!
A poslední věta???
Dovolím si poupravit letité úsloví "nač stahovat kalhoty,když.....už předem je v nich obsah nevábného zápachu"
Měj klidný večer....:-)

Trailor
02.04.2020 / 19:36
Pro: antikomouš.

děkuji Ti za reakci. Já si to nemyslím . Práce mám pořád dost, ale sice za méně. jestli to dobře chápu, tak si myslíš, že už jsem posraný co ? Ano, mám strach . Strach je bod, kdy určité věci prověřuješ více, než jindy v normálním životě. Ostatně tohle, se tak ňák čekalo, ale né tak velké dopady na svět. Já mám jen strach o to, že se to převrátí proti nám a běženci vyvolají ještě večí problém, či válku. USA už nám nepomůže , partnerem bude Čína. Za sebe jem v pohodě mám pár aut a jen dvě na leasing . Kalhoty nestahuji, ale teče mi do bot . Možná ano bojím se .Ty dobré dopravy už nejsou. Jen ty auta, které odstavíš a budeš chtít znova rozjet , tak stojí cca 200 tis. měsíc. Já mám firmy, co platí po 40-60 dnech.

mateo
02.04.2020 / 21:24
Vsak proc by taky porad USA nekoho zachranovali?

rochuss
02.04.2020 / 21:27
To mi prosím vysvetli Trailore jak stojí odstávka dvou aut (píšeš pár)splacených a dvou aut na leasing 200t./měsíc. V leasingu se nevyznám,ale u vlastních aut se dají SPZ do depozitu a platí se jen sil.daň a řidičúm 60%? Trochu mi to vzdálene připomíná jak nedávno řekl pan Dlouhý, jak podnikatel s krámkem o dvou zamestnancích přijde při výpadku za 2 měsíce o 800 000Kč(to je 1mes/400t.). A firma o 40 zaměstnancích o 14milionu kč (to je 1mes./7miliónů) . Čísla dost fantastická.

mateo
02.04.2020 / 22:24
Rochuss,taky nechapu

Jiří offcacek
02.04.2020 / 22:25
Trailore to sis asi měl vybrat lepší leasingovou společnost.

Třeba Mercedes v plné palbě 60000kc měsíčně možnost pozastavení leasingu na 4 měsíce. Půl roku tomu jsem chtěl vlastní auto,a jezdit pro šéfa.ted jsem rad ze jsem to neudělal....

S rusakama a s Čínou jsme spolčení již dlouho víc než by si mnozí přáli.

Ale jestli jsi jeden z těch dopravců co říká svým zamestnancum, že musí pracovat i v době volna tak máš recht mít strach. To bude asi ta karma. A ta je zdarma.

Trailor
02.04.2020 / 22:28
Pro: r
děkuji na za rychlou odpověd. Jsem v překvapení, že nikdo nepíš jaký jsem blbec , co píše spatně "i" a "Y", ž,atd. Sám si myslím, že je to hodně , ale ty to víš. Nemyslím si to, že budeš jen tak mě prudit. No ale něco ti opravdu řeknu, auto najede za den 600-800 km za 32l nafty , dále mýto .....a špatně udělané smlouvy. Je to problém, ale pro majitele . Tohle se ale dalo čekat, ale né tak tragicky...bohužel je to tak. Jó, jinak ještě třeba mýto , to taky nepočká. Ale ty si asi děláš srandu co ? Jinak nemám 40 zaměstnanců. Co ty borče ! Jaký ty máš povinosti?

Trailor
02.04.2020 / 22:39
Pro: offcacek,

děkuji , přesně jsem tohle čekal. Jen nafta na měsíc na jedno auto je cca 130 000,- Kč, kde je to ostatní....
Jste ale suprr , tohle jsem potřeboval.. co tam máte dalšího. Já vám hodím lepší téma .Jinak vám přeji krásný víkend . Bude teplo kolem 15-18 st. C.

rochuss
02.04.2020 / 23:08
Trailore,myslel jsem když stojíš 1mesíc tak neplatíš nic ,značky do depozita a leasing jde na čas odložit,snad jen 60% ridičum,ale neco slibuje stát.A jinak každý finančně gramotný člověk by měl mít 2-3platy rezervu,a podnikatel obzvlášť, zvlášť když podniká déle. A těch 40 zaměstnanců, tak to říkal pan Dlouhý, jak při zavřené firme na 2 mesíce má firma škodu 14 milionu(což se mi zdá neuvěřitelné).Tak se ptám kolik je ztráta u tebe při zavřené firmě. Všichni 10 let(to je120měsíců) vydělávali a obírali zaměstnance i stát a najednou nepřežijou 2-3 mesíce!!!

Jiří offcacek
03.04.2020 / 09:16
Trailore nemel nesmyslné zkomoleniny. Na gramatiku tě tady upozorňuje Sanchez tak si nehrej na chudinku a raději nám vysvetli jak auto které odstavis (jak si psal) tě stojí 130000kc nafty a Mýto? To ti asi někdo krade každý týden 2xplnou nádrž co? A Mýto u odstaveného auta si už nedokážu představit vůbec. Asi mám malou fantazii.

Hele jestli music čekat na faktury tak jsou i firmy kterým ty faktury dáš oni tě vyplatí třeba o 5% míň ale prachy máš hned. A jestli jsi nejezdil pod cenou tak tím že se zvedlo euro o 10% a snížila cena nafty o 20% tak by tě nemělo vytrhnout ani kdyby jsi měl nechat z té fakturace 10% a měl prachy hned.
Divej, my sice točíme kulatou lopatou, ale nejsme picusove co neumí počítat. To si o nás myslíš možná jen ty a sibr.

Spíš to bude že ty jsi jeden z těch vydriduchu co z nás sdiraj kůži co?
Prej v polední pauze běhat kolem kamionu, nebo když ty píšeš že ty jezdíš na 70% ale zaměstnanec když nejezdí na 100% tedy +300 měsíčně tak ho čeká vyhazov. Hovno 300hodin měsíčně protože ty chceš aby makal i v přestávkách.

Hele neber si to špatně já vždy přeju druhým jen to nejlepší, tudíž tobě přeju aby jsi zkrachoval protože hůř než u tebe nikde být nemůže.

Vsadím se, že řidičům platíš jen základ a s premiema a dietama se dostanou tak na 40-45 tisíc za měsíc při tom 110% výkonu. A to jim chceš zkrátit vykend na 22hodin. Omlouvám se, ty nejsi curak ale zmrd vydřiduch.

A teď mluv. Kolik jim platíš??
Nebo si zase začneš raději vymyslet, že za odstavené auto platíš 130000kc na naftu.??

Trailor
03.04.2020 / 16:10
Ahoj, tak to objasním, pro ty méně chápavé, kterých je tu koukám dost že ?
Jedno aut když ho odstavím a rozjedu tak stojí peníze, které musím platit do doby cca 3-6 týdnů než mi přijdou pladby za přepravu. Za den jedno auto spálí naftu přibližně (mimo podval a nadrozměr + povolení ) za 5-6 tis.Kč, dále mýto cca 2000,- Kč. To další jako plat atd. nepočítám. Částečně taky kompenzuji řidiči, když je loajální i pokuty za hloupé přestupky. Těch věcí je dost. Vzhledem k tomu, že Vám musím taky vysvětlit to , co znamená jezdit na MAX si osobně nemyslím, že si děláte srandu . Ježdění na MAX myslím, že řidič využije dobu jízdy na maximální výkon, což znamená, že ujede více km. Nebudu platit někoho za brždění musí makat.Jinak do dnešní půlnoci je otevřen Covid 2, ale nedělám si iluze, že se do něj dostanu. Příští týden zasedá parlament, který bude schvalovat pro nás nové úvěrové podmínky a poskytnutí dotací v krizi. To jen aby se nemuselo propouštět tolik řidičů. Je to ale hrozný co ? Ještě před měsícem řidič remcal, jak chce přidávat a že nebudete jezdit ze starým autem, a dnes je to jinak. Ano, budete muset přidat,ale v maximálním výkonu a v plnění povinností zaměstnance ke svému zaměstnavateli. Jako řidiči máte povinnost podílet se na vytváření bezpečného pracovního prostředí. To tak, že budete v praxi uplatňovat přijaté opatření, které je stanovéné zaměstnavatelem v dobe Covid - opatření. Jedná se o základní otázku bezpečnosti a ochrany zdraví nás všech, co pracujeme v dopravě. A když vidím některé řidiče, jak nedbají o svou vlastní bezpečnost a o své zdraví při nakládce, kdy si nevezmou ochranu úst a nosu, tak se divím. Pak už chápu, proč nemůže asi kolega Jiří offcacek pochopit, že není nutné se vulgárně vyjadřovat na věci, které nemůže sám pochopit. Sám bych mu doporučil, aby se slušně vyjadřoval. Jestli ale to nezvládá, tak nemá co dělat za volantem. Labilní zaměstnanec = velký problém.

mateo
03.04.2020 / 17:30
Ty vocasku,sle kdyz to auto odstavis treba 1 dubna,tak ti na neho prijdou penize za unor a brezen,co jeste jezdilo.A ty penize neutratis,protoze ti auto stoji,ty kretene

mateo
03.04.2020 / 17:31
Trailor,ty jsi opravdu stejnej blb jak sibr

rochuss
03.04.2020 / 17:36
To je debata o ho.ne.Odstavím 1.4. auto značka do depozita,pojistka odhlášena a auto nic nežere nebo ano? Furt ho máš jako prútokáč?Řidič zústane doma a dostane 60%,z 14600kč to je 8760kč, s odvodama a pojištením 14000kc ? A jiný výdaj tam nevidím.1.5. vyjedu na trasu a koupím dejme tomu 750litru nafty to je ca 20 000kc,ale to už jsou náklady které pak budu účtovat.Jak je to u aut na leasing to nevím a jestli máš provozní budovu s parkovištem v pronájmu za 100t./mes.,to taky nevím,evidentně nejsi schopen nic říct,aby ti nikdo nevidel do karet. Dovedeš jen vytrubovat některé náklady .Nebo se pletu?

sibrsibr
03.04.2020 / 18:31
Dopravci mají vždy jiné počty i problémy než řídíči zaměstnanci. Když si do toho začnou vzájemně kecat, tak to nemůže dobře dopadnout. Každý by měl počítat za sebe ;-)

Jiří offcacek
03.04.2020 / 19:28
Že řidič využije dobu jízdy na maximální výkon. ....jako hádám co by to mohlo znamenat, ale to asi neví ani sám autor.

Jinak trailore jsi debil, sorry že ti to říkám tak na rovinu. Slyšel jsi někdy mluvit řidiče? Já myslim,že 90% znas používá občas vulgarismů. (Používej raději slovo sprosté,neb pro troubu jako ty se vulgarismus nehodí,ovšem chápu že si pripadas studovanejsi)
Kdyby jsi chtěl aby každý kdo mluví sprostě přišel o řidičák tak kdo by asi jezdil s lkw ty kokot.

Prosím odpovez na otázku jestli u tebe berou řidiči těch 40000nebo jim platíš všechno jak máš? Myslím, že kdyby jsi platil poctive tak to napíšeš jako prvni, co ty šmejde ( hovorový výraz v češtině pro kundy co okrádají druhé)

Jak si správně napsal, náklady na řidiče jsou tou malou částkou pro tebe, (třeba v Německu je to co stojí nejvic) to bude tím, že jim dáváš jen almužnu, co?

Brečíš tady na špatném hrobě,plakej u cesmadu, tam se shlukují tobě podobní. Nebo můžeš s Sibrem založit nové sdružení, protože tady je on asi ten jediný co ti žere tvoje hovna.

Jinak trailore až do teď jsem si myslel, že jsem se měl líp učit a mohl jsem třeba dělat podnikatele. Ale když vidím tvůj sloh a pravopis tak si myslím, že dopravce může dělat asi každý debil co? No ani se nedivím, že s tebou každý vymrda, protože když někomu pošleš ty faktury tak si hned řeknou co je to za vocase!! No nechtěl bych po tobě číst camraky....ani se nedivím že polovina dopravců krachuje, jestli jsou to stejní imbecilove co neumí počítat,číst ani psát tak to asi nemají moc šancí, co ty troubo.

Chudáci řidiči co pro tebe jezdí. Mít šéfa co je nenechá ani nažrat o přestávce je hnus. Ale když je to je všemu ještě debil co se neumí ani podepsat aby neudel chybu, tak to je na ránu lopatou. Hele až krachnes, tak jdi dělat popeláře, ale toho co stojí vzadu na stupacce!!!

mateo
03.04.2020 / 19:37
Tam ho taky nevezmou,ted uz to taky nemuze delat kazdy vymasteny hovado jako trailor a sibr

Trailor
03.04.2020 / 19:42
Pro: rochuss,
ahoj , ty jsi se přiblížil . Já píšu o nákladech, které budou cca nutné k rozjetí jedné vozové jednotky. Ano mám na další provoz, ale když koupíš naftu a né jen tu, tak jí platím okamžitě. Já taky vyplácím každý měsíc řidiče. Problém je v tom, že firmy už přestávají platit a některé nejsou k dostižení prostě nekomunikují. Každý řidič kterého zaměstnávám ( 7 + 2 důchodce) si pořád stěžuovali na výplatu. Těd si nechám 4 + 2 důchodce a najednou jsou všichni v pohodě, kam chtěli řidiči dojít. Nebudu záměrně psát kolik berou, ale jejich inteligence je na dně svářecí trusky od bazické elektrody.

sibrsibr
03.04.2020 / 20:31
Ono je to přeci vždycky o tom, co se komu vyplatí. Když zaměstnavatel platí jen základ za 40 hodin práce týdně, může předpokládat, že mu řidič bude pracovat cca 170h za měsíc. Když řidiče AETR pustí na nějakých 250h za měsíc, tak přeci nebude dělat 80h měsíčně zadarmo. Ohledně dokazování a doplácení pracovní doby zpětně tady bylo napsáno hodně, ale řidiči to řeší různě. Naposledy mi kolega říkal, že než by se dlouze soudil, tak pracuje prostě jen cca 40h týdně a hotovo. Nikdo mu nic nedluží a on se nehoní. Takže žádné kam ho pustí AETR, ale jak zaměstnavatel určí a zaplatí směny.
Je pravda, že během poslední krize (2008) dopravci sklepali mzdy řidičů hodně nízko. Jestli se nechají teď zase sklepat tak nízko, není jednoznačné, protože tenkrát nebyla tak velká nabídka práce řidičům v sousedních zemích. A taky od té doby výrazně zvýšila zaručená mzda řidičů v ČR na cca 100kč/h. Tedy za využité hodiny AETRu mzda cca 28 000 hrubého bez prémií, odměn a diet. A jestli se někdo dží volantu za každou cenu, i když mu platí jako učni, tak je to jen jeho problém.

Jiří offcacek
03.04.2020 / 21:23
Trailore tak ono se ne nadarmo říká že vrána k vrane sedá.
Musíš být suprovej šéf.inteligenci svých zaměstnanců přirovnávat k strusce. Jak poetický to šéf.

Co, dal si tem 3 řidičům odstupne nebo byli na dohodu?

To je laces ta krize co? Předtím každý skemral o prachy, každý chtěl přidat....tak si jim přidal práci a všichni jste spokojení co. Kolik kinedrilu musíš spolikat než se podíváš do zrcadla?

Mateo, jak to je u vás. Pořád jezdíš nebo máte taky /útlum.
Třeba by si mohl vzít trailora potom do Ameriky,on by sel umývat na benzinkach okna na to je kvalifikovaný dost.

mateo
03.04.2020 / 22:27
Ne,jezdi se.Jedu z California s Produce do New York na Market

Trailor
03.04.2020 / 23:40
Pro: Jiří offcacek,

promiň , ale vždy neco napíšu a mám ohlas. Tak proč si nepsat dál. Koukni se jenom na sledovanost, či množství odpovědí.... Bože má takovou radost. Vždycky něco napíšu a ty se chytneš třeba po roce. No ať jsi spokojený řidič . Mám zvás prdel hoši. A dost velkou.

Trailor
03.04.2020 / 23:50
Ještě pro: Jiří offcacek,

Tý se ptáš, co jak platím? Starej se rači o svůj osobní život . Ty víš co myslím .. Přeji ti osobně hodně štestí .

koras
04.04.2020 / 06:21
Promiň Trailore, ale musím už taky zareagovat, neříká se náhodou že zaměstnanci jsou jasným obrazem svého šéfa, jestli zaměstnáváš strusky není to náhodou tvoje chyba při výběru zaměstnanců
Nebreč že nebyli řidiči ono to je o přístupu. A jestli platíš naftu hned, proč si nezařídíš tan. karty , nechci dělat reklamu u některých je splatnost i 3tydny, ale to by jsi musel jako šéf trošku přemýšlet,jsou tam i jiné bonusy. Ono podnikání není jenom o tom jak dřít zaměstnance a brečet že zaměstnává tubky, mockrát to tu psal sibr , s blci se dobře pracuje. Řekneš jed 13h je to potřeba oni jedou, že platíš drobné pokuty tím jen podporuješ tu džungli na silnici co je. Budiž Ti ke cti, že tady vůbec komunikuješ takových je tu málo a můžu Ti upřímně říci že v očích zaměstnanců je šéf vždycky blb a naopak, tak ať se daří a preží coronu ve zdraví.
A pro Jirku off, je pravda že komunikovat se dá i slušně bez sprostých slov, je to ukázka osobnosti. Bohužel to se týká i Matea, jeden konstruktivní podnět jsem tu od něj nečetl. Jen nadává a uráží. A TEĎ DO MĚ!

mateo
04.04.2020 / 06:30
Koras,muzes tady poukazat na nejaky tvuj konstruktivni podnet?A hlavne kdo a jaky z toho mel uzitek.Pokud to tady ctu,tak z 99% to jsou jen same cancy takzvanych kamionaku a posranych dementu z pojistovny.Tak s cim ty tady operujes,noumo?

sibrsibr
04.04.2020 / 08:48
Jedete jen do Trailora, ale uvědomte si co za mrdky tam pracují. Dělají v přestávkách za peníze učňů. To přece nejsou řídíči, ale mrdky co kurví podmínky všem. Kdyby takových idiotů nebylo tak si Trailor může jezdit sám. Pokud by u Trailora pracoval nějaký řidič který by mu to netrpěl, tak zrovna ty mrdky které obhajujete by mu vrazili nůž do zad. O slušné podmínky musí řídíči zabojovat. Nikoliv jen čekat že jim je dopravce zajistí..

Zdenek74
04.04.2020 / 11:21
Pro Šibra:
Divíš se, že tu jedou do Trailora. Tak si pozorně přečti co tu píše za pí...ny. Na jasnou a jednoduchou otázku ještě nedal jasnou a jednoduchou odpověď. Také zastávám názor, že se dá komunikovat slušně, ale když někdo píše o max výkonech po pár dotazech změní téma na to, že mu nechodí negativa na jeho pravopis a pak opět otočí jak se zde baví reakcí druhých tak sorry, ale na to snad ani slušně nejde reagovat.

Jiří offcacek
04.04.2020 / 11:30
Koras mas pravdu,komunikovat se dá i bez sprostých slov. Ale někdy to prostě nejde jinak. Vždyť se podívej na toho Narcise. Být šťastný i jen z toho když mu lidí nadavaji za to jaké je k ostatním hovado může asi vážně jenom dementní sociopat.
Místo aby poděkoval svým zaměstnancům, že jen díky nim může mít firmu(jinak by mohl jezdit tak s hnojem) tak je uráží.
Ale aspoň tu máme zástupce českých dopravců, myslim takový přesně odpovídající vzor. Neumí mluvit,neumí počítat, neumí psát ale v dopravě může být velký podnikatel. Zaměstnanci jsou pro něj IQ tykve přestože on sám se neumí ani podepsat. Dobrý zaměstnanec je ten co místo oběda nakládá nebo kurtuje. A vikendova pausa 45h je zbytečně dlouhá. Koras, jak jinak chceš takového mamlase nazvat než dement,vocas,curak nebo šmejd.

Mateo preju hodne km. A snad ať nikdy nenarazis na šéfa takového kokota jako je trailor. Ale to si myslím, že by tam u vás asi neslo, to snad jde jenom v Česku a Rumunsku.

Sibr máš pravdu, ve firmě kde šéf je odpad společnosti mohou delší dobu pracovat jen lidi kteří s tím souhlasí a nebo jsou ještě ve větších srackach než je sračka šéf. To že když přijde někdo nový kdo nesmrdí tak buď dostane teploměr do zad nebo začne smrdět tak jako ostatní sračky to máš pravdu. A trailor se hrdě směje že on na tomhle smradu vydělává.

Chudáček trailor nechápe že tohle není Facebook nebo instagram, nechápe že když ho tu každý posílá do prdele za to jaký je šmejd tak z toho má jedině ostudu a ne bonusy. A že každým příspěvkem si zadělává na ještě větší ostudu.
Ale na druhou stranu trailor zesebe udělá sice curaka(což mu nedá vůbec práci) ale dozví se taky spoustu informací na které by dement jako on nikdy nepřišel. Tankovací karty,faktury zaplacené hned ne po 2 měsících, přerušení leasingu. Že debilni trailore,všichni se ti smějí jaký jsi debil, tak se směješ taky aby jsi zamaskoval jaký že to jsi dement. Vsadím se, že kdyby jsi mohl tak ve firmě zamestnas slepice, jen tak si totiž můžeš být jistý že budeš ten nejchytřejší. ..... chytrý, no v tvém případě asi přehnaný výraz...

sibrsibr
04.04.2020 / 13:33
Zdenku uvědom si že bez řidičů podvraťáků by si Trailor mohl jezdit akorát sám. A taky všichni dopravci kteří uvažují stejně. Pro slušné řidiče jsou proto vždy řídíči mrdky daleko horší zlo, než dopravci... Dopravce když nezaplatí, tak má řidič možnost se bránit. Ovšem jak se ubráníš řídíči mrdce, který šéfovi ukazuje, jak je ochoten pracovat o přestávkách a podrážet ostatní řidiče? Není nic horšího než šmejdi ve vlastních řadách.

Trailor
04.04.2020 / 20:59
Pro:koras,
proč si myslíš " a teď do mě". Já bych to lépe nenapsal. Myslím, že jsi to dobře řekl. Jinak k těm tankovacím kartám. Jezdím hodně v ČR a mám bencalor 25000L. Tak mám jiný systém nákupu nafty . Mám závoz návěsovou cisternou . Ven jezdím max. do 400 km za hranice a to se otočí auto na nádrž. Pravidelně jezdím Abánii a Kosovo, tam tankuji u kamaráda, který má zemědělství a základnu v horách . Tam je to za jiné ceny.

Trailor
04.04.2020 / 22:12
Jinak bych vás chtěl upozornit na to, že jsem vás na něco ptal ! Nikdo nebyl schopen reagovat slovem na mé téma . To jsem založil 25.3. 2020. To neznáte odpoveď ? Já nejsem ochotný vám to znova opakovat a nebudu si ani zvykat. Začnete si uvědomovat, co je reálné a co jen hra. V čem se přecňujete a co naopak zanedbáváte. Tady absolutně řešíte jinou věc, je moje otázka ? To je obecný problém těchto vašich debat. Snažíte se na něco odpovídat, ale neznáte správnou odpověd jen umíte urážet. Může to trvat deset let, nebo se to může stát zítra, že poznáte v jakém jste problému. Cesta k vaší sebedokonalosti a je dlouhá, což si jistě uvědomujete, tak jako to, že nic jiného pořádně neumíte. Blížící se nejistota v dopravě, donutín řidiče jinak myslet a spoustu lidí odradí vubec řidiče dělat. Co kdyby za vámi někdo přišel a řekl, hele chlapi, takhle to dál nejde Covid nám změnil život a přemýšlení jak vydělávat prachy. Diety nejsou to pravé, co si říci o lepší základ...? Když se chcete něco dozvědět, tak já osobně jsem se vždycky chtěl učit od učitele. Myslím si, že je mezi náma dost velký rozdíl. Zatím co vy jste zaměstnanci, a musíte poslouchat , tak na druhý straně je taky majitel, který nese ta všechna rizika . Nechci, aby mě učil řidič a zaměstnanec, jehož kvalifikace spočívá v absolvování kurzu v autoškole. Každý z vás má taky možnost podnikat a né urážet na fóru schopný lidi, které něco mají a budují.Zkuste se teď zamyslet, čeho byste chtěly dosáhnout v životě snad není volant to "top". Pokud vám to ale stačí a jste šťastný nemá cenu absolutně vás přesvědčovat, že lze pracovat 8 hodin denně a mít slušnou mzdu. Stejně jako nemůžu nikomu rozmlouvat snahu tady pořád někoho urážet, je to jen vizitka mentality dnešních řidičů. Zažil jsem řidiče, který mi řekl, já bych chtěl zase dokázat pracovat a jezdit šestnáct hodin denně, když mi dáte 30000,- kč bokem. No nevzal jsem ho, ale jezdí jinde a podtrhává všem kolegům lať. Kolik vážně dnešní řidič chce vydělat ? Upozorňuji ty méně gramotné, že se můžete dostat do extrému, kdy vám nebude stačit miliarda na účtě, protože dvě miliardy jsou přeci více. Na druhou stranu se můžete propracovat i do pozice , kdy si uvědomíte, že mít barák se zlatou klikou je nesmysl a že auto za mega vás nikam rychleji nedoveze. Pak ale zjistíte, že vaš žena souloží s pánem, který přišel na opravu TV, zatím co , vy jezdíte jak o život

mateo
04.04.2020 / 23:27
Trailor,prosim te,bez uz s tema zvastama do p..ce,kretene

Trailor
05.04.2020 / 00:23
Pro: mateo,
máš špatný dotek na klávesnici. Napsalo ti to p..ce , to nechápu proč si myslíš do pece ? Nebo poslední slovo za tím do pce, kretene. Nechápu tě. Proč to čteš, když tě to tak rozhodí. Ty ale nejseš určitě ještě připraven se postarat sám o sebe. Osobně tě nechápu. Hlavně, že umíš odpovědet na to, co jsem sem psal... Jak vůbec můžeš mít takovou drzost někomu psát kretene.

mateo
05.04.2020 / 02:07
No jednoduse,protoze jsi kreten

sibrsibr
05.04.2020 / 08:12
Trailore, naprostý souhlas. Neumí počítat, vydělávají houby a neustále chtějí někoho poučovat nebo urážet. Jako pubertaci, stále věří, že se dopravce bude starat aby se oni měli dobře. Proto se k nim všichni chovají jak si zaslouží. Ovšem řekni slušné pubertakovi, že by se měl ve vlastním zájmu zamyslet nad svou prací a svým chováním. Začne jen pokřikovat a urážet..

