26.06.2020 / 15:19
Výplatní páska
Zdar chlapi, prosím o radu. Jezdím unii, většinou víkend venku, víkend doma. Častokrát jsem v práci 26 dní v měsíci, ale na výplatní pásce mám vždy jen 22 dní a odpracovaných 160 hodin. Má odměna se skládá z min. základ a 110% diet, které jsou vyplacené v pořádku. Chtěl bych se zeptat, jestli je to takhle běžná praxe dopravců. Popřípadě jak se bránit. Děkuji moc
26.06.2020 / 20:16
Jak se chceš bránit? Jednou jsi na to přistoupil že budeš jezdit za základ, tak tady to máš, běžná praxe. Poděkuj lidem s exekucema, jediný řešení co můžeš udělat, že si najdeš jinej job kde ti daj větší základ, ale nečekej že najdeš něco přes 20tis, to jsou spíš výjimky.
26.06.2020 / 21:04
Ale houby,máš na kartě veškeré hodiny a dny,tak si to pekne na kartu zaznamenávej a stahuj a sbírej důkazy. A myslím,že 3 roky zpátky se to dá pěkně vymáhat,oni ti pak místní poloprávníci pěkně poradí.
26.06.2020 / 21:16
Piškoto
Pokud mohu,doporučil bych najít si firmu,která ti dá v pracovní smlouvě jasně stanovenou mzdu xxxKč/h,pracovní úvazek xxh/týden a pracovní úvazek xxxh/měsíc(za x si dosad vhodné číslo,ale mzda Kč/h by měla být trojciferná a začínat na 2xx).Dále by jsi tam měl mít přesně určené,kolik budeš mít příplatek za přesčas v prac den(po-pá),kolik za sobotu a kolik za neděle a ostatní svátky,případně jak budeš mít pacenou čekačku,pokud budeš muset stát bez vlastního zavinění(svátek ve sttátě EU,kde se zrovna budeš nacházet,ale v CZ to jako svátek není).A případné prémie,např. za beznehodovost,nemarodění,starostlivost o svěřenou techniku,ekonomiku jízdy atd,to taky není úplně od věci mít písemně podchycené.
Tak přeju štěstí při hledání a pěkný víkend...
28.06.2020 / 01:25
Drliver
blahopřeji, že máš přes 200 za hodinu bez příplatků, ještě jsem nenašla...
28.06.2020 / 08:33
Chiquitita ja mam přes 300kc/h. A to mam almužnu dle mého. Záda v prdeli, stres,odloučení od rodiny, riskujes život každodenně na silnici, nepravidelná strava, spánek,
Vždyť v Lidlu budou mít přes 160kc/h. Cozpak jsi míň než prodavačka z Lidlu za to co děláš?
28.06.2020 / 08:41
Jestli ti stačí okamžitě skončit, získat odstupné a jít jinam tak zde:
http://kamionaci.com/?forum=3697
Ale lze i vymáhat i nevyplacené hodiny a jiné nároky až 3 roky zpětně. To je ovšem více témat na složitější poradu:
http://kamionaci.com/?aero=profily&ae=profil_forum&pr=1021368
Ale tady na foru to nemá smysl řešit. Mnoho přispěvatelů tady má totiž stejné názory jako dopravci (že to vymáhat nelze, že s tím nejde nic dělat, že je to tak správně…). Už se ani dopravcům nedivím, že ty ubožáky tak krásně a jednoduše okrádají…
28.06.2020 / 13:43
chiquitita
Pardon,asi jsme si blbě rozuměli,já jsem psal,kolik by měl mít v CZ,já to mám asi jako p.Jiří offcacek,asi proto,že pracujeme ve stejném státu,jak jsem z jeho příspěvků pochopil.
28.06.2020 / 15:40
D/r/iver jo pochopil správně, ale to přeci nic nemění na tom kolik bychom měli dostávat peněz. Jezdíme stejným autem které musí mít stejnou pojistku a má stejnou spotřebu. Potřebujeme stejne dokumenty, platíme stejne Mýto, jezdíme pro stejne klienty. Jediný rozdíl je, že když si jdu v Německu nakoupit do Lidlu tak dostanu za míň peněz více kvalitních věci. S touhle logikou i chápu, že někdo může jezdit i Evropu za míň peněz než je ta almužna v Německu, ale přeci ji nemůže jezdit za míň než by vydělávala prodavačka v českém Lidlu.