Jiří offcacek
05.04.2020 / 12:42
Sibre typuju že ty nemáš dečka ani ženu doma které musíš živit, co. Protože se jistě najdou i jedinci co nejsou špatní, ale šmejdi je zlomí. Protože šmejdů je spousta a jak to můžeš i tady na fóru vidět tak se maskují i do role dobráků a přitom jsou to šmejdi co tě nenechají ani nažrat....s podivem, že zrovna ty souznis s takovyma smejdama!!! Z toho můžeš chápat proč se řidiči smějí každému pokusu se organizovat proti vykořisťování ze strany dopravců. Ty tady roky meleš o tom jak se máme bránit,založit organizace a že budeš náš vůdce. No a když tu jednou v době krize vyleze zmrd co řekne že kdo nepracuje i v přestávce tak toho vyhodí z práce a nechá jeho rodinu na holičkách. Tak ty mu zacnes lizAt anál, že má pravdu že šmejdi jsou především řidiči. Hele ty si taky na ránu lopatou.
Trailore a co ty si o sobě myslíš? Podívej se na sebe ty krupane, tady tě nikdo neuráží jen ti sděluje pravdu!!! Co ty jsi dokázal?? Vzít auto na leasing? Jezdit pod nějakou spedici co ti dá přepravy nebo zaměstnávat dispečera co ti je najde přes rallye nebo timocom. Umíš podvojné účetnictví nebo i na tohle máš účetní?? Co ty vlastně umíš? Ukázal jsi, že český moc ne, vždyť i Ukrajinci se vyjadřují líp než ty. Ty jsi velké hovno které bez lidí(které sdiras z kůže) by pouze smrdelo. Tak už přestaň brečet. A přetvařovat se. Podívej se na svou situaci!!! Ve vyšší společnosti tě nechcou protože jsi debil co se neumí ani podepsat tak si honíš ego aspoň na rodičích. Koukni smoulo, jsou řidiči co na rozdíl od tebe dodělali školu. Ty jsi pouhá onuce co na rozdíl od mnohých z nás má zLudek okrádat lidí. Nic víc, nic míň. Tak se nediv ,že když potom přijdeš mezi lidi tak ti to dají znát. Tady nejsi mafiánem v Albánii a to že nosíš adidasky se čtyřmi pruhy z tebe frajera neudělá

koras
05.04.2020 / 13:14
Píšu do mě, to bylo myšleno na matea, aaa nezklamal. Jinak jestli máš tankování jak píšeš takže jsi na tom s naftou celkem dobře, teď je ten správný čas na nákup do foroty, jestli máš zásoby z před koronou tak na tom tratiš. Ale to jsou jen planty, proč jsi tedy psal že naftu platíš denně, proto jsem se toho chytil. A na konkrétní otázka konkrétní odpověď, můj osobní případ. Já bych chtěl a jsem v jední s mým chlebodarcem o zvýšení platu. I když vím že situace v dopravě je totálně v hájí, dřív jsme jezdili celovozy, toho je samozřejmě jako šafránu, tak jsme začali jezdit sběráky cca 15 nakl a 15 vykl po Evropě, např teď jsem začal v Chorvatsku přes A, DK, S, domů. Takže nic moc, ale i steré přísloví říká za hodně muziky hodně peněz(vím trošku jsem to poopravil), uvidíme jak to dlouho vydrží a i šéf. Jsme malá fa tak to je o přežití, ale proč dělat milodary, jsem sociálně smýšlící člověk tak myslím především na sebe ????. Hold tržní mechanizmus.

mateo
05.04.2020 / 13:20
Koras,ja nikdy nezklamu.A kazdeho blba jako jsi ty,sibr,trailor add ,ead nazvu tak,jak zasluhuje,krupane

mateo
05.04.2020 / 13:27
Ho koras,jeste pripomen ten tvuj konstruktivni podnet.Nebo to,ze delas jak vocas 15 nak a vyk v Chorvatsku,to je ono?No ty jsi jeste vetsi blb nez jsem myslel

chiquitita
05.04.2020 / 13:38
Nebojte se o práci ani o peníze- tedy pokud nepožíváte jen platební kartu, to se o peníze bojte.
Zajímavý článek na adrese
http://www.lajkit.cz/zpravy/item/1008-martin-schulz-z-eu-pripravuje-na-obyvatele-desivy-tah-konecne-a-totalni-zotroceni-zrejme-prijde-brzy?fbclid=IwAR2TGxgzgogisGj0w54OE_VDCIiSOav8KBZEgCdykZGlfHtHOCPyHos8jX0
ukázka
Martin Schulz z EU připravuje na obyvatele děsivý tah. Konečné a totální zotročení zřejmě přijde brzy
Z určitých zdrojů unikly velice důležitá data, která se týkají veškerých občanů celé „SLAVNÉ EU“. My Vám je ve zkratce přinášíme. Bývalý prodejce knih a dnešní předseda EU MARTIN SCHULZ se vyjádřil v rozhovoru s kolegy, že připravují na obyvatelstvo celé Evropy vynikají tah. Je to pro občany ŠACH MAT, protože se ocitnou na konečné a totálně zotročeni.

Gigantické dluhy, které nemohou platit žádné banky a ani vytunelované státy, bude muset přeci jenom někdo zaplati. K tomu přispěl i odliv majetku z jednotlivých států. Itálie, Řecko, Francie a mnoho dalších států dostaly půjčky, které nemohou být zplaceny. Vymysleli proto přímo ďábelský plán, který by měl všechno eliminovat.
Bude postupně zavedeno odstranění hotovostní platby a všichni lidé budou používat jenom banky a kreditní karty. Potom přijde další krok. Krok, který je zotročením všech pracujících občanů.
Veškeré dluhy EU, které udělala za svého vládnutí EU šlechta se sečtou. Celková suma se podělí počtem občanů a to i nepracujících a nově narozených dětí. Na jejich konta se potom převedou dluhy, které musejí do konce života splácet, aby „smetánka“ rozuměj totální žumpa a bahno, oddlužila údajnou EU a nahrabala si opět peníze pro své důchody.
Důchody v budoucnu nebudou, jsou totiž dávno vytunelované, jenom obyčejní lidé to nevědí......
nevěříte? nemusíte, ale p tom, co se děje kvůli Ničemu teď, by mne to nepřekvapilo....

mateo
05.04.2020 / 13:47
Chiquitita,svata pravda.
Koras,ty blbe,tomu rikam podnetny prispevek,hnupe

Jiří offcacek
05.04.2020 / 14:02
Koras myslíš, že ten pohádkář trailora píše pravdu? Já myslím, že jediné co se mu dá věřit je to, že když si o přestávce dovolíš nepracovat tak že tě vyrazí. Zbytek jsou pohádky co někde slyšel.
Chiquitita on internet je dobrý, ale nevybíral bych zrovna aeronet a jemu podobné sracky. Když už chceš dobrou hodnotnou četbu na tohle téma tak si přečti od Orwella 1984 nebo Animal factory.

koras
05.04.2020 / 15:55
Mateo jsem rád že jsem mohl zvednout žaludek někomu až za louži a Jirko off. jestli Trailor lže nebo ne je jedno jen reaguji na to se tady píše, můžu tvrdit taky že Mateo jezdí Horní Dolní s Ursusem ale tvrdí že jezdí ve státech tak to tak beru.

sanchez666
05.04.2020 / 16:04
sibrsibr
Ty si fakt nevidíš do huby! Už si ani nepamatuješ, co jsi někdy v minulosti napsal. No nic, ale už tě tady všici znají ;-)
Trailor
Po tvé větě "Upozorňuji pro ty méně gramotné" kurva, to jsem se tak zasmál ;-)
Jednoduchost má své kouzlo...

sibrsibr
05.04.2020 / 17:18
Sanchez. Já si pamatují co jsem psal. Jen ty nerozeznáváš co je konstatování skutečnosti a co souhlas, nebo názor. Nebo souvislosti obracíš schválně. Dělá to hodně lidí.

mateo
05.04.2020 / 17:19
Koras,v mem veku me nerozhodi nic.Ani dement jako ty.To je jen hola pravda,nic vic

sanchez666
05.04.2020 / 18:28
sibrsibr
Hovno si pamatuješ :-D
Ty zrovna poudej něco o překrucování :-D

Jiří offcacek
05.04.2020 / 18:48
Koras jestli Mateo jezdí v USA to nevím, ale píše to pořád tak mu věřím. To že trailor tu pise veci které si vzájemně odporují tak z toho soudim, že je lhář

sibrsibr
05.04.2020 / 20:10
Já nepoudalám. Já vím :-)

sanchez666
05.04.2020 / 20:19
sibrsibr
My taky víme, že bez advokátů a těch všech co ti radí, jsi debil ;-)
Doufám, že jsi nezapomněl na svá slova??

Jiří offcacek
05.04.2020 / 20:26
Sanchez, sorry ale teďka s tebou nesouhlasím!! On je debil i s nimi:)

Trailor
05.04.2020 / 20:52
Zdaravím pro : koras a komunitu CB 10, hlavně Jiří offcacek,
tak na tu otázku "koras", o placení nafty každý den. Ad.1. naftu kupuji, ale po několika 1000l, když je za dobrou cenu. Ta cena je dnes super. Ad.2. není to jen nákup nafty, ale i ostatních provozních kapalin, které jsou skladovatelné. Ad.3. spousta těchto prodejců, to prodává po menším balení pod 10000, Kč. proto to platím hotově. Ad.4. mám provozní místnosti, kde se to dá skladovat. Ad.5. dále s produkty obchoduji.

Trailor
05.04.2020 / 21:10
Dále pro: Jiří offcacek,
proč pořád není tvá odpověd na moje téma . Ty tady rozvijíš novou platformu, šoferských znalostí a sám jsi zapomněl reagovat na to, co jsem OSOBNĚ napsal. Proč toděláš ? Ty jsi sem ještě nenapsal nic, co by nové řidiče zajímalo.Já nemám pořád čas, čekat na to, co zase napíšeš....reaguj na dotaz! Všechno, co se tady píše, je všeobecně známo . Já nejsem hloupý člověk, abych Ti nevěřil, nebo si myslíš, že lžu ?

Jiří offcacek
05.04.2020 / 21:16
Hele trailore,nevím kdo se tě ptal na těch 5 otázek na které odpovídáš, já určitě né. Ale chtěl bych se zeptat ohledně 2. Které provozní kapaliny nejsou skladovatelné? Plácáš slova jedno za druhym bez jakýchkoliv logiky. Jestli jsi Rumun tak tě musím pochválit, že mluvíš a píšeš dobře česky.
Ad 1 to je překvapení, že kupuješ několik tisíc litrů. Ono jedna plná je tisíc l.

antikomouš
05.04.2020 / 21:18
Trailore,bez urážek a invektiv...
Rychlý "výcuc" z Tvé odpovědi..
Co máš nebo nemáš v kalhotech vpředu nebo vzadu je výsostně Tvá věc-nemyslím si VŮBEC NIC....:-)
A dál???
"Ano,mám strach"....."Běženci"....USA.....Čína...."Jsem v pohodě"..."Bojím se".....
Ještě Ti tam chybí kůrovec,Gréta a spol.....:-)
Občas se tu člověk fakt nestačí divit........
Nejen Tobě klidný zbytek neděle....:-)

sibrsibr
06.04.2020 / 06:20
Sanchez nezapomněl. Tak to platí o každém. Řídíči jsou vždy sami, proto se vše háže na ně a oni se nejsou schopni přesile ubránit i když mají pravdu. Pokud se řídíči nesjednotí a nezačnou si vzájemně pomáhat, tak budou vždy ti nejslabší. Sám to znáš z praxe. Kde kdo řidiče utře.

sibrsibr
06.04.2020 / 06:49
Osamělosti řidičů dnes umí zneužívat skladníci, dispečeři, zaměstnavatelé... protože vytvoří skupinu které ostatní věří a osamoceného řidiče odsoudí. Ukřivděnému řídíči pak nezbyde nic jiného, než si postěžovat na fóru. Příkladů je tady dost. Jenže fórum je platforma zábavná, takže mu taky nepomůže. Spíše ho zesměšni. Z řidiče se postupně stává směšnà a osamocená postavička a ztichne. Nebo jsi snad někdy v praxi dokázal něco jiného?

sibrsibr
06.04.2020 / 06:56
S Trailorem nemusím mít stejný názor, ale je podstatné, že v praxí to často chodí tak, jak píše. Bohužel život není spravedlivý a řídíči spravedlnost zažívají jen vzácně.

sibrsibr
06.04.2020 / 07:07
Vezmi si jen obyčejné zdržení na cestě. Každý odsoudí řidiče. Koho zajímají opravdové důvody?

Jiří offcacek
06.04.2020 / 07:11
Trailore jsi si jisty, že znáš význam slova platforma?! Protože ho užíváš chybně. Dle mého osobního názoru jsou lidé hloupý když používají slova které neznají.

Tvá otázka byla za kolik jsme ochotni jezdit? Prodavačka v Lidlu má 25000kc. Nepotřebuju 50€ diet na den, stačí mi 36. Jestli prodavačka má 160kc/h tak mě bohatě stačí 300kc/h i s priplatkama.hrubeho. já vím, není to moc ale jak píšeš, je krize.
Za to odvadim dobrou práci, jedu na 100% podle AETR. Nekradu,nesmrdim,auto uklizené.
Jsem příjemný na zákazníky i na kolegy a všechny žárovky na vozidle i návěsů svítí. Náklad vždy dopraveny včas a v pořádku. Pokuty nesbiram a když tak si je platím sám. Rychlost +- dodržuji.
Myslím, že pod tuhle cenu by evropský řidič neměl lézt. Je to takové minimum za odloučení od rodiny, nemoci z povolání, atd. řidič chce mít nějaký důchod i když je zrovna krize, no ni?!
A teď ty, platíš svým řidičům víc nebo míň než dostanu prodavačka v lidlu.? Nebo platíš 180h za minimum a zbytek ti dřou zadarmo?

Jiří offcacek
06.04.2020 / 08:43
Trailore a pak ses ještě ptal co bych udělal s pauzama.
Tak jelikož je míň práce jak vidno z toho jak brečí dopravci. Tak bych vikendovou pauzu natáhl na 55hodin. Určitě si někteří budou stěžovat, že dělník konci ve 14 odpoledne v pátek a začíná v 6 ráno v ponde. Tedy víkend je 64hodin. Ale mi nejsme dělníci z fabriky.
Když nám dáte víc volna,tak nám nemusíte tolik platit. Míň hodin míň korunek!!!

sibrsibr
06.04.2020 / 10:11
To by muselo platit i naopak. Víc hodin více korunek. Prosazuji tu jednoduchou skutečnost několik let. Ovšem kdo to tak bere? To byste museli umět počítat stejně jako lidé v jiných profesích.

nnostromo
06.04.2020 / 11:37
Prestante se hadat nikam to nevede.

sibrsibr
06.04.2020 / 12:59
Ale vede. Postupně každému dojde že řídíči zaměstnanci mají jiné zájmy než řídíči dopravci i než řídíči dispečeři a že v dopravě platí stejná závislost délky směn a mzdy jako v jiných dělnických profesích. Nakonec je to tady jen zábavný portál... ;-)

rochuss
06.04.2020 / 14:05
No jasně, rozumný základ,protože máme přeci jen vetší odpovednost,než uklízečky či nejaký dělník u pásu.Potom zaplatit normálně přesčasové hodiny,noční,dojezdy v sobotu,odjezdy v neděli, tak jak to má být dle ZP a mzdových tarifů a jak je to v jiných branžích. A taky dělat jen okolo těch 400 přesčasových hodin v roce a ne 1000h. Pak ať s tím kdyžtak jede zástupný řidič/střidač.Velké % tech brutálních nehod je stejně kvuli tomu,že řidiči delají skoro 300h/měsíčně a ještě v nepravidelných dlouhých šichtách. A diety by měly být jak na západě.

Rotaran
06.04.2020 / 14:34
A diety jak na západě? Teda max 24 euro na den. Ty budeš asi dispečer který závidí řidičům ti miliony co vydělají na dietach. Ach muj bože.

rochuss
06.04.2020 / 15:56
Rotarane nevím v jaké bohem zapomenuté pr.eli jezdíš,ale vetšinou všude na západě mají okolo 35-36 € ( 24€ mají němci pro D).Jinak mají Nemci třeba 35€ pro A,36 pro I,40 pro N,atd. Tech koko.ských našich vysokých 45€ je schválne vymyšleno,aby se to nezdaňovalo a aby to troubovitým řidičúm zavřelo hubu.Vidím,že budeš jeden z nich.Taky to brání zvýšení zákl.mezd, vyšší nemocenské,podpoře,dúchodúm,ale to zase většina řidičů nepochopí,protože jejich mozek nedosáhne dál než 45metrú,vlastně Eurú.

Rotaran
06.04.2020 / 16:07
Teď jsi mě odhalil. Neumím ani číst takže jsem nečetl v inzeratech v Německu stravne 24 eur. Jen tak mezi řečí mám 50 eur na den. Mohl bys vysvětlit jak vyšší diety brání zvýšení základní mzdy kromě toho že většina cz podnikatelů v dopravě radši přijme Ukrajince než aby přidala cz řidičům.

rochuss
06.04.2020 / 16:24
Vetšina nemeckých firem jezdí jen po D,protože je hodne veliké,ale když budeš delat třeba v Rosenheimu a jezdit A+I,tak budeš mít 36€/den.Na západě se řidičúm počítá penze,nemocenská,podpora,ze 2/3mzdy,u nás vše z 1/3. Takže z tech tvých blbých 50€/den a 1000€/mesíc se ti nepočítá nic,ale ty to tak chceš.Otázka gastarbeiterú je neco jiného.

Rotaran
06.04.2020 / 16:29
Tak přiznám že jsem měl za to že v Říši je 24 eur na den protože němci moc za hranice nejezdí.

sibrsibr
06.04.2020 / 16:33
Zapomiínáte na to hlavni. Že jste jediní kterým platí jen základ bez ohledu na skutečně opracované hodiny. Není jiného oboru kde by dělali dělníci přesčasy zadarmo. Jen otroci pracují bez pracovní doby ;-)

nicky
06.04.2020 / 16:40
rochuss
Jseš si jistý svým tvrzením, že v Německu se penze a nemocenská počítají ze 2/3 mzdy a u nás z 1/3? Není to trochu jinak?

Jiří offcacek
06.04.2020 / 18:50
Panove bejvávalo diety se v Německu zvedli na tuším o 6 euro takže teď je to 30.
Jinak v Německu neexistuje zákon který nařizuje zaměstnavateli vyplácet zahraniční stravné pokud to není uvedeno ve smlouvě. O rozdíl co ti chybí Mezi německým stravnym a zahraničním můžeš požádat finanční úřad a oni ti to vrátí na daních.(do výše tebou odvedených daní)
Jinak souhlasím s rochussem, že kdyby snížili diety a zvedli základ tak by na tom stát byl líp, řidiči v delším období taky. Jen trotlove dopravci jako trailor by přišli o řidiče otroky co nakládají v pauze. A dělají jenom za žrádlo. Ale když mají štěstí tak jim jeho blahorodí zaplatí pokutu15€
No neber to.
Trailore tak co kolik platíš ty? Dostane se tvůj řidič aspoň na plat uklízečky?

nicky
06.04.2020 / 19:26
Máš pravdu v tom, že pokud to nemáš ve smlouvě, tak nemáš nárok na zahraniční diety. A neznám člověka, který by to ve smlouvě měl, vč. rodilých Němců. Někteří to pak honí na konci roku, ale bývá problém to potom nějak prokázat. To by jsi snad musel dělat denně výtisky. A abych řekl pravdu, tak ani nevím, jestli jsou zahraniční diety někde stanoveny. Když se zeptám Němce, tak nikdo neví.......
Jinak diety se zvedly od ledna z 12 na 14 E za den (minimálně 8 odpracovaných hodin) a z 24 na 28 E za 24 hodin. Pokud jeden den vyjedeš, druhý den jsi mimo a třetí den se vracíš domů máš nárok na 14 + 28 + 14 E (první a poslední den je v té nižší sazbě). Navíc se od ledna zavedl denní paušál 8 E, určený na WC, sprchu, parkování. Pokud je třeba parkování dražší, je nutno to prokázat.
To, co jsem napsal, platí v Německu, jak je to v Rakousku, to netuším.
Ještě dodám, že od ledna se zvýšila tzv. Tariflohn. Ve 3. třídě je minimální mzda 11,32 E na východě, 12,19 na západě. Ve 4. třídě to je 11,99 E na východě a 12,82 na západě. To je minimum, ale může to být samozřejmě více.

rochuss
06.04.2020 / 19:42
Nicky myslel jsem to obrazně když ti v CZ tvoří 1/3 plat a 2/3 diety vše se ti počítá z té jedné třetiny a navíc když nikdo nechce zaplatit přesčasy tak máš dúchod ca 11tis.kč(místo třeba 17tis.). A v D a A když máš 1400€ plat a 700€ diety tak se ti vše počítá zhruba z tech 1400€ to znamená zhruba ze 2/3 příjmu. Co je výhodnejší? Tím zase nemyslím rozdíl mezi CZ a D,tam je to jasné,ale to jak vetšina řidičských bezmozkú hltá vysokou CZ dietu.

Trailor
06.04.2020 / 19:47
Pro. Jiří offcacek.
Děkuji za odpověd. Taky odpovím. Na ad2. kapaliny, které nejdou skladovat . Ano špatně jsem to napsal. Já skladuji naftu ta je v tříde 3 . Na skladování musíš mít povolení. Jsou přísné požadavky na stavbu nádrže dvoj plášt, včetně různých revizí a odkalování .Na sklad olejů, a to je ta kapalina o které asi mluvíš, musíš mít technologie ještě dražší . Musel bych jít nad hladinu 100leté vody a to na místě, kde bych nádrže chtěl nelze.
Jinak píšeš, že jezdíš podle Aetru - tak asi východ . Víš, nevím kam na východě jezdíš, ale během několika měsíců asi přestaneš. Znám dost dopravců, co končí. Východ začínají zcela výhradně jezdit Ruské společnosti nebo Poláci, kteří zaměstnávají Ukrajince. Jsou to společnosti o stovkách vozidel. Za ty peníze, co jezdíš východ, jsem jezdil v přepočtu před r.89 do Moskvy . To jsem si ještě užil prdele, vexlu a sexu...

Jiří offcacek
06.04.2020 / 19:48
Nicky jestli je to tak tak se omlouvám. Ale psal jsem tuším...
Nám dávají extra takže přes noc máme 36 a Tagestour 24. Když vyjedes v neděli ve 22h, dostaneš 24€. Když se vrátíš v sobotu v 1rano dostaneš taky 24. Což je pěkné.
Zahraniční diety jsou stanovené.jde to dohledat.
Nám každý rok vyjedou kolik dnů jsme byli ve Švýcarsku,kolik ve Francii daji pod to razítko a s tím jdeme na finanční úřad .

rochuss
06.04.2020 / 19:52
Byl jsem u něm. firmy a občas se jelo Rakousko a Itálie a za to bylo 36-37€/den,se smlouvou to nesouviselo,spíš jsi tam musel být fakt 24 hodin.To spíš to na vás zkoušeli,v nekterých autech byl papír podle abecedy všechny zeme Evropy s výší diet, zhruba od 32 € Albánie po 42 Norsko.Je to tam vydané vyhláškou jako u nás.Ten papír by vám normálne meli vydat a jestli byla teď od 1.1.2020 valorizace tak bych ho chtel obzvlášť.

rochuss
06.04.2020 / 19:55
A v Rakousku jsme meli v r.2014-17 35€ v Rakousku a 36€ po Nemecku

Jiří offcacek
06.04.2020 / 19:59
Rochusse sorry ale nemáš pravdu. Prozen to přes gugl. Kdyz nám nevěříš.

mateo
06.04.2020 / 20:07
Ty vole,z toho me praskne palice.Ze se v tom vubec vyznate?

Trailor
06.04.2020 / 20:14
Pánové, tady se řeší jiné téma. Založte si jiné, když projednávané otázce nerozumíteči vás nezajímá. Prosím a děkuji.

mateo
06.04.2020 / 20:17
Trailore,ty demente.Podivej se na sebe,do kolika temat jsi vlezl ty se svejma pi.nama.Ty jsi opravdu idiot

Jiří offcacek
06.04.2020 / 20:22
Trailore ty ze sebe děláš debila nebo jim opravdu jseš? Co tu meleš o třídách?! Já sem chtěl vědět které provozní kapaliny podle tebe nejdou skladovat. To je přeci logické že na skladování musíš mít vhodné nádoby snad nejsi takový dement že objednáš 10000l nafty a potom hledáš prázdné petky abys to měl kam natočit. No i když u tebe bych se tomu moc nedivil.

AETR jsem myslel jako Accord Europe pour Transport Routier. Omlouvám se za špatnou francouzštinu. Typuju že tohle je zkratka pro AETR ale můžu se i plést.

Jinak je mi u prdele, že ty skladujes naftu do pet lahví do kterých předtím skladovali tvý řidiči své chcanky.

Zajímalo mě
1)kolik ty jsi ochotný platit řidičům (když už jsi načal to téma ktere ty nazivas platformou)
2)víš co to znamená platforma
3)víš co znamená a kdy se používá ad
4)budeš se tu vykrucat jak malé děcko nebo už odpovis.

Jiří offcacek
06.04.2020 / 20:27
Mateo je tu trochu chaos, to máš pravdu. Ale v jednom jsme se všichni ujistili, že trailor je opravdu dement. A na tom se tady shodneme všichni.

Brečí tu jak malé děcko, chce po nás odpovedi, když je dostane tak je raději přejde. No jak říkáš Vocásek.

nicky
06.04.2020 / 20:33
rochuss
Netušil jsem, že počítáš do české mzdy i diety a pak Ti vyjde nemocenská z 1/3 mzdy. A hlavně Němci berou nemocenskou 6 týdnů 100 %, na rozdíl od nás. My jezdíme jen německé vnitro, teď přechodně jezdíme do NL, ale jen asi 30 km přes hranice, a to jen proto, abychom splnili podmínku, že jezdíme MKD. Jak to půjde, tak se na to vykašleme a budeme zase jezdit denně domů do ČR. Jak jsem už tady psal, nikdo by nám asi nesežral, že jezdíme MKD a přitom jsme každý den doma. Jezdíme jen necelých 10 hodin denně a máme za to kromě mzdy těch 14 E diet + těch 8 E, co jsem psal výše. Ty částky, které jsem uváděl jsou samozřejmě částky minimální. Každý si může nasmlouvat co uzná za vhodné a na co mu zaměstnavatel přistoupí. To platí jak v Německu, tak v ČR. My to máme nasmlouváno takto. Já jsem s tou mzdou maximálně spokojen, ale hlavně to mám do práce slabou čtvrhodinku cesty, kdybych dělal v ČR jezdil bych to do práce delší dobu. A chodím jezdit jen 3 dny v týdnu. Další 3 dny kolega.

Jiří offcacek
Ta čísla jsem vytahal z německých zákonů, ručím za ně. Jinak MKD jsem v Německu nikdy nejezdil. Jezdím tam desátý rok a z toho přes 8 let stejnou trasu něco kolem 500 km denně. Důchodce, tak co by jsi chtěl... Ve 3 ráno jsem vyjížděl z domu (trpím stařeckou nespavostí), po obědě jsem byl doma (měl jsem hlad). Jak podle jízdního řádu. Teď je to samozřejmě dočasně jinak......

nicky
06.04.2020 / 20:36
Omlouvám se Trailorovi, že mu zasrávám jeho vlákno, už to neudělám.

mateo
06.04.2020 / 20:39
Jioff,jak rikas.Sere se tady,ze se nedrzime tematu,ale sam je blbej jak drevenej houpaci kun,vemeno!

Jiří offcacek
06.04.2020 / 20:43
Nicky věřím Ti a nehadam se. Jak jsem psal, nám dávají ještě extra. Takže tam jsem se asi sekl.
Přeju Ti jen příjemné cesty bez zbytečných tupounu a hlavně zdraví.

Jiří offcacek
06.04.2020 / 20:46
Trailorem nezatopis, dřevěným koněm jo. To bude ten rozdíl v užitný hodnotě.

rochuss
06.04.2020 / 21:21
Tak já u něm. firmy normálne psal za celý den v D 24€ za necelý či púlku v D jen 12€,zpravidla jsem mél v pondelí a v pátek jen 12€,takže to týdne bylo 96€. A když jsem byl 24 h v cizine tak jsem psal 36€,normálně jsem psal výkaz.

Jiří offcacek
06.04.2020 / 21:26
Rochusse pro rok 2020 se to zvedlo. I když asi ne všude. Otci jednoho polakaco měl k nám jít, bylo u firmy kde dělá řečeno, že na zavedení do praxe firmy mají rok a proto jim budou diety zvedat až od příštího roku.

Trailor
06.04.2020 / 22:01

1)kolik ty jsi ochotný platit řidičům (když už jsi načal to téma ktere ty nazivas platformou)
odpověd je, normální základ 21500,- + osobní ohodnocení do 13500,- + příplatek so - ne *sv 150 /hod.
2)víš co to znamená platforma
tvoje povídání, které nemá žádný účel či ucílený program, jen si stěžujete na tvoje (promin) bezradné východisko .Nejste se schopni (řidiči) domluvit na žádném plánu. Prostor máte včetně počítacě či mobilu v každém autě. Nemáte totiž žádný program či systém jak bojovat ze zaměstnavatelem. Přiznej si, že kdyby jsi si hledal lepší práci, jako východisko ze tvé šedé součastnosti, tak budeš vydělávat více peněz.To bude východisko z tvé momentální situace co ?
3)víš co znamená a kdy se používá ad
ad . píše pořád sekretářka do mého zápisu . Myslím to jako k bodu 2,3,
4)budeš se tu vykrucat jak malé děcko nebo už odpovis.
Co tam máš dalšího?

Trailor
06.04.2020 / 23:09
proč píšeš :
Mateo je tu trochu chaos, to máš pravdu. Ale v jednom jsme se všichni ujistili, že trailor je opravdu dement. A na tom se tady shodneme všichni.
Na základě čeho, ty si dovoluješ psát o mě, že jsem DEMENT. Nejsou ještě zodpovězeny otázky, které jem zadal v úvodním téma. Určitě máš teď méně ježdění, tak tě opravdu prosím, odpověz zda tě tato práce opravdu naplňuje, když tady bojuješ už z posledních sil.....a řekni si opravdu, co bude DÁL. Rozhodně stojí za to zkusit požádat o úvěr se zárukou státu. Věřím, že zájemců bude hodně, ale TEBE určitě vyloučí. Ještě info jezdíš podle AETRU . Tak je zákaz vstupu do Turecka .

Trailor
06.04.2020 / 23:23
Tak koukám, že se chytáš každého, který by šel proti mě co ? Ty jsi ta šedá myška, která už neví kam a věř , že jednou to pleskne a to už bude pozdě. Zjistíš jen , kolok času jsi promarnil a přišel o spoustu přátel . Nakonec stejně zůstaneš sám. Tak jak píšeš, tak asi nejsi už schopen absorbovat to napětí, které k dopravě patří. Myslím si,že než tady psát jak kdo má co dělat, tak bych se rači staral sám o SEBE. Ty chlape, jednou ti muže moje rada zachránit život. Máš zdravotní prohlídku opravdovou, nebo napsanou ?

mateo
07.04.2020 / 03:08
Trailor,ty jsi snad zhulenej nebo patris do Bohnic

sanchez666
07.04.2020 / 04:35
mateo
Kurva to je materiál, co? :-D
I pro Chocholouška tvrdý oříšek. No, aspoň se zasměju, i když toto a majitel firmy :-D

mateo
07.04.2020 / 05:18
Sanchez,to ti teda reknu.Z toho blba by jeblo i tomu Chocholouskovi!!!A to ani nedomyslet,kdyz by tam byl i sibr.

Jiří offcacek
07.04.2020 / 07:25
Trailore začnu od konce. Jestli vidíš myšky,buď zavolej deratizaci nebo se blíží delirium tremens.

Proč pisu, že se všichni shodneme, že jsi dement? Nejenom proto jak se vyjadrujes,jak píšeš a jaký máš obecný přehled, ale i proto, že platíš lidem pod 100kc/h a ještě si pripadas že je preplacis. Povazujes řidiče za něco míň než uklízečku ale když ti lezou do prdele tak se dostanou na plat uklízečky ty demente co?

Jestli nazyvas mou situaci bezvýchodnou, v jaké jsou tedy tvý zaměstnanci? V krajní nouzi? Já za měsíc vydělám čistého co oni za čtvrt roku hrubého.

Mám zdravotní prohlídku opravdu napsanou. Copak u Vás v Bohnicích vám zdravotní prohlídky kreslí?

Chytám se každého kdo jde proti tobě? Ne jen ty si už konečně musíš přiznat, že kvůli toho jaký jsi šmejd tě lidí nemají rádi. To co tu píšeš o ztrátě kamarádů reflektuje tvou životní situaci

Ježdění mám mnohem víc což ovšem je vždy v tomto obdobi. Skllidni se to začátkem příštího měsíce. Doufejme.

Potřebuješ úvěr?jsi jeden z těch velkopodnikatelů v teplakach co si neudělali žádnou rezervu? Nebo jsi jeden z těch co pořád natahuje ruku a zebra že má málo.

Z toho co píšeš dáváš jasně najevo že v prdeli jsi ty. Dokud bylo dobře tak ti na podnikání stačilo i tvojich 7 tříd základní školy.ted po měsíci v krizi začínáš tápat co ty noumo?

Jiří offcacek
07.04.2020 / 07:31
Trailore ps;:Jo prostor v kamionu má tak Mateo, my v těch našich budkách máme toho prostoru, míň než měl Kajínek v cele ty trooubo..ten tablet nebo telefon máme, vsadil bych se, že ty by si tvojím řidičům naúčtoval i pracovní hovory

nicky
07.04.2020 / 09:58
Ještě jednou se chci omluvit Trailorovi, že jsem sem psal něco, co souvisí se zadáním vlákna pouze okrajově. Myslel jsem, že už dané téma opustil, když o příspěvek výše řešil kolik plášťů má mít cisterna na naftu a jestli se mohou a jak skladovat oleje v záplavové oblasti, případně kdo jezdí na AETR a v kterých zemích se používá. Ještě jednou se omlouvám.
Ale vraťme se k zadání vlákna. To co jsem tady výše uvedl platí v Německu a spousta lidí za to jezdí. To jen k tomu, jak se Trailor ptá, za kolik jsou řidiči ochotni jezdit. Pokud tedy vezmu v úvahu, že na východě Německa je nejnižší mzda cca těsně pod 12 E brutto, u návěsu nebo soupravy, při desetihodinové šichtě to je cca 120 E a k tomu vnitro diety 14 E a paušál 8 E. To dohromady dělá cca 144 E, což je, přepočteno cca kurzem 27.50 Kč / 1 E, 3.960 Kč brutto za desetihodinovou šichtu, to dělá necelých 400 Kč na hodinu brutto se vším. Do nedávna to bylo jen cca 360 Kč /hod brutto. Ten rozdíl je v kurzech Kč versus E. Vše, co tady tvrdím, jsem schopen, v případě pochybností doložit. Takhle to je v Německu. Za co jsou ochotni jezdit řidiči v ČR netuším, už delší dobu v ČR nejezdím.
Jinak k zadání Trailora v úvodu vlákna. Není mně známo, že by řidiči tlačili na to, aby byly malé mzdy, a to ani teď, ba ani v minulosti. Myslím, že jsi se upsal a myslel jsi to jinak. Třeba, že to je tlak některých zaměstnavatelů, ale to je jen moje doměnka. .
A jak jsem tady už psal v jiném vlákně, nabídl jsem, i s kolegou, šéfovi firmy, že jsme oba ochotni skončit, a to i bez odstupného, kdyby se dostával do problémů a potřeboval snižovat stavy řidičů. Poděkoval za naší nabídku, ale zatím to nepřijal a abychom vyhověli současným předpisům v ČR, sehnal nám ježdění do Holandska, čímž musíme pracovat více hodin za tři dny, než jsme pracovali dříve, ale paradoxně výplata zůstane stejná, protože jezdíme něco jiného, než jsme jezdili a je to hůře zaplacené. Ale máme slíbený návrat, až se to zase vrátí do starých kolejí.
Tak teď už bude Trailor asi spokojen, snažil jsem se psát k tématu vlákna.

Jiří offcacek
07.04.2020 / 10:41
No trailor teď spíš vypíná internet zbylým řidičům. Aby se náhodou nedovedli i kolik je okrádá.

Trailor
07.04.2020 / 20:01
Pro: nicky.
Děkuji za odpověď. To jak jsi to napsal, tak je přehledné a rychle pochopitelné.
Dělal jsem si tady takový malý průzkum.
Ještě jednou děkuji a přeji Ti hodně km bez nehody.

Trailor
07.04.2020 / 20:07
Pro : Jiří offcacek.
je konec průzkumu, stačil týden a pár dní a máme tam 7 stránek. Jen " nicky " , to pochopil. .....

Ty jsi reagoval na všechno, a podstatný základ průzkumu jsi nezjistil.

mateo
07.04.2020 / 20:20
Trailore,vsichni jsme to pochopili.To ze jsi kreten a dement a mas byt uz davno v Bohnicich,blbe

Trailor
07.04.2020 / 20:27
Tento průzkum je ukončen. Děkuji všem, za rychlé odpovědi. Doposud byly shromážděny výsledky z několika desítek jiných odpovědí. Do konce roku proběhne ještě 12 těchto akcí. Ještě jednou děkuji za tým. T.K.L II.Pit stop, s.r.o.

marian 55
07.04.2020 / 20:34
Pro: trailor.
Teda pokud bych byl tvůj zaměstnanec a dozvěděl se jak se o mne vyjadřuješ.tak bych tě vzal přeš držku tyčí na kabinu,narval ti klíče od auta do rypáku a šel bych pryč. Protože co jsem tady přečetl tak ty jsi jeden z těch nenažraných parchantů co jsou schopni řidiče honit 7 dnů v týdnu. Pokud dělám 45 minut pauzu je to přestávka v řízení a je to moje volno a ne abych běhal kolem auta a cokoli dělal.

marian 55
07.04.2020 / 20:38
sibr:
tebe bych chtěl potkat naživo,abych se přesvědčil jestli opravdu něco tak retardovaného může existovat. To je neskutečné co ty dokážeš vypustit za "moudra"

Jiří offcacek
08.04.2020 / 03:52
Trailore mě se zdá že to pochopila většina z nás tady. A s řešením Mariana se nedá než souhlasit.
Chceš se vymluvit, že to byl průzkum který nikdo nechápe. Tak udělej rekapitulaci.
V průzkumu se zjistilo
1) trailor je dementní hovado co se neumí bez gramatických chyb ani podepsat
2)na zkracování pauz a tydenich odpočinku se ti můžou řidiči vysrát a za 90kc/h brutto buď rád že vůbec někoho máš
3)tvým chováním si u myslících řidičů zadelavas na ránulopatou
4)jediný prizdi srac který se zastává vykořisťování řidičů je sibr
5)trailor je tak tupy, že po ukončení průzkumu není ani schopny napsat co průzkum zjistil.
6)trailore ty raději zmiz a chod kanalama neboť tímhle průzkumem ( ty si ale debil,lžeš jak malé děcko) jsi ze sebe udělal curaka jaký tu už dlouho nebyl.
7)zdravotní prohlídku má trailor nakreslenou
8)přestávka v jízdě podle trailora je především na kurtovani nákladu
9)trailor neodpovídá na otázky a vykrucuje se a lze jak malé děcko.
10)trailor se ze sebe snaží dělat hlupáka(což mu jde) a klauna čímž ovšem nikoho nerozesmiva jen se ztrapnuje.
Za výsledky průzkumu zodpovídá
T.K.L.trailor kokot a lhář

sanchez666
08.04.2020 / 08:32
Trailor
Mamlas průzkumník :-D
Jsem rád, že jsi přítomen, bo tvé příspěvky mě umí rozesmát, že i redaktoři Trnek Brnek jsou barbaři.
Horší to máš v životě, protože ti, co tě znají osobně, se ti smějí upřímně a stále. Ty za to nemůžeš, každý se nějak narodil s určitým darem IQ a to už teď nezměníš, když jsi to nedokázal doteď ;-)
Tak užívej tvého světa bez větších přešlapů, i když pochybuji, že se ti to bude dařit ;-)

chiquitita
10.04.2020 / 16:03
jiří off čaček
Čtu, co se mi líbí, nehodnotila bych aeronet horší než např čt, a věřím tomu, co vím.
Orwell není špatný, ale mnohem zajímavější a dosud nepřekonaný je Komenský nebo Hus ale taky Jirásek. Myslím že po přečtení a porozumění bys vyzvedával jiné.

chiquitita
10.04.2020 / 16:04
a o práci a živobytí se nebojte

Jiří offcacek
10.04.2020 / 18:14
Chiquitita se zpravickou z 16:04 souhlasím. (Je taková krize, že já musím vyjet už v pondělí v noci)

Komenský,Hus, Jirásek něco jsem musel číst jako školou povinný. Babička v knihovně měl od Jiráska všechno. Ale nikdy jsem tam nenašel literaturu o tom jak nás v budoucnu budou pomocí technologií ovládat. Proto tě odkazují na Orwella a ne třeba na Lermontova nebo Huga či Zolu.

A jestli aeronet povazujes za seriózní server se seriózním zpravodajstvím tak to poteskoste.
Většinu věříme tomu co víme, otázka je jestli nase vědomosti a názory jsou ty správné. Třeba 30% Čechu věří že slovenska kobliha je to jediné správné pro naši republiku. Oni to ví, oni v to věří a taky to vůbec nemusí být pravda, že bývalí stbaci, zloději a ozralove kdy chtěli dobro pro naši vlast.

chiquitita
11.04.2020 / 21:33
jiří o.
Proč hledat text určený jako varování.
Pokud jde o návod, jak se vypořádat s technologiemi v budoucnu, šla bych mnohem dál, než jen k Husovi, ale to by asi bylo těžko stravitelné.
V čem myslíš, že je záchrana? ...?

sibrsibr
12.04.2020 / 02:40
Je neuvěřitelně co všechno si řídíči nechají nakukat. Prý jediná profese řidiče nemá nárok na diety ;-) Na to náletí jen totální blbové...

mateo
12.04.2020 / 04:35
Sibr,teda ty jsi vseznalek.Na kazde vlakno napises,ale uz ti nedojde,ze pises porad jedno a to same.Vsichni jsou blbove a jen ty chytrolin.No,tak asi uz nastal cas,sibre,abych tady konecne napsa,kde delas,co delas,za kolik delas(to uz zname,16000) atd.

Jiří offcacek
12.04.2020 / 10:03
Chiquitita kam dál by jsi šla než k Husovi?
Sibr ty bílé ty máš v té Ostravě dobrý matros. Faras na perníku a už si úplně v prdeli? Vidíš bílé myšky jako trailor? Doufám, že tady píšeš jen z nudy, protože jestli máš řidičák na něco většího než koloběžku tak by ti ho měli zabavit. Co to píšeš za nesmysly, že prý profese bez nároku na diety. Tobě v té palici vážně mrdlo.

sibrsibr
12.04.2020 / 10:43
Na matrošu budou spíše ti, kteří uvěří, že ze všech oborů, jen řidiči nemají nárok na diety, pokud to není uvedeno ve smlouvě :-)

sibrsibr
12.04.2020 / 11:01
Tak y jsem nevěřil, co někteří dovedou vypotit:

nicky
06.04.2020 / 19:26
Máš pravdu v tom, že pokud to nemáš ve smlouvě, tak nemáš nárok na zahraniční diety.

Tak to vypadá že zpráva o hlouposti českých řidičů už se donesla až za zahranice a jste holeni i tam.

nicky
12.04.2020 / 11:24
Psal jsem to v souvislosti, jak to chodí v Německu a s německou smlouvou. Bohužel tam neplatí český Zákoník práce, přes který Ty jsi expert. A pokud si myslíš, že kecám, přečti si třeba toto:

Tatsächlich gibt es keine gesetzliche Regelung dazu, dass der Chef die Reisekosten, bzw. speziell den Verpflegungsmehraufwand oder die Spesen seines Arbeitnehmers zu tragen hat. Eine Verpflichtung hierzu ergibt sich erst dann, wenn dies im Arbeitsvertrag (bzw. im übergeordneten Tarifvertrag) des Arbeitnehmers festgeschrieben worden ist. Der Chef kann also die Zahlung von Spesen oder der Pauschalen des Verpflegungsmehraufwandes durchaus verweigern.

Chceš to přeložit nebo to zvládneš sám?

Jiří offcacek
12.04.2020 / 11:26
Sibre Ty jsi vážně magor. Ty chceš být pořád ten nejchytřejší a přitom ze sebe vždycky uděláš to největší pako.
Ano v Německu nemáš žádnou oporu v zákonu na zahraniční diety. Tam by ti ani tvůj das nepomohl. Tak ze sebe nedělej v neděli čuráka a smiř se s tím. Nebo se nauč nemecky a přečti si jak to v reichu chodí. Jsi jenom trdlo, co používá místo mozku ctrl v a ctrl c.
Co takhle zajet do Opavy, to je od tebe asi nejblíže. Tam by ti měli pomoct.

Jiří offcacek
12.04.2020 / 11:30
Nicky většinou s Tebou ve všem souhlasím. Bohužel teď nemohu!!!

Je až do nebe volající jakou jsi napsal hloupost. Možná je to sarkasmus a potom se omlouvám!!

Ale nápsat, že sibr je expert na český zákoník práce je volovina.

Přeju Ti krásné Velikonoce a hlavě zdraví.

nicky
12.04.2020 / 12:15
Jiří offcacek
Omlouvám se, měl jsem to napsat do úvozovek. Bohužel jsem blb a do úvozovek jsem to nenapsal. Jinak vím, jak si sibr umí vyložit, a nejen sobě, Zákoník práce. Už jsem se s ním tady několikrát utkal.

Buďme rádi, že se (zatím) sibr nehrabe i do německého práva a nedej bože, aby se do toho pustil.
Kolikrát mu ani nerozumím, když píše česky. Ale to může být jen můj problém. Už kolikrát mi tady sibr psal, že nejsem schopen porozumět psanému textu, tedy rozuměj jeho výkladům práva......

I Tobě, a nejen Tobě, ale všem (tedy i sibrovi) přeji hezké Velikonoce a hlavně to zdraví, zejména to duševní.

Jiří offcacek
12.04.2020 / 13:54
O to duševní zdraví se nás pokouší obrat sibr. Ale my se nedáme.
Koronavirus i sibra preckame.

No ještě štěstí, že si mě upozornil že sibr je pako. Já už jsem chtěl říct kolegům u nás co jezdí s rukou nebo jeřábem že nemají skládat zboží, protože náš génius sibr rozhodl, že to není jejich povinnost.
Asi by se na mě dívali jak na dementa.
Chtěl bych vidět jak by se koukali na kolegy co jezdí se solama pro poštu nebo dělají rozvozy když by řekli kam dojedou vylozte si svoje já jsem jen řidič já na nic nesaham.

sibrsibr
12.04.2020 / 21:00
ČLOVĚK MUSÍ MÍT VZÁCNĚ VYVINUTOU INTELIGENCI, KDYŽ VYHLEDÁVÁ VŠECHNY ZPŮSOBY, JAK PRACOVAT CO NEJLEVNĚJI. Kdyby stejnou inteligenci měli sportovci a umělci, tak by hráli za tisíce, nikoliv za miliony a miliardy. TAK BYCH DOPORUČIL, ABY ZDEJŠÍ INTELIGENTNÍ ŘIDIČI ŠLI DĚLAT PORADCE DO PROFESIONÁLNÍHO SPORTU A SHOUBYZNYSU. Budeme mít všichni daleko levnější vstupenky.

mateo
12.04.2020 / 21:05
No sibr,ty se o levnejsi vstupenky nezajimej,jelikoz takoveho retarda stejne nikam nepusti ani zadara,ty demente

chiquitita
13.04.2020 / 00:18
jiri o.
ptala jsem se dřív a neodpověděl jsi, nevím, jestli neúmyslně, nebo tě nic nenapadá, ale zajímá mne to.
Já bych šla až tam, kde se utkali s tím co opět hrozí, mimochodem i Čapek z našich se tomu věnoval.

Jiří offcacek
13.04.2020 / 01:25
Chiquitita promiň neodpověděl jsem Ti protože jsem neměl na co..... Jako řidič si uvedomuji, že jsem část te Tebou nechtěné globalizace. Kdybych byl proti 100% proti,nemohl bych dělat toto zaměstnání. Chapu ovšem lidi co jsou proti globalizaci, proti, kapitalismu a rozhodli se ho nepoužívat a/nebo využívat co nejmíň. Místo toho aby jezdili Dafem po Evropě a vozili v zimě jahody přes půl Evropy do Čech tak jezdí tatrovkou na stavbě v Česku.
A těmto lidem vzdávám hold.
Nemám rád kapitalismus?tak ho netvorim. Zijeme ve svobodném světě a můžeme se rozhodnout kde a pro koho chceme pracovat. Stěžovat si na globalizaci a kreditní karty a přitom mít visu , MasterCard,hypotéku a leasing na auto a půjčky my přijde nemorální. Kázat vodu ale pít víno. A o tom kázal Hus.