Jinak já stoprocentně souhlasím s tím co jsi napsal.
28.06.2020 / 21:06
Jiří offcacek
Maličký rozdíl tam je.Pro D firmu v D jsem jezdil za cca 2,6€/km,pokud se vezla elektronika,tak i 2,8€/km,samozřejmě pro firmu,né pro mně,já jsem měl v té době kolem 9€/h+diety a jiné benefity,Pro doplnění,bylo to asi před 10 lety.CZ firma si mne ruce,když má 1-1,2€/km,U jisté nejmenované,ale všeobecně profláknuté firmy z A,jsou rádi,když mají 86centů/km a ještě z toho si strhne za předčasné vyplacení,jinak by musel dopravce čekat 60-90 dní..
Ohledně nákupu v D musím jenom souhlasit,stejně,jako ohledně placení v CZ firmách.Takže zítra přeju štastnou cestu a málo štau.
29.06.2020 / 05:31
D/r/iver Tak ono i česká firma může jezdit za 4€ km na krátkou vzdálenost německé vnitro, nebo za těch 2,6€ střední vzdálenost. Těch cca 0.9-1.2€ by mělo být za tisíc a víc km v kuse. Když ale vezme někdo dopravu z Freiburg do Milano za 500€ no tak se nemůže divit, že šofér Robi zadarmo. Ale tím už odbocuju.
29.06.2020 / 16:22
Jakým autem řidič jezdí, jaké platí kdo pojistky, za kolik účtují km, jak je dlouhá trasa, ani žádné podobné skutečnosti nemají žádný vliv na výši mzdy, ani jiných zaměstnaneckých nároků.
Těžko uvěřit, že ještě ve 21 století, může někdo dospělý, plácat takové nesmysly. Asi se tady často baví naivní nezletilci, kteří ještě nemají ponětí o čem je život v praxi.
29.06.2020 / 20:54
Sibr ty jsi kkt. Jestli bude jezdit dopravce za 60centu km. Tak asi bude těžko dávat řidičům 200kc/h a vse ostatní jak má. Ty tady meleš o tom jak si řidiči neumí spočítat výplatu ale ty s tou matematikou jsi taky na štíru. Tupe hovadko, kecal a pohádkář. Už tu chybí jenom andersen trailor. Jak ho přejde průjem co má ze zapařených řízků a majky v konzervě tak ti tu bude zase pricmrndovat.
29.06.2020 / 21:26
Jiří offcacek
Zdá se,že kromě sibra všichni pochopili,že pokud dostane dobře zaplacené dopravce,může dobře zaplatit i řidiče,bez ohledu na ujeté km,přepravené tuny a dobře zaplacený řidič budu určitě jinak pracovat,než ten,který jde už do práce s nechutí a jenom přemýšlí,jak se chlebodárce vyspal,jakou mu dá výplatu a na co se zase vymluví,proč nemůže dát víc..A výmluvy,jako nezaplatili mi fakturu,musel jsem vyplatit naftu,musel jsem zaplatit servis atd blablabla...ty už asi všichni známe.
29.06.2020 / 21:41
A kde máte ty dobře placené řidiče? Vždyť tady píší jen samí uplakánci, kteří hledají nějakou slušnou práci a nacházejí jen ponižování a mrzkou almužnu.
Není žádným tajemstvím, že kdo si chtěl zachovat čest, odešel raději pracovat do sousedních zemí.
29.06.2020 / 22:05
Sibr kde jsi vzal samé uplakanky? Jedni z mála co tu brečí jsi pořád ty a trailor.
Jinak třeba d/r/ivera jsem tu ještě plakat neslyšel. To samé Nicky, Mateo,ani Sanchez, rochuss atd atd. Občas tu někdo napíše dávejte si pozor. Ale co tu věčně fnukaj jsi ty a trailor!!!