Jiří offcacek
13.04.2020 / 01:33
Sibr a co by se stalo kdyby třeba takový Ronaldo hrál za trochu míň? Číslo vyjadřující jeho tydeni výplatu je pro mě jen číslo jehož hodnotu si ve své podstatě nedokážu ani představit. Já bych do toho byznysu poslal trailora, ten by jim tam předvedl šou.
Otázka už si prelouskal ten německý zákoník práce? Dlužíš omluvu Nickymu!!!

nicky
13.04.2020 / 09:52
Jiří offcacek
Já ani po sibrovi odpověď nežádám.
Něco tady rozpoutá, napíše, co si tady někdo vymýšlí za blbosti a když mu to vyvrátíš, tak napíše, že vyhledáváš způsoby jak pracovat za co nejméně peněz a zamotá do toho herce, sportovce a levné vstupenky. Přitom on je tady ten největší herec, který by chtěl být tady našeptávačem, scénáristou a režisérem, a který se ohání dodržováním všech možných a nemožných zákonů, ale samozřejmě jen těch, které jsou v jeho prospěch. Ty zákony, případně paragrafy ze zákonů, které nejsou v jeho prospěch taktně zamlčuje, případně pokud na ně někdo upozorní, tak se z něj snaží udělat dementa.
A ani ho vlastně zahraniční diety na německou smlouvu nezajímají. Jde mu jen o to, aby z někoho (kohokoliv) udělal vola a přitom se tady zajímá (v jiném vláknu), kdo koho pomlouvá a jestli se kvůli tomu bude někdo soudit a jak to dopadne. To je zkrátka sibr.
Napadá tady lidi, že si neumějí spočítat výplatu a nechají se okrádat od těch vyčůraných a hladových dispečerů a majitelů firem a pak tady něco napíše a zjistí se, že ani neví z čeho se platí daň z příjmu u jeho výplaty a že si myslí, že je možnost v ČR vyplácet zahraniční diety i ve výši 160%...... Co k tomu dodat....
Já už ani na jeho bláboly tady nereaguji, pokud se to netýká přímo mé osoby. Tentokrát se snažil udělat vola ze mně a tak jsem mu sem dal jak to je a vidíš, jak to dopadlo. On se tady pasoval na znalce Zákoníku práce a všech ostatních zákonů dotýkajících se, třeba jen okrajově, dopravy. A pokud s ním někdo nesouhlasí, tak to tady od něj schytá.
Tak všem přeji hezký zbytek Velikonoc, i sibrovi.

chiquitita
14.04.2020 / 19:56
jiří o.
Čiší z toho nedorozumění a to já nemám ráda. Sorry.
Jinak vám přeji pevné nervy, nohy v teple a klid- když jsem dnes po delší době zaslechla ty čekačky na hranicích, jsem ráda, že jezdím vnitro a v hodinovce;)

Jiří offcacek
20.04.2020 / 23:32
Trailora říkal jsi, že si řekneme za dva týdny. Dva týdny uběhli jako voda. Práce mám víc jak předtím podle mého jezdím na 110% (cca 50h týdně, jízda 40h nAkladka/vykládka 10-15h) vím u tede by to bylo jen 40% a už by jsi mě vyhodil.
Ale chtěl bych vědět co jsi chtěl říct po těch 2tydnech???
Který test to měl být?? Nějaká blokáda hranic? Jsem zvědav a protože je to zábavný server tak nás tu pobav.

Trailor
03.05.2020 / 23:09
Pro : Jiří offcacek,
naštěstí přišlo pozastavení záloh na silniční daň, posunutí platby za mýto. Dal jsem do depozitu jen jedno auto a řidiče propustil. Zatím řidiči jezdí, ale budu je krátit na prémiové složce mzdy. Těmito kroky držím firmu celkem dobře. Mám zažádáno o dotace (30%) a celkem dobrý projekt před schválením.

Lenin
05.05.2020 / 12:47
Pracuji 25 let a 5 let jako řidič. A musím říct jedno, že v žádné jiné profesi není tolik dementů jak na kamionu. 95% řidičů je hloupých a neumí ani počítat mzdu a zacházet s tachografem. Až se naučíte evidovat svoji pracovní dobu, tak zjistíte, že i minimální mzda není vůbec málo v celkovém propočtu. Pokud děláte jak děvky na nakládkách pauzy, tak budete jak děvky žít :))

San Pedro
05.05.2020 / 13:20
To už je taková vlastnost povolání v kamionce. Už vidím jak ti dispo povolí na nakládce nebo vykládce mít něco jiného než postel. Pro auto v kolečku to ani jinak nejde.

rochuss
05.05.2020 / 13:32
Tak je to věc osobní odvahy,někdo se bojí pavouka nebo myší a někdo dispečera. A jinak BAG v nemecku delá i kontroly ve firmách jestli řidiči co makají nekde vzadu mají po tu dobu správne daná kladívka.A když budeš mít kontrolu nekde po cestě, máš mít namačkané všechny 3 symboly,jízda se spíná samozřejmě automaticky.A na autě je velitel tachograf a žádný ko.ot z kanclu.

Lenin
05.05.2020 / 13:34
San Pedro, to si děláš srandu? Žádný dispo mi nebude říkat co mám mít na nakládce nebo vykládce za symbol! A to jsou přesně chyby které děláte. Řiď se zákony a ne dementem v kanclu.

mateo
05.05.2020 / 13:37
Ty vole,dalsi sibr

Jiří offcacek
05.05.2020 / 13:45
San Pedro jak jako postel? Přeci nakládka vykládka kontrolování nákladu/vozidla mytí tankování čištění je jiná práce tedy kladívka.

Rochuss já třeba pohotovost nedávám nikdy a zatím žádný problém nikdy nebyl. Zase se my nestává často abych na nakládce čekal a přesně věděl jak dlouho abych mohl dát pohotovost.

Trailor moc to podnikání nejde co?
Usuxuji ani ne tak z toho že je auto v depozitu, ale spíše že musíš sockovat na dotacích. Ale v klidu...my tady v Německu daně platíme tak vám sockam nějaké dotace můžeme zaplatit.... když už si neumíte vydělat poctivou práci...
Sdirat řidiče už tolik nenese,ani ti balkanci už se nedají tak okrádat jako dřív, no tak holt podojime stát. Vždyť kdo nekrade přece okrádá rodinu! Tak vás to učili,ne?

sibrsibr
05.05.2020 / 18:56
Jirko, netuším, proč bych měl louskat německý zákoník, ani co by se stalo, kdyby Ronaldo hrál za míň. Jen jsem si jist, že by nehrál za minimální mzdu a diety.
Jediné co jsem si během korony všimnul, že mnozí řidiči nečekají, až jim vychcánci zkrátí mzdu ještě více, ale naopak. Častěji dávají OkamžitéZrušeníPracovníhoPoměru s odstupným (jako zde: http://kamionaci.com/?forum=3697&str=2 ) a jdou tam kde platí.

Jiří offcacek
05.05.2020 / 20:09
Sibr no kdyz se bavím o tom jak to funguje v Německu a ty začneš blábolit ty svoje moudra, tak aby to aspoň odpovídalo skutečnosti.
A to s tím Ronaldem byla taková narážka na tvůj předchozí komentář. Nech to být, stejně by jsi to nepochopil.

sibrsibr
06.05.2020 / 05:12
Lenine souhlasím, ale neber je vážně. Vždyť je to tu hlídaná farma na mladé. začátečníky a věčně hloupé řidiče. Jakmile tady kdokoliv napíše, že řidiči nemusí jen fňukat nad nízkými výdělky a špatnými podmínkami, nemusí čekat uskutečnění bláhových výzev ke stávkám a blokování dálnic, hned je napadán okruhem nicků, kteří tady hlídají „ten správný“ pracovní přístup (drž hubu a makej, jak ti dopravce nařizuje a za to - co ti dá, jinak tě vyhodíme…). Úplně stejně to chodí ve většině firem. Tváří se navrch jako solidní, ale jakmile řidič není ochoten strpět cokoliv, zmíní řádný výpočet mezd, nebo nějaké právo, hned z něho začnou dělat lenivce, hlupáka…
Byl jsem kdysi taky ufňukaný a bezradný. Tenkrát byla ještě šance na slušné zacházení v zahraničí. Ovšem i tam řidiči postupně ukázali, že na ně nejlépe funguje strhávání peněz, vyhrožování a strach o práci. A už to není, jak bývalo…
Každý sám musí přijít na to, jak z toho ven. Jen musí nejdříve přestat fňukat a začít přemýšlet. Každý nezůstane levným začátečníkem na vždy. Nezapomínejme: „Jak si usteleme, tak si lehneme“

sibrsibr
06.05.2020 / 05:29
Teď kukám, že o tom píšou i v ranním tisku
TITULEK: Ruští lékaři, kteří kritizovali podmínky pro boj s koronavirem, vypadli z oken...
Náhoda jako tady :-)

sibrsibr
06.05.2020 / 06:44
A tady je to i vysvětleno:-)
http://www.youtube.com/watch?v=iF9pHBCW5E0

mateo
06.05.2020 / 07:34
Sibr,nejsi nahodou ten lenin taky ty?Dementi jste stejni.A ze hlavne ty pises kdo pod jakym nickem pise,kdyz sam jich mas nekolik a ne jen na tomto foru,ze jossef

Jiří offcacek
06.05.2020 / 08:55
Mateo rozved to, vsvetli prosím Tě tvá slova.i nam neznalim. Proc Josef, proc mu občas píšeš že výs kde dělá. Nebuď upejpavej nenapinej nás a vyprávěj.

mateo
06.05.2020 / 12:39
Cauky,jmeno fa sem hodim pozdeji.Jinak svet je hrozne malej a znam 2 kolegacky,co s touto spinou delali a dobre ho znaji.Jinak dela za zaklad 16000 plus diety,to cele.Zadne doplatky a zvasty,co tu pise,jak mu vsichni doplaceji.Jinak Jossef je jeden z jeho dalsich nicku,pod kterym pise na jina truck fora

sibrsibr
08.05.2020 / 13:16
Fakt, hoď tu nějaký odkaz na forum, kde píšu pod nickem Jossef. Rád si to přečtu.
Jinak koho to ještě zajímá, tak třeba pod nickem sibr jsem psal na jináí fora taky.
A když pohledáte najdete toho konkrétnějšího více než jen zde. Třeba když mi platili 16 hrubého za celý měsíc, požadovali podle aetru přestávky jen 9 a 13h, a tvrdili, že to je vše na co mám nárok. Že měsíční mzda je za měsíc, nikoliv za 40h týdně. Podrobnější informace od soudu, který to řešil jsou taky dostrupné.
Jen bych upřesnil, že to mateo zas popletl.
Nepsal jsem že jsem vše dostával, ale že mi to taky neplatili. Že je na to právní nárok. A že to lze vymáhat.
FIRMU V DOPRAVĚ, KTERÁ BY VŠE PLATILA VŠEM, NENAJDETE. MUSÍTE SE POSTARAT :-)

rochuss
08.05.2020 / 14:09
Ano, nebát se,sbírat dukazy a po zkušební době vše na co je nárok, přes právníka tvrdě požadovat.A čím víc řidičů to udělá, tím budou v této branži lepší podmínky,ovšem hroší kůži stále s sebou a mít jí nasazenou!!!

mateo
08.05.2020 / 16:51
Sibr,nepsal jsem ti to jen ja o tom jossefovi.A takovej dement jako ty,je to posledni,na cem bych chtel mrhat casem a vyhledavat picoviny,co kde pises.

sibrsibr
09.05.2020 / 13:06
Rochuss, proč hroší kůži? Když zákazníkovi v obchodě vydá pokladní méně, tak se každá ženská ozve a nechá si to doplatit. To mají všechny ženy hroší kůži?
Je pravda, že chlapi si výdavky častěji nepřepočítávají, ale myslím, že když už si všimnou, že jim vydali méně, tak by měli mít aspoň tolik odvahy jako ženské.
A taky není třeba čekat na konec zkušební doby. Okamžité zrušení PP lze dát i ve zkušebce a hned máš nárok i na odstupné.
A proč střádat důkazy? Výplatnice ti zaměstnavatel dává a když neplatí vše řádně, tak je lehké dokázat, že ti něco nezaplatil.
A právníka taky nepotřebuje každý. Kdo si umí pohledat na internetu příslušné paragrafy a vzory právních podání, tak to zvládne i bez advokáta. Na druhé straně, není potřeba tím ztrácet čas, když to může udělat advokát, kterého nakonec stejně zaplatí ten dopravce, který tě chtěl okrást.
Ovšem je taky hodně řidičů s exekucemi, kterým často nezbývá nic jiného, než se nechat okrádat, protože legálně vyplacené peníze, jim stejně vezme exekutor. Každý musí vědět sám, co mu víc vyhovuje.
Nedávno jsme řešili případ kluka, kterého se chtěli zbavit bez odstupného na základě smyšlených obvinění mu dát hrubé porušení pracovní kázně. Není lepší jim dát to OZPP a vzít 3 platy odstupného, než se sebe udělat blbce a nezaměstnaného bez podpory?
Já myslím, že hroší kůži potřebují spíše ti řidiči, kteří si tady často stěžují na doslova hrozné pracovní i platové podmínky, ale nevědí jak si v takovém případě poradit. Jsou nuceni držet hubu a krok, nebo odejít bez všeho. A to je pak dost špatná situace pro celou rodinu. A dost často se stává, že v další firmě dopadnou podobně. To je pak nutná ta hroší kůže, aby to nějak snášeli.
Taky dost tlustou hroší kůži musí mít ti dopravci, co okrádají, když dobře vědí, že si svoje bohatství hromadí na úkor mnohdy dost nešťastných rodin. Na vizitky si určitě nepíšou, že bohatnou na úkor chudáků…
Ostatně podle tvého přístupu bych odhadoval, že tobě by vůbec nevadilo, vydělávat si peníze na úkor kohokoliv. Mně by zase nevadilo, že bych od tebe vymáhal odstupné, když vím, co jsi zač a že ty peníze ani nevydáš ze svého. Ale z peněz o které jsi okradl jiné zaměstnance. Na druhé straně by mi opravdu vadilo, kdybych měl cokoliv vymáhat od slušného člověka. To jsem ale nikdy neudělal. Žádný slušný člověk mně nikdy neokradl, takže jsem na žádném slušném člov

sibrsibr
09.05.2020 / 13:08
Mateo, nemusíš nic vysvětlovat.
Stačí dát odkazy na ty fora o kterých jsi psal. Existují vůbec? Nebo je to zase tvůj další výmysl?

rochuss
09.05.2020 / 14:14
Tak šíbře,vím jak se vzpurnému jedinci znepříjemnuje život,myslím,že se to nazývá mobing,bossing.Tak v autodoprave - najednou nejhorší auto/náves,štreky,víkendy,výplata,zametání na dvoře a je toho víc a na to už hroší kůži potřebuješ abys to vydržel.Myslím,že jako zaměstnanec můžeš šéfozm.da jen zažalovat a jít marodit,případne dát výpoved a soudit se na dálku.Napiš jak to probíhalo u Tebe,a hlavně jak dlouho to trvalo..Ale ne kecy o DASce.

sibrsibr
09.05.2020 / 16:16
Rochuss, nevím proč se ptáš, když ti buzerace vyhovuje, ale stručně popsat ti to můžu.
Přesně tak jak píšeš, si to mnozí chytráci představují. Ale proč bych zůstával ve firmě, kde na to jdou přes buzeraci, když můžu dát OZPP, vzít odstupné a jít za lepším? U mě to probíhalo dvakrát. Když jsem ještě nevěděl jako to chodí, tak na mně v době předchozí krize chtěli ušít hrubé porušení pracovní kázně, aby ušetřili odstupné. Dal jsem žalobu na zrušení a soud mi po několika letech sporu vyhověl. Zaměstnavatel musel zpětně doplatit náhrady mezd za celou dobu a byl jsem znovu jeho zaměstnancem. Než jsem znovu nastoupil do práce, dohodli jsme se na výpovědi s odstupným 3 měsíce. To vyplatili taky a tím to skončilo.
Druhý případ byl, když po mně zaměstnavatel chtěl stále více práce, ale nějak zapomínal počítat hodiny a platit stravné v době nakládek v okolí. Když jsem ho upozornil, vymlouval se jako had. Začal jsem končit po 8h práce. On mi začal krátit mzdu a obviňovat mně z nějakých krádeží. Tak jsem dal to OZPP s odstupným. To vše mi musel vyplatit a tím to taky skončilo. Samozřejmě mi oba vyhrožovali, že mne pomluví všude, aby mně nikde nevzali. Na to já odpověděl, že o práci u zlodějů nestojím, takže mi vlastně pomohli a já začal pracovat u slušné firmy. Slušnou firmou nemyslím, že by vše počítali do puntíku. Ale dodržují pravidla sjednané mzdy, slušného chování a vzájemné úcty.
Jak je jednoduché udělat z hloupějších zaměstnanců blbce, je skvěle vystihnuto v tomto videu ve 37 až 45 minutě: http://www.youtube.com/watch?v=O9GgqDtUFzw&t=2701s
Já nemám zájem dělat nikomu manipulovaného blbce. Raději pracuji pro zaměstnavatele, který ocení samostatnost, inteligenci a přemýšlení při práci. Svou práci nepočítám na kilometry, nebo fůry, ale na odpracovanou dobu. Jestli to zaměstnavatel zorganizuje tak, že více čekám, než makám, tak je to jeho věc. Ovšem když to zorganizuje dobře, může se spolehnout, že odvedu rychlou a kvalitní práci. Samozřejmě během práce nezapomínám na řádné přestávky. Pokud to někomu nestačí, můžeme se dohodnout na rozchodu za rozumných podmínek. Pokud ale začne vydírat, nevidím důvod, proč bych mu tam měl nechávat své peníze a odstupné.

rochuss
09.05.2020 / 17:40
No a ve zkušební době je možné dát OZZP? A když te pošlou ve dvojce např.do jižní Itálie, nakládku zpátky úmyslně nenajdou a tam tě nechají vyhnít pekne přes víkend? Nebo i déle?Nebo když ti dají uklízení areálu,ruční mytí aut? Tak hned dáš OZZP? A kolik let trval soud a kolik stání probehlo? A u každého jsi byl? A kolik Kč jsi vysoudil při tehdejší mzdě? Myslím,že vychcaný šéfozm.d hned bránícího se zaměstnance ve zkuš.době propustí,než aby něco riskoval,protože potřebuje jen poslušné ovce.

sibrsibr
09.05.2020 / 18:33
Ano OZPP může dát zaměstnanec kdykoliv, i ve zkušební době. A k poslední otázce, samozřejmě ti zaměstnavatel nemůže dát výpověď, když jsi předtím dal OZPP. Nevím co je podle tebe bránící se zaměstnanec. Když tě okradli už ve zkušebce, tak není důvod cokoliv řešit, protože to později nebude lepší. Prostě dáš OZPP, vezmeš odstupné a jdeš k někomu slušnějšímu. Pokud je někdo naivní a začne ze sebe dělat nějakého bránícího se zaměstnace ve zkušebce, asi dopadne tak jak jsi napsal. To je logické. Vždyť už v tom videu výše je řečeno, že když někdo nemá inteligenci, tak je jednoduché z něho udělat hadr, se kterým se vymete vše. Tys na to video nekouknul? Koukni, a všechno ti dojde.
Když se kdokoliv drží tam, kde je okrádán, tak samozřejmě dopadne blbě. To je taky logické. Od zlodějů je lepší odcházet brzy s odstupným, než tam marnit svůj čas. Naivky co čekají, až zloděj začne být spravedlivější, často odcházejí bez mzdy a bez odstupného…
Rozebírat takové vymyšlené situace je zbytečné. V reálu se každý zachová podle sebe a okolností. Je na každém jak si to kdo zařídí.
Mám taky jednu otázku:
Proč se tak vyptáváš, když ti buzerace a krácení mezd vyhovuje? Dělej si to po svém a užívej svých zkušeností i názorů.

koras
09.05.2020 / 21:56
Sibre, prosím jsem od přírody línej, nechce se mi to hledat.,ale můžeš sem dát číslo § ZP kde se píše, že zaměstnavatel musí zaplatit odstupné při OZPP ve výši 3 měsíčních platů. Snad od toho je ta doba" zkušební," ale dnes je všechno jinak. Díky.

sibrsibr
09.05.2020 / 22:08
Koras. S těmi třemi měsíci sis to nějak poplantal. Odstupné je podle odpracované doby. Během prvního roku jeden měsíc. Druhého roku, dva. Až pak tři. Číslo § máš v tom odkazu na rozsudek ÚS. Měj se a ať se ti daří.

koras
09.05.2020 / 22:28
Asi jsem četl špatně tvůj příspěvek, ale někde jsem tam viděl 3mesice. Dobře jsem se prekoukl, omluva, ale asi každý máma jiný ZP, ale já jsem se dočetl že při rozvázání pracovního poměru ve zkušební době nárok na odstupné NENÍ, a proto bych chtě po tobě číslo toho § kde jsi to vyčetl ty. A podle čeho jsi ty peníze vysoudil a nebo že by Andersen?

sibrsibr
09.05.2020 / 22:37
Bylo tam psáno tři měsíce odstupné, protože se to týkalo konkrétního případu, kdy tam ten člověk dělal přes 5 let. Proto dostal odstupné tři platy.
A to běžné ukončení ve zkušební době, je něco jiného, než OZPP ve zkušební době. Ten § je v tom, odkazu jak už jsem ti psal. Ale můžeš si to najít i jinde. Prostě hledej „okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem“ Ale jestli v tom vidíš pohádku, tak nic nehledej a mysli si co chceš :-)

mateo
10.05.2020 / 00:08
Sibr,ty jsi zvastala.Kdyz jsi propusteny ve zkusebni dobe,dostatanes tak akorat hovno,ty demente

koras
10.05.2020 / 07:40
Za ty tři měsíce jsem se omluvil, já svoji chybu přiznám.... Ale ani logicky vzato při OZPP ve zkušební době je bez nároku na odstupné. Ať je to ze strany zaměstnavatele nebo zaměstnance, tak jsem se to teda dočetl já. Ale neva, jak jsem psal jsem línej něco hledat, proto nedělám v administrativě pro mě je velkej trest vyplnit i stasku, proto jsem tě žádal jestli by jsi mohl to číslo § napsat, ale jak je vidno nic a zase nic. Nechci se s tebou do nekonečná přít, ale chtěl bych poradit. Toď vše.

sibrsibr
10.05.2020 / 07:51
Koras, když ty si pořád pleteš ukončení pracovního poměru ve zkušební době s okamžitým zrušením pracovního poměru. První je bez odstupného a to druhé s odstupným. Když jsi líný cokoliv hledat, tak ti to je stejně k ničemu, protože sám nic neuděláš. A jestli se obrátíš na advokáta, tak on dobře ví, o co jde.
Ale když na tom tak trváš, tak tady to máš vysvětleno podrobně: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjq4r2fzKjpAhWE5-AKHRrTCuYQFjACegQIAxAB&url=http%3A%2F%2Fppropo.mpsv.cz%2FNalezUS3399_14&usg=AOvVaw0K4FjWoNm_bRCfKFOigMhW

sibrsibr
10.05.2020 / 07:53
oprava odkaz: http://ppropo.mpsv.cz/NalezUS3399_14

sibrsibr
10.05.2020 / 07:57
A jestli je na tebe ten text moc dlouhý abys to tam našel tak je to § 56 písm. b) zákoníku práce

koras
10.05.2020 / 08:22
Děkuji když jsem byl v půlce toho nezaživného čtení, tak jsem si to do strýčka Googlu naťukal a ono ouha. Jedná se úplně o jiný případ, jde o včastné vyplacení mzdy nebo jejich náhrad atd. O tom není spor, dokonce jsem tuto možnost využil i já od jednoho rádoby kapitalisty. Ale já se ptám kde jsi našel že máš nárok na odstupné ve zkušební době. I v tom rozsudku je psáno že daný strojník nedostal mzdu za 4. měsíce. Což už byl podle běžných pracovních smluv po zkušebce. Bohužel musím konstatovat že tvoje odkazy (jak už tady psalo mnoho kolegu) jsou vlastně k ničemu. Ale hlavně že je sranda, né. Ale měl by jsi svoje příspěvky začínat ASI nebo SE DOMNÍVÁM. Ale takhle se může někdo ze začínajicich kolegu splést a bohužel tvoji vinnou se dostat ještě do větších problémů. Pravda je ta že každý jsme strůjcem svého štěstí. Krásný den a jen tak mimochodem ty nespíš že reaguješ nonstop?

sibrsibr
10.05.2020 / 08:41
Koras sorry, ale přesně o tom je tady řeč. Když ti někdo něco nezaplatí tak můžeš dát OZPP s odstupným i ve zkušebce. Jestli jsi si nevšiml, o čem je tu řeč, tak za to já opravdu nemůžu. TY MOJE ODKAZY MAJÍ OPRAVDU SMYSL JEN PRO TY, CO VĚDÍ O ČEM JE ŘEČ. Pro ostatní jsou zbytečné A BLBCI BY JE NEMĚLI ČÍST VŮBEC. Já vůbec nechápu, proč se na mně stále obracíš s nějakýma dotazama, když jsi stejně vždycky úplně vedle. O nováčky strach mít nemusíš. Sám vidíš, že na mne reagují jen nevětší zdejší pitomci, kteří určitě nejsou nováčci a často nejsou ani řidiči. S řidiči, kteří opravdu potřebují poradit a nejsou hloupí to chodí jinak.
Dám ti jednu dobrou radu. Nečti moje příspěvky, ani se nedoprošuj abych ti dával odkazy. Ale tebe asi baví udělat ze sebe i z ostatních blbce. Tak se měj :-)

koras
10.05.2020 / 09:21
Zatim tady za toho blce jsi ty sorry já se tě slušně ptám tak proč zase uražíš a jak jsem psal na ty tvoje plenty můžu reagovat. Je to veřejné fórum, a když tady ostatní uvádíš v omyl tak by se to mělo uvést na pravou míru. Nevím proč na fóru o kamionech daveš odkazy na švadleny (starší odkaz). A o tom že zde jsou i neřídiči, máš pravdu. Asi i ty patříš mezi ně. I když pojištovaci agent není špatný, když by tu psal odborné příspěvky, nesmí akorad nikoho uvádět v omyl. :-)

sibrsibr
10.05.2020 / 11:31
Koras, uvést na pravou míru bys měl své prosby na mou osobu. Nejdříve se dožaduješ, abych ti dal odkaz na OZPP s odstupným a pak se čertíš, že to je jinak, protože ty bys chtěl odstupné, i když skončíš pracovní poměr ve zkušebce. To prostě nejde. To jsou dva rozlišné případy. Nárok na odstupné je pouze v případě OZPP když tě okrádají, i když ho dáš ve zkušebce.
Krom toho se mně tady stále na něco vyptáváš úplně zbytečně, protože já ti nikdy neporadím jak okrást poctivého zaměstnavatele. Můžu poradit jen tomu kdo je okrádán a chce své nároky vymáhat. Taky musí být schopen pochopit, že stejné zákony platí pro švadleny, strojníky i řidiče. Neexistuje zákoník práce pro každou profesi zvlášť. Existují pouze odchylky pro určité profese. Ale základ je pro všechny stejný. Když na to nemáš, tak se mně furt nevyptávej a nebudeš se muset vztekat jako malé děcko.
A o ty začátečníky se taky bát nemusíš. Oni tomu rozumí lépe, než staří praktici jako ty, co mají problém vypsat stazku, nebo si něco sami najít na internetu. Tak se měj, a hodně štastných kilometrů i víkendů na parkovištích. Nesnaž se pořád přechytračit poctivé zaměstnavatele. Těm bys měl být spíše vděčný :-)

koras
10.05.2020 / 13:30
Nauč se číst, od začátku jsem se ptal kde jsi našel to že ve zkušební době máš nárok na odstupné, tak to neotačej!!! Už v mnoha případech jsem se tady setkal že svoji odpověď otočíš o 180*. A buď v klidu já se nestekám, jen chci dokázat na faktech, že profesi šoféra jsi na bodě 0 a bohužel i při ostatních činnostech. Rýpu do tebe ironickymi otázkami kde a co jsi našel. Ale nikde není žádná odpověď na konkrétní otázku. Chceš být jen zajímavý ale bohužel výsledek je někde jinde...... Jen planty o ničem. Škoda jen že tady je absolutni bezvladí ohledně admina, jinak by tě už dávno smaznul jako na jiných fórech. Já se tebou snažil vždy komunikovat slušně ale bohužel s tebou to jinak nejde než se chovat jak dobytek. Už jsi mi několikrát psal ať neprilejzám, já jen chci upozornit ty mladé a nezkušene kolegi, že tady plantaš jen nesmysly. A zpravně píšeš že každá profese má své specifika a ZP je pro všechny, ale ty profese mají různé odlišnosti. A k těm staskám, nepíšu že je neumím vyplnit, ale že mě to nebaví, právě v době 21stoleti kde je vše elektroniky, kdy šéf 3x klikne v počítači a vše mu vyjede. Ale to je na jiné téma.

sibrsibr
10.05.2020 / 13:55
Koras, už na začátku jsi tam měl napsáno, že si pleteš skončení PP ve zkušební době a OZPP během zkušební doby. Bylo tam psáno, že když zaměstnance okrádají, tak může dát OZPP i během zkušební doby. Do toho ses začal dožadovat odkazu, tak jsem ti ho dal.
Taky sis tam přidal ty tři měsíce odstupného vždycky. Že sis vše překroutil podle sebe, za to nikdo nemůže. Jak jsi napsal, jsi líný číst i hledat, tak se nediv, že jsi pořád mimo.
Prostě se vrať před tvé příspěvky a zjistíš, o čem byla řeč, než ses začal dotazovat. Taky se můžeš mrkout na to video, aby ses dostal do obrazu.
Možná tě to pobaví a více pochopíš o co go.
Ale hlavně bys neměl být tak líný a mohl bys toho najít více sám. Takhle jenom somruješ o nápovědu a k ničemu ti to není, když jsi pořád vedle. Mně ty tvoje dotazy moc nevadí, protože si rád dělám prdel s podobných vychcánků. Ale možná bys byl více k lidu ty. Už tě znám déle, tak mi bylo od začátku jasné, že zase jen prudíš a dopadne to přesně takto.
Ono je to jednoduché, když někdo zaměstnává podobná vemena, tak není divu, že je taky trochu skrouhne na platu. Pak záleží na tom vemenu, jestli je schopné dohledat si nápovědu, nebo se pořád jen blbě vyptává, pak se začne vztekat, ale stejně nikdy nic nepochopí :-)

koras
10.05.2020 / 17:01
Bože, to je ale......... Pořád mele svoji, nemá cenu se bavit s..... když nemáš klacek, hold s někým to nejde. Proč to pořád překrucuješ? Ale to nemá cenu!

sibrsibr
10.05.2020 / 17:31
Bože ty jsi ubožák. Chceš okrádat poctivé zaměstnavatele o odstupné, přijdeš se vyptávat na hovadiny, a pak se zlobíš, že ty tvé výmysly v zákonech nejsou. Na odstupné má zaměstnanec nárok, jen pokud ho před OZPP okrádali. Možná ti pomůže, když si budeš více číst, než vymýšlet jak někoho oškubat.

koras
10.05.2020 / 17:56
To že okrádáš zaměstnavatele, tady tvrdíš ty. A nevím o tom že bych něco tady tvrdíl. Ale to Andersen dělá vymyšlí pohádky a plentá a plentá. Akorad ten pohádkař se nestyděl za to co dělá. Ty nemáš ani tu sílu přiznat že jsi volant viděl jen z obrázku.

sibrsibr
10.05.2020 / 19:18
No, asi už piješ hodně. Měl by ses nad tím zamyslet.
Odstupné prostě nedostaneš jen tak bezdůvodně. Buďto když zaměstnavatel zruší pracovní poměr po zkušební době. Nebo když se sním na odstupném dohodneš. Nebo když zaměstnavatel něco nevyplatí a zaměstnanec dá OZZP (to může i ve zkušební době s odstupným)..
Ostatně somroval jsi to číslo § na OZPP. Máš tam jasně napsané, že jen když ti zaměstnavatel něco nevyplatil: § 56Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem
(1) Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže,
b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti (§ 141 odst. 1).
(2) Zaměstnanci, který okamžitě zrušil pracovní poměr, přísluší od zaměstnavatele náhrada mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku za dobu, která odpovídá délce výpovědní doby. Pro účely náhrady mzdy nebo platu se použije § 67 odst. 3.
Nejde to podle tvých představ, že si jen tak budeš chodit od jednoho zaměstnavatele k druhému a jen vybírat odstupné. Jswem zvědav kdy se vzbudí tví kolegové a začnou plácat podobné nesmysly.:-)

koras
10.05.2020 / 19:23
Ještě jedna poslední otázka, proč jsi bebil? Nebo to jenom hraješ :-)

sibrsibr
10.05.2020 / 19:42
Já nemůžu za to, že si vymýšlíš zákony. Ani za to, že jsou napsané jinak, než by sis přál. :-)

Trailor
10.05.2020 / 21:28
Pro : koras,
vše , co tady napsal "sibrsibr" je velice srozumitelné. Jen určitá skupina lidí ( nepíši záměrně řidičů ), tady bude pořád něco, co má oporu v ZP a v jiných zákonech zpochybňovat. Myslím si, že jsi špatný úředník a o profesi řidiče nevíš nic. Nikdy jsi jsem nenapsal nic, co by někoho vyvedlo z lechkovážného myšlení. Tvé vyjadřování a poučování veřejně na fóru, např. proti sibrsibr , je ubohé a velice zavádějící jednáním řadového úředníka.

mateo
11.05.2020 / 02:29
Trailor,ty jsi opravdu dement jak sibr a mam zcela vazne podezreni,ze jsi jedno a to same hovado,ktere pise pod nekolik nickama.

sibrsibr
11.05.2020 / 05:21
Alespoň tady se svými kolegy všem řidičů názorně předvádějí, že hádky v kancelářích jsou zcela zbytečné. Když si někdo umane, že si zákon vysvětlí podle svého, vidí pouze paragrafy které mu vyhovují a přehlíží všechny paragrafy ostatní, nehne s ním nic jiného než nezávislý soud.

Jiří offcacek
11.05.2020 / 09:27
Sibr a trailor vy jste uplne Paka.
Trailor proto, ze žere sibrovi jeho bludy. A Sibr protože ty bludy vytváří.

Sibr nevím jestli Koras tak chlastá ale ty už začínáš blouznit....to že jediné trailor ti tady sekunduje je vážně ohromná vizitka. To aby jsi kvůli ostudě lozil kanalama.

Teď se jistě ptáš čím jsis zasloužil tuto pozornost?!! No tím co za píčoviny tady melete ty a ten trailor. U trailora to chápu, čím víc bude hloupých řidičů tím lehčeji z nich dostane peníze. Ale to že ty jsi stejný zmrd jako on, to mě udivuje!!! Proč lžeš o tom se můžeme pouze domnívat. Možná má Mateo pravdu kdo ví. Ale napsat, že řidič(potažmo kterýkoliv zaměstnanec) má právo na odstupné pokud je sním rozvázán pracovní poměr ve zkušební době může jen hovado co nemá ani základní právní přehled, nerozumí ani základním právním úkonům a jestli takové hovado má volební právo tak se nedivím že jsme tam kde jsme. Ale nedivím se naopak tomu, že tenhle názor tady zastávala ty s trailorem. Již mnohokrát jsme se tady přesvědčili že vy dva chcete oblbnout řidiče a nahnat je do pasti. To jaké k tomu máte důvody zůstává konstantní neznámou

Jiří offcacek
11.05.2020 / 09:39
Zákony ohybate vy dva curyni. 10.5 19:18 tímhle příspěvkem ze sebe udělal sibr totálního idiota a trailora vzal sebou když si lezou tak do análu

Doprdele co to melete za nesmysly, že když mě šéf vyhodi ve zkušební době že mám nárok na odstupné?
Nemám žádný nárok na odstupné,šéf má právo mě vyhodit bez udání důvodu!!
A vaše nesmysly pokračují dál, že výpověď můžu okamžitě zrušit jen jestli mi neplatí!!! Hovno vy debilové ve zkušební době ji mohu zrušit jak já tak zaměstnavatel kdykoliv a bez udání důvodu.

No zase se ukázalo co jste tady za odpad trailor se sibrem. A těch důvodu by bylo více. Kdyby se někdo řídil tím co tady píšete tak si zadela na obrovské problémy.

sibrsibr
11.05.2020 / 09:48
Offčačku souhlasím, že jen hovado tupé může tvrdit, že kterýkoliv zaměstnance má právo mna odstupné, když s ním zaměstnavatel rozváže pracovní poměr ve zkušební době.
Ovšem to jsem nikdy netvrdil já.
Rozvázat pracovní poměr ve zkušební době a dát OZPP s odstupným ve zkušební době z důvodu nevyplacení části mezd je velký rozdíl.
Příslušný paragraf i rozsáhle vysvětlení máš výše.
Tak svůj hněv a urážky směřuj na ty pitomce, kteří nerozeznaní rozdíl mezi zcela rozdílnými situacemi, kdy jedna je (ukončení) bez odstupného a druhá (okamžité zrušení) s odstupným.
Já věděl že se všichni chytráci pomalu probudí a začnou tu svou písničku :-)

Tak přeji hezký den všem, kteří ten zásadní rozdíl mezi zcela jinými paragrafy chápou.

Jiří offcacek
11.05.2020 / 10:02
Omlouvám se přehlédl jsem slovíčko po. Tak sorry. Beru zpět. Člověk se může splést, hlavní je se umět i omluvit. Takže se ti omlouvám. Příště se budu snažit líp číst.

Čistě teoreticky, když píšeš korasovi, že nejde jen tak chodit od zaměstnavatele k zaměstnavateli a odcházet ve zkusebce a chtít odstupné, tak s tím s tebou nesouhlasím. V 95% dopravci v Česku neplatí tak jak by měli a tím pádem jim vzniká dluh u zaměstnance již od zkušební doby.

Za zbytek se ti omlouvám. Přehlédl jsem slovíčko které zdá se bylo velmi důležité.

sibrsibr
11.05.2020 / 13:08
Ano v mnoha případech lze odejít ve zkušebce s odstupným. Proto jsem to sem dal. Málo kdo to ví a jen tak odejde ve zkušebce bez výplaty i odstupného. Každý dobře ví, kolik lítání a vyřizování je nutno udělat před nástupem. Když pak zjistí, že vlezl ke zlodějovi je to odstupné alespoň nějaská záplata za ten promarněný čas.
Ovšem předpoklad je ta nevyplacená část mzdy (hodiny, náhrady). Jinak to opravdu nejde...

sibrsibr
11.05.2020 / 13:59
Když už jsme u toho, tak jsi přesně trefil, jak to celé vzniklo. Přijel za mnou bývalý kolega, že ho po lech práce začali obviňovat ze všeho možného a vymýšlet vytýkací dopisy… Že prý ať poradím co dělat.
Povídám, že má dvě možnosti. Bránit se smyšleným obviněním a čekat že celé vedení uzná svou chybu a obrátí se ke spravedlivosti. Nebo se na jejich obvinění vysra… a jít jinam.
Protože to není žádný trouba, co hned hází klíčema a odstavuje kamiony do křoví, tak povídá: „To mám po letech odejít se srážkami a prázdnou kapsou?
Říkám, jestli tě neberou na hůl přes hodiny a příplatky, tak ti asi nic jiného nezbude. On odpovídá: „To víš, že berou, jako všude.“
Pak už to bylo jednoduché. Vzít výplatní pásky a na jejich základě podat to OZPP s odstupným…
A když jsme se v tom tak hrabali, tak mě napadlo, že není nijak omezeno dát tohle OZPP s odstupným i ve zkušební době. Vždycky každý uvažoval jen o skončení PP ve zkušební době bez odstupného.

Když lidi rozumně pokecají, napadne je spousta řešení. Ale když po sobě jen křičí a vzájemně se urážejí, tak to zlodějům vyhovuje. Proto jich tady tolik píše a rozeštvává řidiče proti sobě…

Trailor
11.05.2020 / 19:12
Pro : Jiří offcacek,

doufám, že tohle nepíšeš za jízdy. Přečti si, co Sibrsibr píše a nepřekrucuj i mé pro tebe nesrozumitelné informace. To je snad normální, že když ve zkušební době zaměstnanec nedostane vyplacenou mzdu, tak se snad bude domáhat její vyplacení. Kontrolní orgán bude více věřit zaměstnanci než firmě, která zaměstnává řidiče za základní mzdu. Proč nechápeš základní věci?????? Jak chceš v této době třeba žádat o podporu, když pracuješ více hodin nad rámech fondu za základ. Stát není dojná kráva. Neplatíš či krátíš daně nic nedostaneš. Nesnáším takové lidi, kteří okrádají stát na daních a pak když mají problém chtějí pomoc.

sibrsibr
11.05.2020 / 20:02
Trailore klídek, Offcacek už výše uznal, že to napoprvé nepřesně přečetl. A taky se omluvil.
K tvým řádkům bych upřesnil, že OZPP s odstupným a vymáhání nevyplacených částí mezd jsou taky dvě rozdílné věci. Lze dát jen OZPP s odstupným a doplacením dalších nároků se žalobce třeba nemusí zabývat. Vše záleží na konkrétních okolnostech.

Trailor
11.05.2020 / 22:36
Pro: sibrsibr,

komu tady píšeš klídek, Tebe opravdu nechápu. Dej si klídek se psaním, které je jen snůžka všeobecných vět. Já konkrétně jsem poslední věc předal na pojišťovnu D.A.S. Mohu jen říci, skvělá práce všech jejich právníků . Všechno vyhrála agentůra, od které jsem získal řidiče. Tak jsem platil třem řidičům za neproplacené parkovné, které jsem jim neuznal. To ještě čekám další správní řízení. Budu muset doplatit i diety.Ty tady píšeš o žalobcích a komu tím prospěješ ?

mateo
11.05.2020 / 23:36
Tady to je jedno vetsi hovado nez druhe

sibrsibr
12.05.2020 / 15:42
Trailore
Klídek ti píšu, protože jsi asi přehlédl, že Offcacek uznal, že nepřesně četl a taky se omluvil.
A o žalobcích píšu, protože se tak říká stranám u soudu (žalobce a žalovaný).

Trailor
12.05.2020 / 21:01
Pro:mateo,
proč píšeš o hovadech , když ty sám přispíváš do výzkumu . Koukni se na sledovanost. Opravdu si myslíš, že by hovadu odpovídal inteligentní tvor. Co jsi pak za hmotu ty ? Nenavážej se do nikoho, protože to dělá špatný obraz o Tobě a tvé skupině pisatelů. Ty jsi nepochopil základní . Ty nemůžeš poučovat nikoho, já a sibrsibr máme praxi. Já za sebe cítím povinnost, nabírat další nástupce . Ty ale jen prudíš a vyvoláváš pocit emočních problémů a nejistoty. To, že neuznáváž problém, které mají ženy, jen vyhrocuje situaci, která je čím dál horší. Ženy nejsou jen na sex , ale dokáží dělat i práci , kterou ty nezvládneš nebo ani neumíš . Nebudu ani mluvit dál... jsi dost povrchní člověk a měl bys se sebou něco dělat. Prosím Tě už sem nepiš . Děkuji.

mateo
12.05.2020 / 21:15
Trailor,demente,zeny?To jako ty a sibr?A na cem ted jedete,holky?Herak,pernik,koks?

Trailor
12.05.2020 / 21:55

díky . Ty ale chytáš na první našlápnutí. Proč píšeš demente, ženy ? Já soudím, že nejsi uplně vyzrálý. Vydíš, co průzkum na Tebe prozradil. Nesnášíš ženy a my už víme proč. Zapadáš do sociálního průzkumu na 4,5 . Ty nikdy nebudeš mít lepší sociální myšlení, jestli se vždy takto rozlobíš. Věř mi, že každá žena za volantem je a vždy bude lepší neš jsi ty. Ženy jsou matky nebo budoucí babičky, které nemusí machrovat na fóru jak Ty. Já před ženou řidičkou za volantem nákladního vozidla a zejména v kategori N 3 smekám.

Jiří offcacek
12.05.2020 / 21:58
Trailore každý se může splést a přehlédnout jedno malé slovíčko které změní celý význam a smysl příspěvku. Já jsem ho přehlédl, zjistil to a omluvil se. Jenže ty nechápeš psaný text, co ty Experte se zkušenostmi?
Zajímavé je, že minulej týden jsi psal, že platíš diety a teď z tebe vylezlo že čekáš na soud protože diety neplatis.
Co to tu meleš o podpoře ty noumo? Proč by měl jít řidič lkw na podporu když je tolik prace?
Hele neprud do Sibra vždyť ten je jediný co se tě tu zastává tak si toho vaz. Nebo si už nepamatuješ co ti nabízeli ostatní kolegové zde??

Ty prosis Matea aby už nepsal, no a já prosím tebe piš, piš více ať všichni vidí jaký odpad se najde mezi dopravcema. Třeba budeš ty ta poslední kapka která donutí spoustu řidičů aby poslali tobě podobné do prdele
(tebe už všichni dobří řidiči poslali do prdele podle toho co píšeš)
Jo jo tomu se říká na každou svini se vaří voda. Tak radši začni sockovat na dotacích, my ti je zaplatíme z našich daní a naší práce. Neboj se nic.

sibrsibr
13.05.2020 / 07:22
Má to smysl se takto vzájemně napadat? Je to stejně zbytečné jako se hádat se šéfy v jejich kanceláři.

Jiří offcacek
13.05.2020 / 10:52
Doufám, že nemáš pravdu sibr. Doufám, že včerejší hádka se šéfem dispečerů něčemu pomůže. Třeba tomu, že můj dispečer dnes mluví do telefonu jak zpraskany pes. To že jeho šéf zůstane curakem na tom nic nemění. Malé vítězství taky vítězství. Teď ještě zadrit šéfa dispečerů ať si pamatuje že kurwa po ridicic se nerve do telefonu a budu spokojený.

Hele Mateo tak už máš vypracovaný psychologický profil od trailora. Jediné co nechápu je proč nemá zaměstnance kdyz je tak dobrý psycholog. Ono to asi bude tím, že ty jeho testy a psychologie budou na úrovni inteligence jeho zamestnancu střílejících prakem po kolemjedoucích kamionech.

D/r/iver
13.05.2020 / 14:35
Jiří offcacek
Možná to bude tím,že jeho pohled na svět je hodně tvrdý,když VYDÍ..(Trailor,12.5.2020,21:55h)

sibrsibr
13.05.2020 / 15:30
Offcacku, takové debaty o dispečinku, chování, apod. jsou možné a určitě někam vedou.
Já myslel hádat se v kanceláři se šéfy o zákonech a nárocích. To by se tvářili, jako že to tak není, přestože dobře vědí, jaké mají řidiči zákonné nároky a práva. Jen to nikdy dobrovolně neuznají, protože by se to provalilo mezi všechny zaměstnance. Pokud v takových případech vedení nechce dohodu a naopak začnou vyhrožovat, pak jsou další řeči zbytečné a pomůže jen OZPP s odstupným, nebo soudce...
Další možností jsou pouze, zbytečně se hádat dokud se řidiče nezbaví bez odstupného. Nebo ohnout hřbet, držet hubu i krok a nechat se okrádat (i vlastní rodinu).

Jiří offcacek
13.05.2020 / 16:32
Sibr kdyby měla platit tvá poslední věta, tak to bychom se mohli rovnou postavit do fronty na práci k natvrdlemu trailoru.

D/r/iver chtel jsi napsat tvrdý nebo natvrdlý. Já se raději zeptám, někdy vynechám dvě tři pismenka a pak se zmeni celý význam....

sibrsibr
13.05.2020 / 16:56
Offcacku
Já myslím, že moje poslední věta stále ještě platí pro hooodně velkou část řidičů. A tím nemyslím jen ty v exekuci, kterým to může vyhovovat. Až se jich zbavíme, budeme opět vydělávat slušně :-)

Trailor
13.05.2020 / 20:32
Pro: sibrsibr,
nechci tady zase poučovat, ale Jiří offcacek Tě zdřejmě nechápe. Těch řidičů v exekucích je mnoho a spousta již má problém splácet kontokorent např. u Air Banky. Sám mám jen řidiče, co mají srážky ze mzdy. To bude jen horší a povede to k tomu, že už si nebudou řidiči vybírat kam půjdou pracovat. Vybírat si bude zaměstnavatel , protože každý řidič , který má soudem dotklou mzdu, je opruz pro mzdovou účetní. Bohužel, taková je doba a konkurence velká. Zjistil jsem ale taky, že není přímá úměra mezi mzdou a výkonem řidiče. Věčina řidičů, neudělá po přidání na základní mzdě za pár měsíců nic . Ovšem nemají čas na psaní jako kolega Jiří offcacek, který asi nedělá nic jiného než se připravuje na to, co sem zase napíše a koho urazí. Tohle je ukázka inteligence jedince, který nic nedokázal a je zaměstnán jako řidič. Před pár lety by jezdil na koni a tahal kárku, kde by měl naložený led a seno do kavalce. Ono už jen to, jak se tady psychologicky rozkládá mluví za vše. Pro něj je nejhorší nejistota pracovní pozice řidiče asi taky i osobní labilita.

D/r/iver
13.05.2020 / 21:08
Jiří offcacek
Koukám,že p.Trailor tady zase dělá nějaký test národa,protože zdrřejmě má na svojich vozidlech zrdcadla a ted čeká,kdo se chxtne.
A k dotazu něco na odlehření,mimo téma.
Když děti ještě chodili v tomto čase do školy,jednou povídá učitelka 1.6.,že když mají dětičky ten svátek,nebude je zkoušet,ale bude jim dávat žertovné hádanky.Takže když přidají k jednomu lesnímu zvířátku písmenko D,vznikne jim slovo,označující část lidského těla...Nikdo nevěděl,tak jim prozradila,že když ke slovu laň přidají D,vznikne slovo dlaň.Pepíček strčí loktem do souseda a povídá..:já jsem ti říkal,že kuna to nebude..

Jiří offcacek
13.05.2020 / 23:28
Trailore to že občas upozorníme na tvé ubohé praktiky asi opravdu svědčí o naší inteligenci. Děkuji.
Socko. Neplatis parkoviště, neplatis diety, za měsíc v piči platíš 25 a pak tady brečíš že u tebe nikdo slušný nechce jezdit.....a za zády se ti smějí i kluci z Balkánu. Ale nás psycholog tu bude dělat testy osobností a bude je znamkovat jako ve škole na prvním stupni. No jak jinak když jsi se dostal nejdál tam.