D/r/iver svata pravda, ale to že to nepochopil, nechápe a nikdy nepochopí je taková jistota jako bageta na německé dálnici. Kdyby byl alespoň trochu zábavnější ať se mu můžeme trochu zasmát....ale to on ne.....tak budeme čekat na další příhody dědy lebedy pána trailora. Ten se aspoň zesměšní a rozesměje...
29.06.2020 / 22:10
Já tu brečím jen nad hloupostí některých příspěvků. A Trailor je dopravce. Chápu, že někteří v tom mají hokej.
30.06.2020 / 07:22
Sibr jako že dopravce nemůže být uplakanek?! Míň lozit do prdele a více se snažit.
To proč ty a trailor tady fnukate jak malé holky nebudeme rozebírat. Jistě jsis i sám všiml, že ostatní to vidí. Faktem zůstává, že tady hanis uplakanky a sám jsi největší fnukna.
Ale jak jsi již napsal ty jsi jenom nudící se zlomysmyslny kkt. Ty tady brečet můžeš nad svou hlouposti, ale ostatní tu nemůžou ani napsat vlastní zkušenost.....no prostě sibr.....
30.06.2020 / 20:05
Jde jen o to, že já s Trailorem nemůžeme patřit mezi řidiče uplakánky. Ale tobě je to asi jedno. Měj sen :-)
30.06.2020 / 20:09
Když já jsem kdysi začal řešit se zaměstnavatelem výplatní pásku, tak mi tvrdil že je vše OK, když páska vypadala podobně, jako popsal kolega nahoře. Když jsme skončily, dával mi výplatnici na celou A4 a bylo tam uvedeno úplně všechno, ke spojkojenosti všech.
Jen se tyhle věci nesmí řešit přes tohle forum, protože tady si berou slovo vždy jen uplakánci, kteří ničemu nerozumí, ale do všeho kecají. Třeba výplatu si počítají z tržby, od km, nebo podle spotřeby...
01.07.2020 / 07:36
Jestli jsem to dobře pochopil tak máš 17800 základ .Dále 50 euro diety .pokud li se firma k tobě chová dobře máš dobrou práci platí na čas tak to neřeš .Nebo se nato vykašli a jdi jinam .Ale dávej pozor aby ses nespálil .
01.07.2020 / 17:37
Stenli, Ano vše je ok.a diety máme 55€ na den ať jsi kde jsi. Jen mě štve, že všechny opracované dny nad 22 pracuji jen za tu dietu.
02.07.2020 / 17:03
Piškoto, to je normální praxe. Takto se řidiči nechávají okrádat již mnoho let. Problém je, že si pak stěžují, že se z nich pomalu stali jen čísla a otroci. Vůbec si neuvědomují, že pokud kdokoliv pracuje zadarmo, tak od zaměstnavatele nemůže čekat větší úctu, než otrok.
Jestli někdo zná jiné řešení, než jsem ti napsal, tak by mně taky zajímalo. Bohužel jsem se nikdy nesetkal, že by jakýkoliv zaměstnavatel v tomto přistoupil na nějakou férovou hru. Vždy to končí jen tahanicemi s úřady a soudy. Jde prostě o tolik peněz, že je pro zaměstnavatele daleko levnější platit pokuty úřadům a soudní vyrovnání jednotlivcům, než přistoupit na řádnou výplatu mezd všem.