Hele jezdím u firmy kde o přestávkách nemusím kurtovat náklad nebo měnit kola na autě... takže mám dost času i na psaní na fórech. Nepracuju u žebráka jako jsi ty kde řidič musí jenom makat a když náhodou se nevychcije o přestávce při kurtovani nákladu tak to musí držet další 4 hodiny 29 minut a nebo přijde o prémie.
Já mám i čas si utahovat ze socek jako jsi ty...tak co už dojis dotace?
Rukama se dělat nechce, hlava nic neumi, řidiče už neokradeš jako kdysi no tak podojime stát.... typický český/slovenský šmejd. A když ani dotace nepůjdou tak začni okrádat důchodce. Prosím o vysvětlení pojmů

Jiří offcacek
13.05.2020 / 23:50
Trailore prosím o vysvětlení pojmů. Samozřejmě jde vidět jak rád používáš slovní obraty kterým vůbec nerozumíš, přesto se tě chci zeptat co myslíš třeba tím Psychologicky rozkládá?

nebo nejhorší nejistota pracovní pozice řidiče-u toho se pozastavim na celém světě je pozice řidiče jako stabilní jistota nadprůměrného příjmu a spoustě volných pracovních míst a ty to povazujes za nejistotu? No u tebe ve firmě asi jo, co?
Jezdil na koni a tahal káru. Nemělo být jezdil s koňmi, protože on vozka sedival na kozlíku!!
A ještě bych chtěl dodat, že opět lžeš když říkáš že většina řidičů neudělá nic za pár měsíců aby dostali přidáno. Tvoji bývalí řidiči v prvních měsících udělali vše proto aby dostali přidáno!!! Stačilo dát výpověď a poslat tě do prdele a hned má řidič jistotu, že bude mít víc. No a kvůli tomu tu budeš furt brečet jak malá holka. Nikdo u mě nechce jezdit, nechcou si platit parkoviště ze svého(a to jim platím 60na hodinu) i ty diety po mě chcou kurwy líné. Tak se vztekej ťulpas, dva měsíce tomu jsi říkal, že se pobavíme o tom jak bude všechno krachovat. Já se směju a ty furt brečíš. Tak hlavně že máš žaludek na to co jsi dokázal a jsi na to hrdý. Jestli teda povazujes za úspěch, že jsi založil vlákno kde se ti každý směje.....no dokázal jsi ze sebe udělat pěkného troubu....ale hlavně že na sebe poutas pozornost. Co?

sibrsibr
14.05.2020 / 06:34
Ofcacku myslíš vážně, co jsi napsal?
…“ na celém světě je pozice řidiče jako stabilní jistota nadprůměrného příjmu…“
Já to vidím tak, že o práci se může bát ten, kdo ji má dobrou a stabilní. To řidiči u nás od devadesátých let nejsou. A myslím, že od možnosti cizinců pracovat kdekoliv v EU, to neplatí ani v bývalé západní Evropě.
Před devadesátkami měli řidiči nadprůměrné mzdy za přesčasy a k tomu další zajímavý příjem z cestovních náhrad. Dohromady daleko více než jejich dispečeři a další vzdělanější zaměstnanci z kanceláří. Dnes má jen málo řidičů alespoň průměrnou mzdu v ČR (nyní cca 32 hrubého základ za 40h týdně) a k tomu cestovní náhrady.
Když zavzpomínám na 80 léta, kdy byla průměrná mzda 3 200 kč hrubého, tak jsem jako začátečník na Avii vydělal při 20 hodinách přesčasů cca 3,8 hrubého a stravné za práci kolem komína od 7h do 15h bez spaní v autě mi udělalo dalších 300 Kč čistého. K tomu nějaká ta fuška, takže obrazně na pivo jsem z výplaty nepotřeboval nic (čepovaná desítka 2 dvanástka 3 a oběd v hospodě 9 Kč.
Odhaduji, že by řidič za práci na 7 tuně, kolem komína s pravidelným koncem směn v 15h, musel dnes vydělat cca 40 hrubého a 3 tisíce diet, aby měl podobný příjem a sociální jistoty jako před rokem 90.
Nejlepší na tom je, že tehdejší komunisti (dnes podnikatelé) tvrdí mladým řidičům, že za komunistů se pracovalo zadarmo a tím se jim snaží nakukat, že nějaké přesčasy, nebo příplatky jsou hloupost a říkat si o větší mzdu je dnes neslušné.
Tím samozřejmě nechci tvrdit, že tenkrát bylo lépe. NEBYLO!!!!!!!!!!!!
Jen nám tady bohužel, vládnou stejné svině jako tenkrát. Ovšem dnes už své zaměstnance neplatí ze státní kasy, ale ze svojí. Takže nás více okrádají.

sibrsibr
14.05.2020 / 06:58
A pokud bys chtěl srovnávat tehdejší MKD, tenkrát TIRáky z ČSAD, protože žádná jiná firma zahraniční dopravu nejezdila (snad jen někdo malou příhraniční).
Tak TIRáci v 80.letech měli přes 10 tisíc. To bys dnes musel mít přes 100. Aby jim nezůstávali na západě, tak bylo podmínkou ženatý a spolehlivý v KSČ.

nicky
14.05.2020 / 09:59
Nevěřte všemu co tady sibr píše.
Nikdy jsem nepracoval v ČSAD a přesto jsem už za komunistů jezdil s "TIRákem" a autobusem ven. A v KSČ jsem nikdy nebyl, naposledy jsem byl organizován v pionýru, od 15 let jsem už nikde organizován nebyl. Jestli jsem byl spolehlivý nedovedu po těch letech už posoudit. Když jsem začal jezdit, byl jsem svobodný a až po čtyřech letech na TIRu jsem se ženil. 10 000 Kč výplatu jsem nikdy neměl a na konci osmdesátých let jsem bral za cca necelých 300 hodin za měsíc(někdy méně), tak 4 000 Kč měsíčně a k tomu diety buď vnitro nebo zahraniční. Ale ty diety dělaly v přepočtu tak 2 - 2 500 Kč. Nezapomeňte, že oficiální kurz západní marky byl někde kolem 4,50 Kč. Pokud by byly pochybnosti, jsem schopen doložit roční příjmy výpisem z "Důchodového listu". Jako svobodný a později ženatý, bezdětný jsem bral tak necelé tři tísíce čistého bez diet což v té době byla opravdu nadprůměrná mzda (zdůrazňuji čistého). Poměrně razantní navýšení mezd nastalo až na počátku devadesátých let.
Ještě k těm hodinám, jezdilo se zásadně ve dvou, tak, že polovička odjetých hodin byla odsezená na sedadle spolujezdce a velká část hodin se strávila na celnicích. Nebyl zásadní rozdíl mezi hodinovou mzdou na vnitru a venku. Rozdíl byl jen v dietách a možnosti, že pokud jsem neutratil diety třeba v rublech, mohl jsem je směnit v poměrně výhodném kurzu oficiálně za Tuzexové poukázky a ty ještě výhodněji neoficiálně prodat.........
Rovněž není pravda, že nikdo jiný než ČSAD zahraniční dopravu neprovozoval. Jezdilo ven víc firem a ne jen do přihraničí. Třeba jen tak namátkou Čechofracht, Strojexport, JZD Slušovice a i některé národní podniky, které vyvážely svoji produkci ven, tak provozovaly mezinárodní dopravu. Běžně jsme je venku potkávali.

Tolik tedy z mé zkušenosti k hystorii, jak píše sibr.

Jen bych ještě sibra upřesnil, někde výše tady píše, že průměrná mzda je cca 32 000 Kč za 40 hodin týdně. Když se kouknete na stránky ČSÚ a podíváte se jak se počítá průměrná mzda, tak je to částka včetně přesčasů, příplatků a třeba i prémií. A průměrný zaměstnanec v podnikatelské sféře, dle ČSÚ odpracoval v roce 2018 44 hodin týdně. Rok 2019 tam ještě není. Takže pokud chcete mzdu za 40 hodin týdně, je třeba ponížit těch 32 000 Kč o cca 10% abychom dostali číslo, které odpovídá realitě. ve skutečnosti je to o více %, protož

nicky
14.05.2020 / 10:02
protože spolu s přesčasovými hodinami se ponižují i příplatky za ně a třeba i premie.

Jiří offcacek
14.05.2020 / 10:41
Sibr jo myslím to vážně jen teda k tomu dodám průměrná mzda nádeníka který nepotřebuje žádnou školu a jediná jeho kvalifikace je průkaz který si za větší či menší peníz může všude na světě koupit. Podle toho to pak taky na parkovišti vypadá. Jestli chceš srovnávat svou mzdu s nějakým IT technikem nebo advokátem či lékařem tak se vrať do školy abys mohl srovnávat jejich a tvou mzdu. Řidičák máš za 2 měsíce oni to za dva měsíce stihnou tak v Plzni na právech že. A to že po celém světě je práce , k tomu dodám že ve vyspělých zemích....

Sibr chci se zeptat na pravdu Nicky nebo ty? 10k čistého jo? No já bych spíš věřil Nickymu. 10 se mi zdá trochu moc....

xxsonicxx
14.05.2020 / 13:46
Jsem tady sice nový a zatím jen tiše sleduji zdejší diskuze, ale na tohle si dovolím jen krátce reagovat. Vidět řidiče jen jako něco co točí kolečkem a podle toho ho finančně ohodnocovat je prasárna. V potaz se musí brát i to, že dnešní řidiči jsou čím dál více vystavování stresu ( přeplněné cesty, čas nakládky-vykládky atd), odloučení od rodiny a hlavně odpovědnost!! Řidič musí být stále ve střehu a je stále jednou nohou v kriminále. To není jako sedět za pc a půl šichty vzpomínat na večer se svou milenkou nebo čučet na porno. Jednou se trochu zasním a je malér jak prase a možná i mrtví. To se třeba právnikovi asi těžko může stát. Horník má taky nadprůměrný plat a přitom mnohdy potřebuje ke své práci jen umět házet lopatou. Ono to uhlí samo o sobě není drahá komunita, ale v jeho mzdě se musí zohlednit fyzická náročnost a hlavně budoucí újma na zdraví!!! Horníka nejde brát jako kopáče. To stejné je i s řidičem

Trailor
14.05.2020 / 21:23
Pro: xxsonicxx,
taky něco: co píše nicky super jako sibrsibr. Tady je jasné, že ví o čem mluví. Teď Ti napíšu reakci na Tebe.
Píšeš o stresu atd. Já jsem v 87 a dál jezdil pouze na východ a zejména Rusko . Na hranicích jsem pokaždé dostal takovou depku, kterou si nedokážeš představit, jak kontrola probíhala. Po roce 89 jsem na hranicích PL -BY čekal i několik dní v nekonečné koloně, která byla dlouhá několik km. Tohle všechno bez mobilu a internetu a jiných vymožeností. Vařil jsem si na PB vařiči v kabině a sral do igelitky, protože jsem se v noci bál vyjít mezi ožralé celníky. Na cestě jsem několikrát opravoval auto a olej si měnil na odpočívadle. LIAZka měla olej na 15000 km. Tehdy se nafta kupovala pouze na kupony. Na hranicích jsi dostal trasu, od které jsi se nemohl odklonit. Již tehdy, jsem si na základě prodeje a nákupu nafty vydělal za cestě nákých 1000,- Kč. Jezdil jsem tehdy na několik ropovodů a jiné stavby jako Čeljabinsk, Jekatěrinburg , Orenburg....to všechno na LIAZU ! Jak píší kolegové, ty výdělky dnes nikdo nemá. V zimě jsem ráno mrznul v -3 st. venku bylo taky -25 st. C . Motor se nemohl nikdy vypnout. Bál jsi se, aby ti někdo nedal auto a jeho výfuk pod sání do topení. Tohle bylo o stresu. Jenom v zimě tam byly mrazy kolem -25-30 st. v noci. Zamrzal ti vzduch nafta ......byl to opravdový adrenalín ale výborně placený. Děvku do kabiny jsi koupil za paštiku a jedny ochozené boty od manželky. Policajta jsi uplatil láhví s pivem a taxík jezdil za pár rublů, které jsi dostal prodejem jeansů, co jsi koupil na tržišti ve Varšavě. XXSONICXX nepiš o stresu nic jsi nezažil ....

xxsonicxx
15.05.2020 / 05:06
Trailor: nepsal jsem o tom co bylo, ale co je teď. Asi jsi nějak zamrzl v čase a proto máš pocit, že si dnešní šofér nezaslouží slušný plat, protože nezažil to co ty. Takové ty kecy o tom, co a jak bylo kdysi mně vždy pobaví. Kdysi jsi čučel na černobílou pidi televizi, dnes máš na stěně 60" barevnou placku. Je to snad podle tebe nadstandard?

mateo
15.05.2020 / 05:06
Trailore,ty demente.Jen malej rozdil sibr vz nicky.Sibr pise jen sam picoviny jako treba ty a nicky pravdu.Ale ty tento rozdil nepochopis a nepoznas se svoji inteligenci pod hranici,co ma drevenej houpaci kun.

xxsonicxx
15.05.2020 / 05:31
Trailor: jo a ještě dovětek. Zkus se stejně opovrženě chovat ke své ženě, tak jako se chováš k šoférům. Až ti zase bude prát a žehlit košile nebo vařit oběd, tak na ni vysyp, že HOVNO DĚLÁ, protože kdysi ženské praly s valchou, do žehličky musely dávat rozžhavené uhlíky a když chtěly vařit, tak si musely prvně rozdělat oheň v kamnech. Myslím, že s tebou vyrazí dveře :)

sanchez666
15.05.2020 / 07:30
xxsonicxx

Neber Trailora vážně, bo on co z toho napsal, tak zažil max to sraní v kabině, to nejspíš dělá dodnes, jinak nic jiného moc asi neumí. Pak se tady pokouší pasovat do role průzkumníka, ale jinak je to obyčejný mamlas ze Schwindlstadtu :-D

sibrsibr
15.05.2020 / 07:47
Nicky, dosud mám rozdělenou Evropu na postkomunistické chudáky a déle prosperující západ. Když jsem psal o TIRácích, tak o těch co jezdili západ. Podle tvého popisu to vypadá, že jsi mohl jezdit státy tehdejšího RVHP a Waršavské smlouvy. Tedy východ. Jestli se s tebou někdy bavil nějaký kolega, co jezdil západ a pamatuješ si, jaký byl kurz západní měny, tak můžeš upřesnit, že mám pravdu pokud se týká TIRáků co jezdili západ.
Ovšem to ty neuděláš, protože když napíšu cokoliv, překroutíš to podle svých představ. Tak si to užívej se všemi co to vidí stejně slepě jako ty :-)
Pravda je, že ty největší tupce tenkrát ani do strany nevzali.

sibrsibr
15.05.2020 / 08:20
Ofcacku, o výši výdělku a diet máš odpověď v řádcích, co jsem napsal Nickimu.
Samozřejmě můžeš pogůglovat a zjistíš tehdejší kurz západní marky (DM), i jak to bylo. Nebo počítej. Mzda TIRáků tenkrát byla snad okolo 15Kč/h. Účtoval se krom diet (myslím 10 DM) takzvaný nevykázaný nocleh (za noci které řidiči nešli na hotel, ale zůstali spát v autě). Přesčasů měli mraky. Příplatky za přesčas byly jako dnes 25%. Za víkendy více. Příplatky za noční a že tahali vleky a další… Samozřejmě tenkrát nejezdili blbci, kteří by si nechali nakukat, že jim mzda náleží jen za hodiny jízdy, nebo jiné kraviny, kterým uvěřili dnešní tupci s řidičáky. Protože se tenkrát řidiči ještě nebyli tupci, nenechali se okrádat o hodiny a počet hodin se snižoval na základě dohody, kdy řidiči vyplatily navíc nějaké cestovní náhrady a on vykázal méně hodin, aby ČSAD nemělo problém s přemírou vykázaných přesčasů.
Samozřejmě i tehdy se našli naivní telata, které přejeli polské, nebo maďarské hranice a už se počítali mezi TIRáky, ale na západ se dostali jen vyvolení.
Ohledně srovnání odměny za práci samozřejmě nechci srovnávat hodnotu vzdělanců a dělníků. I v zákoníku práce je určeno, že lidé ve funkcích, kteří si určují přítomnost na pracovišti sami, mohou být odměňováni bez nutnosti počítat hodiny. Na druhé straně je tam i uvedeno, že dělnické profese musí být odměňovány v závislosti na zaměstnavatelem určené délce pracovní doby, příplatků za směnnost a přesčasy. Až na víc mohou být nějaké odměny. Takzvané nárokové a nenárokové složky mezd.
Takže je rozdíl, jestli někdo inteligentní pracuje hlavou a sám si určuje přítomnost na pracovišti, dostává mzdu měsíčně. Nebo jestli sedí dělník za volantem, ale zaplaceno má pouze část z času na pracovišti, protože mu zaměstnavatel nevede evidenci pracovní doby a do mzdy vykazuje pouze fiktivních 8h denně a nějaké nenárokové složky mzdy…

sibrsibr
15.05.2020 / 08:48
Sonic
Myslíš to dobře, ale můžeš si o svých výkonech i náročnosti své práce myslet cokoliv a můžeš mít i pravdu. Ovšem náležíš ke skupině tupců, co umí jen pokřikovat, ale nemají žádný spolek, který by jejich zájmy proloboval do veřejného povědomí a obhajoval politicky důvody k lepšímu ohodnocení. Proto jsou ti ty kydy úplně k ničemu.
Srovnej třeba novinové články. Řidiči kamionů neplatí mýto, přetěžují vozidla a tím ničí silnice i domky v okolí. Zatarasí v zimě stoupání, protože jezdí na ojetých pneu, Znečišťují parkoviště. Berou 50 čistého…
Když pak při nehodě umře kamioňák nikdo si toho nevšimne. Uvedou jen škodu, počet mrtvých a předpokládaný čas uzavření dálnice.
A od stejného novináře si přečteš článek jak se „chudáček“ policista vyboural ve služebním autě na služební cestě a že by se všichni měli složit na pozůstalou rodinu…
Že ten policista nikoho nehonil, ale jen svévolně překročil rychlost služebním osobáčkem a vyletěl z cesty do stromu, už se tam nedočteš. Že ta pozůstalá rodina je z policejního platu daleko lépe zajištěna, než rodina řidiče kamoinu (která žila spíše z diet), už se tam taky nedočteš.
Když média takto masírují mozky společnosti, tak si myslíš, že někdo uslyší tvoje výkřiky o náročnosti práce řidičů kamionů???
A taky se podívej, co říkají řidiči sami. Prý berou 50.
Už jsi někdy viděl doktora, politika, policajta, státního úředníka, nebo jiného vzdělance, aby udával ve svém příjmu i cestovní náhrady. Hovno, každý řekne jen mzdu a křičí, že by mu měla společnost přidat.
Jen hlupáci mluví o svém příjmu včetně cestovních náhrad a chtěli by ještě přidat, když uvádějí částky vyšší, než uvádějí vysokoškolsky vzdělaní lidé. Prostě spolku hlupáků nikdo nepřidá, i kdyby se upracovali k smrti. Můžou mít šanci, když se oni sami složí na činnost nějaké asociace, nebo cechu, který bude jejich zájmy lobovat do veřejnosti. Pak mohou tvou pravdu prosadit do veřejného mínění a dočkat se lepšího hodnocení ve společnosti…

nicky
15.05.2020 / 09:37
Sibr
Teď akorát ukazuješ, jak si tady vymýšlíš nesmysly. Nejdřív napíšeš, že šofér musel být ve straně, když Ti to vyvrátím, tak napíšeš, přesně podle Tvého stylu a zásady, že tupce do stany nebrali...
S tím rublem to byl jen takový příklad směny východní měny na tuzex, samozřejmě západní měnu měnit na tuzexové poukázky byla blbost. Byla to doba, kdy za 100 rublů jsi dostal oficiálně 1000 Kč, za 100 západoněmeckých marek jsi dostal oficiálně 300 Kč a paradoxně za východní marku jsi dostal něco málo přes tři koruny. Tady máš k nahlédnutí kurzovní lístek ze 7 měsíce roku 1997, kde se to dočteš. Jen ještě dodám, že tuzexová koruna měla oficiálně hodnotu 1 Kč, tak, že ta čísla uvedená výše platila i pro směnu na tuzex. Chceš to také doložit?

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/za-rok-prisla-koruna-o-skoro-90-procent-hodnoty-od-prvni-dev/r~a51e8ffa31ee11ea926e0cc47ab5f122/

http://sk.wikipedia.org/wiki/Odbern%C3%BD_poukaz_Tuzexu,_podniku_zahrani%C4%8Dn%C3%A9ho_obchodu

To, že jsem psal, že bylo 4,50 Kč za marku jsem si nějak popletl asi s pozdější dobou. Ve skutečnosti, jak vidíš v tom kurzovním lístku to bylo o 50% méně, tedy 3 Kč za západní marku.
A ještě se vyjádřím k příspěvku, který nebyl adresován mně.
Jezdil jsem samozřejmě, kromě východu i na západ, nejen přes hranice do Maďarska a do Polska....
Další nesmysl, je ten, že píšeš, že řidičům vypláceli vyšší diety za nevykázané přesčasy. Hrozná blbost.....
Než jsi vyjel, dostal jsi cizí měnu a po návratu jsi to musel do halíře vyúčtovat. Bylo to velice přísně sledované, dokonce se i za nějaké machinace zavíralo. Nespotřebované valuty, které Ti náležely jsi mohl vyměnit za tuzex. Diety a ten nevykázaný nocleh činily 35 DM za 24 hodin venku. víc ani Ň.
Přesčasy se vykazovaly úplně normálně, nepamatuji, že bych je někdy krátil, k tomu ještě dodám, že pokud jsi stál třeba celý den na celnici, měl jsi zaplacených pouze 8,5 hodiny za den.
A ještě jen tak pro zajímavost, koukl jsem na moji výplatu za 07/1987 (aby to korespondovalo s tím kurzovním lístkem) a měl jsem odpracováno 261 hodin , 82 hodin přesčasů, 13 Kč / hod. celkem 3 780 Kč brutto se všemi příplatky bez diet. I když vezmu v úvahu, že někdo třeba vydělával více, tak přesto se zdaleka nedostávám na 10 000 Kč / měsíc, o kterých jsi psal Ty.
Nevím, kam na ty rozumy chodíš nebo od koho si nechá

nicky
15.05.2020 / 09:38
Nevím, kam na ty rozumy chodíš nebo od koho si necháváš ty báchorky o těch výdělcích vyprávět.

nicky
15.05.2020 / 10:03
Teď koukám, že jsem se uklepl, ten kurzovní lístek je z roku 1987 a ne z roku 1997, jak jsem chybně napsal.
Chce si to přečíst, ještě než to odešlu, omlouvám se.......
Tak, teď už je to snad dobře, až na nějakou tu čárku nebo vynechané písmeno, což ale nemění smysl.

Jiří offcacek
15.05.2020 / 10:09
Nicky jsi jako vždy jednička. Informace přesné a podložené fakty!!
Sibr strašně se mi na tobě líbí tvá politická agitace a to jak si urputně hlidas svou fabulační politickou schopnost do nekonečna lhát
Tím mám na mysli to jak všude píšeš snad. Snad bral,snad bylo,snad dostával....dobre zadní vratka...zkousej to na trailora ostatní se ti smějí..teď když tě někdo převálcuje argumenty tak mu vzdycky můžeš říct že jsi napsal snad a tím jsi vyjádřil že to nevíš jen si to domyslis.
Kolikrát ses už tady nabídl, že budeš president a vždycky tě poslali všichni do prdele? Tak už s tím přestaň!!!
Sanchez já skoro myslím, že ten trouba trailor ani to srani v kabině nezažil, ale ta igelitka plná hoven je vždycky dárek co mu nechá v kabině nespokojeny řidič.

Trailore ty jako vždy odpověď hodná dementa, ale to už ti napsal Mateo takze pro tentokrát nic.

sibrsibr
15.05.2020 / 12:43
Ofcacku
mně by spíše zajímaly ty přesně podložená fakta od Nickiho. Žádný odkaz na cokoliv, co by odpovídalo realitě vexlování peněz v té době, jsem neviděl. Nicky se musí za břicho popadat, jak tě nachytal. Před rokem 1990 žádný kamioňák nešel do banky, aby si svoji západní měnu proměnil na bony, nebo koruny. Všechno šlo mezi známými, nebo přes vexláky, kde byla reálná hodnota úplně jiná. Právě proto že nebylo možné jen tak zajít do banky a koupit západní měnu, byl vexl obrovský kšeft. Vlastně jsme západní měnu kupovali, aniž bychom tam mohli vyjet. Některé věci jsi prostě za českou měnu nesehnal a musel jsi nějak sehnat západní peníze. Měl bys kouknout na český film Bony a klid. Abys pochopil, jak tě Nicky nachytal. Tak až koukneš na ten film, písni jestli jsi pochopil.

nicky
15.05.2020 / 15:05
sibr
Rozhodně jsem nikoho nachytat nechtěl a nikomu se nesměju. Já se dokonce nesměju ani Tobě.
Také jsem nikde nepsal, že bych chodil do banky vyměňovat západní měnu za koruny. Psal jsem, že se východní měny měnily za tuzex ve výhodném kurzu. Psal jsem, že západní měny by byla blbost měnit. Zkus si to přečíst ještě jednou a pečlivěji.
Dal jsem Ti sem odkaz na kurzovní lístek z té doby, kde se jasně dočteš za kolik Ti přepočítávali rubl a za kolik západní marku. Je z toho zřejmé, že za 100 rublů jsi dostal několikanásobně více než za 100 DM, a přesto bylo výhodnější nechat si marky a ty rubly prodat.Jestli to foto kurzovního lístku pro Tebe není dostatečný důkaz, tak Ti bohužel nepomohu. V jiném vlákně tady píšeš, že je třeba stále počítat, tak si to zkus spočítat.
Dal jsem to sem i proto, že jsi psal, že si to může každý vygooglit, tak jsem Ti to vygooglil.
Také jsem nikde nepsal, že bych chodil nakupovat západní měny do banky. Ale ani jsem je nenakupoval, ba ani neprodával u veksláků.
Jak je to u Tebe tradiční, celý ten nesmysl, který jsi sem napsal se snažíš převést někam jinám, jen aby nikdo neviděl, jaké blbosti jsi napsal. Možná, že jsi to opravdu všechno pochytil při tom dívání se na televizi.

Mě by zajímalo, ve které hospodě sedávají ti řidiči, co brali před rokem 1989 10 000 Kč a více. Rád bych tam zajel a poslechl si ty jejich historky, abych se tedy skutečně dozvěděl, jak to chodilo.
Víš, že podle Tebe jsem už dementní dědek a navíc nechápu smysl psaného textu, tak bych si to rád poslechl, jestli to bylo tak, jak píšeš.
Jsem schopen s sebou vzít i výplatní pásky z té doby a pokud by je měli i Ti šoféři s sebou, můžeme je porovnat, rád se podívam na výplaty přes 10 000 Kč před rokem 1989. Ještě jsem to u řidičů neviděl.
A teď zase přemýšlej Ty, kam se to budeš snažit zvrátit. Vím, je do blbost, Ty už máš dávno v hlavě sesumírované kam to posuneš, aby jsi měl pravdu a přesvědčil mě, že to bylo jinak, než píšu.

Někde výše jsi tady psal, že jsi v osmdesátých letech pracoval od 7 do 15 hodin a s dvaceti hodinama přesčasů jsi vydělal 3 800 Kč brutto + 300 Kč diety. Přičemž základ jsi měl 3 200 Kč. Mám několik dotazů:
1) kde jsi udělal ty přesčasy, když jsi pracoval jen 8 hodin denně a ze zákona byla pracovní doba 8,5 hodiny za den? Mně to vychází, že jsi neudělal ani zákonné hodiny. A Ty jsi

nicky
15.05.2020 / 15:06
A Ty jsi udělal ještě 20 hod. přesčasů....
2) kolik jsi měl na hodinu, když jsi dostal za 20 hodin přesčasů 600 Kč. Mně to vychází tak na 24 Kč / hod.
Přitom jsi tady psal, že řidiči na TIRu měli 15 Kč / hod. To jsi měl na Avii jako začátečník více, než měli tiráci?
A i ten základ 3 200 Kč, když podělím 168 hodinama, tak mně vychází, že jsi měl na hodinu 19 Kč. To bylo výhodnější jezdit v té době na Avii než na TIRu?
Možná, že jsem dělal v té době chybu, že jsem jezdil ven, vždyť Ty jsi bral za téměř poloviční hodiny na Avii tolik co já na kamionu. Byl jsem vůl, že jsem raději nešel jezdit na tu Avii. Ale bohužel jsem Tě v té době neznal, tak jsi mi nemohl poradit.......

sanchez666
15.05.2020 / 15:27
sibrsibr

Teď jsem zvědavý na tvou pohádku :-D

Jiří offcacek
15.05.2020 / 17:22
Sibr nevykrucuj se!!
Jednou nechceš počítat do mzdy diety a podruhé tam počítáš za kolik by jsi snad mohl vykseftovat marky.
Tak já od teďka budu počítat výplatu tak jako ty
Když si koupím zpáteční letenku do Kolumbie a tam za zbytek peněz koupím koks který přivezu naredim a prodám na černém trhu tak jsem milionář!! Dík sibr. Dnes se mi bude usínat líp.
A pak je úplně super to tvoje snad.kdyz lžeš tak pro tebe stačí říct snad a tím pádem jestliže tě nachytaji při té lži tak můžeš říct Ale já to netvrdil. Já jsem říkal snad měli, snad bylo, snad...
Ty jsi dobře vychcana sviňa, ale na to ti tady skočí snad jenom trailor

sibrsibr
16.05.2020 / 12:34
Ofcacku, proč bych se měl vykrucovat? Tehdejší době nemáš zájem porozumět. Proto ti o tom nakuká kdokoliv, cokoliv. Když ti jde jen o to, abys tady dokázal, že Nicky má pravdu a já lžu, nebo se vykrucuju, jak to tak klidně ber. Co bych měl mít z toho, kdybych tě přesvědčoval o paku???
Rozdíl mezi dnešní dobou a před devadesátým je podle mne hlavně v tom, že dnes vydělávat lze a vyplatí se to.
Tehdy jsme nějaké oficiální výplaty měli. Ale stejnou i větší část přijmu, měl každý z něčeho jiného (fušky, kšefty, úplatky, rozkrádání státního…).
Na stavbu rodinného domu, ani na většinu služeb… se nenajímaly firmy. Vše, včetně materiálu se zajišťovalo nějak „svépomocí“. Často se neplatilo penězi, ale barterem nebo reciprocí. Podle hesla: Musíme si pomáhat. Nebo: Kdo nekrade, okrádá svou rodinu.
Koho jiné příjmy neměl, ten žil opravdu skromně…
Výše oficiálního příjmu tehdy nebyla důležitá. Podle mne již je doba jiná a výše oficiálního příjmu alespoň v úrovni průměrného platu je důležitější než tehdy. Možná i dnes žiješ tak, že tě výše oficiálního příjmu moc nezajímá. Možná na to časem změníš názor.
Až se někde dozvíš, jak se tehdy žilo, tak pochopíš. Případně budeš žít v představě, kterou máš. Mně je to jedno. Ten film fakt není špatný :-)

Jiří offcacek
16.05.2020 / 15:58
Sibr kdyby mě nezajímala výše oficiálního příjmů tak zůstanu pracovat v hrabishlandu.

Už nevím jak bych ti vysvětlil že do výplaty nepočítám to co můžu díky výplatě snad vydělat na černém trhu. Třeba když z Řecka dovezes 50l olivového oleje který platíš třeba 5€/l a doma ho prodáš za 8€/l taky těch 150€ nepočítám do výplaty. Proto se divím tobě, že výdělky na černém trhu do výplaty zapocitavas.

A tím jak tuhle základní matematiku obkecavas tak se vykkrucujes. Vlastně tady používáš ten samý princip který který jinde napadas. Co by jsi asi řekl na to kdyby ti šéf zaplatil půlku výplaty protože jsi prý snad mohl vysmelit naftu nebo kurtny.

sanchez666
16.05.2020 / 19:18
sibrsibr

Jsi jen mluvka a Jirka má pravdu, že se vykrucuješ a obkecáváš. Nickymu jsi neodpověděl na nic?! Víme všici proč :-D

Trailor
17.05.2020 / 21:07
Pro: sibrsibr.

no jistě, že máš pravdu. Na západ se bez prověrky a členství v KSČ nikdo nedostal. Koukám, že je tady malý počet lidí, co zadanému téma rozumí. Kdo má zaměstnance, tak ví o čem mluvím. Věčina řidičů je totálně zadlužená ze své hlouposti. Proč na ně mají ostatní vzdělaní doplácet. Nemohu přeci srovnávat řidiče, který delal skladníka a kradl. Když si svoje odseděl, tak jde jezdit a ten normální řidič, který je negramot jezdí taky a nic jiného nezná.

Trailor
17.05.2020 / 21:32
Pro: Jiři offcacek

koukám, že když Tě, tady "zpraží" sibrsibr, tak to, co sem píšeš je samá perla. Jen všechno přetáčíš, proč to děláš. Proč, nedáš Ty taky tvůj názor na řidiče ? Jsi absolutně vyhořený a zoufale tady urážíš lidi, kteří něco umí. Ty se necháš vytočit od dědků, jak jsi směšný a ubohý. Kolikrát jsi musel Ty děkovat za mzdu co ? Nebo ty jsi se určitě nikdy vedoucímu neozval, pač ten by tě zničil. Tak hloupé názory, může mít jen člověk, který není spokojen sám se sebou. Proto se do nás starších navážíš jako hlupák, který nedokáže nic jiného, než jezdit a nadávat. Když jsi tak dobrý, proč děláš ŘIDIČE. Rači si uvědom, co sem píšeš a jak ze sebe děláš hlupáka. Sibrsibr Ti vždy správně odpoví, ale proč jeho pravdu překrucuješ ..... no nevíš už kudy kam. Koukni se na sledovaní ... dobrý co . Styď se !!

mateo
17.05.2020 / 23:19
Trailor,zase ho pekne sibrovi vykurujes.Nejsem jedinej,kdo jezdil ven pred 89 a nebyl jsem u nich.Tak nezvan.A s tim platem sibr jen zvani.Nezazil to,tak at drzi pi.cu!

nicky
18.05.2020 / 08:29
Trailor
Píšeš tady, že se ven nikdo bez prověrky a členství v KSČ nedostal. Rozumím tomu dobře, že jsi byl prověřený a v KSČ a proto jsi mohl jezdit ven? A přitom jsi na prodeji a nákupu nafty vydělal třeba 1 000 Kč za cestu? A kupoval sis v Rusku děvky za paštiku a obnošené boty po manželce? A uplácel jsi policajty lahví piva?Jestli jsem to dobře pochopil, tak to jsi byl tedy pravověrný komunista a navíc ještě rozkradač majetku v socialistickém vlastnictví. Udivuje mne, že dnes tady píšeš, že nějaký skladník kradl. Ty jsi čestnost sama v zhmotnělé podobě. Na Tebe museli být komunisti hrdi, možná, že ještě jsou dodnes.
Pokud to není tak jak píšu (třeba jsem to blbě pochopil nebo špatně přečetl), tak se Ti už dopředu upřímně omlouvám.
Bohužel nemám Ti jak dokázat, že jsem v KSČ nebyl. Jestli víš, jako vzdělanec, jak to mám prokázat, sděl mi to, prosím, a já se o to pokusím. Jestli jsem byl já prověřen, to netuším, ono se to lidem, ani tenkrát, ani dnes nesdělovalo. Jen ještě dodám, že jsem měl sestru asi od roku 1972 na západě, ale legálně. Přesto jsem ven jezdil.
Také mně udivuje, že zřejmě, jako bývalý straník podceňuješ práci řidiče, když jsi se tím také živil a navíc dnes popíráš základní myšlenku komunismu a tou je vykořisťování člověka člověkem. Ty, nejen že dnes ty řidiče (jak píšeš) okrádáš, ale ještě je pomlouváš, přesto, že Tě velice slušně živí.
Pokud v něčem nemám pravdu, tak se Ti ještě jednou omlouvám.
Čest Tvé práci!

Jiří offcacek
18.05.2020 / 10:07
Nicky dobre jsi to te komunistické svini napsal!
Trailore prosím tě piš tady píčoviny, to se tady pobavíme a zasmějeme jací to byli dementi v té straně, ale nedělej ty tvé psychologické rozklady (jak tomu říkáš) tím jenom dáváš najevo že i ten houpací kůň má větší IQ než ty.
Zamyslel jsem se nad sebou a tím co tu píšu a zjistil jsem že se zdejšími milionáři nemám problémy a do jednoho se shodneme že ty jsi krivacka svině komancska. A/nebo lhář ulhana. Ony se ty dvě věci nevylučují. No a nadevše jsi i dement!! Chlubit se tím, že ve vláknu které jsi založil tě všichni ( mimo Sibra) poslali do prdele asi už 10x je vážně ukaz nevídaný. Ale ty to bereš jako sledovanost....no jo, ty budeš asi nějaký ten jutuber či co??
Tohle můžeš vykládat sibrovi nebo nějaké prostitutce z rudné až si ji budeš kupovat za paštiku ty kurwo!! Mateovi tady píšeš o respektu k ženám a ty si je kupuješ za vysmajdane boty. No ty jsi byl kurwa lakomá už odjakživa co?
A proč používám vulgarismů? Aby i dement jako ty pochopil jak moc se mi z tebe zvedá kufr!! Jinak stojím na vykládce, mám kladívka a směju se tobě a tvé blbosti!!

Trailor
18.05.2020 / 22:09
Pro: Jiří offcacek,

Je mi Tě líto, že na vykládce musíš mít kladívka. To dělaš asi někde na stavbě ? Já jsem se manuální práci vždy vyhnul. Čím jsem byl starší, tím více jsi užívám pohody na vesnici. Třeba přímo dnes píšu na zahradě a koukám jak je příroda nádherná. Večer budu udit. Už se těším na čtvrtek, to roztopím udírnu. Ty se už prober , jaká kladívka v roce 2020 ??? Jdi si rači hledat parkoviště ať ráno nemusíš hledat židličku. Koukám, že už to asi nedáváš co ? Vidíš jak si se změnil . Musíš si ještě dost toho prožít, aby jsi procitl. Nebo máš tam taky postílku... Nepiš sem, jen děláš tady zmatky. Nebo napiš, něco o postílce..cha , cha,....

Jiří offcacek
19.05.2020 / 03:44
Trailore jsi volaky zmeteny (zmetek ní) Nepiš sem nebo napiš sem....... ani nevíš co vlastně chceš. Máš to takhle i s moči? Jdeš se vychcat, vytahnes bimbase a místo toho se poseres?

Jen my vysvětli jak si mám hledat parkoviště? Ty máš taky dost co? Ty já ve svém volnu parkoviště nehledám, sprcha doma, tepla večeře a pak se těším na středu. Teda aspoň v momentě kdy píšeš tyhle picoviny. Hele kdyby jsi nebyl šmejd tak by ses třeba taky těšil do práce.... Jo Zapoměl jsem tvy řidiči se zásadně do práce netěší a musí mít zásadně postýlku na nakladace co?
čím jsi byl starší tím víc jsi užíváš? To jako že si omladl, jak to děláš?? Že by ty prostitutky co si dáváš výměnou za paštiky a jeté manzelciny gatky ti mimo sifilisu dali znovu i mladí?
Řízení kamionu není manuální práce? To si to kroutil ten volant nohama? To že se práci snažíš vyhnout je zřejmé z toho jak píšeš, o to více potom musíš krást.... mě třeba manuální práce baví. Piš brácho piš ať se ti můžu smát. Ty psychologický rozklade.....

Trailor
19.05.2020 / 19:28
Pro : nicky.
Ano pochopil jsi to velice dobře. Byla to nejlepší doba , výplata mě vůbec nezajímala. Z každé cesty jsem podělil dispečerku a kluky na dílně a bylo všechno OK. Vedoucí dopravy dostal, co si napsal . Někdy mi přidal marky na nákup televize. To samé bylo na hranicích . Celníci za pár pornočasáků a jeansů ..Jenže to byla jiná doba . Já jsem si za rok ježdění vydělal na Žigula 1500 . Dnes jsou ty kluci v kleci. Samé GPS a jiné sledování. Jinak já mám ještě v autech kameru, která zaznamenává jízdu a provoz před vozidlem. Řidič se mi tak při problémové nakládce ukazuje jak je oblečený . Vydal jsem pokyn na nošení OOPP v problémovém prostředí nakládky, kde si přepravce klade určité požadavky. Mám řidiče velice spokojené a dost si taky vydělají . Za každou hodinu o víkendu jim platím 95,- Kč nad rámec základní smlouvy.

nicky
20.05.2020 / 09:06
Trailor
Píšeš tady už nesmysly a nejen tady, i v jiných vláknech.
Například. V jednom vlákně píšeš, že jsi prohrál spor a musíš zaplatit nějaké agentuře náklady na parkovné Tvých aut.
Pak tam píšeš, že asi budeš muset vyplatit stravné, to že Ti také hrozí, a po 10 dnech tady napíšeš, že připlácíš řidičúm o víkendu 95 Kč na hodinu.
Podotýkám,že k těm 95 korunám nepochybně ještě platíš cca 32 Kč odvody na sociální a zdravotní pojištění.
To je tedy logika hodná vzdělance. Neplatit něco, z čeho nejsou odvody a raději zaplatit něco, z čeho odvody jsou.
Setkal jsem se už s tím, že řidiči dostávali 140 % zahraničních diet a ponižovala se mzda. Je to sice nezákonné (to ponižování), ale má to alespoň svoji logiku. Ty raději nezaplatíš parkovné a diety z kterých se níc neodvádí a raději zaplatíš řidičům hodinový příplatek 95 Kč a k tomu z vlastní kapsy ještě cca 32 Kč odvody, což je zhruba 1/3 navíc. Přitom tady brečíš nad náklady na provoz..... Za víkend to dělá u jednoho řidiče téměř 600 Kč, které vyhazuješ naprosto zbytečně......
A to s tím dokládáním v podstatě falešných faktur řidičům (při platbě z fakturace), to je také úžasné. Rovněž to, jak máš ošetřeny dopředu ty případné dopravní nehody.
Těžce se mně to píše, ale jestli je pravda to, co tady píšeš, jako, že to všechno určitě pravda není, tak jsi docela slušný podvodník. To co tady předvádíš, ty ekonomické veletoče, to je tedy opravdu hodné zkušeného a vzdělaného (jak jsi tady napsal) podnikatele.
Myslím si (alespoň vnitřně), že to co tady píšeš není pravda a důvod proč to tady píšeš je zcela jiný. Možná zase nějaký Tvůj soukromý průzkum......

nicky
20.05.2020 / 09:26
Ještě jen dodám, že mě fascinuje, že třeba v jednom vlákně píšeš, jak to tady síbr dobře vysvětluje:
"...vše , co tady napsal "sibrsibr" je velice srozumitelné",
aby jsi o chvíli později napsal síbrovi:
"Pro: sibrsibr, komu tady píšeš klídek, Tebe opravdu nechápu. Dej si klídek se psaním, které je jen snůžka všeobecných vět".
A po krátkém čase:
"Pro: sibrsibr. no jistě, že máš pravdu" (myšleno zcela vážně, nikoliv ironicky).
Nedovedu to posoudit ani pochopit, ale připadá mi to, že jsi rozpolcená osobnost. Sám nevíš, co by bylo nejlepší.....

Trailor
20.05.2020 / 20:36
Pro: Jiří offcacek a nicky,

myslíte si, že je normální psát už na stránce číslo14, kterou jsem založil. Koukám jak se každému podaří Vás rozhodit, kdo je pak normální co ? To jistě nepochopíte tu banánovou ženu...

Jiří offcacek
21.05.2020 / 04:06
Trailore v čem třeba každý rozhodí Nickyho. Já osobně jeho příspěvky hodnotím jako vyvážené, výstižné s hlavou a patou. Podložené fakty a zkušenostmi. Na rozdíl od tvých nesmyslů které si protiřečí.

Jestli ti vadí, že kdokoliv přispívá na jakékoliv vlákno na tomto fóru tak by jsi se měl jít léčit ty narcistní pofidérní blude. Já osobně si myslím, že je normální psát na tohle fórum. Od toho bylo založeno...

A banánovou ženu chápu i když se sní neztotoznuji. Ono jako řidič kamionu jsi ty ten první na kterém funguje nás systém. A brojit proti teplomerum a přitom vozit jabka z Itálie do Čech a jahody v zimě že Španělska je pokrytectví. Každý ať si zamete před svým prahem

nicky
21.05.2020 / 08:50
Trailor
Doufám, že si opravdu nemyslíš, že mně dokážeš rozhodit psaním svých nesmyslů a pololží.. Jistě jsi si všiml, že nereaguji na každou kravinu, kterou sem napíšeš. Kdyby jsi ty blbosti psal jenom těm, které chceš rozhodit, tak bych to klidně i bral a chápal. Ty ale píšeš blbosti většině lidí tady a to i těm, kteří se třeba teprve nedávno přihlásili a chtějí se na něco zeptat.
Hned se do nich dáš a vysvětlíš jim, že to špatně chápou a jako přídavek jim napíšeš, jak to děláš se svými zaměstnanci Ty, a vydáváš to za etalon toho, jak to chodí mezi dopravci a řidiči. Ale ono to tak úplně všude není.......
Znám soukromé firmy, které fungují téměř třicet let s jedním majitelem, který to zároveň i celou dobu organizuje a představ si, že se nikdy s nikým nesoudili, ba dokonce nikdy neplatili ani žádnou pokutu, jako firma. Dokonce ani nikdy neřešili ve správním řízení jestli mají zaplatit diety nebo ne.
Sice nechápu, jak se může samotné vyplácení diet u vás řešit ve správním řízení, ale budiž. Když to tak u vás chodí, budeme tomu tedy věřit. U nás by možná Ti ve správním řízení udělil Úřad práce pokutu, za to, že zjistili při kontrole, že nevyplácíš diety, ale aby Ti uložili, že musíš diety doplatit to určitě ne.
Věřím, že vše co sem napíšeš není pravda a píšeš to sem jen proto, aby jsi někoho rozhodil. Ale spousta věcí, které tady o sobě a své údajné firmě píšeš je určitě pravda. A kdyby jen 10% těch snůšek nepravd a blábolů byla pravda, tak to musí být radost u Tebe pracovat nebo třeba jen spolupracovat s Tebou.

Trailor
21.05.2020 / 21:54
Pro: nicky,

nemohu uplně souhlasit. To, co mi píšeš není úplně pravda. Nebo si myslíš, že to nikoho nezajímá. Jen se koukni na sledovanost. Řidiče to zajímá a moc. Jen nevím proč jen odpovídáš, proč taky do něčeho nevrtáš ?
Rozumu máš podle toho, co jsi doposud napsal velmi dost. Nemyslím to vůbec urážlivě. To samé platí i pro Jiří offcacek. Ono mít pár zaměstnanců je celkem dost náročné. Nedá se vždy všechno dělat podle zákona. Proto si myslím, že tvé odpovědi jsou dost jednoduché a nevíš nic o tom, jak se v dopravě podniká. Ono píarko je někde jinde. Ono zajistit práci pro 11 aut v kategorii N 3 je dost složité, zejména když řidiči jsou dost zadluženi. Nemužeš pořád dokola citovat vyhlášku či zákon jak by to - kdyby. Podnikání v dopravě je pro lidi, kteří to znají a umí se formovat v dané době do situace, která jim dovede otevřít bránu i po covid 19. Těm řidičům, kterým stát nic do měsíce nedal , se nikdo neomluví . Hledají jen takové společnosti, které prověří jejich dovednosti a minulost těchto osob nikoho nezajímá. Mám ve společnosti i řidiče, který přišel po výkonu trestu ven a měsíce žil na ulici. Dnes je to jiný člověk, dostane mzdu a jezdí na staré AVII a IFE. Řidičům se musí taky pomáhat, ale kdybych dodržoval všechna pravidla, které velké společnosti nedodržují, tak tady už nejsem. Ono psát v pracovní době v kanceláři je jedna věc, já to píšu když mám čas ..

Jiří offcacek
22.05.2020 / 07:57
Přeci když zamestnavas lidi přes agenturu tak ti může být jedno kolik exekucí mají. A to jako tvý řidiči z Balkánu stihli nasekat dluhy na exekuci i v Česku, jo? Protože nevěřím že balkánské dluhy řeší český exekutor.
Ale krásně vyjadrujes typický příklad priposraneho cechackovstvi. Musím krást a podvádět protože to tak dělají i ostatní. Prostě s tímhle pozůstatkem komunistické kultury se budeme prát ještě hodně dlouho.

nicky
22.05.2020 / 08:34
Trailor
Nemusíš se mnou ve všem souhlasit, to od Tebe nežádám. Navíc to je diskuze a v té se nemusí úplně se vším souhlasit.
Ptáš se proč do ničeho tady nevrtám...... Já se tady snažím psát jen fakta a zatím nemám potřebu do něčeho vrtat. Když se mně zdá, že tady někdo píše nesmysly, tak na to upozorním a zeptám se, jestli by to dotyčný mohl nějak vysvětlit, třeba tak, abych to pochopil i já. Málokdy se dočkám konkrétní odpovědi.
Nikdy jsem tady netvrdil, že mít zaměstnance není náročné. Samozřejmě, každá práce má nějaké své nároky. I to podnikání... Pokud se Ti zdá, že podnikat je velice náročné, tak to rozpusť (vím, že to nejde tak snadno) a jdi dělat řidiče, jsi zkušený, určitě narazíš na někoho, kdo Tě rád vezme a víš jak to chodí, tak si určitě dokážeš vyjednat slušný plat.
Souhlasím s Tebou, že kolikrát je veliký problém postupovat podle zákona i když já jsem tady snad nikdy nepsal, že trvám na striktním dodržováním zákonů. Dokonce jsem tady psal, že chápu, když někdo poruší zákon v zájmu třeba dobré věci, např. pomoci řidičovi.. To jsi si mě s někým popletl. Každý jsme nějaký zákon někdy porušili. Někdo třeba jezdí rychleji, než se smí, nebo naopak zastaví tam, kde se nesmí. Jiný třeba poruší občas nějaká ustanoveni o přesčasech a dohodne se s řidičem aby pracoval déle než dovoluje zákon a za to mu třeba zvýší zahraniční diety. Ale některé věci, o kterých tady píšeš, už nejsou jen nějaké "běžné" porušení zákona, to už jsou podvody a okrádání. A pokud si myslíš, že o podnikání nic nevím, nebudu Ti to vyvracet, je to docela možné. Jen si zkus uvědomit, že kolikrát zanícený amatér ví o věci více než znechucený profesionál. Chápu, že v dnešní době není snadné sehnat práci pro 11 aut N3 a ještě pro nějaká menší auta navíc, ale nechápu, co s tím má společné zadlužení řidičů. Ty za řidiče platíš dluhy?
Píšeš tady o tom, že je potřebné pomáhat řidičům. To je od Tebe šlechetné, ale pokud máš takovouto zásadu, tak nechápu, proč jsi tady nedávno psal, že pokud chce někdo u Tebe jezdit na podíl z fakturace, tak, že mu stejně jen ukážeš tu fakturaci, kterou uznáš za vhodnou. Pevně věřím, že jsi to určitě nemyslel tak, že ukážeš fakturaci větší, aby měl řidič lepší výplatu..... A psal jsi tady už i jiné věci, které s pomocí řidičům nemají nic společného, spíše naopak. Vadí mně, že pokaždé píšeš něco jiného.
Kdyby jsi tady nepsal

nicky
22.05.2020 / 08:38
Kdyby jsi tady nepsal, jak jsi to dělal v minulosti a jak to děláš teď, tak bych si myslel, že jsi jen tvrdý podnikatel, který si jde za svým. Ale takhle? Kolikrát ani nevím, co si mám myslet a co je a co není možné.
Spadl jsi tady do toho tak, že už ani nevíš, co jsi tady kdy napsal.
Protože vím, že to budeš číst až večer, tak Ti přeji hezký večer i celý víkend.