Jo, vlastně jsem se s jediným jiným řešením setkal. Pár řidičů prostě přestalo jezdit přesčasy. Prostě osm hodin denní směna a parkoviště. To se firma začala kroutit, ale nezbylo jim nic jiného, než to nakonec přejít mlčením, protože hned nesehnali náhradu. Skončilo to postupným vystrkáváním. Kdyby se postupně přidali všichni z firmy, muselo by to skončit jinak…
Jsme prostě ti upocení Češi, kteří se za sebe nepostaví a zvykli si, že se vzájemně okrádají…
03.07.2020 / 08:12
Sails, jsi jediný kdo tvrdí že na to dobrovolně přistoupil sám. Všichni řidiči co znám věří omylu že je to tak správně, nebo vědí, že je to zlodějina, ale nevědí jak se tomu v bránit
03.07.2020 / 08:27
Drivere každá pracovní smlouva v ČR musí být v souladu se zákoníkem práce a nelze sjednat smlouvou vyšší počet hodin měsíčně. Práce nad počet hodin určených zákoníkem práce je v vždy práce přescas která musí být zaplacena zvlášť. Dopravci řidiče okrádají protože zpětně všechny hodiny většina řidičů nedokáže. Je tedy levnější platit soudní spory, než vyplácet řádně mzdy. Situace se obrací pokud řídíči začnou pracovat jen určený počet hodin. To pak dopravcům začnou chybět řídíči a stát auta...
03.07.2020 / 09:02
Jo žít tak aspoň mezi trochu statečnýma lidma a ne mezi sr.čkama,ale ono je to všude stejné v řidičské branži i mimo řidičskou branži i v cizine.Lidi si nechají na hlavu i nasr.t. A nynější úvěrová poroba tak krásně funguje.
03.07.2020 / 09:40
Pouhá statečnost nestačí. V hospodě se umí o svou pravdu poprat každý blb. Ovšem prosadit svůj zájem vůči zaměstnavateli chce taky trochu inteligence a solidarity. Ta se z našeho údolí chudých a blbých pracujících vytratila.
03.07.2020 / 15:53
sibr
Netuším,na čem fičíš,ale pokud v mojí odpovědi pro Piškoto z 26.6. vidíš něco o sjednání vyššího počtu hodin,měl by jsi změnit dealera,prodává ti pěknou srajdu,vidíš potom bludy..Draka v kuchyni jsi náhodou neviděl?.A to ti to trvalo 6 dní,než jsi dokázal vypotit ten blaf co by kdyby,,který oláš pořád dolola?Už jsem myslel,že tě potrefila korna,když jsi reagoval tak pozdě.
03.07.2020 / 18:58
Drivere NAPSAL JSI MU 26.6. Piškoto
Pokud mohu, doporučil bych najít si firmu,která ti dá v pracovní smlouvě jasně stanovenou mzdu xxxKč/h,pracovní úvazek xxh/týden a pracovní úvazek xxxh/měsíc…
Což mi přijde nesmyslné, když mzda musí být jasně stanovena vždy a pracovní úvazek taky. Hodiny jsou dány zákonem. A pokud není uvedená hodinová mzda je jasně dáno zákonem, jak se vypočítá ze mzdy měsíční.
Můžeš tedy to tvé doporučení nějak upřesnit, aby bylo jasné, co jsi tím myslel?
03.07.2020 / 22:22
D/r/iver já si myslím že dealera má dobrého, ta věc mu facha, ale spíše by to měl omezit.
04.07.2020 / 09:36
Piškoto, podobné podmínky nefungují jen v šofeřině. Můžeš se podívat třeba na film Hranice práce, který je sice z jiných profesí, ale taky jde o zaměstnance s nízkou mzdou, kteří jsou systémem okrádáni a vydíráni. Strach je mocná zbraň, se kterou se dá z lidí vyždímat mnoho. U řidičů MKD jde právě o to, že pracují právě jen za ty diety. Svou mzdu za přesčasy musí nechat zaměstnavateli právě za to, že dostanou aspoň ty diety, které už neslouží k úhradě výdajů na pracovní cestě (jak je psáno v zákonech), ale stávají se příjmem, ze kterého kamioňáci hradí také své běžné životní náklady. Tím se tato profese dostává na dno společenské úrovně, kdy je každý kamioňák vydírán hrozbou, že bez diet neuhradí své životní výdaje.
http://youtu.be/QcQcCxpyKBU
Podobné zacházení si lidé před devadesátkami nenechávali líbit, protože sice vydělávali málo, ale měli jistotu, že neskončí jako bezdomovci. Dnes jsou nejlépe placeni ti, kteří umějí a jsou ochotni strach lidí zneužívat.