Thegame
24.05.2020 / 08:50
Dobré ráno. Jen tady k problematice.

1. To, že někdo má dluhy, přece nikoho nezajímá, je to jen dotyčného problém.

2. Základ vs. diety. Většina z Vás jede v exekucí atd. Sami chcete základy na minimu a vše brát jako diety, tak co tady teď bulíte.

3. X let jste teď dopravce doslova “vydírali”, tak je třeba teď snížit mzdy zpět do normálu.

Pokud někdo počítá s tím, že se za měsíc vše vrátí, tak ani omylem. Tohle se nesrovná ani za rok. Konečně nyní dokde na dobytek, co byl každé dva měsíce v jiné firmě, dělal si ci chtěl, neuměl se chovat ani k majiteli, ani k dispečerovi atd. Slušný řidiči, co nemaj v hlavě bramboračku a fungují, se o práci bát nemusí. Zbylý plebs ať pojde hlady. Stejně akorát kazil jméno těm slušným řidičům.

Všem slušným řidičům přeji šťastnou cestu.

mateo
24.05.2020 / 16:22
Nic vic,nez souhlas

Jiří offcacek
24.05.2020 / 20:57
1)to když řidiči mají dluhy tak buli dopravci. Těm řidičům je to většinou jedno. A je to jejich problém. Toť pravda
2)pošli odkaz na statistiku o počtu řidičů v exekuci. Já si myslím, že ti kdo chtějí poctivý základ alespoň prodavačky v Lidlu je vic než těch co znáš ty. Navíc nechápu proc nemůže mít řidič slušný základ i diety. A ty názory od Sibra a spol. Že čím víc exekuci tím menší základ řidič chce je jenom propaganda aby jste řidiče zblbly. Vždyť je přeci lepší mít vysoký základ i když mám exekuci. Diety a nějaké životní minimum mi přeci vždy zůstane v kapse ať mám nízký nebo vysoký základ!! To vy tu jen bulikujete, že buď dostanu diety nebo základ.o kolik se asi řidičům zvedla mzda? Euro šlo nahoru o 10% to by se mělo projevit i na výplatě. A komupak se asi zvedla výplata o těch 10% kvůli dietam?
3)souhlasím že mzda by měla jít do normálu!! Tedy ji zvýšit!! Řidič by neměl pracovat za míň než uklízečka.

Ale protože je vás spousta co si myslí že řidiči jsou horší než pokladní v Lidlu tak kvůli tomu to v Česku je na hovno. A tyhle co si to myslí stejně prevalcujou Rumuni. Ať dopravce nebo řidiče. A s tím zase souhlasím dementní dopravci půjdou do sraček stejně jako dementní řidiči. Doteď jste podlézali v Evropě s cenou, takový typický trik od socek. Nedostanu se k práci kvalitou, tak podlezu s cenou.

mateo
25.05.2020 / 03:16
JF,zaklad staci vysoky 5 az 10 let pred duchodem.Jinak i kdyz nemas exekuce a jses mladej,necham si zaklad skoro na min a ten doplatek,co mi da dopravce treba v premiich do obalky,si odlozim a sporim.Ale nebudu to tam davat na danich tomu stbakovi a spol.

Jiří offcacek
25.05.2020 / 11:23
Mateo kdyby to chodilo jak píšeš tak bych souhlasil. Jenže ty kurwy v Čechách dávají diety a minimální základ. Prémie většinou slibují a pak najdou milion lži proč to tak není.
Tímto si nestezuji, semnou takhle vydupal první šéf u které ho jsem jezdil s návěsem. Naučil jsem se řídit a poslal ho do prdele.( Naučil řídit není to správné slovo, najel jsem 80000km)

sibrsibr
25.05.2020 / 12:27
Když mi má někdo vyplatit prémie 5 tisíc a na odvodech další tři, tak kývnu pokud mi dá do kapsy 8. Ale nevím důvod proč bych se měl spokojit s 5 do kapsy a odvody mu nechat jen proto že jsem mladý. Nejde jen o důchod, ale taky o dovolenou, půjčky...
Takhle blbě muže uvažovat jen negramot, alkoholik, nebo socka...
Chtěl bych vidět jestli takto idiotsky počítá někdo ve vedoucích funkcích. Ti sI nechají taky vyplácet jen minimálku a pár drobných do kapsy? Asi ne, protože blbec ani socka většinou není vedoucím, ale řidičem.

mateo
25.05.2020 / 12:49
Sibr,jakou dovolenou,jaky pujky?Jen dement a negramot jako ty,bude platit odvody statu nez je dostavat sam.Ale ty jsi tak blbej,protoze sam jezdis za 16 tis zaklad a nic dalsiho.Radeji to budu dostavat bokem a zadnou pujku brat nemusim,blbe.Ale to ty nepochopis,kdyz jendavas odkazy,demente

mateo
25.05.2020 / 14:29
Jen blb a socka jako ty,sibre,spoleha na to,ze dostane o dovolene vic o par drobnych,kdyz bude jezdit za velky zaklad.Ale jen dal kopiruj a davej odkazy,stat takove blbce potrebuje,aby plnili statni kasu danema a pak si to tam rozdelovali.Jen dal

sibrsibr
25.05.2020 / 18:33
Přesně tak, všichni řidiči jako já, ředitelé firem, vedoucí pracovníci a další profese jsme úplně blbí, protože vyděláváme daleko více než je minimální mzda, máme slušnou nemocenskou, dovolenou a další sociální jistoty. Dokonce nám i banky dají půjčky a hypotéky, protože jsme úplné socky.
A ti chytří žijí z minimálky a diet jako Mateo a podobní finanční odborníci, kteří nemocenskou, dovolenou, sociální jistoty, ani půjčky, nebo hypotéky nepotřebují…

Nikdy jsem tu ovšem neviděl příspěvek, kde by si někdo z velkým příjmem stěžoval na poměry. Ale častěji si tady stěžují právě řidiči, kteří pracovali za minimálku a diety. Nakonec je jejich „chlebodárce“ stejně okradl takovým způsobem, že jsou z toho v prde…

V každém případě vždycky platí, že je každý svého štěstí strůjcem a hloupost lidí je věčná :-)

dynycz
25.05.2020 / 18:39
Mateo, kdybys jednou nedej bože skončil třeba na inv. vozíku nebo tahal jednu nohu za sebou a slintal, tak brzy zjistíš rozdíl mezi minimem a třeba 35000,- základem. A garantuji ti že to bokem brzy dojde.

mateo
25.05.2020 / 18:50
Garantuju ti,ze takovej rozdil to neni,a jen blb nema uzavrenou pojistku na takove pripady.A jestli ty spolehas. Pro tyto pripady na vyssi zaklad,tak to te lituju a tak ci tak koncis u popelnic

dynycz
25.05.2020 / 20:20
Co ty máš furt s těma popelnicema? Tvůj trvalej pobyt?

mateo
25.05.2020 / 20:41
Haha.Ne,sibra a tech,co uvazuji jako on

sibrsibr
25.05.2020 / 22:42
Pořád stejná písnička.
Lidé jako já si tady nestěžují. Stěžují si zde jen lidé, kteří se drží tvé ideologie: „Plat minimální a bokem pár drobných na automaty, seru na mzdu, hlavně že mám nový krásný kamion…“ Kdo by litoval blbce?
Každý svého štěstí strůjcem :-)

mateo
25.05.2020 / 22:50
Tupci jako ty sibre.Vsak jsi taky hodne lidem poradil tak dobre,ze u soudu prisli o vsechno,idiote!

sibrsibr
25.05.2020 / 22:58
Dynycz, možná to myslíš dobře, ale sociální jistoty nejsou vázány na základ. Jsou vázány na hrubou mzdu. Tedy i při podstatně nižším základu můžeš mít hrubou mzdu okolo 35. Když máš řádně vyplacené všechny hodiny, příplatky, prémie, motivační bonusy...
Málo který vedoucí pracovník má základ stejně vysoký jako hrubou mzdu. Ovšem není tak blbej, aby pracoval na maximum, pouze za základ. Hrubou mzdu má vždycky daleko vyšší než základ. Rozdíl je ta motivace k dobrým výsledkům…

sibrsibr
25.05.2020 / 23:03
Mateo
Tušíš vůbec, kolik kreténů mně takto hloupě zastrašovalo a nakonec platili oni? Nebyls náhodu mezi nimi?

mateo
26.05.2020 / 00:17
O cem to tady zvanis,idiote?Ja te necim zastrasuju?Koukam,ze uz ti z toho pekne jebe.

sibrsibr
26.05.2020 / 06:49
Když si to přečteš znovu, možná pochopíš. A třeba pochopíš i to, proč na tvé řádky nemá smysl reagovat.
Podstatné je, že lidé jako já, co mají vyšší mzdy, si nestěžují. Ovšem lidé, kteří si nechávají podle tvých rad vyplácet jen nízký základ a v duchu tvé ideologie šetří na odvodech, tady brečí často. A často se opravdu dostávají do těžkých životních situací. A je mi jich líto.
Měl jsem kdysi taky takového ekonomického poradce, co měl stejné názory jako ty. I já jsem se řídil jeho radami. Později ho zavřeli. A já měl exekuci. Časem jsem naštěstí dostal rozum a začal žít slušně. Tak ti přeji, abys na to taky časem přišel…

mateo
26.05.2020 / 07:23
No sibre,ty radeji nikomu nic neprej.Lidi co ti uverili,dopadli dost spatne.A ty co jezdis za zaklad 16 tis budes radit,jak to maji ostatni delat podle tebe?Sibre,uz jsi tady ode mne cetl,ze si stezuju na svuj prijem?Myslim,ze na rozdil od blba,jako ty,co to dotahnul tak akorat do DAS,jsem trochu jinde,a ne jenom po strance prijmu.Tak az neco dokazes,sibre,ne jen kopirovat nejake rozsudky a piciviny,tak napis,chudinko!

sibrsibr
26.05.2020 / 07:36
Samozřejmě že s tebou zase souhlasím. Třeba ti něco dojde, když koukneš sem:
http://kamionaci.com/?forum=3998

mateo
26.05.2020 / 07:46
Na tvoje debilni odkazy nejsem vubec zvedavej.

Trailor
26.05.2020 / 23:09
tak, jak píšeš o všem, si myslím, že kdyby jsi měl rodinu, tak všechno přehodnotíš. Reaguješ zcela nesprávně na podněty a příspěvky, které tě jen zahánějí do koutů. Tvé zoufalé myšlenky na moje odpovědi Tě ničí. Pracuješ o víkendu a svátcích, zatím co já, nakládám maso na sobotní párty. Nedokážeš sem nic rozumného napsat. To jsi tak jednoduchý ?

Trailor
26.05.2020 / 23:12
Pro: mateo.

kde budeš jezdit příští týden ? Záměrně nepíši pracovat......

Jiří offcacek
27.05.2020 / 17:12
Trailore maso jsi kupoval v nuceném výseku?! Nebo za ušetřené peníze na dietách agenturních zaměstnanců jsi mohl být mezi prvníma dnes v Kauflandu? Co měli dobrého v akci?

Jiří offcacek
27.05.2020 / 17:15
Mateo bacha na něj, trailor se ti pokouší zase udělat psychologický rozklad......

Trailor
28.05.2020 / 22:36

proč nekoho upozorňuješ na můj test. Ty sám jsi už herec. Jestli musíš pořád napadat každý téma či odpovědi , tak si to napiš do mobilu. Proč pořád urážíš "sibrsibr", který tady jako jediný adekvátně odpovídá na reakce řidičů. Jedině on tady exakně píše, tak jak to je. Ty "Jiří offcacek" jsi určitě pro stát jenom jako ten, co by chtěl všechno poctivě a podle zákona. Koukni se, co jsi Ty udělal něco nad rámec mého průzkumu. Jen zahlcuješ toto vlákno a velice zkresluješ podklady pro výsledky PYXu průzkumu . Prosím Tě nepiš po 23:00 hod. Počítač nevyhodnotí vždy správně Tvé odpovědi. Potom to vypadá, že píše začínající řidič. Děkuji.

Jiří offcacek
29.05.2020 / 10:15
Debilni trailore, já upozorňují na tvůj psychologický rozklad!!! Napsal bych rozbor, ale ty používáš slovo rozklad tak abych neurazil.
To že ty tady souhlasíš jen s sibrem a on s tebou uz nakousl Mateo. Možná jste jedná a ta samá postavička z animovaného seriálu Anální ritolezec sobě samému.
Zvláštní je, že vy dva tady máte zastání u každého....vždyť jsi si musel za tu dobu všimnout že když napíšeš něco ty nebo Sibr tak vás tu většinou většina rozdupe. Jistě si taky pamatuješ že ani Slovák kterému ses začal vtirat do zadnice neměl zájem ti odpovědět, tak buď rád a slušně podekuj, že ti vůbec napíšu a máš na co odpovídat. Ok?!!
Jo a odpovídej když jsi tázán!!!
Maso bylo z nuceného výseku?? Aby jsi ušetřil?? Nebo jsi první v Kauflandu aby ti nevykoupil slevy. A nebo soused hledá kočku a ty grilujes?

marian 55
29.05.2020 / 22:55
Trailore to maso jsi zřejmě kupoval z diet a z vymyšlených pokut od svých řidičů.

sibrsibr
31.05.2020 / 07:07
I kdyby to tak Trailor dělal, tak jde stále o to, kdo je ten hlupák:
Trailor, nebo ti co si to nechají líbit?
Že k sobě lidé nechovají vždy zrovna nejlépe, to je pravda známá celá tisíciletí...
Takže by se nad sebou měli zamyslet spíše ti hloupější :-)

Jiří offcacek
31.05.2020 / 08:45
Sibr ty jsi ale debil debilni jak ten trailor. Nezáleží na tom jestli si to někdo nechá líbit nebo ne. Tady si jenom dobirame někoho kdo se tím i chlubí a pak lže jaký není dobrý zaměstnavatel....no to ale ty nemůžeš pochopit.....a pak se tady smejeme tobě za to jakeho ochránce/chráněnce jsi si tady vybral. No odpad bude vždycky odpadem. Ale prokoukl jsi dobře. To se potom zvedá kufr číst ty tvoje odborářské kecy a přitom vědět že s vykořisťováním vlastně souhlasíš.....pro mě za mě ať si každý dělá co chce, ale to že se někdo chová jako hovado k druhým se mi nelíbí. A neomluví to ani to, že zrovna náhodou je to řidič z Balkánu. Ale to vy dva prizdi sraci nemůžete pochopit!! Zase na druhou stranu jste tady užiteční dementi. Stmelujete kolektiv řidičů. No jen se podívej, od doby co vy dva píšete kokotiny v době Koruna/krize jsou všichni řidiči za jedno!!! Sibr je dement a trailor ubohá socka co si neváží zaměstnanců!!!

sibrsibr
31.05.2020 / 09:05
Jirko já si myslím, že když má někdo před sebou pár pitomců, které muže holit na mzdách, buzerovat a užívat si jejich peníze, tak je mu úplně jedno jestli si ho někdo dobírá. Zábavnější je žít z práce jiných, než makat a živořit…
Na druhé straně chápu i ty pitomce, kteří nechají holit a buzerovat, živoří a musejí se s tím spokojit, protože nemají vůbec tušení, jak mohou svoji ubohou situaci zlepšit.

Holt, svět se otáčí podle chytrých a ti hloupý ho musejí tlačit :-)
Samozřejmě si žádný hlupák nepřizná že je hloupý. Jen pořád skuhrá nad svou uboho situací.

Jiří offcacek
31.05.2020 / 13:43
Sibr tak to jsi asi nepochopil jak funguje dnešní svět! Ono bohatě stačí aby čuráček co neumí pořádně mluvit si najal ty správné lidi a oni z něj udělají šéfa.

A na to nepotřebuješ přehršel inteligence postačí dost peněz.

chiquitita
31.05.2020 / 17:38
Každý má své dobré a špatné stránky

sibrsibr
31.05.2020 / 19:06
Jirko Ale pochopil. Samozřejmě to funguje, jak píšeš. Ale pak si ještě ten čuráček musí najít ještě větší blby, kteří se od něj nechají okrádat. Až pak se mu ta investice vrátí...
A tady je to přesně o tom. Zdejší se dělí na ty, co si jen stěžují na poměry a nechávají se okrádat. A na ty, co se okrádat nenechají. Čuráčci zde pak jejich příspěvky kritizují.
Samozřejmě, že se žádnému čuráčkovi nelíbí, když kdokoliv říká pravdu jeho blbečkům. Koho bude dojit, až se blbečci vzpamatují a nenechají se dál okrádat??? Za co si bude najímat ty „správné“ lidi, kteří ho udrží u moci??? Domýšlej svoje úvahy do konce a dojde ti to :-)

Jiří offcacek
31.05.2020 / 19:44
Cichita za objev teplé vody získáváte jeden bod.

Sibr tak schválně jak dopadnou příští volby, protože tohle není jen o tom že nějaký trotl si najme dispečery účetní a řidiče.

Jak krásné jsou neděle když i v pondělí se neděle

sibrsibr
31.05.2020 / 21:29
Nevím, jak dopadnou příští volby, protože nevím, kdo si najme jaké „správné“ lidi a čím se mi blbci necháme ovlivnit. Ani jak dlouho se ještě necháme okrádat. Třeba že si opět nevšimneme, kdo nakupoval roušky za 50 a kdo za 1000 Kč.
Zjednodušeně popsaný příklad hlouposti pracujících je zde: http://kamionaci.com/?forum=3998

Trailor
09.06.2020 / 22:58
Pro: Jiři offcacek
koukám , že Ti docházejí slova , když tě tady kolekové rozeberou co ? Proč pak radíš někomu např. na sklopkách ? Víš jak Ti věří .....

Trailor
09.06.2020 / 23:05
Pro: Jičí offcacek
proč urážíš sibrsibr, te jediný tady píše rozumné odpovědi . Co ty jsi sem napsal co ? Jen urážlivá slova plná hněvu a polopravd. Jsi dost hráč co... sem to, ale nepatří. Jsi dost při zemi a svět se točí kolem nebe.

mateo
09.06.2020 / 23:08
Trailor alias sibr je zde

Jiří offcacek
10.06.2020 / 09:02
Trailore z čeho usuzujes, že mi dochází slova? Kteří ?kolekové? mě tady rozebrali? Dostáváš bod za to, že prestavas používat rozklad a nahradils to slovem rozebrat... Ono se to zdá jako maličkost, ale vola ze sebe děláš.
Lepší když věří mě než kdyby věřil tobě! Co nakoupil jsi nové matice svým řidičům ať můžou střílet z praku pri předjíždění kamionu?
Jak ti dopadl soud s byvalima zamestnancema? Asi nic moc, že jsi tak jízlivý?
Ale máš pravdu, držím se při zemi a svět se točí kolem slunce. V tom je rozdíl mezi náma!! Ty si myslis, že svět se točí kolem tvé zaprdene osoby!! Já možná říkám polopravdy, ostatně kdo se kdy nespletl?! Ale ty vyloženě lžeš!!

Trailor
16.06.2020 / 20:36

píšeš tu jen lži, které o mě šíříš na tomto fóru. Kde, například píši, že nutím k něčemu řidiče co ? To, že normální a slušný řidič si o přestávce obejde auto, je bohužel z pohledu mé generace normální. Tohle mě učil starý česan už na vnitru. Nebo by se Ti líbilo to, že řidič udělá přestávku a pak po pár minutách zastavuje, aby si doplnil vodu do ostřikovačů.... né TOHLE není sranda ale skutečnost. Nebo, když neví kolik naložit na podval a já platím na MD tučné prachy za přepravu nadrozměru a určení trasy. Všechno novému řidiči vysvětlím, jen poslední dobou je zajímá, co mají v kabině a kolik platím dat na připojení.

Jiří offcacek
16.06.2020 / 20:59
Trailore není to sice podle nařízení vlády ale je to taky 561 a tam se jasně píše, že v době přestávky a odpočinku řidič nevykonává žádnou činnost spojenou s řízením vozidla. Vozidlo si může obejít když se jde třeba vychcat nebo protahnout, ale rozhodně by neměl nakládat nebo kurtovat náklad. No a neměl by podle 561 ani dolivat vodu do ostřikovačů. Píšeš tady jak to dělali řidiči za starých časů. Tak až jim budeš platit ty samé peníze jako za starých časů tak po nich můžeš chtít klidně aby pracoval i o přestávce. Byl jsi to ty co tady psal, že řidiči braly 10000kc za Komančů. To znamená 5x víc než průměrný plat. Takže až jim budeš platit 150000kc měsíčně tak uvidíš, že ti budou o přestávce chodit i po uších.
A kde píšeš že nutis řidiče? No nepřímo urcite tím,že po nich chceš aby pracovali o přestávkách nebo je propustis.

Tak ještě dva dny a honem do Kauflandu.

Trailor
16.06.2020 / 21:39

Jestli jsi uředník, tak to chápu, ale v případě, že máš autodopravu Tě opravdu nechápu. Tvé reakce jsou velice zvláštní, na Tebe nemám zatím žádný názor ani sestavu . Ono tady vždý vyjíždět jako čertík, neznamená nic. Je jedno kolik komu je let, já jsem si po revoluci velice polepšil. To jsem byl pouze v SSM. To, že píši kolik jsem vydělával na MKD před 89 je realita. Dnešní doba je taková, že se každý kouká kolik vydělal a neřeší za kolik hodin. Bohužel to je v každé profesi. Zaměstnanec by si měl uvědomit, že ty léta strávená od rodiny, mu nikdo nevrátí. Já při nástupu nového řidiče slyším jen jak : pane já budu jezdit jak chcete , mám splátky na auto, byt a alimenty...Ták jim dám možnost jezdit. Nestalo se nikdy, že bych po kontrole ve firmě platil takovou pokutu, která by mi bránila dále v podnikání. Věř, že ti, kteří jako anonim.udávají , jsou strašní hlupáci - chudáci. Jinak Ti děkuji za Tvůj příspěvek. Přepis a další na DKP -12.66.2020/16/6

Trailor
16.06.2020 / 21:58

ještě dodám, že řidiči při pohovoru často mluví o to, že mají osobní problémy. Je pak moc důležité rozeznat problémy od problému... Nejsou na všechno jen orážlivé odpovědi a citovaní vyhlášek . Tohle je o lidském přístupu : chceš pro mě pracovat , tak za těchto podmínek. Nevím, proč a myslím si, že jsi vzdělaný člověk reaguješ nepřiměřeně a to v případě, že jako úředník píšeš moudra, či jako řidič, který nemá na toto psaní čas. Obráceně, jestli jsi řidič, tak proč jezdíš, když máš takové zkušenosti? Ono psát teorii, je něco jiného, něž si sednout do káry a vydat se na cestu. To, že tady napadám mladé ...že nic neumí .. ano nic je nikdo nenaučil, ale taky musí mít snahu. Já neznám nikoho, kdo chtěl jako kluk jezdit na MKD aby se učil jezdit v autoškole, o motorce v 15 letech sk (M) ani nemluvím. Každý kluk, který se zajímal o ježdění jak MKD,TAXI se sám učil .

Jiří offcacek
17.06.2020 / 10:13
Trailore co je ta zkrátka DKP to vůbec nevím. A jak jsem psal, když budeš platit lidem v přepočtu tolik co platili tobě za Komančů tak si nikdo na hodiny stěžovat nebude.
Když jim budeš platit málo, nevyplacet diety atd tak tě údaji. A jak sam dobře víš neudělají to anony

D/r/iver
17.06.2020 / 14:01
Jiří offcacek
Nevím,co to znamená ted,ale za mého mládí to bylo Drobné,Krátkodobé Předměty...třeba křeslo u holiče nebo zrcadlo..tamtéž..Bývaly tam nalepené takové štítky a na nich DKP-+číslo..Ted už ale nevím,k holiči nechodím,pleš si dokážu udržovat vlastní svépomocí..

Trailor
18.06.2020 / 20:27
Pro: Jiři offcacek,
DKP = dlouhodobě kontrolované příspěvky . Číslo znamená kód zařazení a jeho čtetnost ve zveřejněných materiálech. To, že svoje řidiče vychovávám ,ano VYCHOVÁVÁM , jen neznamená to, že je dobře nezaplatím. Jen se je snažím naučit základní věci jako to, že když je já platím, tak budou dělat, co jim nařídím a nebudou u toho mít blbé keci. Věř, že je dost hloupé, poslouchat kluka 24 let 5 let řidičák najeto na PPL 200 000km jak by to dělal jinak. Tak mu řeknu frajere, ta firma je moje, já nesu za vás odpovědnost a právní postih. Když jsi tak chytrý, proč si taky neuděláš koncesi a nejezdíš třeba jen na sebe co ? To by tě pak přešly ty blbé keci....

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp